![]() |
#931 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
dzieki lola
![]() powiedz jeszcze czym sie kierowalas przy zakupie ? i czy gdzies mozna obejrzec twoje wyroby ? bo czytam i czytam ze ty zdolna bestia jestes ![]()
#932 |
Rozeznanie
|
Ehh przegapilam ale Kuseczko duuuzo duuuzo zdrowka, szczescia i wszystkiego dobrego!!
![]() ![]() ![]() ![]() Ja zaczynam panikowac: 2 dni do wigilii a u mnie chata nie posprzatana, zakupy jedzeniowe nie zrobione, nie mam ani jednego prezentu, musze sie spakowac przed wylotem do Pl w sobote, pracuje do samej wigilii i w wigilie tez. Nie wiem jak to wszystko ogarne ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
postanowilam ze w tym roku bede miec indyka, z tym calym kolorowym badziewiem wokol (ziemniaczki, brukselka itd), wiec musze polowanie jakies urzadzic
a w piatek tradycyjnie, barszczyk (mam suszone buraki od babci), krokieciki, uszka, karp po grecku
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#934 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zrob liste co jest do zalatwienia i pomysl kiedy co moglabys zrobic zeby mialo to rece inogi ![]() Cytat:
![]() jak sie czujesz ?
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
lepiej, nie mam temperatury, ani wielkiego kataru. kaszlam jeszcze ale juz nie taki gleboki kaszel. Chyba te inhalacje sola epsom pomogly.
juz w pracy jestem. mielismy dzis xmas lunch i szefostwo nam uslugiwalo: jol Szarlotka soku mi tu! przynajmniej raz do roku ![]()
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewoje
ja tylko na chwile dac znac ze juz w pociagu jestem! chybam jakas w czepku urodzona ze ominal mnie ten caly koszmar stania w 3 milowej kolejce! dzis jest tu spokoj i wzystko w normie! odezwe sie jeszcze z pl. poki co zycze wam kochane udanych przygotowan swiatecznych,tym co choruja powrotu do zdrowia a tym co porozuja bezpiecznego dotarcia do celu! buzki
#937 |
Zadomowienie
|
Dzięki jeszcze raz za spóźnione, ale szczere życzenia
![]() wiolqn ja lubię mince pies , za to TŻ nie może patrzeć na to ![]() A propo jedzonka, dzisiaj zrobiliśmy meega zakupy i jak tam pomyślę sobie o tych wszystkich smakołykach wigilijnych to aż ślinka cieknie ![]() Ale niestety kucharka ze mnie żadna, całe szczęście mieszkamy z moją mamą także pomoc kulinarna będzie ![]() ![]() Kofika13 no to aby dalej podróż była tak bezproblemowa jak teraz ![]() ![]() A ja umieram z bólu jajników...okresu prawie w ogóle nie miałam a teraz doszły okropne bóle jajników. Na początku myślałam, że to z przemęczenia, stresu ale teraz już jednak wolę się przebadać, nie mam ochoty błagać o wizytę u gina w NHS więc zapiszę się do polskiej przychodni. A tymczasem przygotowania do świąt trwają ![]()
#938 |
Zadomowienie
|
ja tez robie indyka w sobote, takiego tradycyjnego angielskiego. i tez jeszcze przede mna zakupy
![]() kofi, super ze sie udalo ![]()
![]() |
#939 | |||
Zadomowienie
|
Ja postaram sie wyslac mojego ss jutro, bardzo przepraszam, nie chcialam tego tak zostawic, ale dziecko mi sie pochorowalo - po raz pierwszy w zyciu, wiec mialam ochote siedziec i plakac razem z nim. Na szczescie wstretny wirus zostal pokonany i juz dzisiaj moj Adas jest tym samym slodkim, pogodnym, przesypiajacym cala noc chlopczykiem co zawsze. Serio, dziewczyny, do tej pory nie docenialam mojego dziecka, ale te trzy dni daly mi do myslenia - ile znacie czteromiesiecznych niemowlakow, ktore bawia sie same i pozwalaja mamusi posprzatac/ugotowac/zrobic oko?
1. Zupa cebulowa z grzankami i tartym zoltym serem 2. Pstrag zapiekany z porą w folii, rozmarynowo-szalwiowe potato wedges i jakas zielona salatka z fajnym sosem chilli 3. Mus z bialej czekolady z malinami Ja tez sie strasznie denerwowalam... szczegolnie, jak nie bylo wiadomo, czy sie wydostana z Oxfordu... Pod koniec to chodzilam po korytarzu jak lew w klatce... Gdyby nie uspokajajaca sila CIFa, to nie wiem, co by bylo! ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2387992 3] Przywiozlam dzis od Vedmy zapas ksiazek, pelen brzuch smakolykow i postanowienie, ze jutro musze juz koniecznie zaczac sprzatac ![]() [/QUOTE] Po pierwsze nie przesadzajmy, a po drugie - niech sie ksiazki dobrze czytaja! Na Swieta warto zawsze miec zapasik slowa drukowanego. Ja lece jak burza przez The Girl with the Dragon Tatoo - super sie czyta... Dobrze, ze to takie grube i ze w komplecie dostalam kolejne 2 tomy ![]() A na choinke dokupilam dzisiaj zlote aniolki i takie sopelki. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to sie nachorowalas, phhhh!!!
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale czy zdolna ![]() poniżej Barbie mojej córki ubrana przeze mnie ![]() co do maszyny, to popytałam kilka koleżanek, które mają i chciałam JL, bo oni tacy solidni i gwarancja dłuższa niż w innych sklepach ![]() Cytat:
![]() u mnie będzie roast beef, ziemniaki pieczone w mleku, gravy i reszta ![]() Cytat:
![]() naprawdę Adaś wychodzi na bardzo grzeczne i spokojne dziecko mam nadzieję, że kiedyś sobie tego nie odbije ![]()
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
co daje pieczenie ziemniakow w mleku? i jak to wyglada?
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
wiolqn, coś takiego:
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...1222,9495.html lub takiego: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Z...kane-z-mlekiem ot tak mi się zachciało ![]()
#943 |
Raczkowanie
|
bryy
lola wlasnie powiedz moja droga ziemnieki w mleku pieczone?interesujace?pro simy o szczegoly zdolna i fajna z Ciebie babeczka...jak tak patrze na te Twoje robotki to wpadam w kompleksy...ale musze przyznac ze ostatni kupilam gazeta knittes for toddlers z gadzetami no i rozpoczynam nauke...dzieki za inspiracje...zreszta tak pomyslalam ze to fajny sposob relaksu vedma tak pieknie spiace dziecko to jest skarb...i jeszcze oko da zrobic...pozazdroscic...m oja corka w tym wieku wiecznie na cycku wisiala i nie chciala spac sama w lozeczku...ze spaniem jest do dzis tragedia chociaz spi w lozeczku sama ale samo zasypianie i ulozenie do spania jest meka dla nas a ona tak mi sie wydaje, ze odczuwa to jak kare Adas super z ciebie chlopak i niech nie czepiaja sie ciebie zadne chorubska ![]() ![]() Twoje menu bym sie chetnie skusila..mniam czesc Ayrada wiolqn moja szefowa bestia jedna by nie zdzierzyla serwowania podwladnym posilku...a tu prosze szefe to tez umie sie zachowac jak czlowiek... kuseczka spoznine ale najlepszego...nie ma co sie martwic...z tego co mi sie wydaje to do magicznej 3-0 to pare latek Ci brakuje...ja uwielbiam moje lata 30 te i wykorzystuje je na maksa zimno ide sobie grzanca zrobic
#944 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny potrzebuję coś na zimną płytę/kolację w towarzystwie Anglików?
![]() Co można przyrządzić? Półmisek mięsno-serowo czy jak? (chodzi też o to żebym i ja coś do drinka przekąsiła czyli wszelkie pasztety czy galarety odpadają)
#945 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziekuje za rady maszynowe ![]() a Adas naprawde - okaz grzecznosci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
koreczki (zolty ser, oliwka, grzybek marynowany, kabanos, papryka czerwona) krakersy posmarowane pasta ( bialy ser +szpinak/ bialy ser + ketchup/bialy ser + curry /maslo +losos wedzony+oliwka )
![]() |
#946 |
Zadomowienie
|
Proszę o kliknięcie w link, to życzenia ode mnie i całej mojej rodzinki
![]() Może się troszkę długo ładować, więc cierpliwości ![]() Mykam gotować ![]()
#947 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Czesc babki, niechcacy odsubskrybowalam watek
![]() ![]() Chcialam tylko napisac, ze rowniez nie udalo mi sie jeszcze wyslac prezentu na SS :0 W zasadzie od poprzedniego poniedzialku z domu wychodzilam jedynie po szybkie zakupy lub do lekarza. Postaram sie jutro dotrzec na te poczte, ale prawdopodobnie nie ma co liczyc na przesylke przed nastepna sroda ![]() Vedma ![]() Do jutra.
#949 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z krakersami ostroznie, bo jak pasta bedzie wilgotna i nie beda od razu zjedzone to namokna i beda takie nieapetyczne i miekkie. Cytat:
Cytat:
![]() kochana najwazniejsze ze lepiej sie juz czujesz ![]() jak reszta rodzinki? Vedmo, dobrze ze Ty i Adas tez juz wyzdrowieliscie ![]() dzis na zakupy jedzeniowe, po ptaka i przydatki ![]() milego dnia kobitki! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Kuseczko, fajne
![]() Kofi, dobrze ze bez problemow! Bawcie sie dobrze! Vedma, chore malenstwo to chyba najgorsza sprawa, nie powie nawet co mu dolega.. trzymajcie sie ![]() Lola, trudno ![]() Lori, ja angielskich serniczkow nie zaliczam do rodziny SERNIKOW, tylko imitacji, uzurpatorow nie zawsze godnych dumnego miana SERNIK ![]() Dzieki ![]() ![]() Marudna czesc, ktora mozecie sobie darowac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#951 |
Zakorzenienie
|
mam indyka!!!!! cale 4 kilo. za tydzien nie bede mogla na niego patrzec ale to nic. Postanowilismy miec polska wigilie i angielski pierwszy dzien. Teraz szukam gesiego smalcu do ziemniaczkow. Gdzie moge dostac?
udalo nam sie tez dostac choinke (niby czarna ale i tak wyglada cudnie) i ze swiatelkami i innymi ozdobnikami wyniodla nas cale 6F. nie ma to jak zakupy dzien przed swietami. a my taka kartke rozeslalismy do agentow w pracy http://sendables.jibjab.com/view/dM4KP8Aqz4Qi5bLeTFHc
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zadomowienie
|
wiola, gesi smalec w kazdym jednym sklepie teraz dostaniesz
![]()
![]() |
#953 |
Zadomowienie
|
Szperku dobrze ze sie juz lepiej czujecie
![]() Ja tez bym chciala indyka... ale jeszcze sie zastanawiam czy jest sens dla dwoch osob tyle jedzenia robic. Kupilismy juz chyba 3kg gammona i to bedzie nasza pieczen. Mialam robic wczesniej ale plecy mnie rozlozyly i nie dalam jeszcze rady wybrac sie do sklepu po zakupy spozywcze bo przeciez sama tego wszystkiego nie przyniose ![]() Wybieramy sie dzis z Katakumba na napad na wielki sklep z wloczkami, musze zrobic spore zapasy na swieta i kolejna sniegowa apokalipse ![]() Milego dnia wszystkim
#954 |
Zakorzenienie
|
kuseczka super ta kartka
szperek zdrowka dla was ![]() u nas na razie bigos gotowy. i cala masa pomyslow, a ja zamiast gotowac to z bb do wloczkolandii jade ale mam maszynke do miesa z eaby mi przyszla, wiec zrobie krokiety. tylko musze grzyby dorwac suszone |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, czy jezeli w przepisie na piernik zastapie olej roztopionym maslem to bedzie ok?
![]() |
#956 |
Zadomowienie
|
kuseczko ale sie usmialam z tej kartki
![]() fajna z Was rodzinka, ale ty jaka sliczna jestes ![]()
#957 |
Zakorzenienie
|
kuseczka świetny pomysł z tym filmikiem
![]() a jako, że ja gotowanie zaczynam jutro rano, to dziś jeszcze skończyłam:
#958 |
Wtajemniczenie
|
Zdrowych i wesolych Swiat kochane babeczki
![]() ![]() ![]() Mam nadzieje,ze spedzicie te swieta w cudownej rodzinnej atmosferze ![]()
#959 |
Wtajemniczenie
|
kuseczko - spoznione ( z przeprosinami
![]() ![]() kartka przeswietna ![]() ja sie rozlozylam na czesci pierwsze, mam temperature, ciarki mnie przechodza i najchetniej zapadlabym w sen zimowy - a tu kazali lazic, rozebrac sie i pic zimne ![]() ![]() kofcia dojechala bezpiecznie do domciu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chorowanie nie jest wskazane w kazdym stanie...moze sie tak wyraze ![]() kuseczka swietna ta kartaka...juz zgapilam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.