![]() |
#931 |
Konto usunięte
|
Dot.: Gdzie kupić taniej porządny stanik?
Brazylijko, o jakie konkretnie firmy Ci chodzi?
Nie ma czegoś takiego jak "nieoryginalny" stanik np. Panache, czy Gossarda ![]() ![]() Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2015-02-14 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
zielony stworek
|
Wyprzedazebielizny.pl nie ma chyba taniej. Ja kupuje gorsenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;50244679]Brazylijko, o jakie konkretnie firmy Ci chodzi?
[/QUOTE] Ewa Michalak, Konrad, Freya, Kinga, Panache... coś w tym stylu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Konto usunięte
|
Nowej Ewy Michalak nie kupisz taniej, chyba, że używki, cóż, ja już się przyzwyczaiłam, że jak chcę swoje ukochane Effuniaki koniecznie nowe to muszę za nie słono płacić, życie
![]() Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2015-02-15 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Zadomowienie
|
Nie wiem co to są 'te oryginalne strony' i co uważasz za ceny z kosmosu, ale przyjrzyj się Kontri, mają często różne promocje i opłaca się polować. Lubię ostatnio Gorsenię, krój z pionowymi cięciami, bardzo ładnie na mnie leży, a cena i jakość przyzwoite.
Z Allegro mam sporo staników, głównie używane, ale można też dostać nówki - ktoś np kupił stanik na promocji w brytyjskim sklepie i uznał że bardziej mu się opłaca sprzedać na miejscu niż odsyłać do UK niewłaściwy rozmiar za 8 funtów, czy ile teraz kosztuje wysyłka. Edytowane przez Martva Czas edycji: 2015-02-14 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI
Zajrzałam do pierwszej z brzegu tabeli rozmiarów i:
70D jest na 88-90cm w biuście 75C jest na 91-93cm w biuście Ot i wyjaśnienie zagadki odstających misek w 75C, spróbuj przy okazji jak leży to 70D. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Konto usunięte
|
na allegro - są używki i nówki
na ebayu - tą opcję polecam, gdy zna się doskonale swój rozmiar i wie dokładnie czego szuka, bo odsyłanie się nie opłaca - niestety, nie wszyscy sprzedawcy udostępniają wysyłkę do Polski - pytałm kiedyś jednego czemu? odp- kilka przesyłek zwykłych mu zginęło, paypal oddał kupującemu kasę, a on został z niczym - więc w grę wchodzi tylko przesyłka rejestrowana, co przy zakupie 1 stanika w ogóle się nie opłaca, bo najtaniej płaciłam za taką przesyłkę 6,5 funta, czyli dość słono nie spotkałam się z podróbkami staników - jeśli już to widziałam zerżnięte wzory z bielizny brytyjskiej (bodajże coś łudząco podobnego do Masquerade Antoinette w wersji czarno/czerwonej - podobieństwo rzuciło mi się w oczy w Reserved oraz żywa kopia Fauve Merissa w wersji czarno złotej w Intimissimi) teraz po sklepach stacjonarnych nie chodzę, modeli brytyjskich nie śledzę, więc nie wiem czy coś kopiują - ale na pewno nie jest tak, że kupisz podróbę, bo podrób nie ma - możesz kupić kopię brytyjczyka, ale z pełną świadomością tego co kupujesz, czyli bieliznę dla ozdoby, na randkę, a nie do użytkowania na codzień i mówię to z pełną świadomością - noszę brytyjskie 34D, odpowiadające polskiemu 75D, więc teoretycznie powinnam kupić stanik dla siebie w kazdym podrzędnym bieliźniaku ![]() praktyka jest nieco inna, wszystko co mierzyłam z polskiej produkcji - albo nie trzymało rozmiarówki (wielkie miski, ciągnący się w nieskończoność bardzo elastyczny obwód - wspomnienie z Damy Kier, śliczne rakiety ściśnięte w placek - model z Kingi) popieram kupowanie polskich produktów - wszystkiego, oprócz bielizny. Nie testowałam Ewy Michalak, więc nie wiem jak z jej jakością, ale kocham Panache Masquerade oraz Fauve miłością odwzajemnioną i nie zamierzam tego zmieniać na rzecz polskiej bielizny, której ceny w ogóle nie podążają za jakością. Ja mam mały biust, ale kolezanka nosząca 32H brytyjskie pokazywała mi swoją Dalię - stanik śliczny, co z tego - obwód wykonany z tak dziadowskiego materiału, że po pół roku użytkowania brakowało haftki do zapięcia się. Zawsze twierdziła, że jej na brytyjczyki nie stać...no nie wiem, jakby policzyła, że brytyjczyka będzie używać 2 lata, a w tym czasie zużyje 4 Dalie to wychodzi, że to na Dalię jej nie stać. Po namyśle pojechała reklamować stanik - reklamację uznali, a ona udała się wprost do sklepu kupić coś solidnego, bez patrzenia na koszty. Tylko, że ona ma bardzo duży ten biust i dobry stanik jest jej po prostu niezbędny. W moim przypadku podtrzymanie nie odgrywa tak dużej roli, więc mogę sobie czasem pozwolić na kupno 80B w intimisssimi dla celów że tak powiem dekoracyjno-randkowych ![]() Ale się rozpisałam... Napisz czego szukasz - jaki fason, rozmiar, kolor i jaką cenę jesteś w stanie zaakceptować, a postaram Ci się wyszukać coś ze starszych kolekcji. Edytowane przez 2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 Czas edycji: 2015-02-15 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Konto usunięte
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;50251294]
Nie testowałam Ewy Michalak, więc nie wiem jak z jej jakością, ale kocham Panache Masquerade oraz Fauve miłością odwzajemnioną i nie zamierzam tego zmieniać na rzecz polskiej bielizny, której ceny w ogóle nie podążają za jakością.[/QUOTE] Przetestuj, warto, bezapelacyjnie najlepsza polska marka, obok Comeximu, który również polecam, szczególnie na spore biusty. Przez moją szafę przewinęło się ponad 20 biustonoszy Ewy, jakoś koło 15 sztuk mam w tej chwili (noszone z różną częstotliwością), oprócz Panache Cleo (i dosłownie jednego modelu klasycznego Panache i jednego kroju Comeximu) to jedyna marka, jaką noszę, cała reszta, włącznie z brytyjczykami, się przy niej chowa, przynajmniej jeśli chodzi o mój biust, zarówno w kwestii efektu, jak i wygody, a jakość zdecydowanie porównywalna, staniki nie do zdarcia (co potwierdzić też może np. moja mama, która ma trzy Effuniaki i chodzi tylko w nich przez cały czas, prane co dwa dni, po roku nadal wyglądają tak, jak świeżo z paczki wyciągnięte, podobnie jak mój SM Burek, którego już przechodziłam nie wiadomo ile) ![]() ![]() Natomiast w kwestii reszty polskich marek się niestety muszę zgodzić, jest oczywiście kilka wyjątków, czyli właśnie Ewa Michalak, Comexim, dobre jest też Avocado, ale bardzo drogie, niektóre Avy są świetne i mają całkiem przyjemną cenę, ale cała reszta to w większości buble, choć już lepiej żeby panie nosiły Kris Line lub Kingę, niż "Tryjumfy" nieszczęsne, albo jakieś ryneczkowe badziewie z "miseczką beeeeee" ![]() Oj to jak Fauve i Masquerade kochasz to trochę przykro, bo obydwie marki już nie produkują niestety, o czym pewnie wiesz. Fantasie produkuje teraz część modeli Fauve z tego, co słyszałam, ale chyba pod innymi nazwami, a Masquerade usunięto na rzecz Panache Black, ale szczerze mówiąc, przynajmniej na tą chwile, modele Black mi tyłka nie urywają. Ja co prawda ani Fauve, ani maskaradek nie mogłam nosić, bo nie do końca moje kroje, ale nie da się zaprzeczyć, że to ładne i porządne biustonosze. No i przez to, że je przestają produkować i modele są już troszkę starsze to łatwiej je taniej dostać oczywiście ![]() Brazylijko, również mogę pomóc w szukaniu ![]() Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2015-02-15 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Zadomowienie
|
W esotiq sa takie rozmiary jak 65D i w calkiem przystepnych cenach, ja swoj ostatnio kupilam za okolo 25 % bo była wyprzedaż do 70%
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
No właśnie myślałam, że noszę coś około 70c i zdobyłam effuniaka, który okazał się za mały
![]() Ja z tym moim niewielkim biustem również nie potrzebuję wielkiego podtrzymania, ale jestem w ciąży i obawiam się, że niesolidne staniki mogą powodować niepotrzebne naciąganie się skóry i rozstępy. Znacie się na rozmiarach? Teraz się mierzyłam- pod biustem 77cm, w biuście 94cm. Cena którą chciałabym wydać: jak najmniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o staniki do karmienia to Alles podobno nie jest taki zły nawet, Effuniak ma trzy modele karmnika, Comexim natomiast na życzenie może większość, jak nie wszystkie staniki przerobić na karmnik na życzenie klientki ![]() Jeżeli szukasz stanika/staników na czas ciąży, to czemu właściwie nie rozważysz używek? One serio są w 95% przypadków w rewelacyjnym stanie, a za takie naprawdę niewiele możesz zapłacić. Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2015-02-15 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
Może powiem tak, że przed ciążą 70c i 65d to były "moje" rozmiary, ale teraz jak widać dużo się zmieniło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie byłam u żadnej brafitterki, u mnie w mieście nie ma takich. ehhh obawiam się, że kupię jakiś większy używany i ciężko go będzie potem sprzedać/wymienić, więc chyba wolę nowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Myślę, że używki to dla Ciebie najlepsze rozwiązanie, skoro rozmiar Ci się zmienia, nie warto kupować nówki w trakcie rośnięcia tak szczerze mówiąc, jak za miesiąc możesz z niego kompletnie wyrosnąć, a boisz się, że potem nie sprzedasz za odpowiednią cenę ![]() ![]() Jeżeli nie byłaś u brafitterki to właściwie niekoniecznie musisz mieć rację z tym, że 70C czy 65D to były Twoje rozmiary ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do Was takie pytanko!
![]() Otóż kupiłam ostatnio biustonosz Gossarda w rozmiarze 65E na Answear i całkiem mi się spodobał, przegrzebałam internety i trafiłam na okazyjną ofertę innego biustonosza tej marki z tym że jest to rozmiar 65DD. Patrzyłam na tabelkę rozmiarów i widzę, że 65DD oznacza brytyjską dystrybucję (bo dla Europy nie ma takiego rozmiaru) i wychodzi na to, że 65E europejskie to 65DD brytyjskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
Chyba tak, bo wygląda na to że oni na answear przeliczają brytyjskie rozmiary na polskie. Zobacz na wszytą metkę swojego stanika najlepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znalazłam dzisiaj jeden biustonosz sportowy za całkiem niezłą cenę, przymierzyłam i obwód super leży, ale nie wiem czy na pewno miseczki są dobre. Zrobiłam zdjęcia, ale nie chcę ich tu wstawiać. Czy do któreś z was mogłabym wysłać PW z zapytaniem? Nie kupiłam tego biustonosza, ale jeszcze jak coś dzisiaj bym po niego wróciła.
![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
Jest wiele stron internetowych, gdzie można kupić za 30-50 zł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Zadomowienie
|
Czy kula do prania biustonoszy sprawdza się przy większych rozmiarach w wersji semi-soft?
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Zadomowienie
|
Nie do końca, jest za mała (spotkałam tylko jeden rozmiar) i miseczki się zawijają albo falują.
![]() |
#952 |
Konto usunięte
|
75C jest dużo większe niż 70B
Przy twoich wymiarach pomierzyłabym 70C i 70 D z naciskiem na ten pierwszy rozmiar. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2015-02-16 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Zadomowienie
|
Uwielbiam gacie z Pepco, bo ładne i tanie. Ale staniki, hmm, no trudno mi powiedzieć coś konstruktywnego bo moje okolice rozmiarowe spotkałam jeden raz w kostiumach kąpielowych i konstrukcyjnie to była tragedia. Nie wiem, może w 70C dają radę, na balkonetce był przez jakiś czas szał na ich straplessy, pamiętam. Tyle że zachwyty były raczej nad ceną niż jakością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
a ja polecam F&F dostępne w tesco, mają szeroką rozmiarówkę, są wytrzymałe, mają ładne wzory a na promocjach już za 25zł kupi się coś fajnego
![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiscie nosze i lubie triumpha, a kupuje je w outlecie znanych marek za kilka euro doslownie, choc w Polsce kosztuje taki sam ponad 100 PLN i tyle bym raczej nie dala. Z triumpha mam tez koszulke nocna, oraz szlafrok tez z tego samego outletu. Dla mnie sa wygodne i dobrze sie trzymaja, jeden mam juz dwa lata i nadal jest w dobrym stanie. Aha mam tez kostium kapielowy sloggy to chyba ten sam producent, czesto chodze z nim na basen i wszystko w normie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Zadomowienie
|
Doradzicie coś może w tej kwestii?:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post50331677
![]() |
#958 |
Zadomowienie
|
W tematyce związanej z biustami mam pytanie dotyczące stroju kąpielowego. Czy polecicie coś jednoczęściowego, ale żeby "góra" dobrze trzymała piersi?
Chyba, że jest tu taki wątek? ![]()
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
Stroje kąpielowe też tu omawiamy, bo dobiera się je tak samo. Z jednoczęściowych to widziałam na żywo tylko panache, dobrze wyglądał, ale nie mierzyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Wtajemniczenie
|
Szukaj w markach brytyjskich, bo tu na pewno są jednoczęściowe, dobierasz tak samo jak biustonosz. Bądź tankini, a dół wybierasz sama z dowolnej firmy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.