|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi: | |||
| Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione |
|
0 | 0% |
| We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie |
|
2 | 4,08% |
| Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu |
|
4 | 8,16% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
28 | 57,14% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V |
|
15 | 30,61% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
Witam się w 16 tc
I idę robić śniadanie i brać prysznic, bo na 12 gin, a na 14 USG
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Super brzuszki macie!!
Kaska- laseczka z Ciebie! ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym brała kolor 4 , uniwersalny i elegancki nie myślałam jeszcze o wózku ale tego nazwę zapisałam, jak będę szukać to z pewnością zwrócę na niego uwagę , nadaje się na wiejskie wertepy ? może któraś z mam ma doświadczenie z TAKO ?
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana.
W takim tempie ten watek wykonczymy w kilka dni- ale ile cennych info np niemyslalam ze kwestia fotelika jest tak skomplikowana, o wozkach niewspomne i stwierdzam ze jest ich poprostu za duzo i zaden niejest idealny...Zdjecia piekne .. moje byly gdzies w 2 watku ![]() Matal 3 man kciuki za wizyte moze cos sie ujawni.. ja tak bym chciala jyz znac plec i cos wiecej kupic.. wczoraj bylam w factory kolo ciebie ale np ten smyk to masakra, a na koniec weszlam w szklane obrotowe drzwi z calym impetem... opowiadalam mamie i stwierdzila ze z oszolomienia po wyjsciuu z domu i nagadala mi ze wogole niespaceruje dziecko i ja niefotlenione... ale tak zimno ze az sie niechce, a wszedzie autem :/Ide sprzatac a pozniej do tesciow moze jakis spacet po sklepach i nietylko bo wczoraj nic nie kupilismy Niepiszcie za duzo ![]()
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj pisać nie będę -przysięgam
bo jedziemy z mężem na zakupy bo musi sobie spodnie kupić
|
#937 | |||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
ten przewiajk jest konieczny? widziałam jak znajoma normalnie na kanapie przewijała i nie miałam żadnego przewijaka. a w małym mieszkanku ciężko ogarnąć się z taką dużą ilością gadżetów, które bądź co bądź rozmiarów są sporych... Cytat:
![]() pomysł z braffiterką poleam, choć kurcze jak mi stanik dobrała to one zaczęły w nim sterczeć (wczesniej w za malych stanikach zwisaly) i wyglądam jak Dolly Parton przynajmniej widać żeś w ciąży, nie to co ja. mam podwójny bęben i ja to w ogóle nie widze różnicy przez te zwały tłuszczu ![]() mam na kompie takie zdjęcia z lipca zeszegło roku, że wyglądam jakbym wtedy w ciąży była Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- zapomniałam napisać, że miałam na prawdę piękny sen i grał na gitarze i piosenki pisał i je śpiewał. nawet mu jedną piosenkę w tekście podrasować pomogłam i nie muszę mówić jak to się skończyło ![]() ![]() będę się smażyć w piekle ![]() ![]()
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-04-06 o 11:02 |
|||
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście wózek mam. Ciężki i wielki ale kij, grunt że dziecku w nim wygodnie i że miło buja. Dodatkowo jeden wydatek mniej a to zawsze jakiś plus. Gorzej, że mija mi ta cała ekscytacja związana z kupowaniem, ale da się przeżyć.
Planujemy zakup mieszkania i muszę celować w jakieś z windą i do max 3 piętra w razie gdyby winda się jedenak zepsuła Ciągle też myślę czy lepiej używkę czy od developera ( zawsze myślałam, że od developera lepsze, ale teraz jak mieszkamy w takim kilkuletnim mieszkaniu i widzę jak się sypie to zmieniam powoli zdanie ).
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja u nas tez otworzyli smyk outlet i dla niemowlakow sa tylko ubrania i to te same w takich cenach jak na wyprzedazach w sklepach. Ja mam taki bon 50 pln przy zqkupie za 300 - sodexo
|
|
#940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Ja wieczorem smaruje się oliwką, rano zanim wstanę z łóżka balsamem i później jak zrobi się ciepło to mam zamiar jeszcze w ciągu dnia użyć jakiś balsam ![]() Cytat:
i akcesoria do niego: kołderkę, poduszkę, prześciaradła itd.Cytat:
A to nie przypadkiem Ty narzekałaś, że go jeszcze nie widać?![]() Jaki szpiczasty
|
|||
|
|
|
#941 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
z kolei jak znajomi szukali mieszkania trafili na takie, w którym były dziury przy suficie, w każdym mieszkaniu była wielka okrągła dziura zaraz pod sufitem (normalnie na wylot, na dwór). jak zapytali co to, to stwierdzili, że wentylacja. my patrzymy tylko na rynek wtórny ze względu na cene i na to, że czasem nie trzeba wszystkiego remontować, można przekisić się w tych stylach PRLowskich i z czasem zbierać kasę na remont.
|
|
|
#942 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#943 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
potem jak bylismy drugi raz to juz ceny wcale nie zachwycaly w innych sklepach jakbysmy jechali gdzies w okolice to sie zajrzy, specjalnie to nie bardzo mi sie chce tyle jechac, bo też podejrzewam, że lekka ściema
|
|
|
#944 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja to mnie teraz nastraszyłaś. Bo powiem Ci, że ja właśnie zmagam się z czymś dziwnym na suficie w tym mieszkaniu. Jakieś bąble powietrza i z tego co wiem bywało u sąsiadów tak, że to opadlo. Może to o czym ty mówisz to też GANT
? Jak tak to zaraz powiem, żeby kogoś wezwali. Co innego tynk w domu z dorosłymi ludźmi a co innego jak jest male dziecko.
|
|
|
|
#946 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A przebijak nie jest konieczny, tylko jak sie będziesz schylać nad kanapą co 2 godz to Ci kręgosłup może strajkować.Ale są takie przwijaki, że je po prostu kładziesz na łóżeczko. http://allegro.pl/przewijak-na-lozec...137912706.html Nie wymaga to dodatkowego mebla |
|
|
|
|
#947 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
nie wiem jak to się skończyło, czy sami musieli remontować czy w końcu zrobili w ramach gwarancji, no ale problem był. dobrze, że starego mieszkania nie sprzedali to mieli się gdzie przenieść. bo to nowe mieszkanie było 2pokojowe, a sufit spadł akurat w salonie z aneksem ![]() jeśli już coś widzisz nie tak to lepiej zgłosić wczesniej.
|
|
|
#948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#949 |
|
Wtajemniczenie
|
No fajny, fajny :p Czasem ładnych ciągnie do brzydkich
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- A tak w ogóle to cześć dziewczyny Jestem padnięta bo nie spałam dziś całą noc, okropnie boli mnie prawa strona brzucha Martwi mnie to, a wizytę mam dopiero na 23 kwietnia :/
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#950 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
myslalam,ze przewijak, to jakis porzadny, ginekologiczny mebel za dużą kase a mąż nic nie wie, rankiem poszedł do pracy, bo raz w miesiącu ma sobote pracującą. a żonka dalej poszła w kimę i zaszalała ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
ja od wyjścia ze szpitala biorę no-spę 3x dziennie, bo tak mi kazali. i nic mnie nie boli, czasem coś tylko zakłuje. pytałam też dziewczyn z sali i one całą ciąże tak brały.
|
|
|
#951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#952 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
ja też nie wiedziałam o tym, dopiero w szpitalu mi powiedzieli, że nie wolno. dotnąć brzuch jak będziesz czuła dziecko, owszem. ale nie masować. no-spa ponoć nie szkodzi dzidzi. poza tym pamiętaj, czasem bardziej zaszkodzi ten ból niż lek na niego.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-04-06 o 11:39 |
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
A jak pytałam ostatnio gina, to powiedział ze nospę można, ale że "im mniej chemii tym lepiej".... A moja mama to w ogóle w panike wpada jak napomknę o wzięciu nospy albo paracetamolu
Ja mam wizytę 22.04 ale to na nfz, bez żadnych widoków ciekawych zapewne a u tego co ostatnio dopiero 23.05. Jak ja wytrzymam............ :P
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem nospa przez całą ciążę to przegięcie. W ciąży z Filipem byłam na pogotowiu po krawieniu i powiedziała, żeby brać 7 dni nie dłużej.
Z masowaniem też pierwsze słysze Tzn wiem, że na końcu się masuje, żeby przepłoszyć malucha już na drugą stronę w obięcia mamy, zle żeby wcześniej nie może bez przesady, ale czasami...
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-04-06 o 11:52 |
|
|
|
#955 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
z tą no-spą tez nie wiem, slyszalam tylko od innych w szpitalu, znajoma tez brala. nie wiem, pojde we wt. i zapytam. boje sie brac, boje sie sama przestac brac. we wtorek minie 3tyg jak bede ja brala, zapytam, nie chce sama decydowac
|
|
|
#956 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wtedy trzeba kupić też bazę, która pasuje do 1. i 2. fotelika. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
- chyba Transporter, tak wnioskuję po zdjęciach...Jeszcze miałam Ci napisać, że biały wózek, to jest strzał w kolano. Zapytaj TŻeta czy będzie go prał co drugi dzień z błota i plam po deszczu. Mam jasną kurtkę na zimę - wiem co mówię - śnieg to pikuś - najgorszy deszcz i błoto pośniegowe. Koła pewnie będą chlapać, więc czystym wózkiem pocieszysz się do pierwszego deszczu. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę" ![]() - George Elliot Edytowane przez ewuszkaaa Czas edycji: 2013-04-06 o 12:08 |
|||
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Mlebidakin ciesze sie, ze wszystko w porzadku rusalka witaj z nami bajka i kaska piekne brzuszki dziewczyny ja dzisiaj umieram z bolu plecow ![]() ![]() nie moge sie schylic ani nic.. a dzis jeszcze idziemy na miasto bo D. mial urodziny w pon a jego przyjaciel wczoraj i zamowili jakis stolik
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebidakin Ale się cieszę,że to nic poważnego! Uważaj na siebie!!
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
matall czekamy na relacje i moze tak jak mowi czarna bedzie widac plec...
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
A Ty ladan jak się dziś czujesz??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

ja tak bym chciala jyz znac plec i cos wiecej kupic.. wczoraj bylam w factory kolo ciebie ale np ten smyk to masakra, a na koniec weszlam w szklane obrotowe drzwi z calym impetem... opowiadalam mamie i stwierdzila ze z oszolomienia po wyjsciuu z domu i nagadala mi ze wogole niespaceruje dziecko i ja niefotlenione... ale tak zimno ze az sie niechce, a wszedzie autem :/

Martwi mnie to, a wizytę mam dopiero na 23 kwietnia :/

może bez przesady, ale czasami...
tylko teraz jest debata bo mąż chce..... biały