|
Notka |
|
Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Również witam w wątku dziewczyny
![]() co do ciuszków - fajne rzeczy podokładali na stronę georga dziś ![]() co do ciąży to ja się męczyłam jak Can - tyle, że trochę inaczej, bo w 4 miesiącu mi przeszło, a potem od nowa się zaczęło w ósmym aż do porodu, noc przed porodem spędziłam w łazience szpitalnej... pod koniec miałam fazę wypijania bardzo dużej ilości wody też po 5 litrów dziennie myślałam, że się organizm po wymiotach odwadnia - okazało się, że wody płodowe były już mocno zanieczyszczone i się tak bronił - badania wód oczywiście nie zrobili, bo końcem roku limity już wyczerpane ![]()
#933 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wyobrażałam sobie swojego małego synka w szkole, ale go też nie doceniałam ![]() ![]() ![]() ![]() Córkę też mam zucha ![]() ![]() To się pochwaliłam ![]() A reforma mnie też przeraża choć wiem na jej temat bardzo dużo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak tu już zajrzałaś - to żegnaj się z kasą na buty ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2013-03-20 o 22:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wróciłam z córką do domu. Ale nie wiem jak będzie dalej...
W wielkim skrócie napiszę. Mój TŻ nie upilnował Małej w poniedziałek i zleciała mu z łóżka. A dodam, że łóżko mamy wysokie. Pod łóżkiem goła podłoga (deski). Zasnął, nawet nie wie w którym momencie. Ja byłam wtedy w kuchni, usłyszałam tylko huk ![]() ![]()
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ściskam Was strasznie mocno... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to nie jest reakcja na stres związany ze szpitalem u niej po prostu? A wstrząśnienie mózgu u niej stwierdzili ogólnie? bo reakcja senność i otępienie na to wskazuje, a wtedy powoli dojdzie do siebie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
Będzie ciężko ![]() Co najdziwniejsze to do czasu pierwszych chorób była uśmiechnięta i przyjazna i w wózku jak była malutka to nikogo się nie wstydziła, dopiero tak jak miała koło półtora roku to się wstydek zrobił z niej
Edytowane przez Aalicia24 Czas edycji: 2013-03-20 o 23:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
Megaan, mam nadzieję że usg bedzie dobre, a widział ją neurolog? pewnie tak, ale czym tłumaczył zmianę zachowania. Oby rano coreczka byla jka dawniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, ze to nic poważnego i mała dojdzie do siebie szybciej niż myślicie. Czekamy na wieście i zaciskamy mocno kciuki.
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Megan trzymam kciuki za małą. Sama to przeszłam z moją małą jak miała półtora roku, więc wiem jaki to stres i strach o dziecko.
Cytat:
![]() Kuzynka córy, młodsza o 2 miesiące nadrabiała w rodzinie za 2. Do każdego się uśmiechała, u każdego na rękach. A teraz jest na odwrót, jest nieśmiała, z babcią nie zostanie. Kiedyś u nas nocowala, ale tylko dlatego, że moja mała była i mały kotek. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=0ZwgFHLOCI0 w temacie sześciolatków w szkołach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam te cudeńka na george ![]() ![]() ![]() Niestety znam ten ból z wymiotami, ja miałam tak do 7-8 miesica po 30 razy dziennie ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Megaan trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nawet rozmawiałam o tym wczoraj z moim TŻ - chodziliśmy w podstawówce razem do klasy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() a w ogóle, to moja Gabi jest pierwszym rokiem nowej reformy programowej - masakra generalnie, w 4 klasie mają to, co ja przerabiałam w 2giej ![]()
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
Moja Mała ogolnie nie jest wstydliwym dzieckiem ale miała taki okres w życiu,że tylko mama,mama i mama. Musiałam z nią nawet do przedszkola chodzić,żeby sie zaklimatyzowała. Teraz już jest lepiej i chętniej zostaje w przedszkolu ale zawsze musi wiedzieć co będę robiła jak jej nie będzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() musi być dobrze! trzymam kciuki ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() a co do wymiotów, to ja ani w 1 ani w 2 ciąży ani razu nie wymiotowałam, teraz przy Laurze kilka mdliło mnie, tylko tyle.
![]() |
#945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam taką koleżankę, której Mała była identyczna jak moja i jak poszła do przedszkola to myślała, że będzie dramat, a jak przyszła po córkę to się jej Mała zapytała czemu tak wcześnie po nią przyszła ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało od wrześnie po długiej przerwie jak już pójdzie do przedszkola państwowego. Edytowane przez adzienka Czas edycji: 2013-03-21 o 08:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez doro76 Czas edycji: 2013-03-21 o 10:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz to i ja będę swojego obserwować, bo mi wczoraj się wywrócił i też walnął głową nieźle. chyba koło ust ma jakiegoś siniaka, muszę się przyjrzeć, ale jest taki ruchliwy, że nie da sobie nic sprawdzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z takich historii upadkowych poważniejszych miałam jedną - jak miała jakieś 6-7 miesięcy i mi fiknęła z przewijaka na panele - sekunda nieuwagi czasem wystarczy -s tracha wtedy miałam jak nie wiem, bo to dość wysoko było, ale obróciła się na brzuszek spadając i nic kompletnie sobie nie zrobiła. Człowiek jest jednak tak skonstruowany, żeby przetrwał takie uderzenia i upadki, dlatego mam nadzieję, że córeczka Meegan się tylko zestresowała i przestraszyła szpitala i upadku ![]()
![]() |
#950 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mama nadzieje że wszystko będzie dobrze a te zachowanie jest wynikiem stresu związanego z całym zamieszaniem, dobrze jednak że wybrałaś się na te dodatkowe badania bo będziesz spokojniejsza.. co do upadków z łóżka to też przerabiałam to 2 razy, na szczęście skończyło się na lekkich obiciach; za to w ubiegłym roku na 30 urodziny męża spadła mi z rowerka i to już nie było takie wesołe- jakoś do dzisiaj dnia mam wyrzuty że mogłam temu zapobiec, w ogóle tamten dzień to był pechowy. Wyjątkowo dostałam delegację z pracy i w międzyczasie zadzwonił mój mąż no i nie mogłam odebrać, kiedy wreszcie skończyłam oddzwoniłam do niego i się okazało że miał wypadek- dźgnął się w udo, ledwo ominął tętnice skończyło się na 16 szwach i rozwalonym mięśniu, a wieczorem pokorciło mnie żeby jeszcze iść z córką na spacer i rozpędziła się z górki, pod samym domem... nie wiem jak mogłam jej na to pozwolić, była strasznie poturbowana, najgorzej twarz badania nic nie wykazały więc mogła być w domu.. ale do dzisiaj jestem na siebie zła |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Raczkowanie
|
Megaan na pewno będzie dobrze! dzieciaki są takie silne!
Mój TŻ tez raz zasnął i mała spadła z łóżka, na szczęście na dywan wiec to trochę zamortyzowało upadek. Na szczęście, skończyło się na płaczu i moim i jej, nie miała nawet siniaka. Tak czytam o Waszych problemach w ciąży i tak wam współczuje, ja przez calusieńką ciążę czułam się wyśmienicie. Ani wymioty ani mdłości mi nie dolegały. Tylko przez pierwsze trzy miesiące mogłam spać i spać. Kurcze to był taki piękny czas... ![]() doro76 ja też już poruszyłam wszystkich znajomych w UK, muszę zrobić jakies zamówienie bo nie wytrzymam ![]()
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam! Odwołali dzisiejsze badanie na godzinę przed
![]() ![]() Obserwuje od rana Małą i nie wiem sama co myśleć o jej zachowaniu. Niby dzisiaj jest bardziej pogodna, ale wykonuje dziwne ruchy. Nigdy tak nie robiła. Myślicie, że 9 miesięczne dziecko może tak bardzo się zestresować upadkiem/pobytem w szpitalu? Nazamawiałm dzisiaj zabezpieczeń do domu, kupiłam dywany, a mojemu Tż-towi nie zostawię jej chyba już nigdy pod opieką. Dziękuje Wam za dobre słowa ![]()
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zestresować się może - zmiana otoczenia, badania, nawet u takiego maleństwa mogą wywołać reakcję - dzieci przecież od samego początku mają uczucia, a dodatkowo nerwy rodziców bardzo na nie przechodzą, więc wy musicie się zachowywać jak zwykle i uspokoić ![]() Zdarza się - jeszcze nie raz spadnie z czegoś, przewróci się uderzy i przy Tobie i przy Tż ![]() Co do dywanów to dobrze, że kupiłaś - miałam mojego raczkującego potworka na zimnych panelach i nie polecam, teraz mam dywany i przynajmniej jak mała się bawi to jej ciepło, a Twoja też będzie spędzała coraz więcej czasu na podłodze ![]()
![]() |
#954 |
Rozeznanie
|
Na stronie polskiej NEXT'a poobniżali ceny produktów(niektóre nawet o 10 zł taniej- śmieszna obniżka, ale ziarnko do ziarnka...)
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze Wasza reakcja - pewnie płacz, trzęsące się ręce - dziecko widzi i czuje emocje - także z tym TŻtem też uważaj bo ona wie, ze coś jest nie halo... A on na pewno ma takie wyrzuty sumienia, że szkoda gadać. Nie zrobił tego specjalnie a wystarczy ułamek sekundy nieuwagi i tragedia gotowa. Już wcześniej nic nie pisałam, ale moja Z. spadła ze schodów - wysokich i drewnianych, twardych na drewnianą podłogę u mojej koleżanki - tak z metra wysokości się turlała... Uderzyła mocno głową o podłogę...Miała z 2,5roku. Ja wtedy osiwiałam a jej nic się nie stało. Mój TŻ zabrał ją na prześwietlenie i do lekarza bo ja nie byłam w stanie. Chodziłąm w kółko po pokoju i mówiłam do siebie. Lekarz wytłumaczył, że dzieci nie spinają do jakiegoś wieku mięśni jak upadają, spadają z wysokości - nie mają jeszcze takiego odruchu jak dorosły człowiek i to je ratuje przed nieszczęściem, połamaniem itp... Tak samo upada pijany człowiek - nie spina mięśni. Młoda nie miała nawet śniaka a ja przez tydzień spać nie mogłam... Co do usg - nie można podjechać gdzieś indziej?
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-03-21 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.