Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 18:42   #931
barylka666
Zadomowienie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Ja zaczęłam od oliwki Hipp i też ją uwielbiam

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:45   #932
201708160922
Konto usunięte

Ja zaczęłam od oliwki Bambino, potem testowałam olej kokosowy, potem olej monoi, teraz mam oliwkę Babydream.

Drugi raz umyłam włosy tym szamponem z Alterry, pod wieczór już były tłuste

Jak stosować wodę brzozową? Niestety, nie mam atomizera. Na umyte włosy? Przed myciem?

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-08-05 o 22:36
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:17   #933
_Fanaberia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość

Ja też czytam Azjatycki cukier. Filtrów nie stosowałam, bo są za tłuste. Obecnie mam dużo lżejszy filtr, ale nie jest on super lekki, choć i tak lekki.
Myłam twarz olejkiem i łagodnym środkiem do mycia, ale moja tłusta skóra jest ostatnio przesuszona, więc nie wiem czy te azjatyckie metody są dla mnie.
A stosujesz coś nawilżającego? Jakiś choćby zwykły krem nawilżający. Bo może sam olej nie daje rady? (strzelam, nie znam się )
Z tego co poczytywałam, to w azjatyckiej pielęgnacji nawilżanie jest również bardzo ważne.
I może jak ten środek do mycia jest do tłustej cery przeznaczony, to może Cię wysusza, a bez nawilżania klops?

Cytat:
Napisane przez Roslina xD Pokaż wiadomość
Spływała po bokach, po szyi wcale xD Może dlatego, że taki meeeega gęsty wyszedł
Gratulacje. Ja jak kiedyś ugotowałam za gęsty, to miałam wielki problem nałożyć go na włosy, bo się ciągle zbijał w kulę i spadał do wanny.

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie super włosy I prawie wszystkie prostowłose. Same sobie robicie te zdjęcia, czy angażujecie kogoś? Bo się trochę wstydzę poprosić o trzaśnięcie foty włosów
Ja proszę tatę (jest dużo szybciej, olewam głupkowate komentarze ), a jak nie mam innego wyjścia, to usiłuję sama. Po jakiejś 15 próbie udaje mi się zrobić jako takie zdjęcie. xD

Cytat:
Napisane przez cobrad Pokaż wiadomość
Jak zwykle spóźniona, ale dołączam
Krótka historia :

Od pewnego czasu miotam się próbując zrobić coś z włosami, które zniszczyłam sobie na własne życzenie ( sprawę przemilczę, bo zgrzytam zębami, a stan uzębienia mam jaki mam ).
Poprzestanę na tym, że oprócz zabiegów pielęgnacyjnych, jakie zaczęłam od olejowania - pierwsza noc za mną, staram się przyspieszyć rośnięcie ( w nosie mam co mówią o wieku i długich włosach, kocham długość i już ). Sama siebie ugryzłabym najchętniej w pewną część ciała za ścięcie włosów, które przekroczyły linię pasa i szły dalej, ale nie jestem człowiek guma, więc się nie dziabnę.
Drożdże spróbowałam, niestety to nie dla mnie, pewne specyficzne smaki powodują u mnie pewien odruch i nie da rady tego powstrzymać ( nawet do badania laryngologicznego muszą mnie znieczulać miejscowo ).
Zatem pozostają mi środki do stosowania zewnętrznego i różne tabletki.

Tak więc zaczynam pielęgnację.
Włosy mam czarne - farbowane i z tego nie zrezygnuję, własny kolor mi nie pasuje, sięgają w tej chwili ramion, z natury proste, chciałam mieć kręcone zrobiłam... i teraz mam siano.
Dotychczas myłam zwyczajnie szamponami Garniera z obowiązkową odżywką po każdym myciu - dla włosów suchych, zniszczonych.
Niedawno były podcinane więc tego nie zamierzam teraz czynić.

Właśnie leży koło mnie lista rzeczy, jakie muszę zakupić i wybieram się na zaopatrzenie.
Na razie biorę coś do oczyszczenia włosów, łagodny szampon plus odżywka z Garniera z awokado, maskę biowaxu, olej rycynowy, wcierkę Jantar.
Potem pomyślę nad olejami, muszę wybrać między jojoby a kokosowym.
Ok długi wstęp, ale gadatliwa z natury jestem wybaczcie
W każdym razie dołączam do grona osób zapuszczających ni pielęgnujących włosy
Witamy!
A próbowałaś może pokrzywy, lub skrzypokrzywy? Jeśli lubisz ziółka, to może być dla Ciebie.
Albo moczenie siemienia lnianego w wodzie i miksowanie z jakimś owocem? Zdążyłam już zauważyć, że chyba przyspieszył mi przyrost. Włosów na razie nie mierzyłam, ale pod pachami rosną dużo szybciej xDD

Cytat:
O właśnie tak - oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia podobno grecka z Lidla wzięta - nawet całkiem całkiem, może inaczej: nie zaszkodziła im upojna noc z oliwą, tam, gdzie już mam odrosty zamiast siana to nawet ładnie wyglądają.
Matko przestaję przeglądać forum, bo lista zakupów się wydłużyła o suszarkę z jonizacją - małż mnie wydziedziczy i wystawi na wycieraczkę.
Od razu mówię - latem nie ma problemu z suszeniem naturalnym, ale jak minie lato to bez suszarki nie ujadę.
Też się martwię co będzie zimą. Jest wtedy u mnie w domu dość chłodno. Cóż, może zimny nawiew nie zrobi mi takiej krzywdy, jeśli będę miała problem z suszeniem naturalnym.

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Dziś kupiłam tylko szampon do oczyszczania Barwa tataro-chmielowy

Byłam także u lekarza, dostałam skierowanie na badania krwi i moczu, bo podejrzewam u siebie anemie i sprawdzić jak tam moje nerki bo mam małe złogi kamieni...
Nigdy nie widziałam tego szamponu. o.o Ciągle widuję tylko piwny (który mam, ale nie ma tam nic o tatarze ) i jajeczny.

Powodzenia na badaniach, oby wyszły dobrze.

---------------

Siedzę znowu z olejem z pestek winogron na głowie. Tym razem dałam mniej, nałożyłam na sucho, i trzymam krócej.
Mam nadzieję, że się zmyje.
Stary 2013-08-05, 22:53   #934
Roslina xD
Raczkowanie

Miałam taaakie mięsiste włosy po siemieniu, bardzo mi się spodobały. Tylko trochę roboty z wyciskaniem tego gluta przez podkolanówkę xD

Zaraz nałożę sobie oliwę z oliwek, ciekawe czy coś ciekawego wyjdzie z tego
Stary 2013-08-05, 22:58   #935
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

To suszarka z Rossmana, ma na kartonie napisane Haartrockner neuses Modell. 2000 watt, 3 stopnie regulacji temperatury, wichura mniejsza lub większa regulowana dwoma stopniami - przy pierwszym mi tylko metka wystaje z peruki, przy drugim gonię i ją i szczękę zapewne :P ma opcjię zimnego powietrza i ma dyfuzor. Jonizacji nie odnotowano, ale mówię - w sumie dobrze się stało, odeszło mi widmo spalenia się na stosie z przetartym kablem starej suszarki :P

Nie, ziółka w sumie w swoim życiu piłam tylko raz jak mi za czasów kiedy byłam młoda i piękna bioenergoterapeuta przepisał ma schudnięcie. Jedyna rzecz jaka schudła to portfel, a ziółka były tak cudne w smaku, że do dzisiaj do paszczy nie biorę żadnych, no może melisę przed jazdą na koniu, którego nieco się obawiam Tak więc ta opcja siemienia zmiksowanego z owockiem brzmi na tym tle bardzo apetycznie

A oliwę Babydream mogę stosować też na noc?
Olej rycynowy chcę raz, dwa razy w tygodniu - ale sam wcierany w skórę, tyle, że znowu nie wiem czy na noc go wciapać, czy dwie godz przed myciem. Coś mi się jeszcze o uszy obiło o zawinięciu w ręcznik i ograniu suszarką, ale też nie jestem pewna.
Matko ja w ogóle niewiele wiem - wybaczcie zatem nadmiar słów i pytań
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 23:11   #936
_Fanaberia_
Raczkowanie

Ja 'wyciskam' łyżką przez siteczko małe takie. Podkolanówka jest ciekawym rozwiązaniem.

Cytat:
Zaraz nałożę sobie oliwę z oliwek, ciekawe czy coś ciekawego wyjdzie z tego
Człowiek nawet nie czuje, że mu się rymuje. :P

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
To suszarka z Rossmana, ma na kartonie napisane Haartrockner neuses Modell. 2000 watt, 3 stopnie regulacji temperatury, wichura mniejsza lub większa regulowana dwoma stopniami - przy pierwszym mi tylko metka wystaje z peruki, przy drugim gonię i ją i szczękę zapewne :P ma opcjię zimnego powietrza i ma dyfuzor. Jonizacji nie odnotowano, ale mówię - w sumie dobrze się stało, odeszło mi widmo spalenia się na stosie z przetartym kablem starej suszarki :P

Nie, ziółka w sumie w swoim życiu piłam tylko raz jak mi za czasów kiedy byłam młoda i piękna bioenergoterapeuta przepisał ma schudnięcie. Jedyna rzecz jaka schudła to portfel, a ziółka były tak cudne w smaku, że do dzisiaj do paszczy nie biorę żadnych, no może melisę przed jazdą na koniu, którego nieco się obawiam Tak więc ta opcja siemienia zmiksowanego z owockiem brzmi na tym tle bardzo apetycznie

A oliwę Babydream mogę stosować też na noc?
Olej rycynowy chcę raz, dwa razy w tygodniu - ale sam wcierany w skórę, tyle, że znowu nie wiem czy na noc go wciapać, czy dwie godz przed myciem. Coś mi się jeszcze o uszy obiło o zawinięciu w ręcznik i ograniu suszarką, ale też nie jestem pewna.
Matko ja w ogóle niewiele wiem - wybaczcie zatem nadmiar słów i pytań

Myślę, że tak. Jeśli potem po umyciu włosy będą nie takie jakieś, to wtedy próbuj trzymać krócej. Wszystko tą metodą prób i błędów, o boziu. ._.
Co do rycynowego, to też nie jestem zbyt wyedukowana w tym temacie.
I nie przejmuj się niewiedzą, tu jest wątek dla początkujących włosomaniaczek i jesteśmy tu po to, żeby sobie pomagać, taaak? Ja też dużo jeszcze nie wiem. Klucz to czytanie, czytanie i próbowanie. Tak myślę.
Stary 2013-08-05, 23:39   #937
201708160922
Konto usunięte

Ja nakładam oliwkę BD na noc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 09:39   #938
barylka666
Zadomowienie

_Fanaberia_ u mnie w osiedlowych sklepikach są prawie wszystkie Barwy Napisz jak tam poszło ze zmyciem oleju

Dziękuje za miłe słowa

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Jak stosować wodę brzozową? Niestety, nie mam atomizera. Na umyte włosy? Przed myciem?

Wcieraj ją w skórę głowy opuszkami palców, jeżeli nie będzie powodować szybszego przetłuszczania się skóry głowy to po myciu, a jeżeli tak to przed myciem na kilka godzin

Stary 2013-08-06, 09:57   #939
201708160922
Konto usunięte

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Dzieki. Wczoraj wtarlam po umyciu. Nie mam atomizera i trudno mi bylo wyczuc ilosc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-06, 10:40   #940
kropelkaa
Zakorzenienie

ja wszystkie oleje trzymam na całą noc jakoś na 2-3 godziny nic mi nie dają
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:58   #941
barylka666
Zadomowienie

Ja przez wakacje zawsze nakładam olej na całą noc przed każdym myciem,
ale od września będę tak robić tylko raz w tygodniu na weekendzie bo myję włosy zawsze wieczorem, nie mam czasu robić tego rano...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 11:54   #942
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
dziękuje ale i tak będą szły do ścięcia końcówki, bo są mega suche farbuje Loreal Preference 9.13 Baikal

ja zazwyczaj angazuję siostrę

witamy

pamiętam kiedyś próbowałam myć włosy odżywką chyba tą jak dobrze pamiętam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ta.html&next=1 i miałam niedomyte włosy jakby przetłuszczone więc dalam spokój nie przekonuje mnie ta metoda a ostatnio znów bardzo przetłuszczają mi się włosy i już nie wiem co z nimi robić, najlepiej jakbym myła codziennie, a na to nie ma szans już kiedyś się tak męczyłam i teraz chociaż co 2 dni probuje, ale chyba przez te upaly taki znów mam problem
Miałam tę odżywkę i zmywała mi nawet oleje.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
wlasnie jestem też już po 1 wypróbowaniu tego olejku GP ciekawa jestem efektów mrowienia nie czułam jak niektórzy, całkiem przyjemny zapach zobaczymy co dalej

olej lniany nigdzie nie mogę znalezc kiedys pani w sklepie powiedziala mi, że go sprowadzają zimą dopiero a on tak fajnie działal na moje włosy
W Biedronce jest

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
To jestem po pierwszych zakupach.
W łazience wylądowały:
- szampon Babydream
- olejek Babydream
- odżywka Garnier awokado i masło karite
- odżywka Joanna jedwab wygładzająca d/s
- szampon Barwa Naturalna jajeczny ( tutaj w sumie nie miałam wyboru, w najbliższym Rossmanie był tylko ten i jakiś dziwny, czytałam do jakich włosów i tamten był do przetłuszczających się jeżeli dobrze pamiętam, a ten jest do suchych farbowanych i zniszczonych czyli akurat dla moich )
- olej rycynowy z apteki
- grzebień o szeroko rozstawionych zębach szcerzących się do mnie
- i wisienka na torcie - suszarka z Rossmana, z różnymi stopniami ciepła suszenia i wichurą ustawianą - nie wiem czy ma jonizację, pani twierdziła, że tak, a ja się nie mogłam oprzeć i kupiłam bo była przeceniona - moja stara suszarka ma poprzecierany kabel i grozi odmówieniem posługi więc w sumie i tak się przyda.

I teraz mam tylko dylemat jak postępować?
jajecznym raz w tygodniu oczyścić, raz w tygodniu nałożyć olej i myć jak zawsze co dwa dni, tyle, że zamiast dotychczasowych szamponów brać ten dla dzieci plus odżywkę Garniera?
A jak postępować z rycynowym? Bo z tego co czytałam to on na porost a nie do olejowania raczej?
I gdzie kupić maski do włosów te odżywiające - u mnie w Rossmanie nie ma ani olejów ani masek, w aptece jednej z lepszych też nie. Z tego względu na razie nie mam ani oleju ani maski i w kwestii olejowania zdaję się na oliwę z oliwek.
To w Rossmannie są takie grzebienie? Ile kosztuje i jakiej firmy?
Olej rycynowy dodaje się do innych olejków, można go solo aplikować na rzęsy. Solo na włosy może je przesuszyć i trudno się zmyć. Co do wcierania w skalp tego oleju, nie słyszałam o tym, ale jak już to przed myciem, bo do ludzi z takimi włosami się przecież nie wyjdzie.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Rycynowy najlepiej mieszać z innym olejem bo możesz mieć problemy ze zmyciem go, najlepiej jakbyś miała dwie odżywki na zmianę bo włosy lubią się przyzwyczajać (np. Isane tą niebieską).
To może zamów jakieś maski przez internet?? Ja często tak robię.
Musisz obserwować swoje włosy i patrzeć co im służy a co nie
A czy każde włosy przyzwyczajają się do kosmetyku? Jestem bardzo tego ciekawa. Chciałabym to na sobie przetestować, ale nie wiem ile bym wytrzymała

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Srpkinja 1 Pokaż wiadomość
Od tej oliwki zaczynałam olejowanie i dalej do niej wracam między testowaniem coraz to nowszych specyfików, jest cudowna Uwielbiam ją zwłaszcza w połączeniu z odżywką, na półtorej godziny przed myciem, nawilża mi włosy jak nic innego, więc gorąco polecam!
Zaczynałam olejowanie od świetnej oliwki BDFM. Potem kupiłam tą niebieską dla dzieci, która się nie sprawdziła. Następnie spróbowałam olej z oliwek, który spuszył mi włosy. Potem olej z pestek winogron, który był przeciętny, ale już się przejadł moim włosom. Teraz testuję ojej słonecznikowy z kuchni. Zauważyłam,że jest dość błyszczącym olejem. Zauważyłam też, że moje włosy przejadają się olejem mniej więcej po 500 ml.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:57   #943
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
A czy każde włosy przyzwyczajają się do kosmetyku? Jestem bardzo tego ciekawa. Chciałabym to na sobie przetestować, ale nie wiem ile bym wytrzymała

Co do przyzwyczajania to chodzi mi o to, że gdy użyjemy danej odżywki za pierwszym razem efekt jest fajny, włosy ładniutkie, ale za którymś razem włosy się do niej "przyzwyczają" i nie działa tak dobrze na nie jak za pierwszym razem

Ja tak mam dlatego nie nakładam tego samego zestawu kosmetyków co każde mycie, moje włosy lubią różnorodność
Nie wiem czy każde włosy tak mają....

Stary 2013-08-06, 11:59   #944
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Fanaberia_ Pokaż wiadomość
A stosujesz coś nawilżającego? Jakiś choćby zwykły krem nawilżający. Bo może sam olej nie daje rady? (strzelam, nie znam się )
Z tego co poczytywałam, to w azjatyckiej pielęgnacji nawilżanie jest również bardzo ważne.
I może jak ten środek do mycia jest do tłustej cery przeznaczony, to może Cię wysusza, a bez nawilżania klops?

---------------

Siedzę znowu z olejem z pestek winogron na głowie. Tym razem dałam mniej, nałożyłam na sucho, i trzymam krócej.
Mam nadzieję, że się zmyje.
Stosuję coś nawilżającego. Myję twarz łagodym żelem do kąpieli Babydream z aloesem i olejkiem do mycia Isana Med. Może one wcale nie są takie łągodne? Kiedyś jak stosowałam jeszcze OCM, krem mógł być zbędny.
Jeśli olej jest stworzony do danych włosów, to nawet duża ilość się zmyje.
Stary 2013-08-06, 12:00   #945
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]
W Biedronce jest[COLOR="Silver"]
o dzięki dziś akurat będę w biedronce to zobaczę
Stary 2013-08-06, 12:00   #946
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:

Też mam tą suszarkę już z ponad pół roku? I jestem z niej bardzo zadowolona
Stary 2013-08-06, 12:01   #947
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do przyzwyczajania to chodzi mi o to, że gdy użyjemy danej odżywki za pierwszym razem efekt jest fajny, włosy ładniutkie, ale za którymś razem włosy się do niej "przyzwyczają" i nie działa tak dobrze na nie jak za pierwszym razem

Ja tak mam dlatego nie nakładam tego samego zestawu kosmetyków co każde mycie, moje włosy lubią różnorodność
chyba moje tak mają, że lubią ciągle coś nowego, bo już widzę, że po olejach nie ma takiego fajnego efektu jak był na początku niestety mam teraz pustą kieszeń więc muszę się męczyć z tym co mam i moje włosy też
Stary 2013-08-06, 12:08   #948
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
o dzięki dziś akurat będę w biedronce to zobaczę
Jest tam jeszcze olej z oliwek i pestek winogron

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:

A czy taka odżywka czasem nie przesusza, jeśli po kilku użyciach włosy są przesuszone, gdzie na początku było ok? bo miałam już tak z dwoma odżywkami, a i tak odżywek nie używam długo, bo jedna mała starcza mi na 9-15 dni. A jak stosowałam ciągle Ziaję, która ma podobny skład, to moje włosy nie protestowały.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
chyba moje tak mają, że lubią ciągle coś nowego, bo już widzę, że po olejach nie ma takiego fajnego efektu jak był na początku niestety mam teraz pustą kieszeń więc muszę się męczyć z tym co mam i moje włosy też
W sumie jeśli moje włosy zaczęły się nie domywać po olejku z pestek winogron to znaczy,że jednak nie lubią tego samego.
Ja od jakiegoś czasu mam pustą kosmetyczkę, a na zakupy włosowe wybiorę się pewnie dopiero po wakacjach
Stary 2013-08-06, 12:18   #949
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
A czy taka odżywka czasem nie przesusza, jeśli po kilku użyciach włosy są przesuszone, gdzie na początku było ok? bo miałam już tak z dwoma odżywkami, a i tak odżywek nie używam długo, bo jedna mała starcza mi na 9-15 dni. A jak stosowałam ciągle Ziaję, która ma podobny skład, to moje włosy nie protestowały.
Moje włosy "przyzwyczaiły" się do odżywki Garniera awokado i karite w tamtym tygodniu gdy byłam u siostry, trzy razy myłam włosy w tygodniu i nakładałam ją po myciu na kilka-kilkanaście minut, za pierwszym razem było ok, ale za trzecim włosy były meega niesforne....
A nigdy nie miałam tak po niej gdy używałam jej raz na jakiś czas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 12:39   #950
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Ten grzebbień to taki zwykły plastikowy, ale ma szeroki rozstaw zębów i mi na razie pasuje.
A dzisiaj znowu zakupy ( to wciąga i uzależnia potwornie widzę ) i zakup szamponu Barw piwnego, Gliikura szybkiego na jeden raz natychmiastowa terapia włosów plus maseczka na włosy plus w aptece Humavit skrzyp i pokrzywa z drożdżami piwnymi i Biotebal mi jeszcze małż przytargał
Dzisiaj wieczorem albo jutro rano maseczka już się nie mogę doczekać.
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:05   #951
evolette
Raczkowanie

Ja w Cauflandzie zakupiłam sobie olej sezamowy. Pachnie jak przypalony kotlet schabowy, ale mam nadzieję, że polubi się z moimi włosami. Ostatnio dużo wydaję na preparaty do moich pukli. Wmówiłam sobie, że wykorzystam olej w kuchni, a włoski to tak przy okazji na tym skorzystają. I nie miałam wyrzutów sumienia.
Dokupiłam kolejne opakowanie oliwki Hipp, bardzo szybko ją zużywam. To najbardziej wielofunkcyjny kosmetyk jaki posiadam.

Razem
evolette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 15:52   #952
Srpkinja 1
Raczkowanie

Ja się chyba leczyć muszę. Wczoraj uzupełniłam zapasy włosowe i powiedziałam sobie wyraźne i stanowcze: do końca miesiąca koniec z zakupami. Ale dziś przypadkiem wpadła mi w oko Gloria, a tuż obok niej stała oliwkowa maska ziaji, a tuż obok nowy fructis... A tylko półeczkę dalej olej z orzechów włoskich. No i wyszłam z kilkoma egzemplarzami wszystkiego, tak na zapas, a mój portfel głośno płacze
Stary 2013-08-06, 15:55   #953
201708160922
Konto usunięte

Tak, to wciaga. Tak jak tatuaze i kolczyki. Zrobisz jeden i juz myslisz o nastepnym.

Stary 2013-08-06, 16:03   #954
Srpkinja 1
Raczkowanie

Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Tak, to wciaga. Tak jak tatuaze i kolczyki. Zrobisz jeden i juz myslisz o nastepnym.

Pierwszy tatuaż robię w przyszłym miesiącu i nawet nie strasz mnie, że będę chciała więcej, bo chyba jakiś napad na bank będę w końcu musiała zorganizować!
Stary 2013-08-06, 16:08   #955
barylka666
Zadomowienie

Oo tak, wciąga... moja lista kosmetyków do włosów ciągle się powiększa

Stary 2013-08-06, 16:14   #956
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Pierwszy tatuaż robię w przyszłym miesiącu i nawet nie strasz mnie, że będę chciała więcej, bo chyba jakiś napad na bank będę w końcu musiała zorganizować!
Masakra, ile kosztuja, nie?

Czy nakladaie wody brzozowej po farbowaniu jest dobrym pomyslem? Wczoraj nakladalam pierwszy raz i wszystko bylo ok.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Oo tak, wciąga... moja lista kosmetyków do włosów ciągle się powiększa
Oj, wez przestan. Moj TZ ma 2 kosmetyki pod prysznicem, a ja kilkanascie. Wiekszosc do wlosow.

Stary 2013-08-06, 16:27   #957
barylka666
Zadomowienie

Mój biedny TŻ złapał się za głowe jak zobaczył ile mam kosmetyków do włosów...ale jakbym go ładnie poprosiła to kupiłby mi jeszcze jakieś

Stary 2013-08-06, 16:28   #958
Srpkinja 1
Raczkowanie

Haha, a mój TŻ sam zaczął używać odżywek - teraz ma swoje, ale na początku mi podkradał

Czy ta woda brzozowa jest na alkoholu?

Stary 2013-08-06, 16:29   #959
Sabriel_
Zadomowienie

Witam
Zgłaszam się jako początkująca włosomaniaczka. Od marca olejuję. Początkowo vatika, potem trochę almy (ale dla moich włosów przeciętnie) a teraz olej kokosowy. Moje włosy z natury są zdrowe, nie rozdwajają się końcówki, gęste ale sztywne i skłonne do puszenia się . Falować się same z siebie nie chcą. Jak na noc zwiąże włosy w warkocz to wyjdzie fala, ale sztywna (widać że nie falują się naturalnie) jakby włosy mówiły "widzisz chciałaś fale to masz, ale nam się to nie podoba " W salonach fryzjerzy odmawiają jakkolwiek je falować, bo wiedzą że nie wyjdzie. Często słyszę że są zdrowe, mięsiste, ale z natury puszące się. Wystarczy trochę wilgoci. Mam dwie lewe ręce, więc nie potrafię ich suszyć tak by je wyprostować. Z tego powodu zrezygnowałam z suszenia. Myję wieczorem, kładę się z wilgotnymi i jakoś przez noc się prostują. Stosuję na razie odżywkę alterry granat i aloes (chyba to ten) jako d/s i b/s. Nie mam więcej pomysłów jak je ujarzmić (oprócz prostownicy, ale to zbyt inwazyjne ). Macie może jakieś sprawdzone sposoby na puszenie się włosów?
Sabriel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 16:34   #960
evolette
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Haha, a mój TŻ sam zaczął używać odżywek - teraz ma swoje, ale na początku mi podkradał

Czy ta woda brzozowa jest na alkoholu?

Woda brzozowa jest na alkoholu. Wiele wcierek posiada alkohol w składzie, wpływa to na ich skuteczność.

Razem
evolette jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości