|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Cytat:
Spróbuj przy kolejnym myciu na³ozyæ na nie jak±¶ doci±¿aj±c± maskê a póxniej wysusz w³osy suszark±. Mia³am podonie po cocochoco- po naturalnym schnêciu pojawia³y mi siê fale ale jak wysuszy³am suszark± to by³y proste
|
|
#932 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 153
|
Cytat:
|
|
#933 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
Cytat:
Cytat:
SODIUM CHLORIDE je¶li mamy wykonane keratynowe prostowanie ALCOHOL DENAT wysusza w³osy, wiêc unikamy go zawsze w kosmetykach stosowanych na d³ugo¶ci; na skalp mo¿e siê sprawdziæ np. we wcierkach. ze wszystkich sk³adników, które wymieni³a¶ tylko jeden dotyczy keratynowego prostowania. Cytat:
|
|||
|
|
|
#934 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Cytat:
niestety zazwyczaj noszê kucyk, by wygl±dam s³abo. |
|
|
|
|
#935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kallos bananowa mega puszy w³osy, nie by³abym zdziwiona na Twoim miejscu, ¿e s± spuszone. Zw³aszcza u¿ywana codziennie ma super pusz±ce w³a¶ciwo¶ci kup normaln± od¿ywkê, a nie pseudomaskê, bo ona nie ma w sobie niczego ciekawego i ani nie nawil¿y, ani nie od¿ywi. Jak zrobisz kp i zostaniesz przy tej masce to nie bêdziesz mia³a lepszych w³osów
|
|
|
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zmoczylam wlosy i wyciagnelam je na plaska szczotke. Jest lepiej ale jest tez puch i nie calkowicie sa proste. Jak bedzie padac i sie nie pokreca to jakos przezyje, ale jak beda lapaly wilgoc i w ogole to bede zla
poza tym nie wiem czy takie czeste suszenie bedzie dobre dla wlosow. Jak myslicie, moge psikac gliss kurem? Ma silikony, ale chyba lotne, z tego co pamietam?
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 012
|
Cytat:
Silikony to przyjaciele prostych wlosow. A w zimie to juz w ogole ![]() Tylko uwazaj, bo Gliss Kury maja keratyne dosc wysoko w skladzie - jak przesadzisz, to bedziesz miala sianko z przeproteinowania. Edytowane przez stotek Czas edycji: 2014-11-23 o 17:23 |
|
|
|
|
#939 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
hej, tak siê zastanawiam, bo doczyta³am w necie dziwne rzeczy.
normalnie zabieg encanto robi siê tak? 2-3x mycie szamponem oczyszczaj±cym osuszamy w³osy rêcznikiem na³o¿enie keratyny czekamy 15 min suszenie suszark± chodnym powietrzem prostowanie ka¿dego pasma 5-7x czekamy 30 min myjemy szamponem oczyszczaj±cym suszymy rêcznikiem od¿ywka czekamy 15 min zmywamy po³owê od¿ywki suszymy jak wy¿ej prostujemy jak wy¿ej doczyta³am, ¿e lepsze efekty osi±ga siê nie sp³ukuj±c od¿ywki, próbowa³y¶cie? trochê siê bojê, ¿e za du¿o sp³uczê tej od¿ywki :-( no i jeszcze - na czym polega metoda mieszana? nie umiem nigdzie znale¼æ. dziêki za pomoc |
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie splukalam w ogole odzywki, od razu suszylam.
Metoda mieszana to bodajze zmieszanie keratyny z odzywka i nalozenie tego razem na glowe. |
|
|
|
#941 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 38
|
Cytat:
teraz kumam ;-)
|
|
|
|
|
#942 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 812
|
A napiszcie mi proszê jakich konkretnie kosmetyków u¿ywacie po encanto. Wiem ze nudzê, ale szukam takiej mini ¶ci±gi ;-)
|
|
|
|
#943 | |
|
koci ¶wiat
Wiadomo¶ci: 14 157
|
Cytat:
i ten w±tek taki w³a¶nie jest - przeczytaj pierwsz± stronê |
|
|
|
|
#944 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 195
|
Cytat:
Cytat:
"Po zabiegu nie zalecam stosowania szamponów i od¿ywek zawieraj±cych sole i ostre detergenty miêdzy innymi SLS lub SLES." wiec teraz juz nie wiem ?ile preparatu powinnam wziac na cieniowane wlosy za lopatki (nie chce robic calej glowy, zaczne od wysokosci ucha - jest to jakies 40-45cm), w kucyku obwod mam 7-8cm (bardziej rzadkie niz geste)? podstawowy zestaw po keratynowaniu to (?): - szampon bez soli - odzywka na wlosy (widzialam balea z keratyna - nie za duzo keratyny? nie bedzie przeproteinowania?) - cos na koncowki - maseczka na wlosy maske i odzywke powinnam stosowac za kazdym razem? niestety nie mam za bardzo czasu na olejowanie, chodzenie po domu po pare h z odzywka itp., a tez nigdy przesadnie o wlosy nie dbalam. niemniej jednak nie chcialabym zepsuc efektow, wiec do jakiegos minimum powinnam zejsc. chcialabym dostac od Was liste dobrych, ale i wystarczajacych kosmetykow. by efekt trwal jak najdluzej przy minimalnym wysilku .ktoras ma doswiadczenia z encanto przy wypadajacych wlosach ?Edytowane przez wspaniala Czas edycji: 2014-11-23 o 20:46 |
||
|
|
|
#945 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 38
|
|
|
|
|
#946 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 812
|
Haha to samo chcia³am napisaæ
|
|
|
|
#947 | |
|
koci ¶wiat
Wiadomo¶ci: 14 157
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#948 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba za du¿o protein bo jakby z dnia na dzieñ zrobi³y siê suche, po której¶ masce- mo¿liwe ¿e biowax? I takie nie fajne w dotyku. Spalone nie s±, zarêczam ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Wydaje mi siê, ¿e mo¿e dlatego, ¿e zawsze mialam uklep przy skalpie do mniej wiêcej 10-15 cm, a pó¼niej w³osy wichrowa³y ka¿dy w inn± stronê i wygl±da³o to s³abo. Teraz jak s± ujarzmione po zabiegu to wygl±daj± serio lepiej Wczoraj siê tyle komplementów nas³ucha³am na temat w³osów ![]() Kupi³am sobie farby fryzjerskie i mam nadzieje, ze juz gdzies za tydzieñ, maks dwa ufarbuje i do piêknej g³adko¶ci i blasku dojdzie jeszcze fajny kolor ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Ja w³a¶nie analizuje czym sobie przeproteinowa³am w³osy (na bank jak±¶ od¿ywk±, bo mam od polowy ucha inne...). Umyje dzisiaj szamponem oczyszczaj±cym i na³o¿e maskê Jansena aloesow±, która ma ponad 70% aloesu w sk³adzie i chyba powinno pomóc.
http://lacturia.blogspot.com Mój blog ![]() Wymiana kosmetyczna&bi¿uteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720 Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911 Edytowane przez Lacturia Czas edycji: 2014-11-23 o 21:26 |
||
|
|
|
#949 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
50ml powinno wystarczyæ, dla pewno¶ci mo¿esz wzi±æ 75. Ja u¿ywam produktów z keratyn±, ale ka¿de w³osy s± inne. Czêstotliwo¶æ u¿ywania masek i od¿ywek siê nie zmienia, tak jak w codziennej pielêgnacji - od¿ywka po ka¿dym myciu, maska 1-2 razy w tygodniu. Z od¿ywk± nie chodzi siê pare h, to samo z mask± - z od¿ywk± warto posiedzieæ t± minutê, dwie, ¿eby zd±¿y³a zadzia³aæ, maske stosujesz tak jak masz czas, jak masz 30 minut to super, jak nie masz. to 10 te¿ jest ok. Wypadaj±ce w³osy s± problemem od wewn±trz, nie od zew±trz, wiêc encanto tego nie naprawi. Cytat:
Powinna¶ dobraæ kosmetyki do swoich w³osów. G³ówn± zasad± jest unikanie Sodium Chloride w szamponie. Ja unikam jeszcze SLS/SLES, bo podra¿nia mi skórê g³owy. Je¶li ma CI to jako¶ pomóc, to moja szafa: szampony planeta organica szampon z organicznym olejem cedrowym planeta organica szampon z organicznym olejem rokitnikowym love2mix organic szampon stymuluj±cy wzrost w³osów z papryczk± chili (MA SODIUM CHLORIDE) yves rocher szampon zwiêkszaj±cy objêto¶æ (MA SODIUM CHLORIDE) eco hysteria szampon ultra g³adko¶æ (MA SODIUM CHLORIDE) suche szampony batiste, teraz cherry, ale lubiê te¿ ten w cêtki ![]() od¿ywki yves rocher od¿ywka odbudowuj±ca nivea long repair (MA SODIUM CHLORIDE) garnier avocado i karite isana po³ysk koloru - w czerwonym opakowaniu matrix biolage fiberstrong planeta organica balsam rokitnikowy family classics balsam z proteinami pszenicy maski kallos czekoladowy kallos bananowy kallos arganowy isana professional maska z olejami - z³ote opakowanie planeta organica maska do w³osów zniszczonych regeneruj±ca (niebieskie opakowanie, fioletowa maska, natalia siwiec na naklejce )maska agafii jajeczna planeta organica maska do w³osów suchych i zniszczonych z mas³em shea sera/spraye serum arganowe z biedronki serum kerapro organix serum kokosowe jedwab chi spray z glisskura z³oty pó³produkty keratyna hydrolizowana ¿el lniany gotowany z siemienia lnianego oleje/mas³a mas³o mango mas³o kakaowe mas³o babassu mas³o shea olej kokosowy olej rokitnikowy olej ze s³odkich migda³ów olej z pestek moreli olej z orzechów laskowych ka¿da od¿ywka, ka¿dy szampon, ka¿de serum i ka¿da maska dzia³a inaczej, niektóre le¿± u mnie d³ugo, bo ¼le siê u mnie spisuj± i u¿ywam ich sporadycznie, keratynê i ¿el lniany dodajê praktycznie do ka¿dej od¿ywki/maski. Tak jak mówiê, nic CI nasze listy nie dadz±, bo nie ma kosmetyku uniwersalnego, ka¿dy bêdzie mia³ swoje plusy i minusy. Dla mnie idealny jest jedynie szampon planeta organica z rokitnikiem/olejem cedrowym, innego idea³u w¶ród tej listy dla mnie nie ma z gotowych kosmetyków. To jest jedyna rzecz, któr± udaje mi siê zdenkowaæ no jeszcze jest od¿ywka garniera, ale tylko dlatego, ¿e lubiê jej zapach, bo muszêdawaæ do niej du¿o ¿elu lnianego i keratynê, ¿eby co¶ robi³a.. chocia¿ zosta³a zdetronizowana przez t± z yves rocher, która narazie jest w czo³ówce ulubionych od¿ywek, chocia¿ nie rozczesuje siê po niej fajnie w³osów W skrócie ulubieñce na teraz: PO szampon z olejami, YR od¿ywka regeneruj±ca, olej kokosowy, ¿el lniany. Cytat:
|
||||
|
|
|
#950 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 380
|
Cytat:
Wydaje mi siê , ¿e fryzjerka na³ozy³a encanto zbyt dalego od nasady i teraz tam zaczynaja mi siê krêciæ. dziwnie to wygl±da, w³osy faluj±ce od nasady na ok 4-5 cm a potem proste tzn ju z zaczynaja siê nie¼le puszyæ... Myje je szamponem cedrowym tym zielonym rosyjskim. Mo¿e przez to...? Kasza dziêkuje za odpowied¼. Ja bym chyba wola³a ta katove ¿eby mieæ sztywniejsze w³osy. Czy mog³abys wkleiæ mi link tej kativy któr± u¿ywa³a¶? |
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 437
|
Dziewczyny ¿adna nie jest z Wro, alby co¶ rozs±dnego poleciæ?
Planeta Organica to tylko w necie czy stacjonarnie gdzies kupiê?
|
|
#952 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 128
|
Czy jest tu jaka¶ wiza¿anka z Krakowa, która by³a by chêtna zrobiæ mi encanto na w³osach?
![]() Je¿eli tak, to proszê o info na priv |
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 707
|
Przymierzam siê do swojego pierwszego encanto, obczyta³am ju¿ w±tki, blogi ale nadal mam w±tpliwo¶ci ile ml zamówiæ
|
#955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Wez 175 ml albo 200 ml. Bardzo grube wlosy, zazdroszcze
A ja moje chyba przeproteinowalam. Wyglaja jak miotelka albo jak ogon kucyka Dlatego pewnie jutro rano zrobie im combo i napcham do maski Glorii wszystkiego, co tylko znajde (glutek lniany juz czeka w lodowce )
|
|
|
|
#957 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 707
|
Cytat:
Cytat:
A my¶la³am ¿e zaoszczêdzê Dziêkujê za radê, lecê na allegro ![]()
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 128
|
dziewczyny, o ile dobrze pamiêtam polecacie tutaj sklep Alicji na allegro je¿eli chodzi o encanto ma która¶ linka do sklepu?? Bo nie mogê znale¼æ a nie chcia³a bym kupiæ jakiej¶ podróbki z góry dziêkujê
|
|
|
|
#959 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Keratynowe prostowanie w³osów
Witam!
Miesi±c temu podda³am w³osy zabiegowi keratynowego prostowania. Na pocz±tku wszystko sz³o piêknie, ³adnie jednak¿e pojawi³ siê pewnien problem. Mianowicie, szampon który otrzyma³am po zabiegu zacz±³ siê najzwyczajniej w ¶wiecie koñczyæ. Postanowi³am wiêc, ¿e sprawdzê w jakiej cenie mo¿na go nabyæ. Szczerze przyznam, ¿e dozna³am szoku gdy zobaczy³am, ¿e jedna butelka takiego ¶rodka kosztuje 50 z³ i wiêcej. Nie spodziewa³am siê niczego taniego, ale te¿ nie my¶la³am, ¿e to bêdzie a¿ tak droga sprawa... St±d moje pytanie: Czy po takim zabiegu stosowa³y¶cie zalecany szampon czy mo¿ewybra³y¶cie tañszy zamiennik? Je¿eli tak, to jaki i czy nie popsu³o to efektu i w³osy nie zaczê³y siê znowu buntowaæ? |
|
|
|
#960 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
Cytat:
ale teraz zamówiê chyba jednak kerapro, licz±c, ¿e skoro domowa linia kativy mi tak s³u¿y³a, to jej profesjonalna siostra sprawi sie jeszcze lepiej ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
STOTEK jakim produktem teraz robi³a¶ zabieg? |
||
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

kup normaln± od¿ywkê, a nie pseudomaskê, bo ona nie ma w sobie niczego ciekawego i ani nie nawil¿y, ani nie od¿ywi. Jak zrobisz kp i zostaniesz przy tej masce to nie bêdziesz mia³a lepszych w³osów
poza tym nie wiem czy takie czeste suszenie bedzie dobre dla wlosow. Jak myslicie, moge psikac gliss kurem? Ma silikony, ale chyba lotne, z tego co pamietam? 

?

no jeszcze jest od¿ywka garniera, ale tylko dlatego, ¿e lubiê jej zapach, bo muszêdawaæ do niej du¿o ¿elu lnianego i keratynê, ¿eby co¶ robi³a.. chocia¿ zosta³a zdetronizowana przez t± z yves rocher, która narazie jest w czo³ówce ulubionych od¿ywek, chocia¿ nie rozczesuje siê po niej fajnie w³osów

Dlatego pewnie jutro rano zrobie im combo i napcham do maski Glorii wszystkiego, co tylko znajde (glutek lniany juz czeka w lodowce