Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV ! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-09, 09:08   #931
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV !

Cytat:
Napisane przez IwonaMazury Pokaż wiadomość
44 dniiii i 14 godzinn ps. to tylko 44 dni a ile do zrobienia
[COLOR="Silver"]
Stary 2013-11-09, 09:29   #932
kleo111
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o świąteczne radio to od siebie polecam Wam radio polska stacja: http://www.polskastacja.pl/radiochan...+Christmas.htm
W ubiegłych latach słuchałam tylko tego, tylko ono nie jest czynne cały rok, dopiero co je uruchomili, bo wchodziłam wcześniej i nie było

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 10:02   #933
_Juliette_
Wtajemniczenie

Miło, że się cieszycie na święta
Nie wiem, czy już było takie pytanie (jeśli tak, to przepraszam), ale ja osobiście niezbyt lubię święta i przez cały wątek nie przebrnę, wybaczcie Moje pytanie brzmi: czy orientujecie się, w jaki sposób można spędzić Wigilię poza domem? Zaznaczam, że nie chodzi mi o jakieś spotkanie ze znajomymi, nie chcę nikogo w to angażować. Szukam miejsca, gdzie mogłabym "przezimować" Wigilię, mniej więcej od 16 do 22. Dowiadywałam się już o możliwości wolontariatu, pomoc przy organizowaniu Wigilii dla biednych i bezdomnych, ale oni mają ją o...9 rano i pani mi powiedziała, że wolontariuszy nie biorą. Jestem w trakcie zdobywania informacji o jeszcze jednym takim przedsięwzięciu, może to się uda.
Jakieś inne pomysły, niż wolontariat? Na spacer chyba za dużo czasu i za zimno, na wyjazd mnie nie stać. Kościoły raczej będą otwarte, jeśli będę potrzebowała dachu nad głową...
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 10:19   #934
Hikaru
Zakorzenienie

A wolontariat w schronisku?Większość pewnie będzie w domu na świętach, a psy także wtedy potrzebuja spaceru
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 10:26   #935
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Właśnie wróciłam z Tesco - tam już konkretne znaki zbliżających się świąt. Mnóstwo świątecznych słodyczy, ale co zwróciło moją uwagę to dział z ubraniami. Bluzy w norweskie wzory, skarpety, piżamy - wszystko bardzo świąteczne. Ja sobie kupiłam dwie pary czerwonych świątecznych majtek.

No i nie oparłam się i kupiłam grudniowe Elle (ale to zawsze kupuję) i grudniowy Świat Kobiety, uwielbiam świąteczne wydania gazet i czytać setny raz przepis na barszcz i pierogi...

Byłam w H&Y, nic mnie nie powaliło, ale muszę zajrzeć do Empiku jeszcze, dziś nie miałam czasu...
Czuję się bardzo świątecznie :P
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 10:31   #936
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
A wolontariat w schronisku?Większość pewnie będzie w domu na świętach, a psy także wtedy potrzebuja spaceru
Szczyt marzeń byłby to dla mnie, bo uwielbiam zwierzaki, ale schronisko jest w Wigilę czynne chyba do 15, przynajmniej w zeszłym roku tak było
Stary 2013-11-09, 11:03   #937
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Juliette_ Pokaż wiadomość
Miło, że się cieszycie na święta
Nie wiem, czy już było takie pytanie (jeśli tak, to przepraszam), ale ja osobiście niezbyt lubię święta i przez cały wątek nie przebrnę, wybaczcie Moje pytanie brzmi: czy orientujecie się, w jaki sposób można spędzić Wigilię poza domem? Zaznaczam, że nie chodzi mi o jakieś spotkanie ze znajomymi, nie chcę nikogo w to angażować. Szukam miejsca, gdzie mogłabym "przezimować" Wigilię, mniej więcej od 16 do 22. Dowiadywałam się już o możliwości wolontariatu, pomoc przy organizowaniu Wigilii dla biednych i bezdomnych, ale oni mają ją o...9 rano i pani mi powiedziała, że wolontariuszy nie biorą. Jestem w trakcie zdobywania informacji o jeszcze jednym takim przedsięwzięciu, może to się uda.
Jakieś inne pomysły, niż wolontariat? Na spacer chyba za dużo czasu i za zimno, na wyjazd mnie nie stać. Kościoły raczej będą otwarte, jeśli będę potrzebowała dachu nad głową...
W wigilię nikt nie powinien być sam

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z Tesco - tam już konkretne znaki zbliżających się świąt. Mnóstwo świątecznych słodyczy, ale co zwróciło moją uwagę to dział z ubraniami. Bluzy w norweskie wzory, skarpety, piżamy - wszystko bardzo świąteczne. Ja sobie kupiłam dwie pary czerwonych świątecznych majtek.

No i nie oparłam się i kupiłam grudniowe Elle (ale to zawsze kupuję) i grudniowy Świat Kobiety, uwielbiam świąteczne wydania gazet i czytać setny raz przepis na barszcz i pierogi...

Byłam w H&Y, nic mnie nie powaliło, ale muszę zajrzeć do Empiku jeszcze, dziś nie miałam czasu...
O ja za to zawsze kupuję świąteczny Poradnik Domowy i w tym roku kupiłam jeszcze grudniowe wydanie Dobrych Rad:P

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 11:07   #938
Hikaru
Zakorzenienie

Cytat:
Szczyt marzeń byłby to dla mnie, bo uwielbiam zwierzaki, ale schronisko jest w Wigilę czynne chyba do 15, przynajmniej w zeszłym roku tak było
Dowiedz się, może coś się zmieniło powiedz, że masz czas później i chętnie byś ze zwierzakami posiedziała. A czemu chcesz uniknąć Wigilii? jeśli nie chcesz, nie odpowiadaj
.
Stary 2013-11-09, 11:12   #939
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yasminee Pokaż wiadomość
Jak się cieszę, że znalazłam ten wątek
Podniosłyście mnie na duchu, że nie tylko ja myślę o Świętach kilka miesięcy przed
Jakiś czas temu zaczęłam kombinować z ozdobami zauroczona twórczością pewnej Pani. Maluje ona na drewnianych elementach różne cudeńka country painting.
Korzystając z okazji może wrzucę tu moje pierwsze bombki z buziami bałwanka i ciastka piernikowego. Może będziecie mieć jakieś cenne uwagi co mogłabym poprawić
Świetne Tak mówicie o tych bombkach, że może i ja sama zrobię? Widziałam w Empiku takie ze styropianu, ale nie wiem ile to kosztowało, może któraś z Was wie?

Cytat:
Napisane przez IwonaMazury Pokaż wiadomość
44 dniiii i 14 godzinn ps. to tylko 44 dni a ile do zrobienia

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

w końcu widziałam tą reklamę orange z rodzinką .pl ,nigdzie nie znalazłam Anyżu u mnie ??

Też w końcu widziałam reklamę z rodzinką - całkiem niezła

Cytat:

Bluzy w norweskie wzory? Muszę to zobaczyć!

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o świąteczne radio to od siebie polecam Wam radio polska stacja: http://www.polskastacja.pl/radiochan...+Christmas.htm
W ubiegłych latach słuchałam tylko tego, tylko ono nie jest czynne cały rok, dopiero co je uruchomili, bo wchodziłam wcześniej i nie było
Nawet nie wiedziałam, że są takie radia

Chyba wybiorę się jeszcze do H&Y - podobają mi się te serwety na stół 80x80.
Body Express:4
TURBO:16
SzokTrening: 6
Skalpel II: 17
Total Fitness/Total Fitness TCh: 7/2
Biegam od 09.08.2013 - 150 min
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 11:52   #940
paulinusia180
Raczkowanie

Widziałam już reklame oragne dwa wydania, jedną właśnie z rodzina.pl, plusa, tesco, millenium bank, pge.. i chyba jak na razie tyle.
paulinusia180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 12:28   #941
mika93
Zadomowienie

Ej dziewczyny, skoro wszystko dla Was jest łapaczem kurzu to czym dekorujecie dom na Święta ? Macie tylko chojkę, lampki na oknie i stroik na stole? No bez jaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 12:30   #942
Jelizawieta
Rozeznanie

Dzień dobry ja zrobiłam sobie dzisiaj wolne od szkoły, jakoś nie miałam siły. W OBI zostawiliśmy z TŻ 500zł za pierdołki.... A teraz szukamy ekipy do remontu łazienki. chyba nie wyrobimy się do świąt
Jelizawieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 12:32   #943
tinekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mika93 Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny, skoro wszystko dla Was jest łapaczem kurzu to czym dekorujecie dom na Święta ? Macie tylko chojkę, lampki na oknie i stroik na stole? No bez jaj
ja mam dużego mikołaja który stoi na szafce ( na wysokość mojego uda ), stroik który wisi na drzwiach, lampki zawieszone na firance i karniszu, wycieraczke świąteczną i reszty nie pamiętam

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 12:51   #944
kenya_
Raczkowanie

Witam Was Muszę się przyłączyć, bo w gronie rodziny i znajomych chyba pozostaje niezrozumiana Zaczynam już myśleć o świętach, planować wypieki, ozdoby, słucham świątecznych piosenek, chłopak się ze mnie śmieje ;p Najdziwniejsze jest to, że za samymi świętami właściwie nie przepadam ( w obecnej formie - rozbita rodzina i sporo problemów), ale już wyobrażam sobie Święta w przyszłości, 'po mojemu', gdy będę miała własną rodzinę, będzie pięknie! A póki co cieszą mnie przygotowania i wprawki kulinarne. Znalazłam tu wiele ciekawych inspiracji, na pewno skorzystam!
kenya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 12:52   #945
Yasminee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
A powiedz mi, czy ten wątek gdzie sprzedajesz poduszki, z Twojego podpisu, to jest aktualny?
Niestety w chwili obecnej z braku czasu nie jestem w stanie się tym zajmować zamówienie mojej mamy leży już od 3tyg nietkniete dobrze ze jeszcze 44dni do Świąt

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ja byłam w Auchan wczoraj, wystawiali właśnie sztuczne choinki i wykładali dekoracje Kupiłam sobie brokat w sprayu do ozdób
Ooo też będe musiała kupić sobie ja ostatnio wypatrzyłam tam świece zapachowe jabłko/cynamon
Stary 2013-11-09, 13:20   #946
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Właśnie zrobiłam grzane piwo. Przesadziłam z goździkami i powinnam mieć więcj cierpliwości (zagrzać, odstawić, znów powolutku zagrzać...) ale i tak jest pyszne. I pachnie bardzo zimowo i światecznie
Stary 2013-11-09, 13:26   #947
Milena_12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bella719 Pokaż wiadomość
A mogłabyś wstawić zdjecia kapci i piżamki?
Mam nadzieję, że jutro wybiorę się do mojego Tesco, a mam zamiar kupić właśnie kapcie i piżamę
Mam wrażenie, że moja piżama i kapcie są z zeszłego roku, bo nie ma ich w żadnych gazetkach. W tym momencie nie mam możliwości wrzucenia zdjęcia, ale może za 2-3 godzinki mi się uda W każdym razie i kapcie i piżama są z bardzo przyjemnego pluszu. Polecam - można kupić tam sporo prezentów tylko potrzeba duużo pieniążków
Cytat:
Napisane przez kenya_ Pokaż wiadomość
Witam Was Muszę się przyłączyć, bo w gronie rodziny i znajomych chyba pozostaje niezrozumiana Zaczynam już myśleć o świętach, planować wypieki, ozdoby, słucham świątecznych piosenek, chłopak się ze mnie śmieje ;p Najdziwniejsze jest to, że za samymi świętami właściwie nie przepadam ( w obecnej formie - rozbita rodzina i sporo problemów), ale już wyobrażam sobie Święta w przyszłości, 'po mojemu', gdy będę miała własną rodzinę, będzie pięknie! A póki co cieszą mnie przygotowania i wprawki kulinarne. Znalazłam tu wiele ciekawych inspiracji, na pewno skorzystam!
Dziewczyno! Jak Ciebie nie rozumieją w listopadzie to ja nie wiem co pomyśleliby o nas! My tu praktycznie całym rokiem siedzimy

No... A z racji długiego łikendu czuję się zobowiązana do uszycia reszty maskotek z filcu
Milena_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 13:38   #948
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez Milena_12 Pokaż wiadomość
(...)

No... A z racji długiego łikendu czuję się zobowiązana do uszycia reszty maskotek z filcu
Ja się chyba zabiorę do wyszywania JEDYNEJ ozdoby świątecznej jaka mi wychodzi - wyszywane gwiazdy i księżyce na brulione. Wyszywam je srebrną lub złotą nicią. Są naprawdę ładne a jednostajna praca przy nich bardzo mi pomaga, lepsze od melisy
Potrafię też tak wyszyć choinkę i bombki. Hmmm.... gdzieś miałam odzoby z tamtego roku.
Stary 2013-11-09, 13:56   #949
Stace
Zakorzenienie

Dołączam do wątku

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 14:11   #950
mika93
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie zrobiłam grzane piwo. Przesadziłam z goździkami i powinnam mieć więcj cierpliwości (zagrzać, odstawić, znów powolutku zagrzać...) ale i tak jest pyszne. I pachnie bardzo zimowo i światecznie

Piwo
Stary 2013-11-09, 14:57   #951
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu te wszelkie miśki, ceramiczne mikołaje, renifery itp nie trafiają w mój gust Tak się rozglądam po salonie i w sumie z ozdób to mam pierdyliard świeczników, lampionów, świeczek. Oprócz tego - na ścianach fotografie, poza tym kwiaty doniczkowe w pasujących osłonkach Więcej mi nie trzeba. Na święta planuję tylko owinąć balustradę kalendarzem adwentowym, zawiesić skarpety, dodać świeczniki świąteczne ot, wszystko. Co kto lubi po prostu

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 14:57   #952
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
Dowiedz się, może coś się zmieniło powiedz, że masz czas później i chętnie byś ze zwierzakami posiedziała. A czemu chcesz uniknąć Wigilii? jeśli nie chcesz, nie odpowiadaj
Nie mam jej z kim spędzić. Nie mam znajomych, przyjaciół, rodzina nie chce mnie znać. Dlatego szukam sobie zajęcia, nie chcę sama siedzieć i się smucić.
Stary 2013-11-09, 15:07   #953
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Jak tak sobie pomyślę... to tak W sumie dla mnie najważniejsza jest choinka
Odebrałam dziś "Szczęście w cichą noc", upolowałam Inkę waniliowo-pomarańczową, gorącą czekoladę pomarańczową i kupiłam prezent na wymiankę

Wymiana zapachowa
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 15:10   #954
Hikaru
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam jej z kim spędzić. Nie mam znajomych, przyjaciół, rodzina nie chce mnie znać. Dlatego szukam sobie zajęcia, nie chcę sama siedzieć i się smucić.
A skąd jesteś? Wtedy łatwiej będzie coś wymyśleć
.
Stary 2013-11-09, 15:41   #955
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam zazwyczaj: światełka w oknach i naklejki (renifera, Mikołaja w saniach i bałwana z prezentami), miniaturową choinkę (na całe święta jeżdżę do domu, u rodziców jest ogromniasta ), świeczki ze świątecznym zapachem i jakiś obrus - serweta. Kiedyś miałam świecznik z bałwankami i figurkę Mikołaja, ale przy otwieraniu okna strąciłam ją, Mikołajowi połamały się ręce i już nie uzupełniałam figurek. W tym roku dodam jakieś bombki przy oknie i wieniec, może na drzwi, ale jakoś do figurek mnie nie ciągnie

Cytat:
Piwo

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Jak tak sobie pomyślę... to tak W sumie dla mnie najważniejsza jest choinka
Odebrałam dziś "Szczęście w cichą noc", upolowałam Inkę waniliowo-pomarańczową, gorącą czekoladę pomarańczową i kupiłam prezent na wymiankę
Gdzie? Tylko nie mów, że w Społem
Body Express:4
TURBO:16
SzokTrening: 6
Skalpel II: 17
Total Fitness/Total Fitness TCh: 7/2
Biegam od 09.08.2013 - 150 min
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 15:45   #956
2ystem1645
Zadomowienie

Exclamation Pieseł tak bardzo uszanowany

Wbijam do was.
Za dużo tu pisać nie będę bo w sumie nie mam o czym. Ale na dzińdybry przedstawię wam moje pomysły na ozdobienie mieszkania. Może ktoś już dawno na mnie wpadł, może dla kogoś to nowość.
Ja chętnie chociaż część zrealizuję w tym roku.

Mając na myśli łańcuchy z bombek bynajmniej nie mam na myśli takich:
http://www.rojek.pl/uploads/products/large/OZB03401.jpg

Mnie chodzi o takie nawleczenie bombek na sznurek jak przy robieniu takiego wieńca:
https://www.google.pl/search?q=wieni...w=1280&bih=830
Oczywiście robiąc to tak by na końcu była jakaś blokada i nic nie zjechało.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ozdoby diy.jpg (103,2 KB, 231 załadowań)

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.

Edytowane przez 2ystem1645
Czas edycji: 2013-11-09 o 15:49
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:03   #957
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Gdzie? Tylko nie mów, że w Społem
Nie w Społem - w Grosiku ... który właściwie jest z sieci Społem, tyle że nazwę zmienili

Wymiana zapachowa
Stary 2013-11-09, 16:12   #958
mika93
Zadomowienie

A ja nie mogę nigdzie tej inki dorwać Byłam w intermarche, kauflandzie, kilku społem i innych sklepach i figa
Stary 2013-11-09, 16:32   #959
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
A ja nie mogę nigdzie tej inki dorwać Byłam w intermarche, kauflandzie, kilku społem i innych sklepach i figa
Co do Społem, to radzę się dobrze rozejrzeć - ja w pierwszej chwili też już pomyślałam, że nie ma, bo stała sobie Inka mleczna i zwykła, a pomarańczowo-waniliowej brak Dopiero mężu zauważył, że była, ale w innym miejscu "Standardowa" Inka stała na samym dole, a ta limitowana jakiś metr dalej, na samej górze

Wymiana zapachowa
Stary 2013-11-09, 16:52   #960
mika93
Zadomowienie

Martyna ale ta inka powinna być w puszce tak? Taką widziałam tylko w Kaufie ale inne smaki niestety. W pozostałych tylko w torebkach były a uwierz mi oglądałam regały tam i z powrotem.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości