|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Konto usunięte
|
Dot.: Przychodzę z pracy i nie mam na nic siły. Ktoś jeszcze?
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88014123]My gotujemy codziennie, jedynie zupa na 2 dni. Chce zeby dziecko jadło codziennie jakis inny posilek, pozatym musiałabym jakies wielkie te porcje gotować dla całej rodziny na 2-3 dni. To mi się udaje tylko z jakimś spaghetti czy leczem, bo inaczej moj szanowny małżonek zeżre nadprodukcję wieczorem. A i powiem Ci, ze mam pełno sklepów na około i ja szczerze nie znoszę robienia ogromnych zakupów. Lubie cos miec wiecek w lodówce, ale taszczenie tych siat...w tej pandemii na poczatku to był horror, maz targał do domu po 4 wielkie siaty albo wiecej. A potem i tak zawsze mi czegos brakło xD dlatego teraz jak mam czas to nawet codziennie jeżdżę na małe zakupy. Z tym, że aktualnie to mamy robotę pod samym nosem wiec nawet na pełnym etacie nie miałabym z tym problemu.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Po tym co piszesz, to jak dla mnie masz czas, tylko po prostu wykorzystujesz go inaczej. Ja w porównaniu do Ciebie zamiast codziennie stać w garach, łazić na zakupy co drugi dzień i codziennie sprzątać wolę ten czas poświęcić na swoje przyjemności. U mnie w domu rodzinnym zawsze był obiad na 2-3 dni i jest to dla mnie normalne. Jak ktoś lubi codziennie gotować, to spoko, ale to bym raczej wyliczyła w formę spędzania wolnego czasu, bo to żadna konieczność. Chyba że ktoś ma określoną dietę i musi coś robić, to inna sprawa. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2020-07-21 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2020-07-21 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mnie też chodzi o to, że ludzie, którzy odżywiają się podobnie do mnie też twierdzą, że wcale nie zajmuje im to dużo czasu. Może to ja jestem jakąś ch...ą panią domu i nie potrafię się zorganizować ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2020-07-21 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88014201]To ja tez mysle tylko o obiadach, robienie wszystkich posiłków to hardcore. Ja rano jem kanapkę z konfiturą zazwyczaj plus kawa. Do pracy to jakieś warzywa, owoce, chleb, ser, serek wiejski, tego typu przekąski. ewentualnie jak coś zostanie z kolacji czy obiadu to wezmę. Potem obiad na szybko np. Wczoraj zrobiłam taka tartę z ciasta francuskiego z tuńczykiem, warzywami etc. Ultra szybkościowe danie. Plus salata z warzywami. Dziś tez na szybko ziemniaki pieczone na patelni i zostało mi wlasnie jeszcze trochę na jutro. A na kolacje to tez biorę co leci - np. Dziś byl śledź po wiejsku, ogórki małosolne i kanapka z serem, pomidorem i dymka.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Przerąbane. Męczące bardzo, ale jak mus to mus. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Zdechłabym z głodu przy takim jadłospisie. Same ziemniaki z patelni na obiad? 8h w pracy plus dojazdy jedziesz na serku wiejskim z chlebem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() zapewne naginają rzeczywistość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88014234]Zdechłabym z głodu przy takim jadłospisie.
Same ziemniaki z patelni na obiad? 8h w pracy plus dojazdy jedziesz na serku wiejskim z chlebem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Przecież to nie wątek o szczegółowym jadłospisie, orientacyjnie napisałam, chodziło raczej o posiłki vs. Czas przygotowania. W pracy np. Serek wiejski plus 2 kanapki z serem, pomidorem, ogórkiem i natką pietruszki. Plus do tego jakies owoce np. Miseczka czereśni czy truskawek. Czasem pogryzam orzechy. Obiad to ziemniaki pokrojone w plastry, na to marchew pokrojona w plastry, cebula w pióra, 2 buraki w plastry, laska jakiejś dobrej kiełbasy w plasterki i na samą górę pęczek natki. Pyrkam pod przykryciem. Jem najcześciej ze szklanką kefiru lub maślanki, ewentualnie zsiadlego mleka. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- [1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88014215]Po tym co piszesz, to jak dla mnie masz czas, tylko po prostu wykorzystujesz go inaczej. Ja w porównaniu do Ciebie zamiast codziennie stać w garach, łazić na zakupy co drugi dzień i codziennie sprzątać wolę ten czas poświęcić na swoje przyjemności. U mnie w domu rodzinnym zawsze był obiad na 2-3 dni i jest to dla mnie normalne. Jak ktoś lubi codziennie gotować, to spoko, ale to bym raczej wyliczyła w formę spędzania wolnego czasu, bo to żadna konieczność. Chyba że ktoś ma określoną dietę i musi coś robić, to inna sprawa. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Wiesz, jak nie sprzątnę codziennie to mamy burdel na kółkach. Przy małym dziecku i zwierzakach niestety ciężko olać codzienny porządek. Na podłodze są wlosy zwierzat, okruchy, zabawki, piasek, który się nosi do domu mimo ściągania butów (z ogrodu, z piaskownicy), okna wiecznie usmarowane od dziecięcych łapek i psiego nosa (ale tego to i tak nie wycieram codziennie, nie ma sensu). Niestety i tak rzadko kiedy jest u nas super porządek, bo bałagan ma magiczną zdolność do odradzania się po 5 minutach ![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88014255]Przecież to nie wątek o szczegółowym jadłospisie, orientacyjnie napisałam, chodziło raczej o posiłki vs. Czas przygotowania. W pracy np. Serek wiejski plus 2 kanapki z serem, pomidorem, ogórkiem i natką pietruszki. Plus do tego jakies owoce np. Miseczka czereśni czy truskawek. Czasem pogryzam orzechy. Obiad to ziemniaki pokrojone w plastry, na to marchew pokrojona w plastry, cebula w pióra, 2 buraki w plastry, laska jakiejś dobrej kiełbasy w plasterki i na samą górę pęczek natki. Pyrkam pod przykryciem. Jem najcześciej ze szklanką kefiru lub maślanki, ewentualnie zsiadlego mleka.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Wiesz, jak nie sprzątnę codziennie to mamy burdel na kółkach. Przy małym dziecku i zwierzakach niestety ciężko olać codzienny porządek. Na podłodze są wlosy zwierzat, okruchy, zabawki, piasek, który się nosi do domu mimo ściągania butów (z ogrodu, z piaskownicy), okna wiecznie usmarowane od dziecięcych łapek i psiego nosa (ale tego to i tak nie wycieram codziennie, nie ma sensu). Niestety i tak rzadko kiedy jest u nas super porządek, bo bałagan ma magiczną zdolność do odradzania się po 5 minutach ![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Nie uważasz, że podsmażenie samych ziemniaków zajmuje mniej czasu niż to co teraz opisałaś? Według mnie ma to ogromne znaczenie czy to są same ziemniaki czy jeszcze do tego milion plastrów innych rzeczy, które trzeba umyć, obrać, pokroić itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88014255]Przecież to nie wątek o szczegółowym jadłospisie, orientacyjnie napisałam, chodziło raczej o posiłki vs. Czas przygotowania. W pracy np. Serek wiejski plus 2 kanapki z serem, pomidorem, ogórkiem i natką pietruszki. Plus do tego jakies owoce np. Miseczka czereśni czy truskawek. Czasem pogryzam orzechy. Obiad to ziemniaki pokrojone w plastry, na to marchew pokrojona w plastry, cebula w pióra, 2 buraki w plastry, laska jakiejś dobrej kiełbasy w plasterki i na samą górę pęczek natki. Pyrkam pod przykryciem. Jem najcześciej ze szklanką kefiru lub maślanki, ewentualnie zsiadlego mleka.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Wiesz, jak nie sprzątnę codziennie to mamy burdel na kółkach. Przy małym dziecku i zwierzakach niestety ciężko olać codzienny porządek. Na podłodze są wlosy zwierzat, okruchy, zabawki, piasek, który się nosi do domu mimo ściągania butów (z ogrodu, z piaskownicy), okna wiecznie usmarowane od dziecięcych łapek i psiego nosa (ale tego to i tak nie wycieram codziennie, nie ma sensu). Niestety i tak rzadko kiedy jest u nas super porządek, bo bałagan ma magiczną zdolność do odradzania się po 5 minutach ![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Polecam odkurzacz który sam odkurza. Czasu się zaoszczędzą mnóstwo. ![]() Wiesz, masz dom, dzieci, zwierzaki, to na pewno roboty jest więcej. Ja mam małe mieszkanie, brak dzieci i kota. Pokupowalam sprzęty które ułatwiają mi życie ( między innymi też odkurzacz). Podzieliłam się obowiązkami z facetem i naprawdę nie muszę codziennie sprzątać, gotować, prac. Mam sporo czasu dla siebie po pracy. Nienawidzę obowiązków domowych, więc tak sobie ustawiam życie, żeby ich nie wykonywać za dużo. Szkoda na to czasu. ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88014294]Nie uważasz, że podsmażenie samych ziemniaków zajmuje mniej czasu niż to co teraz opisałaś? Według mnie ma to ogromne znaczenie czy to są same ziemniaki czy jeszcze do tego milion plastrów innych rzeczy, które trzeba umyć, obrać, pokroić itd.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Przygotowanie tego zajmuje ok. 15 minut, jest to bardzo prosta i szybka potrwa. Tak się nazywa "ziemniaki pieczone" lub w skrócie "pieczone" wiec tak napisalam. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Konto usunięte
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88014308]Polecam odkurzacz który sam odkurza. Czasu się zaoszczędzą mnóstwo.
![]() Wiesz, masz dom, dzieci, zwierzaki, to na pewno roboty jest więcej. Ja mam małe mieszkanie, brak dzieci i kota. Pokupowalam sprzęty które ułatwiają mi życie ( między innymi też odkurzacz). Podzieliłam się obowiązkami z facetem i naprawdę nie muszę codziennie sprzątać, gotować, prac. Mam sporo czasu dla siebie po pracy. Nienawidzę obowiązków domowych, więc tak sobie ustawiam życie, żeby ich nie wykonywać za dużo. Szkoda na to czasu. ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Musze wlasnie kupić ten odkurzac w koncu, mam duza otwarta przestrzeń i napewno by się sprawdził i ułatwił utrzymanie porządku. Ale mam teraz tyle wydatkow, planowanych i nieplanowanych, że musi poczekać jeszcze. Czyli trza jechać z rurą ręcznie póki co. Ale za to mam przemysłowy, który kupiłam na potrzeby budowy i może trzeba się namachac, ale wciąga absolutnie wszystko z mega mocą xD Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Konto usunięte
|
Ja się czaję na taki ręczny Philips
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Konto usunięte
|
Ja już nie używam zwyklego odkurzacza. No może raz na miesiąc.
Muszę jeszcze jakos wcisnąć suszarkę automatyczna do łazienki i już będę w pełni zadowolona. ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
U mnie niestety taki odkurzacz odpada, bo mam dywany plus mało wolnej przestrzeni, zwłaszcza pod meblami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Konto usunięte
|
O tak, ten jest bardzo fajny podobno i do tego myje podloge wiec juz lux jak dla mnie.
Suszarkę mam, ale teraz w lecie prawie nie używam, bo kocham pranie wysuszone na słońcu i na wietrze. Używam tylko jak jest brzydko albo mam dużo duzo prania. Ale jak było zimno to używałam non stop i jest to świetny wynalazek. Załącznik 7722838 Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88014334]O tak, ten jest bardzo fajny podobno i do tego myje podloge wiec juz lux jak dla mnie.
Suszarkę mam, ale teraz w lecie prawie nie używam, bo kocham pranie wysuszone na słońcu i na wietrze. Używam tylko jak jest brzydko albo mam dużo duzo prania. Ale jak było zimno to używałam non stop i jest to świetny wynalazek. Załącznik 7722838 Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Jakbym mogła wieszac pranie na dworze, to też bym mogła poświęcić na to czas. Uwielbiam zapach takiego prania. No ale ja nie mam nawet balkonu, więc trzeba sobie radzić. :/ Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88014334]O tak, ten jest bardzo fajny podobno i do tego myje podloge wiec juz lux jak dla mnie.
Suszarkę mam, ale teraz w lecie prawie nie używam, bo kocham pranie wysuszone na słońcu i na wietrze. Używam tylko jak jest brzydko albo mam dużo duzo prania. Ale jak było zimno to używałam non stop i jest to świetny wynalazek. Załącznik 7722838 Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] To chcę. Ja mam małe mieszkanie, dla mnie poodkurzanie to 10 minut. Poza tym odkurzam najczęściej jak syn się kąpie, jak już wrócimy z dworu i naniesie, co miał nanieść i rozbierze się ze wszystkiego i wyrzuci piasek ze skarpetek, kieszeni w spodniach itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
BAN stały
|
Cytat:
To tak jak ja. Przez długi czas wzbraniałam się przed pójściem do dietetyka, bo bałam się, że będę musiała ciągle coś gotować/kroić/mieszać/szykować, a ja tego nienawidzę. Ze wszystkich prac domowych najbardziej nie lubię robienia żarcia. W końcu jednak poszłam, znalazłam dietetyczkę specjalizującą się w IO i powiedziałam jak księdzu na spowiedzi jaką kiepską kucharką jestem, i że wytrwam w diecie tylko jak posiłki będą szybkie i dziecinnie proste do zrobienia. Babka stanęła na wysokości zadania, bo dostałam jadłospis na dwa tygodnie (zaraz dostanę jeszcze jedną tygodniową rozpiskę) i przygotowanie posiłków nie zajmuje mi dużo czasu. Z tym, że ja nie jestem wybredna. Zadowolę się prostymi obiadami, które robi się w pół godziny. Obiad mam zawsze na dwa dni, na dodatek mąż najczęściej je to samo, co ja, więc gotujemy razem albo na zmianę. Śniadanie czy kolację czasami też uda mi się zrobić podwójnie, np. pasta jajeczna czy placki z cukinii spokojnie wystarczają na dwa dni. Myślę, że ludzie, którzy w internecie chwalą się, że wcale dużo czasu nie poświęcają na gotowanie to są jak ja. Jedzą prosto, szybko, pracują z domu (to jest mega ułatwienie przy diecie, bo zapłakałabym się jakbym miała kombinować, co wziąć do pracy a potem to szykować), albo nie pracują i wszyscy domownicy odżywiają się tak samo. [1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88014215]Po tym co piszesz, to jak dla mnie masz czas, tylko po prostu wykorzystujesz go inaczej. Ja w porównaniu do Ciebie zamiast codziennie stać w garach, łazić na zakupy co drugi dzień i codziennie sprzątać wolę ten czas poświęcić na swoje przyjemności. U mnie w domu rodzinnym zawsze był obiad na 2-3 dni i jest to dla mnie normalne. Jak ktoś lubi codziennie gotować, to spoko, ale to bym raczej wyliczyła w formę spędzania wolnego czasu, bo to żadna konieczność. Chyba że ktoś ma określoną dietę i musi coś robić, to inna sprawa. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dla mnie też. Nigdy w życiu nie chciałabym codziennie odkurzać, sprzątać, chodzić na zakupy i gotować. Nie, nie, nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Zadomowienie
|
Już bym chciała przejść na swoje,bo żyję między domami i to też wiele czasu zajmuje. Niby sobie tłumaczę,że to jeszcze kilka miesięcy,no ale ...mimo wszystko.
Dziś spałam do 9.30 i jestem mega wyspana, a wczoraj zasnęłam po północy. Nie wiem, jak wrócę do pracy po urlopie, chyba od jutra zacznę wstawać po 6,żeby organizm powoli się przyzwyczajał. A godzin pracy nie mogę zmienić,bo jestem jedyną osobą, która otwiera biuro w godzinach pracy. Wcześniej była inna kadra, było kilka osób nawet przede mną, ale niestety rzucili tę pracę, przyszły nowe osoby, i wszystkie mają godziny pracy późniejsze ode mnie. Dlatego jest to takie męczące dla mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Rozeznanie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88014123]My gotujemy codziennie, jedynie zupa na 2 dni. Chce zeby dziecko jadło codziennie jakis inny posilek, pozatym musiałabym jakies wielkie te porcje gotować dla całej rodziny na 2-3 dni. To mi się udaje tylko z jakimś spaghetti czy leczem, bo inaczej moj szanowny małżonek zeżre nadprodukcję wieczorem. A i powiem Ci, ze mam pełno sklepów na około i ja szczerze nie znoszę robienia ogromnych zakupów. Lubie cos miec wiecek w lodówce, ale taszczenie tych siat...w tej pandemii na poczatku to był horror, maz targał do domu po 4 wielkie siaty albo wiecej. A potem i tak zawsze mi czegos brakło xD dlatego teraz jak mam czas to nawet codziennie jeżdżę na małe zakupy. Z tym, że aktualnie to mamy robotę pod samym nosem wiec nawet na pełnym etacie nie miałabym z tym problemu.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dla mnie wlasnie takie podejscie jest najbardziej zgubne. Niby sklep blisko, niby zakupy wiele czasu nie zajmuja, ale jednak go zabieraja - jak sama piszesz - czasem nawet codziennie. W skali tygodnia sie kumuluje. Sama widze gigantyczna zmiane w ilosci wolnego czasu wieczorem, odkad przestalam tak czesto lazic na zakupy. Kiedys ciagle wpadalam do sklepu po pracy - niby tylko po bulki i cos jeszcze, ale konsekwentnie tracilam na tym czas. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Podczas lockdownu nie chodzilam do pracy prawie 3 miesiace i nie mam mozliwosci pracy zdalnej, nie nudzilo mi sie ani przez chwile. Brakuje mi kilku godzin w czasie doby, bo nie umiem sie tak zorganizowac w dni pracujace, zeby sie jednoczesnie wyspac i miec wystarczajaco duzo czasu dla siebie.
![]() |
![]() |
#951 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja "dzięki" pandemii robię zakupy raz, może 2 x w tygodniu. Nawet nauczyłam się mrozić chleb, przez co nie biegam co 2 dni do sklepu. To jest wygodne i rzeczywiście nie zajmuje czasu. Mam sporo rzeczy w lodówce i wracając z pracy czy wieczorem nie myślę "o nie, nie mam warzyw do obiadu", tylko sięgam do zapasów. A potrafiłam latać do sklepu codziennie (nawyki z domu rodzinnego). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I jeszcze kwestia zakupów. Ja jak mam czas, to po prostu lubie isc sobie na małe zakupy, pójść do warzywniaka, po warzywa, owoce. Podjechać do sklepu i kupić jakieś przekąski, wino do kolacji, zawsze coś fajnego wpadnie. Natomiast ogromnych zakupów nie znoszę. Teraz mamy zapas tak na 2, max 3 dni na obiady. Dzięki temu, ze wcześnie kończę mam na to po prostu czas. Jak byłam w domu o 17.30 to nigdzie nie łaziłam po zakupach, bo nie mialam siły po 3 h w samochodzie i 8 h pracy. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88015380]Ja też tak mam, jak pracuje to dobra zawsze za krotka ![]() I jeszcze kwestia zakupów. Ja jak mam czas, to po prostu lubie isc sobie na małe zakupy, pójść do warzywniaka, po warzywa, owoce. Podjechać do sklepu i kupić jakieś przekąski, wino do kolacji, zawsze coś fajnego wpadnie. Natomiast ogromnych zakupów nie znoszę. Teraz mamy zapas tak na 2, max 3 dni na obiady. Dzięki temu, ze wcześnie kończę mam na to po prostu czas. Jak byłam w domu o 17.30 to nigdzie nie łaziłam po zakupach, bo nie mialam siły po 3 h w samochodzie i 8 h pracy. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Kupowanie wina do kolacji to dla mnie abstrakcja, bo zawsze mam w domu co najmniej kilkanascie butelek ![]()
![]() |
![]() |
#954 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Pani Mizantrop
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88015692]Ja mam zero
![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Musze sprawdzic, jaka oferte alkoholowa ma australijski Aldi. Nie kupuje wina, wymieniam punkty lojalnosciowe zdobyte przy zakupach w markecie na zestawy 6 lub 12 butelek wina, nie pamietam, kiedy ostatnio placilam za alkohol, moze z 2 lata temu ![]()
![]() |
#956 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Pani Mizantrop
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88015723]Uuuuuu tu punkt i to wielki dla Australii. Wspaniały program. U nas nie ma czegoś takiego. Smutek.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Na milion roznych rzeczy mozna te punkty wymienic: na sprzety do domu, elektronike, agd, zegarki, bizuterie, bilety do kina, wejsciowki do zoo czy innych miejsc rozrywkowych, karty podarunkowe do roznych sieci sklepow. W maju skonczyla sie wspolpraca marketu z ebayem, ale wczesniej na poczatku pandemii alkohol zniknal z listy rzeczy do kupienia za punkty, wiec wymienilam punkty na karte podarunkowa ebay za $200 i zaplacilam nia za kurtke, bardzo bylam zadowolona z takiego obrotu spraw ![]() A wracajac do tematu watku, to od prawie 2h siedze nad szkoleniami online i przysypiam juz, a nie moge juz tego odwlec w czasie ani troche bardziej, bo jutro deadline i dostalam juz 3 maile z przypomnieniem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ja kupuję bułki tylko u jednego piekarza, bo nie są "oszukane" i biorę 20 sztuk, mrożę i mam na cały tydzień. Dla mnie codzienne choć drobne zakupy są właśnie pułapką- niby idę tylko po jedna, dwie rzeczy a się okazuje, że wydaje 70 zł 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#960 |
Wtajemniczenie
|
Jak odmrażasz? Ja czuję różnicę, więc dla mnie to pieczywo jest na czarną godzinę ale jest.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.