|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Dzień dobry
![]() Szkoda, że u mnie nie przewidują takich warsztatów, przeszłabym się posłuchać i pooglądać ![]() bebe uśmiałam się z tekstu twojego synka ![]() Gratulacje za udane wizyty ![]() Zaczynam coraz lepiej czuć ruchy maleństwa |
|
|
|
#933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może się na dniach odezwie w pierwszyej ciąży czułam na początku 18 tygodnia
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i znowu pochmurno u nas
|
|
|
|
|
#935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może dziadziuś jakiegoś zająca upoluje i futerko uszyje? Niezły dziadek Cytat:
Cytat:
Ostatnio trzymałam prawie codziennie rękę na brzuchu, ale zrezygnowałam. SIę nakręcam tylko
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
mam 100 km do najbliżeszgo mi "Bezpiecznego Malucha", ale po Waszych opowieściach się zapisałam
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#938 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja też nie wytrzymałabym z czekaniem, bo bałabym sie, że za tydzień będzie głupio małe leżeć ![]() Cytat:
![]() Dziadek rzeczywiście mocno przejety - będzie wychowywać wnuczątko w stylu eco? ![]() Ja wczoraj miałam mini przygodę. Poślizgnęłam się przy wychodzeniu z wanny... Skończyło się dobrze, bo klapnęłam na pupę i nie potłukłam sobie nic powaznie, ale to były najdłuższe sekundy w moim życiu. Serca nie mogłam uspokoić chyba z pół godziny. I już wczoraj kupiliśmy matę do wanny antypoślizgową. Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-09-28 o 12:00 |
|||
|
|
|
#939 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Gratulacje za pierwsze ruchy dziewczyny coraz starsze te nasze maluszki ![]() Wiem że ten detektor to średnia sprawa ale coś mnie podkorcilo no i niespodziewanie wygrałam zobaczymy jak to będzie.
|
|
|
|
#940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za uspokojenie Cytat:
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i więcej mi nie podnoś ciśnienia, bo zamarłam jak to przeczytałam Ja mam taką fobię że jak idę do centrum handlowego to trzymam się za brzuch bo boję się że jakaś babcia we mnie wpadnie wózkiem z zakupami albo dziecko które biega między półkami....normalnie nie wiem skąd mi się to wzięło :/ Wczoraj wykorzystałam też pierwszy raz brzuszek, którego u mnie prawie nie widać wprawdzie ale stanęłam do kasy z pierwszeństwem bo w normalnych były kolejki. Przyjemny przywilej. Nawet miałam ułożoną w głowie przemowę i kartę ciąży pod ręką gdyby ktoś zechciał mnie stamtą usunąć ![]() ps: jeszcze w temacie dziadziusia. Dzaiadziuś i owszem jest eko. Od lat nie pozwala nam jeść wędlin ze sklepu bo robi wszystkie wędliny sam i nie pozwala pić soczków z kartonów, bo robi swoje które nie mają konserwantów a sera nie pozwala dotykać bo im nie ufa. To trochę uciążliwe, ale mama już tak przyzwyczaiła żołądek do taty jedzenia zdrowego, że już umiera po szynce ze sklepu :/ podziwiam za to tatę, że mu się chce. Pije też jakieś soczki a aloesu i choduje glony ...jest mega
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-09-28 o 13:22 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#942 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj u mnie w mieście był taki kiermasz w Ośrodku Kultury. Taka wyprzedaż dziecięcych ciuszków. Mamusie wystawiały po swoich pociechach.
Oczywiście wybrałyśmy się z mamą. I zaszalałyśmy ![]() Z racji tego że nie znamy płci, kupowałyśmy rzeczy unisex. Nakupowałyśmy różnych rzeczy dobrej jakości, nie zniszczonych, po 5-10 zł. Jakieś body, śpioszki, kila koszulek, czapeczki, kompleciki. Jak wróciłyśmy do domu TŻ złapał się za głowę i śmiał z nas, że wariatki jesteśmy ![]() Mama mówi, że ona zwariuje zanim to dziecko się urodzi. |
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję kolejnych ruchów
![]() a ja byłam dzisiaj na usg z mężem i poznałam swojego dzieciaczka będzie chłopczyk!! ![]() taki spokojniutki był, jedynie na koniec zaczął nóżkami wierzgać |
|
|
|
#944 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Niebywałe, ale chyba pierwszy raz jestem na bieżąco Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dzieci są boskie! Moja siostrzenica miewała w przedszkolu po kilku chłopaków i ciągle się zmieniali ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Super, kolejny chłopak! |
|||||
|
|
|
#945 |
|
Rozeznanie
|
gratuluję
![]() hm.. mnie mąż osttanio zapytał: "ale czy my chcemy wiedzieć kto to będzie"? i z jednej strony to by było fajnie mieć niespodziankę, ale z drugiej... fajnie by było wiedzieć :P zresztą mimo tej 'wiedzy' i tak różnie po porodzie bywa, czasami są niespodzianki :P:P:P przeszedł mi przez głowę pomysł by samej się dowiedzieć, a on zeby mjiał niespodziankę, ale... to by nie było fair :P:P:P:P:P
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#947 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twój tata taki trochę podobny do mojego, że jak sobie coś umyśli to strasznie lubi przy czymś kombinować, szukać po necie informacji itd Mój b. lubi wszelkie nalewki, wekuje jakieś dziwne rzeczy na zimę itd ![]() Cytat:
No i widzisz, a dopiero co mówiłaś, że na ciuszki za wcześnie - wystarczy okazja i człowiek szaleje Ja tak mam za każdym razem koło jakiegoś dziecięcego sklepu w CH , ale obiecałam męzowi, że następne zakupy po poznaniu płci chyba że będę czekać jak moja koleżanka do 26 tygodnia... Cytat:
![]() p.s. tylko czemu wizyta niezapisana? nie mogłyśmy z Tobą oczekiwać |
|||
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic tak w zimę nie rozgrzewa jak jego naleweczki. Kiedyś wyznacznikiem mocnej głowy był dla mnie jeden Piotr z Tarnowa który padł od ojcowskiej orzechówki |
|
|
|
|
#949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już w 3 latkach trzymali się razem, zawsze są gdzieś obok siebie na zdjęciach z p-kola. W 4 latkach Marcel na spacerze zerwał stokrotkę i dał innej dziewczynce, wtedy Wiktoria z zazdrości rzuciła w niego butami w szatni. Marcelowi to chyba zaimponowało, bo tak się zaczęło i od tamtej pory są regularną "parą" Kiedyś pani dyrektor mi opowiadała, jak Wiktoria zabrała jakiemuś chłopcu motor, bo Marcel chciał się nim bawić![]() Zobaczymy co z tego będzie... ![]() Ja tez nie mam maty do wanny... dopiero jak napisałaś, co się stało, to uświadomiłam sobie niebezpieczeństwo w zwykłej niby łazience. Ale w sklepach i w mieści, gdy jest tłok, to zasłaniam ręką brzuch, odruchowo ![]() gratulacje dla kolejnej mamuśki która będzie miała CHŁOPCA !!
|
|
|
|
|
#950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo wcale nie musi się zmienić. Ja po prostu mam nadzieję, że wzrośnie
Miałaś tez graniczną o ile pamiętam?
|
|
|
|
#952 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Ja po wizycie, z dzidziusiem wszystko o ok i poznałam płeć, będzie dziewczynka
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może wobec tego Aleksandra Gratulacje tak czy siak
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W końcu jakaś baba ![]() A ja mam dzisiaj dziwny śluz. Bardzo dużo go i ma taką dziwną konsystencję, jakby się pienił ![]() Ale nic mi poza tym nie dolega A poza tym byłam znowu w SH i kupiłam 4 body (3 z krótkim i jedno z długim rękawem) za łączną kwotę 1.67 zł ![]() W takim układzie to w ogóle nie odczuje kupowania ciuszków Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-09-28 o 19:21 |
||
|
|
|
#955 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje
|
||
|
|
|
#956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale kocha sie tak czy siak. Byle bylo zdrowe. |
|
|
|
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za gratulacje
Tak naprawdę to przy pierwszym dziecku chyba płeć nie jest taka ważna, moja pierwsza reakcja chyba bardziej wynikało z szoku, bo jakoś tak wewnętrznie przeczuwałam chłopczyka, a tu zonk
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#958 | |
|
Zadomowienie
|
Kochana detektor służy do słuchania serduszka maluszka
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
mona miałam dzisiaj to samo... przy okazji usg pęcherza (tylko zapalenie, nic groźniejszego, dostałam antybiotyk) ginka zrobiła usg dzidziola i.... mówi, że dziewczynka
))))) Tż taki szczęśliwy bo chciał córeczkę, a ja byłam nastawiona na chłopca, ale i tak się cieszę chociaż to jeszcze nie dochodzi do mnie oprócz tego wszystkie pomiary wyszły bAadzo dobrze, bo wg usg dzieć większy niż wg OM.Jestem szczęśliwa
|
#960 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najważniejsze że dzieci mamy zdrowe i oby tak zostało widzę że w dniu dzisiejszym kobietki góra podniesiemy trochę żeńskie statystyki na wątku---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Było bardzo fajnie mega dużo rzeczy się dowiedziałam o smoczkach mleczkach i fotelikach niestety nic nie wygrałam
ale dostałąm też mnóstwo próbek nawet smoczek
żonka swojego męża

Perfect Housewife 
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

Miałaś tez graniczną o ile pamiętam?