|
|
#931 |
|
Makeup challenge winner
|
Dot.: Drogeria Natura- cz. IV
Dzięki wielkie jeszcze raz.
Zaparłam się na kamuflaż Catrice 010 i podczas poprzedniej promocji nie było w żadnym Hebe ani w N. w Galerii.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-04-26 o 16:08 |
|
|
|
#932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja się na niego skusiłam jakiś czas temu po tym jak oczytałam się jaki jest wspaniały, dodatkowo wieczny brak najjaśniejszego koloru wzbudzał we mnie jeszcze większe żądze kupiłam no i praktycznie go nie używałam - kolor to ciemny beż a dodatkowo utlenia się w paskudną pomarańczkę ![]() poza tym konsystencja tłustej pasty też mi nie pasowała, okej krycie ma toto niezłe ale łatwo się ściera, można przytynkować jakimś pudrem no ale wtedy czułam się jak totalna tapeciara no i syfki które przykrywałam odwdzięczały mi się po jakimś czasie rozrostem swojej populacji dla mnie ten kamuflaż to bubel jak nic, no ale mimo wszystko dużo osób jest z niego zadowolonych więc to może ja jestem jakaś inna
|
|
|
|
|
#933 |
|
Makeup challenge winner
|
Mówisz, że ciemny. A tyle opinii się nasłuchałam, że idealnie stapia się z CS Buff. Poprzednio kupiłam 020 i rozjaśniam najjaśniejszym odcieniem z kółka Wibo, bo Kryolan za gęsty.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-04-26 o 16:38 |
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę ci porównać kamuflaż z z najjaśniejszym korektoremz kółka wibo, o ile tego czegoś nie wyrzuciłam (mówie o Wibo rzecz jasna ), ale to dopiero w poniedziałek bo dopiero wtedy wracam do domu![]() ewentualnie z MAC nc15 w słoiczku to mogę teraz zaraz
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiecie, czy w Naturach jest/była/będzie dostępna limitka bloom me up? (to ta z tymi kolorowymi pędzlami do makijażu).
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Catrice 020, 010 mac studio finish nc15, na 2 ostatnich masz jeszcze revlon 150 buff do tlustej.
|
|
|
|
#937 |
|
Makeup challenge winner
|
Wielkie dzięki.
![]() Mimo że ciemny, chyba kupię tę 010, bo żółtości mi się podobają. Chociaż po utlenieniu z tych żółtości pewnie powstaje pomarańczka.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-04-26 o 17:18 |
|
|
|
#938 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja mogę ewentualnie porównać swój kamuflaż do true match 01 i affinitona 01
|
|
|
|
|
#940 |
|
Makeup challenge winner
|
Dzięki ettera, ale porównanie Rotkohl całkowicie mi wystarczy. Mam Catrice 020 i Revlon Buff.
|
#941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#942 |
|
Makeup challenge winner
|
Jak chcecie się wymienić na ten kamuflaż Catrice 010, to dajcie znać na PW. Nie mam wątku wymiankowego, ale się coś znajdzie fajnego.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-04-26 o 17:47 |
|
|
|
#943 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Ja akurat potrzebuję coś z drugiej szafy, więc muszę zaliczyć Naturę.
Dzięki za odpowiedź ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko zależy jaką się ma tonacje skóry, z tego co kojarze cosmetix ma podobną karnacje do mnie.
Ja mam typowo ciepły odcień skóry, zero różowych tonów, nawet w neutralnych podkładach wyglądam źle. NC15 który jest takim neutralnym beżem, u mnie jak widać charakteryzuje się lekko różowymi tonami, wszystko przez kontrast jaki daje moja skóra. Stety lub niestety słońce mnie złapało przez 3 dni ostatnie i nie mam chwilowo problemów z podkładem |
|
|
|
#945 |
|
Makeup challenge winner
|
Nie jestem aż tak bardzo jasna, ale tak czy siak unikam słońca z powodu blizn. Muszę stosować filtry i kremy wybielające.
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o tonacje
ja siebie za super jasną też nie uważam, ale znalezienie śrdenio jasnego podkładu w żółtej tonacji, bez kapki brzoskwini, różu czy niebieskiego, graniczy z cudem niestety. |
|
|
|
#947 |
|
Makeup challenge winner
|
Nie tyle z cudem co z zasobnością portfela, bo zostaje MAC i MUFE..
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
nie do końca sie zgodzę, bo ja na podkład nie żałuje kasy, MAC wcale taki super nie jest bo nc15 wcale żółtym odcieniem nie jest, Chanel i Lanocome mają swietne żółte odcienie, ale co z tego jak za ciemne. Ten MUFE mam na liście własnie przez Ciebie, ale na razie postanowiłam przystopować z podkładami, bo i tak lato idzie to mnie szybko słońce bierze, póki promo to chce sobie potestowac jakieś z drogerii, ale wątpie że coś znajde. Bobbie brown jeszcze mi zostało nietestowane z tych podobno jasnych żółtków, ale zaczynam wątpić, bo ja próbek nie biorę w D. nie chce mi sie tam ich wypraszać i wszystko leci raczej w ciemno kupione, a tyle mam tych nietrafionych podkładów selektywnych, ze juz rece załamuje. Tylko czego ja oczekuje jak większość uważa ze Revlon jest żółtym podkładem. |
|
|
|
#949 |
|
Makeup challenge winner
|
Jak będę miała jakieś próbki saszetkowe żółciaków z górnej półki, to dam znać. Przepraszam za OT.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-04-26 o 18:53 |
|
|
|
#950 |
|
Raczkowanie
|
no ja mam bardzo jasną skórę i jednak w tonacji zimnej
i powinnam raczej unikać tych kosmetyków z żółtym pigmentem (uświadomiłam sobie to też po wpadce z korektorem true match z loreala który mimo że jaśniutki to jednak za żółty )tak samo podkłady z catrice, miałam poprzednią wersję all matt 010, jakoś tam zużyłam, macałam nową wersję i ta zbyt żółta dla mnie cosmetix mój kamuflaż niedługo traci ważność, bo kupowałam go parę miesięcy temu a on ma tylko 6m od otwarcia, więc wywalę go bez wyrzutów sumienia ![]() trochę się boję mojego poniedziałkowego napadu na naturę, kusi mnie sporo rzeczy, zwłaszcza z catrice i essence bo na nie nigdy nie było takich obniżek ![]() mam pytanie czy któraś używała balsamu do ust w kredce i ma porównanie z tymi kredkami astora? mam ochotę na takie maziadełko do ust i nie wiem w którą z tych firm celować
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko astora miałam
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy możecie porównac mi miętowy lakier z Rimmel i Essence? Czym różnią się te odcienie?
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe tylko czy w pierwszy dzien promocji nie podniosa cen jak w rosmanie niektorych rzeczy na czas promocji
|
|
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę że masz kamuflaż 020,wiec mam pytanie. Używam pudru Manhattan clearface 75 beige, (więc jeśli podkład to mniej wiecej bourjois healthy mix 53) jak myslisz brac kamuflaż 020 czy 010?
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
oo dobrze że piszesz o manhattanie, 75 nie jest najaśniejsze tak?
|
#957 | |
|
Makeup challenge winner
|
Cytat:
krzaki_w_stodole Najjaśniejszy z Manhattan Clearface jest 70 Vanilla, i on jest na poziomie Synergen 04 w nowej numeracji, o ile się nie mylę. ettera, To tobie pewnie pasuje Rimmel Match Perfection Classic Ivory? Z tymi datami to różnie bywa. Czasem jak skóra wytwarza za dużo sebum, to trzeba wyrzucić produkt na długo przed upływem daty ważności, bo bakterie lubią się namnażać w takich produktach. O ile wiem, ten kamuflaż nie jest pakowany hermetycznie, więc dużo zależy od daty produkcji i sposobu przechowywania, a nie momentu otwarcia. Ja lubię podkłady z dozownikiem tłokowym, wtedy to powietrze odpowiedzialne za rozkład, jest wypychane z wnętrza opakowania.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-04-26 o 21:52 |
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w tamte wakacje byłam pomiedzy 52 a 53 HM i idealnie mi się do tej mieszanki 020 komponował, 010 za jasny zdecydowanie będzie.własnie ja widziałam tak jakby miejsce na niego bo był pierwszy rząd pusty i dopiero w drugim 21, ale i testery były tylko od 21 wiec nie wiedziałam w końcu. |
|
|
|
|
#959 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Macie może jakiś godny polecenia korektor pod oczy w N.? Wiem już o Bell BB, więc na niego spojrzę, ale chciałabym jakieś porównanie mieć
|
|
|
|
#960 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

Zaparłam się na kamuflaż Catrice 010 i podczas poprzedniej promocji nie było w żadnym Hebe ani w N. w Galerii.

kupiłam no i praktycznie go nie używałam - kolor to ciemny beż a dodatkowo utlenia się w paskudną pomarańczkę 

)