![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
U nas drzemki w miarę regularne, o 10, 13 i 17, a pomiędzy 19-20 juz kładziemy na noc i spi do 6.
Bebe ekspozycja na gluten przy kp dwa miesiące. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Elu z krowim u nas tak, chociaż ostatnio ciagle badają temat i nie wiem czy sie nie zmieni, ze mm do 2 roku życia zanim nasze dzieci skończą rok ![]() U mnie jeszcze nie zmieniono zaleceń. Z Antosiem z uwagi na egzeme ciągnęłam na mm do dwóch lat i czesto mi sie dziwili ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
śliczne foty wklejacie, miskowej też niczego nie brakuje. ![]() a mówię tak, bo widziałam wczoraj na fb zdjęcia z sesji, za którą moja znajoma zapłaciła 100zł, a zdjęcia są technicznie tak fatalne, że nawet ja - laik fotograficzny widzę to gołym okiem. laska mogła mieć sesję za darmo u mojego małża, który dopiero się uczy, to stwierdziła, ze poszuka kogoś, kto ma strój myszki Minnie i jakies śmieszne czapeczki. i co się okazuje - koles stroju nie miał, za to miał aż jedną czapkę i opaskę. żenua. tylko się niepotrzebnie wnerwiłam. ![]() tak przy okazji dziewczyny - ile płacicie za Wasze sesje? pytam, żeby małż wiedział jakie ludzie mają cenniki. i na koniec tak trochę hurtem polecę - trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki, za poprawę oczek, za rehabilitację i za lepsze apetyty na mamuśkowe dania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Elu wynika to z tego, ze po roku dziecko ma juz jesc normalne posiłki i z tego czerpać kcal i inne dobra, a mleko ma byc tyko dodatkiem do posiłków.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#934 | ||
Zakorzenienie
|
O to jak się zmieni to daj znać, bo u nas się nie zmieni nic.
Właśnie sprawdziłam, że mleko 2 jest tańsze o 30 gr od 1 więc zostaje przy 2 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() A może mąż chce poćwiczyć na mojej Oli za darmo ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Zdjęcia wątkowych maluszków poglądam jak siądę do kompa, stad tez nic nie pisze na ten temat, ale z pewnością sa śliczne
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Elu producenci chcą zarobić przecież ![]() U nas mleko normalne drogie, a Antos duzo pił i pije nadal, to mm wychodziło mi taniej na miesiąc :haha: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#936 |
Zakorzenienie
|
a dojedziesz do Kwa? bo ja nawet nie wiem, w którą stronę Twoje Lędziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
przy mm 3 Na 1szej stronie tygrysek umieściła link do ekspozycji glutenowej ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#938 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobre pytanie
![]() My ekspozycję kończymy za dwa tygodnie. Wtedy będą gotować Frankowi manne jako posiłek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#939 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma reguły, czasem robi sobie 2-3 drzemki 10-20minutowe w ciągu dnia, czasem śpi 1,5h. Jednie to wiem kiedy jest śpiąca bo jęczy, stęka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Raczkowanie
|
hej;* my w tamtym tyg po szczepieniu, hanka wydzierała się tym razem tylko na cały lublin, wiec nie było źle;p
mariola co do mm to identyczne zdanie co ty ma moja mama. co prawda ona jest anastezjologiem, ale odkąd urodziła się hanka codziennie czyta i czyta i czyta i spokojnie mogłaby być pediatrą już ;D właśnie o mm1 i 2 miałam telefon w zeszłym tyg ;D jak jej powiem, ze napisałaś to samo, to już wiem co usłysze :'aaaaa widzisz! mówiłam ci, że mamusi trzeba się słuchać!' ![]() co do rozszerzania diety, to też myślałam nad blw. ale my na mm i musieliśmy zacząć miesiąc temu jak hania jeszcze nie siedziała. nwet się zapisałąm do grupy blw na facebooku. iiii jak tam zobaczyłąm te cudne dzieciaczki co sobie jedzą same i ten cuuudny bałagan, który jest dosłownie WSZEDZIE, to przy moim bałaganiarstwie dawno byśmy zarośli brudem. my zaczeliśmy od marchewki, marchewki z iemniakiem, potem jałko i banan, ale hanka zdecydowanie woli warzywka. pola mała ma 3 drzemki: koło 9 45-60 min, potem kolo 12 to samo no i 15-16 1,5-2h mariolasl brak procedur mnie rozwala i irytuje. ja jak spytałam mojej pediatry o rozszerzanie diety, to usłyszałam 'zrobi pani jak pani uważa' ![]() mam pytanie: hani, jak sięmocno denerwuje albo bardzo cieszy, trzęsię się główka i rączki przez kilka sekund. macie tak? uważacie, że powinnam się zaczząć martwić i pójść z małą do jakiegoś neurologa?
#941 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- niezapominajka- ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Ja nie płacę od sesji tylko od zdjęcia wywołanego. Mogę sobie wywołać 10 a mogę 40. Zdjęcia które wywołuję są ciut retuszowane, zdjęcia których nie wywołam nie. Wszystkie dostaję na płycie. Nasza sesja trwała godzinę. Wszystko super sprawnie szło, bo mała nie płakała. W tym 3 razy małą przebieraliśmy. Mieliśmy w studio i na dworze zdjęcia. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty tak serio ![]()
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam ślicznie za odpowiedzi w sprawie mrożenia warzyw. Jak dobrze, że mi powiedziałyście o tym ziemniaku! W sobotę zrobiłam świeży zapas mrożonej zupki marchewkowo-ziemniaczanej. Dzięki Wam jestem mądrzejsza i już się jej pozbyłam.
Dziś moja zamrażarka wzbogaciła się o przeciery z dyni i cukinii. Sprawa śliwek pozostaje na razie nierozwiązana ![]() Mariolu- zaglądaj do nas częściej! Nie wiem jak dziewczynom, ale mi brakuje Twoich fachowych porad i ciekawych informacji, które nam "sprzedajesz". Bebe- u nas różnie bywa. Są lepsze i gorsze dni.Tyle, że ja marudzenie zwalam nie na skok tylko na charakter mojej córki ![]() Filupka- co to jest grupa raczkująca? Niezapomnijkaa09- proponuję następnym razem posunąć się dalej: http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...y_projekt.html ![]() Stefan89- Emilce nic takiego się nie dzieje. Nie mam pojęcia czy to powód do zmartwienia czy nie. Cieszę się,że na szczepieniu nie było najgorzej. Warszawianki- spotkanie w tę sobotę aktualne?
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Rzucam pytanie!! Czy Wasze dzieci się do Was przytulają kiedy nie śpią ![]() Bo Ola nienawidzi się przytulać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#945 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() O to pewnie w tych samych godzinach na wizazu buszujemy ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() |
#947 | ||
Zakorzenienie
|
Skrot od Knurowa
![]() Serio, robie za menadzera i narajam malzowi klientow ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pokaż małża fotki- ma jakąś stronkę- lubię oglądać i się inspirować ![]() Cytat:
![]() Muszę jutro zrobić Antkowi dynię- długo się gotuje? Bo ziemniak to w 15 minut gotowy ![]() Mam nadzieję, że aktualne bo z mojej strony póki co to tak ![]() Cytat:
![]() Antoś jest przytulaśny ![]() Stefan- mój Toś tak nie ma więc nie pomogę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym widzę, że "zagląda nam do gardła" jak coś jemy. Nie daje znać, że też chce, ale patrzy "intensywnie". Cytat:
Cytat:
![]() Gdzie kupiłaś tą kaszkę ??? stefan89 mojemu dziecku ręce się nie trzęsą Pola ja będę karmić Julę w sposób mieszany - tzn. dostanie i łyżeczką zupkę, czy papkę owocową, ale też dostanie warzywka na tacy - także mieszanka BLW z karmieniem wymasowałam kanalik Juli - rano oko było czyste i się otwierało ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zadomowienie
|
to ja też się pochwalę moją królewną
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Niezapomnijko - małż się fotografia amatorsko na razie, źródło utrzymania ma zupełnie inne. Póki co stara się nabywać doświadczeń, pracować z kim się da, realizować różne pomysły. Strony nie ma, ma tylko konto na fb, gdzie zamieszcza fotki. Zapodam link jak będę przy kompie.
Olakola - kaszkę kupiłam w małe kim ekosklepiku w mojej miescince kurka, 100ml, nie wiem czy dam rade tyle odciągnąć...
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2014-09-01 o 23:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#952 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mariola a z ciekawości zapytam, u was naprawdę się wychodzi po porodzie tego samego dnia lub następnego? I maluch zostaje w tej mazi? Bo tak słyszałam, ale czy to prawda ![]() Ale czekalaś aż się całkowicie rozpadną na mus??? Cytat:
![]() Ja bym sie zaniepokoiła, ale ja ostatnio panikara jestem, odkąd trochę nam się wątpliwości co do stanu zdrowia małej uzbierało ![]() Cytat:
Zgadzam się z tobą co do porad Marioli- Mariola bądź z nami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śliczna!!!! Smaritta- piękną masz córkę, nie wygląda na 97 centyl, jest urocza! Margo80- ja robię z glutenem tak, że tę łyżeczkę zalewam odrobina wody w temp. 50 stopni, potem daje mojego mleka i mam papkę. Potem mała zapija mlekiem bezpośrednio z piersi. na początku ściągam 100ml mleka i mieszałam, ale nie chciała tego pić ![]() Pola- u nas drzemki to jeden wielki misz-masz, czasem 3,czasem 4 od 30 min. do nawet 2 godz. Kiedyś było regularnie, kiedyś... A za oknem leje, bruuu, idę na kawę i śniadanko! Miłego dnia!!!
![]() |
#953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Przemo z butli nie pije. Zakładam, ze podam mu to łyżeczka, ale jak to będzie takie rzadkie, to nie wiem, czy to dobry pomysł.
Postanowiłam, ze się Wam pochwale, jak cudownie się Przemo zepsuł, jak wspaniale budzi się w nocy co chwile, jakie to fantastyczne uczucie czuć się wyssana :P (a teraz licze na to, ze jak już pochwalilam, to się zepsuje, czyli faktycznie poprawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Franek sie nie odsuwa, ale tez specjalnie nie tuli. Jednak lubi byc na rączkach ![]() Ja go czasem dla zabawy tak mocniej sciskam do siebie i mowie, ze go juz nie puszcze, a on sie smieje ![]() ![]() Tynka - sliwki nie rozpadly mi sie na jednolita konsystencje. Musialabym za dlugo czekac, a mi sie nie chcialo ![]() Frankowi tez drgala dolna warga jak plakal! Szkoda, ze juz tego nie robi, bo to zabawne bylo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |||
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cytat:
Tak to go męczę jak Elwirka zwierzaki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykladem jest na przyklad witamina c dodawana do napoi, jedzenia dla dzieci, ktora ma dzialanie przeciwutleniajace, ma konserwowac ale sa tez dania dla dzieci z kwasem cytrynowym, ktory ze zdrowiem i natura nie ma nic wspolnego i jest na liscie szkodliwych produktow dlatego wole sama gotowac dla dziecka, pomijajac juz temat zrodla pochodzenia warzyw i owocow, ale przynajmniej nie daje do jedzenia innych dodatkow i ulepszaczy jesli dodaje kurczaka, to jest to sam kurczak, bez dodatku wody, skrobi kukurudzianej czy maczki ryzowej, tak jak w wielu sloiczkach sloiczki tez sie zdarzaja, szczegolnie na wyjsciach, ale jest to kilka razy w miesiacu, jak nie uda sie pogodzic czasu jedzenia i wyjsc, staram sie uzywac ich jak najmniej moglabym jeszcze dlugo pisac w tym temacie, ale nie bede was zanudzac Cytat:
![]() zawsze ci cos wyczyta i znajdzie u nas BLW nie przeszlaby, bo rozszerzalismy diete wczesnie, wiec Marco nie dalby rady, ale teraz stopniowo bedzie coraz dostawal wieksze kawalki, jedzenie do raczek itp za kawalek chleba dalby sie pokroic ![]() najgorzej jest to, ze wprowadzanie procedur trwa dlugo, wiec szansy na szybka poprawe nie ma ![]() Niektore dzieci tak sie trzesa z ekscytacji, moj brat np tak sie trzasl na widok jedzenia ![]() porozmawiaj z mama ![]() Cytat:
![]() W PL jest jednak zupelnie inaczej i nie chce za bardzo wam mieszac w glowach ale obiecuje, ze nie bede za duzo rzeczy przed wami "ukrywac" ![]() tak, i uwielbia jak go caluje Cytat:
![]() ale tak, wychodza do domu po 6 godzinach od porodu lub na drugi dzien, jesli chca nikt ich nie wyrzuca ze szpitala a wierz mi, ze duzo osob chce, bo tutaj traktuje sie porod jako rzecz naturalna i nie medykalizuje jak w PL np w zeszlym tygodniu odebralam porod u pierwiastki, poszedl pieknie, bez naciecia po 3 godzinach od porodu byla wyprysznicowana, chodzaca i pieknie karmila dziecko, popoludniu przjmowala odwiedziny, siedziala na fotelu i wygladala jak gwiazda chciala zostac dluzej i sie nauczyc opieki w szpitalu, ale po 24 h zmienila zdanie i stwierdzila, ze moze isc do domu ![]() u nas nie kapie sie dzieci w pierwszych 24 h zycia, bo maz plodowa ma dzialanie nawilzajace i ochronne, zawiera tyle dobroci dla skory, ze szkoda byloby to zmywac
![]() |
#959 |
Zadomowienie
|
Dobry,
Ja na szybko bo nie chcę rozsiewać negatywnych fluidów. Bardzo proszę was o kciuki. Dziś mamy szczepienia, a co bardziej mnie przeraża to ważenie ![]() Ponadto mam drobne podejrzenie, że młoda ma alergię na gluten ![]() Zdjęcia super ![]() Co do waszych pytań: Pola u nas nie ma stałych drzemek, codziennie są 3-4, ale ich długość i kiedy się pojawią są jedną wielką niewiadomą. Ela Kinga przytula się jedynie na śpiocha, w innych przypadkach się odpycha i złości. Dlatego cieszę się, że w nocy budzi się na jedzenie bo można się poprzytulać ![]() Limonka jak dla mnie spotkanie jak najbardziej aktualne. |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | ||||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja też już kupiłam Enfamil 2 bo była promocja ![]() Świat byłby piękniejszy gdyby każde lekarz mówił to samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczna ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() Co do uczulenia, to wiesz co - tak się zastanawiam czy nasze dzieciaczki nie mają tego samego, cokolwiek to jest. Nie wiem jak u Kingi, ale ja odnoszę wrażenie że Kacprowi często pogarsza się cera ogólnie po jakiejś nowości... Tylko ja zawsze podaję dalej i obserwuję, bo wychodzę z założenia, że może organizm potrzebuje się przyzwyczaić i na ogół po kilku dniach/tygodniach wysypka zaczyna ustępować... Aczkolwiek za każdym razem jak już ta wysypka przybiera postać zaawansowaną to chce mi się płakać i zastanawiam się czy dobrze robię, no ale tak sobie myślę, że jak będę młodego od wszystkiego izolować to jeszcze gorzej zrobię ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-09-02 o 08:28 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.