Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 20:25   #931
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Kochane ale sie ciesze ! bede ciocią ! Mój brat bedzie tatą, po paru latach staran wkoncu się udało wlasnie wrocili od lekarza i w maju pojawi się kuzyn albo kuzynka Lenki
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:29   #932
magda1804
Rozeznanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za gratulacje powiem wam że dzieje się strasznie dużo u mnie coraz to nowszych nowości...wczoraj się dowiedziałam że dostałam się na Akademię Sztuk Pięknych na mgr...jestem oszołomiona! od października zaczynam studia...obyśmy dały rade z Lilką przez pierwszy semestr, a później dziekanka na rok i kontynuuję.
jutro już trochę zwalniam więc na pewno do was zajrzę i poczytam co się dzieje. Może mi się uda znowu wbić
całuski
Renatka gratulacje kochana a nie mozesz ciagnac do konca? ja tez od pazdziernika zaczynam, zjazdy co dwa tyg, urodze pewnie po swietach, wiec pod koniec sem., ale chce tak dogadac sie z wykladowcami, zeby zaliczyc szybciej, a jak sie nie da to w lutym. Dziekanki nie biore, bo uparłam sie, ze dam rade z maluszkiem. Moj Tz rzadko jest na weekendy, ale bedzie musial czasem sie poswiecic i zostac z mała, zreszta babcie dzidzia tez ma, no nie Bede sciagala mleko, zeby niunia miala zapas, oczywiscie bede jezdzila na najwazniejsze wyklady i cwiczenia. Dam rade Moze Ty tez spróbuj

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
renata same dobre wiesci

My z lenka tez bedziemy jeszcze studiowac, mi zostal ostatni rok, mam nadzieje, że jakoś sobie poradzimy
No dzielna dziewczyna Haniula dacie rade

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:33   #933
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ehh ale jestem niezadowolona z wizyty u poloznej . Dopiero w domu sobie wszystko przypomnialam i otoz nawet mnie nie zwazyla ( raz tylko mnie wazyla 10 tyg temu), poza tym powinna mi dac dzis certyfikat do macierzynskiego i czytalam na innym watku ze dziewczynom polozna sama o tym mowila czy potrzebuja i w ogole wyjasniala jakie maja prawa a moja nic mimo ze mowilam ze pracuje a pozniej w domu poczytalam na necie i za 4 tygodnie moge juz wyslac forme o macierzynski, i od 28tc moge dostawac juz kase, przez 9 miesiecy ale potrzebuje zaswiadczenie od poloznej a ze nastepna wizyte mam za 6 tygodni to nie wiem czy umowic sie wczesniej zebym miala to zaswiadczenie za 4 tygodnie czy poczekac, ale raczej czekac nie bede bo ja juz marze o tym zeby nie pracowac.
No a poza tym posluchalam tetna synka, zmierzyla mi cisnienie i zapytala jak sie czuje. Gdy powiedzialam ze zle to nawet nic nie powiedziala tylko zapytala czy boli mnie serce i czy to ostry bol a ze mam dusznosci to normalne.

Agatek ja czuje sie dobrze, dziekuje . Mialam grype zoladkowa ale juz przeszla

Monika, Neska super ubranka. Monika to Ty juz masz chyba wszystko?

Kasikzaki wspolczuje dolegliwosci z pecherzem, ja na szczescie nie mam takich problemow i nawet nie wiem co by moglo na to pomoc.

Kamciurka super wozek

A moje dziecko wlasnie stoi przy oknie, stuka w szybe i sie drze " ej pani slysys mnie? to ja milenka "
edit:
A teraz przyszla do mnie i patrzy ze ogladam ciuszki dla dzidzi na allegro i widziala podusie do wozka, poklepala mnie po ramieniu i mowi "nie martw sie mama, ja mam podusie do wozka lali to ci dam"
AgaMili to Ty sie jeszcze nie przekonałaś, że wizyty u położnej tak właśnie wyglądają? Mnie też ważyła tylko w 10 tc na pierwszej wizycie. Ogólnie to te spotkania nie trwają dłużej niż 10 min. Tak mnie zawsze szybko zbywa, zakręci tak rozmową, że nawet nigdy nie zdąże jej o nic wypytać. Pyta tylko o to co dla niej istotne i dowidzenia.
Te małe dzieci czasem mają takie pomysły
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:33   #934
magda1804
Rozeznanie

Haniula ale fajnie bedziecie mieli dzieci w tym samym wieku gratulacje dla przyszłych rodziców i cioci

04.01.2012r.

Stary 2011-09-20, 20:43   #935
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję dziewczyny za gratulacje powiem wam że dzieje się strasznie dużo u mnie coraz to nowszych nowości...wczoraj się dowiedziałam że dostałam się na Akademię Sztuk Pięknych na mgr...jestem oszołomiona! od października zaczynam studia...obyśmy dały rade z Lilką przez pierwszy semestr, a później dziekanka na rok i kontynuuję.
jutro już trochę zwalniam więc na pewno do was zajrzę i poczytam co się dzieje. Może mi się uda znowu wbić
całuski
Renata gratulacje, życzę Ci aby ta dobra passa potrwała jak najdłużej

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja już po pracy
Pecherz w miare ok, da sie wytrzymac.......

Juto miałam jechac do siostry a ta sie bidulka pochorowała, wiec nie bede ryzykowac i dopiero w przyszłym tygodniu pojade

....a ja znowu kisiel wcinam
Kasik jedz jedz na zdrowie, dobrze, że pęcherz już mniej Ci dokucza.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za słowa otuchy

tak, to dopiero pierwszy ząbek w sobotę kończy 10 miesięcy. Jakoś nie chcą jej te zęby powyłazić
co do męża to tak szybko chyba nie dojdzie do siebie. Rehabilitacja po tym zabiegu jest długa, a i tak cały czas będzie musiał to kolano oszczędzać.
Cieszę się, że miał ten zabieg teraz, bo początkowo miał mieć w grudniu, to nie wyobrażam sobie. Ja już bym była na końcówce ciąży, z małym jęczydłem u nogi i jeszcze on kaleka o kulach nie wiem kto by mnie do porodu wiózł
Anankee no to faktycznie, z dwojga złego to lepiej, że teraz masz rekonwalescenta w domu

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Kochane ale sie ciesze ! bede ciocią ! Mój brat bedzie tatą, po paru latach staran wkoncu się udało wlasnie wrocili od lekarza i w maju pojawi się kuzyn albo kuzynka Lenki
Gratulacje dla brata
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:54   #936
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
super trzymamy kciuki za fasolkę
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:01   #937
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
270 km do mnie
Ile do Wawy jedziesz??
zalezy
autobusem 5 godzin
z tata 3,5 godziny
z tztem 2,5 godziny

ale mi narobilas smaka na czekolade z orzechami

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
A w Giżycku byłam teraz w wakacje, a raczej w okolicach nad jeziorkiem, w sierpniu ale jeszcze wtedy chyba nie udzielałaś się na naszym forum
ooooo
a nad jakim jeziorkiem? zeglowalas czy odpoczywalas na ladzie?
w sierpniu chyba juz tu bylam, ale na pewno rzadziej niz teraz

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dziewczyny wzielo mnie ostatnio na gotowanie tradycyjne typu pierogi, krokiety, golabki czy ktoras z was rzucilaby jakas taka potrawa o ktorej nie moge sobie przypomniec??
babka ziemniaczana !!! pycha !!!

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Pearpearl tak dalej mnie od mięsa odrzuca, jem tyle ile wiem, że muszę, ale żeby tak ze smakiem jak kiedyś to.
ech...to widze, ze nie jestem sama
jeszcze "ukryte" mieso typu w sosie do spgahetti lub np. w leczo zjem, ale samo w postaci kotleta to brrrrr
Cytat:
Napisane przez Nawojka
Tak tak opiernicz od Agatka za przypisywanie Ci jej tekstów już zebrałam Agresor zareagował natychmiastowo, jakby tylko na to czekała hehe.
tak, taki chochlik z natury

NataliaM
, nie martw sie na zapas. Bywaja takie dni, w ktorych dzidzia po prostu wiecej spi i jest mniej ruchliwa. Skoro jakies ruchy czulas, to chyba nie ma powodu do niepokoju. Moze Ty bylas bardziej aktywna podczas tych dni i lulalas dzidzie do snu?

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pearl, no to podróż masz już zaplanowaną
tak to ja nigdy nie dojade na obrone (<--ja to ten po prawej)
Cytat:
Napisane przez Agawoo
Taaaa, fajnie, tylko ja mam wszędzie daleko z tej Galicji nieszczęsnej
Do Warszawy mogę najdalej, ale tylkojeśli TZ mnie zawiezie samochodem - bo autobusem mowy nie ma, za bardzo by mnie wytrzęsło

w sumie Warszawa wydaje sie najrozsadniejsza opcja, bo wtedy kazdy ma podobnie.
No,chyba ze chcecie pooddychac zielonymi plucami Polski, to wtedy zapraszam
Cytat:
Napisane przez Agawoo
Sliczne i miś i ubranka
Oczywiścei do mnie Bebilon nic nie przysłał, bo po co do Galicji ??

biedna...

AgaMili, no widzisz ! Juz nie musisz szukac poscieli
A z polozna rzeczywiscie nie za fajnie

Haniula
, ekstra !!! Bedziecie mieli dzieciaki w tym samym wieku - nie ma nic lepszego Wspolne swieta, wyjazdy, uroczystosci. Dzieci nigdy nie beda sie nudzic! Gratulacje !

Renata, brawo!!! Serdeczne gratulacje. Ale jezeli myslisz, ze przez te wszystkie dobre nowiny zapomnnimy Tobie, ze masz podzielic sie zdjeciami z wesela, to sie grubo mylisz

A ja wlasnie skonczylam jesc zupe pomidorowa.
Dzisiaj bylismy na obiedzie z okazji rocznicy Rodzicow i na deser wzielam sobie wielki kawal goracej szarlotki z lodem waniliowym i bita smietana. Kosssmossss

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-20 o 21:04
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 21:15   #938
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
renata same dobre wiesci

My z lenka tez bedziemy jeszcze studiowac, mi zostal ostatni rok, mam nadzieje, że jakoś sobie poradzimy
widze ,że studiujących mam jest tutaj troszeczkę- myślałam na początku ,że tylko ja...bo nikt o studiach nie pisał- o pracy raczej wiekszość
A co studiujecie?
ja kończę teraz ostatni rok magisterki a studiuje budownictwo na politechnice
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:19   #939
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dziewczyny a ja sie tak zastanawiam co sie dzieje z czubasek. W zeszłą środe miała miec usg, miała pozna płec i już sie nie odezwała Oby wszystko było dobrze.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:20   #940
kasiahexe
Zadomowienie

heloooooo
kochana ostanio pracuje jak oszalała :/
i nie mam czasu na nic
mam do Was pytanie co myslicie na temat znieczulenia??
czy gdybyscie miały taką mozliwosc to czy skozystły byscie ??
ja sie zastanawiam na zewnątrz oponowym ale cały czas sie wacham (

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:23   #941
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Dzisiaj bylismy na obiedzie z okazji rocznicy Rodzicow i na deser wzielam sobie wielki kawal goracej szarlotki z lodem waniliowym i bita smietana. Kosssmossss
Ooo mniam, Ja też uwielbiam szrlotke na ciepło z lodami i jeszcze do tego polane custardem (coś jak budyń)...mniam

.........no pieknie ...teraz nie przestan o tym myślec

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 21:24   #942
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Uska kluski śląskie, pyzy nie wiem co tam jeszcze
Pierogi leniwe polane tłuszczykiem z bułką tartą! Oj chyba jutro zrobię na obiadek
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
... ja planuję z Dr Browns, już kilka osób mi je polecało. A tak naprawdę na każde dziecko co innego zadziała, co innego będzie pasować. Nie wiem tylko jakie pojemności właśnie
Ja się jeszcze nie rozeznałam w butelkach ale powinien być znak "0% Bpa" co oznacza, ze nie zawiera Bisphenolu A czyli szkodliwej substancji. No a kształt smoczka powinien być jak najbardziej zbliżony do kształtu sutka, zeby dziecko za szybko się nie przestawiło na butelkę bo odrzuci cyca
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
...Anabellita kawał chama jednym słowem, ale tak to już jest na tym świecie, że kto ma kasę ten rządzi.
Wiesz jak bym mogła to bym go
W sumie to nie mam już czym się przejmować bo łaskawie przedłużył mi umowę o pracę do porodu a chciał mi wcisnąć umowę zlecenie! Nie ze mną takie numery, swoje prawa znam - 5 lat pracy w kadrach robi swoje Jeśli by mi robił problemy to nie wahałabym się iść do sądu pracy. Teraz nie muszę się z nim użerać - spokojnie siedzę w domku na chorobowym i mam luzik
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
ja tez dzis zaczynam 19 tydzien przytylam 2 kilo i tez jestem z Rybnika
Ja kończę 19 tydz., a na wadze 2kg więcej.
Cytat:
...A moje dziecko wlasnie stoi przy oknie, stuka w szybe i sie drze " ej pani slysys mnie? to ja milenka "
edit:
A teraz przyszla do mnie i patrzy ze ogladam ciuszki dla dzidzi na allegro i widziala podusie do wozka, poklepala mnie po ramieniu i mowi "nie martw sie mama, ja mam podusie do wozka lali to ci dam"
Jak słodziutka
Cytat:
Gratulacje ciociu!
Moja przyjaciółka 3 lata stara się z mężem o potomka. Co miesiąc wizyty u gina i szprycowanie tabletkami, mąż już przebadał swoich "pływaków"i z tego

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:28   #943
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
heloooooo
i nie mam czasu na nic
Ja sie też jeszcze waham, wydaje mi sie że podejme decyzje w ostatnim momencie. Moja siostra jest całkowicie przeciwna i 3oje dzieci rodziła bez. Jej znajoma przez znieczulenie nie umiała urodzic bo nic nie czuła i musieli dziecko wakum wyciągac i dlatego sie waham. Znam zaś też dużo dziewczyn które bardzo sobie chwalą to znieczulenie...no i właśnie nie wiem co myślec
Stary 2011-09-20, 21:30   #944
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
co myslicie na temat znieczulenia??
ja biore kazde i jeszcze poprosze o podwojna dawke
bez znieczulenia wstrzymuje akcje porodowa, mowie ladnie "do widzenia" i kaze sie wiezc do innego szpitala

Cytat:
Ooo mniam, Ja też uwielbiam szrlotke na ciepło z lodami i jeszcze do tego polane custardem (coś jak budyń)...mniam

.........no pieknie ...teraz nie przestan o tym myślec
ups...

Stary 2011-09-20, 21:31   #945
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Ja sie też jeszcze waham, wydaje mi sie że podejme decyzje w ostatnim momencie. Moja siostra jest całkowicie przeciwna i 3oje dzieci rodziła bez. Jej znajoma przez znieczulenie nie umiała urodzic bo nic nie czuła i musieli dziecko wakum wyciągac i dlatego sie waham. Znam zaś też dużo dziewczyn które bardzo sobie chwalą to znieczulenie...no i właśnie nie wiem co myślec
ja własnie tez nie wiem
tyle kobie rodzi naturalnie a z drugiej strony skoro mamy taka mozliwosc i to ze free to dlaczego nie zlagodzic tego bolu
w Pl kobiety placa za zneczulenie :/

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:33   #946
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny a ja sie tak zastanawiam co sie dzieje z czubasek. W zeszłą środe miała miec usg, miała pozna płec i już sie nie odezwała Oby wszystko było dobrze.
no własnie czy ktos wie co dzieje sie z Czubaskiem???

Cytat:
hmmm....mniaaaam:s lina:

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Pierogi leniwe polane tłuszczykiem z bułką tartą! Oj chyba jutro zrobię na obiadek
uwielbiam

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
widze ,że studiujących mam jest tutaj troszeczkę- myślałam na początku ,że tylko ja...bo nikt o studiach nie pisał- o pracy raczej wiekszość
A co studiujecie?
ja kończę teraz ostatni rok magisterki a studiuje budownictwo na politechnice
WOW to wyzwanie- budownictwo, gratuluje odwagi i ambicji Ja obroniłam w lipcu licencjat ze Zdrowia Publicznego (zarzadzanie i promocja zdrowego stylu zycia WELLNESS-taka długa nazwa specjalizacji) a teraz zaczynam magisterke z pedagogiki ogólnej

04.01.2012r.

Stary 2011-09-20, 21:34   #947
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
ja własnie tez nie wiem
tyle kobie rodzi naturalnie a z drugiej strony skoro mamy taka mozliwosc i to ze free to dlaczego nie zlagodzic tego bolu
w Pl kobiety placa za zneczulenie :/
No właśnie tu można powiedziec że jest w standardzie....trudna decyzja...jeszcze do przemyślenia
Stary 2011-09-20, 21:34   #948
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
heloooooo
i nie mam czasu na nic
tak, będę chciała ZZO, jeśli tylko będzie okazja bo to też ważne ile cm masz rozwarcia, jeśli jesteś na tyle wcześniej w szpitalu żeby zdążyli ci dać zastrzyk. W moim szpitalu jest dodatkowo płatne, ok 600zł chyba.

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
u mnie zwą się kluskami leniwymi, i jemy je z roztopionym masłem (samym). Nie wyobrażam sobie z bułką tarta do tego robię czasem do nich surówkę z kap. kiszonej.
Czasem jak mi się chce to robię sos pieczarkowy do nich.
Są jeszcze kopytka, ale ja za nimi nie przepadam bo to same ziemniaki

Cytat:
ooooo
a nad jakim jeziorkiem? zeglowalas czy odpoczywalas na ladzie?
w sierpniu chyba juz tu bylam, ale na pewno rzadziej niz teraz
na lądzie, jeziorko Tajty

Cytat:
gratulacje

Cytat:
całuski
gratuluję pamiętaj, że czekamy na zdjęcia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:40   #949
kasikzaki
Zadomowienie

AgaMili ja co prawda nie wierze w to ze imie jest podporządkowane do charakteru bądź odwrotnie ale jak moja Milenka bedzie taka słodka jak Twoja to sie nie obraże hihi

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Magda prosze odpowiedz mi na moje pytanko do Ciebie ze strony 30ej bo mnie to troch meczy....plisssss

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-09-20 o 21:58
Stary 2011-09-20, 21:42   #950
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anabellita

" u mnie zwą się kluskami leniwymi, i jemy je z roztopionym masłem (samym). Nie wyobrażam sobie z bułką tarta do tego robię czasem do nich surówkę z kap. kiszonej.
Czasem jak mi się chce to robię sos pieczarkowy do nich.
Są jeszcze kopytka, ale ja za nimi nie przepadam bo to same ziemniaki "

oj dziewczyny nie wiem czy nie mylicie... kluski leniwe są z bialym serem przecież ( mają w cieście ) i nie wyobrażam sobie ich bez maselka z bułką tartą.

A te d których pasuje kiszona kapusta to u mnie to są kluski łyżką kładzone...

widzę, że co inny teren to inaczej się wszystko nazywa i robi
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:45   #951
*Agatek*
Zakorzenienie

Mężowi zrobiłam pedicure + masaż stópek, masaż plecków i karku, masaż klaty i rąk rozebrałam i położyłam spać Godzinę masowałam, jeju ale zmachana jestem ale zadowolona z siebie bidak zmęczony po pracy, żal mi go... dziś znów był po pracy prywatnie u kolesia zarobic dodatkowe $$ i dopiero o 19.30 był "kochanie musisz częściej przyjeżdżac... albo w ogóle zostań!" mówię, mam ochotę Cię rozmasować (lubię to robić i myślę o szkole masażu w przyszłości ) to korzystaj z okazji bo jutro może mi się odwidzieć

Położyłam moje dziecko spać grzecznie do łóżeczka

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:48   #952
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki,mykam spać, dobranoc
Może jutro pójdę na te badania w końcu

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:49   #953
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
na lądzie, jeziorko Tajty
Zalesie kolo Wilkas?

Stary 2011-09-20, 21:49   #954
AgaMili
BAN stały

No to moze ktos smsa napisze do czubasek?
Cytat:
heloooooo
i nie mam czasu na nic
Kasia ja cala poprzednia ciaze przechodzilam z mysla ze porodu sie nie boje bo bede miala znieczulenie, wszystkie znajome rodzace w UK mialy epidural i mowily ze porod to lajcik. NO i ja ze znieczuleniem nie zdazylam . Powiem tak bol jakby mnie rozdzieralo na dwie czesci i nigdy wiecej go nie chce przezyc. Tym razem dopilnuje zeby dostac zastrzyk na czas, poza tym bedzie ze mna tz i tez tego dopilnuje. Nie dalabym rady drugi raz rodzic bez zadnego znieczulenia bo to jest na prawde straszny bol i ja w pewnym momencie juz wysiadlam i mowilam ze nie dam juz rady, cala spocona, czerwona i zalana lzami
Cytat:
ja biore kazde i jeszcze poprosze o podwojna dawke
bez znieczulenia wstrzymuje akcje porodowa, mowie ladnie "do widzenia" i kaze sie wiezc do innego szpitala

ups...

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-09-20 o 21:50
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:52   #955
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:

oj dziewczyny nie wiem czy nie mylicie... kluski leniwe są z bialym serem przecież ( mają w cieście ) i nie wyobrażam sobie ich bez maselka z bułką tartą.

Ja jadam kluski leniwe(serowe) lub inna nazwa pierogi leniwe(choc to przecież nie pierogi) polane masełkiem z cukrem, bułke tartą do kopytek(ziemiaczane) ale tak najbardziej preferuj i conajmniej co drugi tydzień robie "paluszki mojej babci" gdzieś kiedyś wyczytałam ze są to oczukane leniwe bo pół na pół ser+ziemiaki i jadam je tylko i wyłącznie ze słodkim dodatkiem. Za starych czasów u babci ze smażonymi jabłkami babcinej roboty a teraz już z dżemem. Uwielbiam smażone wiec jak gotuje to odrazu wrzucam na patelnie z masełkiem i smarze....palce lizac
Stary 2011-09-20, 21:52   #956
AgaMili
BAN stały

Cytat:
agamili ja co prawda nie wierze w to ze imie jest podporządkowane do charakteru bądź odwrotnie ale jak moja milenka bedzie taka słodka jak twoja to sie nie obraże hihi:d i ja

hehe

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-09-20 o 21:54
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:56   #957
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
No to moze ktos smsa napisze do czubasek?
Kobitki z Pl, napisze któraś
Stary 2011-09-20, 21:57   #958
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dobry

ja po wizycie...
wszystkie gites majonez tzn moj mocz, glukoza, mały fikał, ze jak zwykle uciekał lekarce i musiała po całkym brzuchu za nim ganiać, zeby tętna posłuchąc
moje morfologiaa-podobna jak /Wasze ;/
leukocyty podwyzszone (no bo przeziębiona jestem)
czerwone-3,6mln
hemoglobina-11,3 (norma od 12 - nawset mnie tak na studiach nauczyli)
hematokryt 33,6

wiec szału nie ma- dlatego dostałam żelazo

no i nowe badania do zrobienia-morfo, mocz, wr znow i coombs znow
no i zalecenie kontroli u dentysty (będę u orto w przyszłym tyg to poproszę, zeby zerknęła)

no i zwolniionko dalej

bylam tez w pracy zajrzec-zwolnienie zawiezc. wszyscy mowia, ze wygladam ładnie i mało przytyłam (wg wagi u lekarza 5 kg)

no wlazłam do PEpco i sie wnerwilam bo jest u nas dyskryminacja prawie same dziewczyńskie rzeczy ;/ wrrr ale pojadę do pepco w miejscowosci tesciow to moze tam bedzie inaczej
ale kupilam 4 bodziaki za maleńkie pieniążki

i w domu czekała paczka z BEBILONU a tam misiaczek pluszowy
zaraz foty machnę

ale się napisałam..........
super że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
ja tez dzis zaczynam 19 tydzien przytylam 2 kilo i tez jestem z Rybnika
o kolejna mama z Rybnika

Cytat:
całuski
super na pewno dasz radę

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

Uska w pl od jakiegos czasu ciaza zajmuje sie po czesci polozna, pomaga prowadzic ciaze. Masz prawo wybrac sobie sama położna, a później nawet (w razie W) zmienic dwa razy, za trzecim razem jest to platne. Kontakt do położnej moze dac Ci kolezanka, gin czy ktos taki. Polozna najlepiej wybrac ok 20tyg, nie wiem jak inne, ale moja przychodzi co tydzien, bada tetno dzidzi, odpowiada na moje pytania, pomoze wybrac mi szkole rodzenia i takie tam. Jezeli nie wybierzesz poloznej w ciazy, to po porodzie zostanie ona odgórnie narzucona. To chyba tak informacyjnie
ja też pierwsze słyszę o tej położnej, pamiętam że kilka lat temu w przychodni jakąś deklarację wypisywałam ale to było w ciemno bo nie znam żadnej położnej no i nikt nie dał mi żadnych namiarów na nią :/

Cytat:
heloooooo
i nie mam czasu na nic
Cytat:
No właśnie tu można powiedziec że jest w standardzie....trudna decyzja...jeszcze do przemyślenia
ja jak rodziłam moją córkę skorzystałam ze znieczulenia zewnątrz oponowego u nas w szpitalu było bezpłatne wogóle nie żałuję tej decyzji wręcz przeciwnie bez znieczulenia chyba bym tam padła i tak w sumie w końcu miałam cesarkę ale 12 godzin dzięki znieczuleniu jakoś przetrwałam

Ufff ciężko Was nadrobić...

Ja już po wizycie Lekarz potwierdził w 100% że będzie dziewczynka prawdopodobnie Dorotka jedyne imię damskie na literkę D które pozostało do wykorzystania i w miarę mi się podoba u nas ja i mój mąż oraz moja starsza córka mamy imiona na D więc postanowiliśmy kontynuować tą tradycję
Dorotka waży już 330 g ogólnie zdrowo rośnie jak już pisałam przytyłam 5 kg i lekarz mi powiedział że to za dużo po później się tyje najwięcej masakra :/ a wydaje mi się że nie jem zbyt dużo, no trudno zobaczymy co będzie za 4 miesiące
aha umówiłam się na 29.09 na usg 4d czy któraś z Was już była bo mam sklerozę ciążową jakie wrażenia? u nas kosztuje 250 zł no ale co tam
Stary 2011-09-20, 21:59   #959
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

A te d których pasuje kiszona kapusta to u mnie to są kluski łyżką kładzone...

widzę, że co inny teren to inaczej się wszystko nazywa i robi
moje kluski leniwe są robione inaczej, 1/4 sera, 3/4 ziemniaków, takie kopytko kluski/ Nie są słodkie nic a nic i nie pasuje do nich bułka tarta
Kopytek nie robię bo nie lubię z samych ziemniaków.
A wiem, że niektórzy robią kluski leniwe tylko z sera białego, jak dla mnie dziwne
Kładzione znam - robimy je z ciasta na pierogi

Cytat:
Zalesie kolo Wilkas?
same Wilkasy

Cytat:
Ja jadam kluski leniwe(serowe) lub inna nazwa pierogi leniwe(choc to przecież nie pierogi) polane masełkiem z cukrem, bułke tartą do kopytek(ziemiaczane) ale tak najbardziej preferuj i conajmniej co drugi tydzień robie "paluszki mojej babci" gdzieś kiedyś wyczytałam ze są to oczukane leniwe bo pół na pół ser+ziemiaki i jadam je tylko i wyłącznie ze słodkim dodatkiem. Za starych czasów u babci ze smażonymi jabłkami babcinej roboty a teraz już z dżemem. Uwielbiam smażone wiec jak gotuje to odrazu wrzucam na patelnie z masełkiem i smarze....palce lizac
o widzisz to jeszcze inaczej, jak dla mnie za serowe

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 22:00   #960
pearpearl
Wtajemniczenie

AgaMili, ale jestes biedna, ze nie zdazylas z tym znieczuleniem
Moja "sympatyczna" pani doktor rodzinna powiedziala "no, Malgosiu, do czego by ci tu porownac ten bol...o, to tak jakby ktos cie nabijal na pal"
Od tej pory wiedzialam juz, ze bez ZOO nie rodze!

Agatku, ło matko z corko, jaka Ty jestes cudowna zona. Dobrze, ze moj tz tego nie podczytuje, bo sam by sobie takich luksusow zazyczyl A tak to ja jestem masowana, a on sie meczy Chociaz on wie co robi... Zazwyczaj pozniej spotyka go nagroda

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości