|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Ratunku Dziewczyny!
Kończymy 8tydz skokiem rozwojowym ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Wczoraj ją pochwaliłam na forum...a pisałam, żeby tylko nie zapeszyć i mam ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Karolca widzę, że Twojej Ewelince też nieźle się zaokrągliło ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() mojemu malemu nie zanosi sie na sen w przeciwieństwie do mnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem o co chodzi... Ewelinka zaczyna mi płakać jak opętana ![]() Od 16 spała dwa razy po 10-15 minut, wiem, że jest zmęczona, bo przy piersi przysypia...a potem krzyk ![]()
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki
![]() stesknilam sie za Wami ![]() tak troche nadrobilam i Mravka super ze znalazlas tak swietna pediatre, Julliczka moja Hania ma taka blizne miedzy brwiami, ktora sie robi widoczna jak Hania placze. juz raczej zawsze bedzie to miala. Gosia mi sie wydaje ze sluszna decyzje podjeliscie. a u nas chyba powoli ciezkie dni mijaja, kolezanka w koncu pojechala ale pojawiali sie jeszcze inni goscie a ja nie lubie gosci miec i juz.bylam nerwowa, Hanka tez i sie tylko wymeczylam.wiec kuz wiem, ze tesciowej nie chce do pomocy bo moze u nas byc ktos maks 5-7 dni - a ja i tak sie wtedy mecze, bo gadaja za glosno, zamykanie drzwi za glosno, w kuchni po swojemu robienie niektorych rzeczy it itd...masakra psychiczna jak dla mnie, tylko ze ja i tak nie skacze teraz dla gosci i kolezanka ze je co innego niz my sama sobie robila posilki i ja sporo czasu spedzalam na gorze bo Hania byla niespokojna. w domu wrocilo wszystko do normy i Hania jest spokojniejsza. nadrobie tez maila i wrzuce pozniej jakies zdjecia. |
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Rozeznanie
|
no to dołączam do ciężkiego dnia
![]() chyba idzie nam ząbek albo jakiś spóźniony/przyśpieszony skok mamy ![]() masakra cały dzień płacz i marudzenie, nawet w kąpieli był płacz, pierwszy raz przez całe 3 m-ce życia mojego szkraba ![]() ja obstawiam ząb, bo pojawiła się biała kropeczka na lewej dolnej jedynce, Filip kiepsko śpi ostatnio, nawet nocą jakoś tak niespokojnie, ślini się na maksa, wpycha wszystko do buzi i gryzie, nawet moją rękę... oby szybko mu przeszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Uff ale dzien za nami, jestem padnieta. Zalatwilismy juz na amen chrzciny, beda 24.6 o 9.30- troche wczesnie, no ale co zrobic. Co najlepsze to chrzest po mszy ale musimy cala msze i tak w kosciele spedzic i zarezerwuja nam pierwsza lawke
![]() ![]() ![]() Konia, niby sensownie to wyjasnilas, ale mnie zastanawia to, ze przeciez obojetnie czy czlowiek utuczy sie ciastkami czy mc donaldsem to i tak kilogramy te same ![]() ![]() Lenka, Mravka ale mezow macie innych co? heheh A jeszcze chcialam dodac, nie wiem jak Wy ale ja osobiscie jeszcze nie spotkalam wsrod znajomych dziecka tlusciutkiego po mm, a po cycu widze non stop takie ludki michelin ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-06-05 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
A gdzie jest Desia?
Może to na zmianę pogody dzieci marudne , co? Mam nadzieję,że Dzieciaczki już będą milusie ![]() Mravka wiem o jakim programie mówisz , oglądałam często , smutne to bardzo co ludzie muszą przechodzić ![]() Cześć Monia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Konia to mam nadzieje ze u mnie pogoda sie pogorsxy i bedzie padzc ze 3 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bada się czasem skład tkankowy ludzi, może dzieci przekarmione na mm mają więcej komórek tłuszczowych ![]() Jak jesteśmy dorośli to już nie ma pewnie znaczenia czy wpierniczamy lody czy maca , ale u dzieci pewnie ogromne ma znaczenie od początku co je i ile , bo się wszystko kształtuje ,człowiek to mega skomplikowany twór ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() Aguśka bavarią to się nie upije, zresztą mam dość na następne pół roku ![]() Aguśka jak prałaś tą chustę Twoją ? ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
A Emigra przecież Twoja Julka nie jest michelinkiem, a widzę ,że Ci mocno ten temat doskwiera, ja osobiście znam i takie dzieci i takie, ale po cycu nie znam żadnej kuleczki a po mm znam kilka, ale to nie musi być regułą, bo ważne też co po cycu dziecko dostaje , jak rodzice pilnują żeby dziecko się nie zażerało pustymi kaloriami to jedno i drugie dziecko nie musi miec problemów. No i właśnie to co dodałaś, że z michelinków po cycu się wyrasta, a z michelinków po mm jest trudniej, ale nie znasz takich dzieci, akurat może Twoi znajomi nie przekarmiali, ale są takie przypadki. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-06-05 o 21:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#942 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Gryzie mnie ten temat przybierania ale z ciekawosci Konia. Po prostu nie rozumiem jak to wszystko u tych naszych maluchow dziala, bo generalnie 2+2 jest 4 wiec po jedzeniu i tyciu chudniecie powinno tyle samo zajmowac bez wzgledu po czym sie przytylo, a widac ze u tak malych dzieci jest inaczej ale nikt mi nie umie wyjasnic jak to jest ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tuszy ma się bardzo kwestia trawienia nie tylko w trakcie trawienia , bo jak jesz coś lekkostrawne na bank będziesz mniej tyć niż od ciężkostrawnych rzeczy mimo ,że będą mieć podobną kaloryczność. Emigra, mleko mm jest ok, a czuję ,że Cię męczy,że ktoś znów coś gada,że mleko mm jest niby gorsze, co? ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Ja nie wiem jak to ująć, ale dzieci utyte na mm są takie nalane , a na cycu tak inaczej wyglądają, no nie umiem tego ubrać w słowa, wg mnie mają więcej tkanki tłuszczowej i tyle. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio ogladalam sobie fotki synka kolezanki, jest starszy od Julki 6 tygodni a wazy juz prawie 9 kg i jest tylko na cycku ... to mnie sklonilo do tych rozmyslan ![]() Tutaj nie moga odmowic nam chrztu ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Wtajemniczenie
|
Lenka i Mravka alez zbieg okolicznosci
![]() ![]() Aguska ja tez spedzam wieczory karmiac...ogladam wtedy swoje seriale i nadrabiam Was. jest to przewaznie po kilka dobrych godzin na cycu. Konia co do chusty, to dzis na zywo widzialam wiazanie chusty, kolezanka ( odwiedzila mnie dzis - poznalysmy sie wszpitalupo porodzie, wiazala na spokojnie - i zajelo jej to chyba minutke tylko i tlumaczyla mi), poszlysmy na spacer, moja Hanka darla sie przez 15min w wozku a jej Lucy wlozona do chusty zasnela po 5minutach. Lucy wygladala ze jej wygodnie, ale kolezanka mowi ze musi ja odstawic, bo mala chce tylko na rekach byc...non stop i ze inaczej nawet nie zasnie, no ale ona od poczatku ja nosila na rekach to moze tez dlatego. co do mm i cycka....widzialam dzieci grube na cycku i grube na mm, dzieci z waga normalna na cycku i z normalna na mm ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-06-05 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#946 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gosia, nie jestes zla corka - po prostu Twoja mama sama powinna zrozumiec ze masz swoja rodzine, swoje zycie, dzieci, meza i potrzebujecie troche tej Waszej rodzinnej prywatnosci, a matka/tesciowa to nie jest zbyt dobry pomysl na dluzsza mete. Mysle ze moja mama by zrozumiala, ale trzeba to bardzo delikatnie powiedziec, zeby nie zrozumiala zle ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siostra z kolei ma większą tendencję do tycia.
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- a z drugiej strony dochodzi moj maz (najciemniej pod latarnia ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
Emigra nie ma co się śmiać
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- http://www.maluchy.pl/pokaz_a_print.php3?nr=168 taki artykuł w temacie |
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ta jak już coś napisze... ![]() a kto to są ta cała stokrotka i powolniak?? Oświećcie ![]()
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.playback.pl/numer31/pibi/.../screen278.jpg nie mogę na wakacjach wyglądać tak http://www.sztukater.pl/seriale/keep...nces_5_4_1.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#959 | ||||
Gang Iren
|
Dzieki dziewczyny za wypowiedzi.Mam nadzieje,ze bedzie dobrze!Tak bym chciala,zeby to mama zaczela i powiedziala,ze chce wyprowadzic sie.Ale tak raczej sie nie stanie.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Balbinka musisz koniecznie nadrobic te braki!Jak mozna nie znac takiego fajnego serialu??
![]() |
#960 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() gosia co do Twojej mamy, to popieram dziewczyny. Twoja mama jest dorosłą kobietą, więc na pewno sobie poradzi, a Ty wreszcie spokojnie zajmiesz się swoją "nową" rodzinką. Może i mama się obrazi, ale w końcu musi zdać sobie sprawę, że Wy też macie swoje życie, dom itp. Monia oj też nie lubię jak goście siedzą mi na głowie zbyt długo. Odpoczywajcie teraz. A jak jacyś goście będą się zapowiadać, to oznajmij, że tym razem ich przyjąć nie możesz. To zrozumiałe, że masz swoje życie i musisz sobą i córeczką się zająć. emigra to fajnie, że Wam się udało chrzest załatwić. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() sorki, nie mogłam się powstrzymać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.