|
|
#931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: teorie spiskowe - wierzycie w jakieś?
Epokę lodowcową czas zacząć
![]() http://en.ria.ru/science/20080122/97519953.html
|
|
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
Moja teoria spiskowa jest taka, że wszystkie linki wklejane na jakimkolwiek forum prowadzą do wirusów
|
|
|
|
|
#933 |
|
Wredny kotecek
|
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- |
|
|
|
|
#934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle to widział ktoś, jak protestowali na zjeździe Bliderbergów w Wielkiem Brytanii? Chociaż już dość dawno to było. Szkoda, że tak zamarł ten wątek. |
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
protestują bo co mają robić jak ktoś wodę z mózgu komuś zrobił?
mnie to często śmieszy jak słyszę te wszystkie informacje o NWO, spiskach masonerii itd gdzie ludzie piszący o tym książki żyją i wydają nowe dzieła chociaż dawno powinni zejść z tego świata. bo niby ciągle mówią o tajemnicach masonów, a w zasadzie nie ma żadnych tajemnic masonerii bo ludzie od teorii spiskowych wiedzą wszystko. tak jak i jeden co to twierdzi że masoni to repitalianie a repitalianie to jaszczuroludzie... wiadomo organizacje te są dziwne, mają tajemnice ale trzeba przyznać że dużo czarnego PR-u narobił im kościół. |
|
|
|
|
#936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jest też druga opcja, masoni zwijają się ze śmiechu, bo ktoś odkrył prawdę o nich i rozpowszechnił dzięki internetowi a wystarczyło wymyślić ufo i jaszczurki żeby skompromitować cały ruch.
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak z podobnej beczki, link: http://livinginmultipleworlds.files....rporations.png Chyba nietrudno sobie wyobrazić kilkunastu ludzi, którzy zarządzają całym rynkiem towarów? I przez to niejako kontrolują nas, odbiorców.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nio
Wszystkie korporacje łączą się w jeszcze większe, a media w grupy medialne itd (przykład pierwszy z głowy: Grupa ITI. ). I dochodzi się do kilkuset ludzi którzy w teorii mają wpływ na cały świat. Akurat tu nie ma spisku tylko to jest fakt. Np taki ruch Zeitgeist jest w calosci kontrolowana opozycja, ci ze stref wplywu sami zebrali do kupy to co juz bylo w necie i stworzyli niby to ruch otwierajacy oczy az w koncu stopniowo zaczelo sie pojawiac coraz wiecej glupot ^^, Dezinformacji itd. Dlatego trzeba ostrożnie z rewelacjami w necie. I jeszcze ostrożniej z informacjami z mediach
|
|
|
|
#939 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy ta kwestia się już pojawiła (16 stron wątku to dla mnie trochę za dużo, chociaż z tego, co widzę, dominuje globalne ocieplenie), ale teoria spiskowa, w którą wierzę, wygląda tak:
WTC zostało zniszczone przez rząd USA. |
|
|
|
|
#940 |
|
and cigarettes
|
Trochę mniej apokaliptyczny temat:
![]() Znacie się na i lubujecie się w The Beatles? Słyszeliście o tym? http://pl.wikipedia.org/wiki/Paul_nie_%C5%BCyje Nigdy nie szalałam za nimi, więc nie znałam tej plotki. Kilka dni temu zakopałam się w angielską wikipedię i trafiłam na artykuł o "Paul is dead". Tak mnie to wkręciło, że zaczęłam oglądać okładki płyt i rzeczywiście można dorobić taką teorię. Pewnie gdyby się postarać można by dorobić podobne o każdym członku Beatlesów czy innych zespołów, ale i tak podziwiam fanów, że na to wpadli. Całkiem ciekawe.
Edytowane przez coffee Czas edycji: 2014-03-25 o 13:11 |
|
|
|
|
#941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale z kolei w reptilian nie wierzę (ani w żadnych Szraków - uważam, ze te opowieści to lekka przesada). Masoneria to też trochę coś innego niż Bilderbergowie, czy osoby zbierające się w Bohemian Groove. Zresztą symbol oka w piramidce nie ma nic wspólnego z masonerią z tego co wiem, do ich symboli należy cyrkiel i litera G, jeśli dobrze pamiętam. Piramidka z okiem to symbol ze starożytnego Egiptu, który przechwycili chrześcijanie (symbol trójcy świętej), a teraz Illuminaci? I w te dwa ostatnie wierzę, bo to się dzieje, jest gdzieś uwiecznione, nagrane i dzieje się teraz. I nie wiem dokładnie co oni tam robią i ile jest prawdy w tym, co mówią osoby takie jak Alex Jones, czy David Icke, ale dziwne jest to, ze spotykają się tam dość wysoko położone osoby, a media nie mają tam wstępu, a nikt postronny. No i jestem temu bardzo przeciwna. O Beatlesach też słyszałam, ale jakoś w to w ogóle nie wierzę. Edytowane przez Figula94 Czas edycji: 2014-03-25 o 20:31 |
|
|
|
|
|
#942 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#943 |
|
Konto usunięte
|
A co się dzieje w Bohemian Grove? Widziałam kiedyś jakiś filmik z dziwnymi rytuałami i potem reakcję na to nagranie jakiegoś polityka, ale podobno to było ustawione? Może ktoś coś więcej o tym napisać?
|
|
|
|
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bush jr potrzebował ropy i pretekstu do wojny z Irakiem - i to dostał. Świadkowie uderzeń w WTC słyszeli odgłosy eksplozji z dolnych pięter choć samoloty uderzyły bardziej pod górę. Ślad po uderzeniu w Pentagon bardziej pasuje do rakiety niż do samolotu. NORAD zawiódł akurat 11.09.2001r. - nigdy wcześniej ani nigdy później już nie...
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Te argumenty to akurat mało znaczące xd Przede wszystkim nie wiadomo, kto za to odpowiada ale może to być CIA/Mossad.
Do tego ktoś słyszał dźwięk niżej a powinien wyżej XD Nie no a teraz serio. Jak ktoś jest zaintersowany kontrolowanym wyburzeniem WTC to na pierwszy ogień polecam: http://septemberclues.info/ Jest tam sporo opisów i analiz filmowych gdzie widać wyraźnie, że to co pokazały TV to był montaż komputerowy. Przykłady: -Na jednym ujęciu samolot nurkuje i wyrównuje lot lecąc po paraboli, na innym leci idealnie prosto. Oba obrazy nie mogą być prawdziwe jednocześnie. -Samolot znika kilka pixeli przed budynkiem a nie chowa się za nim. (między samolotem a budynkiem podstawstaje przeźroczysta przestrzeń i widać co jest dalej) - samolot dorobiony niechlujnie. -Na nagraniach rano nagranych przez ludzi na VHS nie ma samolotu, dzień później an tych samych ujęciach już jest. -Samolot robi się niewidzialny, znika, pojawia się, potem nie ma skrzydła itd. Wszystko widać dopiero jak się spojrzy w zwolnionym tempie. -Ktoś się pomylił i na którymś ujęciu ściana ma ze 30 kolumn zamiast 50. itd itd itd, takich faktów jest kilkadziesiąt - wystarczy sobie zobaczyć. Do tego: -taki samolot nie może lecieć z taką prędkością przy tej gęstości powietrza itd -powinien zgnieść się jak puszka na zewnątrz a nie spenetrować budynku -na miejscu nie ma żadnego wraku samolotu (tylko jeden silnik 3 razy za mały - ale to z rakiety Toma-Hawk) i znowu kilkadziesiąt dowodów... Na zachętę wrzucam filmik gdzie widać, jak samolot pojawia się znikąd: To oczywiście przykład na szybko bo tego jest multum: Obejrzyjcie sobie September Clues xd edit: dodaję przykładowego gifa :d
Edytowane przez beznadziejny123 Czas edycji: 2014-04-02 o 23:16 |
|
|
|
|
|
#948 |
|
Konto usunięte
|
Fajnie było wierzyć w reinkarnację... Przeszłość.
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Chciałabym zobaczyć jakieś wiarygodne i rzetelne źródło, w polskim języku, odnośnie tego WTC. Bo obecnie z tego co wiem, wszystkie te zarzuty zostały już obalone, co do tego spisku, że WTC zburzyły władze. |
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo są wyznawcy tych teorii odnośnie WTC, ale są i ludzie którzy wierzą że w Smoleńsku dobijano rannych co nagrano komórką, czy też inni twierdzą że Lecha przewieziono na Kreml i tam był torturowany. |
|
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
I co myslicie ze udaloby sie to wszystko utrzymac w tajemnicy? Przeciez setki osob widzialo uderzenie samolotow w WTC czy oni wszyscy sa w to zamieszani?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiele rzeczy w całej sprawie to zwykłe absurdy.Gigantyczne tytanowe, ciężkie do zniszczenia silniki wyparowały ale zachowała się bandana terrorystów i ich paszporty Reakcje ludzi były wielokrotnie nagrywane. Mówili wyraźnie różne rzeczy "to nie był samolot", "to nie był pasażerski samolot tylko wojskowy" "to byla rakieta" i wiele innych sprzecznych rzeczy. Wiele ludzi będących na miejscu widziało samolot dopiero w TV. Teraz pytanie za 100 pkt. Skoro było tam tyle ludzi to czemu nie dysponujemy, żadnym niezmontowanym filmem na którym widać samolot? Tych nagrań amatorskich jest tyle co kot napłakał i widać na nich smugę a nie samolot. Nie uda Ci się udowodnić, że ten samolot tam wgl był. Sprawa jest ciekawa, warto poczytać i pooglądać ^^.
|
|
|
|
#952 |
|
and cigarettes
|
Chcesz rzetelne, zaakceptowane i sprawdzone źródła potwierdzające teorię spiskową? A wiesz czym jest "teoria spiskowa"?
|
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Chwila, chcecie mi powiedzieć, że wierzycie, że Bush wysłał samoloty na WTC, bo... właściwie po co? Żeby pakować się w wojnę, która zniszczyła jego administrację na tyle, że republikanom ciężko ugrać cokolwiek w wyborach prezydenckich?
|
|
#954 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Poczytaj co to są operacje typu "false flag". Nawet niedawno polska miała w tym udział, zgoogluj "prowokacja gliwicka", dodaj zburzenie wież przez usa, najmeników strzelających do obu stron na majdanie i 1000 innych a dowiesz się, jak się robi politykę.
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Po krótkim przeczytaniu tematu dochodzę do wniosku: nie wierzę w żadne. Nie mam wątpliwości, że na świecie jest mnóstwo zła i chciwości, ale to są doskonale znane oraz obserwowalne mechanizmy, a nie teorie spiskowe o mrocznej działalności mrocznych koncernów. Gdzie tu teoria spiskowa? Lobbying w Stanach jest legalny, koncerny korzystają na sytuacji ekonomicznej i politycznej innych państw i produkują produkty za psie grosze przy łamaniu praw pracowniczych i sprzedają za krocie, bo mogą i ludzie to kupują. To nie teoria spiskowa, żadnych iluminatów i NWO tu nie ma i być nie musi.
Uważam, że odmowa szczepień powinna być karalna. Przemysł farmaceutyczny ma, jak każdy przemysł, konkretne problemy, ALE szkoda, że nie mówi się o tym, jak bardzo "medycyna" alternatywna jest nieuregulowana, zarówno produkcja, jak i usługi i sprzedaż. O wiele łatwiej zbić kasę będąc lekarzem, który zaczyna gadać o tym, jak szczepionki powodują autyzm. Normalny lekarz praktycznie nie wybije się indywidualnie i nie zrobi kariery (chyba, że jest niezwykłym specjalistą w swojej klasie) w taki sposób, w jaki JEDNĄ książką (nie peer-reviewed) robią "kariery" wszelcy zwolennicy "szczepionki zabijają" "GMO nas zje". Generalnie wierzę w Boga, ale innych rzeczy nie opieram na wierze w moim życiu, opieram na danych i tym, co obserwowalne. Plus może jestem zbyt racjonalna, ale nie wiem, po co miałyby powstawać nieopłacalne teorie spiskowe, jak ta z WTC. Na pewno WTC zmieniło oblicze światowego postrzegania terroryzmu i mówienia o tym, ale gdyby nie WTC, także punkt ciężkości by się przechylił i generalnie Amerykanie nie muszą zabijać własnych obywateli do podejmowania działań wojskowych.
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie te teorie często śmieszą i to nie dlatego że masoni je ośmieszają, ale twórcy tych teorii sami siebie ośmieszają, bo często zamiast być wiarygodnymi autorami tych teorii to z daleka zajeżdża od nich starą kościelną retoryką przez co stają się niewiarygodni. bo pamiętać trzeba że masoni dla kościoła od zawsze byli zagrożeniem i stąd też obwinianie ich o wszystko, tak jak i zreszta żydów bo w średniowieczu częstym zwyczajem było gdy komuś krowa padła oskarżyć żyda, lub czarownicę i to co łatwo można było wytłumaczyć musiało być wytłumaczone w sposób taki aby był wróg ja zaliczam się do tych którzy wierzą że w WTC uderzył samolot z terrorystami, bo jakimi fanatykami są talibowie to chyba wie każdy, a ci co poznali muzułmaninów też wiedzą jak wielu z nich ma zryte mózgi (oczywiście poza Turcją bo tam jednak ludzie są bardziej "ucywilizowani"), ci ludzie zdolni są do wszystkiego a to kto wydał rozkaz, Bush czy Osama nie ważne, zaatakowali, w żadne rakiety czy bomby nie specjalnie wierzę. |
|
|
|
|
|
#957 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#958 |
|
BAN stały
|
-UFO jest
-Reptilian nie ma i nie bedzie - Rząd Światowy być może jest (nawet jak nie, to i tak na mniejszym szczeblu są układy i układziki) -w Smoleńsku zamachu nie było, ale ruscy też dopuścili się niedopatrzeń |
|
|
|
|
#959 | |
|
Wtajemniczenie
|
To tak bardzo przykre. Właściwie to za to co wyrządziły szczepienia powinna spotkać twórców kara śmierci ale co kto lubi. Wstrzykuj sobie co chcesz do woli tylko nie zmuszaj mnie żebym robił to samo. Jeśli szczepionki naprawdę działają to przecież osoba nieszczepiona nie jest dla ciebie żadnym zagrożeniem. No ale jak ktoś posiada zdolność do wiary w boga to właściwie można mu wszystko wpoić i uwierzy. Skoro ktoś przyjmuje za prawdę opowieści o magii i czarodziejstwie, to bełkot pseudonaukowy, niczym nie poparty, musi nosić znamiona faktów niepodważalnych.
|
|
|
|
#960 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I jaka powinna być kara za przynależność do ONR czy innej podobnej organizacji?Przez takie podejścia niedługo będą kazać się na głupią grypę szczepić, bo jakiś minister zdrowia dostanie łapówkę od koncernów farmaceutycznych. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Wiele rzeczy w całej sprawie to zwykłe absurdy.
I jaka powinna być kara za przynależność do ONR czy innej podobnej organizacji?