|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Ja zaczęłam od oliwki Hipp i też ją uwielbiam
|
#932 |
|
Konto usunięte
|
Ja zaczęłam od oliwki Bambino, potem testowałam olej kokosowy, potem olej monoi, teraz mam oliwkę Babydream.
Drugi raz umyłam włosy tym szamponem z Alterry, pod wieczór już były tłuste ![]() Jak stosować wodę brzozową? Niestety, nie mam atomizera. Na umyte włosy? Przed myciem? Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-08-05 o 23:36 |
|
|
|
#933 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Z tego co poczytywałam, to w azjatyckiej pielęgnacji nawilżanie jest również bardzo ważne. I może jak ten środek do mycia jest do tłustej cery przeznaczony, to może Cię wysusza, a bez nawilżania klops? Cytat:
Ja jak kiedyś ugotowałam za gęsty, to miałam wielki problem nałożyć go na włosy, bo się ciągle zbijał w kulę i spadał do wanny. Cytat:
Cytat:
![]() A próbowałaś może pokrzywy, lub skrzypokrzywy? Jeśli lubisz ziółka, to może być dla Ciebie. ![]() Albo moczenie siemienia lnianego w wodzie i miksowanie z jakimś owocem? Zdążyłam już zauważyć, że chyba przyspieszył mi przyrost. Włosów na razie nie mierzyłam, ale pod pachami rosną dużo szybciej xDD Cytat:
Jest wtedy u mnie w domu dość chłodno. Cóż, może zimny nawiew nie zrobi mi takiej krzywdy, jeśli będę miała problem z suszeniem naturalnym.Cytat:
) i jajeczny.Powodzenia na badaniach, oby wyszły dobrze. ![]() --------------- Siedzę znowu z olejem z pestek winogron na głowie. Tym razem dałam mniej, nałożyłam na sucho, i trzymam krócej. Mam nadzieję, że się zmyje.
|
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
Miałam taaakie mięsiste włosy po siemieniu, bardzo mi się spodobały. Tylko trochę roboty z wyciskaniem tego gluta przez podkolanówkę xD
Zaraz nałożę sobie oliwę z oliwek, ciekawe czy coś ciekawego wyjdzie z tego
|
#935 |
|
Raczkowanie
|
To suszarka z Rossmana, ma na kartonie napisane Haartrockner neuses Modell. 2000 watt, 3 stopnie regulacji temperatury, wichura mniejsza lub większa regulowana dwoma stopniami - przy pierwszym mi tylko metka wystaje z peruki, przy drugim gonię i ją i szczękę zapewne :P ma opcjię zimnego powietrza i ma dyfuzor. Jonizacji nie odnotowano, ale mówię - w sumie dobrze się stało, odeszło mi widmo spalenia się na stosie z przetartym kablem starej suszarki :P
Nie, ziółka w sumie w swoim życiu piłam tylko raz jak mi za czasów kiedy byłam młoda i piękna bioenergoterapeuta przepisał ma schudnięcie. Jedyna rzecz jaka schudła to portfel, a ziółka były tak cudne w smaku, że do dzisiaj do paszczy nie biorę żadnych, no może melisę przed jazdą na koniu, którego nieco się obawiam Tak więc ta opcja siemienia zmiksowanego z owockiem brzmi na tym tle bardzo apetycznie ![]() A oliwę Babydream mogę stosować też na noc? Olej rycynowy chcę raz, dwa razy w tygodniu - ale sam wcierany w skórę, tyle, że znowu nie wiem czy na noc go wciapać, czy dwie godz przed myciem. Coś mi się jeszcze o uszy obiło o zawinięciu w ręcznik i ograniu suszarką, ale też nie jestem pewna. Matko ja w ogóle niewiele wiem - wybaczcie zatem nadmiar słów i pytań
|
|
|
|
#936 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja 'wyciskam' łyżką przez siteczko małe takie. Podkolanówka jest ciekawym rozwiązaniem.
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
Myślę, że tak. Co do rycynowego, to też nie jestem zbyt wyedukowana w tym temacie. ![]() I nie przejmuj się niewiedzą, tu jest wątek dla początkujących włosomaniaczek i jesteśmy tu po to, żeby sobie pomagać, taaak? Ja też dużo jeszcze nie wiem. Klucz to czytanie, czytanie i próbowanie. Tak myślę.
|
|
#937 |
|
Konto usunięte
|
Ja nakładam oliwkę BD na noc
|
|
|
|
#938 | |
|
Zadomowienie
|
_Fanaberia_ u mnie w osiedlowych sklepikach są prawie wszystkie Barwy
Napisz jak tam poszło ze zmyciem oleju Dziękuje za miłe słowa ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Wcieraj ją w skórę głowy opuszkami palców, jeżeli nie będzie powodować szybszego przetłuszczania się skóry głowy to po myciu, a jeżeli tak to przed myciem na kilka godzin
|
|
#939 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Dzieki. Wczoraj wtarlam po umyciu. Nie mam atomizera i trudno mi bylo wyczuc ilosc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
ja wszystkie oleje trzymam na całą noc jakoś na 2-3 godziny nic mi nie dają
|
|
|
|
#941 |
|
Zadomowienie
|
Ja przez wakacje zawsze nakładam olej na całą noc przed każdym myciem,
ale od września będę tak robić tylko raz w tygodniu na weekendzie bo myję włosy zawsze wieczorem, nie mam czasu robić tego rano...
|
#942 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Olej rycynowy dodaje się do innych olejków, można go solo aplikować na rzęsy. Solo na włosy może je przesuszyć i trudno się zmyć. Co do wcierania w skalp tego oleju, nie słyszałam o tym, ale jak już to przed myciem, bo do ludzi z takimi włosami się przecież nie wyjdzie. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Zaczynałam olejowanie od świetnej oliwki BDFM. Potem kupiłam tą niebieską dla dzieci, która się nie sprawdziła. Następnie spróbowałam olej z oliwek, który spuszył mi włosy. Potem olej z pestek winogron, który był przeciętny, ale już się przejadł moim włosom. Teraz testuję ojej słonecznikowy z kuchni. Zauważyłam,że jest dość błyszczącym olejem. Zauważyłam też, że moje włosy przejadają się olejem mniej więcej po 500 ml. |
||||
|
|
|
#943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do przyzwyczajania to chodzi mi o to, że gdy użyjemy danej odżywki za pierwszym razem efekt jest fajny, włosy ładniutkie, ale za którymś razem włosy się do niej "przyzwyczają" i nie działa tak dobrze na nie jak za pierwszym razem Ja tak mam dlatego nie nakładam tego samego zestawu kosmetyków co każde mycie, moje włosy lubią różnorodność Nie wiem czy każde włosy tak mają....
|
|
#944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli olej jest stworzony do danych włosów, to nawet duża ilość się zmyje. |
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#948 | ||
|
Rozeznanie
|
Jest tam jeszcze olej z oliwek i pestek winogron
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Ja od jakiegoś czasu mam pustą kosmetyczkę, a na zakupy włosowe wybiorę się pewnie dopiero po wakacjach
|
||
|
|
|
#949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A nigdy nie miałam tak po niej gdy używałam jej raz na jakiś czas
|
|
#950 |
|
Raczkowanie
|
Ten grzebbień to taki zwykły plastikowy, ale ma szeroki rozstaw zębów i mi na razie pasuje.
A dzisiaj znowu zakupy ( to wciąga i uzależnia potwornie widzę ) i zakup szamponu Barw piwnego, Gliikura szybkiego na jeden raz natychmiastowa terapia włosów plus maseczka na włosy plus w aptece Humavit skrzyp i pokrzywa z drożdżami piwnymi i Biotebal mi jeszcze małż przytargał ![]() Dzisiaj wieczorem albo jutro rano maseczka już się nie mogę doczekać. |
|
|
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
Ja w Cauflandzie zakupiłam sobie olej sezamowy.
Pachnie jak przypalony kotlet schabowy, ale mam nadzieję, że polubi się z moimi włosami. Ostatnio dużo wydaję na preparaty do moich pukli. Wmówiłam sobie, że wykorzystam olej w kuchni, a włoski to tak przy okazji na tym skorzystają. I nie miałam wyrzutów sumienia. Dokupiłam kolejne opakowanie oliwki Hipp, bardzo szybko ją zużywam. To najbardziej wielofunkcyjny kosmetyk jaki posiadam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#952 |
|
Raczkowanie
|
Ja się chyba leczyć muszę.
|
|
|
|
#953 |
|
Konto usunięte
|
Tak, to wciaga. Tak jak tatuaze i kolczyki. Zrobisz jeden i juz myslisz o nastepnym.
|
|
|
#954 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Pierwszy tatuaż robię w przyszłym miesiącu i nawet nie strasz mnie, że będę chciała więcej, bo chyba jakiś napad na bank będę w końcu musiała zorganizować! |
|
|
|
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
Oo tak, wciąga... moja lista kosmetyków do włosów ciągle się powiększa
|
#956 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Czy nakladaie wody brzozowej po farbowaniu jest dobrym pomyslem? Wczoraj nakladalam pierwszy raz i wszystko bylo ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
Mój biedny TŻ złapał się za głowe jak zobaczył ile mam kosmetyków do włosów...ale jakbym go ładnie poprosiła to kupiłby mi jeszcze jakieś
![]()
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
Haha, a mój TŻ sam zaczął używać odżywek - teraz ma swoje, ale na początku mi podkradał
![]() Czy ta woda brzozowa jest na alkoholu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Zgłaszam się jako początkująca włosomaniaczka. Od marca olejuję. Początkowo vatika, potem trochę almy (ale dla moich włosów przeciętnie) a teraz olej kokosowy. Moje włosy z natury są zdrowe, nie rozdwajają się końcówki, gęste ale sztywne i skłonne do puszenia się . Falować się same z siebie nie chcą. Jak na noc zwiąże włosy w warkocz to wyjdzie fala, ale sztywna (widać że nie falują się naturalnie) jakby włosy mówiły "widzisz chciałaś fale to masz, ale nam się to nie podoba " W salonach fryzjerzy odmawiają jakkolwiek je falować, bo wiedzą że nie wyjdzie. Często słyszę że są zdrowe, mięsiste, ale z natury puszące się. Wystarczy trochę wilgoci. Mam dwie lewe ręce, więc nie potrafię ich suszyć tak by je wyprostować. Z tego powodu zrezygnowałam z suszenia. Myję wieczorem, kładę się z wilgotnymi i jakoś przez noc się prostują. Stosuję na razie odżywkę alterry granat i aloes (chyba to ten) jako d/s i b/s. Nie mam więcej pomysłów jak je ujarzmić (oprócz prostownicy, ale to zbyt inwazyjne ). Macie może jakieś sprawdzone sposoby na puszenie się włosów?
|
|
|
|
#960 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

)
Ja jak kiedyś ugotowałam za gęsty, to miałam wielki problem nałożyć go na włosy, bo się ciągle zbijał w kulę i spadał do wanny. 
Jest wtedy u mnie w domu dość chłodno. Cóż, może zimny nawiew nie zrobi mi takiej krzywdy, jeśli będę miała problem z suszeniem naturalnym.

. Falować się same z siebie nie chcą. Jak na noc zwiąże włosy w warkocz to wyjdzie fala, ale sztywna (widać że nie falują się naturalnie) jakby włosy mówiły "widzisz chciałaś fale to masz, ale nam się to nie podoba "