![]() |
#931 | |
BAN stały
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() super !! to już całkiem niedługo ![]() VwVampirka cieszę się, że wizyta poszła dobrze i że trafiłaś na fajnego lekarza ![]() Ehh..dziś pół po południa przepłakałam, ale jak Was czytam to mi się humor poprawia. I ogólnie z tego co piszecie to sporo się wyłania takich dzieciaczków z małą różnicą wieku. Muszę w to uwierzyć, że nie będzie tak źle ![]() A mój mąż przeszczęśliwy i już gada do brzucha do swojego syna (bo jest pewny, że tym razem to chłopiec hahaha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Raczkowanie
|
Jak narazie udało mi się wyłapać, że Vampirka ma kolejną wizytę i usg 24.09 - ja również
![]() Byłam dzisiaj u Pani doktor. Kazała się nie martwić cytologią, powiedziała, że zrobimy jeszcze raz w 10tc. Usg nie robiła z tego względu, że i tak narazie nic nie byłoby widać. Tak jak pisałam, wizytę mam na 24.09 i nie mam bladego pojęcia jak wytrzymam do tego czasu z taką tajemnicą :/ Jutro idę na bhcg żeby mięc pewność, że okruch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Rozeznanie
|
Oh piszecie jak szalone, ciagle nowe mamusie
![]() Ania ty mialas takie dlugie cykle,ze tak pozno kreseczki wyszly? Justyna a Twoje plamienia jak wygladaly jesli mozna zapytac? Wiecie co, ja to chyba jestem z jakies podciemniej gwiazdy,stale jakis pech, dzis mialam zapisana wizyte u Ginekolog i co? Zajezdzam a tu zamkniete ![]() Tak mi podali przez tel inna datea tu wyszlo,zeowszem ale w czwartek, masakra jakas ja to juz mam dosc nna dzisiaj.
#934 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | ||
Zakorzenienie
|
Ale mi się humor poprawił
![]() Jutro nie idę do pracy ![]() Wysłałabym to zwolnienie pocztą, ale chciałabym zakończyć pewną sprawę (mi zajmie to 5 min, a komuś niewdrożonemu w sprawę mogłoby to zająć kilka godzin a nawet dni, a czasu już nie ma na to). Zaraz zabiorę się za gotowanie obiadu dla TŻ. Sama też zjadłam tylko odgrzewaną zupę... ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Ilkas, Twój TŻ dopiero mówi do brzuszka, a mój TŻ to już do szkoły prowadza i gra w piłkę ![]() Pamiętam jak moja mama płakała, że jest w ciąży z moją młodszą siostrą... sytuacja była odwrotna (18 lat różnicy), ale też była to dla Niej tragedia... ale tylko poczuła ruchy dziecka i wszystko się samo zaczęło układać ![]() Dam jeszcze przykład mojego brata. Mieszkają z bratową sami, daleko od mam, z nikąd pomocy i urodziły im się bliźniaczki. Na początku wyglądało to strasznie, sama jak do nich pojechałam to zgłupiałam po 5 minutach... do tego brat ciągle w pracy, dzieci miały ciągłe kolki, nie chciały pić z cyca tylko z butelki... ale w dość krótkim czasie bratowa obrała sobie swój system i świetnie sobie radzi, pomimo tego, że jest sama z dziećmi. Wy też sobie poradzicie, kwestia przyzwyczajenia i obrania dobrych sposobów radzenia sobie z dzieciaczkami. No i roczny maluch nie jest już taki jak niemowlę. Zaczyna coś rozumieć, można go łatwiej czymś zająć. Postaraj się jak najszybciej uczyć córę samodzielności (np. picia samemu z butelki - dzieci brata już w 3 miesiącu to potrafiły) i nie przyzwyczajaj do noszenia na rączkach i biegania na każde skinienie. Będzie dobrze ![]() Czarnula, ja też dziś miałam małe przeboje u gina: Weszłam na recepcję i mówię, że jestem zarejestrowana do gina i pytam się czy mam się u nich zgłosić (wcześniej tam nie byłam) czy iść prosto do gabinetu tam (wskazałam pokój nr 7, wcześniej, jak się rejestrowałam, to tam mi kazały przyjść). "Tak, proszę tam iść i poczekać". OK. Siedzę pod drzwiami i słyszę 2 męskie głosy ![]() ![]() Podeszłam do recepcji, a baby obie w śmiech. Jakby sobie ze mnie jaja zrobiły ![]() ![]() Na szczęście później wszystko dobrze się potoczyło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Ja też mam pecha, próbuje się od tygodnia dodzwonić do mojego gina i nic, dowiedziałam się ze przyjmuje tylko we wtorki i czwartki i rejestracja też tak jest i dzisiaj nie dodzwonilam się, muszę znowu czekać do czwartku na samo umowienie wizyty! Eh;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poprzednią środę ( dwa dni po wizycie u gina) rano przed wyjściem do pracy na bieliźnie pojawiła się mała kropelka wielkości małego paznokcia o kolorze delikatnego brązu. I przez cały dzień nic, telefon do pani doktor i spokój. W czwartek w południe już jedna wielka plama tego samego koloru ale już wielkości połowy ręki. Panika. W piątek wizyta u lekarza i zalecone leżenie przez cały weekend i poniedziałek bo wzięłam sobie urlop. Dziś mamy wtorek i plamień jak nie było tak nie ma tfu tfu odpukać, mam się dobrze.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
(t)asia witaj
![]() ![]() Karolak zdrówka dla Misi Wiola883 super że po wizycie wszystko dobrze ![]() Dwakolory w poprzedniej ciąży normalnie myłam okna. ![]() Ilkas wszystko będzie dobrze, pozytywne myślenie i nastawienie. Masz 9m aby sobie to wszystko logistycznie zaplanować ![]() Anna_588 witaj ![]() Santom to jeszcze tylko tydzień ![]() Vampirka to super że lekarz fajny ![]() ![]() ![]() U mojego TŻ w rodzinie co drugie pokolenie to bliźniaki wychodzą ![]() Madziarek a skąd jesteś ?? bo mówj lekarz też tylko wtorki i czwartki i przeważnie ciężko się dodzwonić do rejestracji ![]() Co do samopoczucia w ciązy to jeżeli tą będę przechodzić jak pierwszą to co roku mogę być w ciąży ![]() A jeśli chodzi o rozstępy to na początku miałam mega doła, (rozstępy mam na całym brzuchu zaczęły dopiero się pojawiać w 7mc), ale wsparcie TŻ , brata i ogólnie męskiej strony pomogło mi bardzo. I teraz jestem zdania że nie mam się czego wstydzić. Mam pieknego zdrowego syna, który z rana wita mnie zabójczym uśmiechem i przesłodkim buziakiem. Nie ma co si wstydzić rozstepów - komu się nie podoba to niech się nie gapi, a to dla mnie duma. Kiedyś koleżanka powiedziała mi "jakie Ty masz okropne rozstępy" to odpowiedziałam jej "ale patrz jakiego za to mam pieknego syna" ![]() Teraz już mi wszystko jedno i nawet na basen chodzę w dwuczęściowym stroju ![]() Jeśli miałabym patrzeć na to czy "a jak mi się w ciązy pojawią rozstępy" to bym chyba musiała z dzieci zrezygnować. A tak to wolę mieć rozstępy i wesoło w domu ![]() Mam wizytę w czwartek na 16 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
Witajcie kochane,nadrobilam Was,ale cytować nie będę bo za duzo tego a w dodatku kiepsko się czuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() witam nowe Mamusie ![]()
#940 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
hej kobietki, ostatnio mało czasu na neta mam i nie wiem, czy nadgonie, ale chciałam pogratulować KESHY że małe się trzyma, oby tak dalej!!
Witam też nowe mamy i gratuluje Lece jutro do labu zrobić mocz i morfologie tak na szybko, reszte u mojego gina już na ubezp zrobie, a w pon na 15:00 mam usg pryw w innym mieście udało mi się zapisać NIKII89 mnie też pobolewa podbrzusze, ale delikatnie, też zwalam na noszenie, choć ograniczam do minimum i synek coraz mniej się dopomina, ale wszystkiego wyeliminować się nie da, a tak poza tym to czuje się ok, leko mdli (oby nic więcej) i zero mocy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#941 | ||
Zakorzenienie
|
Ja też mam straszne rozstępy, na całej pupie. Zrobiły się, bo za szybko rosłam. Nie wiem, czy kiedyś były widoczne (kto by sobie pupę oglądał w tym wieku) ale teraz są blade i prawie niewidoczne (mam bardzo jasną karnację i widać je tylko, jak się trochę opalę). Jak kiedyś je odkryłam (w zasadzie to mama je odkryła i zaczęła panikować) to miałam różne fazy, smarowałam je najdroższymi lekami itd... nic nie pomogło... Ale później się z nimi pogodziłam i już nikomu one nie przeszkadzają.
Niki, bardzo dobrze powiedziałaś koleżance ![]() Kandulaska, będę trzymać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- a tak w ogóle to dziś zaczynamy 7tc ![]()
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Nie, nie ;-) Młody w listopadzie bedzie miał dopiero 3 (2010 rocznik).
Kandulska - trzymam kciuki za Twojego malucha. To napewno nic poważnego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam skłonności do rozstępów, ale w ciąży udało mi się przed nimi uchronić ![]() ![]() ![]() VwVampirka, super, że wizyta udana i lekarz przypadł Ci do 'gustu' ![]() Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-09-10 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Wtajemniczenie
|
Hej hej
![]() Nie nadrobie was ale witam wszystkie nowe mamy ![]() ![]() To ja - jedna z ciotek ![]() Jutro probne testowanie, prosze o trzymanie kciukow o slabiutka druga kreseczke na tescie (mocnej nie bede sie spodziewac, wiec luzik ![]() ![]() Jak nie bedzie to... robie w sobote! ![]() Buziaki dla kazdej!
#946 |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mimo 2 pobudek nocnych Oskara to się nawet wyspałam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() Dzisiaj wkoncu ten dzien-2 wizyta u ginki.Mam mimo wszystko ogromnego stresa ![]() Teraz do pracy, pozniej odebrac wszystkie wyniki badan i po 16 do lekarza...a taki deszczowy i pochmurny dzien.. |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też mam wizytę 24.09. godz 17.40
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry, ale naskrobałyście, nie jestem w stanie nadrobić, tyle tego jest
dużo Mamuś nowych, witam ![]() ja mam jutro wizytę na 18:30 i juz się nie mogę doczekać miłego dnia Mamuśki ![]()
![]() |
#951 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U Nas też deszczowo ;/ Wczoraj takie słońce że lataliśmy na krótko a dziś zimno, pochmurno i deszczowo ;/ Cytat:
![]() Ale wiem że USG mi nie zrobi bo to inne pomieszczenie i zapisuje na inny dzień. Jutro tylko wizyta kontrolna i uspakajająca dla mnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też jestem trochę przerażona drugą ciążą, ale to właśnie dlatego że już wygodni się z mężem zrobiliśmy!!! ![]() A tak apropos... to jestem przeziębiona ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#953 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zdrówka życzę
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Rozeznanie
|
O wizyty zaczynaja sie pelna para
![]() ![]() Mnie na szczescie rozstepy ominely, ale taka skorana brzuchu zostala jak sie nachyle to widac paskudnie ![]() Ja tez tak sie wlasnie zastanawiam czy u mnie juz roznic anie bedzie duza zanim cos u mnie sie zakluje nawet zeby szybko to i tak synek juz skonczy 3 latka, zebym wiedziala ,ze nie bede do 2 lat znim nocy przesypiac to bym sie przemeczyla juz z dwojgiem ,wlasnie ciekawi mnie wogole jak bym on przyjal rodzenstwo, jak gdzies widzimy u lekarza to odrazu tam idzie i mowi,ze to dzidzius i glaszcze po nozkach ![]() Naprawde nie zla grupka sie zebrala z polnocno zach. polski to ja tylko mieszkam kilka km od wschodniej granicy:???: ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- dwakolory- wysylamy duzo zdrowka ![]() ![]() ![]() ilkas,moja kolezanka zaszla w ciaze w wieku 3o lat i w dwa miesiacu po urodzeniu zaszla w ciaze, jak to mowila, raz w sie nie zabezpieczyli karmila piersiaa tu buuum no i wlasnie na poczatku niebyla zachwycona, a teraz mowi ,ze jest niewiele ciezej dwie za jednych zamachem wychowywac. W ciazy jej bylo troche ciezej bo byla co ciekawe po cesarce i lekarz troche na nia nakrzyczal ze nie bylo tozbyt odpowiedzialne ale wszystko wyszlo dobrze i jest zadowolona ![]() anna ja za kazdym razem zdj dostawalam niechodzac prywatnie wogole moj lekarz to pstrykal ile wlezie, 4 to najmniej. Anessa ![]() Justyna Vampirka ![]() Miminek, widzisz wszystko wyszlo dobrze ![]()
#955 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas różnica będzie 4 lata i zastanawiam się czy nie za duża. Między mną, a bratem było równy rok ![]() ![]() ![]() A mnie dziś kłuje cały brzuch, ale nie dołem...w ogóle jest mi jakoś bleee ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
U mnie też pierwsza wizyta, ale w przychodni ginek przyjmuje na dole a USG jest na górze i np. on USG robi od 13-14/15 a potem schodzi no dół na wizyty. Więc ja jestem na 16 zapisana więc pierw zwykłe badanie co powie mi "że ciąży jeszcze stwierdzić nie może" i każe przyjść za tydzień na dopochwowe USG. Ja bym czekała jeszcze do tego 3.10 , ale czasem mam taki ból brzucha że masakra . W pierwszej ciąży tak nie miałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudowne podejście do rozstępów. Ja ich nigdy nie miała, trochę się ich obawiam., Jestem niewielkiej postury i nie mam problemów z nadwagą, ale słyszałam że to nie ma znaczenia, jeśli rozstępy mają być to się pojawią... Trudno muszę zakupić jakiś krem, podobno są dość dobre które zwalczają trochę rozstępy.
![]() |
#959 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Co do przeziębienia to współczuje, ale teraz taki okres. U mnie mąż leży dziś plackiem. Spaliśmy osobno żeby mnie nie zaraził. Masakra jakaś, gdzie się nie obejrzę ktoś smarka - a przecież jeszcze jesień do nas nie dotarła.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.