|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie Żonki - plotek ciąg dalszy :)
Łał ile śniegu
![]() lecimy w lipcu na 2 tygodnie oczywiście zanim nie kupiłam biletów to nie wiedziałam co tam jest
|
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki,
Rodzice pojechali. W sumie to powiem Wam, że rozmawialiśmy z TŻem, że tydzień to stanowczo za dużo. Jak byli ostatnio na 4 dni to było w sam raz. Mieliśmy dosyć intensywny czas i w każdy dzień coś zwiedzaliśmy. Tym razem w końcu inne rzeczy niż Big Beny , więc ja też byłam szczęśliwa, bo zobaczyłam mnóstwo wspaniałych miejsc Wczoraj w nocy wróciliśmy z lotniska a pojutrze przyjeżdża szwagierka. N/c. Poza tym to ... nie będziecie ciociami (podkreślam NIE, bo podobno mózg go czasami nie koduje , a nie chcemy nieporozumień hahaha ). Zrobiłam jeszcze jeden test dzisiaj rano i negatywny, a poza tym dostałam dzisiaj okres. Ulżyło mi!!! No, może oprócz faktu, że @ przyszła troszkę wcześniej (2 dni) , więc jak miałam mieć okres w połowie wczasów, tak teraz wypada mi idealnie w pierwszy dzień planowanych wakacji! Pech to pech. W podróży poślubnej też miałam :P Może się jeszcze coś poprzesuwa, choć wątpię , bo u mnie zawsze jak w zegarku - max 1-2 dni w tę lub drugą stronę ![]() Poza tym to chyba już nic ciekawego.. Kate - no to ja się już ślinię na myśl o Twoich wakacjach!!!!!!! Sri Lanka jest piękna! Będzie wspaniale!! ahhh ahhh ahhh! Będziecie mieć piękne wspomnienia z takiej podróży... Na pewno warto!
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2015-02-02 o 19:12 |
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Talk - nie wiem, czy powiedzieć, że to super, czy nie
dobrze, że wyszło jak wyszło. Co do rodziców - też zauważyłam, że mniej więcej po 4-5 dniach już zaczynasz mieć przesyt ![]() A ja jestem chora. Jak wnosiliśmy bety w sobotę na mieszkanie chyba sobie dowaliłam, bo mam tak zaprane gardło, że się w nocy budzę co pół godziny bo mnie tak boli i wysycha. Oby szybko przeszło
|
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Paula - no to dobrze, dobrze!
Co do przeziębienia, to mnie też nabiera. Przemarzłam przez ten tydzień strasznie, bo co najmniej pół dnia spędzaliśmy poza domem. I teraz zaczynam czuć rezultaty...
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Talk a miałam nadzieję, że zostanę ciocią
![]() Z rodzicami też tak mam - 4 dni to i tak dużo. Chyba, że mam i swoich i teściów jednocześnie to nawet jeden dzień to za dużo
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta, może macie ochotę wziąć udział w konkursie organizowanym przez firmę mojego T. na facebooku?
Zostanie wybranych trzech zwycięzców, którzy otrzymają kubek firmowy, kubek z własną grafiką/zdjęciem/tekstem oraz długopis firmowy ![]() Zachęcam do zabawy ![]() https://www.facebook.com/KameleonRek...type=1&theater |
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Haha dokładnie! U mnie to samo.. a jutro szwagierka z rodziną - kill me!!!!!
|
|
#938 |
|
Wtajemniczenie
|
Talk bierz nadgodziny w pracy, szybciej ich wizyta zleci
|
|
|
|
|
#939 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo fajnie, że zmieniliście na większe. A jaka okolica? Cytat:
Cytat:
Sorki za to pytanie o cenę, ja po prostu tak z ciekawości ![]() Cytat:
opowiadaj co zwiedzaliście! Cytat:
![]() a jak tam się czujesz? lepiej trochę? hahaha dobre! My mieliśmy zabiegany weekend, a teraz poniedziałek i wtorek miałam długie dni w pracy i jak wracam po 11 godzinach to nawet kompa nie odpalam. W sobotę zrobiliśmy Kacperkowi urodziny. Jutro wrzucę wam jakieś zdjęcia do klubu, a w niedzielę byliśmy u córeczki niani na urodzinach bo ona jest dokładnie 1 rok i 1 dzień starcza od mojego urwisa. |
|||||
|
|
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
Talk Czy jednak nie będziemy na razie ciociami
Co do rodziców, to ja mam całkiem inaczej niż wy. Tydzień z rodzicami, to nawet za krótko Chociaż z drugiej strony, co za dużo to też niezdrowo. Za to mój tż szybciej się męczy wizytami u rodziców i teściów ![]() paula Jak zdrówko? Wykurowałaś się trochę? Małgosiu W sumie dobrze, że zmieniamy mieszkanie, bo w tym aktualnym nie ma w ogóle słońca ani balkonu. Można nabawić się depresji A okolica będzie ta sama, bo przenosimy się parę pięter wyżej Tak nam się tutaj podoba, że nie mamy zamiaru zmieniać nawet klatki schodowej Czekamy na zdjęcia z urodzin Kacperka ![]() P.S. Jeśli interesowałaby Cię dokładna lokalizacja, to wysłałam mapkę na pocztę
Edytowane przez RoXi_7 Czas edycji: 2015-02-04 o 14:06 |
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi - aaa czyli to samo miejsce
zaraz zerknę na pocztę
|
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś ostatnio kupujemy tutaj http://www.flipo.pl/?mkwid=smutYUb7x...FSfItAodxCQAHw i w sumie drogo wyszło ze względu, że są to wakacje - 1800 w 2 strony za os.
|
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Kate Noir - cena super! a tam nie jest teoretycznie pora deszczowa w tym czasie? może dlatego taniej, choć z drugiej strony moi znajomi byli w porze deszczowej np w Tajlandii i deszczu nie widzieli, albo popadało trochę i zaraz potem było spoko
|
|
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co czytałam to monsun jest albo po jednej stronie wyspy albo po drugiej także mam nadzieję, że znajdziemy tą właściwą
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Kate Noir - ciekawy tekst
wrzuciłam wam kilka zdjęć do klubu z Kacpra urodzin |
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Kata super wakacje
Powiedz jeżeli mozesz 1800 to koszt przelotu tylko? A reszte opłacaćie na własną ręke na miejscu?
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Iwfka - w takich miejscach można znaleźć na prawdę super tanie noclegi, jedzenie, transport ..
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Wiolinka - co z tym prezentem dla mamy? |
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
ifka dokładnie
Ale skoro już kupił to niech nie narzeka. Zakochałam się w tym filmiku |
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#950 |
|
Zadomowienie
|
Gosia: zapomniałam Wam właśnie opowiedzieć o tych urodzinach ha ha
z tego wszystkiego zamiast SPA (bo jednak to by nie był najlepszy pomysł)kupiliśmy karnet do salonu piękności tzn do fryzjera i do kosmetyczki na paznokcie makijaż maseczki, fryzurę itd. Wszystko było ustalone na sobotę na 10.00 a później o 17.00 impreza w restauracji, oczywiście mama o niczym nie wiedziała goście byli wcześniej zaproszeni było nas chyba z 10 par Oczywiście menu wcześniej wybrane, wjeżdżający tort z płonącymi racami, ogromniasty kosz z 50 czerwonymi różami, dodatkowo wtedy był tam dancing z zespołem grającym na żywo, wybawiliśmy się wszyscy chyba na kolejne 10 lat hehe aaa jeszcze kupiliśmy jej dodatkowo w prezencie torebkę (uwielbia je!) i jakieś tam drobiazgi
|
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Wioli - piękny prezent! Na pewno mama była zaskoczona. Ja bym była
Kate - zazdroszczę liczymy za to na dużo pięknych zdjęć!A ja sieję plagę już tydzień. A dziś jedziemy do Krosna. Jak najpierw nie utonę w chusteczkach
|
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Wioli super prezent! Mama pewnie była zachwycona
Moja nie dałaby się zaciągnąć do spa także faktycznie nie koniecznie musi to być dobry prezent.Ifka jak na razie nie mamy planu. Nie mieliśmy czasu by o tym pomyśleć. Chociaż mam już listę rzeczy do zrobienia: safari na wyspie i wielorybnicze, jazda na słoniu, wizyta w schronisku dla żółwi, wzgórze Adama, jakaś rajska plaża, plantacja herbaty, świątynie i zobaczy się co jeszcze. Nie wiem czy uda nam się wszystko zrealizować, pewnie okaże się dopiero na miejscu
|
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Kate - ja też uważam, że cena jest super!
za dwie osoby to nie drogo ![]() M siostra jutro jedzie! W końcu trochę spokoju będzie! Nawet nie było tak źle, ale powiem Wam, że jestem wyrąbana .... Normalnie w tygodniu chodziłam do pracy, TŻ wziął ich gdzieś w dzień, w który ich odbierał z lotniska (wziął wolne), na tak to codziennie chodziłam do pracy a oni robili sobie jakieś małe wycieczki po okolicy. Wczoraj pojechaliśmy z nimi nad morze, a dzisiaj pojechali do Londynu, ale ja powiedziałam, że nie jadę. Także dzisiaj mam całą chatę dla siebie!!! Gosia - z rodzicami byliśmy w miastach, gdzie byliśmy wcześniej, ale w miejscach, których wcześniej nie widzieliśmy. Oprócz tych bliskich destynacji w okolicach byliśmy w Peterborough - jest tam przeeeecudna katedra. Piękna. Byliśmy w Cambridge, tym razem obierając inną trasę i kupiliśmy wstęp do Trinity College, zwiedzając m.in. bibliotekę z rękopisem Kubusia Puchatka, notatkami Newtona itd. , później zobaczyliśmy ten zegar , który odsłonił Steven Hawking, później poszliśmy zwiedzić most matematyczny, a na koniec poszliśmy do muzeum POjechaliśmy w jeden dzień nad morze i w jeden do Londynu. W Londynie zwiedziliśmy Piccadilly Circus, bo rodzice jeszcze nie widzieli, poszliśmy do sklepu naszej firmy, na Piccadilly, bo on robi duże wrażenie ) i do China Town , gdzie zjedliśmy w chińskiej knajpce (i to był bląd , bo było drogo, średnie w smaku i w dodatku z automatu doliczyli sobie napiwek 10% ), kolejną atrakcją było Camden Town (bardzo fajne miejsce, ale zaczęło nam trochę padać, więc przeszliśmy szybciutko) i na koniec były zaplanowane dwa muzea - Historii Naturalnej i Nauki. Okazało się, że pod Muzeum Historii Naturalnej kolejka jest na szacunkowo godzinę stania. Ale stanęliśmy i okazało się, że przeszło w jakieś 30-40 min. Muzeum jest niesamowite, ale nie zeszliśmy całego, bo rodzice byli już zmęczeni (musze tam koniecznie wrócić!) , no a o tym Muzeum Nauki już nie wspomnę, bo tam już nie doszliśmy ![]() Tak poza tym to dalej się nei doprosiliśmy zaległej kasy z powrotem. M poszedł do szefa, wszystko mu powyliczał, pokazał, ten cieć siadł z kalkulatorem i tak policzył, że mu wyszło, że mamy jeszcze za dużo TŻcik się bawi trochę w to menadżerowanie i jest bardzo zadowolony Wysłali go na dodatkowe szkolenia z Excela itd... Niestety póki co wciąż nikt nie wspomniał o lepszej kasie...
|
|
#954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do kasy kiepsko, ale doświadczenie dużo daje i jak nie teraz to w przyszłości zaowocuje. Nie wiem czy pamiętasz jak się ze mnie śmiałaś jak pisałam, że w takim tempie to menadżerami zostaniecie i co?? (może powinnam zarabiać jako wróżka? haha) dziewczyny w końcu po ponad roku, dwa dni temu udało nam się oglądnąć wieczorem film... Kacper się nie obudził milion razy... tego nam trzeba było ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Talk- już wiem o co chodzi z tymi żelowymi pazurkami ten żel - zwykły nie nadaje się do przedłużania, bo jest typowo lejący... żeby przedłużyć sobie pazurki bez nakładania tipsów to trzeba uzyć żelu akrylowego i wtedy na chwilę podkłada się takie papierki specjalne - i tajemnica żelowych paznokci rozwiązana ![]() ja właśnie zmieniłam kolor i powiem wam, że super są te pazurki bo ciągle ładne, nic nie odpada, a poza tym w ogóle nie czuć ich na paznokciach
|
|||
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Talk wydaje mi się, że ze zmianą stanowiska powinien dostać jakąś podwyżkę
Może sam powinien się upomnieć?Małgoś gratuluję wspólnego, niezakłóconego wieczoru ![]() Mam coś dla Was w klubie
|
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia - to historii naturalnej polecam z Kacprem za rok
jestbtam m in ryczaca i ruszajacy sie tyrauzaur w rozmiarach 1:1 . Dzieciaki miały frajdę ![]() Co do żelowych to racja! Nawet ja pamiętam że miałam papierki! ![]() Kate - z tego co ten menedżermówił M to szef celowo dał stanowiska 'asystentów menedżer' a nie menedżerów żeby nie musieć podnosić stawki. Więc wcale wspomniana przez Ciebie zależność nie musi zaistnieć cała ta instytucja jest patykiem pisana. Tylko oszczędzają na ludziach. Nie cierpię tego miejsca. .Teraz czekam na łazienkę już pół godz i jedziemy odwiezc towarzystwo na lotnisko a później prosto do pracy na 10. Koniec wizyt.
|
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
Małgoś: właśnie wczoraj przegrywałam zdjęcia na laptopa i mam z urodzin i z balu mojego chrześniaka, byłam z nim w sobote w szkole hiihi
Fajnie że się udało Wam pooglądać coś razem na pewno będzie coraz więcej takich wieczorów bo Kacperek coraz większy poka poka pazurkiKate: łaaaa jak dla mnie bomba z tą Sri Lanką Talk: czyli nie najgorzej z tą siostrzenicą? to gitara ciesze się ze wspinacie się coraz wyżej z tymi stanowiskami zdolniachy z Was
|
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolinka - haha to była cała rodzina nie tylko siotrzenica! 3 osoby
Ooo matko jak dobrze było wczoraj wrócić do domu i mieć domek pusty!!!! bosko!!!!! Wprawdzie byliśmy tak zmęczenie, że mało co z tego skorzystaliśmy, ale jednak! Generalnie to zmiażdżyliśmy serial, ja coś tam poczytałam i padłam snem kamiennym! Nawet się nie kąpałam wczoraj i w końcu wstaję rano i nie ma kolejki do łazienki Nawet nie wiedziałam, że dwa tygodnie odwiedzin mogą tak zmęczyć :P
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Wioli - to co pokażesz jakieś zdjęcia?
zaraz wrzucę zdjęcie moich pazurków pochwaliłam Kacpra to znów daje mi w nocy popalić, ale już się przyzwyczaiłam do tego - tylko najgorzej jak po takiej nocy trzeba iść do pracy ... Talk - o taaaak! Nawet jak fajowe towarzystwo to jednak błoga cisza i spokój po odwiedzinach to człowiekowi bardzo się przydaje
|
|
|
|
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
Małgoś wrzucę coś na poczte
![]() Talk: to jesteś potrójnie szczęśliwa hehe jak ich już nie ma |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

oczywiście zanim nie kupiłam biletów to nie wiedziałam co tam jest

) i do China Town , gdzie zjedliśmy w chińskiej knajpce (i to był bląd , bo było drogo, średnie w smaku i w dodatku z automatu doliczyli sobie napiwek 10% ), kolejną atrakcją było Camden Town (bardzo fajne miejsce, ale zaczęło nam trochę padać, więc przeszliśmy szybciutko) i na koniec były zaplanowane dwa muzea - Historii Naturalnej i Nauki. Okazało się, że pod Muzeum Historii Naturalnej kolejka jest na szacunkowo godzinę stania. Ale stanęliśmy i okazało się, że przeszło w jakieś 30-40 min. Muzeum jest niesamowite, ale nie zeszliśmy całego, bo rodzice byli już zmęczeni (musze tam koniecznie wrócić!) , no a o tym Muzeum Nauki już nie wspomnę, bo tam już nie doszliśmy
i w końcu wstaję rano i nie ma kolejki do łazienki