|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
heloŁ
![]() U mnie też szaro rano padał deszcz , słońca brak :/ mąż śpi....... a ja zaraz chyba upieke jakiegoś placka/ mam brzoskwinie w puszce... i naszło mnie na jakiegoś kruchego z brzoskwinkami+ budyń i kokos/ milego dnia for all |
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Gosia, też myślę, że piękne zdjęcia będą rekompensatą
A co będzie po tych dwóch dniach pracy właśnie? ![]() U Nas też brzydka pogoda, choć na razie nie pada, ale w sumie dziś jest mi to obojętne całkowicie, bo do 22 będę w pracy. |
|
|
|
#933 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny potrzebuję waszej pomocy przy odmianie nazwiska Rządzka / Rządzki.... Chodzi mi w kontekście, żeby ich ująć jako małżeństwo czyli jak??? E i R Rządzccy??? Rządcy? Rządzcy?
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Aisog - ja bym chyba dała to ostatnie, czyli RZĄDZCY. Inne mi nie pasują.
A to do zaproszenia? Bo jak tak to "Mamy zaszczyt zaprosić/zapraszamy PAŃSTWA RZĄDZKICH" i chyba mniejszy problem
|
#935 |
|
Rozeznanie
|
Talk - chcę podpisać kopertę z zaproszeniem
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
też bym dała chyba Rządzcy. A jak to na kopertę a nie chcesz się pomylić to ewentualnie możesz napisać A. Rządzka i T. Rządzki z dziećmi
(chociaż to już trochę głupiej brzmi...)
|
|
|
|
#937 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie wiem.... ;/ Napiszę Rządzcy i niech sie dzieje wola nieba
Dzięki za pomoc
|
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Hej! U nas paskudnie, pada i grzmi
Więc cały dzień będziemy się obijać Dzisiaj na obiad robię piersi z kurczaka w krakersach. Mam nadzieję, że będzie dobre, bo pierwszy raz robię ![]() agniecha super, że już jesteś po egzaminach gratulacje! Aisog Też bym napisała Rządzcy
Edytowane przez RoXi_7 Czas edycji: 2013-05-30 o 15:08 Powód: literówka |
|
|
|
#939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja ostatnio barzo lubie robić kurczaczka/ filet podsmażony >> daje troche miodu i ostrą papryke+ cary, super połączenie samaków słodkiego z ostrym,miód sie zkarmelizuje cary nada kolor, do tego ryż + sałatka ![]() ----- p.s nie piekłam nic.... dzień lenia |
||
|
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
asiulka Korzystałam z tego przepisu: http://wkuchennymoknie.blox.pl/2012/...RAKERSACH.html
Kurczak jest już w piekarniku, jak będzie gotowy to dam znać czy zjadliwy ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Polecam ten przepis na kurczaka Wyszedł przepyszny!!!
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
RoXi_7 >> dzięki za linka, juz patrze co to za cudo
![]() >> aaaa to taka panierka z tych krakersów, juz wszytsko jasne, o marynowaniu w śmietanie nie wiedziałąm powiem szczerze./ ja panierke robie też ze zwykłych płatków śniadaniowych kukurydzianych + garść ziaren sezamu/ Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-05-30 o 16:27 |
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
za dwa dni, a właściwie jeszcze tylko jeden w pracy i mam 2 tygodnie urlopu. Tydzień spędzimy w Portugalii, a drugi po prostu będę leniuchować
to będzie drugi tydzień od 6 lat kiedy spędzę sobie tydzień w IE na błogim nic nie robieniu
|
|
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
Małgosiu zazdroszczę wczasów w Portugalii
|
|
#944 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja przy zaproszeniach stosowałam się do tej strony http://www.odmiana-nazwisk.waw.pl/ trochę mi pomogła
NP. Zapraszamy Sz. Państwa Annę i Łukasza Rządzkich Zapraszamy Sz. Pana Łukasza Rządzkiego Zapraszamy Sz. Panią Annę Rządzką Ale i tak w paru przypadkach nie odmieniałam bo mi się dziwne to wydawało. Ale fajnie masz Małgoś zwiedzaj i nam opowiadaj
Edytowane przez siempre Czas edycji: 2013-05-30 o 22:01 |
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia - pamiętam, że miałaś lecieć, ale nie wiem czemu myślałam, że to dopiero na wakacjach
![]() Mój M właśnie pojechał kupić mi plecaczek na wyjazd (bo torby taszczyć nie będę )... No a nasze plany się jednak trochę zmieniły .... I jednak będzie Anglia a nie IE (Gosia nie zabijaj ... ). A pomysł zmienił się w chwilę moment dosłownie , bo nam przelewu nie przetworzyło jak chcieliśmy wczoraj bookować na Dublin (chyba z okazji Bożego Ciała) i się wstrzymaliśmy. No i w międzyczasie ja przez przypadek zupełny trafiłam na jakieś artykuły o bezrobociu w Unii Europ (pomagając TŻowi znaleźć dane do pracy mgr, którą zaczyna pisać ) i zobaczyłam, ze w Irlandii stopa bezrobocia jest spora (dwa razy wyższa niż w ANglii). Wiec mówię M, ze może nie warto się pchać z deszczu pod rynnę... Tym bardziej, ze nam jest zupełnie obojętne gdzie lecimy, bo lecimy w ciemno I już pół godziny później szukaliśmy biletów do ANglii . Dodtakowo agencje z IE w ogóle nie odpowiadały na maile, a te z Anglii odpowiedziały w 2 godziny, proszą o CV Myślelismy chwilę nad miastem , ale chyba ucelujemy Oxford, bo nie za duże i nie za małe i blisko Londynu , więc dwa lotniska bliziutko. No to tyle z naszych popieprzonych ostatnich dni
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2013-05-31 o 11:34 |
|
|
|
#946 |
|
Zadomowienie
|
talk Jaka zmiania
Ale super, że już macie bilety Pytam tak z ciekawości, bo jak z moją pracą nie wypali, to też się pakujemy i w drogę Chociaż mój mąż się śmieje, że pewnie na złość jemu mnie zostawią
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
RoXi - tak jak pisałam. W ciemno
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- No tzn nie robimy tak, że jedziemy bez mieszkania nagranego. Podzwonimy i popiszemy tutaj z Polski, ale koło początku lipca, bo na razie za wcześnie. Wpłacimy zaliczkę przelewem i wtedy fruuu.. . ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- A jak coś to my WAs przenocujemy, jak przyjedziecie! hehehe już chyba 5 znajomych się pytało czy jakoby coś to się mogą zatrzymać, bo połowa M roku planuje wyjazd za granicę :P Chyba motel otworzymy
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
talk ważne, żeby mieszkanie było
Mam nadzieję, że jeśli będziemy planować wyjazd to poratujesz koleżankę radą gdzie szukać mieszkania To chyba musicie otworzyć motel, jak wszyscy w jednym czasie zwalą Wam się na głowę
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
hehe nie no myślę, ze tak tylko mówią... :P PEwnie, że poratuję! hehe tylko najpierw trzymaj kciuki, żeby nam się udało!
|
#950 |
|
Zadomowienie
|
Będę trzymać kciuki!
Na pewno Wam się uda, w końcu to nie pierwszy Wasz wyjazd
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Talk>> czyli spontaniczna zmiana planów/ w sensie miejsca/.
powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Małgoś>> Portugalia?? super, udanego wypoczunku |
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Talk - wow
niezła zmiana ale fajnie, że się coś ruszyło z agencjami. Trzymam kciuki!Małgoś - no to nie pozostaje nic innego, jak życzyć udanego wypoczynku
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
a tak się cieszę, że masakra! ![]() Paula - no ruszyło.. Odpisały mi dwie agencje, wzięły CV, chociaż w sumie póki co nie chciałam wysyłać Wysłałam tylko ogólne pytanie jak jest z pracę i czy można wcześniej się rejestrować itd, a oni sami poprosili, więc fajnie Z tym, że póki co na razie wysłałam do Oxfordu, a jeszcze nie jesteśmy pewni czy tam wylądujemy Ale chcemy jakieś miasto, niezbyt duże (Londyn odpada w przedbiegach). Coś w stylu Oxfordu albo Cambridge by nam pasowało Może trochę wybrzydzamy , co do miejsca, ale chcemy tam osiąść na stałe prawdopodobnie, więc dostosowujemy do naszych "wymagań". W takim zatłoczonym jak Krk już bym nie chciała raczej ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- zaaaanudzę się dzisiaj!!! TŻ siedzi i pisze jakieś prace na jutro na zajęcia.. Ma ich chyba z 5 bo oczywiście wszystko na ostatnią chwilę , a ja sobie siedzę..... dobrze, że nawiozłam wina z Krosna :P Już nam się kończą poweselne "prezenty zamiast kwiatów", ale jeszcze coś zostało
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2013-05-31 o 19:23 |
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
talk - jak Ty to robisz? Ja też "prezenty" zwożę, ale zapasy zdają sie nie topnieć (nie, żebym narzekała)... mamy caaaałą piwnicę zapchaną winami
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
talk jaka zmiana!!
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Pauli - ja tylko cynkuje, że TŻ łazi po domu i mówi "Czyli mówisz, że Paolcia się chce ze mną zobaczyć?!
" hahahaha no i ogólnie tak jak myślałam - raczej niedziela, ale jesteśmy in tacz
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha
przekaż, że nie mogę się doczekać soł niedziela mam nadzieję, że mój nie będzie miał w poniedziałek na 6 ![]() BTW. ale sobie narobiłam ochoty na tego grilla...
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Talk - co do tutejszego bezrobocia to muszę cię uświadomić, że 60% to takich którym się nie opłaca pracować, bo więcej im z socjala spadnie
ale wiadomo robicie co uważacie za lepsze dla was i zawsze możemy się spotkać w UK albo w IE bo zaproszenie nadal aktualne ![]() od teraz 2 tygodnie wolnegooooooo
|
|
|
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
Talk: ooo jaka zmiana decyzji
będziemy tutaj trzymać kciuki za Was by wszystko sie udałoMałgoś: również i ja życze udanego wypoczynku i przepięknej wycieczki do Portugalii
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolinka - jeszcze was troszkę pomęczę do niedzieli
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

(chociaż to już trochę głupiej brzmi...)

Więc cały dzień będziemy się obijać 

). A pomysł zmienił się w chwilę moment dosłownie , bo nam przelewu nie przetworzyło jak chcieliśmy wczoraj bookować na Dublin (chyba z okazji Bożego Ciała) i się wstrzymaliśmy. No i w międzyczasie ja przez przypadek zupełny trafiłam na jakieś artykuły o bezrobociu w Unii Europ (pomagając TŻowi znaleźć dane do pracy mgr, którą zaczyna pisać
) i zobaczyłam, ze w Irlandii stopa bezrobocia jest spora (dwa razy wyższa niż w ANglii). Wiec mówię M, ze może nie warto się pchać z deszczu pod rynnę... Tym bardziej, ze nam jest zupełnie obojętne gdzie lecimy, bo lecimy w ciemno

Na pewno Wam się uda, w końcu to nie pierwszy Wasz wyjazd