Walka Z Tłuszczem - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-08-08, 19:16   #931
Gradisca
Rozeznanie

Dot.: Walka Z Tłuszczem

a zapomniałam dodać że sie zmierzyłam i w bioidrach tych moich najszerszych schudłam -1 cm..i w cyckach - 1 cm ..

dodatkowo dziś ćwiczyłam w domu bardzo intensywnie 40 minut, i trzymałam diete

rano serek biały z musli i otrębami

na obiad tuńczyk z puszki i marchekwa z groszkiem

teraz zjadłam kanapke z szynką plus pomidorek, plus 7 śliwek, i to tyle jedzenia na dziś bo planuje się położyć koło 22 : )

mało tych posiłków dziś ale byłam strasznie zalatana, jutro będę pilnować żeby było minimum 5

Gdy pytasz, wstydzisz się raz; gdy nie wiesz, wstydzisz się całe życie.

Gradisca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-08, 19:45   #932
Boz
Zadomowienie

Gradisca
Gdzieś miesiąc temu pisałaś że ćwiczyłaś ćw z "Shape" na pośladki czy ćwiczysz dalej? Są efekty?
Boz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-08, 19:55   #933
nineczka
Wtajemniczenie

Kto mi wytlumaczy jak to jest ze smazonymi miesami? Dlaczego nie mozna ich jesc podczas diety? Czy jezeli smaze mieso, na dwoch lyzkach albo i jednej lyzce oliwy z oliwek to czy z tego robi sie jakas niesamowicie tluczaca potrawa?Czy moze chodzi raczej o jakies wydzielajace sie substancje podczas smazenia, ktore zle wplywaja na diete? Jak to jest?
Dodam jeszcze, ze mieso jest oczywiscie robione bez panierki tylko posypuje pieprzem.
nineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-08, 20:17   #934
Gradisca
Rozeznanie

Boz efekt jest taki, że ..robię już całą tą płytke a nie byłam w stanie, mam wrażenie że pośladki są jedrniejsze, co do cm nie widać za bardzo, ale pewno dlatego że nie ćwiczyłam regularnie i wybierałam ostatnimi czasy wysiłek na powietrzu w stylu, basen, rower, spacery - a nie w domu. ale ją robię cała i to jest mój mały sukces

Gdy pytasz, wstydzisz się raz; gdy nie wiesz, wstydzisz się całe życie.

Gradisca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-08, 21:27   #935
GIGI.S
Przyczajenie

KLAUDIUSIU proszę powiedz co mieści się w tych 500 kaloriach??? Ja przez zimę też sobie pozwoliłam i wiosnę i lato i mam 5 kg więcej a muszę bardzo szybko zgubić. Proszę napisz przykładowy jadłospis
GIGI.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-08, 23:09   #936
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Sanrdus fajnie ze sie odezwalas. trzymaj sie dzielnie i szybko do nas wracaj.
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-09, 00:16   #937
nineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nineczka
Kto mi wytlumaczy jak to jest ze smazonymi miesami? Dlaczego nie mozna ich jesc podczas diety? Czy jezeli smaze mieso, na dwoch lyzkach albo i jednej lyzce oliwy z oliwek to czy z tego robi sie jakas niesamowicie tluczaca potrawa?Czy moze chodzi raczej o jakies wydzielajace sie substancje podczas smazenia, ktore zle wplywaja na diete? Jak to jest?
Dodam jeszcze, ze mieso jest oczywiscie robione bez panierki tylko posypuje pieprzem.

czy ktoras wie?
nineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-09, 08:19   #938
Akane
Zakorzenienie

A gdzie Kalijka?
Akane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-09, 08:54   #939
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Akane tez sie zastanawialam gdzie Kalija od nas uciekla. Ale ostatnio wszystkie gdzies uciekaja
Stary 2005-08-09, 10:53   #940
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

ja tez czekam na Kalije

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-09, 12:33   #941
piekna_mery
Raczkowanie

Nineczka z tym miesem smazonym na tluszczu to nie przesadzajmy. Nie jest tak zle. Co do wytwarzania sie szkodliwych zwiazkow to ponoc tworza sie one dopiero w trakci dlugiego/wielokrotnego smazenia, poza tym nie oplaca sie smazycnp. na oliwie bo odobno wtedy traci wszystkie swoje dobre wlasciwosci. ja juz nie pamietam jak smazenina smakuje , bo ostatnio jem tylko gotowane lub z folii, smakuje super jak dobrze doprawisz (np. curry + ostra papryka) i nie "siedzi" tak dlugo na zoladku.
piekna_mery jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-09, 13:58   #942
DiDDlina
Raczkowanie

Hehe..ja nie uciekam..przynajmniej narazie...od kilku dni mam wstret do jedzenie;/..w ogole nie chce mi sie jesc..to pewnie przez @, zawsze tak jest. Ale za to potem mam wilczy apetyt. No jutro wielki dzien..mierzenie..heh ehe..

Pozdrowionka Dziewczyny!!!
DiDDlina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-09, 17:46   #943
SandraBullock
Wtajemniczenie

Właśnie jutro mierzenie i nie wiem czy los okaże się dla mnie łaskawy,bo ostatnio troche się rozpuściłam(tu lody,tu chipsy,tu cheeseburgery).Na szczęście mama zamiar zacząć ćwiczyć.Tylko jak mnie wzięła ochota na jazdę na rowerku treningowym to nie mogę,bo mam okres i to dopiero zaczęty.Więc jutro może jak mi się będzie chciało.I włączę skakankę,ale to za kilka dni.
SandraBullock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-09, 18:34   #944
DiDDlina
Raczkowanie

A w czym przeszkadza okres??..ja tez mam..zaczałsie w niedziele ale jakos sie nie zniechecam
Stary 2005-08-09, 18:35   #945
aga01
Zakorzenienie

Oj przeszkadza.... niektórzy baaarzdo ciężko go znoszą... moja koleżanka nie jest w stanie ruszyć ręką ani nogą w tym czasie...
- On? To samo co ja.
aga01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-09, 18:47   #946
DiDDlina
Raczkowanie

Współczuje..ja jak mam okres to mam wiekszego powera, chodze zła i jakos musze wyładowac te złosc..a cwiczenia to najlepszy sposób
Stary 2005-08-09, 19:26   #947
SandraBullock
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Walka Z Tłuszczem

W czasie okresu nie powinno się zbytnio przeforsowywać.A u mnie okres dobrze przybiega,ale nie czuje sie na siłach.Na szczęście po okresie mam najlepszy okres na ćwiczenia.A i w trzecim dniu okresu mogę spokojnie ćwiczyc i to nawet dość intensywnie.
SandraBullock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-09, 20:42   #948
beoneself
Zakorzenienie

A ja zwijam się z bólu...
Uh, to jest nie fair ^^
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-09, 23:17   #949
psheniczka
Raczkowanie

Beoneself wiem co to znaczy Ja niestety tez mam bardzo bolesny... czasami... i wtedy to nie mozliwe jest wstac a co dopiero ćwiczyć. A najgorsze to jest gdy np. ma sie tening 6 tyg tak jak a6w i tam przerwa najdluzsza moze byc 1dzien... a te bóle czasami trwaja i 5 dni...
psheniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-10, 08:37   #950
Akane
Zakorzenienie

No i mamy środę Miałam być grzeczna i nie mierzyć się 2 tygodnie, ale nie wytrzymałam

Wyniki poniżej:

-biust: 97 cm (+1 cm)
-talia: 70 cm (bez zmian)
-pod pępkiem: 73 cm (-1 cm)
-biodra: 93 cm (bez zmian)
-udo: 54 cm (+1 cm)
-łydka: 37 cm (+1 cm)

Widać, że sobie trochę pofolgowałam przez ostatni tydzień... I z dietą i z ćwiczeniami. Ale trochę się zezłościłam teraz na te wyniki i wracam do pracy nad sobą. Żadnej taryfy ulgowej! Cudu raczej i tak nie będzie, bo weszłam w fazę zastoju, ale przynajmniej chcę mieć pewność, że robię wszystko jak należy. Nie załamuję się, po prostu mam małą nauczkę (już wiem, że ta lazania i shoarma, a w dodatku 3 kawałki ciasta jogurtowego w ostatnim tygodniu to nie były dobre pomysły ). Ale co tam, dzisiaj mamy nowy dzień I tylko jedno mnie szalenie zasmuca - gdzie u licha jest Kalijka??? Zauważyłam, że bez jej aktywności na forum trudniej mi się mobilizować. Ona stała się moim motorem zmiany na lepsze. Bez niej jakoś mi trudniej z tą walką...
Stary 2005-08-10, 08:51   #951
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Akane nie martw sie ja tez mam zastoj (chyba od poczatku) ale nie zniechecam sie bo chce se sobie podobac i wytrwam tyle ile bedzie trzeba nawet jesli rezultaty cwiczen i diety bedzie widac bardzi pomalu
A ja jem własnie sniadanko -grachamka z chudym twarogiem i ogorek no i popijam kawke milego dnia

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2005-08-10, 10:23   #952
ryba82
Zakorzenienie

I ja mam zastój, hehe, ale u mnie to wynik mojego obzarstwa wczasowego: lody,pyzy,smazone,frytki, piwo,pizza,jednym slowem wszystko,czego nie powinnam . Musze sie Wam przyznac, ze i odkad wrocilam, a wiec od poniedzialku folguje sobie tak, ze ehh...No ale juz od dzisiaj wracam do mojej walki, pije wlasnie poranna kawke a po niej uderzam na bieganko. Na szczescie to moje ostatnie pofolgowanie sobie nie odbilo sie jakos drastycznie na wymiarach:
waga: 57,5kg ( a bylo juz 56,5kg ehhh)
talia 70,5 (+1cm)
brzuch 80,5 (-1cm)
udo prawe 58,5 bez zmian
udo lewe 57,5 bez zmian
biodra 7 cm ponizej pepka 91 bez zmian
biodra 12 cm ponizej pepka 94,5 bez zmian
pupa 98,5 bez zmian.
No coz nie zalamuje sie, bo wiem, ze brak postepow to konsekwencja mojej niekonsekwencji, zalamke przechodzilam, jak utrzymywalam diete i cwiczenia a wymiary ani rusz. Teraz jednak to moja wina, ale wyrzutow sumienia nie mam, bo i na wczasy nie jezdze czesto, to sobie mozna na nich odpuscic. Szkoda tylko, ze tak mnie one rozleniwily i widze po sobie, ze jak cos sie przerywa, to potem trudno wrocic do tego, ale od dzisiaj wpadam zpowrotem w ten wir diety i cwiczen i wciagne sie na nowo. A za pare miesiecy powiem Wam: "game over jestem uhappiona". Pozdrawiam, do przyszlej srody
ryba82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-10, 12:02   #953
Akane
Zakorzenienie

Rybuś: no to sobie obie pofolgowałyśmy Ale ja też od dzisiaj jestem zdecydowana wziąć się w garść i grzecznie wrócić do nabytych już nawyków Jakoś to będzie, szkoda tylko, że pogoda jest ostatnio taka do czterech liter i nic mi się cholera nie chce :/
Stary 2005-08-10, 12:12   #954
styska
Rozeznanie

No to ja sie dolaczam do osob ktore sobie pofolgowaly Dobrze ze bierzecie sie dziewczyny do roboty to mnie to zmusi do pracy nad soba i moze w koncu zamiast wieczornego objadania sie waza i serkami zaczne jezdzic na rowerku w domu.
styska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-10, 13:07   #955
kalija
Zadomowienie

No tak Kaliji nie było przez kilka dni... i prosze jakie rozluźnienie w diecie i ćwiczeniach

Ech, sama lepsza nie jestem - fakt, faktem, że nie żarłam (angina, brak apetytu) ale piłam niezliczone ilości herbatki z miodem i cytrynką, a jak już mi było lepiej (wczoraj), to i ciasto i ziemniaczka skonsumowałam, a co no i oczywiście zero ćwiczeń.

Jestem jeszcze troche osłabiona, ale w piątek już wracam na siłownie. A w sobote.... ekhm... wyjazd. Moje białe spodnie (pomijając fakt czy się w nie zmieszcze, czy nie) się nie przydadzą, bo w górach śnieg pada a w Zakopanem jest tylko 8st.

A i jeszcze coś.... z niusików
Chłopak mój ukochany przyniósł mi wode mineralną firmy "bio-active" z pu-erh. Całkiem niezła.... To dla maniaczek "zabójcy tłuszczu"

pozdrawiam
kalija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-10, 13:17   #956
Akane
Zakorzenienie

Kaaaliiijkaaaa Rety, niby krótko Cię nie było, a tak smutno się zrobiło (ale mi się rymło ). Na długo jedziesz w te góry? Ciężko mi będzie bez Ciebie, jakoś pozytywnie wpływasz na moje zmagania z sylwetką :/
Stary 2005-08-10, 13:23   #957
kalija
Zadomowienie

Jade na tydzien..
Akane nosek do góry, masz być grzeczna i świecić dobrym przykładem - tak, żebym nie musiała krzyczeć, jak wróce z urlopu i poczytam wizaż
kalija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-10, 13:44   #958
daria.
Przyczajenie

hej ! tak czytam wasze wypowiedzi i podziwiam !!! tez chciałabym schudnac ale w moim przypadku to raczej niemozliwe ! nie mam silnej woli jak widze slodycze to musze zjesc! chciałabym schudnac z 5kg no i biodra.... moze wy mi cos poradzicie!!!!! pomocy
daria. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-10, 13:49   #959
Akane
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daria.
hej ! tak czytam wasze wypowiedzi i podziwiam !!! tez chciałabym schudnac ale w moim przypadku to raczej niemozliwe ! nie mam silnej woli jak widze slodycze to musze zjesc! chciałabym schudnac z 5kg no i biodra.... moze wy mi cos poradzicie!!!!! pomocy
Zacznij może od przeczytania tego: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=62838
Stary 2005-08-10, 14:13   #960
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Kalija nawet jak pojedziesz i opuscisz nas na pare dni to nie zapominaj o nas I staram sie 3mac z nami w diecie. Milych wakacji

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości