|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Aguśka, już dodałam Torbę do szpitala
![]()
#932 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() Porod bez znieczulenia tez nie jest calkowicie bez ryzyka. Ja jestem troche zdziwiona podejsciem Twoim do znieczulen , ktore sama robisz ![]() To troche tak jakby fryzjerka wlosow nie farbowala bo farba niszczy wlosy, cos w tym styluw kazdym razie
![]() |
#933 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ooo o sztućcach nie doczytałam ![]() Nie słyszałam o tym żelu, ale ja własnie jakiś olejek widziałam w użyciu.. No właśnie dla poślizgu i jakiejś większej elastyczności. Położna smarowała.. ja to w ogóle dziwak jestem, bo drugiemu człowiekowi mogę zrobić absolutnie wszystko. Nic mnie nie brzydzi, nawet jak ktoś na mnie wymiotuje. Ale jak sobie pomyślę, że np. miałabym sobie sama czopek do odbytu włożyć, to mi jakoś niefajno ![]() Zresztą ja sobie piersi też sama nie badam, badała mi przyjaciółka ![]() Mogę sobei spokojnie zrobić zastrzyk, wygrzebać kleszcza, przekłuć pęcherz, ale piersi sobie nie obmacam hehehe.. wariatka, nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | ||
Zakorzenienie
|
Hihihi kochane usmialam sie normalnie z tego papieru toaletowego
![]() no niestety w panstwowych placowkach nie maja papieru, nie daja sztuccow trzeba miec to ze soba. Ale lista ta jest do skorygowania, czyli jak sie podpytacie u siebie to pewne rzeczy sobie powykreslacie. Ja mialam wszystko to co napisalam, bez ubranek dla dzidzi, bez becika czy kocyka, bo tam mi kapano Filipa, ubierano i w beciku zawiniatko przynoszono ![]() Cytat:
![]() Ale zapytam jeszcze gina o to wczesniej. Jesli chodzi o maszynke, to ja ja wpisalam, zeby miec do golenia paszek w szpitalu bo nie lubie miec tam odrostu ![]() ![]() Cytat:
![]() Zariah super brzus ![]()
![]() |
#937 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wiem, że nic nie wolne jest od ryzyka , wiem.. Ale ja tak strasznie chcę urodzić bez epiduralu.. Może ja nie ufam moim kolegom? Brrr to się chyba wiąże z tym co napisałam powyżej.. Jak by mi któryś robił znieczulenie, to ja bym każdy moment sobie wyobrażała NA SOBIE bleeechh.. Desiu, jeżeli będę musiała mieć epi, to wezmę. Np. jak mnie będą musieli indukować i nie dam rady z bólami na oxytocynie. Ale chciałabym mieć pewność, że jeżeli wszystko będzie szło 'normalnie', to położna mi powie..' Dasz radę kobito, przestań histeryzować i skup się na tym co robisz'. A boję się, że tutaj od pierwszego momentu będą mnie przekonywać i co 10 min pytać, czy już wołać anestezjologa. Bo tutaj wszyscy są tacy 'pro znieczuleniowi'. ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() To ja plastry wezmę ,żeby wąsik wydepilować ;p;p |
||
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ja tez na powaznie o tym zelu mysle, i jesli jest tak jak Karolca mowi ze nie jest to znowu tak bardzo nowe to super bo nowosci to bym sie bala! A jesli juz cos kilka/kilkanascie lat na rynku istnieje to byloby wiadomo gdyby bylo dzkodliwe dla dziecka! Bede pytac gina i Wy rowniez to bedziemy mialy kilka opinii do porownania
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-10-18 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Darmowe zdjęcia magnetyczne na Facebooku
#941 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() A tak wogole to jak jest w irlandii? Bo w szwecji zabraniali uzywac zeli do higieny intymnej po porodzie jak rowniez w pologu! Tylko woda i ja tak robilam
![]() |
#942 |
Zadomowienie
|
oo ale w pyt i odp o tym żelu znalazłam TO
Olejek do masażu krocza w połączeniu z wodami płodowymi paradoksalnie zwiększa tarcie. Poza tym zarówno olejek do masażu krocza, jak i inne olejki, ze względu na znajdujące się w nich składniki eteryczne, mogą być przyczyną podrażnień oczu niemowlęcia, reakcji alergicznych bądź ciężkich działań ubocznych. Ciekawe na ile to prawda.. Ale to w zasadzie jest to, o co pytałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tak delikatne kosmetyki do mycia, że żel do intymnej przy tym to okropna chemia
![]()
#944 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() ![]() Cytat:
![]() staram sie Wam pomoc, bo potem sie nie mysli juz o takich pierdoolkach jak sie zaczyna rodzic ![]() poza tym maszynka do golenia moze miec rozne zastosowanie ![]() wlasnie tak jak pisalas ze dla tych ktore nie zdazyly dzungli okrzesac albo moze do cesarki tez zeby ogolic pole operacyjne ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-18 o 12:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak sie czegoś dowiem, to dam znać. Moja dobra kumpela, która rodziła tu dwa lata i nei ma tendencji do ściemniania i wyolbrzymiania , właśnie byczy się gdzieś na jakiejść plaży na chyba Teneryfie, ale wypytam , jak wróci ![]() Mam jeszcze do neij tyyyle pytań, że strach się bać. Listę powinnam zrobić ![]() Ona jest moją idolką. Rodziła w ire, bez znieczulenia, bez gazu(bo jej przeszkadzał), po porodzie, jak jej zaoferowali wózek, żeby ją z dzieckiem przewieźć na salę poporodową, odmówiła i sobie poszła sama z dzidzią ![]() ![]() Ona jest jedną z TYCH, na które irlandzkie położne patrzą jak na UFO ![]() One w ogóle podziwiają Polki, że ładnie rodzą, po porodzie nie chcę leków p/ból, nie histeryzują i karmią piersią. To wszystko się Irlandkom w głowach nie mieści. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj przed snem gadam z mężem o głupotach i innych takich. I zapytałam, czy jak będę miała duży brzuch i nie będę mogła się ogolić na dole, to czy mi pomoże
![]() Tej miny nie zapomnę do końca życia chyba ![]() ![]() ![]()
#947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do golenia przed cesarką. U mnie NIE WOLNO. I pisałam w niedzielę czemu. Oni tu trimmerują już na stole operacyjnym , jak trzeba. Badania wykazały, że tak jest znacznie lepiej. A śmiech to ZDRÓWKO ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Nie za wcześnie na poród... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
anagat to prawda że tu nie robią przed porodem lewatywy...?? masakra jakaś, ja sobie sama chyba wcześniej zrobię, ale jeszcze nie umiem... ciekawe jak w Anglii z tym ale własnie słyszałam że NIE, czemu oni sie tak upierają przy kupie na łóżku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mine musial miec niekiepska ![]() wiem wiem ze u Ciebie nie ale u nas jeszcze tak niestety ;/;/
![]() |
#952 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja mama się sama nie goliła do 50 rż. Teraz goli pachy i nogi.. W życiu nei dałabym się jej pociachać. Ale to moja mama taka jest. Ona nie ma zbyt dobrej koordynacji ruchowej. Brrr.. na samą myśl o maszynce w jej rękach w pobliżu moich warg sromowych mnie mdli ![]() Zresztą przy mnie będzie tylko mój mąż. Reszty rodzinki nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Jak jest prawidłowy postęp porodu, to kobieta powinna czuć potrzebę wypróżnienia się w czasie pierwszej fazy porodu. I z tego co wiem, na ogół tak się dzieje. Ja nie chcę lewatywy. Na pewno nie zrobię sobie sama. Ja najchętniej urodziłabym w domu, z dobrą położną , przyjaciółką, psem i mężem. Taki poród mi się marzy.. 100% naturalności. Może następny taki będzie? W Polsce są położne , które organizują porody domowe. Jeśli ten poród przebiegnie normalnie bez problemów , to baardzo będę się skłaniała do domowego w przyszłości. Możecie mówić, że chora jestem, że to niebezpieczne itd. Ale to jest moje marzenie. Nie widzieć paskudnej gęby lekarza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Wtajemniczenie
|
ja 6 co niektore 5 m-cy do porodu, przeleci jak z bicza strzelil
![]() Karolca wiec wlasnie chyba o ta chemie chodzi przy podmywaniu sie po porodzie, jak mylam tylko woda to mi sie zakazenie nie wdalo ani nic. Sama juz nie wiem, ale pewnie zrobie tak jak u nas zalecaja po prostu. Pewnie Karolca, zgadzam sie , ja tez nie zamierzam myslec o goleniu jak mi wody odejda albo masakryczne skurcze zlapia. Zreszt spytam o wszytsko w szpitalu w ktorym zamierzam rodzic i bede wiedziala ![]() Aguska ja tez wdzieczna jestem za liste, ![]() Anagat to ja chyba nie jestem polka ![]() ![]() Anagat, te pytania i odpowiedzi to byly odnosnie tegu zelu dianatal czy generalnie na temat wszytskich olejkow?
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-10-18 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#955 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Ja dziś robię zupkę z marchwką i korianderem, prosta, szybka i zmaczna. Na obiad...znów rybka, ryż i surówkę jakaś, tylko muszę pomysleć. Niestety mój dzidziuś dziś także spokojny i żadnych ruchów nie czułam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo ja jak wstalam o 2:30 w nocy bo dziwne bole mialam jakies inne niz zwykle twardnienie brzuszka z bolem jak na okres, wydalo mi sie podejrzane ale nie spanikowalam. Tylko pochodzilam po domu, wlaczylam kompa:poczytalam jak rozpoznac porod, polozylam sie znow na chwilke, ale znow mnie wybudzily dziwne bole, wiec poszlam sie przekapac a bole nie przeszly...potem juz bylam czujna, bo skurcze byly coraz czestsze coraz bardziej regularne ale tylko jak sie kladlam. Nagle o 6 rano jak lezalam ciagle liczylam z sekundnikiem skurcze okazalo sie ze przez pol godziny mam je co 6 minut regularnie...wstalam ale regularnosc znow ustapila. W koncu o 8 zadzwonilam do gina mojego co robic, kazal przyjechac. Wiec o 10 bylam na izbie przyjec gdzie polozna kazala mi jechac do domu, bo jej mowilam ze raz mam skurcze regularne jak siedze czy leze a raz sa nieregularne jak chodze. A ja mowie, ze niech mnie chociaz zbada, no i przed samym zbadaniem przez polozna odeszly mi wody a o 11:55 urodzilam ale do samego konca(czyli do odejscia wod) nie bylam pewna czy to juz czy nie ![]() Cytat:
![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-18 o 12:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się wczoraj naśmiałam, bo pacjentka po epiduralu(jak już zaczął działać) zaczęła mnie przepraszać, że jak przyszłam, to ona była bardzo dla mnei niegrzeczna. Smiałam się, bo miałam takie przypadki, że jak przychodziłam , przedstawiałam się i zaczynałam mówić o efektach niepożądanych epiduralu(muszę to zrobić, zanim poproszę o podpisanie zgody), to pacjentka zatykała uszy i wrzeszczała na mnie , że mam ' nie gadać tylko robić ![]() A ta pacjentka po prostu nie była zbyt rozmowna ... hehehe A te odpowiedzi to w tym linku -wejdź w odnośnik pyt i odp. To chyba o każdym olejku jest. Ale ja nie wierzę w 100% w takie reklamowe opinie. Muszę jeszcze poczytać i poszukać. Ale o tym żelu nei wiedziałam, ciekawe czy tu używają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ginekolog kształcił się w dużej mierze w Niemczech i często ma inne podejście do wielu spraw niż pozostali.Z tego też powodu nie jest zbytnio lubiany w szpitalu w moim mieście , bo pewnych rzeczy nie mógł znieść, był zbyt wielkim buntownikiem. No i znów weszłam do tej rzeki.... ![]() Pozdrawiam i życzę miłego odsypiania dyżuru. ps. a zawód masz wspaniały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obrzydliwe to jest wiem, ale zupelnie niezalezne od nas. Ale moja polozna stwierdzila, ze jesli mnie rano przeczyscilo to nie ma potrzeby zrobienia lewatywy. I mnie tez taki porod sie zawsze marzyl u siebie w domu, przytulnie, bez tych lamp jak juz skurcze parte sie zaczynaja bez tych obcych gebek ![]() Ale trzeba spelniac warunki prawda? Czyli ciaza musi przebiegac prawidlowo? Oj bardzo bym chciala w domku....
![]() |
#960 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Także myślałam nad opcją porodu w domu, o ile ciąża przebiega wzorowo i bez komplikacji, a lekarze nie widzą przeciwskazań. Z tym, że w Ie na pewno bym się nie zdecydowała na tą opcję, bo nie chcę rodzić w wynajetym mieszkaniu hahahha ![]() Anagat, pracujesz w szpitalu, uczestniczysz przy porodach, weż mi kochana powiedz, czy wchodzi w grę poród w pozycjach pionowych? Można wybrać samemu najdogodniejszą pozycję np kuczną etc czy na siłę każą Ci lerzeć na plecach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.