Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 15:15   #931
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
tylko że kapukat zamawia przez neta więc trzeba doliczyć czas dostarczenia a jak urodzi np w 38t?
no właśnie i dlatego zaczęłam się nad tym zastanawiać - czas przesyłki z Polski będzie dłuższy niż dwa tygodnie bo jest zaznaczone że jak nie mają na stanie to ściągają od producenta co im zajmuje, do tego wysyłka za granicę, ja liczę od 2 do 4 tygodni minimum na sam wózek...raczej skłaniam się przy 4....

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31574602]A co do ruchów - ja jestem od wczoraj w 5 miesiącu i wciąż nie wiem, czy te bąbelki to bąbel czy nie I myślę, że jeszcze mogę z 2-3 tygodnie poczekać (jestem w 18tc, dokładnie 17tc4dc)

Aha, dzisiaj znalazłam kolejny wspaniały powtórkowy serial, 100 razy lepszy niż Magda i 39 i pół :P Matki żony i kochanki!!!! [/QUOTE]

co do bąbelków to pewnie Twój szkrab
co do serialu - uwielbiałam go gdy wszedł na ekrany, jak go teraz zobaczyłam to tak się śmiałam z tych rzeczy ciuchów fryzur i pomyśleć że kiedyś te kobiety był ach i och jak ten czas szybko płynie

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
no ładnie ja nie mam nic, a tu już widzę ubranka, wózki, kosmetyki i o łóżeczkach myślicie... na wszystko mam czas, o wszystkim pomyślę później... jak zdążę,a jak nie to ja z dzieckiem będę w domu a mąż będzie na zakupy biegał tak serio to mam gdzieś listę rzeczy potrzebną do szpitala i później po powrocie do domu i chyba wg niej zrobię zakupy a resztę będę w swoim czasie dokupować przeraża mnie to, ale teraz zamierzam spokojnie sobie żyć, nie stresować się normalnie pełen relaks
Tak myślę co robić kiedyś haftowanie mnie uspokajało - może odświeżę talent, albo nauczę się robić na drutach
wiesz ja wychodziłam z tego samego założenia ostanio - ale po przemyśleniu że jeśli nie zamówię i do mnie nie dotrze to R zostaje z tym tutaj całkiem sam i bedę w szpitalu czekać aż ktoś załatwi nosidełko a potem w domu będę kładła dziecko na podłobe bo łóżka nie ma to przemyślałam sprawę, nie chcę za wcześnie kupowąć, ale za późno też nie mogę

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Jak coś wymyślisz ciekawego to daj znać

Byłam przed chwilą w jednym sklepie z wózkami, bo akurat przechodziła i nic mi nie wpadło w oko. Nie było tego wózka Jumper X ani fotelików Maxi Cosi a chciałam pooglądać Jutro jadę do Krakowa na połówkowe to może tam gdzieś wstąpię.

Gdzie w Krakowie są jakieś sklepy z wózkami w okolicy Dworca Głównego, Rynku i Karmelickiej?
zapewne się podzielę, bo kminię i myślę - dwóch łóżeczek nie chcę a dom mam piętrowy - znaczy kuchnia i salon na dole pokoje na górze, przecież nie zostawię dziecka na górze ciągle samego

Powodzenia w poszukiwaniu wózka!

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Dzisiaj?Ja ucinam sobie drzemke niczym roczne dziecko ok południa już jakiś tydzień.Tak mnie zmaga z nóg i oczy mi się same zamykają że musze sie położyć.
no to witaj w klubie...ja ciągle ziewam i chce mi się spać
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:32   #932
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
no właśnie i dlatego zaczęłam się nad tym zastanawiać - czas przesyłki z Polski będzie dłuższy niż dwa tygodnie bo jest zaznaczone że jak nie mają na stanie to ściągają od producenta co im zajmuje, do tego wysyłka za granicę, ja liczę od 2 do 4 tygodni minimum na sam wózek...raczej skłaniam się przy 4....

co do bąbelków to pewnie Twój szkrab
co do serialu - uwielbiałam go gdy wszedł na ekrany, jak go teraz zobaczyłam to tak się śmiałam z tych rzeczy ciuchów fryzur i pomyśleć że kiedyś te kobiety był ach i och jak ten czas szybko płynie

wiesz ja wychodziłam z tego samego założenia ostanio - ale po przemyśleniu że jeśli nie zamówię i do mnie nie dotrze to R zostaje z tym tutaj całkiem sam i bedę w szpitalu czekać aż ktoś załatwi nosidełko a potem w domu będę kładła dziecko na podłobe bo łóżka nie ma to przemyślałam sprawę, nie chcę za wcześnie kupowąć, ale za późno też nie mogę

zapewne się podzielę, bo kminię i myślę - dwóch łóżeczek nie chcę a dom mam piętrowy - znaczy kuchnia i salon na dole pokoje na górze, przecież nie zostawię dziecka na górze ciągle samego

Powodzenia w poszukiwaniu wózka!

no to witaj w klubie...ja ciągle ziewam i chce mi się spać
ja bym zamówiła po 30t już by spać spokojnie że wszystko dojdzie
a co wybrałaś?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:41   #933
Gaabbi
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31574602]O neurologu pomyślę, tylko ja przed ciążą raczej mało chodziłam do lekarzy, w ciąży się trochę zdyscyplinowałam i pobadałam, aczkolwiek nie lubię.

Ja jestem na zwolnieniu od 28 czy 28 listopada, a pierwszą kasę z ZUSu dostałam za okres 28.12-09.01 i przyszło dzisiaj.

A co do ruchów - ja jestem od wczoraj w 5 miesiącu i wciąż nie wiem, czy te bąbelki to bąbel czy nie I myślę, że jeszcze mogę z 2-3 tygodnie poczekać (jestem w 18tc, dokładnie 17tc4dc)

Aha, dzisiaj znalazłam kolejny wspaniały powtórkowy serial, 100 razy lepszy niż Magda i 39 i pół :P Matki żony i kochanki!!!! [/QUOTE]

To my jesteśmy już w 5 miesiącu ciąży??? Ja do dzisiaj myślałam, że w 4 Dopiero od poniedziałku będę mówiła, że jestem w 5 miesiącu

kapukat, ja zamówiłabym wszystko najpóźniej miesiąc przed porodem. Nawet jak rozpakujesz się wcześniej, to będziesz miała pewność, że lada moment wszystko do Ciebie dojdzie. Na pewno nie zostawiałabym wszystkiego na ostatnią chwilę i nie odkładała niczego na "po porodzie". Już nie raz słyszałam od świeżych Mam, że najgorsze co mogły zrobić, to odkładać coś na po porodzie. Wtedy już kompletnie nie ma na nic czasu i ochoty

Mój Tatuś mnie dzisiaj odwiedził i mnie załamał. Pokazuję mu ubranka, a On kręci nosem, bo tutaj jakiś szef wystaje, tutaj jakaś aplikacja przeszkadza. Skarpeteczki wywinął na lewą stronę i mówi "ten szef będzie ugniatał maleństwo w stupkę" Ja w ogóle nawet o tym nie pomyślałam Z moim Tatą ciężko byłoby cokolwiek kupić dla dzidziusia, a jeśli już by się coś znalazło, to na bank byłoby najlepsiejszej jakości
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 15:47   #934
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
na razie obstawiam babydream ale poczekamy zobaczymy

Persephone_ mimo, że ja od jutra zaczynam 18tc (dzisiaj mam 17tc6dc) to jeszcze nie odważyłam się powiedzieć nikomu, że jestem nawet w połowie ciąży, a z tego co piszesz, Ty już połowę minęłaś i ciąża według obliczeń trwa 10 miesięcy nie rozumiem - wiem, że pisałaś o tym dodawaniu sobie tygodni, ale po co tak "postarzać" dziecko?
serio, nie rozumiem...
to trochę tak jakby twierdzić, że dziecko dwudniowe ma tydzień...no bo zaczął się tydzień w którym się ono urodziło...
Ciąża trwa około 40 tygodni, więc faktycznie 10 miesięcy się liczy.
Myślę, że Persephone dodaje, bo się trochę boi i wiadomo - im dalej, tym bezpieczniej. Rzeczywiście u niej już prawie połowa. Chyba nikomu innemu nie przeszkadza jej sposób liczenia. Wydaje mi się, że inaczej podchodzi się do wieku już narodzonego dziecka. A przecież połowa pierwszego miesiąca ciąży to też fikcja, bo nie zachodzimy zaraz po skończeniu ostatniej @.
Niech sobie dziewczyna liczy po swojemu i mówi jak uważa. Przecież to tak na dobrą sprawę nie ma większego znaczenia. Może urodzi wcześniej i rzeczywiście już połówkę minęła. Najważniejsze, żeby wszystko było dobrze.
Cytat:
Dzisiaj?Ja ucinam sobie drzemke niczym roczne dziecko ok południa już jakiś tydzień.Tak mnie zmaga z nóg i oczy mi się same zamykają że musze sie położyć.
Ja się chyba zaraz położę. Mąż właśnie się po obiadku wyleguje.

Zła jestem na niego. Mówiłam, żeby kupił warzywa. Chciałam zrobić sałatkę z kurczakiem. A on kupił w garmażerce kapustę z grzybami... Fuj, ostatnia rzecz na jaką miałabym ochotę. Trochę zjadłam, ale to chyba był błąd bo zaczyna robić mi się niedobrze i głowa zaczyna ćmić.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
To my jesteśmy już w 5 miesiącu ciąży??? Ja do dzisiaj myślałam, że w 4 Dopiero od poniedziałku będę mówiła, że jestem w 5 miesiącu

kapukat, ja zamówiłabym wszystko najpóźniej miesiąc przed porodem. Nawet jak rozpakujesz się wcześniej, to będziesz miała pewność, że lada moment wszystko do Ciebie dojdzie. Na pewno nie zostawiałabym wszystkiego na ostatnią chwilę i nie odkładała niczego na "po porodzie". Już nie raz słyszałam od świeżych Mam, że najgorsze co mogły zrobić, to odkładać coś na po porodzie. Wtedy już kompletnie nie ma na nic czasu i ochoty

Mój Tatuś mnie dzisiaj odwiedził i mnie załamał. Pokazuję mu ubranka, a On kręci nosem, bo tutaj jakiś szef wystaje, tutaj jakaś aplikacja przeszkadza. Skarpeteczki wywinął na lewą stronę i mówi "ten szef będzie ugniatał maleństwo w stupkę" Ja w ogóle nawet o tym nie pomyślałam Z moim Tatą ciężko byłoby cokolwiek kupić dla dzidziusia, a jeśli już by się coś znalazło, to na bank byłoby najlepsiejszej jakości
To nasi ojcowie to ten sam typ. Jakieś pół godziny temu rozmawiałam ze swoim. Po kiego czorta kazał mi szukać tych producentów przęseł, jak wszystko co znalazłam mu nie odpowiada i ma już jakiegoś, z którym rozmawiał i go poleca.
Dobrze, że ubranka go nie interesują. Da popis przy łóżeczku, wózku, foteliku...

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Idę poleżeć... Mam wrażenie, że moje małe ma to samo zdanie o kapuście co ja. Trzeba będzie jakąś kolację normalną zjeść za jakiś czas. Oby tylko tej kapuchy nie zwrócić...
Stary 2012-01-12, 15:58   #935
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja bym zamówiła po 30t już by spać spokojnie że wszystko dojdzie
a co wybrałaś?
dzięki za odpowiedź...

to mój wózek - http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1012&<osCsid>

łózeczko tapczanik takie http://www.mothercare.ie/addington-cot-bed-antique.html

a materac ten mi sie podoba bo są sprężyny http://www.mothercare.ie/cosatto-web...oolio-140.html

no i jeszcze był przewijak ale nie mogę go znaleźć tymczasowo
Stary 2012-01-12, 16:05   #936
Gaabbi
Wtajemniczenie

wózek jakiego koloru?
Stary 2012-01-12, 16:07   #937
anulka4771
Wtajemniczenie

Tacca mężowi za nie kupienie tego co chciałaś.
Mój M wie czym to grozi,ględziłabym mu ze 2 m-ce że kupił nie to co chciałam,zwłaszcza teraz jak buzują hormony

Co do spania to miałam z miesiąc tak że w nocy spać nie mogłam,jak sie obudziłam patrzałam się w sufit z 3h a teraz śpię jak niemowlę i w nocy i w dzień drzemka musi być.Jak nie położe się w dzień to polegnę np o 19

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-12, 16:09   #938
ribeiro7
Raczkowanie

Dziewczynki dla maluchów polecam Mustelę, Emolium i Hipp. Mustela wydaje się droga, ale bardzo wydajna i jest naprawdę świetna, po sudokremie synek miał odparzenia, po Musteli nigdy.
Stary 2012-01-12, 16:11   #939
GaTTa
Raczkowanie

Dzięki wielkie dziewczyny jestem spokojniejsza We wtorek idę na wizytę to się dowiem co i jak, a jak nie uzyskam info to wybiorę się do innego lekarza dla pewności.
Dziś zrobiłam EKG, nie wiem czy jest ok bo internisty nie było. Więc nie wiem czy wszytko ok.
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:15   #940
anulka4771
Wtajemniczenie

Kapukat łóżeczko ideał,będzie jak maluch podrośnie.Ja też planuję takie kupić ale mój Filip ma formułę o takie http://allegro.pl/lozko-auto-samocho...040560280.html
tylko że niebieskie i obawiam sie że jak maluszek podrośnie to czy nie bedą sie kłócić o nie.Chyba że zrobie tak że będą spać razem,bo to łóżko jest jak na dwie osoby,tylko wiadomo dzieci się rozpychaja.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-01-12, 16:20   #941
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Persephone_ mimo, że ja od jutra zaczynam 18tc (dzisiaj mam 17tc6dc) to jeszcze nie odważyłam się powiedzieć nikomu, że jestem nawet w połowie ciąży, a z tego co piszesz, Ty już połowę minęłaś i ciąża według obliczeń trwa 10 miesięcy nie rozumiem - wiem, że pisałaś o tym dodawaniu sobie tygodni, ale po co tak "postarzać" dziecko?
serio, nie rozumiem...
to trochę tak jakby twierdzić, że dziecko dwudniowe ma tydzień...no bo zaczął się tydzień w którym się ono urodziło...
Ja??? Nigdy nie pisałam, że jestem w połowie ciąży. (jestem w 17tc4dc, czyli 18 tygodniu)
Tydzień dodaje tu sobie większość dziewczyn, przeważnie lekarze liczą, że np. u mnie byłby teraz 17tc, ale dziewczyny z tego, co przeczytałam piszą o 18 tc w takim wypadku.
Ale tak czy inaczej nie wiem, gdzie napisałam, że jestem w połowie ciąży Powoli zastanawiam się na USG połówkowym. A to, że napisałam, że zaczynam 5 miesiąc - to prawda, skończyłam już całe 4 i teraz zaczyna mi się piąty. I też to liczę tak, jak ktoś tu kiedyś napisał.

Gaabbi, ja to kiedyś już pisałam:
11.09-11.10 I
12.10-11.11 II
12.11-11.12 III
12.12-11.01 IV
i zostało to potwierdzone przez kogoś A wg jakichś innych wyliczeń, 5. miesiąc zaczyna się od 18 tygodnia
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-12, 16:22   #942
karozka
Raczkowanie

kapukat ja bym gdzieś tak w 30 tyg to zamówiła tym bardziej, że już wybrałaś to to Ci już odpada. Zaoszczędzisz sobie stresu w ten sposób. Wózek i łóżeczko bardzo fajne, w ogóle bardzo podobają mi się wózki w tym stylu

Mój też właśnie wrócił z zakupów i nie kupił mi nic dobrego wrrr
A tu jak na złość nigdzie do południa nie wyjdę bo córa chora, a jak już ciemno to się boję tu sama chodzić ehh
Stary 2012-01-12, 16:24   #943
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

A ja wczoraj kupilam sobie jojo Nie musze pisac, jakie pysne było Ogólnie mowiac jakies słodkosci to kupuje sobie sama. Raz TZ mnie zaskoczył bo kupił ptasie mleczko i powiedział ze to dla dzidzi- to było jakos na poczatku ciązy.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:32   #944
Gaabbi
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31577150]

11.09-11.10 I
12.10-11.11 II
12.11-11.12 III
12.12-11.01 IV
i zostało to potwierdzone przez kogoś A wg jakichś innych wyliczeń, 5. miesiąc zaczyna się od 18 tygodnia [/QUOTE]
Musiało mi to gdzieś umknąć Ja nie mam z tym problemu, tym bardziej, że dzidziuś i tak sam zadecyduje kiedy zechce wyjść z brzuszka. Jak dla mnie może to być już 5 miesiąc, bylebym się cały czas czuła tak dobrze jak teraz

Ale pyszną zupkę szczawiową ugotowałam

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-01-12 o 16:41
Stary 2012-01-12, 16:35   #945
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Musiało mi to gdzieś umknąć Ja nie mam z tym problemu, tym bardziej, że dzidziuś i tak sam zadecyduje kiedy zechce wyjść z brzuszka. Jak dla mnie może to być już 5 miesiąc, bylebym się cały czas czuła tak dobrze jak teraz
Ja też, tym bardziej, że nikomu przeważnie nie podaję, w którym jestem miesiącu, ale ktoś tu pisał o ruchach w 4-5, no to się odniosłam
A na początku grudnia już mi lekarz wypisał zaświadczenie (było mi potrzebne do pracy), na którym napisał, że jestem w 4 miesiącu, więc tu na pewno liczy tak, jak ja.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:43   #946
Gaabbi
Wtajemniczenie

Kurcze, to my faktycznie już powinnyśmy ruchów oczekiwać A ja sobie mówię, że jeszcze czas. Muszę być bardziej wyczulona na tę sprawę
Stary 2012-01-12, 17:00   #947
Torrini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
mogę poprosić, tą która ma wersje komputerową książki Hogg Tracy o jakieś udostępninie
karozka wiem co czujesz mieszkając z wielką rodzina:/ my mieszkamy w wielopokoleniowym domu rodzinnym mojego meża-masakra, aż nie chce mi się o tym gadać...do narodzin córeczki będziemy musieli się stąd wynieść bo nie damy rady
Wyślij mi kochana swojego emaila w wiadomości, bo na razie nie mam dostępu do naszego emaila.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość

A tu jak na złość nigdzie do południa nie wyjdę bo córa chora, a jak już ciemno to się boję tu sama chodzić ehh
A mi kiedyś mój tż wysłany po masło i mleko kupił.... maślankę
Torrini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 17:09   #948
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

nie no ja nawet nie pomyślałam o szfach - niezły ten Twój tata
dziękuję za radę, tak właśnie zrobię

Cytat:
wózek jakiego koloru?
najbardziej podoba mi się ta jasna zieleń ale tutaj po tygodniu byłby brudno brązowy deszcz deszcz i deszcz, zatem chce kupić granat... wytrzyma każdą pogodę

Cytat:
Napisane przez ribeiro7 Pokaż wiadomość
Dziewczynki dla maluchów polecam Mustelę, Emolium i Hipp. Mustela wydaje się droga, ale bardzo wydajna i jest naprawdę świetna, po sudokremie synek miał odparzenia, po Musteli nigdy.
tego u mnie nie ma więc muszę znaleźć coś innego - a szkoda bo na pewno chętnie bym posłuchała rady

Cytat:
Kapukat łóżeczko ideał,będzie jak maluch podrośnie.Ja też planuję takie kupić ale mój Filip ma formułę o takie http://allegro.pl/lozko-auto-samocho...040560280.html
tylko że niebieskie i obawiam sie że jak maluszek podrośnie to czy nie bedą sie kłócić o nie.Chyba że zrobie tak że będą spać razem,bo to łóżko jest jak na dwie osoby,tylko wiadomo dzieci się rozpychaja.
Właśnie o tym myślimy żeby łózeczko starczyło nam na co najmiej 3 - 4 lata, sądzę że powinno bo z tego robi się fajny tapczan, dlatego materac też wolę kupić teraz droższy a mieć spokój. Myślałam jeszcze nad materacem lateksowym ale chyba sprężyny są lepsze jak myślicie?

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
kapukat ja bym gdzieś tak w 30 tyg to zamówiła tym bardziej, że już wybrałaś to to Ci już odpada. Zaoszczędzisz sobie stresu w ten sposób. Wózek i łóżeczko bardzo fajne, w ogóle bardzo podobają mi się wózki w tym stylu

dzięki jeszcze raz - wychodzi na to że większość jest za 3o tygodniem, zatem na początku lutego zacznę powoli wszystko zamawiać

co do TŻ - cóż faceci myślą tylko o tym żeby wreszcie usiąść, a nie o tym że nie możemy wyjść z domu np musimy radzić sobie same

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość

A mi kiedyś mój tż wysłany po masło i mleko kupił.... maślankę
no jak w końcu się składa w całość
Stary 2012-01-12, 17:15   #949
aga_bre
Rozeznanie

Dziewczyny słyszałyście o czymś takim?? Aż jestem ciekawa i chyba zakupię.

http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...033700946.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-12, 17:16   #950
Torrini
Raczkowanie

A dziewczyny powiedzcie mi, wiecie już jak to jest z proszkami?
Ja kupiłam na pranie nowych i tych prezentowych mam:
płyn do prania Dzidziuś
proszek Lovela
i 2 próbki:
proszku Kindy
i mleczka Loveli.
Słyszałam jednak, że Lovela uczula I tak trzeba to poprać z 2 razy, ale macie już jakieś doświadczenia z praniem maluchowym?
Stary 2012-01-12, 17:18   #951
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Ostatnio się nad tym zastanawiałam i wymyśliłam, że na początek kupię tak po 2-3 szt kosmetyki z każdego rodzaju. Planuję wziąć rossmannowe Babydream, z Hippa i jeszcze jakieś inne (zobaczę po lekturze wizażowego katalogu)

Ja przed ciążą stałam w markecie i pytałam kobiet z dziećmi, które nie uczulają. Wszystkie jednogłośnie mówiły, że chusteczki Bambino, a kosmetyki Bubchen mojego też nie uczulały, od tego zaczynaliśmy, ale wiadomo, alergie to baaaardzo indywidualna sprawa

Powiem Wam jeszcze, że ostatnio trochę się martwiłam, bo w pierwszej ciąży ruchy czułam bardzo wyraźnie od 16tc, maluch od razu dawał czadu. Teraz poczułam coś bardzo delikatnie w 15tc już, ale potem dosłownie 2 razy w tygodniu tak niesamowicie delikatnie, niemrawo... dziwne, bo to przecież druga ciąża. A dzisiaj cały dzień już mi synek przykopuje Dziwne, że w pierwszej ciąży dziecko kopało tak konkretnie od 16 tygodnia, a w drugiej dopiero w 19 tak się cieszę, bo za tydzień mam połówkowe

Dzisiaj byłam w hurtowni dziecięcej po adapter do pasów. I okazuje sie, że adapter można po prostu wypożyczyć! Kosztował 149zł, musiałam zapłacić całość i podpisałam fakturę z umową. Adapter jest nowiutki, w pudełku, pani przy mnie rozrywała folię Po porodzie adapter się zwraca, a oni z ceny, którą zapłaciłam potrącają sobie 10zł za każdy miesiąc, czyli jak do porodu mam np. 4 miesiące, to z tych 149złotych potrącą mi 40zł - czyli oddam adapter do hurtowni i dostanę zwrot 109zł fajny pomysł
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 17:20   #952
Torrini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Mam, dostałam 3 sztuki. Była nastawiona tylko na wielorazowe, ale nie wiadomo jak to wyjdzie w "praniu" więc oprócz tego mam 2 paczki Pampers Newborn.

Chciałabym tylko tak pieluszkować, ale zobaczymy jak to będzie z tym praniem...
Stary 2012-01-12, 17:21   #953
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
płyn do prania Dzidziuś
proszek Lovela
i 2 próbki:
proszku Kindy
i mleczka Loveli.
Słyszałam jednak, że Lovela uczula I tak trzeba to poprać z 2 razy, ale macie już jakieś doświadczenia z praniem maluchowym?

Po co prać 2 razy??? 2 razy to płukać któraś z dziewczyn pisała, że przez pierwszy miesiąc Lovela uczulała jej maluszka, mój miał prane wszystko od początku w Loveli i nie miał uczulenia, to sprawa indywidualna Polecam raczej płyny do prania, bo proszki ciężko się wypłukują. Proszek już na troszkę później A przynajmniej go rozpuść wstępnie w wodzie, zanim wlejesz do pralki.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-01-12 o 17:23
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 17:27   #954
Torrini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Po co prać 2 razy??? 2 razy to płukać któraś z dziewczyn pisała, że przez pierwszy miesiąc Lovela uczulała jej maluszka, mój miał prane wszystko od początku w Loveli i nie miał uczulenia, to sprawa indywidualna Polecam raczej płyny do prania, bo proszki ciężko się wypłukują. Proszek już na troszkę później A przynajmniej go rozpuść wstępnie w wodzie, zanim wlejesz do pralki.
Mówisz, że raz wystarczy tak, tak z płukaniem wiem, że 2 razy i dzięki za te rady z proszkami. Wypróbuję mleczka najpierw. Dostajecie jakieś gratisy od swoich lekarzy?
Stary 2012-01-12, 17:27   #955
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

Słyszałam i byłam nimi bardzo zainteresowana, podobno w praniu są bardzo łatwe zrobione z szybkoschnących materiałów no i nie wydaje się kroci łatwiej się nimi operuje, ale tutaj nic takiego nie znalazłam więc...

Cytat:
płyn do prania Dzidziuś
proszek Lovela
i 2 próbki:
proszku Kindy
i mleczka Loveli.
też czytałam opinie żeby od Loveli trzymać się z daleka, najleszpe są płatki mydlane, są np z białego jelenia. Nie pierze się dwa razy tylko płuka, a tak naprawdę z tego co robi moja bratowa, to po upraniu głównym jak już dziecko ciuszki nosi to przepieera je w ręku w czystej wodzie, w końcu jeśli nic "brązowego" się nie zdarzy to noworodek nie jest w stanie uświnić się na tyle żeby nie doprac jego rzeczy

Cytat:
Mam, dostałam 3 sztuki. Była nastawiona tylko na wielorazowe, ale nie wiadomo jak to wyjdzie w "praniu" więc oprócz tego mam 2 paczki Pampers Newborn.

Chciałabym tylko tak pieluszkować, ale zobaczymy jak to będzie z tym praniem...
też bym chętnie spróbowała.... i mam nadzieje że są naprawdę dobre i że wejdą do powszechenego urzycia
Stary 2012-01-12, 17:28   #956
anulka4771
Wtajemniczenie

Ja tez prałam w lovelli i było dobrze,żadnego uczulenia.
Torrini ty masz już pampersy???

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-01-12, 17:31   #957
Tacca
Zakorzenienie

Ale sobie pospałam... Wstałam rozbita...
Stary 2012-01-12, 17:32   #958
Dasti80
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31577150]Ja??? Nigdy nie pisałam, że jestem w połowie ciąży. (jestem w 17tc4dc, czyli 18 tygodniu)
Tydzień dodaje tu sobie większość dziewczyn, przeważnie lekarze liczą, że np. u mnie byłby teraz 17tc, ale dziewczyny z tego, co przeczytałam piszą o 18 tc w takim wypadku.
Ale tak czy inaczej nie wiem, gdzie napisałam, że jestem w połowie ciąży Powoli zastanawiam się na USG połówkowym. A to, że napisałam, że zaczynam 5 miesiąc - to prawda, skończyłam już całe 4 i teraz zaczyna mi się piąty. I też to liczę tak, jak ktoś tu kiedyś napisał.

11.09-11.10 I
12.10-11.11 II
12.11-11.12 III
12.12-11.01 IV
i zostało to potwierdzone przez kogoś A wg jakichś innych wyliczeń, 5. miesiąc zaczyna się od 18 tygodnia [/QUOTE]
też tak uważam
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedź...

to mój wózek - http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products _id=1012&<osCsid>

łózeczko tapczanik takie http://www.mothercare.ie/addington-cot-bed-antique.html

a materac ten mi sie podoba bo są sprężyny http://www.mothercare.ie/cosatto-web...oolio-140.html

no i jeszcze był przewijak ale nie mogę go znaleźć tymczasowo
Wszystko fajne

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 17:32   #959
karozka
Raczkowanie

Ja tak samo prałam w loveli tyle, że w mleczku i młoda nie była uczulona, ale to już faktycznie zależy od dziecka.

Widziałam te pieluchy, ale obawiam się, że przy dwójce nie będę miała czasu żeby się z tym bawić.
Moje pierwsze dziecię spędziło pierwszy rok na rękach tak dawała po tyłku, także boję się jak to będzie tym razem i stawiam na jak najprostsze i wygodne rozwiązania
Stary 2012-01-12, 17:34   #960
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

Słyszałam i też się zastanawiam nad taką opcją

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości