Keratynowe prostowanie w³osów cz.IV - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-11-23, 14:20   #931
czekoladka3
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 631
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV

Cytat:
Napisane przez cristalic Poka¿ wiadomo¶æ
Jak dla mnie efekt zerowy, zero blysku, zero prostych wlosow, taki sam efekt otrzymalabym czeszac wlosy co chwile przed zabiegiem (teraz tez tak robilam). 200 zl wyrzucone w bloto
a¿ cofnê³am siê zobaczyæ jakie mia³a¶ w³osy przed zabiegiem. Moim zdaniem jest ró¿nica, s± mniej krêcone ni¿ przedtem niestety, encanto na ka¿dych w³osach wychodzi inaczej, nigdy nie ma gwarancji ¿e w³osy bêd± idealnie proste.

Spróbuj przy kolejnym myciu na³ozyæ na nie jak±¶ doci±¿aj±c± maskê a póxniej wysusz w³osy suszark±. Mia³am podonie po cocochoco- po naturalnym schnêciu pojawia³y mi siê fale ale jak wysuszy³am suszark± to by³y proste co prawda ten zabieg trzyma³ mi siê krótko ale suszenie pmaga³o przez pierwsze pó³tora miesi±ca
Stary 2014-11-23, 14:23   #932
cristalic
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 153

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Poka¿ wiadomo¶æ
a¿ cofnê³am siê zobaczyæ jakie mia³a¶ w³osy przed zabiegiem. Moim zdaniem jest ró¿nica, s± mniej krêcone ni¿ przedtem niestety, encanto na ka¿dych w³osach wychodzi inaczej, nigdy nie ma gwarancji ¿e w³osy bêd± idealnie proste.

Spróbuj przy kolejnym myciu na³ozyæ na nie jak±¶ doci±¿aj±c± maskê a póxniej wysusz w³osy suszark±. Mia³am podonie po cocochoco- po naturalnym schnêciu pojawia³y mi siê fale ale jak wysuszy³am suszark± to by³y proste co prawda ten zabieg trzyma³ mi siê krótko ale suszenie pmaga³o przez pierwsze pó³tora miesi±ca
Tylko czy jak wysusze suszarka to po wyjsciu na deszcz znow sie nie pokreca? W skrecie nie ma, bo teraz je czesalam co chwile na mokro, wczesniej tez by sie tak ulozyly... Eh..
eurosilicione okraglaki 350???
cristalic jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-23, 14:32   #933
Miluchova
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 354

Cytat:
Czym zabezpieczacie koncowki? Silikonami czy olejami?

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

I stosujecie szampony arterry?
silikony w zimne dni, oleje w ciep³e

Cytat:
Napisane przez firefly_ Poka¿ wiadomo¶æ
Co¶ czyta³am ze nie mo¿e byæ - Sodium Lauryl Sulfate,
- Sodium Laureth Sulfate,
- Ammonium Lauryl/Laureth Sulfate,
-SODIUM CHLORIDE,
-ALCOHOL DENAT
SLS/SLES/ALS/ALES unikamy je¶li podra¿nia nam skórê g³owy
SODIUM CHLORIDE je¶li mamy wykonane keratynowe prostowanie
ALCOHOL DENAT wysusza w³osy, wiêc unikamy go zawsze w kosmetykach stosowanych na d³ugo¶ci; na skalp mo¿e siê sprawdziæ np. we wcierkach.

ze wszystkich sk³adników, które wymieni³a¶ tylko jeden dotyczy keratynowego prostowania.

Cytat:
Tylko czy jak wysusze suszarka to po wyjsciu na deszcz znow sie nie pokreca? W skrecie nie ma, bo teraz je czesalam co chwile na mokro, wczesniej tez by sie tak ulozyly... Eh..
z regu³y nie reaguj± na wilgoæ, wiêc spróbuj je wysuszyæ
Miluchova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-23, 14:40   #934
kudlata_76
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

Cytat:
Tak sobie mysle, bo mowisz, ze ciagne wygladasz na rozczochran±... Jaka jest Twoja pielegnacja wlosow? Moze nie potrzeba robic zabiegu, a trochê wiecej zadbac o wlosy i problem zniknie? Tak mi przyszlo teraz do glowy...
no... w³asciwie nie wygl±da. myjê szamponem 2x (¿aden mnie nie zadowala, wiêc próbujê ró¿nych), nak³adam maskê kallos bananow±, trzymam kilka minut (rzadko d³u¿ej), razczesujê w³osy, zmywam maskê. nigdy nie suszê w³osów, bo wtedy to ju¿ bym mia³a afro prawdziwe. nak³adam te¿ preperaty do uk³adania w³osów (takie doci±¿aj±ce) obecnie Revlon Pro You, wcze¶niej Schwarzkopf Osis.

niestety zazwyczaj noszê kucyk, by wygl±dam s³abo.
kudlata_76 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-23, 15:15   #935
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kudlata_76 Poka¿ wiadomo¶æ
no... w³asciwie nie wygl±da. myjê szamponem 2x (¿aden mnie nie zadowala, wiêc próbujê ró¿nych), nak³adam maskê kallos bananow±, trzymam kilka minut (rzadko d³u¿ej), razczesujê w³osy, zmywam maskê. nigdy nie suszê w³osów, bo wtedy to ju¿ bym mia³a afro prawdziwe. nak³adam te¿ preperaty do uk³adania w³osów (takie doci±¿aj±ce) obecnie Revlon Pro You, wcze¶niej Schwarzkopf Osis.

niestety zazwyczaj noszê kucyk, by wygl±dam s³abo.

Kallos bananowa mega puszy w³osy, nie by³abym zdziwiona na Twoim miejscu, ¿e s± spuszone. Zw³aszcza u¿ywana codziennie ma super pusz±ce w³a¶ciwo¶ci kup normaln± od¿ywkê, a nie pseudomaskê, bo ona nie ma w sobie niczego ciekawego i ani nie nawil¿y, ani nie od¿ywi. Jak zrobisz kp i zostaniesz przy tej masce to nie bêdziesz mia³a lepszych w³osów
Stary 2014-11-23, 16:18   #936
cristalic
Raczkowanie

Dziewczyny, zmoczylam wlosy i wyciagnelam je na plaska szczotke. Jest lepiej ale jest tez puch i nie calkowicie sa proste. Jak bedzie padac i sie nie pokreca to jakos przezyje, ale jak beda lapaly wilgoc i w ogole to bede zla poza tym nie wiem czy takie czeste suszenie bedzie dobre dla wlosow. Jak myslicie, moge psikac gliss kurem? Ma silikony, ale chyba lotne, z tego co pamietam?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 1416755751548.jpg (36,5 KB, 56 za³adowañ)
Stary 2014-11-23, 16:22   #937
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, zmoczylam wlosy i wyciagnelam je na plaska szczotke. Jest lepiej ale jest tez puch i nie calkowicie sa proste. Jak bedzie padac i sie nie pokreca to jakos przezyje, ale jak beda lapaly wilgoc i w ogole to bede zla poza tym nie wiem czy takie czeste suszenie bedzie dobre dla wlosow. Jak myslicie, moge psikac gliss kurem? Ma silikony, ale chyba lotne, z tego co pamietam?
teraz s± pro¶ciutkie
Stary 2014-11-23, 16:27   #938
stotek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 012

Cytat:
Jak myslicie, moge psikac gliss kurem? Ma silikony, ale chyba lotne, z tego co pamietam?
No pewnie, ze mozesz.
Silikony to przyjaciele prostych wlosow. A w zimie to juz w ogole
Tylko uwazaj, bo Gliss Kury maja keratyne dosc wysoko w skladzie - jak przesadzisz, to bedziesz miala sianko z przeproteinowania.

Edytowane przez stotek
Czas edycji: 2014-11-23 o 17:23
stotek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-23, 18:06   #939
kudlata_76
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

hej, tak siê zastanawiam, bo doczyta³am w necie dziwne rzeczy.

normalnie zabieg encanto robi siê tak?

2-3x mycie szamponem oczyszczaj±cym
osuszamy w³osy rêcznikiem
na³o¿enie keratyny
czekamy 15 min
suszenie suszark± chodnym powietrzem
prostowanie ka¿dego pasma 5-7x
czekamy 30 min
myjemy szamponem oczyszczaj±cym
suszymy rêcznikiem
od¿ywka
czekamy 15 min
zmywamy po³owê od¿ywki
suszymy jak wy¿ej
prostujemy jak wy¿ej

doczyta³am, ¿e lepsze efekty osi±ga siê nie sp³ukuj±c od¿ywki, próbowa³y¶cie? trochê siê bojê, ¿e za du¿o sp³uczê tej od¿ywki :-( no i jeszcze - na czym polega metoda mieszana? nie umiem nigdzie znale¼æ.

dziêki za pomoc
kudlata_76 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-23, 18:13   #940
stotek
Zakorzenienie

Ja nie splukalam w ogole odzywki, od razu suszylam.

Metoda mieszana to bodajze zmieszanie keratyny z odzywka i nalozenie tego razem na glowe.
Stary 2014-11-23, 19:06   #941
firefly_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 38

Cytat:
Napisane przez Miluchova Poka¿ wiadomo¶æ

ALCOHOL DENAT wysusza w³osy, wiêc unikamy go zawsze w kosmetykach stosowanych na d³ugo¶ci; na skalp mo¿e siê sprawdziæ np. we wcierkach.

ze wszystkich sk³adników, które wymieni³a¶ tylko jeden dotyczy keratynowego prostowania.

z regu³y nie reaguj± na wilgoæ, wiêc spróbuj je wysuszyæ
Dziêki za wyja¶nienie teraz kumam ;-)
firefly_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-23, 20:06   #942
NoBoTak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 812

A napiszcie mi proszê jakich konkretnie kosmetyków u¿ywacie po encanto. Wiem ze nudzê, ale szukam takiej mini ¶ci±gi ;-)
NoBoTak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-23, 20:09   #943
sylwka37
koci ¶wiat

Wiadomo¶ci: 14 157

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Poka¿ wiadomo¶æ
A napiszcie mi proszê jakich konkretnie kosmetyków u¿ywacie po encanto. Wiem ze nudzê, ale szukam takiej mini ¶ci±gi ;-)

i ten w±tek taki w³a¶nie jest - przeczytaj pierwsz± stronê
Stary 2014-11-23, 20:14   #944
wspaniala
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 195

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny czy jest gdzie¶ jaka¶ obszerna lista kosmetyków(szampony, od¿ywki, maski) , które mo¿na stosowaæ po encanto? Czyta³am gdzie¶, ¿e te ruskie to mo¿na wszystkie, tak jest faktycznie?
tez bym sie podpiela pod pytanie .

Cytat:
Napisane przez Miluchova Poka¿ wiadomo¶æ

na stronie encanto - w instrukcji na samym dole jest odniesienie:
"Po zabiegu nie zalecam stosowania szamponów i od¿ywek zawieraj±cych sole i ostre detergenty miêdzy innymi SLS lub SLES."

wiec teraz juz nie wiem ?

ile preparatu powinnam wziac na cieniowane wlosy za lopatki (nie chce robic calej glowy, zaczne od wysokosci ucha - jest to jakies 40-45cm), w kucyku obwod mam 7-8cm (bardziej rzadkie niz geste)?

podstawowy zestaw po keratynowaniu to (?):
- szampon bez soli
- odzywka na wlosy (widzialam balea z keratyna - nie za duzo keratyny? nie bedzie przeproteinowania?)
- cos na koncowki
- maseczka na wlosy

maske i odzywke powinnam stosowac za kazdym razem?

niestety nie mam za bardzo czasu na olejowanie, chodzenie po domu po pare h z odzywka itp., a tez nigdy przesadnie o wlosy nie dbalam. niemniej jednak nie chcialabym zepsuc efektow, wiec do jakiegos minimum powinnam zejsc. chcialabym dostac od Was liste dobrych, ale i wystarczajacych kosmetykow. by efekt trwal jak najdluzej przy minimalnym wysilku .

ktoras ma doswiadczenia z encanto przy wypadajacych wlosach ?

Edytowane przez wspaniala
Czas edycji: 2014-11-23 o 20:46
wspaniala jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-23, 20:16   #945
firefly_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 38

Cytat:
Napisane przez sylwka37 Poka¿ wiadomo¶æ
[/B]
i ten w±tek taki w³a¶nie jest - przeczytaj pierwsz± stronê
Mia³am nadziejê ¿e wasza wlosowa szafa jest bogatsza ni¿ to co na pierwszej stronie ;-)
firefly_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-23, 20:20   #946
NoBoTak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 812

Haha to samo chcia³am napisaæ
NoBoTak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-23, 20:33   #947
sylwka37
koci ¶wiat

Wiadomo¶ci: 14 157

Cytat:
Mia³am nadziejê ¿e wasza wlosowa szafa jest bogatsza ni¿ to co na pierwszej stronie ;-)
to poczytaj ca³y w±tek ja zanim zrobi³am encanto obczyta³am wszystko
Stary 2014-11-23, 21:25   #948
Lacturia
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 961
GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

Cytat:
Napisane przez kasza80 Poka¿ wiadomo¶æ
A dlaczego uwa¿asz, ¿e przeproteinowa³a¶? W sobotê mia³as zabieg, mo¿e po prostu s± spalone?

Na przeproteinowanie polecam nat³uszczanie olejami i nawil¿anie, mo¿e gotowany "glutek lniany" od Miluchovy siê u Ciebie dobrze sprawdzi

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

ja serum kerapro czyli silikonami.
Nie stosujê szamponów alterry
Nieeee :P Uwierz mi - wiem jak wygl±daj± spalone w³osy xD Serio!
Chyba za du¿o protein bo jakby z dnia na dzieñ zrobi³y siê suche, po której¶ masce- mo¿liwe ¿e biowax? I takie nie fajne w dotyku. Spalone nie s±, zarêczam

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
jakie pro¶ciutkie fajnie wysz³o, nawet zachowa³y objêto¶æ, co siê rzadko zdarza po encanto

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

bardzo Ci siê pokrêci³y? mo¿e nastêpnym razem spróbuj wysuszyæ je suszark±, wtedy na pewno bêd± prostsze
Wiem, ¿e pomy¶licie ¿e to kompletna bzdura, ale ja mam wra¿enie ¿e moje w³osy optycznie nawet zyska³y objêto¶ci! Wydaje mi siê, ¿e mo¿e dlatego, ¿e zawsze mialam uklep przy skalpie do mniej wiêcej 10-15 cm, a pó¼niej w³osy wichrowa³y ka¿dy w inn± stronê i wygl±da³o to s³abo. Teraz jak s± ujarzmione po zabiegu to wygl±daj± serio lepiej
Wczoraj siê tyle komplementów nas³ucha³am na temat w³osów

Kupi³am sobie farby fryzjerskie i mam nadzieje, ze juz gdzies za tydzieñ, maks dwa ufarbuje i do piêknej g³adko¶ci i blasku dojdzie jeszcze fajny kolor

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez stotek Poka¿ wiadomo¶æ
No pewnie, ze mozesz.
Silikony to przyjaciele prostych wlosow. A w zimie to juz w ogole
Tylko uwazaj, bo Gliss Kury maja keratyne dosc wysoko w skladzie - jak przesadzisz, to bedziesz miala sianko z przeproteinowania.
Ja w³a¶nie analizuje czym sobie przeproteinowa³am w³osy (na bank jak±¶ od¿ywk±, bo mam od polowy ucha inne...). Umyje dzisiaj szamponem oczyszczaj±cym i na³o¿e maskê Jansena aloesow±, która ma ponad 70% aloesu w sk³adzie i chyba powinno pomóc.

Wymiana kosmetyczna&bi¿uteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911

Edytowane przez Lacturia
Czas edycji: 2014-11-23 o 21:26
Lacturia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-23, 21:54   #949
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kudlata_76 Poka¿ wiadomo¶æ
hej, tak siê zastanawiam, bo doczyta³am w necie dziwne rzeczy.

normalnie zabieg encanto robi siê tak?

2-3x mycie szamponem oczyszczaj±cym
osuszamy w³osy rêcznikiem
na³o¿enie keratyny
czekamy 15 min
suszenie suszark± chodnym powietrzem
prostowanie ka¿dego pasma 5-7x
czekamy 30 min
myjemy szamponem oczyszczaj±cym
suszymy rêcznikiem
od¿ywka
czekamy 15 min
zmywamy po³owê od¿ywki
suszymy jak wy¿ej
prostujemy jak wy¿ej

doczyta³am, ¿e lepsze efekty osi±ga siê nie sp³ukuj±c od¿ywki, próbowa³y¶cie? trochê siê bojê, ¿e za du¿o sp³uczê tej od¿ywki :-( no i jeszcze - na czym polega metoda mieszana? nie umiem nigdzie znale¼æ.

dziêki za pomoc
ja nie sp³ukujê. Metoda mieszana - mieszasz oba produkty i robisz krok po kroku to samo, tylko nie myjesz po wyprostowaniu.
Cytat:
Napisane przez wspaniala Poka¿ wiadomo¶æ
tez bym sie podpiela pod pytanie .

na stronie encanto - w instrukcji na samym dole jest odniesienie:
"Po zabiegu nie zalecam stosowania szamponów i od¿ywek zawieraj±cych sole i ostre detergenty miêdzy innymi SLS lub SLES."

wiec teraz juz nie wiem ?

ile preparatu powinnam wziac na cieniowane wlosy za lopatki (nie chce robic calej glowy, zaczne od wysokosci ucha - jest to jakies 40-45cm), w kucyku obwod mam 7-8cm (bardziej rzadkie niz geste)?

podstawowy zestaw po keratynowaniu to (?):
- szampon bez soli
- odzywka na wlosy (widzialam balea z keratyna - nie za duzo keratyny? nie bedzie przeproteinowania?)
- cos na koncowki
- maseczka na wlosy

maske i odzywke powinnam stosowac za kazdym razem?

niestety nie mam za bardzo czasu na olejowanie, chodzenie po domu po pare h z odzywka itp., a tez nigdy przesadnie o wlosy nie dbalam. niemniej jednak nie chcialabym zepsuc efektow, wiec do jakiegos minimum powinnam zejsc. chcialabym dostac od Was liste dobrych, ale i wystarczajacych kosmetykow. by efekt trwal jak najdluzej przy minimalnym wysilku .

ktoras ma doswiadczenia z encanto przy wypadajacych wlosach ?
To jest instrukcja napisana przez polaków, nigdzie indziej nie ma takiej informacji, tylko na allegro i na stronach sprzedaj±cych encanto w PL.

50ml powinno wystarczyæ, dla pewno¶ci mo¿esz wzi±æ 75.

Ja u¿ywam produktów z keratyn±, ale ka¿de w³osy s± inne.

Czêstotliwo¶æ u¿ywania masek i od¿ywek siê nie zmienia, tak jak w codziennej pielêgnacji - od¿ywka po ka¿dym myciu, maska 1-2 razy w tygodniu. Z od¿ywk± nie chodzi siê pare h, to samo z mask± - z od¿ywk± warto posiedzieæ t± minutê, dwie, ¿eby zd±¿y³a zadzia³aæ, maske stosujesz tak jak masz czas, jak masz 30 minut to super, jak nie masz. to 10 te¿ jest ok.

Wypadaj±ce w³osy s± problemem od wewn±trz, nie od zew±trz, wiêc encanto tego nie naprawi.

Cytat:
ale te¿ nie rozumiem, co da Ci lista naszych kosmetyków? Ka¿dy ma inne w³osy, ka¿de w³osy maj± inne potrzeby. Moje kosmetyki nie sprawdzaj± siê u dziewczyn, ich kosmetyki nie sprawdzaj± siê u mnie.

Powinna¶ dobraæ kosmetyki do swoich w³osów. G³ówn± zasad± jest unikanie Sodium Chloride w szamponie. Ja unikam jeszcze SLS/SLES, bo podra¿nia mi skórê g³owy.

Je¶li ma CI to jako¶ pomóc, to moja szafa:
szampony
planeta organica szampon z organicznym olejem cedrowym
planeta organica szampon z organicznym olejem rokitnikowym
love2mix organic szampon stymuluj±cy wzrost w³osów z papryczk± chili (MA SODIUM CHLORIDE)
yves rocher szampon zwiêkszaj±cy objêto¶æ (MA SODIUM CHLORIDE)
eco hysteria szampon ultra g³adko¶æ (MA SODIUM CHLORIDE)
suche szampony
batiste, teraz cherry, ale lubiê te¿ ten w cêtki
od¿ywki
yves rocher od¿ywka odbudowuj±ca
nivea long repair (MA SODIUM CHLORIDE)
garnier avocado i karite
isana po³ysk koloru - w czerwonym opakowaniu
matrix biolage fiberstrong
planeta organica balsam rokitnikowy
family classics balsam z proteinami pszenicy
maski
kallos czekoladowy
kallos bananowy
kallos arganowy
isana professional maska z olejami - z³ote opakowanie
planeta organica maska do w³osów zniszczonych regeneruj±ca (niebieskie opakowanie, fioletowa maska, natalia siwiec na naklejce )
maska agafii jajeczna
planeta organica maska do w³osów suchych i zniszczonych z mas³em shea
sera/spraye
serum arganowe z biedronki
serum kerapro
organix serum kokosowe
jedwab chi
spray z glisskura z³oty
pó³produkty
keratyna hydrolizowana
¿el lniany gotowany z siemienia lnianego
oleje/mas³a
mas³o mango
mas³o kakaowe
mas³o babassu
mas³o shea
olej kokosowy
olej rokitnikowy
olej ze s³odkich migda³ów
olej z pestek moreli
olej z orzechów laskowych

ka¿da od¿ywka, ka¿dy szampon, ka¿de serum i ka¿da maska dzia³a inaczej, niektóre le¿± u mnie d³ugo, bo ¼le siê u mnie spisuj± i u¿ywam ich sporadycznie, keratynê i ¿el lniany dodajê praktycznie do ka¿dej od¿ywki/maski.

Tak jak mówiê, nic CI nasze listy nie dadz±, bo nie ma kosmetyku uniwersalnego, ka¿dy bêdzie mia³ swoje plusy i minusy. Dla mnie idealny jest jedynie szampon planeta organica z rokitnikiem/olejem cedrowym, innego idea³u w¶ród tej listy dla mnie nie ma z gotowych kosmetyków. To jest jedyna rzecz, któr± udaje mi siê zdenkowaæ no jeszcze jest od¿ywka garniera, ale tylko dlatego, ¿e lubiê jej zapach, bo muszêdawaæ do niej du¿o ¿elu lnianego i keratynê, ¿eby co¶ robi³a.. chocia¿ zosta³a zdetronizowana przez t± z yves rocher, która narazie jest w czo³ówce ulubionych od¿ywek, chocia¿ nie rozczesuje siê po niej fajnie w³osów ³adnie pachnie, dobrze doci±¿a w³osy.

W skrócie ulubieñce na teraz: PO szampon z olejami, YR od¿ywka regeneruj±ca, olej kokosowy, ¿el lniany.

Cytat:
Napisane przez Lacturia Poka¿ wiadomo¶æ
Chyba za du¿o protein bo jakby z dnia na dzieñ zrobi³y siê suche, po której¶ masce- mo¿liwe ¿e biowax? I takie nie fajne w dotyku. Spalone nie s±, zarêczam

Wiem, ¿e pomy¶licie ¿e to kompletna bzdura, ale ja mam wra¿enie ¿e moje w³osy optycznie nawet zyska³y objêto¶ci! Wydaje mi siê, ¿e mo¿e dlatego, ¿e zawsze mialam uklep przy skalpie do mniej wiêcej 10-15 cm, a pó¼niej w³osy wichrowa³y ka¿dy w inn± stronê i wygl±da³o to s³abo. Teraz jak s± ujarzmione po zabiegu to wygl±daj± serio lepiej
Wczoraj siê tyle komplementów nas³ucha³am na temat w³osów

Kupi³am sobie farby fryzjerskie i mam nadzieje, ze juz gdzies za tydzieñ, maks dwa ufarbuje i do piêknej g³adko¶ci i blasku dojdzie jeszcze fajny kolor

Ja w³a¶nie analizuje czym sobie przeproteinowa³am w³osy (na bank jak±¶ od¿ywk±, bo mam od polowy ucha inne...). Umyje dzisiaj szamponem oczyszczaj±cym i na³o¿e maskê Jansena aloesow±, która ma ponad 70% aloesu w sk³adzie i chyba powinno pomóc.
Jak masz przeproteinowane w³osy, to jedyny sposób to je nawil¿yæ. Maska aloesowa powinna pomóc jakie farby kupi³a¶?
Stary 2014-11-24, 08:36   #950
Serce
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 380

Cytat:
widocznie taki ju¿ masz typ w³osa. Nie u ka¿dego efekt utrzymuje siê kilka miesiêcy.
Dla przyk³adu- u mnie encanto praktycznie wogóle siê nie wyp³ukuje, a mojej kole¿ance zesz³o z w³osów w podobnym czasie jak Tobie
Masz mo¿e mocno krêcone w³osy?
W³osy mam blond rozjasniane, taki puch, ani krêcone, ani proste.
Wydaje mi siê , ¿e fryzjerka na³ozy³a encanto zbyt dalego od nasady i teraz tam zaczynaja mi siê krêciæ. dziwnie to wygl±da, w³osy faluj±ce od nasady na ok 4-5 cm a potem proste tzn ju z zaczynaja siê nie¼le puszyæ...

Myje je szamponem cedrowym tym zielonym rosyjskim. Mo¿e przez to...?

Kasza dziêkuje za odpowied¼. Ja bym chyba wola³a ta katove ¿eby mieæ sztywniejsze w³osy. Czy mog³abys wkleiæ mi link tej kativy któr± u¿ywa³a¶?
Serce jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-24, 08:43   #951
konspiracja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 437

Dziewczyny ¿adna nie jest z Wro, alby co¶ rozs±dnego poleciæ?

Planeta Organica to tylko w necie czy stacjonarnie gdzies kupiê?

na Groszka orbicie

Syzyf by³a kobiet±
konspiracja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-24, 10:45   #952
roxanne22
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 128

Czy jest tu jaka¶ wiza¿anka z Krakowa, która by³a by chêtna zrobiæ mi encanto na w³osach?
Je¿eli tak, to proszê o info na priv
roxanne22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-24, 11:56   #953
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serce Poka¿ wiadomo¶æ
W³osy mam blond rozjasniane, taki puch, ani krêcone, ani proste.
Wydaje mi siê , ¿e fryzjerka na³ozy³a encanto zbyt dalego od nasady i teraz tam zaczynaja mi siê krêciæ. dziwnie to wygl±da, w³osy faluj±ce od nasady na ok 4-5 cm a potem proste tzn ju z zaczynaja siê nie¼le puszyæ...

Myje je szamponem cedrowym tym zielonym rosyjskim. Mo¿e przez to...?

Kasza dziêkuje za odpowied¼. Ja bym chyba wola³a ta katove ¿eby mieæ sztywniejsze w³osy. Czy mog³abys wkleiæ mi link tej kativy któr± u¿ywa³a¶?
mo¿liwe ¿e to przez na³o¿enie preparatu kilka cm od nasady, skoro piszesz ¿e reszta w³osa jest prosta. Mo¿e powtórz za jaki¶ tydzieñ, dwa zabieg, ale tym razem ju¿ zrób od nasady

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 15:51   #954
Raafiki
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 707

Przymierzam siê do swojego pierwszego encanto, obczyta³am ju¿ w±tki, blogi ale nadal mam w±tpliwo¶ci ile ml zamówiæ Mam w³osy niemal do po³owy pleców, trochê cieniowane, dosyæ grube (obwód kucyka ok 11-12cm). 100ml chyba nie wystarczy?
Stary 2014-11-24, 15:53   #955
cristalic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Raafiki Poka¿ wiadomo¶æ

Przymierzam siê do swojego pierwszego encanto, obczyta³am ju¿ w±tki, blogi ale nadal mam w±tpliwo¶ci ile ml zamówiæ Mam w³osy niemal do po³owy pleców, trochê cieniowane, dosyæ grube (obwód kucyka ok 11-12cm). 100ml chyba nie wystarczy?
150 zdecydowanie a nawet nie wiem czy nie 200 jak nie chcesz zalowac
Stary 2014-11-24, 15:58   #956
stotek
Zakorzenienie

Wez 175 ml albo 200 ml. Bardzo grube wlosy, zazdroszcze

A ja moje chyba przeproteinowalam. Wyglaja jak miotelka albo jak ogon kucyka Dlatego pewnie jutro rano zrobie im combo i napcham do maski Glorii wszystkiego, co tylko znajde (glutek lniany juz czeka w lodowce )
Stary 2014-11-24, 16:11   #957
Raafiki
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 707

Cytat:
150 zdecydowanie a nawet nie wiem czy nie 200 jak nie chcesz zalowac
Cytat:
Napisane przez stotek Poka¿ wiadomo¶æ
Wez 175 ml albo 200 ml. Bardzo grube wlosy, zazdroszcze

A ja moje chyba przeproteinowalam. Wyglaja jak miotelka albo jak ogon kucyka Dlatego pewnie jutro rano zrobie im combo i napcham do maski Glorii wszystkiego, co tylko znajde (glutek lniany juz czeka w lodowce )
Kurczêta no to pozbawi³y¶cie mnie z³udzeñ A my¶la³am ¿e zaoszczêdzê
Dziêkujê za radê, lecê na allegro
Stary 2014-11-24, 16:48   #958
roxanne22
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 128

dziewczyny, o ile dobrze pamiêtam polecacie tutaj sklep Alicji na allegro je¿eli chodzi o encanto ma która¶ linka do sklepu?? Bo nie mogê znale¼æ a nie chcia³a bym kupiæ jakiej¶ podróbki z góry dziêkujê
roxanne22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-24, 17:15   #959
carpediem7691
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
Keratynowe prostowanie w³osów

Witam!
Miesi±c temu podda³am w³osy zabiegowi keratynowego prostowania. Na pocz±tku wszystko sz³o piêknie, ³adnie jednak¿e pojawi³ siê pewnien problem. Mianowicie, szampon który otrzyma³am po zabiegu zacz±³ siê najzwyczajniej w ¶wiecie koñczyæ. Postanowi³am wiêc, ¿e sprawdzê w jakiej cenie mo¿na go nabyæ. Szczerze przyznam, ¿e dozna³am szoku gdy zobaczy³am, ¿e jedna butelka takiego ¶rodka kosztuje 50 z³ i wiêcej. Nie spodziewa³am siê niczego taniego, ale te¿ nie my¶la³am, ¿e to bêdzie a¿ tak droga sprawa...
St±d moje pytanie:
Czy po takim zabiegu stosowa³y¶cie zalecany szampon czy mo¿ewybra³y¶cie tañszy zamiennik?
Je¿eli tak, to jaki i czy nie popsu³o to efektu i w³osy nie zaczê³y siê znowu buntowaæ?
carpediem7691 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-24, 19:44   #960
kasza80
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 705

Cytat:
Napisane przez Serce Poka¿ wiadomo¶æ
http://allegro.pl/kativa-keratynowe-...778069406.html

ale teraz zamówiê chyba jednak kerapro, licz±c, ¿e skoro domowa linia kativy mi tak s³u¿y³a, to jej profesjonalna siostra sprawi sie jeszcze lepiej

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Lacturia Poka¿ wiadomo¶æ
bardzo mo¿liwe, mnie biovax potwornie puszy w³osy - wersja z keratyn±, innych nie testowa³am. mam jeszcze saszetkê poroteiny mleczne, ale jak sobie przypomnê w³osy po poprzednim biovaxie to chyba j± po prostu wyrzucê

STOTEK jakim produktem teraz robi³a¶ zabieg?
kasza80 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-04-22 22:09:54

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.