![]() |
#931 | |
Przyczajenie
|
Dot.: dretwienie rak
Cytat:
Często bolą mnie biodra oraz mam ogromne bóle jednego ucha pojawiające się, co jakiś czas. Niestety na badania idę dopiero za dwa tygodnie. ;/ A czy to możliwe, że dolega mi to samo, co Tobie? Boję się badań i ich wyników. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej Dziewczynki !
Jak samopoczucie w ten sądny dzień ;-) , ja zamierzam dopełnić obowiązku obywatelskiego i udać się do urny . Agunnia ja Ci powiem , że tez mam rózne takie napady i boje się sama zostac w domu tylko u mnie to juz dochodzilo do takich rzeczy ze balam sie umrzec(wiem nie smiejcie sie <wstyd >) a nie ataku albo balam sie ze zemdleje a nikt mi nie pomoze np w autobusie czy cos takze nie jestes sama . Samopoczucie nie najgorsze aczkolwiek jedno sie skonczy drugie zaczyna obecnie mam spore problemy z oddychaniem znaczy czesto musze wciagac glebokie wdechy a to jak wiadomo potem dalej hiperwentylacja >>krecenie w glowie itd . Dzis rankiem sie przerazilam bo magnez sie skonczyl i trzeba podralowac do apteki ![]() Ach i jeszcze jedno teraz juz jestem tego pewna wiecej nerwow i stresu od razu gorsze samopoczucie i ataki Ameryki nie odkryłam bo o tym mowilyscie ale przetestowalam na sobie . A Nesko kochana moze rzeczywiscie lepiej wiecej tego magnezu brac bo jak biore te 4 tableteczki to tak lichutko po 6-7 wydaje sie byc lepiej . Liwia szkoda ,że nie napisałaś co u Ciebie dalej ![]() Papa słonecznej niedzielki ![]() Dziewczyny jak wasze samopoczucie pisajcie cos troszke ![]() Jak u mnie narazie 2 dni przetrwałam zostajac sama z tego wszystkiego zaczynam sama na siebie krzyczec zebym przestała swirowac ![]() ![]() Pozdrawiam i trzymajcie sie cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Raczkowanie
|
Witam moje Kochaniutkie!
Dlugo sie nie oddzywalam , ale jak pisalam wczesniej mialam robione serie badan w kierunku tarczycy, czy aby ta tezyczka to nie od tej dzialki. Wyniki:TSH 3 generacja 0,91 normy 0.4 do 4.0 przeciwciala anty-TPO 528 norma do 35 prolaktyna 6,05 parathormon 6,02 normy 12 do 72 tsh 1,23 normy 0,47 5,01 ogolnie zaczely mnie pobolewac stawy , ciagle marzne od czasu do czasu mrowienia i dretwienia, oslabienie , wlosy wypadaja jak przy chemioterapii, paznokcie sie lamia, sucha skora , czasami zawroty glowy , no i te wahania wagi to juz koszmar, nie wspominajac juz o nerwowosci. Balagam wynajdzcie jakas tabletke na te tezyczke, to na ta osobe zaglosuje w przyszlych wyborach prezydenckich he he he. Nesko! nie zapomnialam o Tobie jak Twoje prawko? jak praca? jak samopoczucie ? co sadzisz o moich wyniukach, moze miec to zwiazek z tezyczka?a co Wy myslicie babeczki? Aga! dzieki za telefon. moze we wtorek usiadziemy na skaype? rowna z Ciebie babka Laski wracam na forum , bo juz mi teskno za Wami. Trzymajcie sie cieplutko!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Raczkowanie
|
ogolnie zaczely mnie pobolewac stawy , ciagle marzne od czasu do czasu mrowienia i dretwienia, oslabienie , wlosy wypadaja jak przy chemioterapii, paznokcie sie lamia, sucha skora , czasami zawroty glowy , no i te wahania wagi to juz koszmar, nie wspominajac juz o nerwowosci. Balagam wynajdzcie jakas tabletke na te tezyczke, to na ta osobe zaglosuje w przyszlych wyborach prezydenckich he he he.
Nesko! nie zapomnialam o Tobie jak Twoje prawko? jak praca? jak samopoczucie ? co sadzisz o moich wyniukach, moze miec to zwiazek z tezyczka?a co Wy myslicie babeczki? Aga! dzieki za telefon. moze we wtorek usiadziemy na skaype? rowna z Ciebie babka Laski wracam na forum , bo juz mi teskno za Wami. Trzymajcie sie cieplutko!!![/quote] Słuchaj Beatko jak cos wynajdziesz na włosy to daj znać bo ja za chwilke zostanę też łysa a próbowałam chyba wszytskiego, z połowa włosów juz mi wypadła chyba w ciągu 2 miesiecy . o paznokciach tez nie wspomne a wchodzac na wage ostanio dostalam zawalu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Raczkowanie
|
WITAJCIE KOCHANIUTKIE
![]() Dzieki Beatko ![]() dzisiaj jadłam magnez jak opetana . zaczynam sobie wmawiac ze czym wiecej tym lepiej az moj maz zapytał sie czy nie przesadzam ![]() Kurcze dziewczyny dzisiaj taka ładna pogoda a ja w łózeczku wegetuje , jutro mam rozmowy wsprawie firmy i trzese porami nie mowiac o stresie ale sie jakos trzymam własnie ten stres jest dla mnie najgorszy ![]() Beatko ty tez jestes super babka hihihiihihi i czekam z utesknieniem na nasze pogaduchy ![]() Pozdrawiam i trzymajcie sie cieplutko bez trzepaczek poprosze Agunnia ![]() Ps . dziewczyny moja kolezanka miała tezyczke i tez jej włosy leca tak ze prawie łysa była i ma jakis specyfik ktory jej ładnie wszystko odbudował .. postaram sie w tym tygodniu dowiedziec co to za cudo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Raczkowanie
|
Ps . dziewczyny moja kolezanka miała tezyczke i tez jej włosy leca tak ze prawie łysa była i ma jakis specyfik ktory jej ładnie wszystko odbudował .. postaram sie w tym tygodniu dowiedziec co to za cudo
![]() agunnia o tak byle szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
Słonko postaram sie do niej podjechac w tym tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Raczkowanie
|
Mam juz kontakt . Mozna je dostac tylko u fryzjera , z obserwacji kolezanka mowi ze zanik wypadania włosow zobaczyła pod koniec robienia kuracji ( co 2 dzien wcieranie ampułek po umyciu głowy ) potem po 1 kuracji raz na tydzien sie wciera .
Nazywaja sie PLATENTA mozna je dostac studio fryzjerskie Qatro ul. legnicka 51-53 tel 071 798 81 55 Jedna kuracja kosztuje gdzies koło 170 zł Dziewczyny jak nie jestescie z wrocławia moze wam WYSLA za pobraniem ??? warto zadzwonic i sie wiecej cos dowiedziec na temat TEGO SPECYFIKU Pozdrowionka Aga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
Agunnia pokłony dzięki za informacje coś chyba słyszałam na ten temat ,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Raczkowanie
|
hmm co taka cisza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Przyczajenie
|
Witam
Mialam bardzo podobne objawy mianowicie dretwialy mi rece bolaly stawy mialam zawroty glowy i wiele innych objawow.Lekarze nie wiedzieli co mi jest i stawiali przerozne diagnozy(ale to juz osobny temat bo nie byly zbyt inteligentne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki że o mnie pamiętasz ![]() praca hmmmmm dowiem się jutro bo wracam po urlopie ![]() a co do włosków to ja używam WAXa i jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kobitki
![]() Nesiu jak po urlopiku ??? Dziewczyny c o t boreliza ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Przyszłam podzielić się tylko informacją że nienawidzę tej swojej choroby . To co przeszłam wczoraj przeszło moje najśmielsze oczekiwania . Zrobiło mi się najpierw gorąco w okolicy serducha ale to tak potwornie jakby ktos zelażko przyłożył potem rozeszło się to w okolicy karku , szyji , pleców , głowy .No tak jakby mi ktos tam wrzatek wlał z dużą siłą . Przestraszyłam się nie na żarty , myslałam już że to zawał , wylew no niewiem , strasznie było. Podzielcie się opiniami tez tak macie bo niewiem czy to t ęzyczka czy ten lek kóry biorę . No tragedia !! . Na samą myśl ze znów mam to poczuć umieram ze strachu wrrrr . Pozdrawiam i dajcie znać Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
![]() jestem tu poraz pierwszy i muszę się Wam wyżalić, otóz mnie też dopadło drętwienie rąk, mrowienie policzków, nóg itd. Chodzę do neurologa i moja pani doktor powiedziała, no właśnie w sumie nic nie powiedziała konkretnego przepisała mi lekarstwa i tyle, ale od czego są te drętwienia nie mam pojęcia. Muszę Wam powiedzieć, że miałam robione rtg kręgosłupa szyjnego i wyszły mi niestabilności na 3 poziomach. Czy to może być przyczyną tych wszystkich objawów? Czy może jest to coś zupełnie innego o czym boje sie nawet myśleć. ![]() Mam też problemy ze wzrokiem tzn. tak jakbym miała bardzo zmęczone oczy, nie szczypią tylko jest to takie dziwne uczucie. Npiszcie proszę co o tym sądzicie? Może któraś z Was miała podobne objawy? Pozdrawiam i ściskam Was mocno |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
Iwcia jak poczytałaś nasze forum przyczyn może być wiele może być to zwykła nerwica a może coś poważniejszego proponuje iśc od innego neurologa niech pozleca badania i będziesz wiedziała coś więcej nie mówię ,że to pomoże ale zawsze jakaś nadzieja. Ja jestem niby zdiagnozowana ale ciągle mam jakieś ale bo objawy czasem własnie mam takie jakbym miala opuszczac juz ten świat a to tylko niby tężyczka .....Także badania badania i jeszcze raz badania bo gdybac sobie mozna ...propouje tez isc do okulisty skoro wzrok szwankuje
Powodzonka ![]() Na początek proponuje te podstawowe czyli badania krwi , moczu noi magnezik i wapn w surowicy a reszte niech lekarz zadecyduje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Raczkowanie
|
ach co do kręgosłupa ja mam lordoze zniesiona , która też może powodować drętwienia tak mówili mi internisci natomiast dwóch neurologów zaprzeczyło więc sądze ,że chyba w tej kwestii mogą znać się jednak lepiej aczkolwiek nie wykluczam takiej możliwości ze przy kręgosłupie też mogą występować rózne dolegliwości
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Przyczajenie
|
dzięki wielkie za odpowiedź, mam zamiar dzisiaj iść do internisty niech zleci mi te badania o których mówiłaś Lilly, zobaczymy co z nich wynikinie, jak będę cos wiedzieć to oczywiście dam znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() widze ze dalej walczymy z przebrzydła tezyczka ![]() Dziewczyny mi sie udało w koncu do endokrynologa ![]() ![]() Edytowane przez agunnia Czas edycji: 2007-11-09 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Wyglada na to, że ja tez mam te paskudne cos, chociaz czasami sama nie jestem juz pewna. Przegladam Wasze forum od kwietnia, czyli od czasu, kiedy po raz pierwszy dostałam drgawek, mrowień i dretwień palca ręki i paskudnych bólów pleców, ze o bólach głowy, zawrotach i ogolnie beznadziejnym osłabieniu nie wspomnę. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Przyczajenie
|
Takie objawy moze dawac tez borelioza. Jesli kiedys mialas kleszcza to moze warto wykluczyc ta chorobe. Jesli potrzebujesz inf na temat badan lub masz jakies pytania to chetnie odpowiem
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Mojej mamie lekarz zalecił w zimną pogodę zakładanie rękawiczek zawsze przed wyjściem na dwór, a nie jak już jest się na mrozie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Raczkowanie
|
Hej!
co do tej boleriozy, na pewno sprawdze w przyszłym tyg., chociaż żadnego kleszcza sobie nie przypominam ![]() ![]() Wczoraj miałam chyba najbardziej paskudny atak do tej pory. Dostałam drgawek, ktore trzymaly mnie z niewielkimi przerwami chyba z godzinę. Zazwyczaj przechodziło samo po kilkunastu minutach. Tym razem musiałam dostąc zastrzyk z wapna. Dodali do tego hydroksyzyne, na rozkurczenie mięśni. Pomogło. Tylko teraz zastanawiam się, co czy to wapno, czy hydro ![]() ![]() Dziewczyny napiszcie mi, czy Wy czujecie cos przed tym atakiem?Bo ja do tej pory niespecjalnie, ale wczoraj jakies dwie godz wcześniej zaczęłam sie czuc strasznie niespokojna. Bez sensownego powodu. Już zaczęłam sie zastanawiać, czy to wszystko nie siada mi na psychike. ![]() A i czy zdaza sie Wam, że dostajecie drgawek po tym, jak zmarzniecie?Bo mi tak. Ogólnie jakoś często ostatnio marznę. ![]() No nic rozpisalam sie, dzięki wielkie za poprzednie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Przyczajenie
|
Witam
Od 4lat walcze z różnym skutkiem z tężyczką wapniową(uszkodzenie przytarczyc) Chętnie pogadam mój nr gg579120 Pozdrawiam mariola |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kobitki
![]() Dzisiaj byłam u endo mam wrescie skierowanie na R.magnetyczny na przysadke mozgowa ![]() i na tone badan zwiazanych z tezyczka tzw hormony przysadki mozgowej ..... W moim przypadku tarczyca ( tzw gozy ktore w niej sa ) nie wpływaja na tezyczke , wiec bierzemy sie za głowe .... Pozdrawiam Aga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
ja juz nie mam siły...od pół roku próbuję dostac skierowanie na coś wiecej niz badanie surowicy krwi.ale każdy kolejny lekarz to zlewa.bylam dzis u endo.przepisal mi tabletki magnezu.biore to od pol roku i jest coraz gorzej a poziom mineralow jest nizszy niz pol roku temu. Teraz nawet wyniki poziomu mineralow we krwi sa na granicy normy. nie wiem, czy to od tego, że mam tak niski poziom magnezu, czy od czegos innego, ale popadam chyba w depresje. nie mam na nic siły, nie ciesza mnie juz nawet rzeczy, ktore sprawialy mi przyjemność. znalazłam multum artkułów, mówiących o tym, że takie stany sa możliwe przy bardzo niskim poziomie magnezu, ale lekarze maja to w nosie. "Na tezyczke sie nie umiera, prosze wrzucic na luz, nie ma potrzeby robienia jakichkolwiek innych badań"Tylko, że te pogorszenie nastroju odbywa sie poza mna, ja juz nie wiem, jak mam z nim walczyc. Chce znowu normalnie zyc...To wszystko odbija sie na mojej rodzinie i przyjaciolach. Jesli nerwica, albo depresja moga dawac objawy somatyczne, to chyba tez jest mozliwe, żeby takie stany wynikały z fizjologii...Może któras z was ma namiary na naprawde dobrego endokrynologa we Wrocławiu?i wie, gdzie mozna zrobic badania-z tym wydalaniem magnezu w moczu, prolaktyne, kalcytonine, itp.?Sorki za ton tego maila, ale naprawde nie wiem, gdzie moge isc, a ten endokrynolog dzis mnie po prostu dobił swoim olewaniem sprawy.Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Raczkowanie
|
talan musisz zrobi wszystkie badania włacznie z usg tarczycy .. najlepiej zrob jak ja ... mam prywatne ubezpieczenie zdrowotne w allianz super sprawa za 40zł miesiecznie ... radze sie zapisac bo wiecej zapłacisz za badania jak nie bedziesz chciała czekac po kilka miesiecy na badania i masz tam wszystkich specjalistow -endo i neurologa za darmo w ramach ubezpieczenia .. własnie z tego ubezpieczenia robie przysadke mozgowa inaczej skierowanie nie do dostania lub 600 zł do zapłaty z kontrastem ,,,
kliknij do mnie na gg to moge ci podac telefon do babeczki ktora swietnie wszystko złatwia , moje gg 907 5420 pozdrawiam aga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!!!!!!!!
![]() Nigdy nie sadzilam, ze ucieszy mnie zly wynik badan, ale zycie potrafi zaskakiwac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.