zazdrośnice cz. 53 :-) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-25, 14:00   #931
capriola_87
Zakorzenienie

Dot.: zazdrośnice cz. 53 :-)

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
ciekawe w takim razie skąd sie wzieło, że na węgrzech ukrainie i litwie jest poprawnie. Moze po części też ze względu na utarcia? Mamy bardzo żywy i zmieniający się język i niejednokrotnie jest tak, ze to jak ludzie go używają decyduje o tym, co wchodzi w końcu do poprawnego funkcjonowania. Moze tak być i niedługo z Chorwacją A swoją drogą marzy mi sie taki jeden hotel w Dubrowniku na klifach...

edit: a mówi się też Na Słowację... "Wybór zależy wyłącznie od tradycji. Nazwy kilku krajów używane są z przyimkiem na, są to: Słowacja, Węgry, Ukraina, Białoruś, Litwa i Łotwa (do nich dochodzą jeszcze niektóre państwa-wyspy, np. Kuba). "Słownik wyrazów kłopotliwych" PWN w haśle: "Litwa, Łotwa, Białoruś, Ukraina" wyjaśnia tę kwestię obszerniej." czyli kwestia utarcia tradycji
i tradycje historyczne

Dobra, spadam pisać mgr bo się nie zabiorę nigdy
Stary 2012-03-25, 14:11   #932
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość
Współczuję U mnie jak na razie spokój. Tylko czekać aż zaczną pylić trawy i moje drzewa
Oj wtedy to ja tabletki 12 godzinne biore rano i wieczorem bo inaczej jest masakra

Tour de France 2013 skonczy sie w Paryzu 21 lipca 2013 Czyli 19 kwietnia 2013 juz moge bookowac bilety musze sobie przypomnienie ustawic
Stary 2012-03-25, 14:13   #933
karola991
Zakorzenienie

jestem już w pracy i sie nudze okropnie :/
Stary 2012-03-25, 14:15   #934
patuska18
Zakorzenienie

Simply A odczulałaś się zastrzykami?

Antoś 15.03.2018

patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 14:17   #935
karola991
Zakorzenienie

w ogóle jestem zła, bo od rana było tak brzydko na dworze (na polu? ) i siedziałam w domu a teraz zaszłam do roboty i słoneczko piękne niebo żadnej chmurki i dupa :/
Stary 2012-03-25, 14:30   #936
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Simply A odczulałaś się zastrzykami?
Tu o odczulaniu nikt nie slyszal a i 5 lat temu bedac w Polsce sie tym nie interesowalam. Podobno wraz z wiekiem alergie powinny przechodzic wiec czekam az sie zestarzeje Jestem jedyna w rodzinie zarowno ze strony mamy jak i taty, ktora ma jakiekolwiek alergie i strasznie sie to u mnie skumulowalo. Wiec mam zarowno na czynniki lotne, spozywcze i kontaktowe

EDIT slyszeli jednak, ale jedyne na co narazie odczulaja na NHS to pylki traw a na to juz za pozno. Z tego co wyczytalam to jestem z jednej strony idealnym kandydatem bo symptomy sa u mnie dosc drastyczne a z drugiej najgorszym bo mam strasznie duzo tych alergii a im wiecej alergenow tym mniej skuteczna jest "szczepionka"

EDIT 2: nie moge sie odczulac nawet jak bym chciala

Cytat:
Relative contra-indications are; pregnancy, eczema, chronic uncontrolled asthma, food allergy and mould allergy (due to a lack of safe commercially available standardised extracts).

Edytowane przez SimplyDivine
Czas edycji: 2012-03-25 o 14:40
SimplyDivine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 14:39   #937
karola991
Zakorzenienie

simply wspolczuję :/ ja mam migrene wiec nie powinnam jesc czekolady cytrusow orzechow i serów. ale i tak to jem najwyzej boli mnie glowa, ale jakby mialo mnie coś swedziec, albo miałabym łzawić czy kichac to bym chyba oszalała :/ człowiek od razu jest rozdrażniony ospały przy takich alergiach :/ biedula z Ciebie
Stary 2012-03-25, 14:40   #938
CzarnaKocurka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
a w ogole cały dzien nad naszym osiedlem lata helikopter policyjny ciekawe co sie stalo? tż się smieje ze mamy takie strzeżone osiedle ze nawet helikopterami nam patrolują
Ja kiedyś słyszałam, że kamerami termowizyjnymi sprawdzają, kto może hodować zakazane rośliny Ale ogólnie uważam, że to bzdura

Cytat:
Napisane przez kkasia007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny brała któraś z Was ibuprom zatoki?
Ja biorę czasem
CzarnaKocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 14:40   #939
Smerfetka_88
Zakorzenienie

właśnie wróciłam z Kościoła, poszłam ze współlokatorką i tż wracając weszłam z nim do sklepu po coś na obiad. I on się tam na mnie obraził i wyszedł, zostawiając mnie w nim z zakupami i bez kasy wyszłam na kompletną idiotkę

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 14:41   #940
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Tu o odczulaniu nikt nie slyszal a i 5 lat temu bedac w Polsce sie tym nie interesowalam. Podobno wraz z wiekiem alergie powinny przechodzic wiec czekam az sie zestarzeje Jestem jedyna w rodzinie zarowno ze strony mamy jak i taty, ktora ma jakiekolwiek alergie i strasznie sie to u mnie skumulowalo. Wiec mam zarowno na czynniki lotne, spozywcze i kontaktowe
Tak się pytam o odczulanie, bo ja bardzo jestem uczulona m.in na brzozę, olchę i leszczynę. No i alergolog dawno dawno temu zaproponował mi leczenie zastrzykami (kiedyś jak byłam młodsza dostawałam coś pod język). Dostawałam je przez chyba 5 lat albo więcej, aż w końcu lekarz stwierdził, że chyba wystarczy. Nie wiem czy to dzięki temu jest trochę lepiej.

Ja natomiast jestem jedyną która ma astmę. W mojej rodzinie nikt nie ma astmy, może baardzo dalekie pokolenie. Tego nie wiem. Za to moja mama ma alergię pokarmową, tata chyba na coś też.

Zbieram się do pracy. Udanej niedzieli dla każdej Ja wrócę to będzie po 22

Antoś 15.03.2018

Edytowane przez patuska18
Czas edycji: 2012-03-25 o 14:43
patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 14:46   #941
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Zbieram się do pracy. Udanej niedzieli dla każdej Ja wrócę to będzie po 22
Biedna jesteś, ale miłego dnia.

strasznie się cieszę, że nie mam alergii. Zamiast cieszyć się wiosną, trzeba się męczyć.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z Kościoła, poszłam ze współlokatorką i tż wracając weszłam z nim do sklepu po coś na obiad. I on się tam na mnie obraził i wyszedł, zostawiając mnie w nim z zakupami i bez kasy wyszłam na kompletną idiotkę
O co się obraził?
Stary 2012-03-25, 14:49   #942
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
simply wspolczuję :/ ja mam migrene wiec nie powinnam jesc czekolady cytrusow orzechow i serów. ale i tak to jem najwyzej boli mnie glowa, ale jakby mialo mnie coś swedziec, albo miałabym łzawić czy kichac to bym chyba oszalała :/ człowiek od razu jest rozdrażniony ospały przy takich alergiach :/ biedula z Ciebie
Spozywcze to u mnie nie powoduja kichania, ale swedzenie skory (dlonie, wierzch stop, tyl kolan, wewnatrz ud, zgiecie lokci, nadgarski, powieki) i wysyp krostek, pecherzy, pekajaca skora. Jak bylam mlodsza to nie potrafilam tego kontrolowac tak jak teraz i raz sie w nocy tak zalatwilam (pocierajac dlonmi o szorstka, ostra pufe) ze trzeba mnie bylo zabrac do szpitala bo sie pozbawilam skory z palcow i wewnetrznej strony dloni. Jak poparzona wygladalam. I tak chodzilam zawinieta jak w rekawiczkach z kciukiem przez 2 tygodnie. Ja sie staram nie jesc tego co mnie uczula (kakao, orzechy, cytrusy, pomidory), ale czasami poprostu "trzeba" Alergolog mi powiedziala, ze lepiej sobie co 3 - 4 tygodnie zrobic uczte i potem wziazc kilka tabletek antyhistaminowych niz codziennie/co kilka dni jesc male porcje bo wtedy mam te skladniki caly czas we krwi.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Ojjj A o co sie tak obrazil?
Stary 2012-03-25, 14:52   #943
karola991
Zakorzenienie

patka ja wroce o 24 wiec niech cie to pocieszy
Stary 2012-03-25, 14:54   #944
BYou
MBZ♥

Smerfik jak dla mnie przegięcie, nie ma takiej sprawy o którą ktoś mógłby się obrazić żeby robić taką pokazówkę i ze mnie idiotkę

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 14:56   #945
karola991
Zakorzenienie

simply a co to eczema? czy jakos tak? wspolczuje ci:/ jak mnie ugryzienie komara swedzi to zadrapuje do krwi i potem miesiac mi sie goi takie wielki strup wiec ja na twoim miejscu na smierc bym sie zadrapała:/

smerfi co mu odje#$%bało?

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Smerfik jak dla mnie przegięcie, nie ma takiej sprawy o którą ktoś mógłby się obrazić żeby robić taką pokazówkę i ze mnie idiotkę
dokladnie chyba musielibysmy się rozstac w tym sklepie zeby mnie tak na lodzie zostawil bez kasy i z zakupami :/ najwyzej by sie chwile podąsał i nie odzywał ale nie ośmieszyłby mnie przy ludziach :/
wspolczuje Ci!
Stary 2012-03-25, 15:00   #946
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
simply a co to eczema? czy jakos tak? wspolczuje ci:/ jak mnie ugryzienie komara swedzi to zadrapuje do krwi i potem miesiac mi sie goi takie wielki strup wiec ja na twoim miejscu na smierc bym sie zadrapała:/
W tlumaczeniu na polski to wyprysk/egzema - taka choroba skory. Wstawie linki do Wikipedii, tam sa zdjecia, nie sa najprzyjemniejsze wiec ostrzegam. U mnie zazwyczaj to wyglada jak na drugim zdjeciu jak juz mnie zlapie, ale na szczescie na mniejszej powierzchni ciala zazwyczaj.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wyprysk
http://pl.wikipedia.org/wiki/Atopowe...nie_sk%C3%B3ry

Edytowane przez SimplyDivine
Czas edycji: 2012-03-25 o 15:02
SimplyDivine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 15:01   #947
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Spozywcze to u mnie nie powoduja kichania, ale swedzenie skory (dlonie, wierzch stop, tyl kolan, wewnatrz ud, zgiecie lokci, nadgarski, powieki) i wysyp krostek, pecherzy, pekajaca skora. Jak bylam mlodsza to nie potrafilam tego kontrolowac tak jak teraz i raz sie w nocy tak zalatwilam (pocierajac dlonmi o szorstka, ostra pufe) ze trzeba mnie bylo zabrac do szpitala bo sie pozbawilam skory z palcow i wewnetrznej strony dloni. Jak poparzona wygladalam. I tak chodzilam zawinieta jak w rekawiczkach z kciukiem przez 2 tygodnie. Ja sie staram nie jesc tego co mnie uczula (kakao, orzechy, cytrusy, pomidory), ale czasami poprostu "trzeba" Alergolog mi powiedziala, ze lepiej sobie co 3 - 4 tygodnie zrobic uczte i potem wziazc kilka tabletek antyhistaminowych niz codziennie/co kilka dni jesc male porcje bo wtedy mam te skladniki caly czas we krwi.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Ojjj A o co sie tak obrazil?
Cytat:
Cytat:

smerfi co mu odje#$%bało?

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

dokladnie chyba musielibysmy się rozstac w tym sklepie zeby mnie tak na lodzie zostawil bez kasy i z zakupami :/ najwyzej by sie chwile podąsał i nie odzywał ale nie ośmieszyłby mnie przy ludziach :/
wspolczuje Ci!
Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Biedna jesteś, ale miłego dnia.

strasznie się cieszę, że nie mam alergii. Zamiast cieszyć się wiosną, trzeba się męczyć.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

O co się obraził?
nie wiem do końca o co mu chodziło, nie mogliśmy się dogadać o produkty na obiad, bo ja teraz wielu rzeczy nie jem, a on ma ostatnio dziwne zachcianki na złość mojej diecie. Do tego mamusia mu serwuje goloneczki, a ja sałatki :/
jestem wściekła

Stary 2012-03-25, 15:10   #948
karola991
Zakorzenienie

matko czemu on jest takim mamisynkiem? :/ a ja narzekałam na Bartka a on przy twoim to pikuś :/ boszsz jak mamy odmienne zachcianki na obiad to albo robimy sobie coś innego albo jeden dzien to co ja chce a drugi to co ttż, i o taką bzdurę zrobił ci takie chamstwo?;/ kiedy od zmądrzeje i dorośnie?
a ja go broniłam jak się zaliłas kiedy byl chory czy coś tam a teraz widze ze to racja byla po twojej stronie
Stary 2012-03-25, 15:12   #949
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem do końca o co mu chodziło, nie mogliśmy się dogadać o produkty na obiad, bo ja teraz wielu rzeczy nie jem, a on ma ostatnio dziwne zachcianki na złość mojej diecie. Do tego mamusia mu serwuje goloneczki, a ja sałatki :/
jestem wściekła
Po slubie tez mu mamusia będzie gotowała? Mógłby w końcu dorosnąć.
Stary 2012-03-25, 15:13   #950
Zuzik06
Wtajemniczenie

Patka Simply ja mam na kiwi, kota i byliny... objawy mam niestety takie same - zaburzenie oddychania, zweza mi sie tchawica i sie dusze. Raz było meeega blisko światełka w tunelu, traciłam przytomnosc, miałąm bardzo podwyższony rytm serca, odrętwienie kończyn bardzo szybko postępujące, ale na szczescie wszystko sie zatrzymało i żyje najgorzej jest własnie w przypadku kiwi... ale ponoc nie ma sensu sie odczulac skoro moge unikac tych czynników i nie mam z nimi stycznosci zbyt czesto... gozej jak zjem cos a nie wiem, ze były tam kawałki kiwi także dziewczyny bardzo mi przykro, ze jesteście tak mocno uczulone

Smerf wtf?!! co za ziomek... i co poszedł do mamusi zjeść dobry obiadek i sie nie bedzie odzywał urażony? ja pierdziule
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 15:13   #951
karola991
Zakorzenienie

simply toś biedna z tą skórą, a jakoś da się tę chorobę złagodzić? ze powiedzmy masz okresy ze masz skórę bez niczego?
a tak z innej beczki jak w tym tygodniu nie dojdą ksiązki to takiego gnoju narobię pojde tam i sądem nastraszę
Stary 2012-03-25, 15:17   #952
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
matko czemu on jest takim mamisynkiem? :/ a ja narzekałam na Bartka a on przy twoim to pikuś :/ boszsz jak mamy odmienne zachcianki na obiad to albo robimy sobie coś innego albo jeden dzien to co ja chce a drugi to co ttż, i o taką bzdurę zrobił ci takie chamstwo?;/ kiedy od zmądrzeje i dorośnie?
a ja go broniłam jak się zaliłas kiedy byl chory czy coś tam a teraz widze ze to racja byla po twojej stronie
nie rozumiem go, bo staram się mu gotować co chce, myślalam, że mi pomoże w moim odchudzaniu, a on mi obrazy robi, bo sam nie wie, co by zjadł, ale nie to co ja proponuje, choć ciale mówie, że może być dowolne mięso (jak tak do potrzebuje) tylko pieczone, a nie smażone. Dziś ustalilismy, że zrobimy ryż z koktajlem truskawkowym, ale on musi mieć śmietanę (chciałam jogurt) i biały ryż (ostatnio jem tylko ciemny). Ja i tak wzięłam to co on chciał, bo do tego dania lepiej pasuje, tylko stwierdziłam, że sobie zrobie bez śmietany, to coś zaczął, że co ja jem, najlepiej suchy ryż bym jadła etc. I poszłam po biały ryż, pytając/stwierdzając, że pewnie taki woli. No i on coś burknął, obraził się i wyszedł

ostatnio ma często takie humory, ja rozumiem wszystko, stres, problemy z żołądkiem, ale bez przesady, ja dam się tak traktować

Stary 2012-03-25, 15:20   #953
karola991
Zakorzenienie

a swoją drogą smerfi możesz mu uświadomić, ze mała dieta jemu też nie zaszkodzi, że skoro Ty się odchudzasz pewnie nie tylko dla siebie ale i dla niego to on też moglby zrzucic pare kilo aby Cię wspierać, co za DZIAD

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

no bez przesady kazdy ma stres i jakieś swoje problemy nie możesz tego tak usprawiedliwiać jakby miał rzeczywiste problemy to by nie opychał się goloneczkami u mamy:/
Stary 2012-03-25, 15:20   #954
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Po slubie tez mu mamusia będzie gotowała? Mógłby w końcu dorosnąć.
Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
Patka Simply ja mam na kiwi, kota i byliny... objawy mam niestety takie same - zaburzenie oddychania, zweza mi sie tchawica i sie dusze. Raz było meeega blisko światełka w tunelu, traciłam przytomnosc, miałąm bardzo podwyższony rytm serca, odrętwienie kończyn bardzo szybko postępujące, ale na szczescie wszystko sie zatrzymało i żyje najgorzej jest własnie w przypadku kiwi... ale ponoc nie ma sensu sie odczulac skoro moge unikac tych czynników i nie mam z nimi stycznosci zbyt czesto... gozej jak zjem cos a nie wiem, ze były tam kawałki kiwi także dziewczyny bardzo mi przykro, ze jesteście tak mocno uczulone

Smerf wtf?!! co za ziomek... i co poszedł do mamusi zjeść dobry obiadek i sie nie bedzie odzywał urażony? ja pierdziule
nie wiem, jak to będzie. Ostatnio jadał ze mną, ale tatus mu powiedział, że za rzadko w domu bywa i i m się obiady marnują bo na nie nie przychodzi (a kto im każe dla niego gotować?). I od tego czasu je w domu, u mnie jakąś kolację. Ale że teraz w domu są gorsze obiady, bo jego tata ma ścisłą dietę cukrzycowo- na anemię to sobie lawiruje i kombinuje. Ja mu kazałam wybrać gdzie jada i że jak mu moja kuchnia nie pasuje to w domu niech je

Stary 2012-03-25, 15:23   #955
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, jak to będzie. Ostatnio jadał ze mną, ale tatus mu powiedział, że za rzadko w domu bywa i i m się obiady marnują bo na nie nie przychodzi (a kto im każe dla niego gotować?). I od tego czasu je w domu, u mnie jakąś kolację. Ale że teraz w domu są gorsze obiady, bo jego tata ma ścisłą dietę cukrzycowo- na anemię to sobie lawiruje i kombinuje. Ja mu kazałam wybrać gdzie jada i że jak mu moja kuchnia nie pasuje to w domu niech je
Ja bym mu już na pewno więcej nie ugotowała.

Mój TŻ wie, że mnie się nie krytykuje, bo się zniechęcam.
Stary 2012-03-25, 15:25   #956
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
r

Picz może akurat się uda choć ja bardziej liczę na Wasz rychły ślub żebym mogła Cię monetami obsypać

mi się marzą Indie i KubaMąż obiecał że pojedziemy a z bliższych Turcja
kochana
wiem, że to mało zazdrośnicowe, ale wolałabym teraz gdzeiś wyjechać niż wziąć ślub

a turcja to w tym roku?
Cytat:
ech...

byliśmy w lesie, pobiegaliśmy trochę a potem na lody piękny dzień dzisiaj
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 15:28   #957
crozee
Zakorzenienie

czesc bobry
ale dzisiaj ładna pogoda!
wczoraj mielismy w miare fajny dzien, tylko szybko zleciał
w koncu o 15 wyszykowalismy sie na spacer, tz poszedł z młodym na malte, a ja na zakupy kupiłam sobie plaszczyk granatowy z hm i jakies inne ciuchy. w koncu jakies zakupy ciuchowe po porodzie zrobiłam
a potem poszlismy jeszcze na spacer i do domu niestety poptem mały był marudny, cos mu ostatnio jest.. w nocy znowu pogoń za glutem, na szczescie juz ma mniej kataru niz poprzedniej nocy. szkoda tylko, ze spalismy godzine krócej

co do podrozy, to ja za wiele nie zwiedziłam jeszcze. pare panstw tylko, takich typowych. a marzy mi sie dominikana albo jakis inny raj chociaz na typowe package holidays do popularnych kurortow mi szkoda kasy, wole za te pieniadze jechac w polskie góry albo nad morze

Simply, wspolczuje Ci z tymi alergiami przekichane masz... ostatnio bardzo duzo ludzi staje sie alergikami. ciekawe od czego to jest zalezne. ja chyba tez mam na cos alergie, bo zauwazylam ze w porze wiosennej mam katar-wodę i oczy pelne piasku kiedy jestem na dworze (nie na polu )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-25, 15:32   #958
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
simply toś biedna z tą skórą, a jakoś da się tę chorobę złagodzić? ze powiedzmy masz okresy ze masz skórę bez niczego?
a tak z innej beczki jak w tym tygodniu nie dojdą ksiązki to takiego gnoju narobię pojde tam i sądem nastraszę
Da sie Tylko musze omijac niektore produkty i czynnosci, byc ostrozna z kosmetykami i smarowac sie mascia sterydowa jak tylko zacznie mnie swedziec.

Mam nadzieje, ze dojda bo inaczej nic z tej poczty nie zostanie
Stary 2012-03-25, 15:34   #959
BYou
MBZ♥

Picz fakt, mało zazdrośnicowe
mysleliśmy czy do Turcji skoczyć w tym roku ale jak się spełnią marzenia to raczej wolimy nad morze uderzyć, a nie być gdzieś daleko

Smerfik przecięcie pępowiny, innej rady nie ma, no i wybicie z głowy takich zachowań na poziomie obrażonego kilkulatka.

Crozee a jak uszka Małego?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 15:34   #960
karola991
Zakorzenienie

smerfi ja tez bym mu juz nie gotowała i kazała wybierać albo zię zeni z tobą albo z mamusią ja to bym focha zarzuciłam jak nie wiem, też nie lubie jak tż coś krytykuje jak zrobie i się staram i wtedy jak już raz cos powie to jest foch i chowamn swojhe jedzenie i mowie ze ma spadac i sam sobie coś ugotowac jak jest taki mądry wtedy potulnie przeprasza albo żre ze słoików i po jednym dniu wszystko moje mu smakuje tylko, ze my już mieszkamy razem to jemu mamusia juz nie zrobi

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości