Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2013-09-25, 04:53   #931
SybilVane
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 86
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

U/P
I(7.45): 2 kromki ciemnego chleba, jajko na twardo, pomidor
II(11.00): jogurt naturalny, jaki wafelek musli (68kcal i bez cukru, wi璚 chyba zdrowe?), herbatnik, kawa z mlekiem
III(14.00): jogurt owocowy bez cukru, ¾ jab趾a
IV(17.00): jab趾o, kawa z mlekiem
V(20.00): dwie kromki ciemnego chleba, jedna z serkiem wiejskim light, jedna z rzodkiewk, 150g broku豉

Obudzi豉m si o 4.00 i czuj si strasznie 幢e, bardzo boli mnie 穎陰dek i trudno mi oddycha czy to mo瞠 by przez nadmiar pieczywa albo p騧n kolacj?*

* normalnie jem o 19.00, ale dzisiaj spotka豉m si z T a przy nim wstydz si je嗆
SybilVane jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-25, 06:44   #932
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka wiadomo嗆
Pr鏏ujemy dalej...

I Owsianka (3 造磬i p豉tk闚 owsianych, 造磬a otr瑿闚, 造磬a pestek s這necznika, szklanka mleka 0.5%, jaka szklanka malin i troch nektarynki)
II jab趾o
pomi璠zy zielona herbata
III bu趾a grahamka z plastrem 鄴速ego sera, sa豉t, pomidorkiem i serkiem Turek
IV 這so sma穎ny na oleju; 1/2 woreczka ry簑 bia貫go; improwizacyjna sa豉tka z papryki, pomidorka, mixu sa豉t i 造瞠czki musztardy
V jogurt naturalny z malinami i nieca造mi 2 造磬ami mieszanki studenckiej
VI bu趾a grahamka z serkiem Turek, plastrem 鄴速ego sera, szczypiorem i 10 migda豉mi; sa豉tka z pomidork闚, miksu sa豉t i 造瞠czki pestek z dyni; herbata z czarnej malwy
Oj, musz przyzna - coraz lepiej! Krok po kroku do sukcesu... Warto軼iowe i kolorowe, a przy tym nieprzekombinowane menu - oby nie zesz豉 na manowce z tej drogi!

Cytat:
Napisane przez SybilVane Poka wiadomo嗆
U/P
I(7.45): 2 kromki ciemnego chleba, jajko na twardo, pomidor
II(11.00): jogurt naturalny, jaki wafelek musli (68kcal i bez cukru, wi璚 chyba zdrowe?), herbatnik, kawa z mlekiem
III(14.00): jogurt owocowy bez cukru, ¾ jab趾a
IV(17.00): jab趾o, kawa z mlekiem
V(20.00): dwie kromki ciemnego chleba, jedna z serkiem wiejskim light, jedna z rzodkiewk, 150g broku豉

Obudzi豉m si o 4.00 i czuj si strasznie 幢e, bardzo boli mnie 穎陰dek i trudno mi oddycha czy to mo瞠 by przez nadmiar pieczywa albo p騧n kolacj?*

* normalnie jem o 19.00, ale dzisiaj spotka豉m si z T a przy nim wstydz si je嗆
Na pewno nie przez nadmiar pieczywa i p騧n kolacj - raczej ze stresu, zm璚zenia, niedo篡wienia... Tw鎩 organizm jest smutny, chory i wariuje z miliarda powod闚 na raz... Nadal robisz sobie krzywd.

Minimalne post瘼y s widoczne, cho nie wiem, jak jad豉 par dni temu... W ka盥ym b康 razie, to menu jest zdecydowanie lepsze, ni te kt鏎e jaki czas temu wstawia豉. Ale nadal widz produkty light, nadal masz sk這nno嗆 do wydzielania jedzenia, nadal tego wszystkiego jest malutko! I na pewno nie jest to P, ani te U - baaardzo s豉be R... G這dowo, nadal... A Tw鎩 T ma ode mnie kopa w ty貫k, mo瞠sz mu przekaza...

Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:20   #933
Limonka1987
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 7 660

Cytat:
Napisane przez blax5 Poka wiadomo嗆
Wszystko mi si bardzo podoba.
No i przy okazji prosz o przepis!
Dzi瘯uj

Przepis znalaz豉m na tym blogu: http://kuchniaagaty.pl/przepisy/piec...em-smietanowym
Cytat:
Napisane przez blax5 Poka wiadomo嗆
A tu moje lekkie U/P, czyli dwa kilogramy mog przyj望 z powrotem

I. jajeczna owsianka z jab趾iem, suszonymi daktylami i orzechami nerkowca (5 造瞠k p豉tk闚, jajko 'bez numerka' , 鈔edniej wielko軼i jab趾o, ok. 30 g daktyli i gar嗆 orzech闚)

II. twar鏬 z pomidorem, tahini oraz miodem (150 g twarogu, 鈔edniej wielko軼i pomidor, 造磬a tahini, p馧 造磬i miodu)

III. podw鎩na kanapka z serem ple郾iowym lazur, papryk i 鈍ie篡mi li嗆mi szpinaku (2 kromki domowego chleba ziarnistego, ok. 100 g sera, kawa趾i papryki i li軼ie szpinaku)

IV. mieszanka mro穎nych warzyw z ziemniakami oraz du膨 ilo軼i broku堯w z pieczon w sosie grzybowym 這patk (odmro穎ne na patelni warzywa z ugotowanymi osobno broku豉mi i gruby plaster mi瘰a)

V. t逝sty serek twarogowy (150 g "Bieluch"; przed chwil sko鎍zy豉m, no i zjad豉bym do tego warzywa, ale nie chc wciska w siebie za du穎 przed snem)
Bardzo fajnie i smacznie. Jest wszystko czego potrzeba

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆
Hej!
Moje dzisiejsze U (sto lat nie jad豉m produkt闚 w stylu batonika musli, ale jako tak mi przypasowa smakowo do tego banana i kefiru, 瞠 skusi mnie w sklepie... Poza tym sk豉d ca趾iem ca趾iem jak na taki wyr鏏)

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: 郵iwkami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy
Przek御ka: jab趾o
II Zupa broku這wa z ziemniakami, marchwi, mi瘰em z g這wy 這sosia i zio豉mi (+ dok豉dka)
III Batonik musli wi郾iowy z czekolad 30g; banan; kefir naturalny 375g
IV Grahamka przekrojona na p馧:
1. z jajem na twardo, serkiem 鄉ietankowym i pomidorem
2. z szynk, 鄴速ym serem, rzodkiewk, sa豉t i sosem tzatziki

Do picia: woda 廝鏚lana, 2x czarna kawa, 2x zielona herbata
Fajnie i apetycznie. Zw豉szcza zupka brzmi ciekawie.
Batoniki musli bardzo lubi, ale te staram si jada je raczej okazjonalnie z wiadomych wzgl璠闚. Ju kilka razy planowa豉m upiec domowe, ale na planach si niestety ko鎍zy這

Cytat:
Pr鏏ujemy dalej...

I Owsianka (3 造磬i p豉tk闚 owsianych, 造磬a otr瑿闚, 造磬a pestek s這necznika, szklanka mleka 0.5%, jaka szklanka malin i troch nektarynki)
II jab趾o
pomi璠zy zielona herbata
III bu趾a grahamka z plastrem 鄴速ego sera, sa豉t, pomidorkiem i serkiem Turek
IV 這so sma穎ny na oleju; 1/2 woreczka ry簑 bia貫go; improwizacyjna sa豉tka z papryki, pomidorka, mixu sa豉t i 造瞠czki musztardy
V jogurt naturalny z malinami i nieca造mi 2 造磬ami mieszanki studenckiej
VI bu趾a grahamka z serkiem Turek, plastrem 鄴速ego sera, szczypiorem i 10 migda豉mi; sa豉tka z pomidork闚, miksu sa豉t i 造瞠czki pestek z dyni; herbata z czarnej malwy
Zdecydowanie widz popraw

Moje U wczorajsze
好iadanie: trzy kanapki razowca 2. z jajkiem na twardo, sa豉t i og鏎kiem kiszonym; 1. z serem 鄴速ym i pomidorem
II 郾iadanie: serek wiejski z gar軼i mieszank studenckiej, banan
Lunch: warzywa na patelni (z ziemniakami) z soczewic ----> wszystko podsma穎ne na oliwie z oliwek
Podwieczorek: miseczka melona, sok marchwiowy jednodniowy
Kolacja: pier嗆 z kurczaka pieczona w marynacie miodowo-musztardowej, sur闚ka z kapusty, cebuli, kukurydzy i koperku
Stary 2013-09-25, 09:26   #934
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 148

Cytat:
Hej!

Twoje jedzonko wydaje si by w porz康ku, o ile tej zupy to nie by豉 kapka, a sa豉tki te wi瘯sza porcja. Makaron najlepszy by豚y pe軟oziarnisty, no i bu趾a pszenna rano te nie jest idealnym wyborem. Je郵i masz mo磧iwo嗆, przygotuj sobie syc帷e 郾iadanie na ciep這. Kabanosy s w tym w徠ku cz瘰to odradzane na R ze wzgl璠u na wysok zawarto嗆 niekoniecznie najbardziej warto軼iowego t逝szczu, ale ja bym ich nie demonizowa豉 - to jedne z najlepszych jako軼iowo w璠lin powszechnie dost瘼nych w sklepach.

Liczy豉 mo瞠 sw鎩 BMR? Warto to zrobi, bowiem 1400 kcal to jest malutko bior帷 pod uwag fakt, 瞠 chcesz zrzuci jedynie 4 kg. Ponadto podczas 2 godzin zumby te sporo spalisz... Masz w og鏊e nadwag?

Dzi瘯uj za szybk analiz dzi ju postaram si nie upycha w jad這spisie bu貫k pszennych i tym podobnych grzeszk闚

Tak liczy豉m BMR, wynosi on w豉郾ie oko這 1400 kcal dziennie. Nie mam nadwagi, chc po prostu wr鏂i do wagiw kt鏎ej czuj si dobrze a spodnie mi si nie wpijaj Mam 170 wzrostu i wa輳 jakies 62,5 -63 kg.

Przestawi teraz sw鎩 jad這spis na dzi ,z uwzgl璠nieniem Twoich uwag:

7.30 - kawa z mlekiem (rano ci瞛ko mi zrezygnowa z tej odrobiny mleka ale mog je郵i to konieczne? ), placuszki z namoczonych w zimnej wodzie 5 造瞠k p豉tk闚 owsianych g鏎skich, 1 jajka, gar軼i 簑rawiny suszonej, duuu穎 cynamonu i 造瞠czki miodu (niepotrzebny bo 簑rawina okazala si i tak s這dka ;p) usma穎ne na p馧 造瞠czki mas豉

herbata zielona

10.30 - 150 gram makreli w璠zonej, kromka chleba 篡tniego

herbata zielona

13.30 - serek wiejski light, 2 wafle ry穎we, jab趾o

17.30 - zupa pomidorowa z makaronem 篡tnim (spora porcja)

trening obwodowy o 20

22.00 gulasz z duszonej szynki wieprzowej z papryk i cebul i du膨 ilo軼i cayenne (? tu jeszcze mog zmodyfikowa bo jeszcze go nie zrobi豉m, zrobi璠opiero po pracy wi璚 sugestie i uwagi mile widziane)

p.s. dobrze si czuj po tym ciep造m 郾iadanku )))
Stary 2013-09-25, 11:03   #935
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 177

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka wiadomo嗆
Dzi瘯uj za szybk analiz dzi ju postaram si nie upycha w jad這spisie bu貫k pszennych i tym podobnych grzeszk闚

Tak liczy豉m BMR, wynosi on w豉郾ie oko這 1400 kcal dziennie. Nie mam nadwagi, chc po prostu wr鏂i do wagiw kt鏎ej czuj si dobrze a spodnie mi si nie wpijaj Mam 170 wzrostu i wa輳 jakies 62,5 -63 kg.

Przestawi teraz sw鎩 jad這spis na dzi ,z uwzgl璠nieniem Twoich uwag:

7.30 - kawa z mlekiem (rano ci瞛ko mi zrezygnowa z tej odrobiny mleka ale mog je郵i to konieczne? ), placuszki z namoczonych w zimnej wodzie 5 造瞠k p豉tk闚 owsianych g鏎skich, 1 jajka, gar軼i 簑rawiny suszonej, duuu穎 cynamonu i 造瞠czki miodu (niepotrzebny bo 簑rawina okazala si i tak s這dka ;p) usma穎ne na p馧 造瞠czki mas豉

herbata zielona

10.30 - 150 gram makreli w璠zonej, kromka chleba 篡tniego

herbata zielona

13.30 - serek wiejski light, 2 wafle ry穎we, jab趾o

17.30 - zupa pomidorowa z makaronem 篡tnim (spora porcja)

trening obwodowy o 20

22.00 gulasz z duszonej szynki wieprzowej z papryk i cebul i du膨 ilo軼i cayenne (? tu jeszcze mog zmodyfikowa bo jeszcze go nie zrobi豉m, zrobi璠opiero po pracy wi璚 sugestie i uwagi mile widziane)

p.s. dobrze si czuj po tym ciep造m 郾iadanku )))

Generalnie 豉dnie, nieco zbyt ma這 warzyw (dodaj mo瞠 do tej makreli jakie surowe warzywa do pochrupania). Mleko do kawy jest w porz康ku, nie musisz si tym przejmowa. I zamieni豉bym wafle ry穎we na co zdrowszego (zamiast nich wrzu do serka wiejskiego gar嗆 dobrego, najlepiej domowego musli lub po prostu p豉tki- ja "na zimno" polecam orkiszowe, bo moim zdaniem smakuj du穎 lepiej, ni owsiane. Owsiane tylko ugotowane, na gor帷o ).
Szkoda, 瞠 trening jest p騧no. Ale rozumiem- pewnie praca?I najwa積iejsze, o czym musisz pami皻a, je郵i chcesz, 瞠by trening by efektywny- W癿LE. Po treningu, a ju zw豉szcza po si這wym MUSZ si w posi趾u znale潭 w璕lowodany, 瞠by uzupe軟i glikogen w mi窷niach. Inaczej wi璚ej szkody, ni po篡tku. I w potreningowym koniecznie chude mi瘰o. Taki gulasz czasem mo瞠 by, ale najlepsza by豉by pier z kurczaka. Poszukaj tutaj o potreningowych. Znaj si na rzeczy.

A ja chora... Najpierw weekendowy wyjazd, teraz chor鏏sko i kilka dni bez 獞icze. Mi窷niowa regeneracja 10dniowa.

Aparatka
20.12.2012 - g鏎a
21.03.2013 - d馧 + wyci庵i
aniolbezskrzydel89 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:20   #936
agaczini
Zadomowienie

[QUOTE=aniolbezskrzydel89; 42981212]Generalnie 豉dnie, nieco zbyt ma這 warzyw (dodaj mo瞠 do tej makreli jakie surowe warzywa do pochrupania). Mleko do kawy jest w porz康ku, nie musisz si tym przejmowa. I zamieni豉bym wafle ry穎we na co zdrowszego (zamiast nich wrzu do serka wiejskiego gar嗆 dobrego, najlepiej domowego musli lub po prostu p豉tki- ja "na zimno" polecam orkiszowe, bo moim zdaniem smakuj du穎 lepiej, ni owsiane. Owsiane tylko ugotowane, na gor帷o ).
Szkoda, 瞠 trening jest p騧no. Ale rozumiem- pewnie praca?I najwa積iejsze, o czym musisz pami皻a, je郵i chcesz, 瞠by trening by efektywny- W癿LE. Po treningu, a ju zw豉szcza po si這wym MUSZ si w posi趾u znale潭 w璕lowodany, 瞠by uzupe軟i glikogen w mi窷niach. Inaczej wi璚ej szkody, ni po篡tku. I w potreningowym koniecznie chude mi瘰o. Taki gulasz czasem mo瞠 by, ale najlepsza by豉by pier z kurczaka. Poszukaj tutaj o potreningowych. Znaj si na rzeczy.

A ja chora... Najpierw weekendowy wyjazd, teraz chor鏏sko i kilka dni bez 獞icze. Mi窷niowa regeneracja 10dniowa.
[/QUOT
oj tak, praca jest powodem wieczornych trening闚, pewnie 獞iczy豉bym rano gdybym mia豉 prac z lu幡ym ubiorem, ale w pracy chodz na szpilach, w garniturze, koszuli i innych precjozach ;p i du瘸 torba z ciuchami do 獞icze 鈔ednio mi si w to wkomponowuje, tak samo jak nak豉danie na szybko koszuli po treningu gdy cz這wiek taki rozgrzany i buchaj帷y )))
szynka jest chudziutka, no ale to ci庵le wieprzowina masz racj kurczak by豚y lepszy ale dzis nie -posiadam jakie w璕le mog do gulaszu z szynki doda na dzi na po treningowy?a do makreli nie zd捫y豉m dorzuci warzywek mo瞠 do serka jakiego pomidora trzasn望? DZIEKUJ ;* i 篡cz zdrowka!

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-09-25 o 11:24
agaczini jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-25, 12:42   #937
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
oj tak, praca jest powodem wieczornych trening闚, pewnie 獞iczy豉bym rano gdybym mia豉 prac z lu幡ym ubiorem, ale w pracy chodz na szpilach, w garniturze, koszuli i innych precjozach ;p i du瘸 torba z ciuchami do 獞icze 鈔ednio mi si w to wkomponowuje, tak samo jak nak豉danie na szybko koszuli po treningu gdy cz這wiek taki rozgrzany i buchaj帷y )))
szynka jest chudziutka, no ale to ci庵le wieprzowina masz racj kurczak by豚y lepszy ale dzis nie -posiadam jakie w璕le mog do gulaszu z szynki doda na dzi na po treningowy?a do makreli nie zd捫y豉m dorzuci warzywek mo瞠 do serka jakiego pomidora trzasn望? DZIEKUJ ;* i 篡cz zdrowka!
Rozumiem. Praca to jednak praca...
Spokojnie. Po pierwsze- raz w tygodniu wr璚z wskazane jest spo篡cie czerwonego mi瘰ka, chudego najlepiej. Wi璚 瘸dne przest瘼stwo. Kura jest bardzo dobra po treningu, ale r闚nie dobrze mo瞠 to by indyk, ryby (w tym te tu鎍zyk w sosie w豉snym z puszki- mo積a z nim zrobi pyszne i warto軼iowe sa豉tki na kolacje ). Warto te czasem zast徙i bia貫 mi瘰o chud wo這win.
Do gulaszu dodaj to, co lubisz- kasz, pe軟oziarnisty makaron, ry (najlepiej br您owy lub basmati).
Do serka mo瞠 by pomidor, og鏎ek, rzodkiewki, oliwki- co Ci si zamarzy. Warzywa mo瞠sz je嗆 bez ogranicze, jakie tylko chcesz.

Dzi瘯uj! ;*

Aparatka
20.12.2012 - g鏎a
21.03.2013 - d馧 + wyci庵i
Stary 2013-09-25, 12:53   #938
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Poka wiadomo嗆
Fajnie i apetycznie. Zw豉szcza zupka brzmi ciekawie.
Batoniki musli bardzo lubi, ale te staram si jada je raczej okazjonalnie z wiadomych wzgl璠闚. Ju kilka razy planowa豉m upiec domowe, ale na planach si niestety ko鎍zy這

Moje U wczorajsze
好iadanie: trzy kanapki razowca 2. z jajkiem na twardo, sa豉t i og鏎kiem kiszonym; 1. z serem 鄴速ym i pomidorem
II 郾iadanie: serek wiejski z gar軼i mieszank studenckiej, banan
Lunch: warzywa na patelni (z ziemniakami) z soczewic ----> wszystko podsma穎ne na oliwie z oliwek
Podwieczorek: miseczka melona, sok marchwiowy jednodniowy
Kolacja: pier嗆 z kurczaka pieczona w marynacie miodowo-musztardowej, sur闚ka z kapusty, cebuli, kukurydzy i koperku
Zupa by豉 cudowna.

Ja nie mam piekarnika, wi璚 pieczenie czegokolwiek odpada . Cho czasem my郵, 瞠 to dobrze - tak bardzo kocham ciasta, 瞠 maj帷 piekarnik do dyspozycji nie mie軼i豉bym si w drzwiach.

U Ciebie ponownie pi瘯nie. Serek wiejski z mieszank studenck to przez d逝gi czas by這 moje podstawowe drugie 郾iadanie na uczelni. Zabrak這 mi jakich w璕li do obiadokolacji - w ko鎍u jeste na U.

agaczini, co do Twojego dzisiejszego menu, to aniolbezskrzydel89 powiedzia豉 ju to, co najwa積iejsze. Dodam jeszcze par s堯w od siebie.

Przede wszystkim, je郵i Twoje BMR wynosi 1400 kcal, to powinna przyjmowa ich WI犴EJ. BMR to zapotrzebowanie na energi potrzebn do przebiegu podstawowych proces闚 metabolicznych. Innymi s這wy, tyle kalorii powinna przyjmowa, gdyby ca造 dzie le瘸豉 plackiem bez ruchu! Moje BMR te wynosi mniej wi璚ej tyle, a podczas aktywnych dni przyjmuj b璠帷 na utrzymaniu nawet z 1000 kcal wi璚ej...

No i nie dziwi si, 瞠 dobrze si czujesz po 郾iadaniu na ciep這. Sama takie jadam praktycznie codziennie, w豉郾ie dlatego 瞠 bardziej syc, no i wprowadzaj w mi造 nastr鎩. Teraz kiedy nadchodzi ch這dna pora, ciep貫 郾iadanie jest tym bardziej cenne.

Je郵i lubisz wieprzowin, to polecam schab oraz pol璠wiczk - najchudsze wyr瑿y z tuszy wieprzowej.

A co do w璕lowodan闚 po treningu, to wydaje mi si, 瞠 to takiego gulaszu 鈍ietna b璠zie jaka kasza np. gryczana lub j璚zmienna.

Stary 2013-09-25, 13:30   #939
agaczini
Zadomowienie

strasznie fajnie 瞠 tak na bie膨co odpisujecie ) a teraz pojawi這 si pytanie - powinnam co sobie przek御i teraz (wypada mi teraz serek wiejski z warzywkiem i malutkimi w璕lami) a wog鏊e nie jestem g這dna. ani troszke! je嗆 na si喚? ;p czy poczeka a zg這dniej? bo to mi zaburzy ca造 grafik dnia ;p jak np zachce mi si o 16 a p騧niej w domu przed si趾 czeka pomidor闚a wiem 瞠 to g逝pie pytanie ale w sumie to m闚i 瞠 nie ma g逝pich pyta )))

a co do kalorii, w przesz這軼i mia豉m przygody z idiotycznym odchudzaniem, w sumie to katowa豉m si r騜nymi durnymi dietami od 15 roku 篡cia, kiedy to te mia豉m problem z zanikiem miesi帷zki. dopiero od niedawna podchodz do tego racjonalnie. ale niestety nabawi豉m si syndromu "tycia nawet od wody z sa豉t i s這dzikiem"... oczywiscie nie jem takich 鈍ietnych zestawik闚, to tylko przeno郾ia ;p ale rozumiecie o co chodzi... po prostu m鎩 organizm jest zbiedzony, i musi si przyzwyczai do normalnego jedzonka, i nie ba si 瞠 musi wszystko odk豉da ,bo nic mo瞠 wi璚ej nie dosta
Stary 2013-09-25, 15:13   #940
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
strasznie fajnie 瞠 tak na bie膨co odpisujecie ) a teraz pojawi這 si pytanie - powinnam co sobie przek御i teraz (wypada mi teraz serek wiejski z warzywkiem i malutkimi w璕lami) a wog鏊e nie jestem g這dna. ani troszke! je嗆 na si喚? ;p czy poczeka a zg這dniej? bo to mi zaburzy ca造 grafik dnia ;p jak np zachce mi si o 16 a p騧niej w domu przed si趾 czeka pomidor闚a wiem 瞠 to g逝pie pytanie ale w sumie to m闚i 瞠 nie ma g逝pich pyta )))

a co do kalorii, w przesz這軼i mia豉m przygody z idiotycznym odchudzaniem, w sumie to katowa豉m si r騜nymi durnymi dietami od 15 roku 篡cia, kiedy to te mia豉m problem z zanikiem miesi帷zki. dopiero od niedawna podchodz do tego racjonalnie. ale niestety nabawi豉m si syndromu "tycia nawet od wody z sa豉t i s這dzikiem"... oczywiscie nie jem takich 鈍ietnych zestawik闚, to tylko przeno郾ia ;p ale rozumiecie o co chodzi... po prostu m鎩 organizm jest zbiedzony, i musi si przyzwyczai do normalnego jedzonka, i nie ba si 瞠 musi wszystko odk豉da ,bo nic mo瞠 wi璚ej nie dosta
Po pierwsze- nie ma co je嗆 z zegarkiem w r瘯u. ALE! Jak sama napisa豉, masz zwolniony metabolizm. Wi璚 jest prawdopodobne, 瞠 w zwi您ku z tym rzadziej odczuwasz g堯d- organizm po prostu zaadaptowa si do nieregularnych posi趾闚 i niezbyt racjonalnego 篡wienia, wi璚 wszystko mo瞠 magazynowa, gdy nie jest pewien, kiedy znowu go "nakarmisz". Dlatego koniecznie jedz regularnie, co 2-3, max. 4h, 瞠by przyzwyczai organizm, 瞠 dostaje jedzenie na bie膨co. W ten spos鏏 nauczy si, 瞠 niczego nie musi odk豉da na czar godzin, bo zawsze dostanie czego potrzebuje o odpowiedniej porze. Wi璚 kiedy nie jeste g這dna zjedz co ma貫go- w豉郾ie jogurt, serek z warzywem, gar嗆 orzech闚. Ale nie pomijaj posi趾闚! Zbyt d逝gie przerwy skutkuj tym, co napisa豉m- zwolnionym metabolizmem i odk豉daniem zapas闚. W ten spos鏏 ci篹ko b璠zie schudn望, a potem utrzyma wag.

Zgadzam si z Po ()- 1400kcal to zbyt ma這. 鑿iczysz si這wo, pr璠ko braknie Ci si na dalsze 獞iczenia. Zjedz co najmniej 1600kcal. I obserwuj sw鎩 organizm. Przy dobrym od篡wianiu + wysi趾u metabolizm ruszy i b璠ziesz mog豉 stopniowo zwi瘯sza kcal, a dojdziesz do w豉軼iwego zapotrzebowania. Ale daj sobie czas, zw豉szcza, je郵i przez d逝gi okres "fundowa豉" sobie g這d闚ki i dziwaczne diety.

PS Znalezione, polecam. Niby sporo oczywisto軼i, ale mi da這 do my郵enia, pewnie ze wzgl璠u na uderzaj帷e liczby...

Aparatka
20.12.2012 - g鏎a
21.03.2013 - d馧 + wyci庵i

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2013-09-25 o 15:16
Stary 2013-09-25, 16:04   #941
agaczini
Zadomowienie

zjad豉m ten serek z pomidorkiem hehe jako po 14, po herbacie poczu陰m g這dek wi璚 fajnie. niby jad豉m zawsze regularnie, aczkolwiek w pewnym moemncie na bardzo d逝go wykluczy豉m w璕lowodany z pieczywa, makaron闚, kasz, ry簑 itp, nie jad豉m tego wog鏊e, co jeszcze teraz czasem skutkuje tym, 瞠 jak zjem np bia貫 pieczywo to mam problemy...trawienne doprowadzi豉m si te w pewnym momencie do takiego stanu ( z braku w璕lowodan闚 na durnym dukanie) 瞠 jak zjad豉m owsiank to robi豉m si tak senna jak jaki雇cukrzyk normalnie, chorobliwie senna. ale to dawno i nie prawda
teraz od篡wiam si zdrowiej, to moje postanowienie, regularnie i zdrowo. moj dewiz i celem jest w陰czenie zdrowych w璕li i przyzwyczajenie do nich organizmu, jedzenie ma這 przetworzonego jedzonka no i oczywi軼ie trzymanie si okre郵onej diety jako d逝gofalowego rozwi您ania ( nie sposobu na zrzucenie 10 kg w 2 mce), kt鏎ej jad這spisy postaram si tu dodawa

w takim razie zwi瘯sz warto軼 kaloryczn posi趾闚 do tej zalecanej przez Was a co do dni bez treningu i bez aerob闚 - wtedy te 1600 czy mniej?

p.s. zaraz koniec pracy, o jak dobrze
Stary 2013-09-25, 16:23   #942
Bibiannaa
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 552

Moje menu na 2200kcal
obiad dzis taki,gdyz bylam na wycieszce ostatni zien i udalo nam sie cudem znalezc mikrofale

sniadanie
+tost z 2plastrami sera,szynka,maslem z dwoch pajd razowca
+500ml mleka+szklanka kukurydzianych+lyzka migdalow+starte jablko

II
kanapka z 2plastrami szynki,camembertem,pomido rem,maslem
200gwiesniaka

obiad
250g twarogu poltlustego+3swojskie jaja+2banany+kruszonka
to sie miesza i zapieka

podwieczorek
200g wiesniaka+starte jablko

kolacja
pajda razowca+polowa makreli wedzonej
kromka razowca +2plastry szynki+pomidor+ogorek+ser zolty
pajda razowca z mozarella1kulka posmarowana awokado i posypana koperkiem

8h w szkole +pol h spaceru
Bibiannaa jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-25, 17:21   #943
Hiipertrofia
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 12

Oce鎍ie prosz m鎩 jad這spis na redukcji.
Sniadanie (w dni powszednie ko這 6.15, ucz si): Jajecznica z dw鏂h jajek na 造盧e jogurtu naturalnego z 50 gramami kurczaka w璠zonego, sa豉tka warzywna ze 100 gram闚 pomidora, 100 gram闚 og鏎ka, 100 gram闚 papryki czerwonej, 3 li軼i sa豉ty plus kromka czarnego chleba/3 kromk pieczywa chrupkiego/ 2 wafle ry穎we z dzikim ry瞠m, fili瘸nka kawy

II 郾iadanie 9.30: Kanapka z dw鏂h kromek razowca z sa豉t, 2 plastrami pomidora i 2 plastrami kurczaka w璠zonego

III sniadanie 12.30: 250 gram闚 kefiru lub 250 gram闚 jogurtu bez cukru, 2 wafle ry穎we lub 2 kromki pieczywa chrupkiego

Obiad 15.30: np dzi. 4 pulpeciki z mi瘰a mielnego z indyka gotowane na bulionie, 300 gram broku豉, 80 gram kaszy gryczanej

Kolacja 18.30: 100 gram twarogu, 50 gram kurczaka lub serek wiejski.

Co myslicie? Od poniedzia趾u mam zamiar dodawac 100 kcal tygodniowo w celu stabilizacji. Realizuje plan 6-tygodniowy biegowy Pumy i od wczoraj cwicze si這wo Na razie sie ucze, wczesniej cwiczy豉m w rozny sposob, m.in robi豉m absy i cardio Mel B. Od wczoraj wspomagam sie tez termogenikiem - Thermo Speed Extereme, bo moja waga stoi od miesi帷a.. Niby jest ju w porz康ku, ale boje si, ze na stabilizacji przytyj. Prosz o rad.
Hiipertrofia jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-25, 17:53   #944
piotrek1994
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 506

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Poka wiadomo嗆
Moje menu na 2200kcal
obiad dzis taki,gdyz bylam na wycieszce ostatni zien i udalo nam sie cudem znalezc mikrofale

sniadanie
+tost z 2plastrami sera,szynka,maslem z dwoch pajd razowca
+500ml mleka+szklanka kukurydzianych+lyzka migdalow+starte jablko

II
kanapka z 2plastrami szynki,camembertem,pomido rem,maslem
200gwiesniaka

obiad
250g twarogu poltlustego+3swojskie jaja+2banany+kruszonka
to sie miesza i zapieka

podwieczorek
200g wiesniaka+starte jablko

kolacja
pajda razowca+polowa makreli wedzonej
kromka razowca +2plastry szynki+pomidor+ogorek+ser zolty
pajda razowca z mozarella1kulka posmarowana awokado i posypana koperkiem

8h w szkole +pol h spaceru
i tak nie ma co gada, bo powiesz, 瞠 wiesz lepiej i 瞠 nabial lubisz
ale spoko, jedz tam sobie te swoje TYLKO 1400 g nabia逝 dziennie
piotrek1994 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:37   #945
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 325
Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Moje dzisiejsze R. Spa豉m do 8 , wi璚 tym razem tylko 4 posi趾i i wi瘯sza przek御ka. Nie pami皻am, kiedy ostatnio spa豉m tak d逝go!

1. Placek owsiany z suszon 簑rawin, suszon morel i makiem posmarowany serkiem homom kubek zielonej herbaty.
2. Trzy muffiny wytrawne z m彗i 篡tniej razowej i otr瑿闚 (bez t逝szczu) z 這sosiem, mozarell, pomidorem i porem.
Czarna kawa, nektarynka, kostka 90% i kostka 70%
3. Udko kurczaka duszone w pomidorach, grillowana cukinia, 2 babcine og鏎ki w niezidentyfikowanej zalewie, miseczka p璚zaku z olejem lnianym.
30 days shred level 1
4. Kawa貫k pieczonego indyka, szklanka koktajlu (p馧 wie郾iaka, p馧 banana, p馧 p璚zka pietruszki, p馧 造磬i kakao)

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg這 do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 21:11   #946
dafne95
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 35

intensywnie-szkolne U/P

好iadanie:manna (szklanka mleka,6 造zek kaszy,2 造磬i miodu gar嗆 orzech闚 w這skich)

2 好iadanie:2 kromki razowca z serem z馧tym,pomidorem,papryk, jab趾o

3bit

Obiad: pe軟a miska g瘰tego barszczu ukrai雟kiego,zabielanego
pasek czekolady

Podwieczorek:serek waniliowy z migda豉mi, kawa貫k szarlotki

kolacja:2 jajka na twardo,2tosty z mas貫m,sa豉tka z pomidor闚,og鏎k闚,papryki rzodkiewki z dipem jogurtowym

(teraz jem 鈍ie穎 sma穎ne racuchy ze 郵iwkami sztuk 4 )

i jak?????????????
dafne95 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-25, 21:24   #947
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
zjad豉m ten serek z pomidorkiem hehe jako po 14, po herbacie poczu陰m g這dek wi璚 fajnie. niby jad豉m zawsze regularnie, aczkolwiek w pewnym moemncie na bardzo d逝go wykluczy豉m w璕lowodany z pieczywa, makaron闚, kasz, ry簑 itp, nie jad豉m tego wog鏊e, co jeszcze teraz czasem skutkuje tym, 瞠 jak zjem np bia貫 pieczywo to mam problemy...trawienne doprowadzi豉m si te w pewnym momencie do takiego stanu ( z braku w璕lowodan闚 na durnym dukanie) 瞠 jak zjad豉m owsiank to robi豉m si tak senna jak jaki雇cukrzyk normalnie, chorobliwie senna. ale to dawno i nie prawda
teraz od篡wiam si zdrowiej, to moje postanowienie, regularnie i zdrowo. moj dewiz i celem jest w陰czenie zdrowych w璕li i przyzwyczajenie do nich organizmu, jedzenie ma這 przetworzonego jedzonka no i oczywi軼ie trzymanie si okre郵onej diety jako d逝gofalowego rozwi您ania ( nie sposobu na zrzucenie 10 kg w 2 mce), kt鏎ej jad這spisy postaram si tu dodawa

w takim razie zwi瘯sz warto軼 kaloryczn posi趾闚 do tej zalecanej przez Was a co do dni bez treningu i bez aerob闚 - wtedy te 1600 czy mniej?

Moim zdaniem nigdy nie powinna schodzi do tego granicznego poziomu 1400 kcal, a ju w og鏊e bro Bo瞠 nie poni瞠j! Musisz rozbuja sw鎩 metabolizm, a nie usypia go jeszcze bardziej.

Twoje postanowienia s bardzo rozs康ne, wi璚 z przyjemno軼i poczytam kolejne Twoje jad這spisy i b璠 郵edzi post瘼y . Masz na siebie pomys, a to si ceni. No i fajne ju teraz masz to jedzonko.

Psotka87 i dafne95 - pi瘯ne jad這spisy, brawo!

Dzisiejsze U

I Kakaowo-cynamonowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi z: gruszk, bananem, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy
II Grahamka z serem camembert, pomidorem i sa豉t; jab趾o
III Pier z kurczaka sma穎na bez t逝szczu; kasza jaglana z mas貫m; sa豉tka z cukinii i czerwonej cebuli
IV Mix sa豉t z 2 jajami na twardo, pomidorem, og鏎kiem kiszonym, rzodkiewkami, pieprzem zio這wym i olejem lnianym

Do picia: woda 廝鏚lana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, mi皻owa.

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-09-25 o 21:27
Stary 2013-09-25, 22:03   #948
dezett
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 405

jedziemy dalej w stron U..

9.30 好iadanie.
owsianka (4造zki p豉tk闚, 30g twarogu po速lustego, 200ml mleka 2%, 4 orzechy wloskie, lyzka otrab zytnich) polowa grapefruita, zielona herbata.
11.30 godzina 獞icze (skalpel, mel b posladki, rozciaganie)
14. Obiad: filet ok 150g lososia na parze, ponad polowa woreczka ryzu brazowego, sur闚ka: 3 liscie peki雟kiej, caly pomidor, koper, oliwa z oliwek 造zeczka.
16.30 rower 40min.
18. Podwieczorek: jogurt naturalny 2%, jab趾o, 10g migda堯w, 造瞠czka otrab zytnich, kawa.
20.40. Kolacja: 2 kromki razowca na zakwasie z: 2 plastrami w璠liny z kurczaka ( taka "prawdziwa" w璠lina 45g), gruby plaster twarogu p馧t逝stego (ok 40g) + sa豉ta rzymska, garsc rzodkiewek, natka pietruszki.

po: herbata z dzikiej r霩y 2x.

Prosze o ocene. Wyj徠kowo najadlam sie obiadem! - mimo ze po nim bardzo bolal mnie zoladek, ( a wszystkie produkty by造 swieze na pewno..) tak samo z kolacja. Zupelnie nie wiem czemu.. Moze niepotrzebnie dodalam ten twar鏬? Mam jakas dziwna manie dodawania twarogu zawsze na kanapki bez wzgledu na to z czym je robie ryba/mieso/awokado.
W ogole: nie przesadzam z nabia貫m?
dezett jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-25, 22:15   #949
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 580

U...?

I 1/2 woreczka bia貫go ry簑 z 1/2 jab趾a pokrojonego w kawa趾i, spor 造磬 rodzynek (troch si pozlepia造), nieca陰 造磬 orzech闚 laskowych z dodatkiem cynamonu - ca這嗆 zalana mlekiem 0.5% (jakie 1/2 szklanki, szklanka, tak na oko) i podgrzana; herbata z czarnej malwy
II jab趾o
pomi璠zy zielona herbata
III bu趾a grahamka 55 g z serkiem Turek Light, plastrem szynki z indyka, li軼iem sa豉ty i pomidorkiem koktajlowym
IV 1/2 woreczka kaszy; mi瘰o z kurczaka (ci篹ko powiedzie, ile, 150-200 g?) w kawa趾ach, sma穎ne na oleju i podane z sosem 鄉ietanowym z grzybami (taki ze s這iczka); troch czerwonych burczak闚
V serek homogenizowany 120 g o smaku owoc闚 le郾ych (?) z resztk malin i 造瞠czk pestek s這necznika; 2 herbatniki bez cukru, z b這nnikiem
VI sa豉tka z gar軼i miksu sa豉t, 5 pomidork闚, 造磬i pestek z dyni i odrobiny sosu sojowego; grahamka 55 g z serkiem Turek, 2 plastrami szynki, plasterkiem 鄴速ego sera morskiego (takim cienkim), 2 li嗆mi sa豉ty; herbata z czarnej malwy

Jutro mam wizyt u dietetyka, boj si, 瞠 ka瞠 mi wr鏂i do P. Wcze郾iejsze pr鏏y by造 mord璕 fizyczn i psychiczn...
Shariana jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-25, 22:17   #950
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 620

ja wrzuc moje U bo przez pewien czas nie bede miala chyba czasu si tu udzielac

U

I owsianka w s這iku po masle orzechowym z migda豉mi, jab趾iem i cynamonem

II bu趾a orkiszowa z 這sosiem w璠zonym na gor帷o, roszponk, papryk i pomidorkami koktajlowymi

III siekana chuda wo這wina duszona z pomidorami zapiekana pod puree ziemniaczanym z dodatkiem startego cheddara i rukoli, porcja fasolki szparagowej

edit: byl jeszcze sok pomaranczowy 鈍ie穎wyciskany 300 ml

IV bu趾a wieloziarnista na p馧 - obie z 這sosiem wedzonym na gor帷o, rukola, pieczonym burakiem skropionym octem balsamicznym

do picia ponadto 2x espresso, pokrzywa, woda

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2013-09-25 o 22:24
Milka1224 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-25, 22:52   #951
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:

W dni bez trening闚 kaloryczno嗆 dobowa powinna pozosta na tym samym poziomie.

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka wiadomo嗆
Moje dzisiejsze R. Spa豉m do 8 , wi璚 tym razem tylko 4 posi趾i i wi瘯sza przek御ka. Nie pami皻am, kiedy ostatnio spa豉m tak d逝go!

1. Placek owsiany z suszon 簑rawin, suszon morel i makiem posmarowany serkiem homom kubek zielonej herbaty.
2. Trzy muffiny wytrawne z m彗i 篡tniej razowej i otr瑿闚 (bez t逝szczu) z 這sosiem, mozarell, pomidorem i porem.
Czarna kawa, nektarynka, kostka 90% i kostka 70%
3. Udko kurczaka duszone w pomidorach, grillowana cukinia, 2 babcine og鏎ki w niezidentyfikowanej zalewie, miseczka p璚zaku z olejem lnianym.
30 days shred level 1
4. Kawa貫k pieczonego indyka, szklanka koktajlu (p馧 wie郾iaka, p馧 banana, p馧 p璚zka pietruszki, p馧 造磬i kakao)
2 pytanka mam:
- Jak oceniasz czekolad 90%? Nie jest bardzo gorzka? Kusi mnie tego typu czekolada, ale s造sza豉m opinie, 瞠 smakuje tak, jakby 造瞠czka kakao zjedzona solo.
- I co powiesz na temat Shreda Jillian? Mia豉m w planach si za niego zabra, ale zawsze co innego wysz這. Podoba Ci si?
-

Aparatka
20.12.2012 - g鏎a
21.03.2013 - d馧 + wyci庵i
Stary 2013-09-26, 06:46   #952
Psotka87
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Poka wiadomo嗆
2 pytanka mam:
- Jak oceniasz czekolad 90%? Nie jest bardzo gorzka? Kusi mnie tego typu czekolada, ale s造sza豉m opinie, 瞠 smakuje tak, jakby 造瞠czka kakao zjedzona solo.
- I co powiesz na temat Shreda Jillian? Mia豉m w planach si za niego zabra, ale zawsze co innego wysz這. Podoba Ci si?
-
1. Jest zdecydowanie gorzka, ale to kwestia przyzwyczajenia, smak si zmienia jak si zdrowo je miesi帷 temu optymalna by豉 dla mnie 45%, tydzie p騧niej ju wola豉m 70%, a teraz 90% mi ju bardzo smakuje po prostu smakuje inaczej, ale jest pyszna tylko m闚i, to raczej kwestia oswojenia smaku, potem ju mo積a czerpa z tego przyjemno嗆

2. Podoba si. Wcze郾iej 獞iczy豉m z Tiffany i w sumie bardziej lubi jej styl, ale po Jillian mam troch zakwas闚 (niestety tylko w nogach), wi璚 przynajmniej czuj, 瞠 co si dzieje. Poziom chyba dla mnie w sam raz, wykonuj wszystkie powt鏎zenia, ale nast瘼nego dnia czuj, 瞠 獞iczy豉m. Baaardzo mi si podoba, 瞠 to tylko p馧 godziny (odk康 獞icz, prawie nie mam czasu dla siebie) i 瞠 獞iczenia si zmieniaj. Jak sko鎍z shreda (tak mi poradzi造 dziewczyny z w徠ku Jillian) to zabior si za 6w6p.

Stary 2013-09-26, 09:21   #953
agaczini
Zadomowienie

anio豚ezskrzyde89 -> dzi瘯uj za info ))

Cytat:
Moim zdaniem nigdy nie powinna schodzi do tego granicznego poziomu 1400 kcal, a ju w og鏊e bro Bo瞠 nie poni瞠j! Musisz rozbuja sw鎩 metabolizm, a nie usypia go jeszcze bardziej.

Twoje postanowienia s bardzo rozs康ne, wi璚 z przyjemno軼i poczytam kolejne Twoje jad這spisy i b璠 郵edzi post瘼y . Masz na siebie pomys, a to si ceni. No i fajne ju teraz masz to jedzonko.

Poa, to mi這, bo wsparcie merytoryczne jest mi potrzebne Wczoraj wybra豉m si zamiast treningu obwodowego na crossfit, dobry wycisk, chyba zaczn chodzi regularnie, bo my郵 瞠 efekty b璠 wi瘯sze ni po obwodowym A oto jad這spis na dzi - REDUKCJA:

7.30 - kawa z mlekiem, placek z 5 造瞠k owsianki, 1 jajka, gar軼i 簑rawiny i p馧 造瞠czki cynamonu, sma穎ny na nieca貫j 造瞠czce mas豉

zielona herbata

10.30 - 2 kromki chleba 篡tniego, 4 plastry fileta z kurczaka w璠zonego, pomidor, nektarynka

zielona herbata

13.30 - sa豉tka: 100 g pier軼i kurczaka z przypraw gyros ( T czyta mi w my郵ach ) , og鏎ek zielony, oliwki, rukola, plaster fety, dressing z jogurtu naturalnego z 造瞠czk majonezu, czosnkiem i zio豉mim, 2 wafle ry穎we niesolone (wiem 瞠 nie s najlepsze ale wczoraj kupione i szkoda mi wyrzuca)

17.30 - gulasz z szynki, papryki, marchwi, cebuli i grzyb闚 - talerz g喚boki

19.30-21.30 ZUMBAAA

22.00 - dorsz duszony w folii (100 gram) z mieszank warzyw chi雟k gotow (miseczka deserowa)

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-09-26 o 14:31
Stary 2013-09-26, 15:58   #954
agaczini
Zadomowienie

hmm dzisiaj chyba wszyscy na g這d闚ce hehe
Stary 2013-09-26, 19:50   #955
Psotka87
Zakorzenienie

Dalej R i jeszcze d逝go tak zostanie

1. Owsianka mega kokosowa (na mleczku kokosowym + kopiasta 造瞠czka wi鏎k闚 kokosowych, gar嗆 p豉tk闚 migda堯w), nektarynka
1,5 h spaceru w 鄴逕im tempie (do Lidla po ciuchy do biegania )
2. 2 muffiny razowe jak wczoraj (z 這sosiem, mozarell, pomidorem i porem), gruszka
30 day shred
3. Omlet zapiekany z 2 jajek z cukini i 鄴速ym serem
4. P馧 ob喚dnej tarty cukiniowej (jad豉m trzy r騜ne wersje i t kocham najbardziej )
Kawa, kostka 70% i kostka 90%
5. Kawa貫k pieczonego indyka, p馧 zielonej papryki i p馧 czerwonej

Stary 2013-09-26, 21:07   #956
dezett
Zadomowienie

Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

UR/U pod @.

Bardzo prosze o ocene.
* nie za duzo miesa/nabialu?
Codziennie jem mieso na obiad kub rybe.
Wtedy na kolacje wymiennie ryba (losos lub tunczyk) lub 2 jajka. Planuje w陰czy tofu. No i jem sporo nabialu. Eh sama nie wiem.

Dziekuje za zerkni璚ie.

10. Sn. Owsianka. 4 造磬i platkow gorskich, 200ml mleka 2%, 30g twarogu chudego, 4 cale orzechy wloskie, lyzka otrab zytnich, lyzka jag鏚 goji- zielona herbata pol grapefruita. (Niestety 3h po wstaniu dopiero....)

14. Obiad. 120g parowanego indyka, pol woreczka kaszy gryczanej, 80g brokula parowanego, sredni pomidor, koperek i 造zeczka oliwy.

40 min rower

18. Podwieczorek: 150g jogurtu naturalnego, 10 migdalow, lyzka otrab zytnich, 150g jablka; kawa.

21. Kolacja: 2 kromki razowca na zakwasie, 50g lososia w璠zonego, warzywa: 3 rzodkiewki, kilka lisci salaty rzymskiej, kawalek ogorka zielonego, natka pietruszki.
Po. Herbata z dzikiej r騜y.
.

Jestem glodna po tym jedzeniu .
Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-09-26 o 21:08
Stary 2013-09-26, 22:48   #957
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dezett Poka wiadomo嗆
jedziemy dalej w stron U..

9.30 好iadanie.
owsianka (4造zki p豉tk闚, 30g twarogu po速lustego, 200ml mleka 2%, 4 orzechy wloskie, lyzka otrab zytnich) polowa grapefruita, zielona herbata.
11.30 godzina 獞icze (skalpel, mel b posladki, rozciaganie)
14. Obiad: filet ok 150g lososia na parze, ponad polowa woreczka ryzu brazowego, sur闚ka: 3 liscie peki雟kiej, caly pomidor, koper, oliwa z oliwek 造zeczka.
16.30 rower 40min.
18. Podwieczorek: jogurt naturalny 2%, jab趾o, 10g migda堯w, 造瞠czka otrab zytnich, kawa.
20.40. Kolacja: 2 kromki razowca na zakwasie z: 2 plastrami w璠liny z kurczaka ( taka "prawdziwa" w璠lina 45g), gruby plaster twarogu p馧t逝stego (ok 40g) + sa豉ta rzymska, garsc rzodkiewek, natka pietruszki.

po: herbata z dzikiej r霩y 2x.

Prosze o ocene. Wyj徠kowo najadlam sie obiadem! - mimo ze po nim bardzo bolal mnie zoladek, ( a wszystkie produkty by造 swieze na pewno..) tak samo z kolacja. Zupelnie nie wiem czemu.. Moze niepotrzebnie dodalam ten twar鏬? Mam jakas dziwna manie dodawania twarogu zawsze na kanapki bez wzgledu na to z czym je robie ryba/mieso/awokado.
W ogole: nie przesadzam z nabia貫m?
Bardzo zdrowy jad這spis. A mleko, jogurt i nieca貫 100 g twarogu to nie jest za du穎 nabia逝.

Cytat:
U...?

I 1/2 woreczka bia貫go ry簑 z 1/2 jab趾a pokrojonego w kawa趾i, spor 造磬 rodzynek (troch si pozlepia造), nieca陰 造磬 orzech闚 laskowych z dodatkiem cynamonu - ca這嗆 zalana mlekiem 0.5% (jakie 1/2 szklanki, szklanka, tak na oko) i podgrzana; herbata z czarnej malwy
II jab趾o
pomi璠zy zielona herbata
III bu趾a grahamka 55 g z serkiem Turek Light, plastrem szynki z indyka, li軼iem sa豉ty i pomidorkiem koktajlowym
IV 1/2 woreczka kaszy; mi瘰o z kurczaka (ci篹ko powiedzie, ile, 150-200 g?) w kawa趾ach, sma穎ne na oleju i podane z sosem 鄉ietanowym z grzybami (taki ze s這iczka); troch czerwonych burczak闚
V serek homogenizowany 120 g o smaku owoc闚 le郾ych (?) z resztk malin i 造瞠czk pestek s這necznika; 2 herbatniki bez cukru, z b這nnikiem
VI sa豉tka z gar軼i miksu sa豉t, 5 pomidork闚, 造磬i pestek z dyni i odrobiny sosu sojowego; grahamka 55 g z serkiem Turek, 2 plastrami szynki, plasterkiem 鄴速ego sera morskiego (takim cienkim), 2 li嗆mi sa豉ty; herbata z czarnej malwy

Jutro mam wizyt u dietetyka, boj si, 瞠 ka瞠 mi wr鏂i do P. Wcze郾iejsze pr鏏y by造 mord璕 fizyczn i psychiczn...
Ale 豉dnie dzi, naprawd! Postaraj si ju ograniczy to wyliczanie wszystkiego, niepotrzebne Ci to . A jak trzeba b璠zie przyty, to nie ma zmi逝j... Jedzenie jest przyjemne, dasz rad!

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka wiadomo嗆
ja wrzuc moje U bo przez pewien czas nie bede miala chyba czasu si tu udzielac

U

I owsianka w s這iku po masle orzechowym z migda豉mi, jab趾iem i cynamonem

II bu趾a orkiszowa z 這sosiem w璠zonym na gor帷o, roszponk, papryk i pomidorkami koktajlowymi

III siekana chuda wo這wina duszona z pomidorami zapiekana pod puree ziemniaczanym z dodatkiem startego cheddara i rukoli, porcja fasolki szparagowej

edit: byl jeszcze sok pomaranczowy 鈍ie穎wyciskany 300 ml

IV bu趾a wieloziarnista na p馧 - obie z 這sosiem wedzonym na gor帷o, rukola, pieczonym burakiem skropionym octem balsamicznym

do picia ponadto 2x espresso, pokrzywa, woda
Jak to brak czasu, przecie wrzucenie menu to chwilka, a ja tak lubi czyta Twoje smakowito軼i. Jak瞠 ten obiad cudnie brzmi! No i buraki... Co czuj, 瞠 tegoroczny sezon jesienno-zimowy zn闚 b璠zie u mnie sta pod znakiem buraka.

Cytat:

Poa, to mi這, bo wsparcie merytoryczne jest mi potrzebne Wczoraj wybra豉m si zamiast treningu obwodowego na crossfit, dobry wycisk, chyba zaczn chodzi regularnie, bo my郵 瞠 efekty b璠 wi瘯sze ni po obwodowym A oto jad這spis na dzi - REDUKCJA:

7.30 - kawa z mlekiem, placek z 5 造瞠k owsianki, 1 jajka, gar軼i 簑rawiny i p馧 造瞠czki cynamonu, sma穎ny na nieca貫j 造瞠czce mas豉

zielona herbata

10.30 - 2 kromki chleba 篡tniego, 4 plastry fileta z kurczaka w璠zonego, pomidor, nektarynka

zielona herbata

13.30 - sa豉tka: 100 g pier軼i kurczaka z przypraw gyros ( T czyta mi w my郵ach ) , og鏎ek zielony, oliwki, rukola, plaster fety, dressing z jogurtu naturalnego z 造瞠czk majonezu, czosnkiem i zio豉mim, 2 wafle ry穎we niesolone (wiem 瞠 nie s najlepsze ale wczoraj kupione i szkoda mi wyrzuca)

17.30 - gulasz z szynki, papryki, marchwi, cebuli i grzyb闚 - talerz g喚boki

19.30-21.30 ZUMBAAA

22.00 - dorsz duszony w folii (100 gram) z mieszank warzyw chi雟k gotow (miseczka deserowa)
Du穎 urozmaicenia, bardzo warto軼iowo - nie mam zastrze瞠. Tak jak wspomina豉 aniolbezskrzydel89, na przysz這嗆 warto wybiera chudsze mi瘰o wieprzowe ni szynka, ale to ju wiesz. Brawa za ryb! A jedzenia nie warto wyrzuca, to fakt. Zamiast majonezu jednak m鏬 pojawi si dobry olej. Oleje i oliwy same w sobie potrafi by na tyle smaczne, 瞠 jak dla mnie idealnie zast瘼uj sos.

Dzisiejsze U. Jestem z siebie dumna, bo posz豉m do ulubionego multitapu z kumplem i grzecznie wypi豉m tylko jedno piwko. A ciasteczka w trzecim posi趾u wpad造 przypadkowo, bo akurat je dosta豉m podczas promocji na mie軼ie .

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: 郵iwkami, musem jab趾owym, serkiem homo, orzeszkami piniowymi, pestkami dyni i s這necznika
II Grahamka z serem camembert, sa豉t i pomidorem; jab趾o
III 4 kakaowe ciasteczka Belvita; kefir naturalny 375g; banan
IV Zupa og鏎kowa z ziemniakami, marchwi, zio豉mi i rozk堯conymi jajami (+ dok豉dka)
W pubie: piwo Czarny Wdowiec 500ml

Do picia: woda 廝鏚lana, 2x czarna kawa, zielona herbata

Stary 2013-09-26, 23:38   #958
buty_na_plaskim
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 79

Powinnam przyty kilka kg, dlatego powinnam zosta zjechana za m鎩 jad這spis, kt鏎y i tak wydaje mi si bardzo bogaty. Wi璚 prze豉muj si i pisz i prosz o biczowanie:

I (8:00) - rogal dro盥穎wy (<3 pierwszy raz od dawna, niebo w g瑿ie) z mas貫m, kawa INKA na mleku 2%, kubek

II (11o) - jogurt naturalny 180g + ok 25 g pestek s這necznika

O (14:00) - kawa貫k kurczaka gotowanego z zupy (pa貫czka), talerz gotowanych warzyw

P (17:00) - jagodzianka, kt鏎 kiedy upiek豉m i zamrozi豉m, ale niedu瘸, okr庵豉

K (21:00) - 1/2 w璠zonej makreli

wczoraj mia豉m ci篹szy obiad, wi璚ej chleba (篡tniego), jutro ugotuj syt zup cebulow.

ehh mam tak, 瞠 je郵i jednego dnia zjem wi璚ej rzeczy, to kolejny automatycznie jest l瞠jszy

Edytowane przez buty_na_plaskim
Czas edycji: 2013-09-26 o 23:39
buty_na_plaskim jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:24   #959
agaczini
Zadomowienie

Poa annua, tak o szyneczce ju wiem, odt康 jak wieprzowina to lepiej schab lub pol璠wiczki zastanawiam si jak to jest, 瞠 ja jestem na redukcji a wydaje mi si 瞠 jem wi璚ej ni niekt鏐 osoby na utrzymaniu (po przeczytaniu jad這spis闚 z forum) Wrzucam dzisiejsze menu redukcyjne, dzie bez 瘸dnego treningu, regeneruje mi窷nie po 鈔odowym d德iganiu ci篹ar闚 <a單>

7.30 - kawa z mlekiem, plaster 鄴速ego sera, 2 kromki chleba razowego 篡tniego z 1 jajkiem na twardo i ze szczypiorkiem

herbata zielona

10.30 - sa豉tka z forum kulturystycznego: 1 fili瘸nka makaronu pe軟oziarnistego, 1/3 fili瘸nki sera feta, 4 pomidorki koktajlowe, 5 oliwek, puszczka tu鎍zyka w wodzie, cytryna, ocet balsamiczny, zio豉 - zjem obj皻o軼iowo 5cmx15x15 hehe 鈔edni pojemniczek

herbata zielona

13.30 - serek wiejski, pomidor, jab趾o

17.30 - chilli con carne - bardzo pikantne (cebula, papryka, pomidory z puszki, pomidory zielone, fasola, chuda zmielona wo這wina, bulion wo這wy, papryczka chilli, przyprawy) - talerz g喚boki

21.30 - jeszcze co wymy郵, bo b璠 u siostry, mo瞠 jajko sadzone z jakimi 鈍ie篡mi warzywami do pochrupania?

prosz o ocen 篡cz mi喚go pi徠ku

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-09-27 o 09:26
Stary 2013-09-27, 11:06   #960
dezett
Zadomowienie

Dot.: Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Podbijam i prosz o ocen: r/U pod @ i odzywienie organizmu plus : (walka z ortoreksj bleh.)

Cytat:
Napisane przez dezett Poka wiadomo嗆

R/U pod @. (obawiam sie o moj metabolizm bo gdybym sie nie ruszy豉 na pewno bym utyla na tym jedzeniu )

Mam pytanie: nie za duzo miesa/nabialu?
Codziennie jem mieso na obiad ub rybe, wedy na kolacje wymiennie ryba (losos lub tunczyk w puszcze ok. pol puszki 1x w tygodniu) lub 2 jajka (jedno jajko cale XL i z drugiego bia趾o, ewentualnie twar鏬 z kawa趾ami awokado.) Planuje w陰czy tofu w dni kiedy jem mieso.
No i jem sporo nabialu, chyba? (200ml mleka do 郾iadania i plaster chudego 30g zawsze) i ok 50g twarogu do kolacji np?

Eh sama nie wiem.

Z g鏎y bardzo dziekuje za zerkni璚ie.

10. Sn. Owsianka. 4 造磬i platkow gorskich, 200ml mleka 2%, 30g twarogu chudego, 4 cale orzechy wloskie, lyzka otrab zytnich, lyzka jag鏚 goji- zielona herbata pol grapefruita. (Niestety 3h po wstaniu dopiero....)

14. Obiad. 120g parowanego indyka, pol woreczka kaszy gryczanej, 80g brokula parowanego, sredni pomidor, koperek i 造zeczka oliwy. (chyba za ma這 tych warzyw?)

40 min rower rekreacyjnie

18. Podwieczorek: 150g jogurtu naturalnego, 10 migdalow, lyzka otrab zytnich, 150g jablka; kawa.

21. Kolacja: 2 kromki razowca na zakwasie, 50g lososia w璠zonego, warzywa: 3 rzodkiewki, kilka lisci salaty rzymskiej, kawalek ogorka zielonego, natka pietruszki.
Po. Herbata z dzikiej r騜y.

Nie doda豉m twarogu do kolacji i ... jestem glodna. Ale oczywiscie zestresowalam sie i nic nie zjadlam wiecej. .

Dzisiejszy... (nie wiem co wybiore dlatego "lub")

9.30 好iadanie: owsianka jak wczoraj + kiwi, zielona herbata.
11.30 獞iczenia- 40min skalpel, 10min Mel B po郵adki, rozciaganie.
14. Obiad: 150g (czy wi瘯sza porcja ma byc?) dorsza pieczonego w folii,
polowa woreczka ry簑 brazowego z koperkiem, sur闚ka: kapusta peki雟ka 3 li軻cie, 鈔edni pomidor (120g), 造瞠czka (5g czy wi璚ej?) oliwy z oliwek.
30min rower rekreacyjnie., zielona herbat
17.30 Podwieczorek: 2 kruche babeczki kruche z budyniem smietankowym, szklanka malin z ogrodu, pasek czekolady mlecznej Ritter Sport pralinowa / lub z orzechami laskowymi mocna kawa
20.30 Kolacja: 2 kromki chleba razowego z: jajkiem na twardo (jedno cale XL i z drugiego XL bia趾iem z drugiego) lub twarogiem chudym i 1/4 awokado
Przed snem: mi皻a.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-09-27 o 11:41
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.