|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a dlaczego bierzesz duphaston - miałaś jakies badania?? to pierwszy cykl z tym lekiem?? ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
![]() życzę cierpliwości heh Edytowane przez Ania0783 Czas edycji: 2013-01-29 o 16:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiepsko masz z tym plamieniem, nie wiem co Ci doradzić bo sama właśnie zaczęłam się zastanawiać czy słusznie wczorajszy dzień zaznaczyłam jako 1dc bo dziś to na jednej wkładce mogłabym przechodzić ![]() Cytat:
![]() Moja teściowa jest okropnym człowiekiem i uważam się za wielka szczęściarę że mieszka jakieś 2 tysiące km od nas (chociaż i stamtąd potrafi nam krew napsuć...) Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje nowej zafasolkowanej ![]() Co do teściowej, to moja była do rany przyłóż przed ślubem. Potem po ślubie mieszkaliśmy razem przez prawie 2 lata, bo nie dało się wytrzymać. Nerwów zjadłam więcej jak za całe życie. Może też po części z mojej winy, bo ja wszystko dusiałam w sobie, a jak pękłam to po całej linii poszłam. Teraz mieszkamy osobno i jest fajnie, nawet bardzo fajnie, a mieszkamy na tym samym osiedlu ![]()
![]() |
#934 |
Zadomowienie
|
Ja też zaglądam po pracy, a tu tyle newsów
![]() Kucyk_Truskawkowy - gratulacje ode mnie też ![]() Gegee - będziemy czekać razem, korci mnie żeby już zatestować, ale zaczekam do @. |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zadomowienie
|
Pradip, temp na razie rośnie, zobaczymy za parę dni, czy tak już zostanie :P po owu bolał mnie brzuch jak na okres, najpierw kłuło, potem bolało, teraz też od czasu do czasu zakłuje. Ale pewnie sobie wmawiam. Co ciekawe, momentami tam gdzie mnie kłuje, na brzuchu swędzi mnie skóra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zadomowienie
|
Dziś mnie doszły wieści o kolejnych dzidziusiach u znajomych dziewczyn. Jakie to dobijające jest boże!
![]()
#937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() madziusia, wiem wieeeem że łatwo jest mówić, ale nie można się dać dobić, trzeba zobaczyć w tym coś dobrego, np. to że innym się udaje, a więc i nam się uda! w końcu musi paść na nas. statystyka robi swoje, a my jej mocno pomagamy ![]() u mnie w pracy teraz 2 laski w ciąży, dwóch panów zostanie ojcami, dopiero co ojcem został szef - nie unikniemy tych informacji do nas docierających, trzeba mieć mechanizm obronny, twardą skórę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() słuchajcie dziewczyny chce sobie zakupi termometr owulacyjny, powiedzcie mi jak to jest z tym mierzeniem, nie chce mi sie szuka nic w necie o tym leniwa jestem ![]()
![]() |
#939 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Ja na wizażu nie wiem dlaczego czasami mogę pisać a czasami nie- mimo, że jestem zalogowana. Tak więc wczoraj rano (5..) zatestowałam iii.... II !!! Poszłam na śpiocha do TŻ i go obudziłam z nowiną ![]() Jestem taka szczęśliwa, podekscytowana ale też pełna obaw. W zasadzie nie wiem co dalej ![]()
#940 | ||||||
Rozeznanie
|
Witam się z kawką
![]() Cytat:
![]() A z betą na pewno wszystko będzie ok, trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#942 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co dalej??? - uważaj na siebie, odpoczywaj i ciesz się tym cudownym stanem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Objawów jako takich nie mam.TŻ powiedział że piersi mi urosły i się ich teraz boi ![]() Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
#944 |
Rozeznanie
|
Na pewno będzie ok
![]()
![]() |
#945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj na kolejnej becie. Wyniki po 16... Robiłam rano kolejny test i dalej blada kreska, moze ciut ciut mocniejsza i szybciej się pojawiła ale dalej taki bladzioch że nie wiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() Czy ktoras z Was ma jakies doswiadczenia z Luteina albo Duphastonem ? Po poronieniu polski lekarz kazal mi sie zaopatrzyc w to albo to i brac jak tylko sie zorientuje ze jstem w ciazy . Gnekolog ou ktorej bylam na usg stwierdzila ze trzeba najpierw upewnic sie ze jest serduszko , ze bije , ze ciaza jesy zywa ![]()
![]() |
#948 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wiesz- ilu lekarzy, tyle opinii ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-01-30 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Trele z tego co pamiętam z wpisów to Kucyk bierze ten Duphaston. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Pamietasz jaka mialas ta pierwsza dawke ?Ile I jak ja bralas ? Doustnie czy dopochwowo ?
#951 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do temperatury to powinno się ja mierzyć po co najmniej 3h snu zaraz po obudzeniu, zawsze o tej samej porze i najlepiej przed 7-7.30. Załóż sobie może taki kalendarzyk w necie albo w komórce to Cię "poprowadzi" Cytat:
![]() ![]() Teraz się oszczędzaj i zadzwoń do lekarza to Ci powie kiedy masz przyjść Cytat:
![]() Cytat:
Odezwij się do nas po 16 ![]() Cytat:
Jak się czujesz? A ja nadal mam zgryz czy te skurcze i jeden dzień plamienia to była @ ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zadomowienie
|
dopochwowo - podobno lepsze. najpierw jedna rano. później rano i wieczorem po jednej. i potem już - przy końcu- 2x2 czyli podwójne dawki i rano i wieczorem. brałam od 5 tyg o ile dobrze pamiętam.
#953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a Ty robiłaś test? podejrzane to! miałaś jeden dzień plamień a @ nic? te palmienie w terminie @ ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- macie jakieś doświadczenie z testem novatest, kupiłam go w rossmanie. Zrobiłam dziś rano z takiego moczu 3 godzinnego , w kibelku mam tylko światło nie mam światła dziennego więc nic nie widziałam a później jak wyszłam do kuchni koło okna to widzę cień cienia, dziwne ale już minęło 5 minut napewno tylko nie jestem pewna co było od razu. Cały czas mam te plamienia, dziś mój 28dc i ostatni miałam właśnie 28dniowy czyli dziś powinna byc normalna @. Zgłupiałam już. Kupiłam wczoraj na allegro te o czułości 10 czegoś tam ![]() ![]() sfiksowałam już chyba !
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
badzia987 GRATULUJĘ!!!!!!!
![]() Jak mój jeszcze narzeczony wstawał na 6 do pracy też robiłam mu kanapki ![]() ![]() ![]() ![]() ehh.. do mojej @ niechcianej oczywiście jeszcze tydzień.. tydzień niepewności.. a teraz taki wysyp II kresek- super! Może i nam się udało ![]() Gratuluję jeszcze raz dziewczyny!! Wszystko będzie dobrze ![]() Ps. moja szwagierka powiedziała mi, że jak zaszła w ciąże to cały czas jej było smutno, nie chciała z nikim rozmawiać, siedziała cały dzień w domu i głowy nie wychylała. Dopiero na przełomie 2/3 miesiąca się uśmiechała i miała pełno energii.. a w 3 to już w ogóle, jeżdziła co weekend w góry bo stwierdzila, że ma tyle energii.. i przy rozwiązaniu popadła w lekką depresję.. a teraz się cieszy ze zdrowej córeczki a narzeka na męża mam nadzieję, że ja będę CAŁY CZAS szczęśliwa a o męża nie muszę się bać bo już teraz we wszystkim mi pomaga ( nie zawsze, ale jednak:P) więc i z córcią czy synem nie będzie problemu :P
#955 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Testu nie robiłam bo najbliżej owulacji kochaliśmy się 11dc cykle mam +/- 30 dniowe a 33 miałam mega skurcze, że wiłam się z bólu na ziemi itd. Jestem świadoma że pewnie juz nigdy nie dowiem sie czy może cudem nam się udało a jeśli nawet to już po wszystkim... Wierze w Twoje zdrowie psychiczne ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trele_Morele ja biorę dupahston od 4 dnia po owulacji...Lepiej podtrzymywać pusty pęcherzyk niż dopuścić do poronienia prawidłowej ciąży z powodu za małego progestronu. Biorę dawkę 10mgx2 dziennie doustnie. Przesyłam fluidy ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2013-01-30 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=badzia987;38937336]Hej.
Ja na wizażu nie wiem dlaczego czasami mogę pisać a czasami nie- mimo, że jestem zalogowana. Tak więc wczoraj rano (5..) zatestowałam iii.... II !!! Poszłam na śpiocha do TŻ i go obudziłam z nowiną ![]() Jestem taka szczęśliwa, podekscytowana ale też pełna obaw. W zasadzie nie wiem co dalej ![]() Wielkie GRATULACJE ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Wtajemniczenie
|
Ale szybkie tempo, nie nadążam za tymi pozytywnymi testami
![]() Gratuluję nowych kreseczek i oby było ich jeszcze więcej, a nawet wszystkie, które się tutaj wypowiadają. Ja też kilka razy brałam po owu duphaston i luteinę (luteina jest tańsza, a ma to samo działanie). Brałam doustnie i dopochwowo różnie, do terminu spodziewanej miesiączki, potem beta, jeśli nie było ciąży (a nigdy jej nie było), to odstawiałam.
#959 |
Rozeznanie
|
Wracam do żywych po kolejnym 3 dniowym pobycie w szpitalu. Ja dalej borykam sie z moja cp z grudnia. Jestem już na końcówce i mam zrobić 3 miesięczna przerwe. Bhcg już tylko 3.22 a obraz dalej pokazuje jej obecność w jajowodzie. Ma sie sama wchłonąć wkrótce.
Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane dziewczyny! Pamiętajcie zanim zobaczycie swoją ciążę u gina kontrolujcie przyrosty bhcg. Reszta mam nadzieje jeszcze mnie pamięta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.