|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Co zrobić? | |||
| Obciąć |
|
33 | 57,89% |
| Nie obcinać |
|
24 | 42,11% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaka FRYZURA będzie mi pasować ? - Cz. II - wątek zbiorczy
Ja jak nie wiem co by mi pasowało pytam zaufane osoby o to, najczęściej męża, bo widzi mnie na co dzień w różnych wersjach że tak powiem i tym się kieruję, czuję się pewniej.
|
|
|
|
|
#932 |
|
Przyczajenie
|
co zrobić z włosami? :)
Czeeeeść
![]() Nie bardzo chciałabym wstawiać zdjęcie swoje na publiczne forum, więc jak ktoś by chciał pomóc to napiszcie, wyślę na PW czy tam mailem ![]() Ostatnio kompletnie znudziły mi się moje włosy, przez całe życie miałam mniej więcej podobne- proste kłaczki + grzywka (mam niestety dość wysokie czoło i bez grzywki ani rusz ). Jednak już mam ich troszkę dosyć i chętnie bym coś zmieniła, może ktoś będzie miał jakiś fajny pomysł? Dodam tylko, że moje włosy niestety są cienkie i rzadkie, ale za to bardzo mięciutkie i zadbane Obecnie mam takie z 5cm za ramiona, brązowo-rudawe i grzywkę na prosto, którą czasem robię na bok. Noszę też okulary- czarna oprawka, "kujonki".PS myslałam o zrobieniu sobie trwałej- takiej delikatnej, moja kumpela po 2 miesiącach po zabiegu ma superwłosy, w takie drobne falki jak po warkoczykach. Jednak fryzjerka powiedziała mi że na moich włosach to nie wyjdzie (bo cienkie) i że nie ma opcji że zrobi to od np. 1/3 długości, bo można tylko na całych włosach (a ja nie chce na całych, bo mam grzywkę, głupio by to wyglądało). Serio tak jest? Strasznie się już napaliłam na te loczki.. |
|
|
|
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: co zrobić z włosami? :)
Cześć
mam długie, gęste i niestety puszące się włosy pod wpływem nawet najmniejszej ilości wilgoci Kilka lat temu miałam krótką, asymetryczną fryzurę i do dzisiaj z niej do końca nie wyszłam tzn. włosy z przodu są krótsze (sięgają zaraz za ramiona) a tył jest dłuższy, do pasa. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad ich wyrównaniem, ale obawiam się, że nie będę mogła sobie z nimi poradzić (z powodu ich gęstości i puszenia się) Może któraś z Was miała doświadczenia z takimi włosami i coś podpowie? Dodaje zdjęcia, aktualnie mam jeszcze prostą grzywkę, więc to zdjęcie jest aktualniejsze
|
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Ładne masz te włosy
|
|
|
|
|
#935 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
To pewnie w dużej mierze kwestia odpowiedniej pielęgnacji ale rzeczywiście wydaję mi się że jak zetniesz na równo to mozesz mieć większy problem. Możesz ewentualnie zmniejszyc różnice w warstwach
|
|
|
|
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
Stosuje odzywki, maski, spraye ochronne itp (oczywiście nie wszystko na raz
) i na pewno jest lepiej niż 2 lata temu. Szukam tego najlepszego kosmetyku a jeżeli chodzi o ścięcie to cieniowanie w 100% musi być na mojej głowie, inaczej tylko związanie w kucyk mnie ratuje
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#939 |
|
Raczkowanie
|
No i ostatecznie skonczylo się na obcieciu😊
|
|
|
|
|
#940 |
|
Konto usunięte
|
Potrzebuję jakiejś sugestii co do fryzury, bo mam wrażenie, że wszystko już było, a chciałabym coś odważnego, drastycznie innego.
Trochę o moich włosach: - obecnie są nieco krótsze niż do ramion - pojedynczy włos jest cienki, ale jest ich duuużo - mają skłonności do falowania się - nie mogę mieć grzywki, bo mam "wicherek" na czole i z grzywką wygląda to idiotycznie - odpada prostowanie i skomplikowana stylizacja rano, bo nie mam czasu |
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym na Twoim miejscu popatrzyła na fryzury Katie Holmes- masz moim zdaniem podobną buzię więc można poszukać inspiracji.
Swoją drogą w tych kręconych pięknie wyglądałaś więc jak widać wcale nie musi to być nic odważnego. Czasem naturalne fryzury dużo lepiej podkreślają urodę ![]() Coś w tym stylu by Ci pasowało moim zdaniem |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wrzuciłam załączników a podczas edycji nie umiem
|
|
|
|
|
#943 |
|
Przyczajenie
|
Coś
Edytowane przez Cipciripci Czas edycji: 2015-11-27 o 16:23 |
|
|
|
|
#944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W każdym razie dziękuję za sugestię, poszukam czegoś w stylu K.Holmes
|
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#946 |
|
martuska877
|
Fryzura na sylwester do bordowej sukienki
Moja sukienka jest koloru bordowego buty srebrne na szpilce
Jaka fryzura raczej ich nie zapnę więc chyba tylko wymodelowanier?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1457735138 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1459534071 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1072081 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1210871 Edytowane przez martuska87 Czas edycji: 2016-02-16 o 13:57 |
|
|
|
|
#947 |
|
Rozeznanie
|
Może coś w tym stylu, tylko z grzywką zostawioną na przedzie?
|
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Można też z boku zapleść warkocz dobierany.
Ale takie fale niedbałe zrobione prostownicą też będą fajnie wyglądać. |
|
|
|
|
#949 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dołączam się do tematu, potrzebuję porady co do kształtu fryzurki i koloru.
Mam wysokie czoło i zakola, włosy są proste i rzadkie. Miałam robioną analizę kolorystyczną - wyszło że jestem zimą. Więc chłodne kolory. Mam ochotę na jakąś zmianę w wyglądzie i chciałabym się Was poradzić ![]() Dołączam zdjęcie robione na szybkiego. Edytowane przez linka1988 Czas edycji: 2015-12-21 o 11:42 |
|
|
|
|
#950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#951 |
|
Konto usunięte
|
Witam
![]() Nie czuję się na tyle pewnie, by wrzucać swoje zdjęcia, więc odsyłam do wątku innej wizażanki o podobnych proporcjach twarzy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774356 Tak jak autorka, mam lekko asymetryczną twarz, lewa strona żuchwy jakby pełniejsza, większa od prawej. Czoło prawie tak wysokie jak autorka. Całe życie mam prostą grzywkę i przedziałek na środku. Włosy lekko kręcone na końcach, długość do łopatek. Mam dość tej prostej grzywki, zapuściłam ją (póki co sięga lekko za nos) i nie wiem jak ją nosić. I nie wiem też gdzie zrobić przedziałek, żeby jakoś wyszczuplić/zasłonić ten większy policzek albo wyrównać proporcje. Jaka fryzura by tu pasowała? Za kilka dni wybieram się do fryzjera i chciałabym mieć już jakąś koncepcję
Edytowane przez 70dd468e07eb673ab65e89e138309c61dced7434_5f137f251019b Czas edycji: 2015-12-23 o 17:51 |
|
|
|
|
#952 |
|
Przyczajenie
|
zbyt wysokie i wypukłe czoło
Hej, mam problem, który nie daje mi spokoju
![]() Tym problemem jest zbyt wysokie oraz wypukłe czoło. Wszystko byłoby w porządku gdybym miała proste włosy, wtedy mogłabym mieć grzywkę i po kłopocie. Niestety mam włosy bardzo kręcone. I nie chcę ich już tak męczyć prostownicą. Mam straszne kompleksy z tego powodu. Co mogłabym zrobić, aby jakoś to zmienić? Jestem bezradna... Z góry dziękuje za pomoc i życzę Miłego wieczoru. |
|
|
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
Hej, potrzebuję porady. Chodzi za mną już jakiś czas zmiana fryzury na a'la Kożuchowska. Nie wiem czy będzie mi pasować. Doradzicie coś ?
dodam, że po ponad 10 latach posiadania czarnych włosów zeszłam do najpierw rudego, teraz bardziej orzechowego. Moze jeszcze zmiana koloru?Obecny kolor to zdjęcie dwa i trzy
Edytowane przez beata0807 Czas edycji: 2016-01-03 o 18:36 |
|
|
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
Ściąć czy zostawić ?
Hej, w związku z tym, ze napisałam post w dziale fryzury, ale widzę, ze mało kto tam się udziela wrzucam link do mojego posta z prośbą o pomoc
czy fryzura a'la Kożuchowska będzie mi pasować? i co z kolorem?https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=956 |
|
|
|
|
#955 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ściąć czy zostawić ?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Beta myślę że powinno Ci pasować
![]() Tylko wersja uczesania raczej nie tak mocno do góry jak czasem chodzi bo masz pociągłą twarz i myślę że to zaburzy proporcje. Ale w krótkich włosach będzie Ci dobrze chociaż w tym bobie też super wyglądasz. Rudy też Ci bardzo pasował A obecny kolor ciekawa jestem bliżej którego zdjęcia im w realu. Bo na drugim zdjęciu wyglądają super a na trzecim mniej.
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pierwszym zdjęciu super wyglądasz
|
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i tak się waham co zrobić :P
|
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#960 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym zostawiła, ładnie Ci w tej długości
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

Kilka lat temu miałam krótką, asymetryczną fryzurę i do dzisiaj z niej do końca nie wyszłam tzn. włosy z przodu są krótsze (sięgają zaraz za ramiona) a tył jest dłuższy, do pasa. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad ich wyrównaniem, ale obawiam się, że nie będę mogła sobie z nimi poradzić (z powodu ich gęstości i puszenia się)

A obecny kolor ciekawa jestem bliżej którego zdjęcia im w realu. Bo na drugim zdjęciu wyglądają super a na trzecim mniej.