|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Lea-w Gołębiewskim są baseny( i mnóstwo atrakcji dla dzieciaków).Tak myślałam,że to krtań
![]() ![]() Z przedszkolem to prędzej czy później Ci się uda-choć obstawiam jednak wybudowanie swojego ![]() ![]() ![]() ![]() Justin-a co sobie robiłaś?w PL? Kumkura-niestety nie pomogę Panna-gratulacje! ![]() Bydgoś-Tośka też tak robi,albo jeszcze szybciej rozmazuje i ucieka ![]() ![]() Curly-chyba na początku często jest pogorszenie,a przynajmniej niezbyt szybka poprawa,ale najlepiej podpytać lekarza.I nie zwlekać jak zbyt długo jest źle,każdy inaczej reaguje na leki. Marhalczar- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Cytat:
![]() Ja dzisiaj od rana w kuchni pichcę - obiad na dziś i jutro zrobiłam, upiekłam rogaliki z marmoladą. Pogoda do dupy, zimno, pada deszcz......brrrrrrrr
![]() |
#933 |
Konto usunięte
|
bydgoś, podeslij rogalika.
![]() Druga kobietka po farbę się zgłosiła. Jeszcze tylko wlaścicielka maila kwiatek(...)@wp.pl i jej kolor 5/7 Jasne kakao się nie zgłosiła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Wtajemniczenie
|
Marhalczar WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!
![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za odp.własnie doczytałam na ulotce,że moze być pogorszenie przez pierwsze 2 tygodnie a potem dopiero poprawa. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() to jeszcze Agu bezzębna tak??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poczekaj na marcowo-kwietniowy, może razem będziemy ![]() Cytat:
![]() A dzisiaj byliśmy w sali zabaw - suuuper, bo jest część dla maluchów. Ale powiem wam, że rodzice starszych dzieci totalnie je olewają ![]() Na pierwszej fotce - widać było tylko głowę, tak się zakopała ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zadomowienie
|
Witajcie po długim niebycie!
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27853678]dziewczyny, chyba mi niepisane te przedszkole... ![]() dzwoniła mi dziś kobieta, od której miałam wynająć, że ona się wycofuje... ![]() ![]() Dziewczyny, co ja mam teraz zrobić? Jestem już zrezygnowana, mam dość, ... jak ona tak mogła? jeszcze dzień przed powieszeniem ogłoszeń u niej byłam, dogadałyśmy szczegóły, umówiłyśmy się na wtorek, po moim spotkaniu z rodzicami na spisanie umowy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pół dnia przebeczalam... i nie wyobrażam sobie tego poniedziałku, chyba się ze wstydu spalę... ![]() ![]() Oj nie oszczędzają Cię problemy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27891667]Gratulacje najszczersze - u nas dalej BEZZĘBNIE ![]() A dzisiaj byliśmy w sali zabaw - suuuper, bo jest część dla maluchów. Ale powiem wam, że rodzice starszych dzieci totalnie je olewają ![]() Na pierwszej fotce - widać było tylko głowę, tak się zakopała ![]() No właśnie ostatnio miałam pytać czy Agatka dalej bezzębna. ![]() ![]() A zdjęcia superowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27891667]A dzisiaj byliśmy w sali zabaw - suuuper, bo jest część dla maluchów. Ale powiem wam, że rodzice starszych dzieci totalnie je olewają ![]() Na pierwszej fotce - widać było tylko głowę, tak się zakopała ![]() Ale fajnie. Muszę gdzieś wyczaić jakąś taką salę u mnie. Agu ma słodkie te blond loczki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27891667]
A dzisiaj byliśmy w sali zabaw - suuuper, bo jest część dla maluchów. Ale powiem wam, że rodzice starszych dzieci totalnie je olewają ![]() Na pierwszej fotce - widać było tylko głowę, tak się zakopała ![]() muszę Ci powiedzieć, że prześliczną macie córcię. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zadomowienie
|
Co u nas - chodzę codziennie do pracy, jak wracam to chcę jak najwięcej czasu spędzać z młody, usypiam go też, a jak już zaśnie to nie pozostaje mi nic innego jak się samej wypachnić i do wyrka bo następnego dnia trzeba wstawać o 5. I niestety nie mam czasu na kompa.
![]() Maluch rośnie mi zdrowo, coraz więcej już zjada różnych potraw. Próbujemy mu powoli wprowadzać zwykłe MM i mam nadzieję, że się uda. Z alergią więc się powoli żegnamy na szczęście. ![]() A ja sobie jeżdżąc pociągiem do pracy dalej szydełkuję, obecnie szalik ozdobny na zimę, już się przygotowuję bo coś zimno ostatnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Rozeznanie
|
Poczekaj na marcowo-kwietniowy, może razem będziemy ![]() A dzisiaj byliśmy w sali zabaw - suuuper, bo jest część dla maluchów. Ale powiem wam, że rodzice starszych dzieci totalnie je olewają ![]() Na pierwszej fotce - widać było tylko głowę, tak się zakopała ![]() ![]() ![]() ![]() Agu jest przecudna, aż szkoda, że zajęta ![]()
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
lea współczuję i trzymam mocno kciuki by jednak twoje marzenie mimo tylu przeciwności losu się zrealizowało. Zdrówka dla Tymka.
kumkura gratulacje ![]() Panna Migotka ![]() ![]() annLee zdrówka dla Tosi i udanego wypoczynku ![]() Szja Agatka śliczności ![]() Bratka fajnie, że już alergia poszła precz ![]() Curly, Marhalczar wszystkiego najj ![]() ![]() Upiekłam muffiny z czarną porzeczką. Niby dobre ale czemu mi wszytsko takie blade wychodzi, coś mam nie tak z piekarnikiem ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-07-02 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Wtajemniczenie
|
A dzisiaj byliśmy w sali zabaw - suuuper, bo jest część dla maluchów. Ale powiem wam, że rodzice starszych dzieci totalnie je olewają ![]() Na pierwszej fotce - widać było tylko głowę, tak się zakopała ![]() Sliczna niunia ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Jezuuuu,mój małż jest jak dziecko! ![]() ![]() ![]() Co za uparty osioł.Nie słucha co się mowi do niego i robi po swojemu.Ciekawe co jeszcze wymyśli...Bolała go głowa to mowi,że wziął a mowiłam,że paracetamolu nie mozna brac z niektorymi lekami. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-07-02 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | ||
Rozeznanie
|
Muszę cię zmartwić - to nie jest bordowy... To mocny róż, przynajmniej to co widziałam na żywo ![]() A dzisiaj byliśmy w sali zabaw - suuuper, bo jest część dla maluchów. Ale powiem wam, że rodzice starszych dzieci totalnie je olewają ![]() Na pierwszej fotce - widać było tylko głowę, tak się zakopała ![]() oj ciiii ![]() ![]() ![]() ![]() ostania mina jest najlepsza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() kumkura a czujesz czy będzie chłopiec czy dziewczynka? dziewczyny to normalnie jesień, ja siedziałabym teraz tylko pod kocem i piła gorącą czekoladę
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane! nie bylo mnie tyle czasu, ale net mi nie działa a teraz wogole caly komp
![]() W pon oddaje do naprawy bo to zyc sie nie da ![]() Nie nadrobię Was bo nie mam tyle czasu.. Lea trzymam kciuki żeby w koncu przedszkole ruszyło! ![]() i buziaczek dla chorowitka Tymka, oraz innych ![]() I zdrowka wszystkim solenizantom ![]() U nas wylazła jakaś wysypka, na szyi przy uszkach i na dole pleckow i brzuszka. Nie wiem od czego nic nowego nie podawalam, nie zmieniałam nic. w czwartek była u teściow i czuje ze tesciowa coś jej dała bo przeciez ona nie rozumie ze sobie nie życze podawania dziwnych rzeczy. Ale przeciez sie nie przyzna.. I wyszly nam kolejne ząbki! Mamy juz 8 ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas deszcz, deszcz i zimno/nic się nie chce..
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Dziecię zalicza kolejną drzemkę. Czwórki się przebily ładnie i już trójki napuchniętę. Wczoraj byłam kupować stanik , pół godziny spędziłam w przymierzalni i nic nie kupiłam, Cycki po ciązy tak mi sflaczały, że zeszłam o 2 miski w dół. U mnie ładnie, ciepło. Mąż dziś spędza dzień aktywnie ale bez nas. |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Ale tu dziś pusto...
Kardashi gratki za ząbki. Panno Migotko problem w tym, że one w ogóle spieczone nie wyszły. Zupełnie blade. Niby urosły, niby nie sa niedopieczone, ale nie są rumiane i brzydko to wygląda. Ostatnio placek z owocami też mi taki blady wyszedł. Piekarnik mam gazowy... U nas chyba tez zęby idą, mały zaśliniony po sam pas, od jakiegoś czasu źle śpi w nocy a dziś cały dzień maurudził.
#949 |
Zakorzenienie
|
kardashi,
![]() ona, oby zabki szybko wyszły i bezboleśnie ![]() Też mam piekarnik gazowy, ale muffiny mi się rumienią od góry. piekę w 190 stopniach przez 18 minut na srodkowym poziomie. Ale tu pustki. Dzień dobry. Znowu pochmurno dzisiaj.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-07-04 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zrobiłam małej czapkę wczoraj ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#951 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() udanego urlopu i przede wszystkim ładnej pogody ![]() ![]() Cytat:
![]() mozliwe ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u nas dziewiąty ząbek (dolna prawa czwórka) prawie już sie przebił ![]() ![]() ![]() Poza tym pogoda do bani ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- lea - wspólczuje przygód z lokalem ![]() Póki co, może uda Ci sie zmolestować tą babkę, żeby zawarła z Tobą umowę na początek. Choć i tak lepiej ciągle miec oczy i uszy szeroko otwarte i szukać poważniejszego partnera do interesów ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za rady z tym piekarnikiem. Jeszcze raz zrobię z wyższą temperaturą i może trochę wyżej dam ciasto. Pamiętam, że kiedyś normalnie mi sie wszystko wypiekalo, dopiero od jakiegoś czasu tak się dzieje.
Velluto ![]() Agatkowa czapeczka ![]() Kilka fotek najnowszych: Szymo na motorku, z ciastem jagodowym, pierwsze kroczki, nad morzem i takie tam przy zachodzącym słońcu ![]() ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-07-04 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zadomowienie
|
Czesc,
Ona, jaka pogoda u Was? Bedziemy w Swinoujsciu jakos w piatek i fajnie byloby aby nie lalo i nie grzalo jakos afrykansko ![]() I niech zebiska szybko i bezbolesnie wylaza ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27916865]Zrobiłam małej czapkę wczoraj ![]() Fajna ![]() Mala Agu cudna jest! Cytat:
I brawa za chodzenie! Fajnie tak patrzec jak te brzdace stawiaja pierwsze kroczki. Jak sa krzesla to pchacz niepotrzebny. Moje dziecko uzywa pchacza do atakowania psa. Celuje, rozpedza sie i biegnie prosto na niego. Jaja ![]() Ja dzis wrocilam do pracy, do srody. W czwartek wieczorem plyniemy ogromnym statkiem przez jakies 20h do PL. Raany, jak ja dawno nie spedzalam urlopu nad polskim mozem. Wczoraj nawet zaczelam sie cieszyc. A, mi muffiny sie nie zawsze za mocno "przyrumienia" a raz nawet zapomnialam o jajku i kurcze lepsze byly od tych z jakiem ![]()
![]() |
#954 |
Zadomowienie
|
witam , czytam ale przez tą pogode weny mi brak
![]() zaliczyłam w czwartek i piątek wyprzedaże z Gabi - troche rzeczy na zime nabyłam ![]() wczoraj byliśmy u tesciowej bo juz wysiedziec nie mogłam w tą ulewe , ratowałam sie kawą i chyba za dużo jej wypiłam bo do 12stej w nocy usnąc nie mogłam ![]() dziś przyjeżdża moja mama na kilka dni ![]() po za tym moje dziecie coraz bardziej samodzielne ![]() wczoraj bawiłyśmy sie w ganianego ![]() ![]() a dziś rano próbowała SAMA założyc sobie skarpetki ![]() szaja Agu niesamowicie do Ciebie podobna ![]() ona Te wasze fotki w kompleksy mnie wprawiają ![]() ![]() panna migotka gratuluje pierwszego ząbka ![]() veluto za pierwsze kroczki ![]() ![]() lea trzymam kciuki co by sie udało w koncu z tym przedszkolem ![]() araczki udanego pobytu w polsce ![]() bratko witaj zgubo ![]() wiecej nie pamietam ![]()
#955 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Fotki piękne, jak zwykle, i masz szalenie fotogenicznych synów! Cytat:
Zabierz mnie nad morzeeeee ![]() Cytat:
![]() Aga sama sobie skarpetki ściąga, ale próbuje górę sama ubierać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
araczki pogoda ostatnio u nas lipna, ale ten tydzień ma być całkiem fajny- koło 24 i bez deszczu. Nad morzem pewnie trochę chłodniej ...
Udanego wypoczynku ![]() Silpe ![]() Szaja dzięki ![]()
#957 | |
Zadomowienie
|
Ona, fotki jak zwykle do bani, wrecz fuj!
![]() ![]() Chlopakow masz swietnych. A na pierwszym zdjeciu na rowerku, maly wyglada jak mini pirat drogowy ![]() Cytat:
![]() Co zakupilyscie z Gabrysia? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27918093]No w wieczór w sumie, jakieś 2h u teściowej + wykończenie w domu, jakieś razem 3h. Zabierz mnie nad morzeeeee ![]() niezla jestes ![]() ![]() Bardzo chetnie bym Cie zabrala ![]() ![]()
![]() |
#958 |
Rozeznanie
|
witajcie
![]() Araczki- mnie też możesz zabrać ![]() ![]() 1. Reeeemontujemy. 2. We wrześniu odwiedzamy moja siostrę w UK. 2. 23 lipca i 13 sierpnia mamy wesela, na które musimy coś kupić do ubrania. Więc bida aż piszczy ![]() Ja już nie mogę z tym deszczem, słuchajcie- pada cały czas. O 14.30 idę prywatnie do gina, bo się doczekać nie mogę tego 15-go w NFZ-cie. Trzymajcie kciukasy ![]() Ona- Twoje zdjęcia jak zwykle bomba ![]() ![]() ![]()
![]() |
#959 |
Wtajemniczenie
|
A my znowu po okropnej nocce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
No nareszcie Ami złapała drzemke a ja mam neta rano was poczytałam i chciałam odpisac a tu pyk odłaczyli mnie
![]() czapa agatkowa super chłopaki ona the best chociaz szczerze powiem ze powinna miec zakaz pokazywania i chłopaków i takich zdiec bo zazdrosc mnie zżera darianna mozemy sobie rece podac niedosyc ze miałam małe to teraz sa super małe zaniedługo beda ss (same sutki) a pomyslec ze były takie piekne w ciazy ![]() ![]() araczki gdzies ty tyle zebóe nazbierała ![]() panna no gratulacje za 1 zabek ![]() ![]() ![]() co do rozboerania i ubierania amelia w tempie błyskawicznym zdejmuje skarpetki poprostu ja parzą gdziekolwiek pojdziemy ona 1 co robi to siada na podłoge i je zdejmuje ostatnio sie dowiedziałam ze amelia jest zakochana ![]() słuchajcie ona ma na ich punkcie bzika non stop przychodzi a to do mnie a to do męża i kaze sobie co chwile inne ubierac wozi je w wózku nie da nikomu tknąc próbuje je sama ubierac ale nie udaje jej sie ale wie gdzie sie naklada czapke sweter spodnie buty tylko nie umie nałożyć --------------------------------------------------------------------------------------------- a tak teraz na serio to chciałam wam napisac ze u mnie du...iato w kazdej płaszczyznie kłotnie z mezem o wszystko strasznie nieznosna Amelia brak kasy ech kto nie ma takich problemów chyba kazdy ale u mnie to juz niedowytrzymania nigdy sie tak nie kłocilismy Amelia jest naprawde nieznosna i wymagajaca wczoraj maz ja pilnował z moim tata i wywineła im salto z rowerka na kafle ![]() ![]() ![]() ![]() kocha owoce na nk zamiesciłam mojego zarłoczka ale wstawie i tutaj ![]() --------------------------------------------------------------------------------------------- A teraz o problemie znów amelii wyszła wysypka i hmm kupka tez była ale napisze od poczatku karmiłam cycem potem weszło bebiko dostaje tez naturalny jogurt jajo nie bylo nic zadnych zmian na skórze ani krostek ekspozycje na gluten tez robiłam zreszta ona i bułke i chleba i ciasto moje upieczone zje i nic tez nie było od paru dni je jagody ale to nie od nich ma wysypke ale dowiedziałam sie ze Jagody tylko suszone zatwardzaja inne podrazniaja jelitka i robi sie luzniejsze stolce dzis rano o 5.30 dałam amelii kaszke kukurydziano-ryzową o smaku bananowym z 5 kropkami cebionu multi około godz 9 dostała kaszke manna z mleka w kartonie 3.2 około 150 gram z cynamonem i troche masla i odrobinke cukru koło 12 poszła kupa ziemno zielona z przebłyskami przypominajacej kolor skóry :Pmocno nie mierdziała ale była taka (sorki kochane ale tylko na was moge liczyc ) papkowata nie biegunkowata no i patrze a ona ma krostki koło nosa i teraz co to moze byc za tłuste mleko ?? kasza manna ?? cynamon ?? masło?? nie wiem co jeszcze mogło by być nie bolał ja ani brzuszek przybiera normalnie ma 10 kg ![]() ta ciemna zielen moze byc po jagodach ostatnio Ami ma napady głodu i ciagle je ale za to mało pije kiedys bylo odwrotnie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.