Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-28, 07:55   #931
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Hej
Jakoś nie miałam czasu wczoraj po tych warsztatach Było bardzo fajnie mega dużo rzeczy się dowiedziałam o smoczkach mleczkach i fotelikach niestety nic nie wygrałam ale dostałąm też mnóstwo próbek nawet smoczek dlatego polecam jak są warsztaty w waszym mieście idźcie i się dokształcajcie bo warto
Miłego dnia
Buziaki
po twojej rekomendacji też się zapisałam

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 08:05   #932
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Dzień dobry

Szkoda, że u mnie nie przewidują takich warsztatów, przeszłabym się posłuchać i pooglądać

bebe uśmiałam się z tekstu twojego synka

Gratulacje za udane wizyty

Zaczynam coraz lepiej czuć ruchy maleństwa wcześniej nie wiedziałam, czy to to, ale wczoraj dość dobrze je wyczułam. To takie bardzo delikatne ruchy, jakby puknięcia lub buzowanie, trwają chwilkę i czuję je jak się położe i odpoczywam
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 08:49   #933
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Szkoda, że u mnie nie przewidują takich warsztatów, przeszłabym się posłuchać i pooglądać

bebe uśmiałam się z tekstu twojego synka

Gratulacje za udane wizyty

Zaczynam coraz lepiej czuć ruchy maleństwa wcześniej nie wiedziałam, czy to to, ale wczoraj dość dobrze je wyczułam. To takie bardzo delikatne ruchy, jakby puknięcia lub buzowanie, trwają chwilkę i czuję je jak się położe i odpoczywam
Mnie się wczoraj wieczorem wydawało że czuję rybki ale sama nie wiem dzisiaj zaczynam 16 tydzień to teraz będe już uważnie się przysłuchiwała mojemu brzuszkowi może się na dniach odezwie w pierwszyej ciąży czułam na początku 18 tygodnia
Stary 2013-09-28, 09:21   #934
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Ale masz fajnie, też się zastanawiałam nad detektorem, ale z ego co wiem to znaleźć serduszko nie jest tak łatwo, więc stwierdziłam że jak bym nie mogła znaleźć tętna to bym jeszcze bardziej się zamartwiała niż teraz
ja z podobnych powodów też się powstrzymałam

No i znowu pochmurno u nas
Stary 2013-09-28, 09:54   #935
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Oczywiście nie oparłam się też czepeczce z uszkami z nowej kolekcji która pasuje na pomarańczkę wielkością jest dziargana na drutach a w środku ma polarek (biała). Na początek marca jak wyjdziemy ze szpitala będzie pełna klasa (dziadziuś fasolki już ją pooglądał i stwierdził że nie dość że chińczyki zrobiły to jeszcze jego wnuczątko ma chodzić z polarkiem na głowie który jest sztuczyzną nie sądziłam że 72 letni dziadziuś jest taki wyczulony i się aż tak zna że pierwsze co to pooglądał metki na wszystkim co kupiłam - widać wnuczątka szczególnie te pierwsze tak działają na dziadków )
Ja jak byłam ostatnio w sklepie, to mi się wydawało, że są albo chłopięce, albo dziewczęce. Jakoś tak nie mam poczucia gustu
Może dziadziuś jakiegoś zająca upoluje i futerko uszyje? Niezły dziadek

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Też mam troszkę daleko, ale najbliższe są na czwartek przyszły, więc i tak pewnie za późno.

Cytat:
Mnie się wczoraj wieczorem wydawało że czuję rybki ale sama nie wiem dzisiaj zaczynam 16 tydzień to teraz będe już uważnie się przysłuchiwała mojemu brzuszkowi może się na dniach odezwie w pierwszyej ciąży czułam na początku 18 tygodnia
Ja jestem koniec 16go tyg. i dalej nic Ostatnio trzymałam prawie codziennie rękę na brzuchu, ale zrezygnowałam. SIę nakręcam tylko

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 10:21   #936
thidien
Rozeznanie

mam 100 km do najbliżeszgo mi "Bezpiecznego Malucha", ale po Waszych opowieściach się zapisałam
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 10:43   #937
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja jestem koniec 16go tyg. i dalej nic Ostatnio trzymałam prawie codziennie rękę na brzuchu, ale zrezygnowałam. SIę nakręcam tylko
spokojnie, mnie ostatnio lekarz powiedział, że przy pierwszej ciązy (byłam w 17 tygodniu) powinnam czuć ruchy za ok 3 tgodnie i będę czuła lekkie bąbelki i mam zapisać ten dzień i przy następnej wizycie powiedzieć położnej która wypisuje dane w karcie ciąży. Tak więc spokojnie, jeszcze masz czas i lepiej się nad takimi rzeczami nie zastanawiać. Ja np podobno w brzuchu mamy się wogóle nie ruszałam...biedna mama chodziła do lekarza żeby sprawdził czy ja wogóle tam żyję, bo mnie ani nie czuła ani nigdy jej nie kopnęłam. Lekarz tylko westchnął i powiedział: po prostu ma tam pani małego lenia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-28, 10:58   #938
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Syn dzisiaj mi oznajmił: "w naszym przedszkolu jakoś ciężko dogadać się z dziewczynami, mam problemy, żeby porozumieć się z Wiktorią"
ledwo się powstrzymałam, żeby nie ryknąć śmiechem, ale jakoś zrobiłam poważna minę i zainteresowałam się jego kłopotami z narzeczoną. Ich związek przechodzi kryzys z ważnych bolesnych powodów dorastania. Wiktoria woli teraz bawić się z dziewczynkami, a Marcelowi odpowiada bardziej środowisko chłopaków no cóż, dwa lata narzeczeństwa a ślubu chyba nie będzie
Pamiętam moja siostra też miała problemy miłosne w przedszkolu, nawet całusa w policzek w szatni zaliczyła

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
po wizycie ok małe fikało jak tylko mogło tak sie zapatrzylismy ze nie zapytałam a lekarz nie podał mi wymimarów malenstwo lezy jak amelia głowa pod prawym jajnikiem nogi pod lewym a dupą swieci wszystko jest wporzadku , lekarz zapytał mnie czy chce dostac przekaz na badania w 20 tyg ciazy zeby zobaczyc czy wszystkie narzady sa ok jak jezdził głowica po brzuchu malenstwo chwytało sie za głowe jakby chciało powiedziec zas ten mi tu przeszkadza ... lekarz sie pyta czy chce juz wiedziec płec szuka szuka i mówi ze narazie jest niepewny ale moze mi powiedziec , ja nie chciałam wiec mnie pyta co mam w domu mówie ze córeczke a co chce miec powiedziałam prawde ze z ekonomicznych wzgledów dziewczynke wszystko w domu mam dla dziewczynki ale super było by miec parke , usmiechnął sie i powiedział no tak wszyscy chca parki ... decyzje o płci zostawilismy na nastepna wizyte jak bedzie tz i amelia :d ...

co do wagi to jestem 2 kg na -
Super!
Ale ja też nie wytrzymałabym z czekaniem, bo bałabym sie, że za tydzień będzie głupio małe leżeć

Cytat:
któraś z was pisała o wyprzedażach w H&M dla niemowlaków i faktycznie można ustrzelić fajne rzeczy. Ja nie znam płci mimo prawie 18 tygodnia i z tym małym fikaczem już widzę że szybko to nie nastąpi więc kupuję unisex a to dość trudne. Tak więc kupiłam tylko dwupak spodenek ale z 40zł na 20 więc jestem super zadowolona. Są urocze.
Oczywiście nie oparłam się też czepeczce z uszkami z nowej kolekcji która pasuje na pomarańczkę wielkością jest dziargana na drutach a w środku ma polarek (biała). Na początek marca jak wyjdziemy ze szpitala będzie pełna klasa (dziadziuś fasolki już ją pooglądał i stwierdził że nie dość że chińczyki zrobiły to jeszcze jego wnuczątko ma chodzić z polarkiem na głowie który jest sztuczyzną nie sądziłam że 72 letni dziadziuś jest taki wyczulony i się aż tak zna że pierwsze co to pooglądał metki na wszystkim co kupiłam - widać wnuczątka szczególnie te pierwsze tak działają na dziadków )
A nie wiesz do kiedy ta wyprzedaż? Bo ja mam we wtorek wizytę i może jakimś cudem coś podglądniemy
Dziadek rzeczywiście mocno przejety - będzie wychowywać wnuczątko w stylu eco?

Ja wczoraj miałam mini przygodę. Poślizgnęłam się przy wychodzeniu z wanny... Skończyło się dobrze, bo klapnęłam na pupę i nie potłukłam sobie nic powaznie, ale to były najdłuższe sekundy w moim życiu. Serca nie mogłam uspokoić chyba z pół godziny.
I już wczoraj kupiliśmy matę do wanny antypoślizgową.

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-09-28 o 11:00
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 11:54   #939
kate1623
Zadomowienie

Hejka
Gratulacje za pierwsze ruchy dziewczyny coraz starsze te nasze maluszki
Wiem że ten detektor to średnia sprawa ale coś mnie podkorcilo no i niespodziewanie wygrałam zobaczymy jak to będzie.

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 12:13   #940
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie, mnie ostatnio lekarz powiedział, że przy pierwszej ciązy (byłam w 17 tygodniu) powinnam czuć ruchy za ok 3 tgodnie i będę czuła lekkie bąbelki i mam zapisać ten dzień i przy następnej wizycie powiedzieć położnej która wypisuje dane w karcie ciąży. Tak więc spokojnie, jeszcze masz czas i lepiej się nad takimi rzeczami nie zastanawiać. Ja np podobno w brzuchu mamy się wogóle nie ruszałam...biedna mama chodziła do lekarza żeby sprawdził czy ja wogóle tam żyję, bo mnie ani nie czuła ani nigdy jej nie kopnęłam. Lekarz tylko westchnął i powiedział: po prostu ma tam pani małego lenia
Czyli można w ogóle nie czuć dzięki za uspokojenie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam mini przygodę. Poślizgnęłam się przy wychodzeniu z wanny... Skończyło się dobrze, bo klapnęłam na pupę i nie potłukłam sobie nic powaznie, ale to były najdłuższe sekundy w moim życiu. Serca nie mogłam uspokoić chyba z pół godziny.
Uff... Całe szczęście! Ale tyłek też musiał boleć

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 12:19   #941
side85
Zakorzenienie

Cytat:
:
A nie wiesz do kiedy ta wyprzedaż? Bo ja mam we wtorek wizytę i może jakimś cudem coś podglądniemy
Dziadek rzeczywiście mocno przejety - będzie wychowywać wnuczątko w stylu eco?

wyprzedaż chyba póki co będzie trwała, ale wiesz jak jest ...za dużo rzeczy nie ma i trzeba złapać co lepsze im szybciej tym lepiej

i więcej mi nie podnoś ciśnienia, bo zamarłam jak to przeczytałam mata do wanny obowiązkowo!
Ja mam taką fobię że jak idę do centrum handlowego to trzymam się za brzuch bo boję się że jakaś babcia we mnie wpadnie wózkiem z zakupami albo dziecko które biega między półkami....normalnie nie wiem skąd mi się to wzięło :/ Wczoraj wykorzystałam też pierwszy raz brzuszek, którego u mnie prawie nie widać wprawdzie ale stanęłam do kasy z pierwszeństwem bo w normalnych były kolejki. Przyjemny przywilej. Nawet miałam ułożoną w głowie przemowę i kartę ciąży pod ręką gdyby ktoś zechciał mnie stamtą usunąć Z jednej strony cieszę się że mam taki mały ten brzuszek na 18 tydzień, z drugiej strony chciałabym nosić taki który ktoś zauważa

ps: jeszcze w temacie dziadziusia. Dzaiadziuś i owszem jest eko. Od lat nie pozwala nam jeść wędlin ze sklepu bo robi wszystkie wędliny sam i nie pozwala pić soczków z kartonów, bo robi swoje które nie mają konserwantów a sera nie pozwala dotykać bo im nie ufa. To trochę uciążliwe, ale mama już tak przyzwyczaiła żołądek do taty jedzenia zdrowego, że już umiera po szynce ze sklepu :/ podziwiam za to tatę, że mu się chce. Pije też jakieś soczki a aloesu i choduje glony ...jest mega

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-09-28 o 12:22
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-28, 13:05   #942
nadzwyczajna
Rozeznanie

Wczoraj u mnie w mieście był taki kiermasz w Ośrodku Kultury. Taka wyprzedaż dziecięcych ciuszków. Mamusie wystawiały po swoich pociechach.
Oczywiście wybrałyśmy się z mamą. I zaszalałyśmy
Z racji tego że nie znamy płci, kupowałyśmy rzeczy unisex. Nakupowałyśmy różnych rzeczy dobrej jakości, nie zniszczonych, po 5-10 zł. Jakieś body, śpioszki, kila koszulek, czapeczki, kompleciki.
Jak wróciłyśmy do domu TŻ złapał się za głowę i śmiał z nas, że wariatki jesteśmy

Mama mówi, że ona zwariuje zanim to dziecko się urodzi.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 15:07   #943
monkaa321
Zakorzenienie

Gratuluję kolejnych ruchów

a ja byłam dzisiaj na usg z mężem i poznałam swojego dzieciaczka będzie chłopczyk!!
taki spokojniutki był, jedynie na koniec zaczął nóżkami wierzgać
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 15:15   #944
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki!
Niebywałe, ale chyba pierwszy raz jestem na bieżąco

Cytat:
Napisane przez barankosia1 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=FEbRU...ature=youtu.be

inaczej nie umiałam stawić zdjęć :P Dwa ostatnie są z dziś, oddzielne bo patrzył każdego oddzielnie do mierzenia.
Piękne! Pierwsze zdjęcie to jakby miś panda na mnie patrzył, wybacz

Cytat:

Syn dzisiaj mi oznajmił: "w naszym przedszkolu jakoś ciężko dogadać się z dziewczynami, mam problemy, żeby porozumieć się z Wiktorią"
ledwo się powstrzymałam, żeby nie ryknąć śmiechem, ale jakoś zrobiłam poważna minę i zainteresowałam się jego kłopotami z narzeczoną. Ich związek przechodzi kryzys z ważnych bolesnych powodów dorastania. Wiktoria woli teraz bawić się z dziewczynkami, a Marcelowi odpowiada bardziej środowisko chłopaków no cóż, dwa lata narzeczeństwa a ślubu chyba nie będzie
dzieci są boskie! Moja siostrzenica miewała w przedszkolu po kilku chłopaków i ciągle się zmieniali

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
po wizycie ok małe fikało jak tylko mogło tak sie zapatrzylismy ze nie zapytałam a lekarz nie podał mi wymimarów malenstwo lezy jak amelia głowa pod prawym jajnikiem nogi pod lewym a dupą swieci wszystko jest wporzadku , lekarz zapytał mnie czy chce dostac przekaz na badania w 20 tyg ciazy zeby zobaczyc czy wszystkie narzady sa ok jak jezdził głowica po brzuchu malenstwo chwytało sie za głowe jakby chciało powiedziec zas ten mi tu przeszkadza ... lekarz sie pyta czy chce juz wiedziec płec szuka szuka i mówi ze narazie jest niepewny ale moze mi powiedziec , ja nie chciałam wiec mnie pyta co mam w domu mówie ze córeczke a co chce miec powiedziałam prawde ze z ekonomicznych wzgledów dziewczynke wszystko w domu mam dla dziewczynki ale super było by miec parke , usmiechnął sie i powiedział no tak wszyscy chca parki ... decyzje o płci zostawilismy na nastepna wizyte jak bedzie tz i amelia :d ...

co do wagi to jestem 2 kg na -

dostałam juz tez badanie na krzywa cukrowa i to te na 2 godz masakra jakas cos czuje ze bedzie sie działo :bleee:

nastepna wizyta 21 pazdziernika
super, że wizyta udana. Ja też bym nie wytrzymała z informacją o płci, nawet jak nie będzie to jeszcze pewne to chcę aby lekarz mi powiedział natychmiast

Cytat:
Ja w pierwszej dopiero w 19 tygodniu, za to moja siostra jakoś dużo wcześniej - nie wiem czy to ma wpływ, ale teraz jej córa bardzo ruchliwa, a mój Misiek przy niej baaardzo grzeczny

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Wczoraj u mnie w mieście był taki kiermasz w Ośrodku Kultury. Taka wyprzedaż dziecięcych ciuszków. Mamusie wystawiały po swoich pociechach.
Z racji tego że nie znamy płci, kupowałyśmy rzeczy unisex. Nakupowałyśmy różnych rzeczy dobrej jakości, nie zniszczonych, po 5-10 zł. Jakieś body, śpioszki, kila koszulek, czapeczki, kompleciki.
Jak wróciłyśmy do domu TŻ złapał się za głowę i śmiał z nas, że wariatki jesteśmy

Super są takie wyprzedaże! Ja w swoim mieście nie słyszałam o takich. To coś jak allegro, tylko możesz wziąć do ręki i pomacać, rewelacja.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

a ja byłam dzisiaj na usg z mężem i poznałam swojego dzieciaczka będzie chłopczyk!!
Super, kolejny chłopak!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 15:17   #945
thidien
Rozeznanie

Cytat:
będzie chłopczyk!!
gratuluję

hm.. mnie mąż osttanio zapytał: "ale czy my chcemy wiedzieć kto to będzie"? i z jednej strony to by było fajnie mieć niespodziankę, ale z drugiej... fajnie by było wiedzieć :P zresztą mimo tej 'wiedzy' i tak różnie po porodzie bywa, czasami są niespodzianki :P:P:P

przeszedł mi przez głowę pomysł by samej się dowiedzieć, a on zeby mjiał niespodziankę, ale... to by nie było fair :P:P:P:P:P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-28, 15:22   #946
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
gratuluję

hm.. mnie mąż osttanio zapytał: "ale czy my chcemy wiedzieć kto to będzie"? i z jednej strony to by było fajnie mieć niespodziankę, ale z drugiej... fajnie by było wiedzieć :P zresztą mimo tej 'wiedzy' i tak różnie po porodzie bywa, czasami są niespodzianki :P:P:P

przeszedł mi przez głowę pomysł by samej się dowiedzieć, a on zeby mjiał niespodziankę, ale... to by nie było fair :P:P:P:P:P
odwieczny dylemat, zjeść ciastko i mieć ciastko
Stary 2013-09-28, 16:03   #947
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
ps: jeszcze w temacie dziadziusia. Dzaiadziuś i owszem jest eko. Od lat nie pozwala nam jeść wędlin ze sklepu bo robi wszystkie wędliny sam i nie pozwala pić soczków z kartonów, bo robi swoje które nie mają konserwantów a sera nie pozwala dotykać bo im nie ufa. To trochę uciążliwe, ale mama już tak przyzwyczaiła żołądek do taty jedzenia zdrowego, że już umiera po szynce ze sklepu :/ podziwiam za to tatę, że mu się chce. Pije też jakieś soczki a aloesu i choduje glony ...jest mega
No to w przyszłym roku, jak nasze małe wejdą w okres wprowadzania stałych posiłków to dziadek będzie się pięknie mógł wykazać Twój tata taki trochę podobny do mojego, że jak sobie coś umyśli to strasznie lubi przy czymś kombinować, szukać po necie informacji itd Mój b. lubi wszelkie nalewki, wekuje jakieś dziwne rzeczy na zimę itd

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość

O, super sprawa. Ciucholand bez nerwów No i widzisz, a dopiero co mówiłaś, że na ciuszki za wcześnie - wystarczy okazja i człowiek szaleje Ja tak mam za każdym razem koło jakiegoś dziecięcego sklepu w CH , ale obiecałam męzowi, że następne zakupy po poznaniu płci chyba że będę czekać jak moja koleżanka do 26 tygodnia...

Cytat:

kolejny chłop na wątku
p.s. tylko czemu wizyta niezapisana? nie mogłyśmy z Tobą oczekiwać

Drugie serce
Stary 2013-09-28, 16:45   #948
side85
Zakorzenienie

Cytat:
No to w przyszłym roku, jak nasze małe wejdą w okres wprowadzania stałych posiłków to dziadek będzie się pięknie mógł wykazać Twój tata taki trochę podobny do mojego, że jak sobie coś umyśli to strasznie lubi przy czymś kombinować, szukać po necie informacji itd Mój b. lubi wszelkie nalewki, wekuje jakieś dziwne rzeczy na zimę itd
no tego nie śmiałam pisać żeby ojciec za kratki nie poszedł mistrz nalewek, win i upojnych trunków ze wszystkich możliwych owoców i ziół Nic tak w zimę nie rozgrzewa jak jego naleweczki. Kiedyś wyznacznikiem mocnej głowy był dla mnie jeden Piotr z Tarnowa który padł od ojcowskiej orzechówki
Stary 2013-09-28, 16:56   #949
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Pamiętam moja siostra też miała problemy miłosne w przedszkolu, nawet całusa w policzek w szatni zaliczyła

Marcel wcześnie zaczął, a raczej to Wiktoria zagięła na niego parol Już w 3 latkach trzymali się razem, zawsze są gdzieś obok siebie na zdjęciach z p-kola. W 4 latkach Marcel na spacerze zerwał stokrotkę i dał innej dziewczynce, wtedy Wiktoria z zazdrości rzuciła w niego butami w szatni. Marcelowi to chyba zaimponowało, bo tak się zaczęło i od tamtej pory są regularną "parą" Kiedyś pani dyrektor mi opowiadała, jak Wiktoria zabrała jakiemuś chłopcu motor, bo Marcel chciał się nim bawić
Zobaczymy co z tego będzie...

Ja tez nie mam maty do wanny... dopiero jak napisałaś, co się stało, to uświadomiłam sobie niebezpieczeństwo w zwykłej niby łazience.

Ale w sklepach i w mieści, gdy jest tłok, to zasłaniam ręką brzuch, odruchowo

gratulacje dla kolejnej mamuśki która będzie miała CHŁOPCA !!
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-28, 17:21   #950
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Wiecie co muszę sobie ograniczyć dostęp do allegro .Patrzyłam detektory płodu i mówie, ale tani policytuje sobie .Nacisnełam zamknełam lapka i położylam się bo ząb dał o sobie znać, teraz wstaje i patrze, a ja wygrałam tą aukcje za 46zł. No i tak się stałam właścicielką detektora płodu zobaczymy jak to działa jak przyjdzie
A po co taki detektor? Do czego służy?

Cytat:
koziemleko, awidność igg jeśli wzrasta to jest dobrze, a najlepiej jak dużo skoczy, bo wtedy jest większe prawdopodobieństwo, że zakażenie nastąpiło przed ciążą. Mi wyszła pierwsza awidność graniczna, więc musiałam powtórzyć, a teraz mam nadzieję, że własnie wzrośnie, jakby przekroczyła 3 to byłabym szczęsliwa
To dziwne, bo u mnie awidność nie zmieniła się w ogóle przez 3 tygodnie

Cytat:

Gratulacje, ale dużo tych chłopców ostatnio
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 17:26   #951
bebe97
Wtajemniczenie

Bo wcale nie musi się zmienić. Ja po prostu mam nadzieję, że wzrośnie Miałaś tez graniczną o ile pamiętam?
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 18:07   #952
mona1
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Ja po wizycie, z dzidziusiem wszystko o ok i poznałam płeć, będzie dziewczynka W pierwszym momencie poczułam się trochę zawiedziona że nie będzie małego Aleksandra - wiem głupol ze mnie. Poproszę o dopisanie płci na liście, na razie bez imienia - intensywnie nad nim myślimy. Kolejna wizyta 26.10
Stary 2013-09-28, 18:13   #953
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny! Ja po wizycie, z dzidziusiem wszystko o ok i poznałam płeć, będzie dziewczynka W pierwszym momencie poczułam się trochę zawiedziona że nie będzie małego Aleksandra - wiem głupol ze mnie. Poproszę o dopisanie płci na liście, na razie bez imienia - intensywnie nad nim myślimy. Kolejna wizyta 26.10
To ja Ci zazdroszczę dziewczynki A może wobec tego Aleksandra Gratulacje tak czy siak
Stary 2013-09-28, 18:20   #954
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Bo wcale nie musi się zmienić. Ja po prostu mam nadzieję, że wzrośnie Miałaś tez graniczną o ile pamiętam?
Tak miałam graniczną, ale bardzo blisko niskiej. W środę idę do gina to zapytam o co chodzi z tą awidnością.

Cytat:
Super W końcu jakaś baba

A ja mam dzisiaj dziwny śluz. Bardzo dużo go i ma taką dziwną konsystencję, jakby się pienił
Ale nic mi poza tym nie dolega

A poza tym byłam znowu w SH i kupiłam 4 body (3 z krótkim i jedno z długim rękawem) za łączną kwotę 1.67 zł
W takim układzie to w ogóle nie odczuje kupowania ciuszków

Edytowane przez koziemleko
Czas edycji: 2013-09-28 o 18:21
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 18:37   #955
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Marcel wcześnie zaczął, a raczej to Wiktoria zagięła na niego parol Już w 3 latkach trzymali się razem, zawsze są gdzieś obok siebie na zdjęciach z p-kola. W 4 latkach Marcel na spacerze zerwał stokrotkę i dał innej dziewczynce, wtedy Wiktoria z zazdrości rzuciła w niego butami w szatni. Marcelowi to chyba zaimponowało, bo tak się zaczęło i od tamtej pory są regularną "parą" Kiedyś pani dyrektor mi opowiadała, jak Wiktoria zabrała jakiemuś chłopcu motor, bo Marcel chciał się nim bawić
Zobaczymy co z tego będzie...
Toć to prawdziwa, powieściowa historia miłosna

Cytat:
Ja też zazdroszczę dziewczynki gratulacje

Drugie serce
Stary 2013-09-28, 18:44   #956
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
No ja bede troche zawiedziona jak bede muec chlopca bo marzymy o coreczce.
Ale kocha sie tak czy siak. Byle bylo zdrowe.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 18:52   #957
mona1
Zadomowienie

dzięki dziewczyny za gratulacje Tak naprawdę to przy pierwszym dziecku chyba płeć nie jest taka ważna, moja pierwsza reakcja chyba bardziej wynikało z szoku, bo jakoś tak wewnętrznie przeczuwałam chłopczyka, a tu zonk
Stary 2013-09-28, 19:15   #958
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A po co taki detektor? Do czego służy?
Kochana detektor służy do słuchania serduszka maluszka

Cytat:
Gratulacje dziewczynki w końcu jakieś babki się pojawiają

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 19:16   #959
Rossa1988
Raczkowanie

mona miałam dzisiaj to samo... przy okazji usg pęcherza (tylko zapalenie, nic groźniejszego, dostałam antybiotyk) ginka zrobiła usg dzidziola i.... mówi, że dziewczynka))))) Tż taki szczęśliwy bo chciał córeczkę, a ja byłam nastawiona na chłopca, ale i tak się cieszę chociaż to jeszcze nie dochodzi do mnie oprócz tego wszystkie pomiary wyszły bAadzo dobrze, bo wg usg dzieć większy niż wg OM.
Jestem szczęśliwa
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 19:49   #960
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
mona miałam dzisiaj to samo... przy okazji usg pęcherza (tylko zapalenie, nic groźniejszego, dostałam antybiotyk) ginka zrobiła usg dzidziola i.... mówi, że dziewczynka))))) Tż taki szczęśliwy bo chciał córeczkę, a ja byłam nastawiona na chłopca, ale i tak się cieszę chociaż to jeszcze nie dochodzi do mnie oprócz tego wszystkie pomiary wyszły bAadzo dobrze, bo wg usg dzieć większy niż wg OM.
Jestem szczęśliwa
gratuluję kochana!
najważniejsze że dzieci mamy zdrowe i oby tak zostało widzę że w dniu dzisiejszym kobietki góra podniesiemy trochę żeńskie statystyki na wątku

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:

gratuluję

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości