Przyszłe styczniowe mamusie 2015 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-21, 10:51   #931
suszarka
Buc

Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015

Cytat:
Napisane przez ewka1368 Pokaż wiadomość
Ja narazie tylko piwniczanka

najlepsza woda ever (albo muszynianka).

popołudniowe mdłości przerodziły się już jednak w poranne. hell yeah. ale sama nie wiem czy to nie wina kawy.
Stary 2014-05-21, 11:08   #932
alb
Zadomowienie

Cytat:
Soczek to samo zdrowie
Ja narazie tylko piwniczanka
Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
najlepsza woda ever (albo muszynianka).

popołudniowe mdłości przerodziły się już jednak w poranne. hell yeah. ale sama nie wiem czy to nie wina kawy.
W ciąży zaleca się picie wody o niskiej zawartości sodu Duża ilość sodu podnosi ciśnienie i powoduje zatrzymanie wody w organizmie i obrzęki
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 11:27   #933
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Generalnie to mam wrazenie ze to mezczyzna szef lepiej reaguje na informacje o ciazy niz kobieta szef. Ja czekam do konca 3 miesiaca i dopiero powiem szefowej. Boje sie jak zareaguje :-\
Mój szef jest bardzo w porządku. Z resztą ma 3 letnią wnuczkę, więc wie o co chodzi

Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
Wyszłam od lekarza, powiedział ze to między 6-8 t, akcji serduszka jeszcze nie ma ale mam się nie martwić, i oczywiście skierowanie na badania grupa krwi, kula, HIV i cos chyba jeszcze. Krewka puv obrana, wyniki w pt, wizyta za 2 tyg
zdjęcie wysepilam
następnym razem zobaczysz i usłyszysz serduszko
Ja też wybieram się w piatek na wyniki. Miałam iść w przyszłym tygodniu, ale połozna mówiła, że na jeden wynik czeka się 2 tygodnie, a robią go tylko raz w tygodniu, więc pójdę wczesniej.

Cytat:
Mako
Tez bardzo nie chcemy sie chwalic
Ale brat powiedzial zonie (mieszkaja obok mnie) i juz pewne ze cala wies i 3 obok beda wiedziec...
taaa, uwielbiam takich ludzi.

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Ja bardzo podobnie, czekałam wczoraj specjalnie na wizytę żeby móc w końcu powiedzieć tylko dziadkom, ale z tej radości wygadałam się jeszcze koleżance. Mimo, że chciałam tą wiadomość trzymać tylko dla nas do 12 tyg. ehhh co ma być to będzie, a ja naprawdę tak się cieszę, że mogłabym każdej osobie, którą spotykam się wygadać.

Co do mdłości - to u mnie NIC. Zero czegokolwiek tylko nie na wszystko mam smak tak jak kiedyś - mogę codziennie pić sok pomarańczowy - litrami oraz wszystko czuję mocniej, każdy zapach, prawie jak kot lub pieseł
ja tez powiedziałam koleżance w pracy, bo miałyśmy jechac na szkolenie, a plamiłam wtedy i wolałam nie ryzykować więc jej powiedziałam.
OOOO sok pomaranczowy -kupiliśmy wczoraj sok dr witt bo musieliśmy coś dobrac zeby zapłacić karta i wypiłam buł butelki

Cytat:
Napisane przez Pandorcia84 Pokaż wiadomość
Mako u mnie to już 8 tydzień

a na ostatniej wizycie ile mm miała fasolinka?

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciąży nie chciałam mówić do końca 12 tc, ale postanowiliśmy powiedzieć rodzicom z zastrzeżeniem żeby nikomu nie mówili, no i oczywiście teściowa się wygadała... Teraz już nie robimy tajemnicy w rodzinie... W pracy nie mówię, bo nie chcę żeby wiedzieli... Jak będzie widać to wtedy powiem (albo jak będę szła na zwolnienie, w zależności od tego co wcześniej nastąpi )
Smutne jest to, że w pracy to jest tak stresująca rozmowa. Dla mnie też to będzie stresujące...

Co do objawów, to ja tylko czuję "dyskomfort" w żołądku i nie mam mocy Wieczorem już jestem tak zmęczona że myślę tylko o tym żeby iść spać...
W poprzedniej ciąży było podobnie. Po 3 miesiącu miałam bardziej dokuczliwe objawy przynajmniej wiem czego się spodziewać...
qrcze własnie sama nie wiem dlaczego sie stresowałam. mam szefa w porządku, ale to nowa sytuacja dla mnie więc się stresowałam.
Jeszcze torche i miną nam wszystkie "dyskomforty"

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość

Cytat:
W ciąży zaleca się picie wody o niskiej zawartości sodu Duża ilość sodu podnosi ciśnienie i powoduje zatrzymanie wody w organizmie i obrzęki
ja piję biedronkową albo kranówę przegotowaną

Jestem dziś nie do zycia. W pracy zimno, siedze w bluzie, na dworze upał. Spać mi sie chce, nie mam siły na nic i muli mnie głowa i pobolewa podbrzusze
Sorrki, mam dziś dzień narzekania.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 12:11   #934
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
TOMORROW ja swoją pierwszą wizytę mam w 7 t 3d..... ciekawe co będzie. Czekam do poniedziałku
ja we wtorek

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
mi wg usg właśnie tak wyszło, że to 6t6d c i serduszko biło wyraźnie
Cytat:
Napisane przez kosta6 Pokaż wiadomość
Ja miałam wczoraj 6t6d na usg widać i słychać było serduszko Bąbelka
oby tak było...

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak na szybko. Byłam u lekarza generalnie jest niby wszystko na swoim miejscu natomiast nic jeszcze nie widać. Jest tak jakąś mała biała plamka ale dopiero jak usłyszę serce to będę spokojna. Mam 5 tydzień . Kazał mi przyjść w przyszły czwartek. Myślicie że już będzie słychać? Jestem Nie pocieszenia bo myślałam że jużssię dowiem czy jajo nie jest puste a tu jeszcze półtora tygodnia czekania.
jak ja miałam puste jajo, to ten pęcherzyk od samego początku był o połowę za mały, w 6t4d miał 0,6 cm

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Dziwczęta przyszłe mamusie-można w ciązy używać dezodorantów typu etiaxil,antidral? wiem,że podczas karmienia nie używałam bo sie bałam,że za blisko piersi sa pachy i sie coś przedostanie do mleka
ja bym dmuchała na zimne, różne są opinie o tych związkach glinu

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
mąż okolo 19.00 zjadł kabanosa zaraz obok mnie i juz mnie mdliło az zasnęłam
mój też zjadł na wieczór kabanosa...i dostał biegunki

Cytat:
Napisane przez Leseratte Pokaż wiadomość
Wreszcie się dodzwoniłam. Lekarz powiedział, że ryzyko jest i że moj mąż nie powinien w ogóle jeźdźić do szpitala (odwiedza ojca chorego na wirusowe zapalenia opon mózgowch).Pytałam, czy mam przyjechać na wizytę, a on powiedział, że tego się nie leczy i już mogło się coś stać.Cały czas płaczę, jestem zrozpaczona. teraz mogę tylko się modlić.
dziewczyny mają rację, zamartwianie się na zapas nic nie da, a może zaszkodzić

Cytat:
.
OOOO sok pomaranczowy -kupiliśmy wczoraj sok dr witt bo musieliśmy coś dobrac zeby zapłacić karta i wypiłam pół butelki
ja mam ciągle okropną ochotę na jabłka, a nigdy ich nie jadłam specjalnie
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 12:27   #935
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

tomorrow heh a ja pożerałam codziennie owsiankę,a teraz patrzeć na nią nie mogę

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-05-21, 12:43   #936
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
O podniesienie cisnienia u mnie to nawet wskazane
Moje cisnienie to 90/60

Siostra mnie zapytala czy jestem przygotowana ze 2 ciaze tez moze sie nie udac
Przemilcze!
Stary 2014-05-21, 12:48   #937
alb
Zadomowienie

Cytat:
Moje cisnienie to 90/60

Przemilcze!
Ja też normalnie mam niskie - podobnie jak Ty, ale w ciąży mi się podnosi do bardziej "normalnego" ok. 110/70. I puls jak normalnie mam ok. 60-65 to teraz mam 70-80 spoczynkowy...
A co do pytania siostry to szkoda słów... Zamiast podtrzymywać na duchu to takie głupie komentarze, jak byśmy miały za mało zmartwień i obaw...
Stary 2014-05-21, 12:51   #938
allgoodthings
Zadomowienie

TOMORROW Dobrze, że owoce zaopatrzysz się w witaminki. Ja to nie mogę patrzeć na obiady, czekoladę, ciasta i słodkie bułki ale już lody... hmmm mogę jeść i jeść. owoce i świeże warzywa też jak najbardziej.
Nie mogłam schudnąć kilku kg a wystarczyło zajść w ciążę. O ja głupia, że wcześniej na to nie wpadłam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez allgoodthings
Czas edycji: 2014-05-21 o 12:52
allgoodthings jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 12:53   #939
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też normalnie mam niskie - podobnie jak Ty, ale w ciąży mi się podnosi do bardziej "normalnego" ok. 110/70. I puls jak normalnie mam ok. 60-65 to teraz mam 70-80 spoczynkowy...
A co do pytania siostry to szkoda słów... Zamiast podtrzymywać na duchu to takie głupie komentarze, jak byśmy miały za mało zmartwień i obaw...
Ale w sumie przy moim niskim czuje sie ok wiec spoko
Moze akurat w ciazy bede miec wyzsze nawet nie mierzylam

No i jak by nie bylo teraz siedze i sie martwie czy napewno bedzie okszkoda gadac...
Stary 2014-05-21, 12:57   #940
Lili9999
Raczkowanie

a mnie okropnie męczą problemy z trawieniem i przemianą materii, pod wieczór chodzę z brzuchem jak balon i dosłownie rozdziera mnie od środka czy wy też tak macie?
Lili9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 12:59   #941
sjero
Raczkowanie

ehh, te smaki właśnie wypiłam kefir i zagryzam marchewkami
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 13:00   #942
alb
Zadomowienie

Cytat:
Ale w sumie przy moim niskim czuje sie ok wiec spoko
Moze akurat w ciazy bede miec wyzsze nawet nie mierzylam

No i jak by nie bylo teraz siedze i sie martwie czy napewno bedzie okszkoda gadac...
Ja czasem miałam tak, że miałam wysoki puls przy bardzo niskim ciśnieniu i wtedy się czułam najgorzej... Teraz przy tym wysokim jak na mnie pulsie też się nie czuję zbyt dobrze, bo czuję kołatanie serca i czuje się tak jak bym była mocno zestresowana...
Stary 2014-05-21, 13:11   #943
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili9999 Pokaż wiadomość
a mnie okropnie męczą problemy z trawieniem i przemianą materii, pod wieczór chodzę z brzuchem jak balon i dosłownie rozdziera mnie od środka czy wy też tak macie?
Mam tak samo. Przed pójściem do wc zaczyna boleć mnie podbrzusze i pulsuje aż na plecy. W sumie codziennie korzystam z wc, ale problem jest. Zapomniałam powiedzieć o tym gin. :/ może po prostu jelita mają coraz mniej miejsca i to źle wpływa na ich pracę. Ewentunie jeszcze witaminy, które biorę (femibion) albo duphaston.

Stary 2014-05-21, 13:11   #944
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Ojj tak, dotychczas wystarczyło, żebym ograniczała czekoladę... Teraz na słodycze patrzeć nie mogę, piję mnóstwo wody, a męczę się z tym niesamowicie!
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 13:26   #945
Lili9999
Raczkowanie

takie dolegliwości to ponoć norma ale u mnie po południu się tak nasilają że już koło 18 nie mam sił na nic i nadaję się tylko do łóżka...
Lili9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 13:53   #946
Pandorcia84
Raczkowanie

Mako to było chyba 7 mm wcześniej

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Pandorcia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 14:04   #947
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 2 kg więcej nie wiem dlaczego, bo jem normalnie.

qrcze tez jestem ciągle głodna. nawet jak jest mi niedobrze i czuję się przejedzona, to i tak mi burczy w brzuchu
oczywiscie staram sie nie jesc ciagle, ale to uczucie głodu jest dobijające

na pewno wszystko będzie dobrze
kurde u mnie też na plusie, a na dodatek żarcie zaczyna się popołudniu Więc witaj w klubie.
Cytat:
o matko, dlaczego tak powiedziała?

super, że szef tak zareagował
Ale niedobrze, że źle się czujesz
za serduszko

cudownie a który to tydzień?

oby szybko przeszło

ja zjadłam kanapke a dalej burczy mi w brzuchu hehe.

Powiedziałam dziś szefowi o ciązy. Nie wiem dlaczego się stresowałam, aż się cała trzęsłam. Ale ucieszył się bardzo, pogratulował i kazał na siebie uważać "bo teraz pani musi uważać na dwie osoby".
Poprosiłam też zeby jeszcze nikomu w pracy nie mówił, i w domu dzieciakom (bo znam się dobrze z jego dziecmi) ze jak się skończy 3 miesiąć to będziemy się chwalic hehe.

A wczoraj mnie mąz trochę wkurzył.
Okazało się, że powiedział chłopakom w pracy ze spodziewamy się dzidziusia. niby nic złego, ale ustaliliśmy, że jescze jest wczesnie i czekamy do końca 13 tygodnia. A on nie wytrzymał
No ale nie denerwuje się, bo przeciez i tak już nic z tym nie zrobi.

Urodzinki się udały.Zrobiłam mężowi niespodziankę, bo nie spodziewał się mnie w domu (ja pracuje godzine dłużej niż On). Dostał kubek Real Mardyt, a po obiedzie pyszny deser - owoce w czekoladzie.
A po południu poszliśmy na spacer (i grzało słońce) i dziś jestem cała w czerwone kropki i oczy mnie swędzą nieziemsko
chyba zostane wampirem i będę wychodziła w nocy
super, że szef w porządku A mężowi się nie dziw, cieszy się chłopak U nas też mimowolnie wyszło trochę dalej, ale to w sumie najbliższe osoby, reszta się dowie, jak będzie widać.
Jakieś uczulenie dostałaś??
Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
Wyszłam od lekarza, powiedział ze to między 6-8 t, akcji serduszka jeszcze nie ma ale mam się nie martwić, i oczywiście skierowanie na badania grupa krwi, kula, HIV i cos chyba jeszcze. Krewka puv obrana, wyniki w pt, wizyta za 2 tyg
zdjęcie wysepilam

Cytat:
Ja w pierwszej ciąży nie chciałam mówić do końca 12 tc, ale postanowiliśmy powiedzieć rodzicom z zastrzeżeniem żeby nikomu nie mówili, no i oczywiście teściowa się wygadała... Teraz już nie robimy tajemnicy w rodzinie... W pracy nie mówię, bo nie chcę żeby wiedzieli... Jak będzie widać to wtedy powiem (albo jak będę szła na zwolnienie, w zależności od tego co wcześniej nastąpi )
Smutne jest to, że w pracy to jest tak stresująca rozmowa. Dla mnie też to będzie stresujące...

Co do objawów, to ja tylko czuję "dyskomfort" w żołądku i nie mam mocy Wieczorem już jestem tak zmęczona że myślę tylko o tym żeby iść spać...
W poprzedniej ciąży było podobnie. Po 3 miesiącu miałam bardziej dokuczliwe objawy przynajmniej wiem czego się spodziewać...
dasz radę

Cytat:
Mój szef jest bardzo w porządku. Z resztą ma 3 letnią wnuczkę, więc wie o co chodzi

następnym razem zobaczysz i usłyszysz serduszko
Ja też wybieram się w piatek na wyniki. Miałam iść w przyszłym tygodniu, ale połozna mówiła, że na jeden wynik czeka się 2 tygodnie, a robią go tylko raz w tygodniu, więc pójdę wczesniej.

taaa, uwielbiam takich ludzi.

ja tez powiedziałam koleżance w pracy, bo miałyśmy jechac na szkolenie, a plamiłam wtedy i wolałam nie ryzykować więc jej powiedziałam.
OOOO sok pomaranczowy -kupiliśmy wczoraj sok dr witt bo musieliśmy coś dobrac zeby zapłacić karta i wypiłam buł butelki

a na ostatniej wizycie ile mm miała fasolinka?

qrcze własnie sama nie wiem dlaczego sie stresowałam. mam szefa w porządku, ale to nowa sytuacja dla mnie więc się stresowałam.
Jeszcze torche i miną nam wszystkie "dyskomforty"

ja piję biedronkową albo kranówę przegotowaną

Jestem dziś nie do zycia. W pracy zimno, siedze w bluzie, na dworze upał. Spać mi sie chce, nie mam siły na nic i muli mnie głowa i pobolewa podbrzusze
Sorrki, mam dziś dzień narzekania.
sok pomarańczowy

Narzekaj, narzekaj
Cytat:
Moje cisnienie to 90/60

Przemilcze!
Może palnęła i nie pomyślała co Będzie ok!!

Mi córcia usnęła na popołudniową drzemkę, ale pewnie zaraz wstanie a ja bez sił...
Stary 2014-05-21, 14:48   #948
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czasem miałam tak, że miałam wysoki puls przy bardzo niskim ciśnieniu i wtedy się czułam najgorzej... Teraz przy tym wysokim jak na mnie pulsie też się nie czuję zbyt dobrze, bo czuję kołatanie serca i czuje się tak jak bym była mocno zestresowana...
Ja ostatnio jak bylam chora mialam male cisnienie a puls ponad stowe myslalam ze wykorkuje

[QUOTE=allgoodthings;46552 081]Mam tak samo. Przed pójściem do wc zaczyna boleć mnie podbrzusze i pulsuje aż na plecy. W sumie codziennie korzystam z wc, ale problem jest. Zapomniałam powiedzieć o tym gin. :/ może po prostu jelita mają coraz mniej miejsca i to źle wpływa na ich pracę. Ewentunie jeszcze witaminy, które biorę (femibion) albo duphaston.
O to bierzemy to samo
I jedno i drugie
Stary 2014-05-21, 14:51   #949
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
ja też im dalej w dzień, tym gorzej
do pracy jadę w zapiętej kurtce, ale wracam już w rozpiętej, bo mnie ciśnie okropnie
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 15:18   #950
Emi279
Raczkowanie

GG do Emi279

Witam Was! Melduje że u mnie nic nowego:
-mdłości cały dzień-z przerwą na jedzenie a głodna jestem cały czas,
- wizyta u gina 02.06 wiec niemam o czym pisać
- bywam upierdliwa jak przysłowiowa kobieta w ciąży
-w pracy nic nie wiedzą ale jak mnie wkurzą to sie dowiedzą
Także stara bida . Podczytuję Was, a ze niemam o czym pisać to będę meldować co jakiś czas że żyję może po 02.06 podziele sie niusami.
Acha, lekarz sie zdziwi jak mnie zobaczy bo 2 miesiące temu robił mi badania hormonalne czy czasem nie mam czegoś rozstrojonego, potem wysłał mego męża na badania bo stwierdził ze to u niego tkwi przyczyna że nie moge zajść w ciąże . Powiem lekarzowi że mąż sie zestresował że ma iść sie leczyć i sie zmobilizował -hihi. Pozdrawiam Was serdecznie
Ps. Pierwsza ciąża nie dała mi sie tak we znaki z mdłościami ale teraz to już masakra.
Całuje Was wszystkie-pa
Emi279 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 18:23   #951
misia332
Zakorzenienie

Hej.

Ja też zyję, ale z 6 miesięcznym szkrabem, za dużo czasu nie ma. Co bedzie jak będę miała dwójkę...

Ale byłam dzisiaj na wizycie prywatnie, serducho wali mojemu robaczkowi. Teraz musze sie umówić do położnej.

Termin porodu wychodzi na 10.01. Pan doktor powiedział, że mam mówić, że miałam bardzo szybki poród, żeby mnie badali już w ostatnim miesiącu ciąży.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 18:27   #952
Vic87
Rozeznanie

Ja dzisiaj znowu zdycham. Męczy mnie ten upał niesamowicie, a do tego boli głowa i cały dzień mnie mdli, czy jem czy nie

Tak miałam ochotę na truskawki, a kiedy pojechali mi po nie i okazało się, że już nie ma, to aż mi się płakać zachciało

Vic87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 19:38   #953
ellyunia
Wtajemniczenie

U mnie sytuacja się ustabilizowała- plamienie ustały ale czuje sie fatalnie, drugi dzień jest gorąco, głowa mi pęka i od kiedy po południu przegapiłam porę "karmienia" mdli mnie i mam kluchę w gardle
Jutro muszę się zebrać w końcu na badania- nie wiem jak ja dam radę na czczo jechac do laboratorium

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:29   #954
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
U mnie sytuacja się ustabilizowała- plamienie ustały ale czuje sie fatalnie, drugi dzień jest gorąco, głowa mi pęka i od kiedy po południu przegapiłam porę "karmienia" mdli mnie i mam kluchę w gardle
Jutro muszę się zebrać w końcu na badania- nie wiem jak ja dam radę na czczo jechac do laboratorium
Super ze plamienia ustaly u mnie tez odpukac spokoj
Dziewczyny co dopiero bedzie jak bedziemy w bardziej zaawansowanej ciazy i beda upaly? Przeciez sie skonczymy
Stary 2014-05-21, 21:02   #955
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Super ze plamienia ustaly u mnie tez odpukac spokoj
Dziewczyny co dopiero bedzie jak bedziemy w bardziej zaawansowanej ciazy i beda upaly? Przeciez sie skonczymy
nam wypadnie II trymestr w lato i jest to najlepszy okres ciązy,
cuda wianki z sie powinny skończyć,ciąża oswojona i zaakceptowana,
brzuszek jeszcze mały na tyle że jest w co sie ubrać i często energii przybywa.
Z tego co pamiętam,to najgorzej wspominam początek ciązy od 2msca(dowiedziałam sie o poprzedniej ciązy w okolo 8tyg ciązy-miałam okres ktorego nie powinnam mieć) i chwile potem miałam mdłości przez okolo 6tyg i bylo cięzko,potem ostatni miesiąc był cięzki bo i juz waga swoje robi,cisnienie mi skakało i juz ogolnie ma sie serdecznie dość,a najlepsze czyli poród i opieka nad noworodkiem przed nami
to tak gwoli pocieszenia,byleby do 12tygodnia.
Jutro mam spotkanie z położna
dziś mi odwołali wizyte u dentysty 30min przed jak juz wchodziłam do budynku,zapisała mnie na jutro godzine po położnej,a wiem,ze to spotkanie może potrwać 1,5h 3mce czekałam na te wizyte
ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło,podeszłam do polskiej piekarni kupiłam pąćzki z budyniem i polski chleb i tak na nim jade cały dzien masakra jak mnie muli,rano miałam cięzki poranek az mąz miał mnie zawieśc ale jakos wypiłam mięte zjadłam migdały i dało rade

Dzięki za odpowiedzi w sprawie dezodorantu
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 21:03   #956
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Hej.

Ja też zyję, ale z 6 miesięcznym szkrabem, za dużo czasu nie ma. Co bedzie jak będę miała dwójkę...

Ale byłam dzisiaj na wizycie prywatnie, serducho wali mojemu robaczkowi. Teraz musze sie umówić do położnej.

Termin porodu wychodzi na 10.01. Pan doktor powiedział, że mam mówić, że miałam bardzo szybki poród, żeby mnie badali już w ostatnim miesiącu ciąży.
za serduszko. Coś o zajętym czasie wiem Zazdroszczę tak strasznie szybkiego porodu
Cytat:
Napisane przez Vic87 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj znowu zdycham. Męczy mnie ten upał niesamowicie, a do tego boli głowa i cały dzień mnie mdli, czy jem czy nie

Tak miałam ochotę na truskawki, a kiedy pojechali mi po nie i okazało się, że już nie ma, to aż mi się płakać zachciało
kurcze jak ja bym zjadła....

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
super, że po plamieniach
Stary 2014-05-21, 21:06   #957
misia332
Zakorzenienie

chcecie opis przeczytać porodu ?

Masakra jak to szybko było.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:37   #958
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

allgood qrcze ja też coś nie moge słodkiego. Kiedyś mogłam spokojnie jeśc batoniki, czekoladki, a teraz bardziej na słone mnie ciągnie
ale loooody jem codziennie takie wodne najlepiej
lili ja niestety mam tak samo. rano mam płaski brzuch, po pracy okrągły, a wieczorem ogromny :wow:
akrolowa u mnie zawsze było ciężko z toaletą, a teraz to już w ogóle
pandorcia to pięknie rosnie
nuna ja jestem głodna cały dzień 2 godziny temu zjadłam śniadanie i już mi w brzuchu burczy.
Jestem alergikiem i alergolog odstawia mi leki przynajmniej do połowy ciązy. moge wziąć sporadycznie jak jest bardzo źle, a tak to wapno 2 razy dziennie.
emi oby dolegliwości szybko ustąpiły i czekamy w takim razie do 2 czerwca
misia podziwiam Cię
ellyunia super, że plamienia ustąpiły, ale niedobrze, że reszta dolegliwości została
dałaś radę na czczo? Ja jutro ide rano do laboratorium i już się boję generalnie nie wychodze z domu bez śniadania, więc pewnie jak tylko wyjdę z przychodni to coś zjem.
ewka też się boję upałów, ale przynajmniej będziemy w połowie, a nie pod koniec. Myślę, że III trymestr latem jest gorszy niż II
katerina tak własnie sobie wyobrażałam lato w II trymestrze
jak po wizytach?

Ledwo dziś wstałam najchętniej to bym z łózka nie wychodziła. Albo wzięła tydzień urlopu i przespała cały tydzień heh.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-05-22, 08:44   #959
simonee
Zakorzenienie

Dziewczyny jest mały postęp w samopoczuciu wczoraj nie wymiotowałam i dziś też jeszcze nie, mdłości są słabsze i jestem bardziej ożywiona i to jest bardzo pozytywne
Stary 2014-05-22, 08:58   #960
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest mały postęp w samopoczuciu wczoraj nie wymiotowałam i dziś też jeszcze nie, mdłości są słabsze i jestem bardziej ożywiona i to jest bardzo pozytywne
to dobrze

Leoś 29.12.2014 
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości