|
|
#931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX
Dziękuję Ci Mogg, bo naprawdę ciężko się zdecydować zwłaszcza, kiedy nie miało się nigdy do czynienia z żadną z tych osób. Jedyny na kogo mogłabym się zdecydować bez mrugnięcia okiem, to Tomek Urbanowicz ze Staszowa. Robi naprawdę cudne zdjęcia, ale ze względu na cenę szukam dalej.
Co do A. Pękalskiego to również obiła mi się o uszy informacja o problemie z odbiorem zdjęć w terminie:/ A zdjęcia Norberta na stronie moim zdaniem nie należą do najładniejszych, ale wiadomo, że to nie jest główny wyznacznik, zawsze można się spotkać i obejrzeć jakieś portfolio. |
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na weselu w Venus w dużej sali, w tym czasie na górze odbywało się drugie wesele i goście nie mieszali się więc lokal jak najbardziej polecam, zwłaszcza bardzo dobre jedzenie
![]() Mam przy okazji pytanie, słyszałyście może o zespole Project Band z Klimontowa? Nie mogę znaleźć o nich żadnych opinii ( |
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na fb coś tam piszą że niby ok ale nie znam zespołu. |
|
|
|
|
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
Mogg, umówiliśmy się z Arturem z Alchemii Kadru na jutro, zobaczymy, co będzie. Norbert jest na wyjeździe i spotkanie możliwe dopiero po 22.07 i boję się, że to już za późno będzie, bo już trochę jest. A Arek ze pstryków nadal nie przesłał mi ofertę, więc wykluczam go z typowanych.
Mogg, moja siostra twierdzi, że dobry fotograf, który dysponuje porządnym sprzętem i robi dobrej jakości zdjęcia musi się cenić. Co myślisz? Kalusia87, dziękuję za opinię dot. Venus, utwierdza mnie w naszym wyborze |
|
|
|
|
#935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Siostra po części ma rację, doświadczony fotograf z renomą na pewno będzie miał wyższą cenę niż młody fotograf chociaż warsztatowo ich zdjęcia będą podobne. |
|
|
|
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
Anka 1897 dziękuję Ci serdecznie za rady, bo trace chyba obiektywny pogląd na sytuację:/
|
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie , dobry fotograf/ zespol wezmie odpowiednia kwote
jak wszedzir amortyzacja sprzetu tez kosztuje ja bym poczekala na arsa to tylko kilka dni moze jest na wyjezdzie . ja bym napisala ns fb do niego .
|
|
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny to znowu ja
jesteśmy po spotkaniu z Arturem Jabłońskim. Ogólnie wrażenia fajne, poświęcił nam 1.5 godz, opowiedział wszystko co i jak. Pokazał kilka zdjęć. Z Norbert umawiamy się na ten tydz, a Arek pisał że jest we Włoszech i będzie pod koniec tyg. Z tego co Artur mówił to współpracuje z Arki em. Razem założyli Patryka. Mówił ze na plenerach są przeważnie we dwóch.
|
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Agulka
) no ja mam Artura a nie widziwlismy sie z Nim w ogole haha :p bp czasu nie mamy na plenerach podobne slyszalam ze jest ich dwoch
|
|
|
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam za błędy w ostatnim poście, ale pisałam z tel i nawet ich nie zauważyłam:P
Mogg, Anka1897 czy myślicie, że nie wyjdzie trochę głupio jak spotkamy się jeszcze z Arkiem z Pstryka? Pewnie spotkamy się w tym samym miejscu, bo Artur zaprosił nas do siedziby pstryka na sandomierskiej, no i wysoce prawdopodobne, że spotkamy się na plenerze, bo z tego co Artur mówił to współpraca idzie w obie strony. Ale mam przeżywki, aż sama sobie się dziwie. Dobrze, że Wy to rozumiecie |
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym na Twoim miejscu sie spotkala i wybrala to co Wam najbardzien odpowiada
|
|
|
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
agulka21 jak najbardziej spotkajcie się również z Arkiem! Spotkania z Wami to część ich pracy, Wy musicie wybrać osobę które ma spojrzenie na reportaż najbardziej podobne do Waszego i z którą najlepiej się rozumiecie/dogadujecie.
o ile nic się nie zmieniło to istnieje możliwość aby reportaż ślubny wykonywali razem ![]() Ps. podziel się wrażeniami po spotkaniach
|
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie moje drogie Doradczynie
Anka 1897, jak się czujesz w roli młodej żony |
|
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to luzik bo mam duuuzo czasu projekt zaproszen jest juz, zostalo mi je zrobic. Umowy podpisane wiec lajcik
teraz to grudnia to nie bedzie sie duzo dzialo ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- No jeszcze umowe z video musimy podpisac |
|
|
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
agulka21 lekko nie jest
pierwsze dwa tygodnie po ślubie to nadal spotkania z rodziną, w między czasie przeprowadzka. W połowie września rozpoczynamy generalny remont w mieszkaniu ![]() Jeszcze nie zrobiliśmy pleneru - nie mogliśmy zgrać się z fotografami czasowo, później moja choroba na koniec, jak już wszystko było uzgodnione - paskudna pogoda. Otrzymaliśmy kilka zdjęć od foto oraz filmik (teledysk) od kamerzystów mogg kogo wybraliście do kręcenia? zazdroszczę Wam dziewczyny, że cała organizacja jeszcze przed Wami. Okres narzeczeństwa to wspaniały czas, który docenia się dopiero po ślubie. |
|
|
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
Mogg, fajnie, że już macie wszystko ogarnięte
my to jeszcze trochę "w lesie":P projekt zaproszeń? a gdzie zamawiasz? sama robisz? Anka1897 szkoda, że jeszcze nie zrobiliście pleneru, chyba im wcześniej tym lepiej, bo bardziej na bieżąco, czy nie? A ze zdjęć jesteś zadowolona? Co do zdjęć to my już zdecydowaliśmy się na Artura Jabłońskiego. Arek Pękalski przesłał nam swoją ofertę, cenowo i jakościowo wydaje nam się bardzo zbliżona do tej z alchemii kadru. Ale, że Artur jest bardzo kontaktowy to już nie będziemy kombinować. Anka 1897, teledysk taki skrócik z całego wesela? Norbert mówił, że może nam zrobić taki teledysk za ponad 3 tys. Ale my chyba nie chcemy kamerzysty, bo tniemy koszty:P Ps: dobrze, że jesteś z nami na forum, bo jesteś skarbnicą wiedzy ślubnej |
|
|
|
|
#947 |
|
Wtajemniczenie
|
agulka21 tak im wcześniej tym lepiej. Nam jednak się to nie udało
Ostatnio pogoda nie dopisała, mam nadzieję że teraz będzie już lepiej Zdjęcia są super! Inaczej nie mogło być z Elą i Marcinem. Teledysk to skrót ze ślubu i wesela. Oprócz niego będziemy mieli jeszcze film (trwający ok. 40 minut). Nas całość wyniosła 3200 zł a nawet Mężowi który był przeciwny kamerzyście podoba się efekt ![]() Ps. my również nie chcieliśmy kamerzysty na początku, ale w lutym mi się odwidziało i szukałam kamerzysty ![]() Fajnie, że zdecydowaliście się na Artura. Najważniejsze abyście mieli dobry kontakt z fotografem
|
|
|
|
|
#948 |
|
Raczkowanie
|
Aniu wyglądałaś pięknie !!Widziałam zdjęcie CDG wrzucili ostatnio CUDO!!Czekam na więcej fotek
D Ja już rok po ślubie i wciąż nie mogę w to uwierzyć. Czuję się jakbym wesele miała wczoraj )
|
|
|
|
|
#949 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli "Piękna Anna" to Ty Aniu, to zgadzam się z poprzedniczką
wyglądałaś olśniewająco )) Ania, pisałaś że całość wyniosła Was 3 200, całość tzn. zdjęcia i 40 minutowy film? Faktycznie zdjęcia ze stronki robią wrażenie ) Artur proponował nam, że jeśli chcielibyśmy to może ustawić drugi aparat z kamerą, żeby nagrać nam przysięgę i pierwszy taniec
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hah ja się z Nim osobiście nie widziałam dobrze wiedzieć ![]() to ja będę chciała taą opcję ![]() Ja jutro spotykam sie z chłopakiem od video
|
|
|
|
|
|
#951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pod koniec sierpnia mamy dostać całość materiału, wtedy może się podzielę ![]() Cytat:
dziękuję 3200 wynieśli nas sami kamerzyści - teledysk oraz film. Na razie mamy tylko teledysk, ale wszystkim się podoba - nawet Mężowi, który był przeciwny. Koszt CDG to 2500 zł Ps. jeżeli któraś z Was ma ochotę obejrzeć teledysk ze ślubu i wesela, mogę wysłać linka na PW ![]() Pozdrowienia znad cieplutkiego Bałtyku
|
||
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Towypoczywajcie i odpoczywajcie , jak nawięcej słoneczka!To koszt u mnie jest identyczny Tż nie chce ale ja chcę video no i jutro mam spotkanie jak już mówiłam ![]() foto tańsze- ale my braliśmy tańszą wersję. |
|
|
|
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
Aniu, to ja też poproszę
)))A fotki, to już po tych na face widać, że będą cudne kolory urzekają w ogóle ostatnio jak rozmawiać z kimś na temat fotografa to wiele osób poleca Marcina, z resztą jak pytałam o cennik na przyszły rok to miał już zajęty nasz termin, to też o czymś świadczy![]() Udanych wakacji, dużo słoneczka i ładnej wakacyjnej opalenizny Super, możecie na chwilkę oderwać się od zwykłej, szarej rzeczywistości |
|
|
|
|
#954 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny poleccie sprawdzona pralnie gdzie można zanieść bez obaw suknie ślubną
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
Anka1897, może Ci polecić pralnię na ul. Polnej (koło kościoła na Ogrodach). Ja tam zanoszę rzeczy i bez problemu. Ostatnio co prawda była to nie suknia ślubna ale komunijna mojej córka
|
|
#956 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=anka1897;47734044]Dziewczyny poleccie sprawdzona pralnie gdzie można zanieść bez obaw suknie ślubną
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QU Aniu ja swoją suknię prałam w pralnii w tesco, jestem mega zadowolona bo żaden diamencik sie nie odkleil, bielutka jak nowa heheh ![]() cena teraz w promocji to 80zł
|
|
#957 |
|
Wtajemniczenie
|
Ywanka
agnisiaa20 dziękuję Wam W końcu muszę zabrać się za to i wystawić suknię na sprzedaż. Chociaż szkoda mi ją oddać Poza tym otrzymaliśmy całość materiału od foto i jesteśmy baaardzo zadowoleni Mogłabym oglądać je cały czas i nie nudzą się! Także jak najbardziej polecam duet CoDwieGłowy!Na film jeszcze czekamy, ale mam nadzieję że warto będzie
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-09-05 o 11:09 |
|
|
|
|
#958 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A i jeszcze jak oceniacie ten lokal po prawej ma Maksymilianowie ? Kuzynka się wacha między nim a Świętokrzyskim dworem. Gdzie lepiej smaczniej ? |
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#960 |
|
Raczkowanie
|
Jolakmed, ja też bym wybrała świętokrzyski dwór, moi rodzice byli tam w zeszłym roku na weselu i ogólnie sobie chwalili. Lokal zrobił na nich mega wrażenie, a co do jedzonka to nie wszystko im smakowało, ale to chyba dlatego, że Para Młoda wybrała takie troszkę niecodzienne menu, poza tym ile ludzi tyle opinii. Ogólnie większość gości była bardzo zadowolona. Natomiast co do Maksymilianowa to słyszałam niezbyt pochlebne opinie, ale to nowy lokal dopiero się rozkręca pewnie będą działać metoda prób i błędów:P
A w kwestii Artura i Arka, to pytałam o to Artura na spotkaniu i mówił że działają osobno, Arek - Pstryk, Artur - Alchemia Kadru ale współpracują w czasie plenerów, z tego co zrozumiałam, to nie na zasadzie że razem robią zdjęcia, ale jeden robi a drugi pomaga, np. coś ustawia, coś trzyma, itp. oraz w razie "wu" służy drugim aparatem:P Mogg, moja ślepość nie zna granic.... dopiero teraz dopatrzyłam się, że pisałaś kiedyś o spotkaniu z viedo i jak tam? Anka1897, może wrzucisz nam jakąś foteczkę na osłodę dzisiejszego dnia )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:35.

ja bym poczekala na arsa to tylko kilka dni moze jest na wyjezdzie . ja bym napisala ns fb do niego .

jesteśmy po spotkaniu z Arturem Jabłońskim. Ogólnie wrażenia fajne, poświęcił nam 1.5 godz, opowiedział wszystko co i jak. Pokazał kilka zdjęć. Z Norbert umawiamy się na ten tydz, a Arek pisał że jest we Włoszech i będzie pod koniec tyg. Z tego co Artur mówił to współpracuje z Arki em. Razem założyli Patryka. Mówił ze na plenerach są przeważnie we dwóch.

Ostatnio pogoda nie dopisała, mam nadzieję że teraz będzie już lepiej 

pod koniec sierpnia mamy dostać całość materiału, wtedy może się podzielę
dziękuję