|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V
a ja nie lubie karkowki, w ogole za grilowanym miesem nie przepadam, ale lubie chelb pieczony na grillu
Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2010-12-02 o 20:19 |
|
|
|
#932 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy któraś z was może ma patelnię grillową, taką żebrowaną?
|
|
|
|
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
jo tysz jestem przed
i normalnie juz nie wiem co bym zjadla ale cosik z grilla i zimne piwko....mniam a tu zima.....![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- chleb z grila tez pyszny taki chrupiacy.....jeszcze troche i bedzie lato trzeba sie pocieszac i niestety czekac![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- ja nie mam takiej patelni,ale znajoma kupila chyba taka w ikei i jest zadowolona |
|
|
|
#934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwaga uwaga ![]() zrobiłam sobie jajecznicę z cebulką smażoną i do tego Rooibosa marcepanowo-cynamonowego![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- dawno nie jadłam jajecznicy z cebulką. przypomniał mi się smak z młodszych lat i do tego kakao
|
|
|
#935 |
|
Raczkowanie
|
to widze ,ze mamy zbiorowo
mykam papa
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
mała wstała i teraz siedzimy razem
![]() jajecznica zjedzona, teraz bym coś słodkiego zjadła ![]() oglądam sobie allegro z nudów ![]() nie wiem czy się chwaliłam, ale mała już umie stać w łóżeczku i utrzymuje chwilę równowagę bez trzymania
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-12-02 o 20:33 |
|
|
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mogę - 3 strony w 2 godziny
leeeeeeeeciiiiiiiii...... .......... lili - nie zeżarłam całej tylko dlatego, że P. sie wściekł, że mu szeleszczę papiórkami a on chce spać - tym sposobem ocalało jakieś 12 cukierków będzie do hałsa i dextera za 20 minut makarony też lubię bardziej niż ryż, ale ryż też, taki z pomidorkami, kiełbaską, papryczką, cukinią... omg... już wiem co jutro na obiad będzie kash - nie no co Ty, nie ma się czego bać przecież to tylko 2 strony mikołaj z biedronki dla mnie to może cały wór prezentów przynieść. począwszy od za***istego blendera ręcznego, przez stołowy, salaterki,gary, kieliszki wszelkie, przyprawniczki i nie wiem co tam jeszcze bo mi gazetka po jednej stronie na dwie wyświetla podejrzewam spisek, żebym czasem za dużo nie obejrzała i nie chciała kupić |
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski
ja od wczoraj mam u siebie bata został po meczu i zostanie do jutra lub soboty. Dzisiejszy dzień jest zabójczy od rana myślałam że nie wyrobię w pracy, w ogóle nie mogłam wstać ale jakoś przeżyłam. Co do kk mi zostało 900 zł do spłaty wydaje mi się że to nie dużo tym bardziej że do wypłaty zostało mi jeszcze 500 zł tylko nie wiem czy to przelać na kk czy zostawić sobie na prezenty. W tym tygodniu prawie nic nie wydałam nawet chleba nie kupowałam jedliśmy to co było w domku. Dziś na obia był odgrzewany makaron z sosem dla tż bartu odmroziłam leczo a ja w pracy zjadłam hamburgera tż kuzyn postawił :P więc oszczędność i pełen żołądek. Ja z kk korzystam tylko wtedy gdy jest potrzeba nie ma kasy albo mama nie ma i pożyczam jej. Nie mogę się doczekać wypłaty a to dopiero za tydzień i może z wypłatą dostaniemy bony czyli 2x380 zl tylko szkoda że nie żaden market bo byśmy się obkupili na maksa no ale i tak za taka kasę można niezłe zakupy zrobić Tz wczoraj zrobił na szybko przyszną kolację i dziś miał resztę na obiad: - polędwiczka (akurat to zostało nam w lodówce z mięsa prócz kiełbasy) - pora - cebula - sos sojowy - sos hoisin - makaron akurat wzięliśmy spagethi poledwiczkę kroimy na małe kawałki polewamy sosem sojowym i sosem hoisin podsmażamy, sciagamy z patelni na której podsmażamy pokrojony w paski por cebulę dodajemy polędwiczki pół szkalnki rozpuszczonej kostki rosołowej lub bulionetki i wsio makaron gotujemy osobno pychaa
|
|
|
|
#939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po prostu cukierki łapczywie połykam z Biedrony to ja bym Kombiwar chciała ![]() no ale nie widzę na horyzoncie żadnego Mikołaja ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() ja bym też kk po spłacie zostawiła, ale boję się, czy mnie nie pokusi w którymś momencie , a tego bym nie chciała
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-12-02 o 20:39 |
||
|
|
|
#940 |
|
Wtajemniczenie
|
szlag by trafił przypaliłam mleko z płatkami a P. mnie jeszcze denerwuje gadaniem, że przypalone że za wodniste i czy dolałam wody że takie i jeszcze mi patrzy co piszę i się naśmiewa wredota jedna
![]() evilcia przypominam się z pytaniem o Cywilizację
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak praca i swoje zarobki dają dużo. Choć kiedyś tż sam zarabiał i nam starczyło a teraz i ja zarabiam i nieraz brakuje no ale teraz jesteśmy na swoim więc więcej wydajemy dobrze że nie mamy opłat typu prąd, woda, gaz bo wtedy bysmy dopiero odczuli to na swojej skórze. Póki co zamierzam oszczędzać żeby w końcu ślub jakiś wyprawić bo przyszły teść nam głowę suszy o ślubie że niby mówimy później nic tylko milczymy a on się wszystkim pochwalił i tak w kółko zwariować idzie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() syndrom słoikowego jedzenia się odzywa wszędzie polepszacze .... chyba sobie strzele racucha z konfiturą jagodową
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2010-12-02 o 20:52 |
|
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż lubi bardzo wszystko doprawić szczególnie sól dużo soli majeranek, kminek, warzywko, tymianek, czosnek i papryka słodka idą u nas na potęgę |
|
|
|
|
#944 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Nie zrobiłam tego projektu... nie chce mi się
|
|
#945 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Natomiast w tych wszystkich vegetach i innych gotowcach jest masa glutaminianu sodu, który jakby sztucznie "usprawnia" twoje kubki smakowe - za dużo takiego jedzenia, i później zwykłe, dobrze doprawione jedzenie wydaje Ci się mdłe i bez smaku. |
|
|
|
|
#946 |
|
Wtajemniczenie
|
xandra i iza widzę Was
![]() nadia - u mnie też pozostałości po nawykach domowych. teściowa gotuje naprawdę dobrze, takich ruskich jak u niej nie jadłam (możliwe, że dlatego, że (ileż tych "że" ) moja mama pierogów nie robi, no ale ) ALE teść wszystko krytykuje. wszystko absolutnie. choćby kaczkę w pomarańczach jadł i zapijał ruskim szampanem - byłoby niedobre. chwali TYLKO zestaw: schab + ziemniaki + kapusta zasmażana. poważnie. no i zupki - ze 3 może, więcej nie. i P. się tak nauczył, "konstruktywnej motywującej krytyki"... oduczam go, ale czasem tak mnie wnerwi, że zwłaszcza mnie wnerwia podczas @ dobra laski hałs w akcji idziem oglądać. dobrej nocki |
|
|
|
#947 |
|
Copyraptor
|
U mnie działa koronny argument - "to zrób sobie takie, jakie wolisz".
Ale mój to rzadko kiedy jedzenie krytykuje, zwłaszcza, że sam gotuje - więc często razem nad garem stoimy i ulepszamy żeby każdemu pasowało (; |
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pochlastać się idzie bo jak widze jak zabiera się za jedzenie to mnie cholera bierze
|
|
#949 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Ale doprawić dla niego żarło też jest ciężko.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój się zarzeka że gotować nie potrafi i towarzyszyć w kuchni mi nie będzie
|
|
#951 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
a jeżeli szanownemu Panu do kuchni nie po drodze, to niech je to, co dostaje.
|
|
|
|
|
#952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to? coś chyba pominęłam ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tz to chyba nigdy nie krytykował tego co mu podałam
nawet jak raz zrobiłam zupe ogorkową ktora w rezultacie wyszła jak - pieprzowa ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Lili bo Oliwka mieszka u tesciów, na gorze, tak jak my
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- u teściów ![]() ja zrozumiałam, że jest na swoim. ale ty Haniulka nie mieszkasz przecież u teściów, tylko u rodziców ![]() tak patrzę na ten Twój avatar i bardzo pasuje do Ciebie
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-12-02 o 21:14 |
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
tak ja u rodziców, ale w sensie, ze w domku jednorodzinnym, zajmują górę jak my
![]() Osobne wejsci etc
|
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz![]() pominęlam widocznie coś ![]() wypiłam kolejną kawę
|
|
|
#957 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Dziewczyny blokowałyście kiedyś kogoś na Facebooku???
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam Fb, naszej klasy ani gg
jestem zacofana, także się nie wypowiem tylko żeby nie było ![]() mialam kiedyś gg, na nk mam konto do podglądania
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
No i jem nuggetsy z wczorajszego obiadu
a Krupa wczoraj mowiła w jakims programie, ze trzyma sylwetke dlatego, ze sie nie przejada - jak czuje ze jest juz syta, to wiecej nie je. No to juz nie bede jak Dżoana bo ja ciągle coś jem z nudów chyba
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą wydaje mi się, że ta Dżoana sympatyczna jest
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

ale cosik z grilla i zimne piwko....mniam
i do tego Rooibosa marcepanowo-cynamonowego
skrzydełka z kurczaka, szaszłyczki, sałatka grecka, sos czosnkowy i pieczywo czosnkowe
i do tego kakao

, a tego bym nie chciała
jak to? coś chyba pominęłam