|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
BAN stały
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Kashha hm, kurcze..przykro mi, że tak Wam się nie układa z tż. Ale coś się zmieniło nagle czy czemu tak zaczęło się psuć? No i kurcze..masz faceta..a znajomi mają Cię wozić do pracy? Wrr
![]() Mala85 wow, faktycznie, to była prawdziwa niespodzianka ! ![]() Madziuuula w takim razie masz fuksa ![]() ![]() A swoją drogą..jeszcze zaraz po ślubie, mój mąż jakoś tak nie za bardzo chciał mieć dzieci...ciągle odkładał to "na później"..mówił, że nie czuje się gotowy. Ja chciałam..więc czekałam aż on dojrzeje do tej decyzji. Jak już dojrzał hehe to zaszłam w ciążę z Emilką. Odkąd się urodziła nagle zamarzyła mu się wielka rodzina. Stąd tak szybka moja druga ciąża..i on serio gada już o tym trzecim ![]() Paulka0212 co do tej depilacji to w pierwszej ciąży mąż też mnie depilował jak zbierałam się do szpitala rodzić ![]() Seleniti cieszę się, że wizyta poszła dobrze i że wszystko ok z dzidziolkiem ![]() A ja dzisiaj w pracy. A pogoda jest przepiękna. Ponad 20 st. Edytowane przez ilkas Czas edycji: 2013-10-23 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Też się zarejestrowałam i jak ktoś zna podobne stronki to prosimi więcej
![]()
![]() |
#933 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się z kawusią ![]() Cytat:
My mieliśmy bardzo trudny czas, ja czułam się okropnie. Połowa sierpnia i wrzesień to totalna porażka dla nas była. Same problemy, co chwila kłótnie i płacz, na siłę chciałam wrócić do PL. Teraz złożyło się jak się złożyło, dwa dni temu podjęliśmy decyzję, ze gdy w grudniu pojedziemy na święta to ja już z małym zostaję u teściów a on wraca sam i znajduje tańsze mieszkanie i ewentualnie raz na miesiąc w najgorszym wypadku by przyjechał. Napisałabym Wam więcej ale to może jak dostanę się do klubu bo to jednak jest forum publiczne i wiecie jak jest... Także nie wiem jak Ty wolisz ale jeśli masz do kogo jechać w PL to może warto spróbować, nie wiem jakie macie priorytety, dlaczego tam jestescie? w celach zarobkowych czy po prostu chcieliście innego życia? bo my tutaj tylko i wyłącznie aby zarobić na nasz cel i koniec, potem życie w PL, może uboższe ale bez rozjazdów i w pobliżu rodziny. Cytat:
![]() |
#934 |
BAN stały
|
Dziewczyny! Nie przejmujcie się czyimś gadaniem i nie czujcie się broń boże winne za to, że źle się czujecie w ciąży!! Każdy ciąże przechodzi inaczej, każda ciąża jest inna. Ja w pierwszej pracowałam do końca. Przestałam pracować dokładnie tydzień przed porodem. No ale i co z tego? Pracowałam bo mogłam, bo się dobrze czułam..bo pracę mam lekką. Nie muszę dźwigać, podnosić, nie przemęczam się.
Jeśli czujecie się źle i nie dajecie rady to takie jest Wasze prawo! I nikomu nie musicie się z tego tłumaczyć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak się pojawił to coś musi być na "rzeczy" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wszyscy byli mega szczęśliwi że jestem w ciąży itp i nikt nic nie miał do mnie, do czasu aż wzięłam koleżankę na rozmowę, że nie podoba mi się jej praca, że tylko widzę jak gada to usłyszałam że ja też jestem nie fair bo cały czas się kręcę na zaplecze, nie pomagam im itp To oczy mi się zrobiły jak 5 złoty i nie wiedziałam co powiedzieć..... Nie dość że gówniara, to do tego nowa była i myślałam że ją "strzele" ![]() No ale na szczęście od tygodnia na zwolnieniu jestem i nie muszę się przejmować czyimś gadaniem itp Cytat:
![]()
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-23 o 10:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
BAN stały
|
Janeczka7891 czekaj, czekaj. Lecę sobie zrobić kawkę i piję z Tobą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Rozeznanie
|
Potwierdzam, zresztą pisałam już chyba kilka razy tutaj. Na mnie nic nie działało
![]() ![]() W tej ciąży nie mam tego problemu - pewnie to zasługa oleju lnianego, który piję codziennie na czczo. Kaorlak, współczuję nocki i zdrówka dla Misi ![]() Też z kawą siedzę ![]()
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-10-23 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Zadomowienie
|
pikaso dobrze zrobiłaś, po co masz się męczyć z tym ginem, którego zamiast obchodzić zdrowie pacjentki, to woli zajmować się nowymi pracownikami
![]() Cytat:
![]() ![]() Diphergan jest silnym lekiem przeciwhistaminowym o długim czasie działania, wykazującym dodatkowe działania uspokajające i przeciwwymiotne. I zdrówcia dla córci życzę ![]()
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-10-23 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
https://www.bebiprogram.pl/ https://www.bebiklub.pl/ Z tym, że jak ja szukałam jakiś informacji tam to wygląda na to, że to nie jest tak, że przesyłają coś za sam fakt zarejestrowania, tylko chyba jak się zarejestrujesz i kiedyś tam w przyszłości będzie jakaś akcja promocyjna to Ci coś wyślą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zadomowienie
|
czekam, czekam
![]() ![]() Dziewczyny a może byłoby lepiej jakby te stronki, gdzie można się zarejestrować na pierwszą stronę wrzucić, wtedy nie trzeba będzie szukać pośród postów. Na pewno z innych są bebilon, ja dostałam Misia i próbki w pierwszej ciąży a potem śliniaczek.
#941 | |
Wtajemniczenie
|
w pierwwsze ciąży zarejestrowałam się na stronie bebilon to dostałam pluszaka niedźwiadka, na stronie bobovity to dostałam jakieś książeczki odnośnie karmienia i rozwoju dziecka i później słoiczki w miarę rozszerzania diety, na stronie hippa-też jakieś słoiczki i ulotki
![]() Cytat:
![]() ja też chciałam dać Bartka do przedszkola ale u nas nie ma takiego od 2 lat, myślałam też o klubie malucha choć na kilka godzin jak już będę w domu na L-4 żeby mial większy kontakt z dziećmi, ale też nie ma. Zauważyłam że Bartek uwielbia się bawić z dziećmi, czy to na placu zabaw czy ze swoimi kuzynami, czy z dziećmi znajomych. A teraz teściowa się nim opiekuje
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
BAN stały
|
Dobra, kawę mam możemy pić
![]() Magdi555 to z Tobą pisałam kiedyś na forum o ciuchach z nexta? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Rozeznanie
|
Dziekuje dziewczyny za wsparcie.
![]() rodzina rozumie ale wiecie jak.to jest- przeciez fizycznie nie widwc ze cos jest nie tak, to nie grypa... Ech u mnie w pracy wie tylko kilka najwazniejszych, decyzyjnych osob, wspoloracoenikom poki co nie musze nic tlumaczyc ![]() macie racje- nie bede sie przejmowac bo i po co, mysle pozytywnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Rozeznanie
|
Znalazłam jeszcze taką stronę z podsumowaniem stron z próbkami:
http://www.poradnikniemowlaka.pl/bez...dla-niemowlat/ |
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jej z wiekiem to przejdzie ![]()
![]() |
#947 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie! czy mogę dołączyć do wątku? jestem co prawdą kwietniową mamusią, ale nie mogę odnaleźć takiego wątku a tu widzę parę dziewczyn z kwietniową datą porodu;-) przyjmiecie mnie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Nie nadrobię co u Was (to znów w temacie byczenia się na l4).
Byłam na wizycie w poniedziałek. Wszystko ok, ciąża rośnie. Mam leżeć, ale lekarz nie przedłuży mi zwolnienia, bo boi się kontroli. W sumie to bardzo wprost sugerował prywatną wizytę i wtedy zwolnienie da. We wtorek idę do pracy, a w środę do innego lekarza. Mamy jazdy ze żłobkiem. Chcą się wszystkimi możliwymi sposobami pozbyć mojego "problematycznego dziecka". Codziennie jak go odbieram ma podobno gorączkę, codziennie rano przed żłobkiem wiozę go do przychodni, dostaję zaświadczenie że jest zdrowy a po południu powtórka. W przychodni już komentują że wyjątkowo ktoś się na mnie uwziął. Wczoraj spędziłam cały dzień w Międzylesiu. Są wyniki powtórnych badań, moje dziecko nie ma jednak tej choroby metabolicznej. Usiłowałam go zapisać do poradni genetycznej (ma skierowanie z adnotacją PILNE). Dziś dostałam maila od pani profesor, ze nie widzi podstaw do wizyty, za to mnie poleca zrobienie testu PAPPA. Ciekawe czy taki mail będzie podstawą do refundacji tego badania przez NFZ. Jednym słowem nerwy, gonitwa. Nie ma czasu przysiąść, a co dopiero byczyć się. Udało mi się zapisać na koniec listopada do kardiologa i na drugą połowę listopada wepchnąć dziecko do innego ośrodka rehabilitacyjnego. Zajęcia oczywiście w dzień, bo to Ośrodek Dziennej Rehabilitacji neurologicznej. I jak ja mam to połączyć z pracą i leżeniem?? |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ile tego kiwi? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mieszkam w mieście 70 tys., ale są tylko przedszkola albo żłobki
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobra wygadałam się chyba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#953 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do leżenia to lekarz jakiś niepoważny, zwolnienia nie da a leżeć nakazuje ![]() Zyczę abyś napotkała na swojej drodze więcej pomocnych i wyrozumiałych ludzi
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
BAN stały
|
Oo, ja mam jeszcze takie pytanie do dziewczyn które mają już starsze pociechy
![]() Czy możecie mi polecić body jakiejś dobrej firmy? Bo mnie już szlag trafia. Jak kupuję w smyku to nie wiem czemu, ale mi się w praniu zawsze kurczą. Po około 4 praniach body są nagle o rozmiar mniejsze. Kupowałam też pakowane po kilka sztuk w tesco. Te były dobre ale tylko do czasu jak Emilka leżała. One nie mają zatrzasków przy szyji tylko takie jakby hm.."zakładki"? Nie wiem jak to nazwać więc wklejam foto, wygląda to tak http://img16.tablica.pl/images_tabli...eci_rev002.jpg No i póki Emilka leżała to sprawdzały sie rewelacyjnie. Ale teraz ona pełza – nie raczkuje..tylko pełza. Właściwie cały dzień spędza na brzuchu. W związku z tym to jej się tak naciąga, że po chwili takiego pełzania widać jej pół gołej klaty. Zamawiałam też jakieś przez neta jakiejś tam firmy..też okazały się do niczego. Nosz kurka..polećcie jakieś body, co by nie miały dekoltu po pas, zapinały się przy szyi i nie kurczyły przy praniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zadomowienie
|
wiecie co ja muszę się rozejrzeć za porządnym lekarzem w PL, bop w grudniu musiałabym iść na wizytę i już się obawiam czy trafię na kompetentnego
#956 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam bobaska, ale kolezanki bardzo polecaly ubranka i body z H&M na przyklad.
#957 |
BAN stały
|
Magdi555 właśnie dzisiaj robię pierwsze zamówienie
![]() ![]() ZamyslonaRoztargniona uf, super, że wyniki wyszły dobre !! a z tym żłobkiem to jakaś masakra. O co im chodzi?? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, czytam jak zwykle na bieżąco
![]() Z tego co zapamiętałam: Kashha współczuję sytuacji, mam nadzieję, że dojdziecie do porozumienia ![]() Selenity cieszę się, że wizyta udana ![]() ![]() Pikaso porażka z tym lekarzem ![]() Zamyślona, dobrze, że się w końcu odezwałaś, bo już chciałam pisać, że Cię nie ma ostatnio. Strasznie się ciesze, że powtórne badania pokazały, że jednak synek nie ma tej choroby ![]() ![]() ![]() U nas noc spokojna, Hania ładnie pospała, ja się tylko boję najbliższego weekendu i zmiany czasu, bo dziecka nie wie, że śpimy godzinę dłużej i mi się zacznie budzić przed 5 znowu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Jakie piekne słoneczko znowu mamy ![]() ![]() Co do przesadow tesciowej czy mamy - to zlewam to :P bo tak to bym z domu nigdzie nie wyszła ![]() ![]() A ja jutro mam wizyte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.