|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gra o tron
Świetny odcinek! Świetna Dany! Niestety, o ile dobrze pamiętam, to od mniej więcej teraz jej wątek zacznie znacząco tracić na fajności.
I bardzo podobają mi się Sansa i Margaery. Cieszę się, że postacie kobiece w dużej mierze zaczynają zawojowywać ten sezon
|
|
#932 |
|
Konto usunięte
|
Scena z Dany super, chyba nawet lepiej niż sobie to wyobrażałam czytając książkę
Dodatkowo w momencie 'smoczym' moja sąsiadka "inteligentnie" stwierdziła, że spali liście (co w Warszawie jest zabronione) i za oknem miałam płomienie a w nosie zapach dymu Szkoda, że (książkowy spoiler alert) tak ładnie rozpoczęte wyjście z nieskalanymi szybko stanie się nudnym siedzeniem na tyłku na złym tronie, na złym kontynencie i podejmowaniem złych decyzji. |
|
|
|
|
#933 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Gra o tron
A ja dalej jestem team Cersei, ojciec ja niesprawiedliwie traktuje, powinna być królowa w pełni
![]() i trochę mi żal Psa, jakoś go polubiłam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#934 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Gra o tron
jak dla mnie w serialu Cersei sprawia wrażenie inteligentniejszej niż w książce
|
|
|
|
|
#935 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
najgorsze jest to, że Jaime jest naprawdę negatywną postacią, ale jak oglądam ten serial to żywię do niego sympatię
|
|
|
#937 |
|
Zadomowienie
|
Z tymi postaciami to jest tak, że im głębiej w las, tym trudniej stwierdzić, kto jest pozytywny i negatywny, więc ja zasadniczo też względem Jaime'a mam raczej sympatyczne uczucia
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
niezły odcinek, akcja się rozkręca, trochę mi było szkoda Theona, tak go wykiwali, rozumiem, że to już będzie koniec jego wątku? Czy się chłopak jakoś wykaraska z tego? Nie jest moją ulubioną postacią, no ale jak kogoś tak męczą, a on prawie płącze, że podjął złą decyzję i bu bu bu, to mi się robi go szkoda...
Nie bardzo rozumiem, jak władca od tych Nieskalanych nie skumał, że Daenerys pochodzi z dynastii, która pochodzi z Valyrii i mówi w tym języku :P nie wiedział, kim ona jest? |
|
|
|
|
#939 |
|
Konto usunięte
|
esfira, Theon jeszcze będzie, ma dużą rolę do odegrania.
A sprzedawca nieskalanych, no cóż, dla niego ona była tylko głupią dothracką dzi..., o sobie miał duże mniemanie więc... Narrhien, nie jest taki negatywny, ja go bardzo lubię. Bywa, że zachowuje się kijowo ale rozumiem jego motywy. |
|
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wreszcie oglądnęłam odcinek, sceny z Danny super. Szkoda że to wszytsko tak skrótowo w porównaniu do ksiązki.
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Gra o tron
Theon my boy:banghead:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
Jaime po stracie dłoni zrobił się sympatyczny nawet
.
|
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jamie jest charyzmatyczny i uroczy, ale prawda taka, że jest zwyczajnie złym człowiekiem I wszystko, co go spotyka, należy mu się.
|
|
|
|
#946 |
|
Konto usunięte
|
Tak, serio uważam, że nie jest taki negatywny
Charyzmatyczny... no nie wiem. Uroczy? Zdecydowanie nie. Nie bardzo wiem dlaczego seks z własną siostrą miałby być czymś złym w świecie lodu i ognia, smoki robiły to od lat i nikt się nie krzywił. Ok, tu oszukiwali króla i lud co do pochodzenia dzieci i tu była zdrada. Ale to też, że tak powiem, norma Zrzucił chłopaka, no a co miał zrobić? Próbować przekupić? Gdyby dzieciak ich wydał to nie tylko Jamie byłby zagrożony śmiercią ale i jego siostra oraz ich dzieci. Nie dziwię się, że tak postąpił. ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Dla mnie złym człowiekiem jest na przykład bękart Boltona. To jest zło w czystej postaci. |
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zaczynam pałać sympatią do Jamiego i nawet Ogara polubiłam.
|
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
Ogara to ja od początku lubiłam strasznie
. Za brutalność, nie cackanie się, małomówność
|
|
#949 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak zaczęłam oglądać GoT i zobaczyłam Jamiego, to od razu skojarzył mi się tym księciem ze Shreka
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#950 | |
|
...
|
Cytat:
.Typowy Prince Charming/Książę z baśni. Ale to nie tylko nam tak się kojarzy: https://i.chzbgr.com/maxW500/4756159232/h6E3B7F71/ http://24.media.tumblr.com/tumblr_lm...ukk8o1_400.jpg
in the light of the world with breaks for coffee and snacks Edytowane przez Whim Czas edycji: 2013-04-25 o 21:14 |
|
|
|
|
|
#951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Gra o tron
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie jest ani dobry ani zły, im bardziej go w książce poznajemy tym bardziej go lubię ale zaraz sobie przypominam, że jednak zrzucił Brana ;p jego wątek jest ciekawy przez tą niejednoznaczność w jednej z przepowiedni (już nie pamiętam za bardzo, w której) było powiedziane, że zginie wraz z Cersei, mam jednak nadzieję, że tak nie będzie
|
|
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Jest jeszcze takie porównanie: http://laudablelaude.tumblr.com/post...aime-lannister
|
|
|
#955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#957 |
|
Konto usunięte
|
Jak wrażenia?
Ja obejrzałam z przyjemnością ale nie było niczego z efektem "wow". Scenę w wannie, jej końcówkę, oceniam jako lekko kiczowatą Rob idzie do Freyów... Jak myślicie, kiedy stanie się TO? W następnym odcinku czy może w 9. który nazywa się "The Rains of Castamere"? |
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Odcinek fajny, ale chwilami mi się dłużył. Fajnie, że w końcu pojawiła się Shireen, podoba mi się jej wątek.
Żal mi Sansy, miałam nadzieję, że w serialu trochę zmienią akurat tę historię, ale najwyraźniej tego nie zrobią. Mało Daenerys, a szkoda, bo jej wątek zawsze ogląda mi się najprzyjemniej. No i cóż - czekam do następnego odcinka. Istotnie może się wydarzyć TO
|
|
|
#959 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że nie zepsują TEGO
|
|
|
|
|
#960 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że można się dołączyć
Jestem właśnie po 5tym odcinku i musialam sie z kims podzielic swoimi przezyciami, ach Btw jestem z Was najb. zielona bo czytalam tylko 2 pierwsze czesci, stwierdzilam ze przyjemniej mi sie bedzie ogladalo serial bez swiadomosci co dalej sie wydarzy (: Chociaz znam trochę spoilerow, i ciekawa jestem czy TO o czym piszecie, to TO co myślę ![]() Cytat:
Cytat:
A co do Jaime'go('a? o.O) to też zaczęłam go trochę lubić... w ogóle fajne jest w tej sadze, że każdego bohatera da się lubić, każdy ma swoją historię, ktora sprawila ze postępuje tak a nie inaczej, i sami mozemy decydowac czy jest dobry czy zly ![]() Co do 5tego odcinka to jestem ciekawa co zrobi Cersei i Tyrion.. chociaz Wy to pewnie juz wiecie, chlip chlip ;_; |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

22.05.2008
14.08.2011