![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża mimo tabletek anty?
eeee ... ok robcie jak chcecie ale takie osoby jak ja troche smieszy podejscie innych. tabletki + przerywany? albo + gumki? a po co ?
![]()
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
wiem rozumiem cie tez czytam rozne fora rozn e posty gadam z ludzmi, czytam opinie ze laski sie boją ze nie ufaja. ze wolą gumki niz tabletki ze nie pozwalają konczyc w sobie bo strach. ok przezorny zawsze ubezpieczony. ja jednak podchodze do tematu na luzie. w sensie ze spokojem. nie panikuje raczej ufam sobie niz tym co wyczytam. tez nie jestem juz nastolatką nie chce miec dziecka i biore tabletki. moj spokoj tlumaczyc mozna chyba w tylko jeden sposob. wspolzyje z czlowiekiem z ktorym nawet jesli by mi trafilo sie dziecko... swiat by mi sie nie zawalił. a wrecz przeciwnie
![]()
![]() |
#934 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i druga sprawa z plamieniami. Mogą świadczyc o zbyt niskiej ilości hormonów dla konkretnej osoby, co powoduje taki skutek uboczny. Ale z tego co wiem to skutki uboczne nie powodują obniżenia skuteczności. Niewiem co miałaś na mysli, pisząc, że zwiększa się ryzyko? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie też nie rozumiem jaki gorączka ma wpły na działanie antykoncpecyjne jeżeli np. nie biorę leków tylko czekam aż sobie przejdzie ![]() a po drugie plamienia zdarzają się na początku stosowania czy są tabletki dobrze czy źle dobrane i to nie ma wtedy nic wspólnego z za mała ilością hormonów a raczej ze zmianą stanu hormonów w organiźmie - niepokojące to jest po 3 opakowania brania ale na początku nie coś mi się zdaje, że Deede panikujesz aż nadto
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Deede ale pod haslem idealne branie pigulek kryje sie ... idealne branie czyli takie bez antybiotykow itp :P tak czy nie? w tabelkach podają zawsze dwa przypadki - typowe stosowanie. raz na rok zapomni sie tabletki to wymioty to to, wtedy podaja 1-2, idealne stosowanie ma 0,1-0,2
![]() |
![]() |
#941 |
Przyczajenie
|
Czesc, mam pytanko- jaka jest granica czasowa tego "idealnego" brania tabletek? Czy gdy wezme 1 godz. pozniej to moze obnizyc sie skutecznosc tabletek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
Maam dwa pytania czy jeżeli biore tabletke o 12 a wypróżniam sie godzinie póżniej to czy to negatwynie wpływa? Bo wszedzie pisze o biegunkach ale o normalnym wyprooznianiu nic.
I drugie czy AQUA slim który zawiera 75 mg chromu wpływa na tabletki ? Bo pytałam w aptece powiedzieli mi ze chrom nie wpływa a gdzies czytałam na forum ze wpływa ... ale tak myśel przeciez na ulotce by zamiescili prawda? Stosuje YASMINELLE |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
pierwsza czesc- skoro nie napisali to nie, prawda? z reszta to byloby bez sensu.
chrom? nie mam pojecia. w ulotce nic nie ma. ale tez nie ma o innych rzeczach typu wieksza ilosc wit C
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to ładnie... Teraz mnie przestraszyłaś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ja nie zgadzam się z tym,że tabletki chronią od 2. opakowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
ja i tak przy pierwsyzm opakowaniu bede stosowala prezerwatywę, ale czy na serio pierwsze opakowanie tak slabo chroni?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Raczkowanie
|
Ja kochałam się na drugi dzień po zażyciu pierwszej tabletki i w ciążę nie zaszłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jest napisane jak byk w ulotce, że jesteś chroniona od 1. tabletki (wziętej podczas 1-go dnia okresu) Gdyby tak nie było - producenci nie zamieszczaliby w/w informacji w ulotce, a wręcz odwrotnie - nakazywaliby dodatkowe zabezpieczenie - w przeciwnym razie mieliby mnóstwo spraw sądowych o nieskuteczność i byłby wyż demograficzny ![]() Jak większość wyrażających się na ten temat Wizażanek poszłam na całość po 3. tab i w ciąży nie jestem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pierwsze opakowanie tak samo chroni jak kolejne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
Ja tez kochalam sie jakos drugiego dnia po wlozeniu pierwszy raz krazka nuvaring. No i w ciaze nie zaszlam, chociaz dopiero nastepnego dnia doczytalam ,ze zaleca sie w pierwszym tygodniu dodatkowe zabezpieczenie memchaniczne lub poscik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tej możliwości wpadki przy pierwszym opakowaniu - mnie to info od lekarza też zdziwiło, ale lekarz (inny) mojej siostrze powiedział dokładnie to samo. Nie wiem, może to taki wybieg - straszą nas, bo pierwszy miesiąc brania może być awaryjny - albo wystąpi zła tolerancja na lek (wymioty itp.), albo jeszcze będzie się zapominać. Może o to chodzi? Też mi się nie wydaje, aby koncern farm. ryzykował i pisał, że jest pełne zabezpieczenie już od razu, gdyby tak nie było. Ale - w ulotce Yasmin. jest jedno przekłamanie, ale to już mniej ważna sprawa (nie dotyczy ryzyka ciąży), więc mniejsza z tym. Z drugiej strony - przecież daje się organizmowi 3 miesiące na przyzwyczajenie się do pigułek, tak? A swoją drogą znacie lek, który jest w stanie wyleczyć coś (zatrzymać, uaktywnić, cokolwiek) już po wzięciu 1 tabletki?? Jestem sobie w stanie wyobrazić, że przynajmniej te kilka pierwszych pigułek może nie zadziałać jak trzeba. W każdym razie przytoczę wam to, co powiedział mój i ten drugi lekarz -"przy pierwszym opakowaniu należy się dodatkowo zabezpieczać, zwłaszcza jeśli występują plamienia". Nie kończyłam medycyny - dopytajcie własnych lekarzy. Poza tym - nie wiem jak z innymi pigułkami, ale w przyp. Yasminelle lekarze (pewnie jakaś grupa, która zobowiązała się je wciskać przede wszytskim ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#956 |
Przyczajenie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy
Witam, mam takie pytanie mialam 0,5 roczna przerwe w stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych..biore teraz pierwsze opakowanie, ale pierwsza tabletke wzielam dopiero w 3 dniu okresu(powinnam w 1) wczoraj wspolzylam ze swoim chlopakiem w opakowaniu zostaly mi jeszcze tylko 2 tabletki, czy istnieje prawdopodobienstwo zajscia w ciaze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
...
Odkąd Cię pokochałam, moja samotność zaczyna się dwa kroki od Ciebie... 22.08.2009-to był Ten dzień ![]() Edytowane przez karothka Czas edycji: 2010-01-03 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#960 |
Raczkowanie
|
Odkąd Cię pokochałam, moja samotność zaczyna się dwa kroki od Ciebie... 22.08.2009-to był Ten dzień ![]() Edytowane przez karothka Czas edycji: 2009-07-11 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.