|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
małe zdziwko bo normalnie nie czytam "babskiej" literatury, ale jakoś mnie wciągnęło a strasznie szybko się czyta. teraz w kolejce Pan Lodowego Ogrodu 4 ![]() mam taki: http://www.euro.com.pl/czytniki-eboo...eader-k4.bhtml i jestem zadowolona. tyle że ja kocham "normalne" książki, na pewno nigdy nie przerzucę się na czytnik, czytnik kupowałam bo wygodniej mi było w drodze do pracy, jak do mamy jeździłam, ratował mi tyłek w szpitalu w ciąży jak wszyscy spali, niejedną książkę pochłonęłam bez zapalania światła ![]() ![]() gratki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cloche mnie aż cyc od ciumtania zaczął już swędzieć a drugiego nie chciał bo za pełny i mleko mu leciało i się. Niekiedy żałuję że on nie chce smoczka bo są sytuacje kiedy byłoby nam prościej a z drugiej strony ominie mnie jego odstawianie. Wszystko ma plusy i minusy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brawooo dolna czy gorna? Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#934 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Jestem pełna podziwu dla Emila za tak szybki rozwój. Czapki z głów, szacun itp ![]() U Nas OK. Jula zrobiła mi wczoraj w nocy piękną pobódkę. Zabrałam ją o 5.00 na karmienie bo się kręciła a ona cała osiusiana ![]() Dom i cały pachnię wędzonką bo Tż dziś wędził jedzenie. Nawet Jula pachniała wędzoną bo TŻ ją nosił ale wykąpana śpi już w łóżeczku. Ma jakies zapalenie oczek. Wirus z noska przeszedł na oczęta piękne i trze je. We wtorek jak nie minie pójdę z nią do lekarza. Dzwoniłam do położnej to kazała solą fizjologiczną przemywać i robić okłady z herbaty. Z dobrych wieści to katarek nam minął ![]()
#935 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 1.tańce , minki, dotykanie rączkami, nóżami lustra 2.śpiewamy piosenki i robię miny, i Kuba już jak zaczynam śpiewac te ulubione to cały "chodzi" , rączki, nóżki wszystko w ruch ![]() 3.brawo i różne zabawy rączkami, najpierw pokazuję mu i ja biję brawo, późneij jego rączkami, papa ![]() 4. u mnie to się nazywa "lezie pyzie", począwszy od stópki po szyję idę przez całe ciało moimi palcami, szczególnie po pachwince i żeberkach i mówię "lezie pyzie" i jest mega chichranie ![]() Cytat:
![]() i tańczymy, my akurat przed lustrem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My dzisiaj cały dzięń na zakupach ![]() ![]() Ale kupiłam już strój dla Małego na święta , wiec nie jest źle ![]()
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Używałam też kuracji z Joanny z rzepy ale to już później i nie wiem czy to mi pomogło. Agnes - uśmiałam się z tej zupy ![]() Fajne macie zabawy ![]()
![]() |
#937 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
w piekarniku rączka ktora się go otwiera pękla z jednej strony.. tzn tak jakby w srodku pękl albo rozkleil się trudno powiedzieć taki zawias wiec z jednej strony rączka nie trzyma się piekarnika.. stwierdzili ze to uszkodzenie mechaniczne i oni tego nie uznają.. rownie dobrze moglby piekarnik pęknąć na pól i te by było uszkodzenie mechaniczne.. w zasadzie wszystkie takie szkody oprocz przepalenia grzałki albo oprogramowania.. szkoda słów.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
już widze mine nauczycielki jak jej tlumaczysz, bo wie Pani i na tym forum to zawsze jest taki ranking kto najwiecej postów pisze i ja przez te prace domowe z tego rankingu spadłam!! Niech Pani nie przesadza bo ja nie mam życia i nie wiem co się u dziewczyn dzieje! Tak nie możę być... Cytat:
Cytat:
Co do przychodni toż to jest genialne, tak zrobię! ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Z najnowszych wieści, Wojtuś zaczął bać się ludzi.. przeraża mnie to strasznie.. Jesteśmy teraz u dziadków na weekened. boi się dziadków.. tzn może u nich siedzieć na rękach czy z nimi zostać ale potrzebuje chwili zeby się zaklimatyzować.. co dla mnie jest ogromym szokiem bo wcześnie to bylo mu zupelnie obojętnie z kim siedział i się bawił.. do każdego się smiał.. Ma też jakieś takie napady leków.. boi się hałasów.. stuków.. Siedzieliśmy z synkiem mojego brata - 3 lata niecałe.. no i jak to dziecko to piśnie to rzuci samochodem zeby się pochwalić.. a Wojtus co raz w placz... a wcześniej nic go nie ruszało... |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja piję już około miesiąca ( chyba nieco mniej) i nie dość, że mi włosy w ogóle już nie wypadają to jeszcze mam pełno tzw."baby hair"
![]() |
#939 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ostatnio jak brat został cały dzien z małą to rozbiła głowę i kolano i nie za jednym razem.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zadomowienie
|
sama mieszałaś zioła? czy coś gotowego? myślisz, e lepiej niż skrzypowita?
#941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahah tak czysta prawda spadlam w rankingu top a mina nauczycielki bylaby bezcenna ale jednak nie bede ryzykowala hehe co do przychodni trzymam kciuki Co do lyzeczki to jak ja daje m. To widac ze on jezykiem i ustami jakos sam wciaga z niej jedzenie hehe Moj tez od jakiegos czasu nie idzie do ludzi ktorych nie kojarzy Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#942 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widze ze te same zabawy nas cieszą, no oprócz książeczek bo ksiażki małego to zupełnie nie bawią.. raczej muszą być czytane jak ma dobry humor.. U nas - samolot, i wszelkie podrzucanie do góry, a także latanie z przybliżaniem się do czyjejś twarzy, -lustro i patrzenie jak dzidzi się dzisiaj do nas ładnie uśmiecha -a jak nam się nie chce bawić to sobie leżymy i sluchamy muzyczki.. oboje leżymy na łóżku lub podłodze a muzyka leci w tle i nie robimy nic innego, no może czasami spiewamy... A mąż ostatnio bawi się z małym w wojne...ale cóż niech nasz wesoly wojownik też ćwiczy.. Mały leży na brzuchu, ręcę do przodu wyciągnięte i TŻ bieże jego ręce i i tak potrząsa jakby strzelał z karabinu i wydaje dzwięki strzelania, potem go bierze pod paszki i przesuwa jakby się czołgał.. potem rzucają granat chowają głowę zeby odlamki małego nie trafil, znowu strzelają, czołgają się.. ehh też mój mąż to ma pomysły.. a maly tak się chichra ze w drugim pokoju slychać... A i zapomniaam o kolejnym absolutnym hicie - nogi! Siągamy skarpety z małych nóżek, bierzemy je do góry zeby je widział i krzyczymy nogi nogi nogi.. o jaka radosc hehe ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Jeszcze moja zabawa "na zagadanie" - jak robię cos w kuchni.. Wojtuś jak robi krowa- krowa robi MuuuuuuuMuuuu muuuu, potem a jak konik - jihaaaa jihaaa im bardziej teatralnie tym lepiej....i po kolei wszelkie zwierzęta jak się do glowy nawiną.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-11-10 o 22:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy lepsze niż Skrzypowita. Wiem tylko, że tych tabletek ( jak wielu innych) używałam dawno przed ciążą i w sumie nigdy tak szybko jak teraz nie przestały mi wypadać włosy a o "baby hair" to już w ogóle nie było mowy.
![]() |
#944 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moj smoczek bierze, ale cyc i tak lepszy... wiec nie masz faktycznie czego zalowac ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wymienionych już zabaw my dodajemu wyskakiwanie do dziecka za ściany i robienie buuu, albo a kuku - u nas spazmy śmiechu jeszcze dostaję wiaderko i drewnianą łyżkę i napierdziela siedząc na leżaczku a tak to reszta jak u większości ![]()
![]() |
#946 | |||
Zakorzenienie
|
proszę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaa Ziuta kończy dziś 6 msc
![]() ![]()
#948 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja mam owczarka niemieckiego, a chciałabym dobermana ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- o jaaa..... ![]() ![]()
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
![]() no i jeszcze 100 lat dla axelli ![]() ![]()
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Rocznikowo 4 ale prawie 5 bo ja z lutego a on z listopada
#951 | ||
Zakorzenienie
|
Po pierwsze: czemu moje dziecko noe ryczy ze smiechu??? Nic wiecej poza gardlowym hyhy nie jestesmy.w stanie z niej wydobyc... Ale.generalnie jest bardzo pogodna i duzo sie usmiecha ale smieje sie.wiciaz praktycznie tylko bezdzwiecznie
![]() Cytat:
Ja choruje ba kindla od paru lat a odkad Sofia sie urodzila i.spedzam godziny karmiac ja to juz w ogole. Tylko wlasnie czytajac opinie, specyfikacje, porownania najbardzij chcialabym miec paperwhite Kindla ale 110funtow mnie przeraza. Niestety nie moge zdecydowac sie na nic tanszego bo caly czas mysle, ze bede zalowac, ze nie mam kindla (a chce koniecznie podswietlenie wiec stary kindle nie wchodzi w gre)bo zamiennikom bedzie brakowac tego czy tamtego... Do kitu z takim zdecydowaniem...Chyba zaloze sobie fundusz kindlowy i bede odkladac co miesiac w tym celu. Cytat:
![]() Ja wczoraj nabylam eko marchew, brokula, cukinie i szpinak. Z racji tego, ze tu nie ma pojedynczych warzyw w sloiczkach i prawie wszystkie sa albo z glutenem albo z nabialem ( np. cheesy spinach bake od 4mca ![]() ![]() TZ wlasnie poszedl na interview. Zaciskamy kciuki dziewczeta i maluszki! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#952 | ||
Wtajemniczenie
|
ale ranek ... leżałam sobie jeszcze w sypialni, mąż wziął Przemka do salonu, nagle słyszę huk, wrzask, rozpacz ... Przemek mu spadł z kanapy
![]() ![]() ja nie wiem jak to jest że przy mnie nic mu się nie dzieje, mąż już raz uderzył nim o lampę a dziś zaś .... no ale fakt tak jak go zostawił na kanapie to mi się też czasem na moment zdarzało, bo pionowo a on się obraca tylko na jedną stronę, zanim by się dalej poobracał to normalnie trwało dłużej a mąż odłożył tylko kubek do zlewu, odwrócił się i huk ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Vil no ja nie wiem co jest z tymi facetami! Marchewki brat ma racje! Najgorzej dziecko zostawic z tatusiem. To jak w tym rysunkowym filmiku na yt gdzie mama idzie tylko po lody a w tym czasie armagedon rozgrywa sie na placu zabaw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymamy mocno !!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() A ja tam mogę zostawić małą z Tż. Tak jak on się nią zajmuje to czasem nawet ja nie potrafię. Np jak pracuje na popoludnie to wstaje z nią czasem o 7 czasem o 7.30 a nawet i przed 7 żebym mogła ja się wyspać. I do 9 nie mam dziecka. Przynosi na jedzenie i zazwyczaj mała zasypia ze mną.
#956 |
Zakorzenienie
|
ash, no ja chyba wlasnie podobnie jak ty “zachoruje“ na kindla paperwhite z podswietleniem... juz mam pierwsze objawy
![]() karota, no piesiu mial piekna siersc, ale nie chcieli nam go oddac na dywan, a pasowalby nam idealnie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#957 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zła na niego nie jestem bo ja też tak na sekundy zostawiałam P. na tej kanapie. mamy nauczkę że nawet na sekundę nie można już ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas z zabawami jeszcze ciężko... Jak podnoszę Jaśka na samolocik, to zaraz wkłada rączki do buzi ![]() ![]() Co do jedzenia Jaśka - to nie jest tak, że on jest niejadkiem, bo przy cycu wisialby co 30 minut, tylko nie chce jeść dodatkowo nic innego poza kleikiem ryzowym... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zabaw to my chyba najwięcej na macie i na przewijaku się bawimy. Na maicie akuku, pokazywanie zabawek, książeczki szeleszczące, a jak już marudzi to kładę się z nią i zdziwiona patrzy w lusterko co się stało. Lubu jak się jej samolot robi albo brzuszek pociera głową ( oczywiście ona w pozycji latającej). Przy przebieraniu całowanie pępuszka doprowadza ją do takiego śmiechy...No i zet kids i tańce albo zwykła zetka. Też często myślę, że jestem mało kreatywna i nie potrafię jej zabawić ale jak próbowałam zabawy ze strony fp to jej nie za bardzo sie podobały. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- A ja cały czas się zastanawiam czy nie zacząć małej dokarmiać na noc. Ona cały czas budzi się co 3h czyli je koło 23, 2, 5, 7. Mi to jakoś nie przeszkadza bo dość wyspana jestem ale kurcze ten jej brzuszek wcale nie odpoczywa. A nie sądzę, żeby miała mało jedzenia bo w dzień się nie domaga i ładnie przybywa. Myślę o tej jednej butli ale kurcze z drugiej strony nie chcę jej dawać mm jak mam mleko. Może jeszcze ten miesiąc do pół roku i zobaczymy ![]()
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Justyna do tej pory tez TZ nie mial z mala wypadkow ale po sobocie juz nie jestem na 100% spokojna, ze wszystko.przewidzi. Jednak troche wolniej niz ja zalapuje, ze dziecko jest coraz bardziej mobilne i trzeba duzo wiecej rzeczy przewidziec. Ale mysle, ze ma nauczke i teraz bedzie ostrozniejszy.
Cloche no opcja biblioteki amazona brzmi suprer. Czytasz co chcesz i to na juz. Pewnie tez te opcje wybiore jak juz sie dorobie kindla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.