|
|
#931 |
|
Buc
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
najlepsza woda ever (albo muszynianka). ![]() popołudniowe mdłości przerodziły się już jednak w poranne. hell yeah. ale sama nie wiem czy to nie wina kawy.
|
#932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duża ilość sodu podnosi ciśnienie i powoduje zatrzymanie wody w organizmie i obrzęki
|
|
|
|
|
#933 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też wybieram się w piatek na wyniki. Miałam iść w przyszłym tygodniu, ale połozna mówiła, że na jeden wynik czeka się 2 tygodnie, a robią go tylko raz w tygodniu, więc pójdę wczesniej. Cytat:
Cytat:
OOOO sok pomaranczowy -kupiliśmy wczoraj sok dr witt bo musieliśmy coś dobrac zeby zapłacić karta i wypiłam buł butelki ![]() ![]() a na ostatniej wizycie ile mm miała fasolinka? Cytat:
Jeszcze torche i miną nam wszystkie "dyskomforty" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem dziś nie do zycia. W pracy zimno, siedze w bluzie, na dworze upał. Spać mi sie chce, nie mam siły na nic i muli mnie głowa i pobolewa podbrzusze Sorrki, mam dziś dzień narzekania.
|
|
#934 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby tak było... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam ciągle okropną ochotę na jabłka, a nigdy ich nie jadłam specjalnie |
|||||
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
tomorrow heh a ja pożerałam codziennie owsiankę,a teraz patrzeć na nią nie mogę
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje cisnienie to 90/60 ![]() Siostra mnie zapytala czy jestem przygotowana ze 2 ciaze tez moze sie nie udac Przemilcze!
|
|
#937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do pytania siostry to szkoda słów... Zamiast podtrzymywać na duchu to takie głupie komentarze, jak byśmy miały za mało zmartwień i obaw... |
|
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
TOMORROW Dobrze, że owoce
zaopatrzysz się w witaminki. Ja to nie mogę patrzeć na obiady, czekoladę, ciasta i słodkie bułki ale już lody... hmmm mogę jeść i jeść. owoce i świeże warzywa też jak najbardziej. Nie mogłam schudnąć kilku kg a wystarczyło zajść w ciążę. O ja głupia, że wcześniej na to nie wpadłam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
38t5d Edytowane przez allgoodthings Czas edycji: 2014-05-21 o 12:52 |
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze akurat w ciazy bede miec wyzsze nawet nie mierzylam ![]() No i jak by nie bylo teraz siedze i sie martwie czy napewno bedzie ok
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
a mnie okropnie męczą problemy z trawieniem i przemianą materii, pod wieczór chodzę z brzuchem jak balon i dosłownie rozdziera mnie od środka
czy wy też tak macie?
|
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
ehh, te smaki
właśnie wypiłam kefir i zagryzam marchewkami
|
|
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
Ja czasem miałam tak, że miałam wysoki puls przy bardzo niskim ciśnieniu i wtedy się czułam najgorzej... Teraz przy tym wysokim jak na mnie pulsie też się nie czuję zbyt dobrze, bo czuję kołatanie serca i czuje się tak jak bym była mocno zestresowana...
|
|
|
|
#943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
Ojj tak, dotychczas wystarczyło, żebym ograniczała czekoladę... Teraz na słodycze patrzeć nie mogę, piję mnóstwo wody, a męczę się z tym niesamowicie!
|
|
|
|
#945 |
|
Raczkowanie
|
takie dolegliwości to ponoć norma ale u mnie po południu się tak nasilają że już koło 18 nie mam sił na nic i nadaję się tylko do łóżka...
|
|
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
Mako to było chyba 7 mm wcześniej
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#947 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas też mimowolnie wyszło trochę dalej, ale to w sumie najbliższe osoby, reszta się dowie, jak będzie widać.Jakieś uczulenie dostałaś?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Narzekaj, narzekaj Cytat:
Mi córcia usnęła na popołudniową drzemkę, ale pewnie zaraz wstanie a ja bez sił...
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=allgoodthings;46552 081]Mam tak samo. Przed pójściem do wc zaczyna boleć mnie podbrzusze i pulsuje aż na plecy. W sumie codziennie korzystam z wc, ale problem jest. Zapomniałam powiedzieć o tym gin. :/ może po prostu jelita mają coraz mniej miejsca i to źle wpływa na ich pracę. Ewentunie jeszcze witaminy, które biorę (femibion) albo duphaston. O to bierzemy to samo ![]() I jedno i drugie
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do pracy jadę w zapiętej kurtce, ale wracam już w rozpiętej, bo mnie ciśnie okropnie |
|
|
|
|
#950 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was! Melduje że u mnie nic nowego:
-mdłości cały dzień-z przerwą na jedzenie a głodna jestem cały czas, - wizyta u gina 02.06 wiec niemam o czym pisać - bywam upierdliwa jak przysłowiowa kobieta w ciąży -w pracy nic nie wiedzą ale jak mnie wkurzą to sie dowiedzą ![]() Także stara bida . Podczytuję Was, a ze niemam o czym pisać to będę meldować co jakiś czas że żyję może po 02.06 podziele sie niusami.Acha, lekarz sie zdziwi jak mnie zobaczy bo 2 miesiące temu robił mi badania hormonalne czy czasem nie mam czegoś rozstrojonego, potem wysłał mego męża na badania bo stwierdził ze to u niego tkwi przyczyna że nie moge zajść w ciąże . Powiem lekarzowi że mąż sie zestresował że ma iść sie leczyć i sie zmobilizował -hihi. Pozdrawiam Was serdeczniePs. Pierwsza ciąża nie dała mi sie tak we znaki z mdłościami ale teraz to już masakra. Całuje Was wszystkie-pa |
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja też zyję, ale z 6 miesięcznym szkrabem, za dużo czasu nie ma. Co bedzie jak będę miała dwójkę... Ale byłam dzisiaj na wizycie prywatnie, serducho wali mojemu robaczkowi. Teraz musze sie umówić do położnej. Termin porodu wychodzi na 10.01. Pan doktor powiedział, że mam mówić, że miałam bardzo szybki poród, żeby mnie badali już w ostatnim miesiącu ciąży.
|
#952 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj znowu zdycham. Męczy mnie ten upał niesamowicie, a do tego boli głowa i cały dzień mnie mdli, czy jem czy nie
Tak miałam ochotę na truskawki, a kiedy pojechali mi po nie i okazało się, że już nie ma, to aż mi się płakać zachciało
|
|
|
|
#953 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie sytuacja się ustabilizowała- plamienie ustały
ale czuje sie fatalnie, drugi dzień jest gorąco, głowa mi pęka i od kiedy po południu przegapiłam porę "karmienia" mdli mnie i mam kluchę w gardleJutro muszę się zebrać w końcu na badania- nie wiem jak ja dam radę na czczo jechac do laboratorium ![]()
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny co dopiero bedzie jak bedziemy w bardziej zaawansowanej ciazy i beda upaly? Przeciez sie skonczymy
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cuda wianki z sie powinny skończyć,ciąża oswojona i zaakceptowana,brzuszek jeszcze mały na tyle że jest w co sie ubrać i często energii przybywa. Z tego co pamiętam,to najgorzej wspominam początek ciązy od 2msca(dowiedziałam sie o poprzedniej ciązy w okolo 8tyg ciązy-miałam okres ktorego nie powinnam mieć) i chwile potem miałam mdłości przez okolo 6tyg i bylo cięzko,potem ostatni miesiąc był cięzki bo i juz waga swoje robi,cisnienie mi skakało i juz ogolnie ma sie serdecznie dość,a najlepsze czyli poród i opieka nad noworodkiem przed nami ![]() to tak gwoli pocieszenia,byleby do 12tygodnia. Jutro mam spotkanie z położna dziś mi odwołali wizyte u dentysty 30min przed jak juz wchodziłam do budynku,zapisała mnie na jutro godzine po położnej,a wiem,ze to spotkanie może potrwać 1,5h ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło,podeszłam do polskiej piekarni kupiłam pąćzki z budyniem i polski chleb i tak na nim jade cały dzien Dzięki za odpowiedzi w sprawie dezodorantu |
|
|
|
|
#956 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za serduszko. Coś o zajętym czasie wiem Zazdroszczę tak strasznie szybkiego porodu![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
chcecie opis przeczytać porodu ?
Masakra jak to szybko było.
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
allgood qrcze ja też coś nie moge słodkiego. Kiedyś mogłam spokojnie jeśc batoniki, czekoladki, a teraz bardziej na słone mnie ciągnie
![]() ale loooody jem codziennie takie wodne najlepiej ![]() lili ja niestety mam tak samo. rano mam płaski brzuch, po pracy okrągły, a wieczorem ogromny :wow: akrolowa u mnie zawsze było ciężko z toaletą, a teraz to już w ogóle ![]() pandorcia to pięknie rosnie ![]() nuna ja jestem głodna cały dzień Jestem alergikiem i alergolog odstawia mi leki przynajmniej do połowy ciązy. moge wziąć sporadycznie jak jest bardzo źle, a tak to wapno 2 razy dziennie. emi oby dolegliwości szybko ustąpiły i czekamy w takim razie do 2 czerwca ![]() misia podziwiam Cię ![]() ellyunia super, że plamienia ustąpiły, ale niedobrze, że reszta dolegliwości została ![]() dałaś radę na czczo? Ja jutro ide rano do laboratorium i już się boję generalnie nie wychodze z domu bez śniadania, więc pewnie jak tylko wyjdę z przychodni to coś zjem.ewka też się boję upałów, ale przynajmniej będziemy w połowie, a nie pod koniec. Myślę, że III trymestr latem jest gorszy niż II ![]() katerina tak własnie sobie wyobrażałam lato w II trymestrze ![]() jak po wizytach? Ledwo dziś wstałam
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
jest mały postęp w samopoczuciu wczoraj nie wymiotowałam i dziś też jeszcze nie, mdłości są słabsze i jestem bardziej ożywiona i to jest bardzo pozytywne
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

ale sama nie wiem czy to nie wina kawy.

Duża ilość sodu podnosi ciśnienie i powoduje zatrzymanie wody w organizmie i obrzęki

za serduszko