|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009
Cześć Mamuśki
![]() Wszystkim chorym Mamuśkom i dzieciaczkom duzo zdrowia życzę ![]() Madzia mój też miał w zeszłym tygodniu zapalenie tchawicy/krtani i tak szczekał w nocy. Lekarz stwierdził, że mógłby do szpitala na inhalacje, ale nie ma sensu, przepisał mi taki aerozol inhalacyjny Cortare, Mlody wziął jeden wziew i calą noc spokojnie spał. Dobrze, że juz w domu jesteście ![]() Muszę się Wam pochwalić, bo jestem bardzo dumna ze swojego syna ![]() Byliśmy dzisiaj u dentysty, bo mu się ostatnio zrobiła taka mała brązowa kropka na jedynce, a ja mam hopla na tym punkcie. Matko, tyle dzieci chodzi z zeżartymi przez próchnicę ząbkami. Kiedyś spotkałam znajomą z synkiem rok starszym od Filona i widzę że szczerbaty, nie ma jedynek, pytam ją czy mu juz tak szybko mleczaki wypadły, a ona ze śmiechem "No co Ty, próchnica mu zeżarła" ![]() Dobra, wracam do rzeczy ![]() Byliśmy w takim akademickim centrum, gdzie uczą się stomatolodzy, ale ponieważ chciałam żeby przyjęła go pani doktor a nie student, to czekalismy 1,5 godziny. Ja się nudziłam strasznie, bo nie zabrałam nic do czytania , ale Młody dokazywał z innymi w takim miejscu zabaw, ze stoliczkami, kolorowankami, kredkami itd. Myślałam, że będzie wrzask na fotelu, ale pani doktor pokazała mu wiertła Gucio i Maję i słonia ślinossacza, potem wsadziła mu "ręczniczek" pod wargę, ja przytrzymać tylko musiałam mu buzię, żeby trzymał otwartą, chwilkę powierciła i nałożyła taki półpłynny materiał, bo dziurka była za mała, żeby nałożyć zwykłą plombę. Wszystko trwało jakieś 5 minut, w ogóle nie płakał i robił wszystko co mu kazała. Normalnie najdzielniejszy chłopak na świecie ![]() Najlepsze jest to, że w ogóle nic mnie to nie kosztowało, więc nie wiem co powstrzymuje matki przed dbaniem o zęby swoich dzieci ![]() To byloby na tyle na razie ode mnie (ale esej mi wyszedl), zaraz się zbieramy i idziemy na tańce ![]() A, bo chyba Wam nie pisałam, że Młody chodzi od października na takie zajęcia taneczne co środę, lubi tańczyć, więc matka zainwestowała ![]() ![]()
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Mam ochotę na trzecia kawę, ale brak mleka w lodówce mnie powstrzymuje. Wieczorem inkę sobie zrobię jeśli Tż mleko kupi:P
Aniu Piotrek też ostatnio miewa jakieś napady i jest nie do zniesienia. a ja myślałam, że to koniec takich atrakcji... Karenina no to fajnie, że tak lubi buraczki! Ale zaskoczył kelnerkę ![]() Brombi Piotrek nie ma śmiałości do obcych, nie otworzył by paszczy, nawet na fotelu an 100% by nie usiadł. Ale mam hopla na punkcie ząbków i pilnuje czyszczenia, płukania itd. Także Piotrek kocha mycie ząbków, bo przyzwyczajony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karenina u mnie też buraczki rządzą ![]()
![]() |
![]() |
#934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy może brakuje jej zabawy z dziećmi, bo z Pawełkiem czasem sie bawi a czasem tak nie dobra że go bije, wyrywa zabawki i płacze bo nie chce mu czegoś oddać, no masakra co sie dzieje z nią ![]() czasem mnie zadziwi bo ładnie chce kolorować, szlaczki malować układa literki z patyczków, a czasem normalnie diabeł wcielony ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Badanie lekarskie czy głupie mierzenie, warzenie tak samo obfituje w makabrę ![]() Piotrek myje sam, ale jak widzę, że olał sprawę i zrobił to byle jak i szybko to poprawiam. A jak uznam, że było ok to już go nie ruszam hehe. 2 razy dziennie to minimum też u nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja Aga tez już była u dentysty, ale nam nic nie wierciła, tylko pomazała takim dziwnym płynem bo górna 3 jest troszke ruszona, to nawet nie dziurka tylko taki płaski mały placek brązowy a też dziennie myjemy ząbki i ja myje a potem ona sobie poprawia więc też nie wiem czemu się to tak zrobiło na tym ząbku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Aniu ja też nie wytrzymuje i zaczynam się w końcu drzeć jak porąbana. Tż jak wraca z pracy mamy pierwszy cyrk zazwyczaj, bo mu zjeść nie da, bo on chce już od razu żeby z nim siedział tylko itd. Także Tż też wymięka... Ogólnie przed powrotem Tż i po tych cyrkach półgodzinnych do godziny już jest w miarę. Ale to co nam robi przez te niemal godzinę wyprowadza nas z równowagi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Rozeznanie
|
U mnie to samo - jak młoda sobie coś pomyśli to nie ma zmiłuj. W jednej chwili drze się w niebogłosy, a za chwilę przychodzi się poprzytulać. Też już nerwowo siły nie mam czasem do tych jej występów...
Co do dentysty to też muszę z małą się wybrać, bo na 4 ma małą dziórkę, ale jak dzwoniłam do Pani Dr to jej asystentka do mnie z tekstem: "ale co Pani chce z takim małym dzieckiem u dentysty robić? Zrazi ją Pani i wystraszy". No i szukam, kto przyjmie nas. Także Brombi nie ma się co dziwić skoro takie nastawienie również lekarzy... ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Kareniana a ty zdaje się miałaś coś w K napisać ![]() ![]()
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
No i masz powod! Brawa wielkie!
![]() ![]() U nas rzadza buraczki, ale na tym samym pierwszym miejscu razem ze szpinakiem... ![]() Cytat:
Hmm...powiem tak...po pierwsze - nie ma zlych dzieci, o tym jestem przekonana ![]() Do drugie - kazde dziecko ma taki etap, o jakim piszesz. To normalne i trzeba to przyswoic. Tak buduje sie osobowosc malego czlowieka. Ciezko jest, ale coz...nikt nie mowil, ze bedzie latwo... ![]() Po trzecie - sposob, w jaki rodzic reaguje na takie zachowania przesadza o tym jak dlugo beda trwaly, w jakim natezeniu i jakie beda mialy konsekwencje. Krzyk nie daje nic...niestety ![]() Zeby nie bylo - nie pisze, ze sama szepcze tylko do mojego syna, o nieeee... ![]() ![]() Jak wyglada u was wyciaganie konsekwencji za rozne nieladne zachowania? Rozmawiasz na spokojnie z mala o tym, ze jest ci przykro jak sie zle zachowuje? Chwalisz kiedy jest grzeczna? Nagrody jakies moze sa? Z tego, co piszesz Agusia rozumie wiele i jej zachowanie to jeszcze probowanie granic wiec czy przekonala sie o tym, ze "oplaca sie" bycie grzeczna? Ze nie tylko zle zachowanie jest "karane" ale tez grzeczne "nagradzane"? Moze jakies bajeczki o roznych zachowaniach? I duzo duuuuuzo rozmow, przed snem, na spacerze itp. na spokojnie, w luznej atmosferze... ![]() Mialam, ale nie mam jak serio...bo do tego musze usiasc na spokojnie i napisac a ledwo co wyrabiam z watkiem, mailami i jeszcze w Klubie nie bylam od kilku dni nawet... ![]()
![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Brombi brawa dla Filusia
![]() ![]()
![]() |
#941 | |||
Wtajemniczenie
|
OK jakby nic się nie wydarzyło
Cytat:
ja bym tylko zwróciła uwagę na jej zazdrość o małego - to też ma wpływ Cytat:
a dla Fila ![]() ![]() Cytat:
u lekarza jest grzeczny - pewnie dlatego, ze przyzwyczjony ![]() a teksty dzieciaków świetne Karenina ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wojyus bedzie królem Ewaok, je i spi ![]()
![]() |
![]() |
#943 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aniulka Karenina dobrze pisze,rozumiem ze wyprowadza Cie to z rownowagi jak Aga sie zachowuje ale krzykiem nic nie zdziałamy,wiem bo tez kilka razy mi sie przytrafiło krzyknac i nic to nie dało a zaraz sie uspokoiłam i na spokojnie powiedzialam ,porozmawiałam,wytłumaczy lam i podzialalo i dziala do tej pory ![]() ![]() A u lekarza byliscie z tymi nozkami?
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Karenina ja Piotrka zawsze chwale jak coś ładnie zrobi, coś nowego zbuduje nawet z klocków, czy mi pomoże posprzątać, albo udaje, że odkurza ze mną (kosiarką:P) i widzę jak go to podbudowuje i jaki dumny chodzi. Coraz częściej sam rusza dupcie żeby posprzątać jakieś zabawki, a jeszcze nie tak dawno był na nie i koniec.
Jeżeli chodzi o krzyki... też staram się wyjść nawet do drugiego pokoju żeby jakoś wytrzymać. ale czasami nie wytrzymam. Madzia Piotrek tak się darł u fryzjera, że pół wsi go słyszało. Dlatego nie poszłam z nim już ponad...pół roku ![]() Kachula Piotruś uwielbia mycie zębów, ale był okres, że mu się odwidziało. Musiałam go zmuszać itd. Ale przeszło. Pietrusia ja od początku myje zęby z Piotrkiem i sam nauczył się płukać usta patrząc na mnie i całkiem ładnie sobie radzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() spokojnej nocki
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#949 | ||||||||
Zakorzenienie
|
W sensie ze odkładasz to w czasie tylko tak?
Cytat:
![]() Do 13 bym nie wytrzymała - ból głowy gwarantowamny ![]() ![]() Zebra, a o której jesz ostatni posiłek poprzedniego dnia? Ostatnio czytałam, ze jak sie nie zje w ciągu pół godziny od wstania z wyrka to sie bardzo spowalnia przemianę materii i organizm juz cały dzień nastawia się na robienie zapasów. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My jak byliśmy z małym w Grecji na pierwszych wakacjach to też nas para z DE zaczepiła po obiedzie i powiedzieli że jeszcze nie widzieli żeby takie małe dziecko tak chętnie jadło ... brokuły... ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja tez jestem na punkcie ząbków pzreczulona. Mamy ksiażeczkę z serii To nic strasznego "Idę do dentysty" http://www.empik.com/to-nic-straszne...0057,ksiazka-p i duzo sobie o tym rozmawialiśmy... Ostatnio byłam tez dumna jak paw z synka bo małż zajadał cukierka czekoladowego, podszedł Staś i tatuś go pyta, czy też chce. A mały na to: "Nie , bo od cukierków psują się zęby" ![]() Cytat:
![]() Super, co to za zajęcia??? Napisz coś więcej ![]() My chodzimy na piłkę i wiecie co, w tym miesiącu mieliśmy przerwę po chorobie, lekarka kazała i już widzę że to mus... Mam takie wrażenie że w naszym przedszkolu dosyć dyscyplina panuje, bo jak dzieci wychodzą to szaleją - nie tylko mój. On się musi wybiegać i te zajęcia super są pod tym względem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aniulka ogólnie - znajome klimaty tez taki dzień potrafimy mieć, ale myślę ze sporo dziatek tak ma ![]() Ja: Do kogo ja mówie? Staś : Do słupa! " no to wiadomo że i święty by sie zagotował ![]() Ale też staram się zawsze wyhamować, jak ochłonę tłumaczyć że rodziców trzeba słuchać - (tu powstaje długa dyskusja... DLACZEGO? ![]() No i próbujemy też zawsze działać na zasadzie kara-nagroda - nie będziemy dziś oglądać, bajki, nie będziemy spacerować po kałużach - na zasadzie żeby mały obczaił, jak to Karenina napisała - że opłaca sie być grzecznym... Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj rano tez był lament, bo Tato miał wziąść do pracy auto, wielkie czerwone, na napęd i zapomniał... ![]() ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-01-31 o 08:35 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to bylo zadanie tatusia...tylko wiem, ze tak pluli, ze ja w kuchni slyszalam... ![]() ![]() ![]() Cytat:
A to calkiem normalne ![]() Co do fryzjera to powiem wam, ze André jeszcze nigdy nie byl...ja sama obcinam mu wloski ![]() Witam ![]() korzystajac z kolejnego dnia leniwca siedze w maseczce z siemienia lnianego na wlosach... ![]() ![]() Pogoda jest okropna...wiec oglosilam strajk na dzisiaj... ![]() Maly siedzi znow z inhalacja...obiecalam, ze po bedziemy czytali i juz naznosil taka ilosc ksiazek, ze.... ![]() A i kupilismy juz bilety do P. na dwa tygodnie z czego tydzien u rodzicow malza a tydzien w hotelu na plazy w Algarve, gdzie bylismy w tamtym roku...ale sie cieeeeszeeeeeee.... ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Szczerze mowiac to nie wiem czy w ogole...serio... ![]() Cytat:
Ja jem tak miedzy 8-9... No to prosze >>> ![]() Cytat:
Hehehe... Zalezy na kogo trafilas...jak na rodzicow siedzacych na HarzIV to na pewno im z brokulami nie po drodze... ![]() Ale faktem jest, ze tutaj bardzo popularne jest chodzenie na skroty i ulatwianie sobie zycia czyli np. jedzenie (w tym obiady) ze sloiczkow do 3. roku zycia, bo wtedy dziecko idzie do przedszkola i je tam, a mama po prostu nie ma ochoty gotowac... ![]() Albo jest druga odwrotnosc, np. tu gdzie my mieszkamy wiekszosc jest eko...jajka, mieso, warzywa, miod od lokalnych uprawcow, czyli z min. iloscia chemii itp. W naszym przedszkolu dania sa przygotowywane tylko z takich upraw... Cytat:
![]() Cytat:
![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2013-01-31 o 08:54 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem ![]()
![]() |
![]() |
#952 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaczęłam jej mówić dość dawno, że jak bedzie niegrzeczna to pujdzie do kąta, nawet nigdy jeszcze nie stała ale jak powiem że pujdzie do kąta to ogromny płacz i histeria bo ona nie chce, i tłumacze, że musi być grzeczna, że robi nie ładnie ale nie dociera bardzo często ją chwalę jak coś zrobi fajnego, jak koloruje ładnie czy literek sie uczy bardzo chwalę a ona sie wtedy cieszy, i często sama pyta mamo ładnie? a ja oczywiście ślicznie bardzo mi się podoba i że grzeczna jest, codziennie przed spaniem czytam bajki aż uśnie i nie ma się zmiłuj muszę czytać i tyle. no ostatnio przez chorobę to troche odpuściłam bo nie umiałam czytać bo co zaczynałam to strasznie kaszel mnie brał więc wytłumaczyłam że sobie dziś poleżymy no to dobrze poszłyśmy spać bez czytania. więc bardzo często chwalę ją za dobre rzeczy, a jak krzyczę to potem przychodzi przytula mnie i mówi mamuś przepraszam że byłam niedobra i niegrzeczna, kocham cie wiesz i wtedy wymiękam ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Karenina bardzo ładnie napisałaś odpowowiedz i wyczerpującą dzięki ![]() staram się i to bardzo ale nie zawsze mi to wychodzi, chyba jestem cholerykiem, czasem już tak myślę ale staram się i staram żeby było dobrze ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- czasem się też tak zastanawiam czy nie jest zazdrosna o Pawełka no ale w sumie nie faworyzuje się u nas dzieci, kochamy ich tak samo, przytulamy tak samo, czasem siedzimy sobie i oglądamy bajki to Pawełek siedzi na tapczanie a Aga na kolanach i sie przytula więc nie ma tego, że z Pawełkiem siedzi się więcej, musze jakoś temu się bardziej przyjrzeć żeby było dobrze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Wtajemniczenie
|
Aniulka zazdrość u dziecka to chyba nie tylko z faworyzowania drugiego wynika - np. z dnia codziennego - u nas jak Iza myje zęby to Grześ musi juz i teraz bo inaczej jest , ze ona musi a on to co, przy czym on je kaszę przed spaniem to trudno aby mył przed i po, teraz to już ją gonie jak i on idzie myc i rano i wieczorem, i tak w zasadzie mam ze wszystkim - z jedzeniem, ubieraniem itd.
a gdybym sobie pozwoliła na odrobine faworyzownaia Grzesia to Izka chyba by mi białej gorączki z zazdrości dostała, a jest potwornie zazdrosna o niego, wiadomo, ze u nich różnica wieku jest ponad 3 lata i innych rzeczy wymagam od niej i od niego, jak mała mi zaczyna swoje fochy to się np. pytam to co mam cię traktowac jak trzy latka? i dużo z nią romawiam - staram sie spędzac tylko z nią troche czasu, już sa efekty ale jednak zazdrość wgrywa jak na razie po analizie zachowania Izy stwierdzam, ze u niej zazdrość spowodowana jest, ze nie traktuje ich tak samo - bo i ciężko ona w szkole - to się uczymy pisać i czytać, dodawac itd, a on w przedszkolu to ja go uczę kolorów (a nie pisałam Wam - podejrzewałąm małego o daltonizm) itd. to, ze się kocha tak samo to jedno drugie jednak, ze dzieci z samej racji wieku są już inaczej traktowane bo młodsze zawsze dopiero sie uczy tego co starsze juz umie od jakiegoś czasu w codziennych czynnościach sa na równi - sprzątanie po sobie, czytanie książek itd. ![]() ![]()
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2013-01-31 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Konspi ostatni raz jem w przedziale ok 18-19, sporadycznie później. Mój organizm nie robi zapasów
![]() W sprawie fryzjera nagrody też nie działają. I tak nie chce iść i na samo wspomnienie o włosach jest cyrk. Karenina to też nie przeszło, chociaż nie umiem obcinać już nawet tak próbowałam. Wróciliśmy ze spaceru na obiad... Ale wieje i ciapa na maxa, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Tak jak w tamtym roku czyli na Wielkanoc, wylatujemy 27 marca zdaje sie ![]() Czyli..? ![]() Cytat:
![]() Chyba kazda mama sie nad tym co jakis czas zastanawia... ![]() A sprobuj taki maly eksperyment - za caly dzien dobrego zachowania bedzie jakas nagroda...mala nagroda, naklejka czy spacer... ![]() ![]() ![]() Tak sie usmialam, ze brzuch mnie ze smiechu jeszcze boli...na pytanie, jakie sa zyczenia na obiad André stwierdzil, ze - cytuje - "Szpinak mamo...tylko szpinak wchodzi w gre" ![]() Dobra, byl szpinak z lososiem i czosnkiem + makaron swiderki. A moje dziecko nazywa ten rodzaj makaronu...gasienica ![]() Nakladam mu na talerz a on nagle z rozpacza w glosie: "Mamo! Nie ! Nie! Szpinak nie moze byc kolo gasienic!" Pytam dlaczego? "No bo one mi go przeciez zjedza!" ![]() Zachowalam w miare powage i uzgodnilismy, ze przelozymy gasienice na osobny talerz i bylo ok... ![]() Maly usiadl do stolu a ja poszlam do kuchni i w koncu wybuchnelam smiechem, nagle wchodzi moj syn z grozna mina i pyta: "Co jest takiego zabawnego?" ![]()
![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Już odpowiedziałam wcześniej ![]() Gąsienice muszą być smaczne... ![]() Ale fajne perspektywy wielkanocne:rolleyes:
![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karenina ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
No ale nie pisalas, ze w ogole...znaczy, ze w ogole, tak? ![]() Jasne, zwlaszcza jak sie z nimi jeszcze rozmawia podczas jedzenia...mam nadzieje, ze André w przedszkolu nie opowiada, ze je w domu robaki... ![]() Ciesze sie, ale bardziej na ten tydzien w hotelu...u malza w rodzinie smutna atmosfera teraz, bo okazalo sie, ze jego tata ma raka...wiec... ![]() Cytat:
Ale maly nie dal...czujny byl... ![]()
![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
Karenina Piotrek mi mówi, że pipi zrobiła kupę np. a ja się śmieję, że pipi (myszka) nie robi takich wielkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Zadomowienie
|
![]()
U Nas do Kingi trzeba mówić po 100 razy a jak krzykne to Kinga mówi:
Mamusiu Tatusiu nie krzyc ![]() U nas Kinga jak ma iść się kąpać czy spać to jest takie przeciąganie ze ja z tzem mam dość i niestety czasem jest taki krzyk bo musimy ja sami rozebrać żeby się księżniczka w końcu wykapala. ona chce wszystko sama potrafi się nawet z powrotem ubrać bo ona chce sama wiec ja nie mogę jej nawet skarpetki ściągnąć ![]() Mamusiu ja siama siaaaama ![]() Także czasem jest makabra i mam dość bo można czekać i czekać. Zęby też ładnie myje bo ona siama ale ja i tak poprawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.