|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Witam się i ja
![]() Dzisiaj miałam wizytę i wszystko dobrze z moim bobaskiem ![]() ![]() ![]() Jestem tylko trochę zła i zastanawiam się nad zmianą ginekologa... Chodzę do babki, którą wszyscy polecają i chwalą, szczególnie jeśli chodzi o ciążę ale ja chyba nie do końca jestem zadowolona ![]() Nie dostałam dzisiaj zdjęcia z usg i jestem zła z tego powodu bo na pierwszym zdjęciu jakie mam jeszcze nic nie widać... A chciałam mieć zdjęcie dzidzi! Pozatym ginka powiedziała, że mimo że to 10 tydzień to na usg wygląda jak 8-9 ![]() ![]() Posłuchałam serduszka ale tylko przez 3 sekundy i nie powiedziała mi ile uderzeń na minutę ![]() Oprócz tego, że mam odpoczywać to żadnych zaleceń nie usłyszałam... A jest to jednak moja pierwsza ciąża i przydałoby mi się jak najwięcej wskazówek... Nie wiem czy znowu zmienić lekarza(to już 2 ginka) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Raczkowanie
|
no i sie porobiło...dostałam mega krwotoku z wielkimi skrxepami az erke maz wezwał i teraz jestem w szpitalu, na szczescie serduszko bije ale lekarz powiedział ze roznie moze byc tzn poroniene nadal zagraza...
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domyślam się jak się czujesz, trzeba wierzyć w to, że się uda. Trzymajcie się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
Długo się nie odzywałam, ale cały czas męczy mnie zmęczenie. Tylko przychodze z pracy, kąpiel i już wskakuję w piżamę, bez drzemki to się nie obędzie. Też się już nie mieszczę w żadne spodnie, brzuch wyskoczył, i teraz w pracy chodzę z odpiętym guzikiem :p. na szczęście w domu nie ma tego problemu bo piżama jest luźna. ![]() Śledzę wasze wpisy na bieżąco, cieszę sie razem z wami z każdej wizyty, i gdy że słyszałyście serduszka, lub jak duże są wasze maleństwa. Ja niesety cały czas czekam w niepewności, dopiero za tydzien mam spotkanie z położną, ale ona tylko zrobi wywiad środowiskowy i dopiero mnie skieruje na usg, czyli pewnie jakoś pod koniec stycznia. Ale umówiłam się już prywatnie na usg za dwa tygodnie. To czekanie mnie wykańcza. A mówiłyście już wszystkim że jesteście w ciąży? Ja po pierwszym poronieniu powiedzialam sobie że tym razem zaczekam do 12 tygodnia. Ale dzisiaj już nie wytrzymałam i powiedziałam swoim rodzicom, a żeby było sprawiedliwe pewnie też na dniach powiemy teściom. |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas to juz chyba wzzyscy wiedza ![]() ![]()
![]() |
#936 |
Zadomowienie
|
No i po wizycie w szpitalu. Z dzieckiem na szczęście wszystko jest ok. Pojawił mi się krwiak 4x5 mm. Dostałam nakaz leżenia w łóżku przez najbliższy tydzień i receptę na duphaston. Super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Przyczajenie
|
Witajcie laseczki,
U mnie wszystko baaardzo dobrze. Długo się nie odzywałam, bo przed świętami mega mdłości, potem tez i jeszcze potem... ![]() A wiecie może czy macica tyłozgięta to jakiś problem w ciąży? Gin mówił, że po prostu tak się urodziłam, ale brzmi to nieco dziwnie. 27 stycznia idę na usg genetyczne. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny, czy moge do Was dołączyć?
![]() jestem w 7 tyg.ciąży, termin porodu na 27 sierpnia ![]() podczytuje Was od jakiegoś czasu i bardzo chciałabym móc z Wami porozmawiać. To moja pierwsza ciąża- więc moich obaw, wątpliwości jest całe mnóstwo, a wiadomo nie ma to jak się wzajemnie wspierać...
![]() |
#939 |
Zadomowienie
|
kasiuulad wszystko będzie dobrze
![]() malutka masz termin taki jak ja mam urodzinki ![]() ![]() przede mną dziś pierwsza wizyta ... strasznie się stresuję ;( ale musi być dobrze co nie ![]()
![]() |
#940 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jestem po dwóch operacjach przetoki i dlatego wskazana jest cesarka . Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Podczytuję was już od jakiegoś czasu ale z racji problemów jakie miałam nie odzywałam się ponieważ nie wiedziałam jak to się skończy ale po wczorajszej wizycie wróciła mi nadzieja ![]() Termin porodu według OM mam na 8,08,2014 r Pierwszą ciążę poroniłam w lipcu zeszłego roku w 7 tygodniu i w tej ciąży również pojawiły się problemy ponieważ w 5 tygodniu trafiłam do szpitala z krwawieniem ( i byłam wtedy przekonana ,że to już po wszystkim) leżałam na oddziale prawie tydzień na szczęście ciąża się utrzymała i wyszłam przed świętami z zaleceniem leżenia. Wczoraj byłam na wizycie już prywatnie u mojej ginekolog . Z dzieckiem wszystko w porządku ![]() Zmieniła mi luteinę na dhuposton i chwała jej za to bo ta luteina podjęzykowa jest tak obrzydliwa ,że mi było po niej wiecznie niedobrze. No i nie mam już zalecenia bezwzględnego leżenia mam tylko nic nie dźwigać no i oczywiście zero sexu. Ale najważniejsze ,że z bąblem wszystko ok ![]() ![]() ![]() Od lekarki dostałam całą reklamówkę próbek , gazet i płyt z czasopismem Dziecko Cytat:
Ja również po pierwszym poronieniu mówiłam , że czekamy do 12 tygodnia , no ale z racji ,że w 5 tygodniu trafiłam z krwawieniem do szpitala to samo się wydało ![]() Ale na chwilę obecną wiedzą tylko nasi rodzice i rodzeństwo , ale w weekend przekażę tą wiadomość mojej przyjaciółce Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-01-09 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja po wizycie wczoraj. Męża z synkiem jednak zostawiłam na korytarzu. Postanowiliśmy młodemu jeszcze w głowie nie mieszać. W brzuchu wszystko się zgadza, 2 podskakujacych obcych ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Termin porodu masz taki jak moja 5 rocznica slubu ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() kamilast ![]()
![]() |
#944 | ||||
Wtajemniczenie
|
zuken - jeśli nie jesteś zadowolona to może pomyśl o innym lekarzu? Ja mam podobny problem, byłam na dwóch wizytach u mojej wieloletniej gin, wcześniej byłam zadowolona, ale teraz okazała się całkiem nietrafiona. I mimo sentymentu postanowiłam zmienić lekarza. Dziś mam pierwszą wizytę u nowej pani doktor
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() hej hej ![]()
![]() |
#945 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My planujemy babci powiedzieć w dzień babci ,że będzie miała prawnuka lub prawnuczkę ![]() ![]() ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-01-09 o 08:57 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zadomowienie
|
Dziękuję anaforko
![]() niki19 witaj ![]()
![]() |
#947 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a mialyscie juz robiona przeziernosc karkowa? Jezeli tsk to w ktorym bylyscie tygodniu? Ja mam wyznaczina wizyte na 11 tydzien, i mysle ze moglabym wtedy juz miec zrobina. Ale czy to nie bedzie za wczesnie? Bo chyba najlepiej to w 12 tyg robic..
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Wtajemniczenie
|
a co to za badanie?
#949 |
Raczkowanie
|
To zależy co rozumiesz jako 11 tyg. Bo można robić między 11+1 do 13+6 ale ważna też wielkość malucha, powininen mieć między 45 a 84mm. Mi kazała się umówić między 12+6 a 13+2.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
hej.ciagle leze pod kroplowka i niestety nadal jest lekkie krwawienie.dzis tylko leki i lezenie a jutro badania...najgorsze jest to ze za sciana leza noworodki i co chwila słysze ich płacz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymaj sie tam dzielnie ![]()
![]() |
#952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja będę miała robione w 13 tygodniu, zapisana jestem na 24 stycznia
![]() |
#953 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#954 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agnes, brałaś ślub dzień przede mną ![]() Cytat:
Cytat:
Przykro, że ścianą płaczą noworodki :/ Ja po wizycie. Dobrze, że TŻ ze mną nie poszedł. Było spore opóźnienie i nie miałam dziś usg. Pani dr powiedziała, że skoro za 2 tygodnie idę na usg genetyczne, to nie ma sensu naświetlać tak często. Wyniki mam dobre, macica miękka. Jedynie wyszło mi trochę podwyższone ciśnienie. Mam nadzieję, że powodem tego był stres. Jednak aby to sprawdzić kupuję ciśnieniomierz i 2 razy dziennie mierzę ciśnienie w domu. Gdyby było złe, to mam wcześniej niż za 4 tygodnie pojawić na wizycie. Zapomniałam dodać, że dziś pierwszy raz przytulałam się z toaletą :/
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-01-09 o 11:46 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kartę ciąży mam ale tam pisze tylko tydzień, nie ma wymiarów malucha ani uderzeń serduszka ![]() Pozatym dzidzia ma dopiero 2,5 cm więc według mnie ciąża jest pewnie młodsza tylko że ginka nie określiła z usg jej wieku... Anius a Ty czemu zmieniłaś swojego lekarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
dziekuje bardzo za wsparcie, mam nadzieje ze szybko mnie wypuszcza i kaza lezec w domu bo strasznie tesknie za moimi chłopakami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zadomowienie
|
Hm.. za 3 godziny wizyta
![]() ![]() ![]() Dziś jakoś dziwnie apetytu nie mam, w głowie mnie się lekko kręci i jak dotykam wewnętrzną część biustu to mnie troszkę boli... czyżby to wszystko ze stresu :P
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wkrótce będziesz mogła leżeć w domu przy swoich chłopakach!
![]() |
#960 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.