dretwienie rak - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-20, 17:06   #931
Małgorzata M.
Przyczajenie

Dot.: dretwienie rak

Cytat:
Napisane przez liwia1982 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich. Jestem tu nowa, pragnę przedstawić Wam krótki urywek z mojego życia- chyba ten najbardziej bolesny... Pół roku temu zaczęły boleć mnie nogi w biodrach (zwłaszcza w nocy)- badania i dziwna diagnoza- rwa kulszowa. Nie bardzo wierzyłam w tak postawione rozpoznanie, ale cóż więcej miałam zrobić- lekarze przecież się znają ). Po dwóch tygodniach do bólu nóg doszedł straszny ból pleców oraz pojawił się pierwszy epizod zaburzeń widzenia (falowanie obrazu, zaciemnienie) oraz ból ucha, który pojawiał się co jakiś czas. Oczywiście strach i natychmiastowa reakcja z mojej strony- TK głowy, wizyta u neurologa, laryngologa, badania krwi, badania na boreliozę, okulista, hormony- wszystko sprawdzone i nadal nic... a ja czuję się coraz gorzej, pojawiają się nocne drętwienia rąk, mrowienia, pieczenia twarzy itd. W końcu kolejny raz neurolog i postawione w izbie przyjęć- tak jakby przy okazji- mimochodem- wstępne rozpoznanie- SM. Wolałabym usłyszeć "rak" wierzcie mi!Kolejna natychmiastowa reakcja z mojej strony- oddział neurologiczny i cały szereg badań- punkcja lędzwiowa, rezonans, potencjały wywołane i... czekanie na wyrok. Już po badaniu potencjałów wzrokowych lekarka nie dawała mi wielkich nadzieji. Jutro idę po wyniki i wypis, szczerze zastanawiam się czy iść- tak bardzo się boję. Boję się swojej reakcji na wyrok, boję się tak bardzo jak jeszcze nigdy w życiu się nie bałam, boję się tak bardzo że chyba wolałabym urzeć niż żyć z tą chorobą. Człowiek często mówi "boję się" kiedy przykładowo idzie na egzamin lub jedzie na uczelnie aby sprawdzić wyniki, lub mówi "boję się" w wielu innych mało znaczących sytuacjach- kiedyś również miałam takie lęki.Jednak tak naprawdę człowiek nie wie czym jest poczucie strachu... ja już wiem czym jest prawdziwy strach. Boję się rozpaczy rodziców i niepewności w wzroku mojego narzeczonego, obawiam się że nie dam rady z tym żyć i zarazem obawiam się że nie będę miała odwagi odejść póki jeszcze sama będę umiała to zrobić...a miałam tyle planów, mam dopiero 25 lat.
Mam identyczne dolegliwości.
Często bolą mnie biodra oraz mam ogromne bóle jednego ucha pojawiające się, co jakiś czas.
Niestety na badania idę dopiero za dwa tygodnie. ;/
A czy to możliwe, że dolega mi to samo, co Tobie?
Boję się badań i ich wyników.
Małgorzata M. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 10:58   #932
lili__777
Raczkowanie

Smile Dot.: dretwienie rak

Hej Dziewczynki !
Jak samopoczucie w ten sądny dzień ;-) , ja zamierzam dopełnić obowiązku obywatelskiego i udać się do urny . Agunnia ja Ci powiem , że tez mam rózne takie napady i boje się sama zostac w domu tylko u mnie to juz dochodzilo do takich rzeczy ze balam sie umrzec(wiem nie smiejcie sie <wstyd >) a nie ataku albo balam sie ze zemdleje a nikt mi nie pomoze np w autobusie czy cos takze nie jestes sama . Samopoczucie nie najgorsze aczkolwiek jedno sie skonczy drugie zaczyna obecnie mam spore problemy z oddychaniem znaczy czesto musze wciagac glebokie wdechy a to jak wiadomo potem dalej hiperwentylacja >>krecenie w glowie itd . Dzis rankiem sie przerazilam bo magnez sie skonczyl i trzeba podralowac do apteki
Ach i jeszcze jedno teraz juz jestem tego pewna wiecej nerwow i stresu od razu gorsze samopoczucie i ataki Ameryki nie odkryłam bo o tym mowilyscie ale przetestowalam na sobie . A Nesko kochana moze rzeczywiscie lepiej wiecej tego magnezu brac bo jak biore te 4 tableteczki to tak lichutko po 6-7 wydaje sie byc lepiej .
Liwia szkoda ,że nie napisałaś co u Ciebie dalej mamy nadzieje ze ok !
Papa słonecznej niedzielki

Dziewczyny jak wasze samopoczucie pisajcie cos troszke
Jak u mnie narazie 2 dni przetrwałam zostajac sama z tego wszystkiego zaczynam sama na siebie krzyczec zebym przestała swirowac ot taka moja nowa rozrywka hiihhii a tak to osłabienie wieczorkami mnie dopada ale atakow narazie nie mam ,jak tylko czuje ze zaczynam w srodku sie telepac ide spac a rano jak nowo narodzona , najgorsze sa te wieczory jak po całym dniu zmeczenie mnie dopada
Pozdrawiam i trzymajcie sie cieplutko
lili__777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 11:23   #933
malinowskabeata
Raczkowanie

Witam moje Kochaniutkie!
Dlugo sie nie oddzywalam , ale jak pisalam wczesniej mialam robione serie badan w kierunku tarczycy, czy aby ta tezyczka to nie od tej dzialki. Wyniki:TSH 3 generacja 0,91 normy 0.4 do 4.0
przeciwciala anty-TPO 528 norma do 35
prolaktyna 6,05
parathormon 6,02 normy 12 do 72
tsh 1,23 normy 0,47 5,01
ogolnie zaczely mnie pobolewac stawy , ciagle marzne od czasu do czasu mrowienia i dretwienia, oslabienie , wlosy wypadaja jak przy chemioterapii, paznokcie sie lamia, sucha skora , czasami zawroty glowy , no i te wahania wagi to juz koszmar, nie wspominajac juz o nerwowosci. Balagam wynajdzcie jakas tabletke na te tezyczke, to na ta osobe zaglosuje w przyszlych wyborach prezydenckich he he he.
Nesko! nie zapomnialam o Tobie jak Twoje prawko? jak praca? jak samopoczucie ? co sadzisz o moich wyniukach, moze miec to zwiazek z tezyczka?a co Wy myslicie babeczki?
Aga! dzieki za telefon. moze we wtorek usiadziemy na skaype? rowna z Ciebie babka
Laski wracam na forum , bo juz mi teskno za Wami. Trzymajcie sie cieplutko!!!
malinowskabeata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 15:37   #934
lili__777
Raczkowanie

ogolnie zaczely mnie pobolewac stawy , ciagle marzne od czasu do czasu mrowienia i dretwienia, oslabienie , wlosy wypadaja jak przy chemioterapii, paznokcie sie lamia, sucha skora , czasami zawroty glowy , no i te wahania wagi to juz koszmar, nie wspominajac juz o nerwowosci. Balagam wynajdzcie jakas tabletke na te tezyczke, to na ta osobe zaglosuje w przyszlych wyborach prezydenckich he he he.
Nesko! nie zapomnialam o Tobie jak Twoje prawko? jak praca? jak samopoczucie ? co sadzisz o moich wyniukach, moze miec to zwiazek z tezyczka?a co Wy myslicie babeczki?
Aga! dzieki za telefon. moze we wtorek usiadziemy na skaype? rowna z Ciebie babka
Laski wracam na forum , bo juz mi teskno za Wami. Trzymajcie sie cieplutko!!![/quote]

Słuchaj Beatko jak cos wynajdziesz na włosy to daj znać bo ja za chwilke zostanę też łysa a próbowałam chyba wszytskiego, z połowa włosów juz mi wypadła chyba w ciągu 2 miesiecy . o paznokciach tez nie wspomne a wchodzac na wage ostanio dostalam zawalu
Stary 2007-10-21, 22:51   #935
agunnia
Raczkowanie

WITAJCIE KOCHANIUTKIE
Dzieki Beatko
dzisiaj jadłam magnez jak opetana . zaczynam sobie wmawiac ze czym wiecej tym lepiej az moj maz zapytał sie czy nie przesadzam
Kurcze dziewczyny dzisiaj taka ładna pogoda a ja w łózeczku wegetuje , jutro mam rozmowy wsprawie firmy i trzese porami nie mowiac o stresie ale sie jakos trzymam własnie ten stres jest dla mnie najgorszy
Beatko ty tez jestes super babka hihihiihihi i czekam z utesknieniem na nasze pogaduchy
Pozdrawiam i trzymajcie sie cieplutko bez trzepaczek poprosze Agunnia
Ps . dziewczyny moja kolezanka miała tezyczke i tez jej włosy leca tak ze prawie łysa była i ma jakis specyfik ktory jej ładnie wszystko odbudował .. postaram sie w tym tygodniu dowiedziec co to za cudo
agunnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 19:07   #936
lili__777
Raczkowanie

Ps . dziewczyny moja kolezanka miała tezyczke i tez jej włosy leca tak ze prawie łysa była i ma jakis specyfik ktory jej ładnie wszystko odbudował .. postaram sie w tym tygodniu dowiedziec co to za cudo

agunnia o tak byle szybko
Stary 2007-10-23, 10:16   #937
agunnia
Raczkowanie

Słonko postaram sie do niej podjechac w tym tygodniu
Stary 2007-10-23, 10:40   #938
agunnia
Raczkowanie

Mam juz kontakt . Mozna je dostac tylko u fryzjera , z obserwacji kolezanka mowi ze zanik wypadania włosow zobaczyła pod koniec robienia kuracji ( co 2 dzien wcieranie ampułek po umyciu głowy ) potem po 1 kuracji raz na tydzien sie wciera .
Nazywaja sie PLATENTA mozna je dostac studio fryzjerskie Qatro ul. legnicka 51-53 tel 071 798 81 55
Jedna kuracja kosztuje gdzies koło 170 zł
Dziewczyny jak nie jestescie z wrocławia moze wam WYSLA za pobraniem ??? warto zadzwonic i sie wiecej cos dowiedziec na temat TEGO SPECYFIKU
Pozdrowionka Aga
Stary 2007-10-23, 20:05   #939
lili__777
Raczkowanie

Agunnia pokłony dzięki za informacje coś chyba słyszałam na ten temat ,
Stary 2007-10-27, 19:39   #940
agunnia
Raczkowanie

hmm co taka cisza pisajcie cos kobity , ja znowu miałam nianie na cały tydzien bo mna trzepało
Stary 2007-10-28, 16:33   #941
lena_89
Przyczajenie

Witam
Mialam bardzo podobne objawy mianowicie dretwialy mi rece bolaly stawy mialam zawroty glowy i wiele innych objawow.Lekarze nie wiedzieli co mi jest i stawiali przerozne diagnozy(ale to juz osobny temat bo nie byly zbyt inteligentne )Postanowilam zrobic sobie badania w kierunku boreliozy i niestety wyszly pozytywnie Tak wiec lecze sie antybiotykami i widze znaczna porawe
lena_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-28, 19:42   #942
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kleopatra1 Pokaż wiadomość
Witam.Robilam dzisiaj proby tezyczkowe i chcialabym ,zeby ktos wytlumaczyl mi wynik. 1.proba ischemiczna(3min)-dodatnia(+++) 2.proba hyperwentylacyjna(2min)-ujemna 3.obserwacja po zakonczeniu prob(5min)-nie zanotowano samoistnych potencjalow(proba ujemna) Co to dla mnie oznacza?Pozdrawiam.
Moim zdaniem na 100% jest niedobór minerałów w tkankach , niekoniecznie jest to tężyczka teraz powinnaś suplementować dietę przez ok 6 mcy a potem powtórzyć próbę ischemiczną jeśli pomimo suplementacji wynik będzie taki sam tzn że masz tężyczkę , bądż jakieś schorzenie które utrudnia wchłanianie magnezu lub wapnia z normalnej diety
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-28, 19:54   #943
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowskabeata Pokaż wiadomość
Witam moje Kochaniutkie!
Dlugo sie nie oddzywalam , ale jak pisalam wczesniej mialam robione serie badan w kierunku tarczycy, czy aby ta tezyczka to nie od tej dzialki. Wyniki:TSH 3 generacja 0,91 normy 0.4 do 4.0
przeciwciala anty-TPO 528 norma do 35
prolaktyna 6,05
parathormon 6,02 normy 12 do 72
tsh 1,23 normy 0,47 5,01
Laski wracam na forum , bo juz mi teskno za Wami. Trzymajcie sie cieplutko!!!
na temat badań nie wypowiem się na 100% bo lekarzem nie jestem pamiętajmy o tym , wiem tylko, że prolaktynę trzeba robić w 23 dniu cyklu na czczo, masz za mały parathormon czyli być może niedoczynność przytarczyc więc prawdopodobnie to przyczyna Twojej tężyczki, przy niedoczynności przytarczyc zazwyczaj brakuje wapnia wiec możesz dołączyć do suplementacji magnezem.Nie wszystko wyszło w normie więc leć szybciutko do lekarza
Dzięki że o mnie pamiętasz zatem prawko do tyłu....
praca hmmmmm dowiem się jutro bo wracam po urlopie

a co do włosków to ja używam WAXa i jest ok
Stary 2007-10-29, 10:33   #944
agunnia
Raczkowanie

Witajcie Kobitki
Nesiu jak po urlopiku ???
Dziewczyny c o t boreliza ???
Stary 2007-10-29, 15:06   #945
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunnia Pokaż wiadomość
Witajcie Kobitki
Nesiu jak po urlopiku ???
Dziewczyny c o t boreliza ???
Witaj
na urlopiku świetnie , dziś baaardzo bolesne przestawianie się na klimat miejski z wiejskiego...

A borelioza to choroba zakażna przenoszona przez kleszcze
Stary 2007-11-08, 11:11   #946
lili__777
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki
Przyszłam podzielić się tylko informacją że nienawidzę tej swojej choroby . To co przeszłam wczoraj przeszło moje najśmielsze oczekiwania . Zrobiło mi się najpierw gorąco w okolicy serducha ale to tak potwornie jakby ktos zelażko przyłożył potem rozeszło się to w okolicy karku , szyji , pleców , głowy .No tak jakby mi ktos tam wrzatek wlał z dużą siłą . Przestraszyłam się nie na żarty , myslałam już że to zawał , wylew no niewiem , strasznie było. Podzielcie się opiniami tez tak macie bo niewiem czy to t ęzyczka czy ten lek kóry biorę . No tragedia !! . Na samą myśl ze znów mam to poczuć umieram ze strachu wrrrr .
Pozdrawiam i dajcie znać
Buziaki
Stary 2007-11-08, 12:18   #947
iwcia9
Przyczajenie

cześć dziewczyny
jestem tu poraz pierwszy i muszę się Wam wyżalić, otóz mnie też dopadło drętwienie rąk, mrowienie policzków, nóg itd. Chodzę do neurologa i moja pani doktor powiedziała, no właśnie w sumie nic nie powiedziała konkretnego przepisała mi lekarstwa i tyle, ale od czego są te drętwienia nie mam pojęcia. Muszę Wam powiedzieć, że miałam robione rtg kręgosłupa szyjnego i wyszły mi niestabilności na 3 poziomach. Czy to może być przyczyną tych wszystkich objawów? Czy może jest to coś zupełnie innego o czym boje sie nawet myśleć.
Mam też problemy ze wzrokiem tzn. tak jakbym miała bardzo zmęczone oczy, nie szczypią tylko jest to takie dziwne uczucie.
Npiszcie proszę co o tym sądzicie? Może któraś z Was miała podobne objawy?
Pozdrawiam i ściskam Was mocno
iwcia9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-08, 12:59   #948
lili__777
Raczkowanie

Iwcia jak poczytałaś nasze forum przyczyn może być wiele może być to zwykła nerwica a może coś poważniejszego proponuje iśc od innego neurologa niech pozleca badania i będziesz wiedziała coś więcej nie mówię ,że to pomoże ale zawsze jakaś nadzieja. Ja jestem niby zdiagnozowana ale ciągle mam jakieś ale bo objawy czasem własnie mam takie jakbym miala opuszczac juz ten świat a to tylko niby tężyczka .....Także badania badania i jeszcze raz badania bo gdybac sobie mozna ...propouje tez isc do okulisty skoro wzrok szwankuje
Powodzonka
Na początek proponuje te podstawowe czyli badania krwi , moczu noi magnezik i wapn w surowicy a reszte niech lekarz zadecyduje
Stary 2007-11-08, 13:02   #949
lili__777
Raczkowanie

ach co do kręgosłupa ja mam lordoze zniesiona , która też może powodować drętwienia tak mówili mi internisci natomiast dwóch neurologów zaprzeczyło więc sądze ,że chyba w tej kwestii mogą znać się jednak lepiej aczkolwiek nie wykluczam takiej możliwości ze przy kręgosłupie też mogą występować rózne dolegliwości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-09, 07:21   #950
iwcia9
Przyczajenie

dzięki wielkie za odpowiedź, mam zamiar dzisiaj iść do internisty niech zleci mi te badania o których mówiłaś Lilly, zobaczymy co z nich wynikinie, jak będę cos wiedzieć to oczywiście dam znać pozdrawiam, miłego weekendu dla wszystkich
iwcia9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-09, 12:05   #951
agunnia
Raczkowanie

Witajcie
widze ze dalej walczymy z przebrzydła tezyczka Lili ma racje badania sa dla nas podstawa .
Dziewczyny mi sie udało w koncu do endokrynologa ide 19 listopada i mam nadzieje ze wkoncu dostane skierowanie na badania rezonans magnetyczny przysadki mozgowej

Edytowane przez agunnia
Czas edycji: 2007-11-09 o 16:37
Stary 2007-11-15, 11:48   #952
talam
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!
Wyglada na to, że ja tez mam te paskudne cos, chociaz czasami sama nie jestem juz pewna. Przegladam Wasze forum od kwietnia, czyli od czasu, kiedy po raz pierwszy dostałam drgawek, mrowień i dretwień palca ręki i paskudnych bólów pleców, ze o bólach głowy, zawrotach i ogolnie beznadziejnym osłabieniu nie wspomnę. Z jednej strony naprawde sie ciesze, że nie mam pełnych objawów, czyli wykręcania rąk, omdleń itd, ale z drugiej myślę, że to by sporo ułatwilo, bo jak na razie lekarze nie maja pojęcia co ze mna zrobić. Wczoraj byłam u kolejnego neurologa, juz 4. i po trzech poprzednich tężyczowych diagnozach, dodatnim i wybitnie dodatnim EMG, ta Pani w ciagu 5 min zdiagnozowała u mnie nerwicę, depresję, a potem padaczke... Tak na ładne oczy, ech.. Bo dodatnie próby tężyczkowe ma połowa populacji...Dobre chociaz tyle, ze dostałam skierowanie na TK i zaproponowała mi badania w szpitalu. Chwała jej za to, bo wczesniej jakos nikt na to nie wpadł. Moze wreszcie dojdą, o co chodzi. Reszta neurologów po prostu każe łykac wapno i magnez, który jakos tak średnio pomaga. Czy wiecie może jaki jest sposob na zwiększenie jego wchłanialności, poza vit B6 rzecz jasna?Od razu mówię, że parathormon jest ok, no i najlepsze magnez i wapń we krwi też. Ale z tego, co tu czytałam, to o niczym nie swiadczy. No i czy takie wyniki EMG rzeczywiście oznaczaja tężyczkę i nic innego?Dzięki wielkie za to, ze piszecie na tym forum, bo inaczej, chyba rzeczywiscie uwierzyłabym, że jestem hipochondryczką. Pozdrawiam.
talam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-15, 21:12   #953
lena_89
Przyczajenie

Takie objawy moze dawac tez borelioza. Jesli kiedys mialas kleszcza to moze warto wykluczyc ta chorobe. Jesli potrzebujesz inf na temat badan lub masz jakies pytania to chetnie odpowiem .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-15, 21:14   #954
Ally83
Zakorzenienie

Mojej mamie lekarz zalecił w zimną pogodę zakładanie rękawiczek zawsze przed wyjściem na dwór, a nie jak już jest się na mrozie...
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-16, 10:16   #955
talam
Raczkowanie

Hej!
co do tej boleriozy, na pewno sprawdze w przyszłym tyg., chociaż żadnego kleszcza sobie nie przypominamdzięki za wskazowkę

Wczoraj miałam chyba najbardziej paskudny atak do tej pory. Dostałam drgawek, ktore trzymaly mnie z niewielkimi przerwami chyba z godzinę. Zazwyczaj przechodziło samo po kilkunastu minutach. Tym razem musiałam dostąc zastrzyk z wapna. Dodali do tego hydroksyzyne, na rozkurczenie mięśni. Pomogło. Tylko teraz zastanawiam się, co czy to wapno, czy hydroAle chyba wapno, bo jak lekarz robil zastrzyk, a troche to trwało, zaczęło ustępować. A hydro dziala przecież dopiero po jakimś czasie. Ogolnie paskudnie, a teraz chodzę z welflonem, tak na wszelki wypadek, gdyby się mialo powtorzyć w ciągu najblizszych dwóch dni.
Dziewczyny napiszcie mi, czy Wy czujecie cos przed tym atakiem?Bo ja do tej pory niespecjalnie, ale wczoraj jakies dwie godz wcześniej zaczęłam sie czuc strasznie niespokojna. Bez sensownego powodu. Już zaczęłam sie zastanawiać, czy to wszystko nie siada mi na psychike.
A i czy zdaza sie Wam, że dostajecie drgawek po tym, jak zmarzniecie?Bo mi tak. Ogólnie jakoś często ostatnio marznę.

No nic rozpisalam sie, dzięki wielkie za poprzednie odpowiedziPozdrawiam:cm ok:
Stary 2007-11-16, 17:09   #956
mari..ola
Przyczajenie

Witam
Od 4lat walcze z różnym skutkiem z tężyczką wapniową(uszkodzenie przytarczyc)
Chętnie pogadam mój nr gg579120
Pozdrawiam mariola
mari..ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-19, 18:20   #957
agunnia
Raczkowanie

Witajcie Kobitki
Dzisiaj byłam u endo mam wrescie skierowanie na R.magnetyczny na przysadke mozgowa ufffffff
i na tone badan zwiazanych z tezyczka tzw hormony przysadki mozgowej .....
W moim przypadku tarczyca ( tzw gozy ktore w niej sa ) nie wpływaja na tezyczke , wiec bierzemy sie za głowe ....
Pozdrawiam Aga

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-20, 20:08   #958
talam
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
ja juz nie mam siły...od pół roku próbuję dostac skierowanie na coś wiecej niz badanie surowicy krwi.ale każdy kolejny lekarz to zlewa.bylam dzis u endo.przepisal mi tabletki magnezu.biore to od pol roku i jest coraz gorzej a poziom mineralow jest nizszy niz pol roku temu. Teraz nawet wyniki poziomu mineralow we krwi sa na granicy normy. nie wiem, czy to od tego, że mam tak niski poziom magnezu, czy od czegos innego, ale popadam chyba w depresje. nie mam na nic siły, nie ciesza mnie juz nawet rzeczy, ktore sprawialy mi przyjemność. znalazłam multum artkułów, mówiących o tym, że takie stany sa możliwe przy bardzo niskim poziomie magnezu, ale lekarze maja to w nosie. "Na tezyczke sie nie umiera, prosze wrzucic na luz, nie ma potrzeby robienia jakichkolwiek innych badań"Tylko, że te pogorszenie nastroju odbywa sie poza mna, ja juz nie wiem, jak mam z nim walczyc. Chce znowu normalnie zyc...To wszystko odbija sie na mojej rodzinie i przyjaciolach. Jesli nerwica, albo depresja moga dawac objawy somatyczne, to chyba tez jest mozliwe, żeby takie stany wynikały z fizjologii...Może któras z was ma namiary na naprawde dobrego endokrynologa we Wrocławiu?i wie, gdzie mozna zrobic badania-z tym wydalaniem magnezu w moczu, prolaktyne, kalcytonine, itp.?Sorki za ton tego maila, ale naprawde nie wiem, gdzie moge isc, a ten endokrynolog dzis mnie po prostu dobił swoim olewaniem sprawy.Pozdrawiam
Stary 2007-11-22, 19:07   #959
agunnia
Raczkowanie

talan musisz zrobi wszystkie badania włacznie z usg tarczycy .. najlepiej zrob jak ja ... mam prywatne ubezpieczenie zdrowotne w allianz super sprawa za 40zł miesiecznie ... radze sie zapisac bo wiecej zapłacisz za badania jak nie bedziesz chciała czekac po kilka miesiecy na badania i masz tam wszystkich specjalistow -endo i neurologa za darmo w ramach ubezpieczenia .. własnie z tego ubezpieczenia robie przysadke mozgowa inaczej skierowanie nie do dostania lub 600 zł do zapłaty z kontrastem ,,,
kliknij do mnie na gg to moge ci podac telefon do babeczki ktora swietnie wszystko złatwia ,
moje gg 907 5420
pozdrawiam aga
Stary 2007-11-28, 10:39   #960
talam
Raczkowanie

Hej dziewczyny!!!!!!!!
Nigdy nie sadzilam, ze ucieszy mnie zly wynik badan, ale zycie potrafi zaskakiwacWymyslilam sobie badanie na dzienne wydalanie magnezu w moczu i mimo ze lekarze twierdzili, ze takie badanie nie istniejeje zrobilamI co? i wyszlo, ze podczas gdy powinno byc miedzy 12 a 102, ja mam 171!!!!!!!!Moge sobie wielblada napakowanego magnezem zjesc, a i tak to nic nie da, bo moje nerki go nie przyswaja!!!!a juz prawie uwierzylam, ze mam nerwice, albo jakas depresje, generalnie ze mi na psyche siadlo. Teraz trzeba to leczyc, ale przynajmniej juz wiem, co. zaraz sie zapisze do urologa, bo ten akurat jest w euromedicare fantastyczny.bylam raz u niego z jakas infekcja i wiedzial o tezycye wiecej, niz neurolodzy. Spadam kochane, bo mam rozmowe kwalifikacyjna do pracy. jak wroce, to sie odezwe.Dzieki, ze jestescie:jup i:
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości