Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi:
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione 0 0%
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie 2 4,08%
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu 4 8,16%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 28 57,14%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V 15 30,61%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-06, 09:23   #931
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Witam się w 16 tc
I idę robić śniadanie i brać prysznic, bo na 12 gin, a na 14 USG

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:26   #932
87czarna
Zakorzenienie

Super brzuszki macie!!
Kaska- laseczka z Ciebie!

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Witam się w 16 tc
Czekamy na sliczne fotki maleństwa! Moze płeć poznasz

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:34   #933
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

a ja chyba wreszcie zdecydowalam ze chce ten:
http://www.ewozki.eu/pl/p/Wozek-Tako...en-line-ALU/84

kolor 10 chyba... ufffff
zauroczył mnie ten wózek, pięknyyyyy
ja bym brała kolor 4 , uniwersalny i elegancki
nie myślałam jeszcze o wózku ale tego nazwę zapisałam, jak będę szukać to z pewnością zwrócę na niego uwagę , nadaje się na wiejskie wertepy ? może któraś z mam ma doświadczenie z TAKO ?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:39   #934
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
zauroczył mnie ten wózek, pięknyyyyy
ja bym brała kolor 4 , uniwersalny i elegancki
nie myślałam jeszcze o wózku ale tego nazwę zapisałam, jak będę szukać to z pewnością zwrócę na niego uwagę , nadaje się na wiejskie wertepy ? może któraś z mam ma doświadczenie z TAKO ?
Ja mialam Tako Jumper x i sprzedałam po 4 miesicach. Z gondoli bylam zadowolona, ale spacerowka była tragicznie ciezka i choc mieszkalam wtedy na wsi, to kupilam inna

Stary 2013-04-06, 09:43   #935
karolson
Zakorzenienie

Witam z rana.
W takim tempie ten watek wykonczymy w kilka dni- ale ile cennych info np niemyslalam ze kwestia fotelika jest tak skomplikowana, o wozkach niewspomne i stwierdzam ze jest ich poprostu za duzo i zaden niejest idealny...

Zdjecia piekne .. moje byly gdzies w 2 watku
Matal 3 man kciuki za wizyte moze cos sie ujawni.. ja tak bym chciala jyz znac plec i cos wiecej kupic.. wczoraj bylam w factory kolo ciebie ale np ten smyk to masakra, a na koniec weszlam w szklane obrotowe drzwi z calym impetem... opowiadalam mamie i stwierdzila ze z oszolomienia po wyjsciuu z domu i nagadala mi ze wogole niespaceruje dziecko i ja niefotlenione... ale tak zimno ze az sie niechce, a wszedzie autem :/

Ide sprzatac a pozniej do tesciow moze jakis spacet po sklepach i nietylko bo wczoraj nic nie kupilismy

Niepiszcie za duzo
Stary 2013-04-06, 09:45   #936
kaska87
Zakorzenienie

ja dzisiaj pisać nie będę -przysięgam bo jedziemy z mężem na zakupy bo musi sobie spodnie kupić może coś się Mikołajowi jeszcze kupi bo mam kupon do smyka na -20%

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:59   #937
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
A ja zamiast spać, to siedzę nad wyprawką

No i wyszło mi, że mi brakuje:
- wózka
- fotelika
- leżaczka/bujaczka
- przewijaka
- ubranek 50-62 cm (a potem w zależności od płci)
- smoczków do butelek i do ssania dla malucha
- kosmetyków, gazików i innych majtek poporodowych czy podkładów

Więc w sumie z poważnych wydatków to wózek, fotelik i leżaczek, ale to i tak ze 2000 zł będzie. Eh.
mnie przeraża jak to piszece, bo ja nie mam nic
ten przewiajk jest konieczny? widziałam jak znajoma normalnie na kanapie przewijała i nie miałam żadnego przewijaka. a w małym mieszkanku ciężko ogarnąć się z taką dużą ilością gadżetów, które bądź co bądź rozmiarów są sporych...

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej

Wiecie co, tak czytam te wasze wypowiedzi o piersiach PO ciąży i karmieniu, a mi się jak na razie niezbyt podobają moje piersi w czasie ciąży, nie żebym robiła z tego tragedię, ale myślałam, że jak się będą powiększać to się zrobią takie okrągłe, pełne, a one jakieś szpiczaste takie, dziwne mój mąż się nie może napatrzeć, bo większe, a mi się wcześniejsze bardziej podobały, takie były chyba bardziej jędrne... chyba się wybiorę faktycznie do jakiegoś sklepu z brafitterką, żeby sobie dobrac faktycznie odpowiedni stanik, bo przy takim dziwnym kształcie to sama nie wiem...ehhbaby w ciąży to naprawdę mają problemy
oj, ja mam cyce jak donice, w chwilach emocji mam ochote wziąć tasak i je uchlasnąć normalnie jak dojna krowa
pomysł z braffiterką poleam, choć kurcze jak mi stanik dobrała to one zaczęły w nim sterczeć (wczesniej w za malych stanikach zwisaly) i wyglądam jak Dolly Parton

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a to moj dzisiejszy wielki brzuchol
przynajmniej widać żeś w ciąży, nie to co ja. mam podwójny bęben
i ja to w ogóle nie widze różnicy przez te zwały tłuszczu
mam na kompie takie zdjęcia z lipca zeszegło roku, że wyglądam jakbym wtedy w ciąży była

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj pisać nie będę -przysięgam bo jedziemy z mężem na zakupy bo musi sobie spodnie kupić może coś się Mikołajowi jeszcze kupi bo mam kupon do smyka na -20%
Ja sobie obiecałam, że nie będę kupować nowych ciuchów, ale otworzyli nam Smyka Outlet i jestem okropnie ciekawa co tam jest i w jakich cenach. Czy też jakieś inne przyrządy są poza ciuszkami, np. wózki itp. Kiedyś pewnie się wybiorę, bo teraz w ogóle tam nie po drodze, bo daleko za miastem to jest.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

zapomniałam napisać, że miałam na prawdę piękny sen śniło mi się, że chodziłam do apteki, a tam był takiboski aptekarz! matko jak on wyglądał, a jaki miał głos! blondyn był z długimi włosami, taki facet prawdziwy, w barach szeroki, a jak się odezwał to kisiel w gaciach i kolana miękły... znał angielski i francuski, bo z natrętnymi klientami gadał.
i grał na gitarze i piosenki pisał i je śpiewał. nawet mu jedną piosenkę w tekście podrasować pomogłam i nie muszę mówić jak to się skończyło

będę się smażyć w piekle no ale co za wspomnienia mam

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-04-06 o 10:02
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 10:03   #938
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja na szczęście wózek mam. Ciężki i wielki ale kij, grunt że dziecku w nim wygodnie i że miło buja. Dodatkowo jeden wydatek mniej a to zawsze jakiś plus. Gorzej, że mija mi ta cała ekscytacja związana z kupowaniem, ale da się przeżyć.

Planujemy zakup mieszkania i muszę celować w jakieś z windą i do max 3 piętra w razie gdyby winda się jedenak zepsuła Ciągle też myślę czy lepiej używkę czy od developera ( zawsze myślałam, że od developera lepsze, ale teraz jak mieszkamy w takim kilkuletnim mieszkaniu i widzę jak się sypie to zmieniam powoli zdanie ).

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 10:05   #939
karolson
Zakorzenienie

Inwersja u nas tez otworzyli smyk outlet i dla niemowlakow sa tylko ubrania i to te same w takich cenach jak na wyprzedazach w sklepach. Ja mam taki bon 50 pln przy zqkupie za 300 - sodexo
Stary 2013-04-06, 10:08   #940
bojatoja
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Zapraszam do mnie na lody malinowe

PS> Śliczne zdjęcia ślubne i zwykłe

Ja się niczym nie smaruję i żadnych zmian na swoim ciele nie zauważyłam. W ogóle nie lubię balsamów itp. do ciała
(...)
A my wczoraj byliśmy w tesco (zobaczyć te wychwalane przez dziewczyny ubranka dla dzidzi- ale nic mnie nie ujęło- jedynie buciki ) i kupiłam lody bakaliowe, więc też zapraszam

Ja wieczorem smaruje się oliwką, rano zanim wstanę z łóżka balsamem i później jak zrobi się ciepło to mam zamiar jeszcze w ciągu dnia użyć jakiś balsam

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
ja tez musze usiasc nad wyprawka i zrobic liste
Na razie mam tylko troche bodziakow i pajacykow.
(...)
Ja też muszę usiąść nad wyprawką i zrobić listę. Teraz moim priorytetem jest kupić łóżeczko-kołyskę i akcesoria do niego: kołderkę, poduszkę, prześciaradła itd.
Cytat:
bandzioszek z wczoraj 19tc dzisiaj jest jakby mniejszy, może dlatego że męczę się nadal z zaparciami
Załącznik 5195515
Ładniutki A to nie przypadkiem Ty narzekałaś, że go jeszcze nie widać?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a to moj dzisiejszy wielki brzuchol
Jaki szpiczasty
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 10:10   #941
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja na szczęście wózek mam. Ciężki i wielki ale kij, grunt że dziecku w nim wygodnie i że miło buja. Dodatkowo jeden wydatek mniej a to zawsze jakiś plus. Gorzej, że mija mi ta cała ekscytacja związana z kupowaniem, ale da się przeżyć.

Planujemy zakup mieszkania i muszę celować w jakieś z windą i do max 3 piętra w razie gdyby winda się jedenak zepsuła Ciągle też myślę czy lepiej używkę czy od developera ( zawsze myślałam, że od developera lepsze, ale teraz jak mieszkamy w takim kilkuletnim mieszkaniu i widzę jak się sypie to zmieniam powoli zdanie ).
ja Ci powiem, że nie ma reguły, ciotka moja kupiła nowe i po paru msc od przeprowadzki kawał tynku ze z sufitu jej spadł i to taki na prawdę wieelki. jakby ktoś tam wtedy stał to by się już nie podnióśł. developer oczywiście chciał przyciszyć sprawę, a jak się jej córki za to wzięły, poszły z tym do gazety to się okazało, że to z 3 budynek z takimi problemami jest. i że nie tylko u nich w mieszkaniu były pododbne akcje, wśród sąsiadów też tak się działo.

z kolei jak znajomi szukali mieszkania trafili na takie, w którym były dziury przy suficie, w każdym mieszkaniu była wielka okrągła dziura zaraz pod sufitem (normalnie na wylot, na dwór). jak zapytali co to, to stwierdzili, że wentylacja.

my patrzymy tylko na rynek wtórny ze względu na cene i na to, że czasem nie trzeba wszystkiego remontować, można przekisić się w tych stylach PRLowskich i z czasem zbierać kasę na remont.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 10:11   #942
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
A ja zamiast spać, to siedzę nad wyprawką

No i wyszło mi, że mi brakuje:
- wózka
- fotelika
- leżaczka/bujaczka
- przewijaka
- ubranek 50-62 cm (a potem w zależności od płci)
- smoczków do butelek i do ssania dla malucha
- kosmetyków, gazików i innych majtek poporodowych czy podkładów

Więc w sumie z poważnych wydatków to wózek, fotelik i leżaczek, ale to i tak ze 2000 zł będzie. Eh.
Rozumiem smoczki i kosmetyki, ale reszty nie masz po Edziku?Czy się pozbyłaś?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 10:12   #943
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Inwersja u nas tez otworzyli smyk outlet i dla niemowlakow sa tylko ubrania i to te same w takich cenach jak na wyprzedazach w sklepach. Ja mam taki bon 50 pln przy zqkupie za 300 - sodexo
ja w tym outlecie to ylko w reserved fajne spodnie kupilam pare msc temu, w reserved za 40zl
potem jak bylismy drugi raz to juz ceny wcale nie zachwycaly w innych sklepach
jakbysmy jechali gdzies w okolice to sie zajrzy, specjalnie to nie bardzo mi sie chce tyle jechac, bo też podejrzewam, że lekka ściema
Stary 2013-04-06, 10:13   #944
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Witam się w 16 tc
To powodzenia
Stary 2013-04-06, 10:13   #945
cotynato
Zakorzenienie

Inwersja to mnie teraz nastraszyłaś. Bo powiem Ci, że ja właśnie zmagam się z czymś dziwnym na suficie w tym mieszkaniu. Jakieś bąble powietrza i z tego co wiem bywało u sąsiadów tak, że to opadlo. Może to o czym ty mówisz to też GANT ? Jak tak to zaraz powiem, żeby kogoś wezwali. Co innego tynk w domu z dorosłymi ludźmi a co innego jak jest male dziecko.

Wymianka.
Stary 2013-04-06, 10:17   #946
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ten przewiajk jest konieczny? widziałam jak znajoma normalnie na kanapie przewijała i nie miałam żadnego przewijaka. a w małym mieszkanku ciężko ogarnąć się z taką dużą ilością gadżetów, które bądź co bądź rozmiarów są sporych...

[/COLOR]zapomniałam napisać, że miałam na prawdę piękny sen śniło mi się, że chodziłam do apteki, a tam był takiboski aptekarz! matko jak on wyglądał, a jaki miał głos! blondyn był z długimi włosami, taki facet prawdziwy, w barach szeroki, a jak się odezwał to kisiel w gaciach i kolana miękły... znał angielski i francuski, bo z natrętnymi klientami gadał.
i grał na gitarze i piosenki pisał i je śpiewał. nawet mu jedną piosenkę w tekście podrasować pomogłam i nie muszę mówić jak to się skończyło

będę się smażyć w piekle no ale co za wspomnienia mam
Ciekawe co mąż na ten sen hehehehe
A przebijak nie jest konieczny, tylko jak sie będziesz schylać nad kanapą co 2 godz to Ci kręgosłup może strajkować.Ale są takie przwijaki, że je po prostu kładziesz na łóżeczko.
http://allegro.pl/przewijak-na-lozec...137912706.html
Nie wymaga to dodatkowego mebla
Stary 2013-04-06, 10:20   #947
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Inwersja to mnie teraz nastraszyłaś. Bo powiem Ci, że ja właśnie zmagam się z czymś dziwnym na suficie w tym mieszkaniu. Jakieś bąble powietrza i z tego co wiem bywało u sąsiadów tak, że to opadlo. Może to o czym ty mówisz to też GANT ? Jak tak to zaraz powiem, żeby kogoś wezwali. Co innego tynk w domu z dorosłymi ludźmi a co innego jak jest male dziecko.
oj nie mam pojęcia gdzie oni kupowali. nie wiem też czy wcześ jakieś objawy mieli, chyba nie, albo nie zauważyli. dopiero jak im ten sufit spadł. nie dość, że niebezpieczne to, to bajzel w domu. oni na początku nie chcieli im tego remontować, a dopiero co wyremontowanej chałupie zrobił się totalny sajgon.
nie wiem jak to się skończyło, czy sami musieli remontować czy w końcu zrobili w ramach gwarancji, no ale problem był. dobrze, że starego mieszkania nie sprzedali to mieli się gdzie przenieść. bo to nowe mieszkanie było 2pokojowe, a sufit spadł akurat w salonie z aneksem
jeśli już coś widzisz nie tak to lepiej zgłosić wczesniej.
Stary 2013-04-06, 10:22   #948
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Matal 3 man kciuki za wizyte moze cos sie ujawni.. ja tak bym chciala jyz znac plec i cos wiecej kupic.. wczoraj bylam w factory kolo ciebie ale np ten smyk to masakra, a na koniec weszlam w szklane obrotowe drzwi z calym impetem... opowiadalam mamie i stwierdzila ze z oszolomienia po wyjsciuu z domu i nagadala mi ze wogole niespaceruje dziecko i ja niefotlenione... ale tak zimno ze az sie niechce, a wszedzie autem :/
A ja nie byłam tam jeszcze. Ani w Factory w ogóle, bo wcześniej było mi za daleko

Cytat:
Konieczny nie jest, ale za 45 zł można kupić. Ja biorę taki, że kładzie się go na łóżeczko i jednak wygodniej, zwłaszcza na początku, nie musieć się schylać. Poprzedni się rozpadł, bo 1,5 roku korzystaliśmy.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 10:27   #949
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

Fajnyyyy! [COLOR="Silver"]
No fajny, fajny :p Czasem ładnych ciągnie do brzydkich

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

A tak w ogóle to cześć dziewczyny
Jestem padnięta bo nie spałam dziś całą noc, okropnie boli mnie prawa strona brzucha Martwi mnie to, a wizytę mam dopiero na 23 kwietnia :/

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 10:32   #950
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ciekawe co mąż na ten sen hehehehe
A przebijak nie jest konieczny, tylko jak sie będziesz schylać nad kanapą co 2 godz to Ci kręgosłup może strajkować.Ale są takie przwijaki, że je po prostu kładziesz na łóżeczko.
http://allegro.pl/przewijak-na-lozec...137912706.html
Nie wymaga to dodatkowego mebla
dzięki, dobrze wiedzieć. myslalam,ze przewijak, to jakis porzadny, ginekologiczny mebel za dużą kase

a mąż nic nie wie, rankiem poszedł do pracy, bo raz w miesiącu ma sobote pracującą. a żonka dalej poszła w kimę i zaszalała

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
No fajny, fajny :p Czasem ładnych ciągnie do brzydkich

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

A tak w ogóle to cześć dziewczyny
Jestem padnięta bo nie spałam dziś całą noc, okropnie boli mnie prawa strona brzucha Martwi mnie to, a wizytę mam dopiero na 23 kwietnia :/
spróbuj z no-spą
ja od wyjścia ze szpitala biorę no-spę 3x dziennie, bo tak mi kazali. i nic mnie nie boli, czasem coś tylko zakłuje.
pytałam też dziewczyn z sali i one całą ciąże tak brały.
Stary 2013-04-06, 10:34   #951
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

spróbuj z no-spą
ja od wyjścia ze szpitala biorę no-spę 3x dziennie, bo tak mi kazali. i nic mnie nie boli, czasem coś tylko zakłuje.
pytałam też dziewczyn z sali i one całą ciąże tak brały.
Tyle,że ja się nie chcę lekami faszerować :/ Preferuję jakieś naturalne rozwiązania :/ Tylko, że masowanie, ani zimne okłady nic nie dają

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 10:37   #952
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Tyle,że ja się nie chcę lekami faszerować :/ Preferuję jakieś naturalne rozwiązania :/ Tylko, że masowanie, ani zimne okłady nic nie dają
nie masuj brzucha! nie waż się! masaż brzucha wywołuje skurcze macicy! Tobie może w końcu pomoże, ale dziecku zaszkodzi! nie wolno, to może wywołać poronienie!

ja też nie wiedziałam o tym, dopiero w szpitalu mi powiedzieli, że nie wolno. dotnąć brzuch jak będziesz czuła dziecko, owszem. ale nie masować.

no-spa ponoć nie szkodzi dzidzi. poza tym pamiętaj, czasem bardziej zaszkodzi ten ból niż lek na niego.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-04-06 o 10:39
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 10:43   #953
teacherka
Zakorzenienie

A jak pytałam ostatnio gina, to powiedział ze nospę można, ale że "im mniej chemii tym lepiej".... A moja mama to w ogóle w panike wpada jak napomknę o wzięciu nospy albo paracetamolu

Ja mam wizytę 22.04 ale to na nfz, bez żadnych widoków ciekawych zapewne a u tego co ostatnio dopiero 23.05. Jak ja wytrzymam............ :P
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 10:51   #954
cotynato
Zakorzenienie

Moim zdaniem nospa przez całą ciążę to przegięcie. W ciąży z Filipem byłam na pogotowiu po krawieniu i powiedziała, żeby brać 7 dni nie dłużej.

Z masowaniem też pierwsze słysze Tzn wiem, że na końcu się masuje, żeby przepłoszyć malucha już na drugą stronę w obięcia mamy, zle żeby wcześniej nie może bez przesady, ale czasami...

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-04-06 o 10:52
Stary 2013-04-06, 10:54   #955
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
A jak pytałam ostatnio gina, to powiedział ze nospę można, ale że "im mniej chemii tym lepiej".... A moja mama to w ogóle w panike wpada jak napomknę o wzięciu nospy albo paracetamolu

Ja mam wizytę 22.04 ale to na nfz, bez żadnych widoków ciekawych zapewne a u tego co ostatnio dopiero 23.05. Jak ja wytrzymam............ :P
ja apapu też nie brałam nigdy. rzadko boli mnie glowa, a jak juz cos to staram sie po prostu isc spac. tej no-spy sama też nie brałam, ale jak trafilam do szpitala z takim bolem brzucha, że chodzic nie moglam i plakalam z bólu to nie mialam wyjscia. teraz bede na kontroli i zapytam czy mam brać ją nadal. bo moja też nie jest za chemią, jak ją zapytałam o winaminy to też powiedziala,ze nie, bo to chemia.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Moim zdaniem nospa przez całą ciążę to przegięcie. W ciąży z Filipem byłam na pogotowiu po krawieniu i powiedziała, żeby brać 7 dni nie dłużej.

Z masowaniem też pierwsze słysze Tzn wiem, że na końcu się masuje, żeby przepłoszyć malucha już na drugą stronę w obięcia mamy, zle żeby wcześniej nie może bez przesady, ale czasami...
tak mówili lekarze.

z tą no-spą tez nie wiem, slyszalam tylko od innych w szpitalu, znajoma tez brala. nie wiem, pojde we wt. i zapytam. boje sie brac, boje sie sama przestac brac. we wtorek minie 3tyg jak bede ja brala, zapytam, nie chce sama decydowac
Stary 2013-04-06, 10:58   #956
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a jak to jest z fotelikami samochodowymi? zeby go wpiac bezposrednio do auta (mamy tam jakies zaczepy) to trzeba miec ten isofix tak? to sie dokupuje jakos osobno czy to juz jest czescia fotelika? np maxi cosi citi to ma czy musze kupic jakis drozszy?? o mamo jaka jestem nieogarnieta w tym wszystkim...
Po pierwsze, żeby kupować fotelik samochodowy z bazą pod isofix, to trzeba mieć isofix w samochodzie zamontowany. TŻet tłumaczył, że to są takie pręty mocowane w siedzeniu i że to ok. 100zł kosztuje. Z tego co widziałam na pokazie Maxi Cosi, to wych0dzi, że to jest wygodniejsze, bo wpinasz fotelik do takie specjalnej bazy, która na tym isofixie już siedzi i już nie zapinasz fotelika pasami, tylko dziecko w pasy z fotelika. No i mniejsze ryzyko, że źle zapniesz...

Ale wtedy trzeba kupić też bazę, która pasuje do 1. i 2. fotelika.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
jestem mąż mnie wymęczył kupiłam sobie leginsy w lidlu

i byliśmy oglądać wózki- patrzyliśmy na mutsy evo, murę 4 i taki klasyczny i weźmiemy evo super jest na żywo i budka w spacerówce jest duża bo na necie czytałam, że niby mała tylko teraz jest debata bo mąż chce..... biały a ja czarny chyba, że gondolę weźmiemy białą a spacerówkę czarną bo wtedy Miko już będzie jadł w wózku więc biel odpada
My mamy Mutsy, ale nie mam pojęcia jaki model - chyba Transporter, tak wnioskuję po zdjęciach...

Jeszcze miałam Ci napisać, że biały wózek, to jest strzał w kolano. Zapytaj TŻeta czy będzie go prał co drugi dzień z błota i plam po deszczu. Mam jasną kurtkę na zimę - wiem co mówię - śnieg to pikuś - najgorszy deszcz i błoto pośniegowe. Koła pewnie będą chlapać, więc czystym wózkiem pocieszysz się do pierwszego deszczu.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
też za bardzo nie ogarniam, ale z tego co mówili na bezpiecznym maluchu, to te Isofix to tylko do aut produkowanych od któregoś tam roku, nie wiem czy 2010? także nie dasz tej bazy do byle jakiego auta.
Chyba, że macie nowy jakiś no to spoko
ja akurat mam z 2004 także sam fotelik będę musiała pasami przekładać no cóż :| :P
Isofix można w starych domontować

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot

Edytowane przez ewuszkaaa
Czas edycji: 2013-04-06 o 11:08
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 10:58   #957
ladanseuse14
Zakorzenienie

dzien dobry

Mlebidakin ciesze sie, ze wszystko w porzadku

rusalka witaj z nami

bajka i kaska piekne brzuszki

dziewczyny ja dzisiaj umieram z bolu plecow nie moge sie schylic ani nic.. a dzis jeszcze idziemy na miasto bo D. mial urodziny w pon a jego przyjaciel wczoraj i zamowili jakis stolik

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 11:02   #958
87czarna
Zakorzenienie

Mlebidakin Ale się cieszę,że to nic poważnego! Uważaj na siebie!!

Stary 2013-04-06, 11:03   #959
ladanseuse14
Zakorzenienie

matall czekamy na relacje i moze tak jak mowi czarna bedzie widac plec...
Stary 2013-04-06, 11:04   #960
87czarna
Zakorzenienie

A Ty ladan jak się dziś czujesz??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości