Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXI - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-12, 16:44   #931
emilia0508
królikoholiczka

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXI

Kupiłam 4 pomadki oeparol przecenoone na 3,35

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez asia2285 Pokaż wiadomość
Te pudełka składane co są po 5 zl to są z wyprzedaży?
Jakie pudełka?

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 16:46   #932
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Matko.. i ja zaczęłam sprawdzać składy.. Kupiłam jeszcze ostatnio syrop Pola- pół biedy że jest robiony na soku marchwiowym - ale pierwsza pozycja - syrop glukozowo-fruktozowy - dodawałam czasami do jogurtu naturalnego do platkow - jednak nie umiem go jesc "na slodko" bez dodatku jakiegos soku :[

A wracając do biedronki.. kupiłam ostatnio płatki Just Fit te z jogurtowymi płatkami (zawsze wybieram i tak owoce truskawki i moreli b omi nie smakują) ale wyjątkowo są słodkie? dawniej na to nei narzekałam...
Dla mnie chyba wszystkie takie produkty są za słodkie. Składy trzeba sprawdzać, szczególnie produktów jadanych codziennie. Nie wiem ile macie lat, ale upodobanie do wysokoprzetworzonego jedzenia zbiera żniwo i gonimy Anglików i Amerykanów. Boimy się makaronów i tłustych serów, a jakoś w krajach śródziemnomorskich się tego nie boją i wyglądają dobrze, żyją zdrowo. Nadal zachłystujemy się amerykańskim jedzeniem. Przecież coś takiego jak jogurtowe płatki to chemiczny wytwór. Jak można wierzyć, że w jogurtowej czekoladzie czy płatkach jest choćby 0,00001% dobroczynnych kultur jogurtowych.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 16:57   #933
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Dla mnie chyba wszystkie takie produkty są za słodkie. Składy trzeba sprawdzać, szczególnie produktów jadanych codziennie. Nie wiem ile macie lat, ale upodobanie do wysokoprzetworzonego jedzenia zbiera żniwo i gonimy Anglików i Amerykanów. Boimy się makaronów i tłustych serów, a jakoś w krajach śródziemnomorskich się tego nie boją i wyglądają dobrze, żyją zdrowo. Nadal zachłystujemy się amerykańskim jedzeniem. Przecież coś takiego jak jogurtowe płatki to chemiczny wytwór. Jak można wierzyć, że w jogurtowej czekoladzie czy płatkach jest choćby 0,00001% dobroczynnych kultur jogurtowych.
No tak.. ale praktycznie żeby tych wszystkich chemicznych substancji unikać to trzeba by wszystko samemu chyba produkować a że jogurtowe płatki - bo kiedyś smakowały- bywa

A co do żniw - w chwili obecnej jesteśmy najszybciej tyjącym krajem w Europie niestety....
Stary 2013-05-12, 17:04   #934
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
np. stąd http://za-wysoko.blogspot.com/2013/05/biedronka-wycofuje-ze-sprzedazy-pyny.html
O tego o boku nie czytałam. Dzięki.
tylko gdzieniegdzie na blogach w oczy mi sie rzuciło, że wycofują i że dziewczyny zapasy robią. Podobno któraś kupiła 16 butelek

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Ja mam połowę biodermy, bebeauty, AA i dermedic, ale chyba kupię ze 2 buteleczki bo sporo mi tego idzie

Też mam trochę tych miceli pootwieranych ale biedronkowy sprawdzał sie do samej twarzy, którą i tak zaraz myłam żelem. A za 4 zł nic lepszego na rynku chyba nie ma
Dzisiaj zaopatrzyłam się jeszcze w 3 sztuki bo ponoć trudno go juz dostać. Trochę szkoda, że wycofują.
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 17:25   #935
arrachne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Inkarnatka Pokaż wiadomość
Też widziałam LaRissy w szkle w koszach na wyprzedaży, ale ceny nie było - a nie chciało mi się biegać do czytnika. Same zielone herbaty

Próbowałam lody Panna Cotta i są smaczne, ale jednak trochę za słodkie...
Cafe Latte są też słodkie? Bardzo, bardzo słodkie?
A jak Tiramisu?
Jako, że jadłam je razem z Panna Cottą, to mogę powiedzieć, że na pewno są mniej słodkie niż ta. Dla mnie nie za słodkie, ale wiadomo - każdy ma inne granice. Na pewno czuć w nich kawę

A skąd macie dane, że jesteśmy najszybciej tyjącym krajem Europy? Bo to ciekawe dosyć

arrachne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 17:51   #936
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
No tak.. ale praktycznie żeby tych wszystkich chemicznych substancji unikać to trzeba by wszystko samemu chyba produkować a że jogurtowe płatki - bo kiedyś smakowały- bywa

A co do żniw - w chwili obecnej jesteśmy najszybciej tyjącym krajem w Europie niestety....
Wszystkiego się nie da, ale są rzeczy mocno przetworzone, które ludzie jedzą regularnie. Tu widzę zachwycacie się nowymi smakami czipsów, serków smakowych i innych "cudów". Lody kupuję 2 razy w roku (i tak wszystkie za słodkie) i nawet jeśli będzie tam największy syf to nic nie szkodzi. Istotne jest to czym się odżywiamy na co dzień. Co stanowi podstawę naszego pożywienia. Jeśli ktoś wmawia sobie, że chipsy mają dobry skład i je to kilka razy w tygodniu to nie jest dobrze. Podobnie z keczupem (wiem, wiem likopen dobry, ale już nawet dobre pomidory w puszce trudno kupić, keczup ma masę zbędnych dodatków).
Naprawdę chciałabym mieć co kupować nadal w Biedronce, bo w niektórych marketach już nie mam co- zostały wyroby wysokoprzetworzone.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez arrachne Pokaż wiadomość
Jako, że jadłam je razem z Panna Cottą, to mogę powiedzieć, że na pewno są mniej słodkie niż ta. Dla mnie nie za słodkie, ale wiadomo - każdy ma inne granice. Na pewno czuć w nich kawę

A skąd macie dane, że jesteśmy najszybciej tyjącym krajem Europy? Bo to ciekawe dosyć
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...a_potege_.html
Stary 2013-05-12, 18:00   #937
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inkarnatka Pokaż wiadomość
Też widziałam LaRissy w szkle w koszach na wyprzedaży, ale ceny nie było - a nie chciało mi się biegać do czytnika. Same zielone herbaty

Próbowałam lody Panna Cotta i są smaczne, ale jednak trochę za słodkie...
Cafe Latte są też słodkie? Bardzo, bardzo słodkie?
A jak Tiramisu?

Dziękuję Wam Zwłaszcza za instrukcję
Tiramisu sa juz od dawna dostepne Ja jadlam i mnie smakuja bardzo maja takie fajne ciasteczka no ogolem Ja je lubie
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 18:23   #938
britnay
Zakorzenienie

Były wklejane już inspiracje?
britnay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:24   #939
moniuleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość
Zrobiłam zapas płynów i kupiłam mydełka
Ja jutro wybieram się po płyny micelarne, szkoda że je wycofują. A te mydełka Linda też mam zamiar kupić, wyglądają super.

moniuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:31   #940
Prezes Kuli Ziemskiej
szef wszystkich szefów

Czy maseczki z gazetki urodowej były już przecenione w wyprzedazowych? Dopiero sobie o nich przypomniałam
Kontroluje.
Prezes Kuli Ziemskiej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:58   #941
Orage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Kupiłam 4 pomadki oeparol przecenoone na 3,35

Jakie pudełka?
Super, dobrze wiedzieć, że je przecenili.

No właśnie jakie pudełka? Bo ja widziałam różne rodzaje w Biedrze tyle że za 15 zl

Jakie zapachy świec LaRissa polecacie? Miałam kiedyś poziomkowy czy jakiś leśny i był całkiem przyjemny.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 19:06   #942
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Orage Pokaż wiadomość
Super, dobrze wiedzieć, że je przecenili.

No właśnie jakie pudełka? Bo ja widziałam różne rodzaje w Biedrze tyle że za 15 zl

Jakie zapachy świec LaRissa polecacie? Miałam kiedyś poziomkowy czy jakiś leśny i był całkiem przyjemny.

Ja polecam tylko naturalne olejki. Niestety w Biedronce nie widziałam.
Stary 2013-05-12, 19:35   #943
Inkarnatka
Wtajemniczenie

Udało mi się dostać płyn micelarny! Były tylko 2 buteleczki, więc wzięłam obie.

A korciło mnie miesiąc temu, żeby wypróbować ten płyn... Ale powstrzymywałam się, bo miałam jeszcze zapasy i stwierdziłam, że jak skończę choć jeden to dokupię biedronkowy płyn (przecież nie wycofają skoro niedawno go wprowadzili ), a tu takie złe wieści... Trzeba było zaufać swojej intuicji jak mówiła: "kup ten płyn!"

Teraz intuicja podpowiada mi, żeby czym prędzej wypróbować żel-krem do demakijażu (różowy krewniak żelu micelarnego)...

Inkarnatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 19:35   #944
arrachne
Zadomowienie

Maseczki są po 2,99, czyli 1zł taniej niż cena wyjściowa

I za link do artykułu o otyłości, ciekawy

arrachne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 19:38   #945
sowaaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
W ogóle córka dzisiaj mnie podsumowała, że prawie wszystko, co kupuję w biedronce idzie do zwrotu i w sumie sporo w tym racji jest bo jak tak się zastanowiłam to zadowolona jestem jeśli chodzi o rzeczy do domu ..tylko z wagi)

a zadowolona z aparatu? bo ja chyba coraz mniej;]
sowaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 19:54   #946
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sowaaaaa Pokaż wiadomość
a zadowolona z aparatu? bo ja chyba coraz mniej;]
Ja narazie tak, odpukać..a co z Twoim się dzieje?
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 19:59   #947
Orage
Rozeznanie

Cytat:
Ja polecam tylko naturalne olejki. Niestety w Biedronce nie widziałam.
Mam kilka olejków, ale co najmniej połowa nietrafiona jeśli chodzi o zapach. Dopytuję się o świece z Biedrony, bo moja mama je lubi, a chciałaby wypróbować jakiś nowy zapach.
Stary 2013-05-12, 20:02   #948
Inkarnatka
Wtajemniczenie

Czy używała któraś z Was nowych chusteczek do demakijażu? Tych w białych opakowaniach z kropelkami wody/bąbelkami - są w 3 wersjach: do skóry suchej, mieszanej i z płynem micelarnym.
Chodzi mi o porównanie ich do poprzedniej wersji (w różowym/niebieskim/zielonym opakowaniu), czy jakościowo to samo, czy coś się zmieniło (np. zapach, stopień nawilżenia chusteczek, ich rozmiar)

W google grafika pojawiają się tylko stare wersje, może ktoś podrzuci linka do recenzji tych w nowej szacie graficznej?

Edytowane przez Inkarnatka
Czas edycji: 2013-05-12 o 20:04
Inkarnatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 20:03   #949
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
dlatego ja już tylko naturalne, albo greckie kupuję. To,że w gotowych słodyczach są różne fajne rzeczy, to się można spodziewać, ale w jogurcie?
Właśnie. Tylko kurcze jak się słodyczy nie je (a czyta tak często tutaj o zachwytach nad ciastkami czy chipsami) to chociaż chciałoby się czasami jakiś jogurt inny od naturalnego kupić, a tutaj różnie z tym składem bywa niestety..Choć raz na jakiś czas to chyba już nie warto przesadzać, tak myślę. Choć nie powiem, te koszenile mnie odrzuciły, pamiętam jak kiedyś tutaj ktoś wrzucił fotkę tych żyjątek

Cytat:
Napisane przez koraalina8 Pokaż wiadomość
ja biorę activię - ostatnio nawe potaniała. fajna, kremowa i gęsta. jogurty smakowe i tak za słodkie, wolę dodać owoce
Już dawno jej nie próbowalam. Ze swoich ulubionych naturalnych mogę polecić zott i ewentualnie danone.

Cytat:
Wszystko kwestia gustu. Nie kupuję jogurtów naturalnych, bo są dla mnie za mdłe. Słodkich też nie, bo za słodkie. Kupiłam z 2 tygodnie temu kefir w B. i właśnie ta grudkowość i kwaśność mi się spodobała (choć i tak wole kefiry regionalnego producenta). Te wszystkie produkty light to świństwa. Prawdziwy, grecki i light to kuriozum i sprzeczność. Niektórzy greckość kojarzą z gęstością, a dodanie tanich zagęstników to pestka. Ja wiem, że ludzie wolą tłuszcz w czipsach niż serach. Są naprawdę i tacy klienci jak ja. Nie kupujący słodkich jogurtów, czipsów, mlecznych czekolad i słodyczy (oprócz czekolady gorzkiej powyżej 70% kakao). Dla mnie info light na produkcie to odstraszacz.
A ja akurat kefir robię..sama dostałam w prezencie grzybki tybetańskie i robią mi ten kefir z mleka jak szalone A że grecki light to sprzeczność to pewnie tak, ale cóż, dla mnie także liczy się ilość kcal, a tłuszczu pod dostatkiem dostarczę sobie i tak w oliwie lub serach na co dzień. Co do reszty, to jestem podobnym klientem do Ciebie
Stary 2013-05-12, 20:04   #950
wyzusia1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
Były wklejane już inspiracje?
Jeśli chodzi o inspiracje 13-15, to były, są na stronie 28

Jakiś czas temu wspominałyście o ogłoszeniu dotyczącym wycofania jakiegoś produktu szkodliwego dla zdrowia (chyba przyprawy), szukam tego postu ale nie potrafię znaleźć, pamiętacie jaki był to produkt? Z góry pięknie dziękuję za pomoc

Edytowane przez wyzusia1986
Czas edycji: 2013-05-12 o 20:06
wyzusia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 20:26   #951
Koko Szanelll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wyzusia1986 Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu wspominałyście o ogłoszeniu dotyczącym wycofania jakiegoś produktu szkodliwego dla zdrowia (chyba przyprawy), szukam tego postu ale nie potrafię znaleźć, pamiętacie jaki był to produkt? Z góry pięknie dziękuję za pomoc

Pieprz czarny z "Przyprawy świata"
Koko Szanelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 20:32   #952
201803120844
Konto usunięte

A ja akurat kefir robię..sama dostałam w prezencie grzybki tybetańskie i robią mi ten kefir z mleka jak szalone A że grecki light to sprzeczność to pewnie tak, ale cóż, dla mnie także liczy się ilość kcal, a tłuszczu pod dostatkiem dostarczę sobie i tak w oliwie lub serach na co dzień. Co do reszty, to jestem podobnym klientem do Ciebie[/QUOTE]

A ja jestem sceptyczna wobec takich wynalazków. Uważam, że organizmowi służy najlepiej to, co jest naturalne w naszej kulturze i klimacie. Zatem dla nas naturalniejsze są kefiry z naszymi kulturami bakterii niż jogurty. Jem więcej kasz niż ryżu. Nie unikam masła, choć latem uwielbiam smak oliwy.
Stary 2013-05-12, 20:45   #953
bezinwazyjna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koko Szanelll Pokaż wiadomość
Pieprz czarny z "Przyprawy świata"
a mogłabyś napisać coś więcej? Nie mogę znaleść informacji dlaczego miałby byc wycofany, a mam własnie opakowanie tego pieprzu w domu i nie wiem co z nim robić.
bezinwazyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:00   #954
sowaaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja narazie tak, odpukać..a co z Twoim się dzieje?
nic specjalnego się nie dzieje poprostu im więcej zrobionych zdjęć tym mniej jestem zadowolona z jakosci;] dzisiaj porobilam trochę zdjęć komunijnych moim 14pxl i 12 pxl Sony w podobnym przedziale cenowym i Sony wypadl o niebo lepiej;] nie wiem może poprostu nie umiem go dobrze ustawić;]
sowaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:16   #955
laisla
Zakorzenienie

Cytat:

A ja jestem sceptyczna wobec takich wynalazków. Uważam, że organizmowi służy najlepiej to, co jest naturalne w naszej kulturze i klimacie. Zatem dla nas naturalniejsze są kefiry z naszymi kulturami bakterii niż jogurty. Jem więcej kasz niż ryżu. Nie unikam masła, choć latem uwielbiam smak oliwy.
Te grzybki chyba normalnie w mleczarniach się używa do produkcji kefiru, tak więc nie jest to jakiś tam wynalazek, o ile Bosacka w swoim programie o kefirach mówiła prawdę
Cytat:
Napisane przez sowaaaaa Pokaż wiadomość
nic specjalnego się nie dzieje poprostu im więcej zrobionych zdjęć tym mniej jestem zadowolona z jakosci;] dzisiaj porobilam trochę zdjęć komunijnych moim 14pxl i 12 pxl Sony w podobnym przedziale cenowym i Sony wypadl o niebo lepiej;] nie wiem może poprostu nie umiem go dobrze ustawić;]
Ja nie miałam okazji jak dotąd porównać z podobnym cenowo, zdjęć jakichś profesjonalnych nie robię, więc jest ok Chciałam załączyć próbkę zdjęć ale nie udaje mi się któryś raz
Stary 2013-05-12, 21:20   #956
Koko Szanelll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bezinwazyjna Pokaż wiadomość
a mogłabyś napisać coś więcej? Nie mogę znaleść informacji dlaczego miałby byc wycofany, a mam własnie opakowanie tego pieprzu w domu i nie wiem co z nim robić.
edzia29 wrzucała taką informację, tu masz link https://wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=5242896&d=1368125510
Koko Szanelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:24   #957
wyzusia1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koko Szanelll Pokaż wiadomość
edzia29 wrzucała taką informację, tu masz link https://wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=5242896&d=1368125510
Bardzo dziękuję za odpowiedź właśnie tej informacji bezskutecznie poszukiwałam
wyzusia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:42   #958
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Te grzybki chyba normalnie w mleczarniach się używa do produkcji kefiru, tak więc nie jest to jakiś tam wynalazek, o ile Bosacka w swoim programie o kefirach mówiła prawdę

Wynalazek to miało być w przenośni. Istnieje coś takiego jak flora bakteryjna właściwa danemu rejonowi świata. Kultur bakterii jest mnóstwo, dlatego kefiry, jogurty(oczywiście te prawdziwe, a nie produkty jogurtopodobne typu Danone) mają różne smaki i nie chodzi mi o smak mleka w proszku, dodatków. Nie znam żadnego dobrego jogurtu w Polsce, nie ubolewam nad tym, bo wolę kefir. Dobry , prawdziwy jogurt można wypić na Bałkanach, w Turcji.
Stary 2013-05-12, 21:50   #959
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
O tego o boku nie czytałam. Dzięki.
tylko gdzieniegdzie na blogach w oczy mi sie rzuciło, że wycofują i że dziewczyny zapasy robią. Podobno któraś kupiła 16 butelek
Szalona Ciekawe czy zdąży zużyć przed końcem terminu ważności. Ja może ewentualnie dwa dokupię, sądzę, że 4 buteleczki mi na prawie rok starczą* Tak sobie teraz pomyślałam, że niezły numer by był gdyby się okazało, że wycofują, a za miesiąc wrócą z nowym opakowaniem, a my całe zapasy wykupimy

*Pamiętam jak kilka lat temu dałam się porwać szałowi na robienie zapasów kremów Liliputz i dwa mi się przeterminowały
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 22:50   #960
Prezes Kuli Ziemskiej
szef wszystkich szefów

Cytat:
Napisane przez arrachne Pokaż wiadomość
Maseczki są po 2,99, czyli 1zł taniej niż cena wyjściowa
Czyli tak jak poprzednio. W sumie mam kilka w zapasie, no ale... nawet największe zapasy kiedyś się skończą
Dzięki

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
Szalona Ciekawe czy zdąży zużyć przed końcem terminu ważności. Ja może ewentualnie dwa dokupię, sądzę, że 4 buteleczki mi na prawie rok starczą* Tak sobie teraz pomyślałam, że niezły numer by był gdyby się okazało, że wycofują, a za miesiąc wrócą z nowym opakowaniem, a my całe zapasy wykupimy

*Pamiętam jak kilka lat temu dałam się porwać szałowi na robienie zapasów kremów Liliputz i dwa mi się przeterminowały
Też przemknęło mi to przez myśl. Moje są do 10.2014, teoretycznie gdyby zużywała 1 buteleczkę przez miesiąc jest to do wykonania
Kontroluje.
Prezes Kuli Ziemskiej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości