|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Ja mam krzesełko CARETERO pòzniej jest stolik i krzesełko.Ja jestem zadowolona,Nie ma tylko regulacji wysokości i jest do 18 kg.
#933 |
Rozeznanie
|
Śpieszę donieść, że Miki zaczął raczkować, a do tego zaczyna się wspinać po wszystki co pionowe, nie ważne czy stabilne czy też nie. Stąd też spora ilość guzów.
![]()
#934 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy zaczął to robic z dnia na dzień czy na początku leżąc na brzuszku podnosił np. dupkę do góry? Bo mój Antoś to jak się go poloży na brzuszku to tak leży czasem zmieni polożenie o 90 stopni, ale nie unosi dupki do góry. Dziewczyny, a jakie macie plany na świętna, tzn. dotyczące waszych dzieci. Ja się troche martwie jak to będzie w Wigilię ponieważ Antoś ostatnio chodzi mi spać najpóźniej o 18.30, a u mojej babci kolacja na 17.30 i później do teściowej dopiero i nie wiem jak to będzie wyglądać, czy on nie będzie plakać itp. Albo zrezygnuje z wizyty u teściowej ![]() Edytowane przez natusiakac21 Czas edycji: 2012-11-20 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my w rozwoju ruchowym to jesteśmy w lesie ![]() dziewczyny doradxcie cos, chciałam na dniach kupić fotelik dla Marci ze wzg na ceny w sklepie int (teraz są promocje a w sklepach stacjonarnych jest conajmniej 100eur drożej). zastanawiam się nad poniższymi modelami ale... patrzylam na ten maxi cosi tobi ale podobno jest waski i w zimowym ubraniu dzieciom jest ciasno ? - tak pisza na forum... http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_...maxi+cosi+tobi patrzylismy tez na ten bo ma fajna funkcje ze sie obraca i latwiej wsadzic dziecko. no ale w testach ma ocene tylko 3 a ten wyzej 4 http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_...axi+cosi+axiss tu filmik jak sie obraca: http://www.youtube.com/watch?v=ICOPHLHWjDA no i sa tutaj jeszcze te britax - podobno to to samo romer tylko na ang rynek inaczej sie nazywaja. montuja sie na isofix wiec chyba sa bezpieczniejsze niz maxi cosi. http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_...tax+9-18&ajr=0 doradzcie cos please!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#936 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już sobie wybrałam prezent, teraz tylko muszę go zamówić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Byłam w Tesco, obmacałam zabawki i jakoś tak do żadnej się nie przekonałam ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Rozeznanie
|
Jak leżał na brzuszku to zaczął podciągać kolana do brzuszka i unosić pupę i na początku to tylko tak się podnosił i posuwał się na brzuchu a na kolankach się chwiał i w sumie chyba po 3-4 dniach ruszył z kopyta i teraz śmiga jak głupi i do tego podnosi się do klęczek na wszystkim.
![]() |
#938 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |||||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lampki żadnej nie palimy. Dopiero jak się budzi, to taką małą zapalam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pola - gratulacje. Fajnie, że uda Wam się wyjechać skoro tego chcecie ![]() ![]() Jeszcze coś miałam napisać, ale zapomniałam ![]() A, Celina ma takie 2 małe czerwone placki nad brodą i się zastanawiam czy coś jej zaszkodziło, czy to od śliny i ciągle drażni to miejsce ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#940 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po prostu zaśnie u mojej mamy/teściów ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#941 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=aga_bre;37726076]Śpieszę donieść, że Miki zaczął raczkować, a do tego zaczyna się wspinać po wszystki co pionowe, nie ważne czy stabilne czy też nie. Stąd też spora ilość guzów.
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Fajne zabawki będą w biedronce ,Nie wiem czy macie gazetke?
![]() |
#942 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
![]() Dziś była akcja nad ranem, o 5 . Hania się obudziła, zjadła 70ml i w płacz.. dalej jesc nie chciała , tylko ciągle się darła. Daliśmy pic, zmienilismy pieluchę i dalej płacz ![]() ![]() Jestem tak niewyspana, tym bardziej, ze poszłam spac o 1:30. Idę do mojej marudyyyyyyy. Ciekawy dzień mi się zapowiada ![]()
#943 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez ostatnio niewyspana chodzę ale wieczorem nie moge zasnąć a moje dziecko przestało wstawać w nocy na jedzenie za to wstaje między 5 a 6 gotowe do zabawy ![]() ![]() ![]() ![]() zaraz obczaję biedronkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 | ||||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do pupci, to może faktycznie zęby? Wietrz dużo i może jakaś kąpiel w krochmalu? A córa niezły dekonspirator ![]() ![]() Cytat:
a dziękuję dziękuję. Mąż mi przywiózł z niemiec ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mąż faktycznie w tym trochę siedzi. Jego szef też się tym mocno zajmuje. No i generalnie mówi że warto ![]() ![]() Cytat:
Ale może zaśnie, w końcu ona też się nie wyspała ![]() dobra, spadam robić torick dla małża i w ogóle ogarniać ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No wlasnie dziewczyny.. pytanie dotyczace zasypiania... Oliwka ladnie zasypia jak sie ja trzyma za raczke, glaszcze po glowie ( wieczorem, bo w dzien jest wieksza masakra).. i w nocy jak sie wybudza to nie potrafi sama usnac tylko trzeba znowu trzymac ja za raczke.. Jak dziecko nauczyc, zeby w nocy jak sie przebudzi zasypialo samo.. czy najlepiej moze poczekac az bedzie wieksza i narazie zapewnic jej to poczucie bezpieczenstwa? Juz sama nie wiem.. Chociaz z drugiej strony Oliwka sie wybudza, bo przewraca sie na brzuch, a tak spac nie chce ( spala na brzuchu moze z 3 razy i wtedy to byly idealne noce bo sama sie na brzuch przewrocila i zasnela.. spala do rana)... co moze byc przyczyna tego przewracania na brzuch przez sen? Zla jakosc tego snu i zbyt plytki sen? Macie jakies pomysly? W sumie mysle, ze gdyby sie nie przewracala to spalaby cala noc bez przebudzania. Nasze noce wygladaja tak, ze co 1-1,5h ona sie budzi z placzem, podchodze do lozeczka, ona jest na brzuchu czesto przyjmujac pozycje do raczkowania, odwracam ja na bok, czasami wlasnie potrzymam za raczke ( w przypadku kiedy za bardzo sie juz rozbudzila) i dalej spi... za kolejne 1,5 h to samo. Nie liczac okresu zebowego zawsze wybudza sie z tego samego powodu, przewracania sie na brzuch. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- pola_m Super z tym wyjazdem, jesli sie cieszysz, a widze, ze tak to GRATULUJE i zycze powodzenia!! ![]() ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2012-11-21 o 09:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#946 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zadomowienie
|
Bransoletke Lilou z symbolem DKMS.
Ma któraś bransoletkę Lilou?? _agata w Tesco zabawki edukacyjne też się będą rabatowały ![]() A tu link do gazetki Biedronkowej http://gazetka.biedronka.pl/g37,Swie..._w_radosc.html Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-11-21 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pisalam jakis czas temu o tym, ze bedziemy robic badania pod katem refluksu... czekamy i czekamy, badanie mamy za tydzien. Wy piszecie, ze martwicie sie tym, ze dzieci raz zwymiotowaly po posilku, a ja glupia myslalam, ze dzieci w tym wieku to norma, ze jeszcze wymiotuja... moja Oliwka wymiotuje po kazdym.. obojetnie czy to kaszka, sloiczek, mleko mm czy cycek. Wczoraj jak zwymiotowala to takiego chlusta zapodala, ze uwalona byla ona, ja i podloga. Ciekawe co wyjdzie na tym badaniu, mam nadzieje, ze to nie refluks. Zaluje tylko, ze glupia sluchalam sie lekarzy i tak pozno robie to badanie... W ogole smieszne jest to , ze badanie robimy prywatnie, a tyle czekac trzeba! Ale powiem Wam, ze mimo tego, ze mloda zle sypia i czesto wymiotuje... to jest mega pogodnym dzieckiem.. caly czas sie usmiecha, czasami dostaje takiego napadu, ze nie umie przestac sie smiac... nawet jak marudzi bo jest spiaca.. to marudzi i sie smieje. Czasami placz wymieszany jest ze smiechem, wtedy juz jestem rozlozona na lopatki ![]() ![]() Cos dzis rozgadana jestem, ale Oliwka spi.. w mieszkaniu posprzatane, obiadu nie moge zroic bo zakupow nie mam, a ksiazke do czytania zostawilam w samochodzie, ide ogarnac pranie ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2012-11-21 o 09:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Rozeznanie
|
Hej!
Po zastanowieniu wybraliśmy łóżeczko ARTI. Dziękuję za Wszystkie opinie. ![]() _agata ![]() pola gratulacje! Mam nadzieję że się tam szybko odnajdziecie, z tego co piszesz na pewno tak będzie. Mój mąż przymierza się do tej tematyki co Twój mąż ale od czysto technicznej strony. ![]()
![]() |
#950 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ładne, estetyczne i urocze bransy. Aczkolwiek zawsze mnie zastanawiał ich fenomen. Może dlatego, że kiedyś sama robiłam biżuterię ![]()
![]() |
#951 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Rozeznanie
|
Podobają mi się te zabawki z Biedronki. Czas już część rzeczy kupić.
![]() Te zabawki z FP mają fajne ceny. Myślę o klockach dla chrześniaka M. Może jeszcze ten zestaw z ciastoliną dla mojej chrześniaczki (3,5 roku). Pomyślę. Dzięki za ulotkę. ![]()
#954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moja mała też reaguje już na zwierzaki- u moich rodziców są 2 psy i też się do nich garnie i gada ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#956 |
Raczkowanie
|
Super te zabawki z biedronki. Muszę się wybrać
Czy wy też tak macie, że każdą zabawkę która wam się spodoba chcecie kupić dla swojego dziecka? Bo ja to zaraz miejsca nie będę miała u Antosia w pokoju, a pokoj ma spory bo 15m2 ![]() ![]() Edytowane przez natusiakac21 Czas edycji: 2012-11-21 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W sklepach zabawki są piekne, ale po dłuższym zastanowieniu - gdzie ja to pomieszczę ![]() ![]()
![]() |
#959 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dałam dziasiaj Mai kaszke bananową, ale wcinała, bardzo jej smakowała, ja jej podjadałam, bo mi tez a z biszkoptami jeszcze bardziej. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zadomowienie
|
Czy można dawać już jogurt naturalny dziecku pòłrocznemu?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.