|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja też dlubie w nosie a jak mówię, ze tak nie wolno to kiwa nu,nu i leci do mnie i... wkłada palec do mojego nosa... ![]() Cytat:
U nas przoduje piłka, kredki i oczywiscie książeczki... reszta jej nie interesuje ![]() Cytat:
![]() ![]() jak mala nie spi to nie moge otworzyć lapka bo zaraz leci i wola "lala" zebym jej właczyła "krasnoludki". Inaczej jest co chwila ryk i ciągniecie za nogawkę wiec odechciewa mi sie wizażowania i zamykam lapka. U nas też hitem jest wspolne ogladanie książeczek i opowiadanie co jest na obrazkach. u nas to raczej my mowimy a ona pokazuje i potwierdza ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No i też ma okres wiecznego przeżuwania. Jej ulubione słowo to "am". Kończy jedno i juz wola "am". Zje banana woła jablko, zje jabłko wola marchewkę, zje marchewkę woła chleb i tak w kółko... ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Aaaa... jeszcze co do dentysty. Byłam przedwczoraj i miałam zatruwanego zeba który bedzie leczony kanałowo. Nerw na wierzchu... ból niesamowity i całą n oc nie spałam. Po prostu myslałam, ze zaczę walic głową w ścianę. Tż też się nie wyspał bo sie wiercilam, laziłam po domu... masakra. na szczęście juz przeszło (odpukać). Ale ana- nie życzę takiego bólu na fotelu dentystycznym bo przestaniesz lubić te wizyty ![]() ![]() i mialam pytać. jak sie nazywają i gdzie szukac takie... hmmm... jak to nazwac. Niektórzy maja na balkonach takie maty z gałązek jakby, zeby nie było widać co na nich mają. Takie ciemne gałazki, jakby płotek... co to?? gdzie to się kupuje? i czy to się nie niszczy od deszczu??
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
ja bym mogła takie ankiety wypelniac.. 600 zł.. matko jak janic nie zarabiam to 600 zł to juz prawie rata za kredyt.. no 800
![]() jak któas ma takie sprawdzone ofert bede wdzieczna..
![]() |
#933 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=minka26;30176544 ja często używam "łajzo" - mam tu na myśli, że ktoś jest taką łamagą, maślakiem itp. to jest dla mnie takie humorystyczne, a moja siostra nienawidzi takiego określenia, bo dla niej to obraźliwe ![]() ![]() u mnie np. łajza to taki typowy menel wiecznie napity , no właśnie kazdy ma swoje jakieś tam określenia , np. do jednej koleżanki powiem ty owco durna i ona wiem że się nie obrazi a do drugiej już tak nie powiem bo potraktuje to obraźliwie Cytat:
haha fajne to z krową , u nas identycznie Miko mówi że krowa śpi jak jej nie ma na łące ,no nie tak ładnie jak Julka tylko po swojemu ![]() Cytat:
![]() haha a ja kupiłąm całą pakę tamponów , może się zwróci ![]() Dziewczyny dlaczego jesteście taki anty do sprzętu agd zabawkowego , czy to znaczy że swoich córek nie będziecie uczyć gotować , sprzątać, prać , chcecie wychować takie kalectwo ,dwie lewe ręce a co jeśli nie trafi w przyszłości na takiego faceta co będzie robił wszystko za nie? Wcale nie wydaje mi się żeby to było ukierunkowywanie. Jeśli kupujecie im masę zabawek to nie jest to ukierunkowywanie , nie wydaje wam się że przyjdzie taki czas że dzieci będą miały wszystko i co byście im nie dały to będą to miały w d.... ? NIE ODNOSZĘ SIĘ DO NIKOGO KONKRETNEGO!!!!! żeby nie było wątpliwości , tak piszę tylko ogólnie bo widziałam tu wpisy o tym sprzęcie kuchennym , nie pamiętam nawet czyje. Ja nie oglądam tego programu z Reni, nawet nigdy nie widziałam ,zresztą w ogóle nie oglądam telewizora, radia przestawiłam na złote przeboje i muzyczne i w domu i w aucie , nie oglądam nic nie słucham ,nie czytam nie chcę się karmić tymi destrukcyjnymi informacjami z kraju i ze świata mam dosyć z chęcią bym się zaszyła w jakims domku gdzieś na odludziu. Nie pamiętam która to pisała chyba Drcron o tym dziecku co takie niedobre , powiem wam że też nie odwiedzam ludzi którzy mają" toksyczne" dzieci, wiem że to nie wina tych dzieci ale nie chcę żeby moje się z takimi stykało na razie nie musi. Pójdzie do szkoły to dostanie swoją dawkę stresu. Zresztą też nie lubię takich dzieci , krew mnie zalewa jakbym złapała to chyba bym rozszarpała( swoich nie biję ani nie szarpię żeby nie było ). Nie cierpię rozwydrzonych bachorów O! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#934 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale tak poważnie to dziękuję ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ana obrzydliwe to ![]() ![]()
![]() |
#935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#936 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładnie ta mała daje czadu ![]() Cytat:
a co do zabawek u kogoś, to ja wiem że cudzesy zawsze lepsze, ale mi chyba bardziej chodziło o mnie-wiesz, że inne mają a moje nie.... Cytat:
Weszłam kiedyś na tą stronę eko mamy i myślałam że padnę ze śnmiechu na niektóe rzeczy i pomysły madziwnia, może i pod górkę, ale tak jak młoda myślę, że dobrze jednak że TY to zobaczyłaś, a nie kontrola drogowa Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiesz co , moja też tak miała jakiś czas latem i nawet 5-ki kupiłam, ale to było u nas chwilowe, okazało się i wróciłyśmy do 4. Piątki nie pomogły.
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
libra- popieram Cię w 100% co do zabawek. też uważam, ze jak dziecko ma za dużo to potem tego nie docenia. Dlatego ja nie przesadzam i kupuję jej cos baaaardzo rzadko. Ma na prawdę mało zabawek.
Ostatnio kupiliśmy klocki i uzywa ich w wersji samochodu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Asiulek ja tez właśnie bardzo rzadko kupuję właściwie od tego stolika interaktywnego który go nie interesował to nic nie kupiłam ,tż niedawno kupił ciągnik , dostanie pewnie coś na gwiazdkę ,na Mikołaja u nas nie ma zabawek , starszy dostanie czekoladę a mały nie wiem czy w ogóle coś dostanie i tak jeszcze nie kuma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Rozeznanie
|
to i ja nawiążę do tych sprzętów kuchennych :d
my mamy i kuchnię i zestaw sprzatający, odkurzacz, deskę do prasowania i żelazko, ale mamy też samochody, mały warsztat naprawczy, traktory, pistolet na bańki mydlane, a nawet mój ojciec ostatnio czołg taki mały metalowy przytachał do domu, bawił sie nim jak był mały i teraz dał go Juli. ![]() ![]() pisałam wam, że ukradli mojemu ojcu < bo od kąd skończyłam 10 lat mam ojczyma, którego traktuje jak ojca, a to mojemu biologicznemu ojcu > płyte z pomnika ![]() ![]() jestem tak wściekła, pomijam już fakt wydania kupy kasy, ale braku tego szacunku dla zmarłych nie moge pojąć w ubiegłym roku zwineli nam wazon w tym płyte, ciekawe co na drugi wymyślą ![]()
#940 |
Zakorzenienie
|
evitka- sama nie wiem... a 5-tki były za duze, ze wróciłyscie do 4-ek? nie wiem co robić... przez to mala sie wybudza wczesnie rano (około5-5.30) i muszę ja przebierać całą bo jest do połowy mokra. A wtedy sie rozbudza i mi nie chce już zasnąć...
![]()
#941 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zamawiałam mojej mamie koniaka napoleon przed chwilką i tak mysląc o nim wpisałam go zamiast Sobieskiego ![]()
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale kuchnię zamierzam kupić ![]() ![]()
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2011-10-27 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie jestem anty tym zabawkom, tez mialam kuchnie, nie jest to na bank zaganianie do garow, na razie nie mamy nawet gdzue postawic a mloda jak jest u szwagierki to i tak tylko widelec bierze z kuchni jej dziecka, na razie uwazam ze to nie potrzebne.
Rozwazam ten odkurzacz, ale nie wiem, na razie chyba tez zbedna rzecz...zobaczymy ale anty nie jestem, za jakos super tez nie...po prostu odkurzacz mi sie spodobal:P kuchnia jeszcze zadna mi w oko nie wpadla i dobrze, ale mala nie przejawia zainteresowania, jak bedzie wieksza , bedziemy kroic i cudowac to wtedy taka super fajna jej kupimy najwyzej. Kasa tez nie jest zla, ale np wiem ze jak bym kupila to by u nas to tylko stalo i sie kurzylo.
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Asiulek u nas szufelka ze zmiotką też jest obiektem porządania
![]() też się zabawkami raczej nie bawi poza tym ciągnikiem |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Asiulek zmień na 5 ja zmieniłam i jest spoko a też ciągle przelewał Minka spoko dawaj znać ![]() co do prawka to ja też mam na panieńskie nazwisko ale panowie policjanci jeszcze mi uwagi nie zwrocili na szczęście ![]() co do zabawekk agd mi nie przeszkadzają,u nas dziewczynki bardzo ładnie się bawiły robiąc sobie kawkę wzajemnie Daniel ostatnio jak zobaczył taki stolik majsterkowicza z bosha to odejść nie chciał bo on uwielbia wszelkie śrubokręty itp natomiast co do mopów i odkurzaczy to owszem caly czas mogą być w ruchu(chociaz już mu to mija)ale tylko prawdziwe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmiotkę i szufelkę kupię jej wiec normalną- dorosłą ![]()
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
my juz daaaaaaaaaawno 5 uzywamy, dwa razy 6 juz poszly nawet.
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
My też 5 ,mam nadzieję że na 6 się nie załapiemy ,że nie będzie trzeba , wiem pewnie się łudzę
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Laseczki, uciekam robic obiad i budzić małą.
zauważylam, że faktycznie jak mała śpi mniej w dzień to śpi lepiej w nocy (dzis przespala całą noc a wczoraj spała 2 godziny w dzień). Jak śpi 3 i wiecej to w nocy pobudki. Takze lecę ją delikatnie wybudzać. Piszcie, piszcie, wieczorkiem nadrobię ![]()
#952 |
Rozeznanie
|
Ja wpadłam tylko na chwilę, bo mój bąbel zaraz się obudzi.
Czytam was co chwilę w ciągu dnia, oczywiście jeśli Natalka mi na to pozwoli. Ale nie wiem co napisać, wybiłam się z wątku kompletnie. ![]() Przez ostatnie 2 tygodnie Natalka ciągle drze się, płacze, jesli coś jej się nie spodoba. Protestuje, krzyczy! A ja padam. Są to oczywiście kilkunastominutowe chwile w ciągu dnia, których w sumie jest ok. 10. Są wyczerpujące. Ale przez resztę czasu jest ukochaną córeczką mamusi ![]() Natalka zaczyna składać zdania! Proste ale już coś kombinuje. Np. 'Yma Kaka, ejdzie' (Nie ma taty, będzie), "Kalka byba am', Natalka nakarmi rybkę. ![]() ![]() Tłumaczę też Natalce że Michał jest taaki duży (mój brat) i pytam jaki Michał jest? A ona 'nijaki' ![]() Oczywiście kręcą ją wszelkiego rodzaju śrubki i śrubokręty. Ma taki zestaw do zabawy, same narzędzia, jeszcze po moim bracie ![]() ![]() Drcron, powiedz mi gdzie Ty to mieścisz wszystko? Masz jakąś wielką halę przy domu na te Julki zabawki? ![]() Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-10-27 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
wiecie co mi sie przypomnialo??
![]() sasiad chcial corce kupic odkurzacz! no ale stwierdzil ze generalnie podoba mu sie taki za 250 zl i to duzo jak na zabawke wiec kupil jej taki malusi zwykly ![]() ona miala radoche a on pozytek hahaha
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Sidorcia jaka zawzięta mina przy rysowaniu
![]() Darusia hehe dobre , to te odkurzacze zabawkowe tyle kosztują? masakra |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
libra ja nie mam pojecia o jakim on mowil zabawkowym, bo tylko chwile przed domem z nim rozmawialam, ale zdecydowanie jedna i 2 strona byly usatysfakcjonowane z wyobru jakiego dokonal
![]() sidorcia sliczna niunia!
![]() |
#956 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak byłam na studiach to wraz z dwoma koleżankami podarowałyśmy koledze właśnie taką podpaskę zakrwawioną. Tylko że ona nie była naturalnie zakrwawiona tylko czerwonym tłuszem. Kolega sobie ją powiesił nad łóżkiem i tak mu tam przwisiała prawie rok. ![]() Cytat:
Cytat:
Chodzi mi o takie nasze wewnętrze podejście że jak mówimy o takiej zabawkowej kuchni to na pewno ma być to zabawka dla dziewczynki. To mnie trochę dlenerwuje jako feministkę, kóra uważa że większość prac domowych powinien wykonywać facet ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tylko sie zastanawiam gdzie Ty to wszysko mieścisz ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Sidorcia - Natalka śliczna, ![]() ![]() Faktycznie trzyma kredkę jak dorosły, moja trzyma po dzieciowemu ![]()
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że dyskusję wywołałam, nie pisałam o nikim z was, o nikim z waszego otoczenia tylko o teściu mojej siostry. No nic już wcześniej postanowiłam, a teraz przechodzę do wiernych czytających, nie będę pisała już. No i żeby nie było - urażona się nie poczułam, bez przesady
![]() drcron - do Ciebie tylko - teściowi twojemu los wreszcie nosa utarł, na mojego też właśnie pora przyszła.... trzymajcie się ![]() ![]()
![]() |
#958 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Policjanci się mogą przyczepić jak zauważą że jest coś nie tak, np jak poproszą też o D.O. a tam inne nazwisko czy adres. Tylko nie wiem co za to grozi, może tylko upomnienie? Ja się zawsze boję bo w dowodzie rejestracyjnym moje są. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Asiulek a może Ty nas kiedyś odwiedzisz? Wsiądziesz do auta, wyjedziesz na lubicką i teraz prościutka droga do nas bo nowy wiadukt nad torami już otworzyli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomyśl że dzięki Tobie jest dyskusja i jest o czym pisać a nie tylko o brudnych gaciach o eco podpaskach ![]()
![]() |
#960 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej laseczki ale dałyscie dzisiaj czadu z pisaniem . Na spacer nie można wyjść
![]() A gdzie jest pl madzia ? Bao - co do słownictwa to dzieciaki szybko łapią zwlaszcza to czego nie powinny. Mogłaś się wogóle nie odzywać to siostrzenica też by dalej nie gadała. Nie ma się co przejmować wstydem bo każdą z nas wcześniej czy później to spotka w miejscu publicznym. Nie ma rady, normalny etap w rozwoju. Co do cyklu "eco mama" to Reni Jusis mnie tak wkurza że słucham jej z wielkim przymrużeniem oka. Wielka mamuśka się znalazła i ekspertka po urodzeniu jednego dziecka i teraz z drugim z drodze. Każda z nas taką ekspertką już jest. NO już z tym sadzaniem kilkudniowego dziecka na nocnik (żeby starszemu nie było przykro) to je posrało na maksa. Toż to nawet nasze matki takich numerów nie robiły a były bardziej eco niż te dwie lasencje razem wzięte. A tak wogóle to już siebie widzę jak sadzam Zośke na nocniku co godzina jak ona mi potrafiła zrobić 20 kup na dobę w pierwszych dniach/ tygodniach ![]() ![]() ![]() Tak samo wkurza mnie gadżeciarz Urbański. Kolejny specjalista od sprzętu dziecinnego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mandat to chyba możesz poczekać aż Ci ze skarbówki ściągną (nie wiem jak to jest z tymi na odległość). Mój Tż zrobił protest i ostatnich mandatów nie płacił i i teraz mu jeden przyszedł właśnie ze skarbówki i było całe 4 pln dodatkowej opłaty Ja swoje też muszę wymienić bo jeszcze mam na panieńskie nazwisko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja bardziej zabawki traktuję jak kurzołapy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.