|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla krzyżykomaniaczek :)
wymianki nadal nie robię
ale powoli klarują mi się pomysły........ ciekawe czy się wyrobię
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że tak.
Ja musiałam już zacząć pracę wymiankową bo bym jej nie skończyła w odpowiednim czasie. Dla Ciebie to będzie pewnie kilka godzin. Ja wczoraj cały wieczór wyszywałam element troszeczkę większy od 5 zł. Masakra. Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2012-06-11 o 01:21 |
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ddjot/wzory+haft...rancuskie/DFEA o tutaj jest dużo dfea
---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- Bożenko kanwa powinna być maksymalnie sztywna, jak bębenek niemalże Co do wymianki to poszukałam trochę i mam pomysły na prezenty. Jeden taki oryginalny bardzo ale nie wiem czy wypali............ a w ogóle nadgarstek mnie boli z okazji deszczu - koszmarnie. i nic już nie pohaftowałam
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2012-06-11 o 01:50 |
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Emi
Ja nie wyszywam obrazka. Będzie zupełnie coś innego. Postaram się mocniej tą kanwę naciągać. |
|
|
|
|
#935 |
|
Rozeznanie
|
melduję,że magnolia skończona uprana wyprasowana
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
łooo matko... vanishem polałaś?
|
|
#937 |
|
Rozeznanie
|
no na razie nie ,wyprałam tylko delikatnie w płynie do prania ,zastanawiam się nad persilem proszkiem i praniem w pralce .Wrzucę ją do worka do prania staników razem z proszkiem i moze nic sie nie stanie z haftem co
normalnie wścieku chyba dostanę jak się to dziadostwo nie usunie |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
260 zł w pasmanterii
z czego 100 na muliny... będzie zielnikowo bardzo Storczyk Wiśnia Tulipan Kawa Kakaowiec Herbata i troszkę innych ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Asiu prałam w pralce. Nic z haftem się nie stało, chociaż czasem moje krzyżyki trzymają się na słowo honoru
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wydałam w pasmanterii w tym tygodniu 120 zł. Czekam jutro na przesyłkę.
|
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
też tyle na początku wydawałam
---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Tyle tych zielników mam już zaplanowanych, że wywaliłam płytki ze ściany w kuchni. Zamiast nich będą sobie wisieć hafciki )
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Emi
Znając Twoje zdolności jestem pewna, że to wszystko będzie piękne. Ja jestem załamana. Zrobiłam już większą część pracy wymiankowej i dopiero dzisiaj się zorientowałam, że wybrałam zły wzór dla mojej wymianki. Muszę robić wszystko od nowa. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Bożenko, ja niczego nie zmieniałabym. Masz świetny gust, więc pewnie się spodoba
![]() Ja miałam milion pomysłów. Wydrukowałam kilka schematów, ale okazało się, że się chyba przeliczyłam. I zmieniłam na trochę mniej czaso chłonne. I znowu dzisiaj cudeńko znalazłam i to w książce - w dość poważnym wydawnictwie i kolorów wszystkich nie ma podanych ale kiedyś do tego wrócę. I na deser - najnowszy numer dfea - i brakuje strony - znowu z rozpiską kolorów a moja magnolia leży i kwiczy jak nie pogoda która zaatakowała mój nadgarstek, to niskie ciśnienie przez które nie mogę funkcjonować. To dzisiaj atak pyłków, zmasowany jakiś. Haftować się nie da Nie skończę tej magnolii przed zaczęciem prac na wymiankę, więc przeleży kupę czasu i będzie czekać
|
|
#943 |
|
Rozeznanie
|
Moja magnolia aktualnie w pralce z dodatkiem odplamiacza ariel, wola boska . . . A teraz jako przerywnik zakładki. Maczki
|
|
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=398081 tutaj poczytaj
ja do prania używam Perły (wszystkie 5 rodzajów) i vanisha, nie wiem na ile ten ariel jest skuteczny ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- a mi się rozpieprzyła rura od odkurzcza - ta gumowa. wygląda jak spirala... ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Możecie mi wytłumaczyć po co się gotuje haft????
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Emi
Wyszyłam złą literę w monogramie. Tego nie mogę zostawić. |
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie kiszka pewnie jeszcze kiedyś trafisz na kogoś komu go sprezentujesz ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- kasa do sklepu doszła ale żadnego info o realizacji nie mam
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam już jedną paczuszkę z pasmanterii. Jutro może bedzie druga.
Przyszły muliny cieniowane "madeira" i taśma kanwowa 10 cm. Będę sobie robić poduszki do sypialni. Coś w tym stylu jak na zdjęciu ale poduszka będzie cała kwiaciasta a przez środek naszyję taśmę kanwową z wyszytymi monogramami. B & Z No i mam problem. Literki mam ale nigdzie nie znalazłam tego znaczka po środku. Może ktoś ma ? Bardzo byłabym wdzięczna. Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2012-06-14 o 18:18 |
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
i jak ta mulinka??
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- nie wiem gdzie ten znaczek może być ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- z tego wnerwienia dzisiaj oprawiłam jaśmin - taki jaki był, czyli nie uprasowany, nie mogłam patrzęć jak leży i się niszczy. wyszedł nawet, nawet
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Mulina jest cieńsza od DMC i nie ma zbyt duzego połysku. Fajnie zapakowana. Tego opakowania nie otwiera się tylko wyciaga nitkę dołem. Widać na zdjęciu. W opakowaniu jest 10 m.
Jaka będzie w użyciu to się dopiero okaże. Emi Bardzo mi na tym znaczku zależy. Będę Ci wdzięczna. No to pokazuj ten jaśmin , już się nie mogę doczekać. Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2012-06-14 o 18:49 |
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna ta mulinka
|
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
Emila3000 widzę ze wziałas sie za Magnolie pewnie z DEFA, wydrukowałam sobie zielniki z tej gazety jednak jest kompletnie nie czytelna. Czy Ty też masz takie fatalnie schematy? Oczywiście z niecierpliwością czekam na jaśmin
![]() I jeszcze odnoście lnu, gdzie go kupujecie? |
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
schematy mam ok, czytelne, ale je sobie sprytnie wydrukowałam w skali 1:1 i są średnio czytelne
ale pilnować trzeba bo mają błedylen kupuje w haftixie - obrazkowy - super jest
|
|
#953 |
|
Powoli do przodu
|
Czekając na jaśmin Emi pokażę Wam moje postępy. Idzie powolutku, bo czasu kompletnie brak, za to wyszywa się błyskawicznie. Jest dziecinnie prosty w porównaniu z "Latawcami".
Dziś Hubsowi zdjęli gips - od nowa uczy się chodzić
www.hafty-czytanki.blogspot.com Wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1120161 Edytowane przez agugu77 Czas edycji: 2012-06-14 o 19:24 |
|
|
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za parę dni synuś będzie biegał
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
kolorki śliczne, czekam na efekt końcowy
![]() dziewczyny macie maszynki do lodów? w tchibo jest takie cudenko samorobne http://www.tchibo.pl/Profesjonalna-m...400016387.html i nie wiem czy taką maszynkę kupić czy zwykłą miskę do mrożenia w zamrażalniku - w którym obecnie kompletnie miejsca nie ma
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Emi
Maszynka fajna ale strasznie droga. Widziałam dużo tańsze. Tak jak Ty wolisz robić wszystko sama (bo zdrowsze) to maszynka się przyda. Pod warunkiem, że lubicie lody. Trzebaby jeszcze sprawdzić ile prądu czerpie w ciągu jednego procesu, bo może nie jest zbyt ekonomiczna. agugu Praca zapowiada się pięknie. |
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Bożenko patrzyłam i takie maszynki tyle właśnie kosztują
te po 100 to zwykly mikserek a chłodzić trzeba we własnym zakresie alternatywą do tej maszynki jest przystawka do mojego miksera - miska termiczna - za połowę ceny maszynki. http://www.kenwoodworld.com/pl-pl/Al...er-AWAT956B01/ ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- ok jutro pokaże jaśmin jak będzie słoneczko ![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:17 ---------- tralala poszukałam w necie i odgrzebałam kilka książek autorstwa projektanta zielniczków z dfea. Ale cudne, przepiękne http://www.filestube.com/042e80f25d29bbff03e9/go.html http://fondknig.com/2011/03/15/Lherb..._de_croix.html http://www.filestube.com/c400566f950993cd03eb/go.html
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2012-06-14 o 21:36 |
|
|
|
|
#958 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Emila za linki i te do prania i zielnikowe .
|
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Jaśmin już jest u mnie na wątku i na bloga też zaraz wrzucę
te ksiązki to zabawki i czasy szkolne - samplerki takie ciastka i roślinki, ale nie tak ładne jak zielniczki 90% ksiażeczek Mango jest tego autora
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2012-06-15 o 11:41 |
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze uwielbiam książeczki Marabout
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

ale powoli klarują mi się pomysły........ ciekawe czy się wyrobię 

normalnie wścieku chyba dostanę jak się to dziadostwo nie usunie
)

ale kiedyś do tego wrócę. I na deser - najnowszy numer dfea - i brakuje strony - znowu z rozpiską kolorów
jak nie pogoda która zaatakowała mój nadgarstek, to niskie ciśnienie przez które nie mogę funkcjonować. To dzisiaj atak pyłków, zmasowany jakiś. Haftować się nie da
ale pilnować trzeba bo mają błedy
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)