Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V. :) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-02, 14:55   #931
annLee
Zakorzenienie

Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.

Lea-w Gołębiewskim są baseny( i mnóstwo atrakcji dla dzieciaków).Tak myślałam,że to krtań a to nie wirusowe?T,bardziej oskrzelowo kaszle,ale chyba jest lepiej zobaczymy po przyjeździe.Póki co zestaw syropków,kropli i inhalacji oraz grota solna.
Z przedszkolem to prędzej czy później Ci się uda-choć obstawiam jednak wybudowanie swojego i

Justin-a co sobie robiłaś?w PL?

Kumkura-niestety nie pomogę

Panna-gratulacje!

Bydgoś-Tośka też tak robi,albo jeszcze szybciej rozmazuje i uciekaśmieszna jest

Curly-chyba na początku często jest pogorszenie,a przynajmniej niezbyt szybka poprawa,ale najlepiej podpytać lekarza.I nie zwlekać jak zbyt długo jest źle,każdy inaczej reaguje na leki.

Marhalczar-

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 17:04   #932
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
kumkura cieszę się razem z Tobą można przechodzić trzydniówkę 2 razy bo są 2 rózżne szczepy tych wirusów czy jakoś tak - podobno rzadko ale się to zdarza

a ja zapomniałam napisać o najważniejszym! tam tadadam: mamy 1 ząbek- dolna jedynka a druga już prawie

za ząbka.

Ja dzisiaj od rana w kuchni pichcę - obiad na dziś i jutro zrobiłam, upiekłam rogaliki z marmoladą.
Pogoda do dupy, zimno, pada deszcz......brrrrrrrr

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 17:40   #933
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

bydgoś, podeslij rogalika.

Druga kobietka po farbę się zgłosiła.
Jeszcze tylko wlaścicielka maila kwiatek(...)@wp.pl i jej kolor 5/7 Jasne kakao się nie zgłosiła.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 19:17   #934
Curly81
Wtajemniczenie

Marhalczar WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!

Dzięki dziewczyny za odp.własnie doczytałam na ulotce,że moze być pogorszenie przez pierwsze 2 tygodnie a potem dopiero poprawa.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
a ja zapomniałam napisać o najważniejszym! tam tadadam: mamy 1 ząbek- dolna jedynka a druga już prawie

to jeszcze Agu bezzębna tak???

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 19:19   #935
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
kumkura cieszę się razem z Tobą można przechodzić trzydniówkę 2 razy bo są 2 rózżne szczepy tych wirusów czy jakoś tak - podobno rzadko ale się to zdarza

no gratki, gratki i jeszcze raz gratki- to teraz się posypią zębale
Stary 2011-07-02, 19:20   #936
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
ten cały Fashion House to porażka. weWrocku dużo niższe ceny i dużo większy wybór. rozczarowałam się mocno.

Ewcia w końcu zaczęła robić kosi-kosi i bić brawo poprawnie. wczoraj przy babci padło też słowo 'lala'
Dobrze wiedzieć. Ja rzadko tam jeżdżę, bez auta kiepski dojazd jest :/

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
hej, ja z doskoku..mam gości i ledwo trafiam palcem wiadomo gdzie
mam kilka nurtujących mnie pytań w sprawach kadrowych, więc przyznać się, która ma duuuuużąąąąą widzę z tego zakresu i chce mi pomóć?? sprawa jest delikatna i nie chciałabym pisać tu na forum..buziaki
Niestety, nie umiem ci pomóc A może przejrzyj forum praca, tam może ktoś pisał o podobnej sprawie?

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy któraś z Was miała do czyniania z kimś kto brał przeciwdepresanty???
Mój TŻ dostał i bierze od kilku dni,widzę pogorszenie....
Nie antydepresanty, ale moi uczniowie niektórzy biorą leki, nazwijmy je, na poprawę zachowania. I wiem, że podaje się 3 tygodnie jako czas do którego lek powinien zadziałać Wcześniej rzadko coś widać, w sensie poprawy.

Cytat:

[/COLOR]przed chwilą zamówiłam wózek dla Wiktora delti dot malinowy turkusowy i zielony sprzątneli mi z przed nosa i to w sklepie producenta i w sklepie moim dzieciowym a już nie produkują, więc mój syn będzie się chyba wyróżniał na spacerach tzn w rzeczywistości to ten kolor jest prawie bordowy
Muszę cię zmartwić - to nie jest bordowy... To mocny róż, przynajmniej to co widziałam na żywo Ale ogólnie wózek jest świetny. Żartujesz, że z niego zrezygnowali? Jeden z lepszych ich produktów.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ty sie nam kasiu nie zalamuj znajac ciebie i twoje szczescie w ostatniej chwili zdarzy sie cud

ja jakos nie umiem sie pozbierac i wysłać tego nieszczesnego papierka do street
Ja też

Cytat:
Witajcie w ten pochmurny dzień
Już ochłonęłam..Deprecha przerodziła się w radość, więc jest dobrze. Małż cieszy sie jak szalony.. Wizyte u lekarza mam 15 lipca, więc wtedy oficjalnie będę mogła to potwierdzić. Tyle o nowej fasolce Przejrzałam wątek mam styczen-luty(bo wg mnie wychodzi, że urodzę w lutym) i jakos tak dziwnie tam Chyba Szajka wspomniała coś o tamtym wątku
No dziwnie, dziwnie, wątek założony przez laskę niebędącą w ciąży, ogólnie jakoś tak nie ten klimat

Poczekaj na marcowo-kwietniowy, może razem będziemy

Cytat:
Gratulacje najszczersze - u nas dalej BEZZĘBNIE

A dzisiaj byliśmy w sali zabaw - suuuper, bo jest część dla maluchów. Ale powiem wam, że rodzice starszych dzieci totalnie je olewają

Na pierwszej fotce - widać było tylko głowę, tak się zakopała
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 19:36   #937
bratkab
Zadomowienie

Witajcie po długim niebycie!
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27853678]dziewczyny, chyba mi niepisane te przedszkole...
dzwoniła mi dziś kobieta, od której miałam wynająć, że ona się wycofuje... bo znajomy jej nagadał, że to dzieci, że to same problemy, że potem się będzie po sadach włóczyć, że jej dom zrujnuję...
Dziewczyny, co ja mam teraz zrobić? Jestem już zrezygnowana, mam dość, ... jak ona tak mogła? jeszcze dzień przed powieszeniem ogłoszeń u niej byłam, dogadałyśmy szczegóły, umówiłyśmy się na wtorek, po moim spotkaniu z rodzicami na spisanie umowy... I co ja mam teraz zrobić? Wyjdę przed ludźmi na totalną kretynkę, przyjdą na spotkanie w poniedzialek, a ja im powiem, "sorry, ale jednak nie ma lokalu"...

pół dnia przebeczalam... i nie wyobrażam sobie tego poniedziałku, chyba się ze wstydu spalę... na szybko szukam czegoś innego, ale to tylko 3 dni do spotkania... już dwie kolejne opcje odpadły... jeszcze czekam na namiary do dwóch innych domów stojących pusto... ale czas już goni nieubłaganie....[/QUOTE]
Oj nie oszczędzają Cię problemy Obyś jednak znalazła rozwiązanie
Cytat:
Już ochłonęłam..Deprecha przerodziła się w radość, więc jest dobrze. Małż cieszy sie jak szalony.. Wizyte u lekarza mam 15 lipca, więc wtedy oficjalnie będę mogła to potwierdzić. Tyle o nowej fasolce Przejrzałam wątek mam styczen-luty(bo wg mnie wychodzi, że urodzę w lutym) i jakos tak dziwnie tam Chyba
Gratulacje kochana Oby wszystko dobrze przebiegło

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27891667]Gratulacje najszczersze - u nas dalej BEZZĘBNIE

A dzisiaj byliśmy w sali zabaw - suuuper, bo jest część dla maluchów. Ale powiem wam, że rodzice starszych dzieci totalnie je olewają

Na pierwszej fotce - widać było tylko głowę, tak się zakopała [/QUOTE]
No właśnie ostatnio miałam pytać czy Agatka dalej bezzębna. Chyba hurtem potem poleci
A zdjęcia superowe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-02, 19:37   #938
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was miała do czyniania z kimś kto brał przeciwdepresanty???
Mój TŻ dostał i bierze od kilku dni,widzę pogorszenie....
Odpowiedź na leczenie przy przeciwdepresantach pojawia się po 2 tygodniach. Wcześniej po żadnym nie ma co się spodziewać pozytywnych efektów. Niektóre z tych leków mają dodatkowo komponentę aktywizującą tzn. pacjent jest pobudzony do działania, ale nastrój się nie poprawia. Przy tych lekach trzeba szczególnie uważać, jeśli ktoś ma skłonności samobójcze, co przy depresji wcale nie jest rzadkie. Paradoksalnie w ciągu tych pierwszych 2 tygodni mogą się one zwiększyć. Trzeba taką osobę pilnować przez te 2 tygodnie, a potem już będzie lepiej
Cytat:
Gratki za ząbek
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27891667]A dzisiaj byliśmy w sali zabaw - suuuper, bo jest część dla maluchów. Ale powiem wam, że rodzice starszych dzieci totalnie je olewają

Ale fajnie. Muszę gdzieś wyczaić jakąś taką salę u mnie. Agu ma słodkie te blond loczki Lence też zaczynają się kręcić, ale chyba ma krótsze włosy od niej jeszcze.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 19:39   #939
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27891667]

muszę Ci powiedzieć, że prześliczną macie córcię. te włoski, te oczęta... do zakochania... już nawet pal licho, że bezzębna.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 19:43   #940
bratkab
Zadomowienie

Co u nas - chodzę codziennie do pracy, jak wracam to chcę jak najwięcej czasu spędzać z młody, usypiam go też, a jak już zaśnie to nie pozostaje mi nic innego jak się samej wypachnić i do wyrka bo następnego dnia trzeba wstawać o 5. I niestety nie mam czasu na kompa.
Maluch rośnie mi zdrowo, coraz więcej już zjada różnych potraw. Próbujemy mu powoli wprowadzać zwykłe MM i mam nadzieję, że się uda. Z alergią więc się powoli żegnamy na szczęście.
A ja sobie jeżdżąc pociągiem do pracy dalej szydełkuję, obecnie szalik ozdobny na zimę, już się przygotowuję bo coś zimno ostatnio
Stary 2011-07-02, 20:57   #941
kumkura
Rozeznanie

Poczekaj na marcowo-kwietniowy, może razem będziemy

Agu jest przecudna, aż szkoda, że zajęta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-02, 21:01   #942
ona1981
Zakorzenienie

lea współczuję i trzymam mocno kciuki by jednak twoje marzenie mimo tylu przeciwności losu się zrealizowało. Zdrówka dla Tymka.

kumkura gratulacje

Panna Migotka za ząbka

annLee zdrówka dla Tosi i udanego wypoczynku

Szja Agatka śliczności

Bratka fajnie, że już alergia poszła precz U nas tez już jest zdecydowana poprawa.

Curly, Marhalczar wszystkiego najj

Upiekłam muffiny z czarną porzeczką. Niby dobre ale czemu mi wszytsko takie blade wychodzi, coś mam nie tak z piekarnikiem Robie tak jak jest napisane w przepisie i temperatura i czas. Wcześniej robiłam te bananowe z szajowego przepsiu ale one z kakao więc nie było widać, ze blade.

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2011-07-02 o 21:12
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 21:36   #943
Curly81
Wtajemniczenie

Sliczna niunia

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Jezuuuu,mój małż jest jak dziecko!Wziął paracetamol razem z aurixem i dziwi się,że ma dreszcze i gorączke i fatalnie sie czuje.A mowiłam mu,żeby nie brał i jednak wziął.Paracetamol wchodzi w interakcje z tym lekiem.Muszę go pilnować jak dziecka!!!!!!!!
Co za uparty osioł.Nie słucha co się mowi do niego i robi po swojemu.Ciekawe co jeszcze wymyśli...Bolała go głowa to mowi,że wziął a mowiłam,że paracetamolu nie mozna brac z niektorymi lekami.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-07-02 o 21:38
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 08:42   #944
panna migotka
Rozeznanie

Muszę cię zmartwić - to nie jest bordowy... To mocny róż, przynajmniej to co widziałam na żywo Ale ogólnie wózek jest świetny. Żartujesz, że z niego zrezygnowali? Jeden z lepszych ich produktów.

oj ciiii ja sobie tak wmawiam, mi ten kolor bardzo się podoba tylko wiem, że jest trochę bardziej dla dziewczynki no ale cóż nie będziemy ulegać stereotypom w 2010 przestali produkować i teraz sprzedają tylko to co im zostało, głupota wg mnie bo nie ma innej tak dużej parasolki, jak przymierzałam Wiktora do innych to w niektórych już mi sie ledwo mieścił a co by było zimą

ostania mina jest najlepsza zejść czy nie zejść
Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Upiekłam muffiny z czarną porzeczką. Niby dobre ale czemu mi wszytsko takie blade wychodzi, coś mam nie tak z piekarnikiem Robie tak jak jest napisane w przepisie i temperatura i czas. Wcześniej robiłam te bananowe z szajowego przepsiu ale one z kakao więc nie było widać, ze blade.
ale są za mało przypieczone? bo kolor to czasami od żółtek zależy
Cytat:

Jezuuuu,mój małż jest jak dziecko!Wziął paracetamol razem z aurixem i dziwi się,że ma dreszcze i gorączke i fatalnie sie czuje.A mowiłam mu,żeby nie brał i jednak wziął.Paracetamol wchodzi w interakcje z tym lekiem.Muszę go pilnować jak dziecka!!!!!!!!
Co za uparty osioł.Nie słucha co się mowi do niego i robi po swojemu.Ciekawe co jeszcze wymyśli...Bolała go głowa to mowi,że wziął a mowiłam,że paracetamolu nie mozna brac z niektorymi lekami.
musisz go chyba teraz pilnować a z tym słuchaniem to mój też tak ma i po fakcie zawsze przyznaje, że to ja mam rację i następnym razem mnie posłucha tak jasne

kumkura a czujesz czy będzie chłopiec czy dziewczynka?

dziewczyny to normalnie jesień, ja siedziałabym teraz tylko pod kocem i piła gorącą czekoladę
Stary 2011-07-03, 10:20   #945
kardashi
Zakorzenienie

Hej kochane! nie bylo mnie tyle czasu, ale net mi nie działa a teraz wogole caly komp
W pon oddaje do naprawy bo to zyc sie nie da

Nie nadrobię Was bo nie mam tyle czasu..

Lea trzymam kciuki żeby w koncu przedszkole ruszyło!
i buziaczek dla chorowitka Tymka, oraz innych

I zdrowka wszystkim solenizantom

U nas wylazła jakaś wysypka, na szyi przy uszkach i na dole pleckow i brzuszka. Nie wiem od czego nic nowego nie podawalam, nie zmieniałam nic.
w czwartek była u teściow i czuje ze tesciowa coś jej dała bo przeciez ona nie rozumie ze sobie nie życze podawania dziwnych rzeczy. Ale przeciez sie nie przyzna..

I wyszly nam kolejne ząbki! Mamy juz 8

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-03, 11:25   #946
kumkura
Rozeznanie

Cytat:

kumkura a czujesz czy będzie chłopiec czy dziewczynka?

dziewczyny to normalnie jesień, ja siedziałabym teraz tylko pod kocem i piła gorącą czekoladę
dziewucha a raczej chciałabym , żeby była dziewucha- tak do kompletu
u nas deszcz, deszcz i zimno/nic się nie chce..
Stary 2011-07-03, 15:19   #947
Darianna25
Zakorzenienie

Hej,
Dziecię zalicza kolejną drzemkę.
Czwórki się przebily ładnie i już trójki napuchniętę.

Wczoraj byłam kupować stanik , pół godziny spędziłam w przymierzalni i nic nie kupiłam,
Cycki po ciązy tak mi sflaczały, że zeszłam o 2 miski w dół.

U mnie ładnie, ciepło.
Mąż dziś spędza dzień aktywnie ale bez nas.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 22:31   #948
ona1981
Zakorzenienie

Ale tu dziś pusto...

Kardashi gratki za ząbki.
Panno Migotko problem w tym, że one w ogóle spieczone nie wyszły. Zupełnie blade. Niby urosły, niby nie sa niedopieczone, ale nie są rumiane i brzydko to wygląda. Ostatnio placek z owocami też mi taki blady wyszedł. Piekarnik mam gazowy...

U nas chyba tez zęby idą, mały zaśliniony po sam pas, od jakiegoś czasu źle śpi w nocy a dziś cały dzień maurudził.
Stary 2011-07-04, 08:02   #949
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

kardashi, za ząbki.

ona, oby zabki szybko wyszły i bezboleśnie

Też mam piekarnik gazowy, ale muffiny mi się rumienią od góry. piekę w 190 stopniach przez 18 minut na srodkowym poziomie.

Ale tu pustki.

Dzień dobry. Znowu pochmurno dzisiaj.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2011-07-04 o 08:05
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 08:35   #950
Konto usunięte

Cytat:
dziewucha a raczej chciałabym , żeby była dziewucha- tak do kompletu
u nas deszcz, deszcz i zimno/nic się nie chce..
Chyba każda mama dziewuszkę chce, prócz synunia

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Hej,
Dziecię zalicza kolejną drzemkę.
Czwórki się przebily ładnie i już trójki napuchniętę.

Wczoraj byłam kupować stanik , pół godziny spędziłam w przymierzalni i nic nie kupiłam,

U mnie ładnie, ciepło.
Mąż dziś spędza dzień aktywnie ale bez nas.
A co mąż aktywnie robił?

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

U nas wylazła jakaś wysypka, na szyi przy uszkach i na dole pleckow i brzuszka. Nie wiem od czego nic nowego nie podawalam, nie zmieniałam nic.
w czwartek była u teściow i czuje ze tesciowa coś jej dała bo przeciez ona nie rozumie ze sobie nie życze podawania dziwnych rzeczy. Ale przeciez sie nie przyzna..

I wyszly nam kolejne ząbki! Mamy juz 8
Paskudna teściowa. Ja wczoraj się postawiłam, bo miałam dość słuchania o nocnikowaniu. I mąż urażony

Cytat:
Ale tu dziś pusto...

Kardashi gratki za ząbki.
Panno Migotko problem w tym, że one w ogóle spieczone nie wyszły. Zupełnie blade. Niby urosły, niby nie sa niedopieczone, ale nie są rumiane i brzydko to wygląda. Ostatnio placek z owocami też mi taki blady wyszedł. Piekarnik mam gazowy...

U nas chyba tez zęby idą, mały zaśliniony po sam pas, od jakiegoś czasu źle śpi w nocy a dziś cały dzień maurudził.
No niestety, nieraz w gazowym słyszałam o cyrkach takich. A pieczesz na temp. góra/dół?

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
kardashi, za ząbki.

ona, oby zabki szybko wyszły i bezboleśnie

Też mam piekarnik gazowy, ale muffiny mi się rumienią od góry. piekę w 190 stopniach przez 18 minut na srodkowym poziomie.

Ale tu pustki.

Dzień dobry. Znowu pochmurno dzisiaj.
Oj znowu :/ na razie nie pada, może uda mi się spacer zaliczyć.

Zrobiłam małej czapkę wczoraj
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 08:35   #951
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Velluto, sliczne zdjecia! Przepiekne!

Ja na urlopie, w pon powinnam wracac do pracy ale maz MUSI jechac na urlop i padlo na polskie morze. Chyba w nastepnym tygodniu poplyniemy do Rostoku i dalej ruszymy do Swinoujscia.

udanego urlopu i przede wszystkim ładnej pogody my dziś w pracy dogrzewamy się piecykiem
Cytat:
Witajcie w ten pochmurny dzień
Już ochłonęłam..Deprecha przerodziła się w radość, więc jest dobrze. Małż cieszy sie jak szalony.. Wizyte u lekarza mam 15 lipca, więc wtedy oficjalnie będę mogła to potwierdzić. Tyle o nowej fasolce

Słuchajcie, czy możliwe jest przechodzenie trzydniówki 2 razy???Ad parę dni temu miał 1,5 dnia gorączkę, potem infekcję spojówek, a na koniec obsypało mu plecki, nogi, buzię, kark, pupę...wysypka zeszła dopiero dziś, czyli po 2 dniach. Już raz na pewno przechodził 3-dniówkę i przecież to choroba, która uodparnia na całe życie, czy coś mylę??bo jak nie trzydniówka, to nie wiem, co to było
super!
mozliwe wiele dzieciaków moich koleżanek przechodziło trzydniówke 2 a nawet 3 razy, a wszędzie czyta się, że jedno zachorowanie uodparnia na resztę życia
Cytat:
gratulacje
Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Co u nas - chodzę codziennie do pracy, jak wracam to chcę jak najwięcej czasu spędzać z młody, usypiam go też, a jak już zaśnie to nie pozostaje mi nic innego jak się samej wypachnić i do wyrka bo następnego dnia trzeba wstawać o 5. I niestety nie mam czasu na kompa.
Maluch rośnie mi zdrowo, coraz więcej już zjada różnych potraw. Próbujemy mu powoli wprowadzać zwykłe MM i mam nadzieję, że się uda. Z alergią więc się powoli żegnamy na szczęście.
A ja sobie jeżdżąc pociągiem do pracy dalej szydełkuję, obecnie szalik ozdobny na zimę, już się przygotowuję bo coś zimno ostatnio
witaj zgubo suoer, że u Was wszystko ok zaglądaj do nas częściej
Cytat:
myślę, że to wina piekarnika gazowego daj może wyższą temp.
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
nawet nie strasz....

A u nas dziewiąty ząbek (dolna prawa czwórka) prawie już sie przebił Poza tym moje dziecko namiętnie ćwiczy chodzenie pchając przed sobą wszelkie krzesła i taborety (niedobrzy rodzice nie kupili pchacza ) i nawet wczoraj zrobiła sama pierwsze 2 kroczki
Poza tym pogoda do bani

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

lea - wspólczuje przygód z lokalem a baba co najmniej niepoważna! w tej sytuacji rzeczywiście najlepszy byłby jakiś lokal wynajmowany od gminy. Może w szkole znalazłoby się jakieś wolne pomieszczenie? No bo budowa własnego lokum, to jednak spora inwestycja...
Póki co, może uda Ci sie zmolestować tą babkę, żeby zawarła z Tobą umowę na początek. Choć i tak lepiej ciągle miec oczy i uszy szeroko otwarte i szukać poważniejszego partnera do interesów

velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 08:57   #952
ona1981
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za rady z tym piekarnikiem. Jeszcze raz zrobię z wyższą temperaturą i może trochę wyżej dam ciasto. Pamiętam, że kiedyś normalnie mi sie wszystko wypiekalo, dopiero od jakiegoś czasu tak się dzieje.

Velluto za kroczki.
Agatkowa czapeczka

Kilka fotek najnowszych:
Szymo na motorku, z ciastem jagodowym, pierwsze kroczki, nad morzem i takie tam przy zachodzącym słońcu Na końcu dwa Michałowe na rollerze i na rowerze, by nie było, że tylko Szymona daję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5760[1].jpg (26,6 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5897[1].jpg (45,5 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5970[1].jpg (63,6 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_6163[1].jpg (61,3 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_6245[1].jpg (65,8 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_6084[1].jpg (115,6 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5643[1].jpg (52,0 KB, 59 załadowań)

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2011-07-04 o 09:02
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 09:05   #953
araczki
Zadomowienie

Czesc,

Ona, jaka pogoda u Was? Bedziemy w Swinoujsciu jakos w piatek i fajnie byloby aby nie lalo i nie grzalo jakos afrykansko

I niech zebiska szybko i bezbolesnie wylaza

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27916865]Zrobiłam małej czapkę wczoraj [/QUOTE]

Fajna , ale co, siadlas i wydziergalas w jeden dzien ?
Mala Agu cudna jest!

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
A u nas dziewiąty ząbek (dolna prawa czwórka) prawie już sie przebił Poza tym moje dziecko namiętnie ćwiczy chodzenie pchając przed sobą wszelkie krzesła i taborety (niedobrzy rodzice nie kupili pchacza ) i nawet wczoraj zrobiła sama pierwsze 2 kroczki
Poza tym pogoda do bani
Brawo za dziewiatego! U naszej 4 wylazly nie wiem kiedy. Ma juz 12.
I brawa za chodzenie! Fajnie tak patrzec jak te brzdace stawiaja pierwsze kroczki. Jak sa krzesla to pchacz niepotrzebny.
Moje dziecko uzywa pchacza do atakowania psa. Celuje, rozpedza sie i biegnie prosto na niego. Jaja

Ja dzis wrocilam do pracy, do srody. W czwartek wieczorem plyniemy ogromnym statkiem przez jakies 20h do PL. Raany, jak ja dawno nie spedzalam urlopu nad polskim mozem.
Wczoraj nawet zaczelam sie cieszyc.

A, mi muffiny sie nie zawsze za mocno "przyrumienia" a raz nawet zapomnialam o jajku i kurcze lepsze byly od tych z jakiem

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 09:26   #954
Silpe
Zadomowienie

witam , czytam ale przez tą pogode weny mi brak
zaliczyłam w czwartek i piątek wyprzedaże z Gabi - troche rzeczy na zime nabyłam
wczoraj byliśmy u tesciowej bo juz wysiedziec nie mogłam w tą ulewe , ratowałam sie kawą i chyba za dużo jej wypiłam bo do 12stej w nocy usnąc nie mogłam
dziś przyjeżdża moja mama na kilka dni

po za tym moje dziecie coraz bardziej samodzielne
wczoraj bawiłyśmy sie w ganianego ja na kolanach a moje dziecie uciekało na nóżkach - no w szoku byłam
a dziś rano próbowała SAMA założyc sobie skarpetki

szaja Agu niesamowicie do Ciebie podobna
ona Te wasze fotki w kompleksy mnie wprawiają czemu moje po zmniejszeniu i daniu na forum tracą na ostrości
panna migotka gratuluje pierwszego ząbka
veluto za pierwsze kroczki
lea trzymam kciuki co by sie udało w koncu z tym przedszkolem
araczki udanego pobytu w polsce
bratko witaj zgubo

wiecej nie pamietam

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 09:42   #955
Konto usunięte

Cytat:
Agatkowa czapeczka

Kilka fotek najnowszych:
Szymo na motorku, z ciastem jagodowym, pierwsze kroczki, nad morzem i takie tam przy zachodzącym słońcu Na końcu dwa Michałowe na rollerze i na rowerze, by nie było, że tylko Szymona daję
Dziękuję
Fotki piękne, jak zwykle, i masz szalenie fotogenicznych synów!

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

Fajna , ale co, siadlas i wydziergalas w jeden dzien ?
Mala Agu cudna jest!

Ja dzis wrocilam do pracy, do srody. W czwartek wieczorem plyniemy ogromnym statkiem przez jakies 20h do PL. Raany, jak ja dawno nie spedzalam urlopu nad polskim mozem.
Wczoraj nawet zaczelam sie cieszyc.

A, mi muffiny sie nie zawsze za mocno "przyrumienia" a raz nawet zapomnialam o jajku i kurcze lepsze byly od tych z jakiem
No w wieczór w sumie, jakieś 2h u teściowej + wykończenie w domu, jakieś razem 3h.

Zabierz mnie nad morzeeeee

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
witam , czytam ale przez tą pogode weny mi brak
zaliczyłam w czwartek i piątek wyprzedaże z Gabi - troche rzeczy na zime nabyłam
wczoraj byliśmy u tesciowej bo juz wysiedziec nie mogłam w tą ulewe , ratowałam sie kawą i chyba za dużo jej wypiłam bo do 12stej w nocy usnąc nie mogłam
dziś przyjeżdża moja mama na kilka dni

wczoraj bawiłyśmy sie w ganianego ja na kolanach a moje dziecie uciekało na nóżkach - no w szoku byłam
Pochwalisz się zakupami? Myśmy poszalały w smyku ostatnio, bo duuuże przeceny.

Aga sama sobie skarpetki ściąga, ale próbuje górę sama ubierać
Stary 2011-07-04, 10:00   #956
ona1981
Zakorzenienie

araczki pogoda ostatnio u nas lipna, ale ten tydzień ma być całkiem fajny- koło 24 i bez deszczu. Nad morzem pewnie trochę chłodniej ...
Udanego wypoczynku

Silpe dla Gabi za samodzielność. Moje fotki też po dodaniu tracą na jakości, stają się takie ziarniste i mniej ostre. Każda fotkę po zmiejszeniu trzeba też trochę wyostrzyć. Ja nie zmiejszam bo z Picassy dodaję i juz są małe.

Szaja dzięki
Stary 2011-07-04, 10:02   #957
araczki
Zadomowienie

Ona, fotki jak zwykle do bani, wrecz fuj!
Chlopakow masz swietnych. A na pierwszym zdjeciu na rowerku, maly wyglada jak mini pirat drogowy

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
oo, fajnie, brawa za proby skarpetkowe
Co zakupilyscie z Gabrysia?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27918093]No w wieczór w sumie, jakieś 2h u teściowej + wykończenie w domu, jakieś razem 3h.

Zabierz mnie nad morzeeeee [/QUOTE]

niezla jestes niesamowita wrecz!

Bardzo chetnie bym Cie zabrala nad polska albo nad finska stronie baltyku

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:51   #958
kumkura
Rozeznanie

witajcie
Araczki- mnie też możesz zabrać całe wieki nie byłam nad polskim morzem i nawet mi się tęskni w tym roku raczej nie pojedziemy na typowe wczasy, bo:
1. Reeeemontujemy.
2. We wrześniu odwiedzamy moja siostrę w UK.
2. 23 lipca i 13 sierpnia mamy wesela, na które musimy coś kupić do ubrania.
Więc bida aż piszczy
Ja już nie mogę z tym deszczem, słuchajcie- pada cały czas. O 14.30 idę prywatnie do gina, bo się doczekać nie mogę tego 15-go w NFZ-cie. Trzymajcie kciukasy
Ona- Twoje zdjęcia jak zwykle bomba Ja już nie mówię o technice itede, ale modeli masz pierwsza klasa
Stary 2011-07-04, 12:11   #959
farminka
Wtajemniczenie

A my znowu po okropnej nocce Już drugi dzień Lenka urządza takie cyrki, że potem cały dzień chodzę na rzęsach... Wczoraj obudziła się o północy i płakała do 4 rano. Dzisiaj obudziła się o 2.20 i płacz do 4.30. Jedyny powód jaki mi przychodzi do głowy to zęby, ale nie bardzo daje sobie zajrzeć do buzi. Tyle co mi się udało to nie widziałam nic co mogłoby powodować taki ryk... Zębów aktualnie mamy 5 i jak do tej pory nie było takich cyrków przy nich. Tzn. trochę maruda może, ale delikatnie, żadnej gorączki itp. Teraz też jej temperaturę mierzyłam i jest ok. W dzień też zachowuje się normalnie, poza tym, że nie chce zasypiać, ale u niej to w sumie też norma :/ Macie jakieś pomysły skąd te pobudki w nocy?
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:19   #960
Edzia400
Zakorzenienie

No nareszcie Ami złapała drzemke a ja mam neta rano was poczytałam i chciałam odpisac a tu pyk odłaczyli mnie

czapa agatkowa super
chłopaki ona the best chociaz szczerze powiem ze powinna miec zakaz pokazywania i chłopaków i takich zdiec bo zazdrosc mnie zżera

darianna mozemy sobie rece podac niedosyc ze miałam małe to teraz sa super małe zaniedługo beda ss (same sutki)
a pomyslec ze były takie piekne w ciazy no i brawa na zabki

araczki gdzies ty tyle zebóe nazbierała gratki

panna no gratulacje za 1 zabek kto go 1 wyjzał ponoc stawia

dla gabi za nowe umiejetnosci

co do rozboerania i ubierania amelia w tempie błyskawicznym zdejmuje skarpetki poprostu ja parzą gdziekolwiek pojdziemy ona 1 co robi to siada na podłoge i je zdejmuje
ostatnio sie dowiedziałam ze amelia jest zakochana w butach !!!!!!!
słuchajcie ona ma na ich punkcie bzika non stop przychodzi a to do mnie a to do męża i kaze sobie co chwile inne ubierac wozi je w wózku nie da nikomu tknąc próbuje je sama ubierac ale nie udaje jej sie ale wie gdzie sie naklada czapke sweter spodnie buty tylko nie umie nałożyć

---------------------------------------------------------------------------------------------

a tak teraz na serio to chciałam wam napisac ze u mnie du...iato w kazdej płaszczyznie

kłotnie z mezem o wszystko
strasznie nieznosna Amelia
brak kasy ech kto nie ma takich problemów chyba kazdy ale u mnie to juz niedowytrzymania nigdy sie tak nie kłocilismy

Amelia jest naprawde nieznosna i wymagajaca wczoraj maz ja pilnował z moim tata i wywineła im salto z rowerka na kafle a zawsze mówiłam ze trzeba miec przy niej oczy wszedzie na szczescie jest tylko mały guzek 2 godz poniej fikneła ze swojego lezaczka ale to na dywan i nic nie zroibła sobie za nisko było na szczescie nie zamknelismy łazienki mloda uciekla z pokoju my patrzymy a ona prawie cała w automacie ( zawsze myslałam ze jest to niedorzeczne a jednak przekonałam sie na własnej skórze) wynos wszedzie buty i chowa je nam w katy od siostry papci juz 3 dzien szukamy i nie ma

kocha owoce na nk zamiesciłam mojego zarłoczka ale wstawie i tutaj
---------------------------------------------------------------------------------------------
A teraz o problemie znów amelii wyszła wysypka i hmm kupka tez była ale napisze od poczatku

karmiłam cycem potem weszło bebiko dostaje tez naturalny jogurt jajo nie bylo nic zadnych zmian na skórze ani krostek

ekspozycje na gluten tez robiłam zreszta ona i bułke i chleba i ciasto moje upieczone zje i nic tez nie było

od paru dni je jagody ale to nie od nich ma wysypke ale dowiedziałam sie ze Jagody tylko suszone zatwardzaja inne podrazniaja jelitka i robi sie luzniejsze stolce

dzis rano o 5.30 dałam amelii kaszke kukurydziano-ryzową o smaku bananowym z 5 kropkami cebionu multi

około godz 9 dostała kaszke manna z mleka w kartonie 3.2 około 150 gram z cynamonem i troche masla i odrobinke cukru

koło 12 poszła kupa ziemno zielona z przebłyskami przypominajacej kolor skóry :Pmocno nie mierdziała ale była taka (sorki kochane ale tylko na was moge liczyc ) papkowata nie biegunkowata no i patrze a ona ma krostki koło nosa i teraz co to moze byc

za tłuste mleko ??
kasza manna ??
cynamon ??
masło??
nie wiem co jeszcze mogło by być nie bolał ja ani brzuszek
przybiera normalnie ma 10 kg macie jakies pomysły

ta ciemna zielen moze byc po jagodach

ostatnio Ami ma napady głodu i ciagle je ale za to mało pije kiedys bylo odwrotnie dobra koncze bo juz tu prawie powiesc napisałam

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości