Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 19:47   #931
meflina
Zadomowienie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

ehh jak zobaczyłam że Daktarin jest w cenie 15 zł to zrezygnowałam wolę sobie kupic jakiś olej no chyba że dalej będziecie takie efekty u siebie obserwować

'Być kobietą to strasznie trudne zajęcie,
bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami'
~J. Conrad
meflina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 20:15   #932
syla929
Rozeznanie

Skończyłam dziś Jantar, biorę się za kurację rzepową joanny. Podrasuje ją tylko olejkiem rozmarynowym.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 21:22   #933
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
Skończyłam dziś Jantar, biorę się za kurację rzepową joanny. Podrasuje ją tylko olejkiem rozmarynowym.

Aaaaaaa!!
Właśnie mi przypomniałaś, że miałam wetrzeć Jantar po umyciu włosów
Włosy zdążyły mi trochę podeschnąć, ale i tak wtarłam hehe

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 06:26   #934
fibbie
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Jako że sama zapuszczam włosy trafiłam na wizaz i przepadłam . Mam nadzieje ze nie obrazicie sie jak zadam wam pare pytan : czy mogę stosować wcierke z żelu aloesowego i Seboradin Niger lotion? czy 2 wcierki w skalp to za dużo? i drugie pytanie czy szamponów na porost włosów można by używać tylko na skórę głowy a na długośc zwykły BabyDream? troche boje się tej chemii w nich zawartej ? Czy to może bez sensu?
pływam-11825 m (i przerwa do 02.09)
fibbie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 06:31   #935
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez fibbie Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Jako że sama zapuszczam włosy trafiłam na wizaz i przepadłam . Mam nadzieje ze nie obrazicie sie jak zadam wam pare pytan : czy mogę stosować wcierke z żelu aloesowego i Seboradin Niger lotion? czy 2 wcierki w skalp to za dużo? i drugie pytanie czy szamponów na porost włosów można by używać tylko na skórę głowy a na długośc zwykły BabyDream? troche boje się tej chemii w nich zawartej ? Czy to może bez sensu?
Coi do wcierek- ja bym nie widziała przeciwwskazań. Bardziej interesuje mnie jednak Twoje błędne podejście do mycia włosów...
Włosów na długość się nie myje, więc nie rozumiem po co 2 różne szampony
Szamponem masujesz skórę głowy a kiedy już dokładnie domyjesz skalp- przeciągasz pianę raz po długości i to wystarczy przy długich włosach. Przy krótszych wystarczy sama spływajaca piana aby te włosy umyć. Spróbuj tak a włosy na pewno Ci się odwdzięczą
Jeśli chcesz zabezpieczyć długość przed chemią to od ucha w dół nałóż odżywkę i spróbuj wtedy umyć włosy tzw. metodą OMO.

Pozdrawiam.

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:04   #936
czarnaaa33
Raczkowanie

Dzielę się tym co własnie przeczytałam w necie....Na szybszy porost włosów rewelacyjna podobno jest...mucha hiszpańska. A , że parę kropel w buteleczce/ no przypadkiem tę muchę miałam/ to dodałam do seboravitu i wtarłam. Muszę mężowi powiedzieć, żeby zakupił jeszcze
Rozpoczęłam przygodę z Jantarem
czarnaaa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:09   #937
asiuleeek0052
Raczkowanie

Dziewczyny a ja mam takie pytanie ... czym najlepiej zmyć nafte kosmetyczną , .Wczoraj zrobiłam sobie ta maseczkę z nafty , umyłam głowe dwa razy szamponem ziołowym b/s i obudziłam się rano z tłustymi włosami .Co zrobiłam nie tak ?
Pisze prace badawczą
Walcze z emocjami

Oszczędzam

Ten Jedyny J.
asiuleeek0052 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-14, 08:25   #938
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez asiuleeek0052 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam takie pytanie ... czym najlepiej zmyć nafte kosmetyczną , .Wczoraj zrobiłam sobie ta maseczkę z nafty , umyłam głowe dwa razy szamponem ziołowym b/s i obudziłam się rano z tłustymi włosami .Co zrobiłam nie tak ?
Źle umyłaś głowę.

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:16   #939
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Przeciętnym szamponem ziołowym wystarczy raz umyć. Musiałaś źle głowę umyć, po prostu.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:43   #940
miki223
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnaaa33 Pokaż wiadomość
Dzielę się tym co własnie przeczytałam w necie....Na szybszy porost włosów rewelacyjna podobno jest...mucha hiszpańska. A , że parę kropel w buteleczce/ no przypadkiem tę muchę miałam/ to dodałam do seboravitu i wtarłam. Muszę mężowi powiedzieć, żeby zakupił jeszcze
Normalnie pójdę z torbami ! przez kilka dni nic nie robie, a moja lista zakupowa z każdym wejściem na forum cały czas rośnie

Moja włosowa galeria
miki223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 10:42   #941
_cornelia_
Zadomowienie

może będziecie znały odpowiedź na moje pytanie, bo mnie to zastanawia.
Włosy na długość rosną mi chyba dosyć prosto.
Od jakiegoś czasu bardzo o nie dbam, wcierki, masaże, podrasowywanie szamponów, maseczek itd. Pojawiło mi się bardzo dużo baby hair'ów ale tylko... po lewej stronie głowy Po prawej kilknaście wypierdków. Widać to bardzo, gdy świeże włosy zaczeszę wysoko. Teoretycznie mi to nie przeszkadza, bo tak chadzam tylko po domu, jednak zastanawia mnie dlaczego tak jest. i boję się, że za kilka miesięcy z jednej strony będę niczym Violetta v, a z drugiej 3 włosy na krzyż
Stary 2011-09-14, 10:53   #942
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miki223 Pokaż wiadomość
Normalnie pójdę z torbami ! przez kilka dni nic nie robie, a moja lista zakupowa z każdym wejściem na forum cały czas rośnie
Spoko, mam tak samo, obiecałam sobie, że na razie kończę z tymi kosmetykami do włosów, ale TŻ ostatnio pokazał mi hurtownię fryzjerską i kupiłam maskę, nie wiem po co już mam ich z 5 i jedwab do włosów CHI

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:09   #943
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _cornelia_ Pokaż wiadomość
może będziecie znały odpowiedź na moje pytanie, bo mnie to zastanawia.
Włosy na długość rosną mi chyba dosyć prosto.
Od jakiegoś czasu bardzo o nie dbam, wcierki, masaże, podrasowywanie szamponów, maseczek itd. Pojawiło mi się bardzo dużo baby hair'ów ale tylko... po lewej stronie głowy Po prawej kilknaście wypierdków. Widać to bardzo, gdy świeże włosy zaczeszę wysoko. Teoretycznie mi to nie przeszkadza, bo tak chadzam tylko po domu, jednak zastanawia mnie dlaczego tak jest. i boję się, że za kilka miesięcy z jednej strony będę niczym Violetta v, a z drugiej 3 włosy na krzyż
Może nieświadomie bardziej skupiasz się na lewej stronie? Albo miałaś lewą stronę bardziej przerzedzoną i teraz Ci tam włosy odrastają.
Dziwnie tak jakoś.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 13:25   #944
meflina
Zadomowienie

i tak zazdroszczę mi nawet z jednej strony nie rosną , a czego ja juz nie próbowałam

'Być kobietą to strasznie trudne zajęcie,
bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami'
~J. Conrad
meflina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 14:24   #945
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Źle umyłaś głowę.
A można źle umyć głowę? Oo"
W sensie - jest jakaś specjalna technika? Przecież to po prostu nakłada szampon i masuje, jak można to źle zrobić?

U mnie dzisiaj wax stiuningowany olejkiem rycynowym. Chcę tego waxa l'biotici jak najszybciej wykończyć i kupić ten, który działa bardziej na porost.
Stary 2011-09-14, 15:02   #946
PaniRysia
Raczkowanie

,,Pojawiło mi się bardzo dużo baby hair'ów ale tylko... po lewej stronie głowy''-mam to samo doskonale cię rozumiem.
Ja także jak zaczesuję w wysokiego kitka to lewa strona mi odstaje na różne strony. Dziwnie to wygląda ale się przyzwyczaiłam,bo co chwilę coś nowego wychodzi, a te co były króciutkie już są dłuższe i się zaczesują.
Stary 2011-09-14, 15:05   #947
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnaaa33 Pokaż wiadomość
O Boże, po tej musze wszystko chyba szybciej rośnie.

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
W sensie - jest jakaś specjalna technika? Przecież to po prostu nakłada szampon i masuje, jak można to źle zrobić?
Można czochrać jak ślepy kota.

Myje się skórę głowy, długo i dokładnie. Jeżeli się słabo szampon pieni, głowę bardziej zmoczyć wodą. A potem wystarczy przejechać pianą po długości parę razy, dokładnie, żeby nie pominąć żadnego pasma.
Mi do zmycia nafty wystarczy jedno mycie Babydreamem, cała operacja nie trwa dłużej niż 5 minut.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2011-09-14 o 15:06
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 15:15   #948
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość

Można czochrać jak ślepy kota.

Myje się skórę głowy, długo i dokładnie. Jeżeli się słabo szampon pieni, głowę bardziej zmoczyć wodą. A potem wystarczy przejechać pianą po długości parę razy, dokładnie, żeby nie pominąć żadnego pasma.
Mi do zmycia nafty wystarczy jedno mycie Babydreamem, cała operacja nie trwa dłużej niż 5 minut.

Ja nawet nie umiem opisać jak myję... po prostu myję :P
co do babydreama - wczoraj użyłam pierwszy raz i jest jakiś dziiiiiwny. W porównaniu do Hippa strasznie, strasznie rzadki i gdy go spłukałam [mialam włosy mokre], to kudełki były takie strasznie szorstkie, co nigdy się nie zdarza [aczkolwiek później nałożyłam odżywkę, więc cała pasjonująca historia skończyła się dobrze ]
Stary 2011-09-14, 16:11   #949
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meflina Pokaż wiadomość
a moze najpierw wetrzyj Jantar , a potem dopiero masaż ?
hmmm nigdy nie probowalam i szczerze mowiac nawet nie myslalam by tak robic..

bo doszlam do wniosku, ze robiac masaz poprawiam ukrwienie skory glowy, "pobudzam" cebulki wlosow, i tak przygotowane wlosy, a wlasciwie skalp jest gotowy na przyjecie substancji odzywczych pochodzacych z jantara

z reszta nie lubie masowac wilgotnej glowy

ale za pomysl dzieki. moze sprobuje hihi

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Włosów na długość się nie myje, więc nie rozumiem po co 2 różne szampony
Szamponem masujesz skórę głowy a kiedy już dokładnie domyjesz skalp- przeciągasz pianę raz po długości i to wystarczy przy długich włosach
hej widzialam Cie na watku olejowym wiec uzywasz olejow do wlosow. czy zmywasz je w ten sam sposob?

uzywalam wielu olejow, teraz uzywam tylko kokosa i zastanawiam sie czy bym go zmyla tak jak to opisujesz. balabym sie, ze zostanie go sporo na dlugosci..
Stary 2011-09-14, 16:44   #950
miki223
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
Spoko, mam tak samo, obiecałam sobie, że na razie kończę z tymi kosmetykami do włosów, ale TŻ ostatnio pokazał mi hurtownię fryzjerską i kupiłam maskę, nie wiem po co już mam ich z 5 i jedwab do włosów CHI
Ja z maskami już się opanowałam ale wcierki do włosów zajmują mi już zdecydowanie za dużo miejsca. Kupiłam dzisiaj biostymine i narazie mówię stop, bo to będzie straszne.

Moja włosowa galeria
miki223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 17:18   #951
_cornelia_
Zadomowienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2939288 4]Może nieświadomie bardziej skupiasz się na lewej stronie? Albo miałaś lewą stronę bardziej przerzedzoną i teraz Ci tam włosy odrastają.
Dziwnie tak jakoś. [/QUOTE]

też mi się to dziwne wydawało, ale nie potrafiłam znaleźć powodu. wicerki przelewam do buteleczki po joannie, więc raczej równo się rozprowadza.

Cytat:
Napisane przez PaniRysia Pokaż wiadomość
,,Pojawiło mi się bardzo dużo baby hair'ów ale tylko... po lewej stronie głowy''-mam to samo doskonale cię rozumiem.
Ja także jak zaczesuję w wysokiego kitka to lewa strona mi odstaje na różne strony. Dziwnie to wygląda ale się przyzwyczaiłam,bo co chwilę coś nowego wychodzi, a te co były króciutkie już są dłuższe i się zaczesują.
więc nie jestem dziwna.

Co do mycia włosów, kupiłam niedawno taką plastikową nakładkę na rękę z wypustkami (ebay). Niestety jest tylko prawa ręka dostępna Masuje fajnie, korzystam przy myciu szamponami aptecznymi
Stary 2011-09-14, 18:19   #952
JuStYsCk2
Zadomowienie

dziewczyny , mozecie powiedziec cos na temat grow fast? warto?
JuStYsCk2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 18:59   #953
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Ja natomiast dziś pokombinowałam z resztkami olejku Hippa, olejem z orzechów włoskich, maścią "sutkową" Babydream z lanoliną (której swego czasu kupiłam sporo w promocji) oraz gliceryną. Wyszło mi fajne coś, co myślę zabezpieczy włosy przed chlorem z basenu. Nakłada się super bo jest gęstsze od oliwek i nie wycieka z butelki a jednocześnie wchłanialność mnie zadziwia.
Wypróbowałam tę mieszankę na włosach i muszę powiedzieć, że jest super. Włosy po basenie lepsze niż przed. Nawilżone, mięsiste, gładziutkie, błyszczące...no może przesadnie miękkie bo falują mi się po warkoczu.
Jedyny mankament to taki, że znowu robiłam "na oko" i nie pamiętam proporcji... Ech chyba będę musiała sporządzać notatki z kręcenia mazideł do włosów.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 19:10   #954
asiuleeek0052
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość

U mnie dzisiaj wax stiuningowany olejkiem rycynowym. Chcę tego waxa l'biotici jak najszybciej wykończyć i kupić ten, który działa bardziej na porost.

A ten wax na porost to ten "oryginalny" ?Słyszałam że mnóstwo w nim różnej chemii itp. więc jestem w kropce bo niektóre dziewczyny zachwalają poskiego waxa a niektóre włąsnie tego oryginalnego ...
Pisze prace badawczą
Walcze z emocjami

Oszczędzam

Ten Jedyny J.

Edytowane przez asiuleeek0052
Czas edycji: 2011-09-14 o 19:15
asiuleeek0052 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 19:16   #955
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
A ten wax na porost to ten "oryginalny" ?Słyszałam że mnóstwo w nim różnej chemii itp. więc jestem w kropce bo niektóre dziewczyny zachwalają poskiego waxa a niektóre włąsnie tego oryginalnego ...
Na porost ten w 1. załączniku.
Polski w 2. Polski jest [z tego co wyczytałam, broń boże nie jestem jakimś ekspertem :P] bardziej pielęgnacyjny - i faktycznie włosy są bardziej miękkie i zadbane niż po zagranicznym.
Ale mi najbardziej zależy na poroście, bo moje włosy są ogólnie nie do zdarcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg odzywka-wax-henna-treatm_2385.jpg (46,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c_big757376.jpg (8,2 KB, 10 załadowań)
Stary 2011-09-14, 19:20   #956
vouge13
Zadomowienie

łaaa, mierzyłam właśnie i przez 12 dni urosły mi 1,5 cm
i to bez wcierek! [bo mi się nie chce -.-]
Stary 2011-09-14, 19:22   #957
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Mam te dwa Waxy: oryginalnego z brązowymi napisami, oraz polskiego BioWaxa do suchych i zniszczonych.
Tego pierwszego zużyłam na przestrzeni pół roku ponad pół kilo...mi służy, ale trzeba stosować ściśle wg wskazań na opakowaniu, nie częściej, dłużej itp.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-14, 19:24   #958
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Tego pierwszego zużyłam na przestrzeni pół roku ponad pół kilo...mi służy, ale trzeba stosować ściśle wg wskazań na opakowaniu, nie częściej, dłużej itp.
A jeśli trzyma się dłużej? Coś grozi poza wypadaniem?
Stary 2011-09-14, 19:25   #959
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Podrażnienie skóry, łupież...
Stary 2011-09-14, 19:28   #960
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Podrażnienie skóry, łupież...
Mhm, niezbyt fajne :/

Dziewczyny, możecie mi powiedzieć czy to jest ten sam wax? Patrzyłam na producenta, jest ten sam, ale opakowanie inne i już biedne dziewczę jest zagubione
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wax.jpg (15,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg waxx.jpg (14,2 KB, 13 załadowań)

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości