Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-13, 16:38   #931
Twitter
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Estee Lauder Sensuous Nude

Napaliłam się na tego nudziaka, bo chciałam strasznie żeby pojawił się zapach, który przebije klasyczne edp (po kiego grzyba, skoro edp jest piękne? nie mam pojęcia, kobieca logika). Wersja Noir mi nie podpasowała (siarko, nie bij ), więc myślałam że Nude może? Eee, nie ma o czym gadać: nijaki. Podstawa olejku do opalania wzięta z edp jest ładna, ale na to nakłada się koktajl tropikalnych owoców z pobłyskiem kokosa w tle, coś jak zapach Estee Lauder Bali Dream bodajże? ( z tych wakacyjnych edycji). Do tego jest mleczno-beżowa brzoskwinka, taka łagodna, bez goryczy. Nude podsumowałabym jako zapach dla wszystkich, nieinwazyjny, "ładny", trywialny, zjadliwy, łeeee, do edp się nie umywa :/
Stary 2011-08-13, 16:49   #932
siarka40
Szef ds. Wymianek

Twitterku, martwi mnie Twoja ocena - acz mam cicha nadzieje, ze moje odczucia beda inne; no, bo skoro na Tobie SN to niedomytek <olaboga>.

btw, do Twego opisu nazwa pasuje jak ulal .
Stary 2011-08-13, 17:08   #933
agnieszka1970
Zadomowienie

Mnie też okrutnie martwi Wczoraj pognałam do Olsztyńskiego Douglasa, ale nowego Sensuous jeszcze nie było.
Ale jak czytam Twoja opinię, to i olejek i brzoskwinka, a wszczególności nuta a'la Bali Dream w ogóle mi nie odpowiadają.... i tym bardziej ciekawość zżera
Mysle jednak, że moje odczucia mogą być podobne, bo mi tez wersja noir w ogóle nie podeszła...

Edytowane przez agnieszka1970
Czas edycji: 2011-08-13 o 17:09
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 19:20   #934
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Twitterku, martwi mnie Twoja ocena - acz mam cicha nadzieje, ze moje odczucia beda inne; no, bo skoro na Tobie SN to niedomytek <olaboga>.
Trzymam kciuk, dobrze by było gdyby na Tobie wylazła pościel z kaszmiru albo co innego ładnego?

Cytat:
btw, do Twego opisu nazwa pasuje jak ulal .
Chyba masz rację chorera

Cytat:
Napisane przez agnieszka1970 Pokaż wiadomość
Mnie też okrutnie martwi Wczoraj pognałam do Olsztyńskiego Douglasa, ale nowego Sensuous jeszcze nie było.
Ale jak czytam Twoja opinię, to i olejek i brzoskwinka, a wszczególności nuta a'la Bali Dream w ogóle mi nie odpowiadają.... i tym bardziej ciekawość zżera
Mysle jednak, że moje odczucia mogą być podobne, bo mi tez wersja noir w ogóle nie podeszła...
Nie chcę zapeszać ani Was zrażać, ale, kurka wodna, nic nadzwyczajnego to nie jest Nuta a'la Bali Dream wychodzi na mnie najmocniej, tylko bez aż tak mocnego kokosa. Jeszcze wyniuchałam wanilię, ale taką z tych pospolitych .

Aaaaa, dziołchy, ja niuchałam w Sephorze, tester świeży, nowiutki, mało zmacany.

I jeszcze zwąchałam Pure Havane, ło mater dejo! Najpikniejszy z dotychczasowych A*menów: tabaczany, lekuchno skórzany i lekuchno A*menowy, rumowo-wisienkowo-alkoholowy. Taka modyfikacja This Is Not A Pipe Demeter
Stary 2011-08-14, 16:25   #935
Karkki
Zakorzenienie

Oriens Van Cleef & Arpels - strasznie słodki ulepek. Na mnie jest jeszcze gorszy, w sensie bardziej słodki, niż Wish. Sądząc po nutach powinien być mój, ale zdecydowanie nie jest.

Chanel No 19 Poudre - rozczarowałam się. Miało być pudrowo i delikatnie a jest tylko rozcieńczona i gorsza wersja klasycznej 19-tki. Klasyczna może się podobać lub nie, ale nie można zarzucić jej braku klasy. A ta wersja jest nijaka.

Mat Chocolat Masaki Matsushima - o mały włos a bym kupiła i to w stacjonarnej, bo w pierwszej chwili byłam nim zauroczona i miałam ochotę ugryźć własny nadgarstek. Ale po kilkunastu minutach coś się zaczęło dziać dziwnego i zapach z cudnej czekolady zmienił się w zapach stęchlizny połączony z gnijącymi badylkami.

Lady Rebel Mango - całkiem sympatyczny ananas. Prosty, dziewczęcy, wakacyjny. Gdybym miała lat 17-naście, to nosiłabym go z dużą przyjemnością.

Mediterranean Elizabeth Arden - zapach chyba przeszedł metamorfozę. Po psiknięciu czułam jedynie jakieś popłuczyny napoju pomarańczowo-brzoskwiniowego. Zapach zaczął przypominać pierwowzór dopiero po godzinie, ale był znacznie słabszy. Najpierw myślałam, że to może edt, ale nie - na testerze widniał napis informujący, że to woda perfumowana. Wróciłam do domu, powąchałam zawartość flaszki kupionej 2 lata temu i te moje pachną bardzo intensywnie od samego początku. No i nie wiem czy korek był zastępczy czy faktycznie "uślicznili" flakon czarną, plastikową, tandetną gwiazdą.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 19:41   #936
velika
Winter is coming

Testowałam nową 19tkę chanel (jak wszyscy, to wszyscy - no i niestety, szanelek to ja nosić nie umiem. Prawie wszystkie, które testowałam, dla mnie mają nutę sprayu na komary (poza coco mademoiselle) i nie jestem w stanie ich znieść.
Lady rebel też jakiś czas temu niuchałam - fajny słodziak, ale trwałość skandaliczna - po 2 godzinach nie było śladu

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 19:43   #937
Kota
Zakorzenienie

Mam na nadgarstku Calypso Piqueta.
Caś, co koty lubią, bardzo.

Teraz to już sama przytulona, intymna słodycz.
Stary 2011-08-15, 16:16   #938
magsch
Zakorzenienie

Guess Seductive I'M Yours (rozowe) prawie wierna kopia Coco MAdemoiselle edp normalnie mozna posadzic o plagiat chcociaz badziej slodka i na bardziej waniliowo-paczulowym tle Mam nadzije ze to nie tylko moje skojarzenia, bo ostatnio mam bzika na pukcie CocoM i moze wszedzie sie jej doszukuje jesli ktos ma mozliwosc potestowania i przelania wrazen to chetnie poczytam

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276479

Edytowane przez magsch
Czas edycji: 2011-08-15 o 16:17
magsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 13:14   #939
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez agaa13 Pokaż wiadomość
ja byłam wczoraj i w S. i w D. w Łodzi i widziałam już
O, to trzeba się wybrać, może dziś się uda.

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Sensuous Nude - słodki lekko drzewny zapach , zalatujący toffi , po jakiejś godzinie robi się podobny do Theoremy , taki słodko-przyprawowo-jadalny , tylko znacznie delikatniej .
Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Estee Lauder Sensuous Nude

Napaliłam się na tego nudziaka, bo chciałam strasznie żeby pojawił się zapach, który przebije klasyczne edp (po kiego grzyba, skoro edp jest piękne? nie mam pojęcia, kobieca logika). Wersja Noir mi nie podpasowała (siarko, nie bij ), więc myślałam że Nude może? Eee, nie ma o czym gadać: nijaki. Podstawa olejku do opalania wzięta z edp jest ładna, ale na to nakłada się koktajl tropikalnych owoców z pobłyskiem kokosa w tle, coś jak zapach Estee Lauder Bali Dream bodajże? ( z tych wakacyjnych edycji). Do tego jest mleczno-beżowa brzoskwinka, taka łagodna, bez goryczy. Nude podsumowałabym jako zapach dla wszystkich, nieinwazyjny, "ładny", trywialny, zjadliwy, łeeee, do edp się nie umywa :/
Ciekawam ogromnie tego nowego Sensousa. Klasyka poznałam dopiero po Noir i wydał mi się trochę nijaki, za to wersję Noir mam i bardzo lubię (ale do zakupu przymierzałam się dość długo, nie od razu byłam przekonana, że chcę go mieć).
Umieram z ciekawości tego Nudziaka

Testowałam ostatnio Vanilla Fields- upragniona próbka wreszcie do mnie doleciała. No i bardzo się cieszę, że nie kupiłam na All flaszki, choć korciło. Za tę kasę kupię sobie Blv II albo zacznę zbierać na nową 19.
Vanilla jak Vanilla- niesamowicie waniliowa, żadnych dodatków tam nie czuję, a najbardziej nie czuję jaśminu (który podobno tam jest). Zapach ładny, miły, płaski, nie rozwija się nic a nic. Trwały. Troszkę męczący. Taka tańsza i tandetna wersja Casmiru. Jednak nie wszystkie miłości dzieciństwa/ młodości nadają się do dorosłego życia.

A*Men Pure Havane- piękny Amen, chyba nawet łądniejszy od Pure Coffee, fantastyczny początek, miętę (czy też eukaliptus) z klasyka zastąpiono lub przytłumiono czymś bardzo bardzo słodkim i takim troszkę gryzącym, potem wychodzi już tylko czekoladka. Bardzo apetyczny. W Sephorze była promocja 200zł za nie wiem jaką pojemność i nawet zastanawiałam sie nad zakupem (miałabym dla TŻ na najbliższą okazję), ale w końcu poskąpiłam TŻ jest absolutnym fanem A*Mena, ale klasyka, nie wiem czy wersja Hawańska by mu pasowała. Zbieram mu kolekcję zapachów Muglera (nie ma to jak dawać perfumy na każdą możliwą okazję), ale używa w zasadzie głównie A*Mena, a reszty tylko czasami (rzadko). Może trzeba było jednak kupić
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 13:24   #940
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Hmm, a ja czuję w Dzing paloną gumę - coś jak w fahrenheicie klasycznym...
Guma w Farenheicie

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 17:47   #941
Parabelka
Panaroja

Znowu przymierzałam się do Womanity i wreszcie podświadomość mi wypluła , z czym mi się to kojarzy - to perfumowy odpowiednik Dody i ona powinna być twarzą W. różowo-metalowa , ostro-słodka i niepozbawiona nachalności . Chyba to jednak nie mój typ kobiecości

Elixir de Merveilleuse - najpierw zaskoczył mnie wonią szpitalnej lekko przypalonej zupy mlecznej , tylko nie wiem , czy manna , czy płatki owsiane , a potem zupa zamieniła się w środki dezynfekcyjne , ale nie lizol , tylko takie nowsze . Woda Cudów bez porównania lepsza i trwalsza .

Coco edt - nie moje zupełnie . Za dużo migdałów . Ładnie się rozwija , i zapach ładny , ale kompletnie mi nie pasuje - ma jakąś duszną słodycz podszytą pudrem i migdałami właśnie .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 18:15   #942
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

Elixir de Merveilleuse - najpierw zaskoczył mnie wonią szpitalnej lekko przypalonej zupy mlecznej , tylko nie wiem , czy manna , czy płatki owsiane , a potem zupa zamieniła się w środki dezynfekcyjne , ale nie lizol , tylko takie nowsze . Woda Cudów bez porównania lepsza i trwalsza .
Dla mnie Eau to zaledwie mgiełka w porównaniu z Elixirem
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 18:20   #943
Kattarina
Zakorzenienie

'powierzchownie' przetestowalam dzis Le Parfum Elie Saab i bardzo mi sie spodobaly to perfumy 'prawdziwie perfumowe': elegancki kwiatowiec, (czuje glownie jasmin z odrobina rozy), z ladnym, czystym= niefizjologicznym kwiatem pomaranczy, na cedrowo-paczulowej kanwie.
na pewno bedzie test globalny.
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 18:29   #944
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Dla mnie Eau to zaledwie mgiełka w porównaniu z Elixirem
Dokładnie. Eau des Merveilles ulatuje ze mnie po paru godzinach i jest strasznie blisko skórne, a Elixir potrafi siedzieć na mojej skórze od rano do wieczora (albo od wieczora do rana). I ma potężną siłę rażenia.
BlueberryMilkshake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 19:09   #945
trihomonas
Zadomowienie

Ja ostatnio testowala swoje nowosci zakupione w ciemno
Black Cashmere DK- normalnie jak w kosciele z tym,ze bardziej slodkoBardzo mi sie podobaja te perfumy(choc trwalosc srednia na mnie) i juz chce kolejna flache-co mi po takiej 50-tce...
Theorema Fendi edp-toz to syropek na kaszel z dziecinstwa Kaszlu dobrze nie wspominam ale ten syropek mniam mniam Tak wiec trzeba bedzie zrobic zapasy,bo kaszel w kazdej chwili moze sie pojawic Trwalosc równiez srenia...
Tygrys Kenzo-Tego zapachu nie potrafie opisac,nie potrafie do niczego porównac...Bardzo mi sie podoba a trwalosc jak pozostale-srednia..Chcialabym cala flaszke ale na razie nie moge sobie pozwolic
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 20:26   #946
shachownica
Zakorzenienie

też dziś testowałam womanity, po wszystkich kontrowersyjnych opiniach zapach jednak trochę rozczarowuje
na początku cukrowa figa, niestety więcej cukru niż figi, później rzeczywiście pobrzmiewają słonawe nuty, na szczęście dla mnie to taka morska nuta, bez skojarzeń z rybą, a teraz morze się cofa i wyłazi cukier puder, szkoda trochę ale i tak miałabym ochotę na globalne testy

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 18:36   #947
PANDORA666
Raczkowanie

Dzisiaj testowałam trzy zapachy Francka Oliviera : Passion, Nature i Franck Olivier EDP. Moja siostra miała imieniny,więc z mamą postanowiłyśmy zrobić jej prezent. Nie kupiłyśmy żadnego,żeby siostra nie pomyślała,że jej nie kochamy Bardzo słodkie,syntetyczne ulepki jakich wiele. Nature przypomina na początku Lanvin 'Éclat D'Arpege',ale tylko przez pierwsze 30 minut,później robi się z niego niesmaczny cukierek. Plusem jest ich trwałość. Nikt jeszcze nie dodał motylka,czyli Nature do KWC. Pani w perfumerii zachwalała go jak mogła,zaklinała się,że kobiety rzucają dla niego swoje szanelki i diory,a mężczyźni szaleją na ich punkcie, niestety mnie nie przekonała. Zachęca na pewno ich cena,ale nic poza tym.
PANDORA666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 19:38   #948
pestka1971
Raczkowanie

Trzy próbki z Missala przyfrunęły do mnie wczoraj :

-L'Artisan Premier Figuier Extreme : ekstremalnie to ja się zdenerwowałam, że po 10 min. czułam zaledwie cień zapachu, nie umywają się do figi Diptyque - zapach ładny , swieża figa , faktycznie taka lekko kremowa, ale kompletnie nietrwałe- przynajmniej na mnie

-Aziyade : emmm, tak pachnie po godzinach ciężkiej harówy pracownik kebab-baru...gdzie do tego podają kurczaka w curry kompletnie nie czuję tych obiecanych słodkości , tylko azjatyckie przyprawy...

-Frapin 1270- strzał w dziesiątkę ! czuję w końcu śliwkę i kandyzowane owoce i wanilię, baaardzo piękny i smakowity zapach. Czekam na rozbiórke
pestka1971 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 19:41   #949
platekrozy
Zakorzenienie

DKNY Summer - niestety okropnie współgra z moim ciałem,choć brat był zachwycony tym zapachem Jak dla mnie krótko się utrzymywał,do tego jechał jakoś z moim ciałem potem(?).Nie wiem,ale mimo mojej miłości do klasycznego DKNY czy zielonego DKNY,ten to jakaś pomyłka

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 20:43   #950
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Chanel No.19 Poudre - podobają mi się. Są bardziej słodkawe, ułagodzone w stosunku do klasyka. Dla mnie bardziej to bardziej przystępna wersja klasyka, choć i tego ostatniego lubię

Sensuous Nude - oj nie! Słodkie, z nutą kokosa, strasznie mdląco-męczące.

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2011-08-17 o 20:44
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 20:58   #951
smash
Zakorzenienie

Hihihi, czyli nie tylki ja w Aziyade czuje glownie curry...
smash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:26   #952
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Sensuous Nude - oj nie! Słodkie, z nutą kokosa, strasznie mdląco-męczące.
Prawda, prawda Okrutnie nijaki zapach, zupełnie bez wyrazu. Gdyby nie nazwa, nigdy bym nie wpadła, że jest spokrewniony z klasycznym Sensuous.
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:32   #953
pestka1971
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smash Pokaż wiadomość
Hihihi, czyli nie tylki ja w Aziyade czuje glownie curry...

Smash też Cię zmyliła ta śliwka w opisie ?
pestka1971 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 22:04   #954
darla13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Prawda, prawda Okrutnie nijaki zapach, zupełnie bez wyrazu. Gdyby nie nazwa, nigdy bym nie wpadła, że jest spokrewniony z klasycznym Sensuous.
U mnie jeszcze nie ma w Douglasie... : (
A znowu mi narobiłyście smaka na testy...ehhh. muszę zobaczyć co to za wytwór
Stary 2011-08-17, 22:29   #955
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Totalnie nie czuję pokrewieństwa między nimi a klasycznymi Sensuous. Dla mnie Nude to odrębny zapach. A ten kokos mnie autentycznie zemdlił ale na to nałożyła się duszna pogoda)

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:17   #956
cebulki
Zakorzenienie

GG do cebulki

Vera Wang Princess - słodkie zwykle niczym nie wyróżniające sie dla mnie perfumy, troche mdłe - sama bym ich sobie nie kupiła

Nina Ricci Nina - slodkie ale mają w sobie to coś, przypominają mi CK Euphoria tylko że w Ninie nie czuć kamfory - zamówilamsobie odlewke u Wizażanki zobaczymy jak sie beda na mnie nosic - ale to napewno nie to czego szukam w perfumach
Stary 2011-08-18, 09:21   #957
Pin up girl
Zakorzenienie

Histoire D'Eau, Mauboussin - mnóstwo kardamonu i gałki muszkatołowej na lekko przejrzałych już owocach (na pewno mandarynce), podbitych aksamitną skórzano-bursztynową, ciepłą bazą. Piękne.

Arso, Profumum - to jak wyprawa w mroźny, śnieżny poranek, a w zasadzie noc, przez las iglasty do drewnianego kościółka na roraty, w którym palone jest świeże, mocne, sugestywne kadzidło.

Markiz De Sade, HdP - sporo animalistycznych nut, cybet, piżmo, porządnie zakurzone, w tle drewno starej szafy, wysuszona róża... Fizjologia starości.

Chance Eau Fraiche - cytrusowy wetiwer zmierzający w bazie w kierunku trawiasto-szamponowym. Na lato w sam raz, wielu zachwyci świeżością, spodoba się otoczeniu.
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 12:53   #958
skarbiatko
Zakorzenienie

Wąchnęłam z koreczka Chocolat Il Profvmo ( mam nadzieję że sie Ewa nie obrazi ) pachnie bardzo podobnie do ciemnej czekolady Cioccolato Mon Amour Fondente Extra

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 13:07   #959
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
Wąchnęłam z koreczka Chocolat Il Profvmo ( mam nadzieję że sie Ewa nie obrazi ) pachnie bardzo podobnie do ciemnej czekolady Cioccolato Mon Amour Fondente Extra

Prawda jest ociupine bardziej stechlo/paczulowo na poczatku, a pozniej troche slodziej
ale bardzo podobnie

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 13:28   #960
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdulenka Pokaż wiadomość
Prawda jest ociupine bardziej stechlo/paczulowo na poczatku, a pozniej troche slodziej
ale bardzo podobnie
dokładnie tak... stęchło-paczulowo, całkiem przyjemna czekuladka

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości