Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-16, 14:27   #931
agulka21
Raczkowanie

Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX

Dziękuję Ci Mogg, bo naprawdę ciężko się zdecydować zwłaszcza, kiedy nie miało się nigdy do czynienia z żadną z tych osób. Jedyny na kogo mogłabym się zdecydować bez mrugnięcia okiem, to Tomek Urbanowicz ze Staszowa. Robi naprawdę cudne zdjęcia, ale ze względu na cenę szukam dalej.
Co do A. Pękalskiego to również obiła mi się o uszy informacja o problemie z odbiorem zdjęć w terminie:/ A zdjęcia Norberta na stronie moim zdaniem nie należą do najładniejszych, ale wiadomo, że to nie jest główny wyznacznik, zawsze można się spotkać i obejrzeć jakieś portfolio.
agulka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 18:07   #932
kalusia87
Zakorzenienie

Byłam na weselu w Venus w dużej sali, w tym czasie na górze odbywało się drugie wesele i goście nie mieszali się więc lokal jak najbardziej polecam, zwłaszcza bardzo dobre jedzenie
Mam przy okazji pytanie, słyszałyście może o zespole Project Band z Klimontowa? Nie mogę znaleźć o nich żadnych opinii (
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 21:29   #933
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Byłam na weselu w Venus w dużej sali, w tym czasie na górze odbywało się drugie wesele i goście nie mieszali się więc lokal jak najbardziej polecam, zwłaszcza bardzo dobre jedzenie
Mam przy okazji pytanie, słyszałyście może o zespole Project Band z Klimontowa? Nie mogę znaleźć o nich żadnych opinii (
słyszałam też że w Venus też dają bardzo dobre jedzonko
na fb coś tam piszą że niby ok ale nie znam zespołu.
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 10:51   #934
agulka21
Raczkowanie

Mogg, umówiliśmy się z Arturem z Alchemii Kadru na jutro, zobaczymy, co będzie. Norbert jest na wyjeździe i spotkanie możliwe dopiero po 22.07 i boję się, że to już za późno będzie, bo już trochę jest. A Arek ze pstryków nadal nie przesłał mi ofertę, więc wykluczam go z typowanych.
Mogg, moja siostra twierdzi, że dobry fotograf, który dysponuje porządnym sprzętem i robi dobrej jakości zdjęcia musi się cenić. Co myślisz?
Kalusia87, dziękuję za opinię dot. Venus, utwierdza mnie w naszym wyborze A w kwestii zespołu Project Band to nie słyszałam o takowym, ale ja mało słyszałam w tym temacie, więc się nie sugeruj.
Stary 2014-07-17, 12:09   #935
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agulka21 Pokaż wiadomość
Mogg, umówiliśmy się z Arturem z Alchemii Kadru na jutro, zobaczymy, co będzie. Norbert jest na wyjeździe i spotkanie możliwe dopiero po 22.07 i boję się, że to już za późno będzie, bo już trochę jest. A Arek ze pstryków nadal nie przesłał mi ofertę, więc wykluczam go z typowanych.
Mogg, moja siostra twierdzi, że dobry fotograf, który dysponuje porządnym sprzętem i robi dobrej jakości zdjęcia musi się cenić. Co myślisz?
Kalusia87, dziękuję za opinię dot. Venus, utwierdza mnie w naszym wyborze A w kwestii zespołu Project Band to nie słyszałam o takowym, ale ja mało słyszałam w tym temacie, więc się nie sugeruj.
22.07 jest we wtorek więc nie tak bardzo daleko. Z własnego doświadczenia wiem, że warto obejrzeć ofertę większej liczby fotografów (my wstępnie mielimy innego wybranego a później zmieniliśmy). podobnie nie skreślałabym a. pękalskiego z powodu nie odpisania na maila tylko zadzwoniła do niego lub skontaktowała się z przez facebooka.
Siostra po części ma rację, doświadczony fotograf z renomą na pewno będzie miał wyższą cenę niż młody fotograf chociaż warsztatowo ich zdjęcia będą podobne.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 13:07   #936
agulka21
Raczkowanie

Anka 1897 dziękuję Ci serdecznie za rady, bo trace chyba obiektywny pogląd na sytuację:/
Stary 2014-07-17, 16:20   #937
mogg
Zakorzenienie

Dokladnie , dobry fotograf/ zespol wezmie odpowiednia kwote jak wszedzir amortyzacja sprzetu tez kosztuje ja bym poczekala na arsa to tylko kilka dni moze jest na wyjezdzie . ja bym napisala ns fb do niego .
Stary 2014-07-20, 13:17   #938
agulka21
Raczkowanie

Dziewczyny to znowu ja jesteśmy po spotkaniu z Arturem Jabłońskim. Ogólnie wrażenia fajne, poświęcił nam 1.5 godz, opowiedział wszystko co i jak. Pokazał kilka zdjęć. Z Norbert umawiamy się na ten tydz, a Arek pisał że jest we Włoszech i będzie pod koniec tyg. Z tego co Artur mówił to współpracuje z Arki em. Razem założyli Patryka. Mówił ze na plenerach są przeważnie we dwóch.
Stary 2014-07-20, 17:54   #939
mogg
Zakorzenienie

Agulka ) no ja mam Artura a nie widziwlismy sie z Nim w ogole haha :p bp czasu nie mamy na plenerach podobne slyszalam ze jest ich dwoch
Stary 2014-07-21, 08:44   #940
agulka21
Raczkowanie

Przepraszam za błędy w ostatnim poście, ale pisałam z tel i nawet ich nie zauważyłam:P
Mogg, Anka1897 czy myślicie, że nie wyjdzie trochę głupio jak spotkamy się jeszcze z Arkiem z Pstryka? Pewnie spotkamy się w tym samym miejscu, bo Artur zaprosił nas do siedziby pstryka na sandomierskiej, no i wysoce prawdopodobne, że spotkamy się na plenerze, bo z tego co Artur mówił to współpraca idzie w obie strony.
Ale mam przeżywki, aż sama sobie się dziwie. Dobrze, że Wy to rozumiecie
Stary 2014-07-21, 15:50   #941
mogg
Zakorzenienie

Ja bym na Twoim miejscu sie spotkala i wybrala to co Wam najbardzien odpowiada
Stary 2014-07-22, 10:29   #942
anka1897
Wtajemniczenie

agulka21 jak najbardziej spotkajcie się również z Arkiem! Spotkania z Wami to część ich pracy, Wy musicie wybrać osobę które ma spojrzenie na reportaż najbardziej podobne do Waszego i z którą najlepiej się rozumiecie/dogadujecie.
o ile nic się nie zmieniło to istnieje możliwość aby reportaż ślubny wykonywali razem
Ps. podziel się wrażeniami po spotkaniach

Stary 2014-07-25, 09:22   #943
agulka21
Raczkowanie

Witajcie moje drogie DoradczynieWczoraj wieczorem spotkaliśmy się z Norbertem Schliderem. Ogólnie wydaje się być sympatycznym człowiekiem, ale co do osobowości to znacznie lepszy kontakt "złapaliśmy" z Arturem Jabłońskim, jakoś tak od razu na dzień dobry i moglibyśmy tak rozmawiać godzinami. W kwestii zdjęć to bardziej podobają mi się zdjęcia Artura. W kwestii ceny to raczej na porównywalnym poziomie. Zarówno jeden, jak i drugi są przychylni, żeby dopasować się do naszych upodobań, np. obecność w czasie przygotowań, czas pobytu na ślubie, itd. Norbert jest chyba nawet bardziej elastyczny pod tym względem, pytał nas jak my sobie to wszystko wyobrażamy, co chcemy, jak chcemy. I powiem Wam szczerze, że raczej oczekiwałam informacji w odwrotnym kierunku, tzn. nie chciałam proponować tylko czekałam na propozycje. To nasz pierwszy ślub:P nie znam się na fotografii, chciałabym tylko żeby efekt końcowy był zadowalający. Chętnie przedstawimy swoje sugestie w jakim klimacie chcemy plener czy inne takie, ale co i jak ma być, żeby było dobrze, to już chyba powinno leżeć po stronie fotografa? W kwestii foto albumów i innych "foto cudów" u Norberta album jest w cenie usługi, u Artura płacimy osobno, tyle, że sami wybieramy formę, rodzaj, ilość stron i sami generujemy jego koszt. Reasumując, na dzień dzisiejszy jesteśmy za alchemią kadru. Czekamy jeszcze na informację od Arsa, czy nasz termin ma wolny Anka 1897, jak się czujesz w roli młodej żony? Mogg, jak u Was przygotowania do ślubu?
Stary 2014-07-26, 09:15   #944
mogg
Zakorzenienie

U mnie to luzik bo mam duuuzo czasu projekt zaproszen jest juz, zostalo mi je zrobic. Umowy podpisane wiec lajcik teraz to grudnia to nie bedzie sie duzo dzialo

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

No jeszcze umowe z video musimy podpisac
Stary 2014-07-27, 14:21   #945
anka1897
Wtajemniczenie

agulka21 lekko nie jest pierwsze dwa tygodnie po ślubie to nadal spotkania z rodziną, w między czasie przeprowadzka. W połowie września rozpoczynamy generalny remont w mieszkaniu

Jeszcze nie zrobiliśmy pleneru - nie mogliśmy zgrać się z fotografami czasowo, później moja choroba na koniec, jak już wszystko było uzgodnione - paskudna pogoda. Otrzymaliśmy kilka zdjęć od foto oraz filmik (teledysk) od kamerzystów

mogg kogo wybraliście do kręcenia?

zazdroszczę Wam dziewczyny, że cała organizacja jeszcze przed Wami. Okres narzeczeństwa to wspaniały czas, który docenia się dopiero po ślubie.

Stary 2014-07-27, 15:42   #946
agulka21
Raczkowanie

Mogg, fajnie, że już macie wszystko ogarnięte my to jeszcze trochę "w lesie":P projekt zaproszeń? a gdzie zamawiasz? sama robisz?

Anka1897 szkoda, że jeszcze nie zrobiliście pleneru, chyba im wcześniej tym lepiej, bo bardziej na bieżąco, czy nie? A ze zdjęć jesteś zadowolona?
Co do zdjęć to my już zdecydowaliśmy się na Artura Jabłońskiego. Arek Pękalski przesłał nam swoją ofertę, cenowo i jakościowo wydaje nam się bardzo zbliżona do tej z alchemii kadru. Ale, że Artur jest bardzo kontaktowy to już nie będziemy kombinować.

Anka 1897, teledysk taki skrócik z całego wesela? Norbert mówił, że może nam zrobić taki teledysk za ponad 3 tys. Ale my chyba nie chcemy kamerzysty, bo tniemy koszty:P
Ps: dobrze, że jesteś z nami na forum, bo jesteś skarbnicą wiedzy ślubnej
Stary 2014-07-29, 13:21   #947
anka1897
Wtajemniczenie

agulka21 tak im wcześniej tym lepiej. Nam jednak się to nie udało Ostatnio pogoda nie dopisała, mam nadzieję że teraz będzie już lepiej Zdjęcia są super! Inaczej nie mogło być z Elą i Marcinem.
Teledysk to skrót ze ślubu i wesela. Oprócz niego będziemy mieli jeszcze film (trwający ok. 40 minut). Nas całość wyniosła 3200 zł a nawet Mężowi który był przeciwny kamerzyście podoba się efekt
Ps. my również nie chcieliśmy kamerzysty na początku, ale w lutym mi się odwidziało i szukałam kamerzysty

Fajnie, że zdecydowaliście się na Artura. Najważniejsze abyście mieli dobry kontakt z fotografem

Stary 2014-08-06, 00:44   #948
kalorina83
Raczkowanie

Aniu wyglądałaś pięknie !!Widziałam zdjęcie CDG wrzucili ostatnio CUDO!!Czekam na więcej fotek D Ja już rok po ślubie i wciąż nie mogę w to uwierzyć. Czuję się jakbym wesele miała wczoraj)

Ślubne DIY - Made Majlaf

https://www.facebook.com/MAJLAF.DIY
kalorina83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 08:31   #949
agulka21
Raczkowanie

Jeśli "Piękna Anna" to Ty Aniu, to zgadzam się z poprzedniczką wyglądałaś olśniewająco))
Ania, pisałaś że całość wyniosła Was 3 200, całość tzn. zdjęcia i 40 minutowy film? Faktycznie zdjęcia ze stronki robią wrażenie) Artur proponował nam, że jeśli chcielibyśmy to może ustawić drugi aparat z kamerą, żeby nagrać nam przysięgę i pierwszy taniec
Stary 2014-08-12, 09:34   #950
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli "Piękna Anna" to Ty Aniu, to zgadzam się z poprzedniczką wyglądałaś olśniewająco))
Ania, pisałaś że całość wyniosła Was 3 200, całość tzn. zdjęcia i 40 minutowy film? Faktycznie zdjęcia ze stronki robią wrażenie) Artur proponował nam, że jeśli chcielibyśmy to może ustawić drugi aparat z kamerą, żeby nagrać nam przysięgę i pierwszy taniec
o widzisz hah ja się z Nim osobiście nie widziałam dobrze wiedzieć to ja będę chciała taą opcję
Ja jutro spotykam sie z chłopakiem od video
Stary 2014-08-12, 10:55   #951
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalorina83 Pokaż wiadomość
Aniu wyglądałaś pięknie !!Widziałam zdjęcie CDG wrzucili ostatnio CUDO!!Czekam na więcej fotek D Ja już rok po ślubie i wciąż nie mogę w to uwierzyć. Czuję się jakbym wesele miała wczoraj)
Dziękuję pod koniec sierpnia mamy dostać całość materiału, wtedy może się podzielę

Cytat:
tak mnie podpisali dziękuję
3200 wynieśli nas sami kamerzyści - teledysk oraz film. Na razie mamy tylko teledysk, ale wszystkim się podoba - nawet Mężowi, który był przeciwny.
Koszt CDG to 2500

Ps. jeżeli któraś z Was ma ochotę obejrzeć teledysk ze ślubu i wesela, mogę wysłać linka na PW
Pozdrowienia znad cieplutkiego Bałtyku

Stary 2014-08-12, 11:13   #952
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Dziękuję pod koniec sierpnia mamy dostać całość materiału, wtedy może się podzielę

tak mnie podpisali dziękuję
3200 wynieśli nas sami kamerzyści - teledysk oraz film. Na razie mamy tylko teledysk, ale wszystkim się podoba - nawet Mężowi, który był przeciwny.
Koszt CDG to 2500

Ps. jeżeli któraś z Was ma ochotę obejrzeć teledysk ze ślubu i wesela, mogę wysłać linka na PW
Pozdrowienia znad cieplutkiego Bałtyku
To ja ja poproszę teledysk z chęcią obejrzę Towypoczywajcie i odpoczywajcie , jak nawięcej słoneczka!
To koszt u mnie jest identyczny Tż nie chce ale ja chcę video no i jutro mam spotkanie jak już mówiłam
foto tańsze- ale my braliśmy tańszą wersję.
Stary 2014-08-13, 13:52   #953
agulka21
Raczkowanie

Aniu, to ja też poproszę)))
A fotki, to już po tych na face widać, że będą cudne kolory urzekają w ogóle ostatnio jak rozmawiać z kimś na temat fotografa to wiele osób poleca Marcina, z resztą jak pytałam o cennik na przyszły rok to miał już zajęty nasz termin, to też o czymś świadczy
Udanych wakacji, dużo słoneczka i ładnej wakacyjnej opalenizny Super, możecie na chwilkę oderwać się od zwykłej, szarej rzeczywistości
Stary 2014-08-17, 13:36   #954
anka1897
Wtajemniczenie

Dziewczyny poleccie sprawdzona pralnie gdzie można zanieść bez obaw suknie ślubną

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-08-17, 15:21   #955
Ywanka
Zadomowienie

Anka1897, może Ci polecić pralnię na ul. Polnej (koło kościoła na Ogrodach). Ja tam zanoszę rzeczy i bez problemu. Ostatnio co prawda była to nie suknia ślubna ale komunijna mojej córka
Stary 2014-08-18, 11:50   #956
agnisiaa20
Przyczajenie

[QUOTE=anka1897;47734044]Dziewczyny poleccie sprawdzona pralnie gdzie można zanieść bez obaw suknie ślubną

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QU

Aniu ja swoją suknię prałam w pralnii w tesco, jestem mega zadowolona bo żaden diamencik sie nie odkleil, bielutka jak nowa heheh cena teraz w promocji to 80zł
Stary 2014-09-05, 11:07   #957
anka1897
Wtajemniczenie

Ywanka
agnisiaa20

dziękuję Wam z pralni w Tesco zrezygnuję -nie jestem zadowolona z czyszczenia marynarki a właściwie z podejścia Pań pracujących tam.

W końcu muszę zabrać się za to i wystawić suknię na sprzedaż. Chociaż szkoda mi ją oddać

Poza tym otrzymaliśmy całość materiału od foto i jesteśmy baaardzo zadowoleni Mogłabym oglądać je cały czas i nie nudzą się! Także jak najbardziej polecam duet CoDwieGłowy!
Na film jeszcze czekamy, ale mam nadzieję że warto będzie

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-09-05 o 11:09
Stary 2014-09-05, 11:55   #958
Jolkamed
Przyczajenie

Cytat:
Dziewczyny to znowu ja jesteśmy po spotkaniu z Arturem Jabłońskim. Ogólnie wrażenia fajne, poświęcił nam 1.5 godz, opowiedział wszystko co i jak. Pokazał kilka zdjęć. Z Norbert umawiamy się na ten tydz, a Arek pisał że jest we Włoszech i będzie pod koniec tyg. Z tego co Artur mówił to współpracuje z Arki em. Razem założyli Patryka. Mówił ze na plenerach są przeważnie we dwóch.
agulka21 , jak zauważyłam a śledzę trzech panów foto - Artura, Arka i Marcina to widzę, że jednak chyba jakiś rozwód nastąpił, gdyż Artur ma alchemię kadru od dawna a u Arka na fejsbukowej stronie pstryk.info jest już tylko jego nazwisko i tylko jego zdjęcia bo podpisuje się ksywką ars. A jak koleżanka miała sesję to Artur był sam.
A i jeszcze jak oceniacie ten lokal po prawej ma Maksymilianowie ? Kuzynka się wacha między nim a Świętokrzyskim dworem. Gdzie lepiej smaczniej ?
Jolkamed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 12:09   #959
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkamed Pokaż wiadomość
agulka21 , jak zauważyłam a śledzę trzech panów foto - Artura, Arka i Marcina to widzę, że jednak chyba jakiś rozwód nastąpił, gdyż Artur ma alchemię kadru od dawna a u Arka na fejsbukowej stronie pstryk.info jest już tylko jego nazwisko i tylko jego zdjęcia bo podpisuje się ksywką ars. A jak koleżanka miała sesję to Artur był sam.
A i jeszcze jak oceniacie ten lokal po prawej ma Maksymilianowie ? Kuzynka się wacha między nim a Świętokrzyskim dworem. Gdzie lepiej smaczniej ?
wybrałabym świętokrzyski dwór
Stary 2014-09-06, 18:01   #960
agulka21
Raczkowanie

Jolakmed, ja też bym wybrała świętokrzyski dwór, moi rodzice byli tam w zeszłym roku na weselu i ogólnie sobie chwalili. Lokal zrobił na nich mega wrażenie, a co do jedzonka to nie wszystko im smakowało, ale to chyba dlatego, że Para Młoda wybrała takie troszkę niecodzienne menu, poza tym ile ludzi tyle opinii. Ogólnie większość gości była bardzo zadowolona. Natomiast co do Maksymilianowa to słyszałam niezbyt pochlebne opinie, ale to nowy lokal dopiero się rozkręca pewnie będą działać metoda prób i błędów:P
A w kwestii Artura i Arka, to pytałam o to Artura na spotkaniu i mówił że działają osobno, Arek - Pstryk, Artur - Alchemia Kadru ale współpracują w czasie plenerów, z tego co zrozumiałam, to nie na zasadzie że razem robią zdjęcia, ale jeden robi a drugi pomaga, np. coś ustawia, coś trzyma, itp. oraz w razie "wu" służy drugim aparatem:P
Mogg, moja ślepość nie zna granic.... dopiero teraz dopatrzyłam się, że pisałaś kiedyś o spotkaniu z viedo i jak tam?
Anka1897, może wrzucisz nam jakąś foteczkę na osłodę dzisiejszego dnia)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości