|
|
#931 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? :-)
Błażeju nie zamartwiaj się tak
widać że musisz Ją baaaardzo kochać i to się liczy najbardziej, a pierścionek to tylko wyrazi hmm.. bardziej podkreśli i podsumuje. Więc do dzieła! Powodzeniaps. jak już bedzie po to chętnie zobaczymy to cudo ![]() ps2. super z Ciebie facet
|
|
|
#932 |
|
Rozeznanie
|
Błażeju, mam nadzieję że naprawdę nie masz na imię Błażej?
bo wtedy murowane że dziewczyna się dowie że Ty to Ty i może faktycznie będzie jej trochę niezręcznie. Ale jestem pewna że bedzie też szczęśliwa Jeśli podobają się jej takie pierścionki, z dużym brylantem (nie ma co ukrywać, sama taki właśnie chcę- polecam stronę http://www.bluenile.co.uk, przepiekne pierscionki, ale ceny zdecydowanie korzystniejsze niż w Polsce) to jestem pewna że trafiłeś w jej gust idealnie. Oczywiście, trzeba na taki pierścionek uważać, ale przecież każda z nas szanuje chyba swój skarb, niezależnie od tego ile kosztował. Twoja przyszła narzeczona nie bedzie w nim mogła zmywać, chodzić na basen i tak dalej (ale to przecież oczywiste, jeśli chcemy żeby brylant wyglądał zawsze pięknie to nie moczymy go w detergentach, szanujemy, oddajemy co jakiś czas do czyszczenia etc) spać pewnie też bo niewygodnie, ale za to przez pozostałe 100% czasu jaki będzie go nosić będzie dumna i szczęsliwa Pozdrawiam i koniecznie napisz w tym wątku jak zareagowała
|
|
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
Ja wiem ile moj kosztowal, nie liczy sie dla mnie cena tylko to ze od dawna strasznie mi sie podobal, mojemu TŻ też i mam dokladnie taki jak chcialam. Nie chciałam tez zeby za duzo wydawal, zreszta to tez naruszyloby nasz wspolny budzet. Mój pierscionek jest srebrny kosztowal bardzo malo ale dla mnie jest przesliczny i wiele kolezanek mi zazdrosci bo tez mowia ze jest sliczny
|
|
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
a czy to wazne
nawet nie wiem, ale podejrzewam, że najtanszy to on nie był
|
|
|
#935 |
|
utknęła w Króliczej Norze
|
Nie wiem ile kosztował i raczej nie chcę wiedziec
to dla mnie nieistotne..
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
Ja dostałam klasyczny pierścionek z białego złota z małym brylancikiem
kosztował 1300 zł, sprawdziłam potajemnie na stronie internetowej Apart'a ;P Jest skromny ale prześliczny ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Mój kosztował 4000 po jakiejś zniżce dla stałych klientów apartu. Cieszę się, że nie był droższy bo bym do metra z nim się bała wsiąść;-)
|
|
|
|
|
#938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może być pierścionek malutki, ale z takiej jakości brylantem, czy innym kamieniem, że tylko w wyższej cenie można go kupić. i jeśli mi mój facet kupiłby tak drogi pierścionek, to co prawda najpierw bym go ochrzaniła, ale byłoby mi miło. ja osobiście wolałabym tańszy - taki maksymalnie do 1000 zł, bo się na biżuterii nie znam i nie noszę. nie rozumiem, co ten komentarz miał wnieść? chciałaś pokazać dziewczynie, że może i ma drogi pierścionek, ale co z tego, skoro wygląda przeciętnie? mnie by się przykro nie zrobiło, bo to co drogie, nie znaczy, że musi być wielkie. |
|
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
ja też, więc bez generalizacji, proszę
|
|
|
|
|
#944 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#945 |
|
Raczkowanie
|
Nie rozumiem dlaczego tak naskoczyłyście na mnie. Pierscionek to jest symbol i nie jest wazne ile on kosztuje, ze niby ten za pare tysiecy to lepszy?
Mi sie po prostu nie podoba, nie w moim guscie i dlatego napisalam ze dla mnie nie wart swojej ceny, ja za niego tyle bym nie dala. Tak jak ktoras napisala, rzecz gustu! najfajniejsza przytocze ci jeszcze wypowiedz ilonkaczapela, gdzie pisze: Mój kosztował 4000 po jakiejś zniżce dla stałych klientów apartu. Cieszę się, że nie był droższy bo bym do metra z nim się bała wsiąść;-) Ja ta wypowiedz dziwnie odebralam, bo niby z pierscionkiem za 4tys zl to juz sie nie boi? Ze ci takiego nie ukradna? A dzieczyna ktora dostala pierscionek za 500 zl, to mala strata, nikt na ten pierscionek uwagi nie zwroci? Po prostunierozumiem dziewczyn ktora mowia, ze musi byc brylant, ze sie chwala ze ja mam pierscionek za pare tysiecy, dla mnie to jest smieszne, i tu napewno nie chodzi o zazdrosc. Jesli juz zazdroszcze to napewno nie pierscionka, tylko samych zareczyn, a to calkiem co innego. A z tego co czasem czytam, to widac, ze niektorym to tylko te pierscionki w glowie...
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
owszem uważam, że 4000 to nie jest za dużo. Skoro mogłam taki dostać to czemu miałabym być z niego niezadowolona?
Zauważyłam, że według niektórych osoób ten wątek powinien się nazywać "ile kosztowały wasze pierścionki, ale te które mają drogie to lepiej nie piszcie, bo powiemy, że cena nie jest ważna, a wy jesteście materialistkami" ;-) Cena pierścionka zależy właśnie od brylantu i nie musi on wyglądać jak coś z kosmosu, żeby był warty swojej ceny Dzięki dziewczyny za normalne spojrzenie na sprawę i świat ![]() A ja ze swojego pierścionka będę się cieszyć i nie będę się wstydziła, że go mam:/ |
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
ad.1 nie widzę nic dziwnego, że ilonkaczapela napisała, ile kosztował, w wątku, który jest o cenach pierścionków.
ad. 2 ja, jako zwolenniczka tańszych pierścionków, nie odebrałam tak wypowiedzi ilonkiczapeli. raczej jako to, że jej pierścionek to NIE TYLKO coś, co niesie wartość sentymentalną i symboliczną, ale też na tyle kosztownego, że strata go niosłaby za sobą TAKŻE stratę finansową. osobiście jeśli miałabym pierścionek za 200 złotych, to też odczułabym jego stratę w kategoriach emocjonalnych, ale nie w finansowych. za to mając świadomość, że kosztował kilka tysięcy, podświadomie bałabym się, że go stracę (myślałabym o tym, że może się to stać). ad.3. szczerze, nie chciałabym wiedzieć, ile mój kosztował. i mam nadzieję, że wiedzieć nie będę - nie dlatego, że jak mi kupi tani, to mnie mało kocha, ale dlatego, że cena nie ma dla mnie znaczenia (choć dla narzeczonego może już mieć ). a jakoś zawsze mam wrażenie, że te z wizażanek, które piszą teksty w stylu: "i co z tego że tyle kosztował, skoro jest brzydki" ujawniają, że (wbrew temu, co piszą) cena ma dla nich znaczenie - ale ta niższa. ad.4. aha, chciałabym zauważyć, że skrytykować pierścionek masz prawo (ktoś się chwali - Ty masz inny gust, mówisz o tym wprost), ale w odpowiednim temacie i na poziomie. a w swoim poście ujawniłaś nie to, że pierścionek Ci się nie podoba, ale że nie podoba Ci się to, że był drogi. PS znam kilka przykładów dziewcząt, które świecą malutkimi pierścioneczkami mówiąc dokoła, że kosztowały 5000 zł itp. nie popieram tego, bo to nie ma znaczenia. ale jeśli jest temat o cenie pierścionka, a ja tę cenę znam i chcę o niej napisać, to nie mam nic przeciwko. i nie odbieram tego jako przechwalanie się: ja jestem lepsza, bo mam droższy, tylko jako odpowiedź na temat. Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2009-01-31 o 16:42 |
|
|
|
|
#948 |
|
Przyczajenie
|
oj faktycznie w tym wątku jest dużo zawiści i zazdrości
![]() ja znam wartość swojego pierścionka ,przez przypadek znalazłam kiedyś do niego certyfikat i tak jak większość pisze nie cena jest dla mnie ważna tylko fakt że to się stało i jaka osoba mi go wręczyła |
|
|
|
|
#949 |
|
Raczkowanie
|
Mój kosztował podejrzewam, ze max 700 zl. Łączone złoto i malutki brylancik (0,04). Juz usłyszałam, ze za mały ale mi to zwisa.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#950 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tym się nie przejmuj pewnie usłyszałas od osób z epki kiedy dawało się pierścionek zaręczynowy na pół palca i najlepiej z duzym kolorowym oczkiem rodzice mojego TŻ też stwierdzili, że nie wygląda na tyle co kosztował bo oczko takie małe ale to się bierze z tego iż wiele osób ma takie poglądy jakie ma i nie zna się na cenach rynkowych np. brylantów---------- Napisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- ilonkaczapela też mam tam znizkę i nie jest ona az tak duża jak ją zaznaczyłaś (z kartą stałego klienta) ---------- Napisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2009-02-20 o 10:47 |
||
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A karty są różne i różne zniżki od nich są. czy 5 10 15 albo jakoś tak.
|
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rabaty gwarantowane:
przy platności kartą citibanku tez masz 5% ale nie nabiją punktów na karte stalego klienta Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2009-02-20 o 11:29 |
|
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie o takie zniżki mi chodziło. Mój narzeczony dostał 15% z czego 10% było z platynowej karty a jeszcze 5% to jakaś specjalna zniżka za ileś tam zakupów, bo akurat jeszcze robił zakupy gwiazdkowe dla rodziców i brata. Więc moim zdaniem to dużo, nie rozumiem o co ci chodzi.
|
|
|
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
Po tytule, pomyślałam, że to facet pyta innych kolesi, ile powinien wydać, żeby narzeczona była zadowolona (czy stosownie do portfela, czy jednak szaleć i się może jednak zadłużać u mafii na brylanty :P ) a tu pyta dziewczyna... ech, szkoda słów.
Zasługuje na komentarz: "opis Twojego problemu jest niewystarczający, bądź sens istnienia tego wątku jest znikomy" ![]() Do wszystkich: Absolutnie nie pytajcie narzeczonego o koszt pierścionka... Oni się uginają i w końcu mówią, a kobieta zawsze będzie mieć "kaca" - albo pierścionek będzie kupiony za zbyt tanie pieniądze, albo, za zbyt duże, a wtedy głupio, że nisko ceniony narzeczony... |
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było absolutnie dla mnie ważne ile pierścionek kosztował. Najważniejsza była intencja z którą został dany, potem to czy mi się spodobał - a zachwycił mnie całkowicie!
|
|
|
#956 |
|
Raczkowanie
|
nie ważne ile będzie kosztować pierścionek, ważne żeby pochodził od właściwej osoby
|
|
|
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
Pytać narzeczonego o cene faktycznie nie wypada, ale fakt że znam cene mojego pierścionka o niczym złym nie świadczy. Po prostu wiele razy pokazywałam Go mojemu jeszcze chłopakowi a cene widziałam mimochodem
Pozatym teraz kiedy chodzimy oglądać obrączki nieraz widzę ten pierścionek-cenę również Niechcący widziałam też cene ubezpieczenia kiedy ubezpieczaliśmy kamień już po zaręczynach. Wcale nie zepsuło mi to radosci z zaręczyn ale może jestem inna Nawet z takim gnącym sie pierścionkiem z bazarku odpustowego tak samo bym Kochała mojego Miśka
|
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
to ile kosztował kamień, że warto było go ubezpieczać? tylko uważaj, ludzie tu nie lubią osób z drogą biżuterią
|
|
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
z tego co zauwazyłam mój pierścionek nalezy do jednych z "najtańszych" na tym forum
Mój Misiek całą rodzinę zaopatrza w tym salonie apartu wiec już Go tam znają i zreguły wszystko ubezpieczają
|
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem ile kosztował mój zaręczynowy ale napewno nie więcej niż 500zł
Dla mnie jest bezcenny Ostatnio jak ogladaliśmy obrączki i weszliśmy do jubilera, w którym TŻ kupił ten pierścionek pani powiedziała, że jesli kupimy obrączki to będziemy mogli dobrać sobie biużuterii za 400zł Obojetnie jakiej.. I już mam z głowy kolejny wydatek, którym byłaby biżuteria na slub
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

widać że musisz Ją baaaardzo kochać i to się liczy najbardziej, a pierścionek to tylko wyrazi hmm.. bardziej
podkreśli i podsumuje. Więc do dzieła! 

i może faktycznie będzie jej trochę niezręcznie. Ale jestem pewna że bedzie też szczęśliwa 

....
Mój Misiek całą rodzinę zaopatrza w tym salonie apartu wiec już Go tam znają i zreguły wszystko ubezpieczają