Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-22, 10:04   #931
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

tak na szybciora.. stóweczka dla roczniaków

Diorisha, nie wierz babie, u nas zawsze pytają ile chce puch i biore po 10, jak mam kase to na jednej recepcie, jak nie to na 2 żeby wykupić po jakims czasie te drugą!
A co do ilości mm na recepcie to czytalam kiedys na blogu prawnika na macierzynskim,ze lekarz ma obowiązek wypisac tyle recept ile sie nalezy do konca terapii dziecka
http://prawnik-na-macierzynskim.blog...bunt-prawnika/

ona tam pisze, ze na 90 dni, a wg naszej alergolog zaswiadczenie jest wazne rok, a nie 3mce
Stary 2014-09-22, 10:06   #932
Madzia000
Zadomowienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Czesc kobietki pewnie juz o nas zapomnialyscie. Długo nas nie bylo, duzo sie u nas dzialo. Niestety tata mi sie pochorowal i stad brak czasu na wizaz...
Jasio ma sie dobrze, jest roznie raz lepiej raz gorzej, odpukac nie choruje
my juz drugi cykl staramy sie o Emilkę pierwszym razem nie wyszlo chyba przez ten stres... mam nadzieje, że teraz zobacze wyczekiwane II kreseczki.

W najblizsza sobote organizujemy Jasiowi roczek i moje siostry sie zrzucily, dzisiaj mi oznajmily ze mam wyrac Jasiowi prezent za 200 zl. Nie wiem co, ubran ma duzo, ma 2 pchacze. Myslalam o jakims rowerku trójkołowym, albo jakims do odpychania, albo biegowym ? Kupowałyscie cos takiego? Mozecie cos polecic ? Pomozcie prosze
Trójkolowego ponoc lekarze i fizjoterapeuci nie polecaja... na biegowy jeszcze ma czas, myslalam o PUKYLINO- mlodszym bracie rowerka biegowego? A moze sanki na zime?

Sprobuje troche ponadrabiac aaaale tego jest
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:18   #933
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziękuję, ze pytasz chyba 2, albo 3 pobudki, także zmieniaj mleczko i zobaczysz, czy się unormuje, na to potrzeba około tygodnia
A wczorajsza i przedwczorajsza nocka może była taka zła przez zęby (wczoraj wyszła kolejna czwórka) no i ta impreza

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

fajnie akurat jadę do roboty wypisać urlop po macierzyńskim, to wstąpię, bo mam obok.
Masz może porównanie do tescowych? Chodzi mi o rozmiarówkę
miałam raz małą paczke tych z tesco z tym love cos tam :P
nie pamiętam jak rozmiarowo... ale chyba podobnie - nie zauważyłam większej różnicy... w każdym razie Igor od tescowych dostawał jakiś podrażnień
nam tylko dady służą... mam teraz pampersy i kurde mam wrażenie że raz nasika i ten pampers się robi duży i cięzki jakby go pół dnia nosił... przez to bardzo szybko mi schodzą także wracam do dadów :P
ale fakt dady są sztywniejsze
już wyczekiwałam promocji... z 2 kartony musze wziąc jak nic
a poza tym w kartony później pakuje sobie ubrania po Igorze te z których wyrośnie

czy wasze dzieci też są tak pogryzione przez komary ?
musze coś kupić do pradu bo jest tak pogryziony najbardziej po buzi... jak po jednej nocy go zobaczyłam to myślałam że ospy dostał czy co no atakują go strasznie... a on sie non stop odkrywa
śpiworek odpada bo nie może mieć skrępowanych ruchów bo się wkurza - nie wiem co zrobie jak będzie zimno...
będzie sypiał w polarowych pajacach... ale czy to wystarczy

kurde musimy się zapisać na szczepienie a ja nie wiem czy szczepić na ospę czy nie

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Czesc kobietki pewnie juz o nas zapomnialyscie. Długo nas nie bylo, duzo sie u nas dzialo. Niestety tata mi sie pochorowal i stad brak czasu na wizaz...
my juz drugi cykl staramy sie o Emilkę pierwszym razem nie wyszlo chyba przez ten stres... mam nadzieje, że teraz zobacze wyczekiwane II kreseczki.

W najblizsza sobote organizujemy Jasiowi roczek i moje siostry sie zrzucily, dzisiaj mi oznajmily ze mam wyrac Jasiowi prezent za 200 zl. Nie wiem co, ubran ma duzo, ma 2 pchacze. Myslalam o jakims rowerku trójkołowym, albo jakims do odpychania, albo biegowym ? Kupowałyscie cos takiego? Mozecie cos polecic ? Pomozcie prosze
Trójkolowego ponoc lekarze i fizjoterapeuci nie polecaja... na biegowy jeszcze ma czas, myslalam o PUKYLINO- mlodszym bracie rowerka biegowego? A moze sanki na zime?

hej
sanki super pomysł
ja z rowerkiem poczekam do wiosny

i kciuki za 2 kreski

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Lula, Poziomkowa dla Waszych Maluchow

Ide robić drugie sniadanko.

Dawalyscie dzieciom miod? Jak tak to polecam "pastę" z miodu i zmiksowanych pestek słonecznika i dynii chlebek można jeszcze pomasowac bieluchem
ja nie dawałam jeszcze...
musiałabym dorwać jakiś sprawdzony najlepiej od pszczelarza

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:18   #934
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Tassia, macie kroliczka z Chicco? Macius zasypia z nim?
On jest tak cichy ze szok. Jestem tym zawiedziona albo mam jakiś trefny egzemplarz. Wasz tez taki cichutki?
tak mam.
nie wiem co znaczy cicho... jak Maciej go właczy i w mieszkaniu jest cicho to słysze go w drugim pokoju...
jakis glosny nie jest. Maciej go lubi, w nocy jak sie obudzi to sobie go wlacza i tuli, ale do zasypiania go nie uzywa

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dzień dobry
wszystkiego naj dla solenizanta i miesięczniaków
u mnie adi chory ...jeszcze nie wiem co mu ale goraczkuje cały czas ...sebek furczy a mnie rozbiera tez przeziębienie życ nie umierać ....jak ja kocham jesień

matal zdrówka
zdrówka dla wszystkich chorowitków
tassia jak maciejko dzisiaj?
passion lola w kwestii zabawek to jak wiecie u mnie małe przedszkole jest ale bynajmniej ja moim dzieciakom kupiłam moze ze dwie zabawki wszystko mają albo spadkowe albo uzywane /kupione na all lub w lumpeksie a nowe rzeczy dostaja na mikołaja i dzień dziecka czy urodziny. I tu pokłony w strone dziadków i cioć bo robią zawsze zrzutke i kupuja coś konkretnego
dziekuje przestał wymiotowac... podawałam mu mleko 2 i jest ok
za pare dni sprobuje znow z 3...ale co ciekawe tz sie pomylil i wieczorem zrobil mu mleko 3 i mlody wzial butelke wypil dwa lyki i zwrocił...
wiec nie wiem...ale chyba to efekt mleka

Cytat:

ja na mikolaja bede kupowac sanki
rowerek biegowy na dzien dziecka, albo po prostu na wiosne...
dlatego tez nie kupuje zadnych jezdzikow bo na zime wydaje mi sie to bez sensu, a mieszkanie mam na tyle male ze nie ma jak wyorzystac takiejz abawki
Maciej jedyna duza zabawke na roczek to dostał Odkrywczy Domek i jest szął jakich jeszcze nie było...
wczoraj ponad godzine sie bawił domkiem bez przerwy i beznaszej ingerencji

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:19   #935
xViolet
Raczkowanie

Dziękujemy za wszystkie sobotnie zyczenia urodzinowe dla Wikuni
Stary 2014-09-22, 10:38   #936
gorgulek
Zakorzenienie

Brydzia, myslalam o tym jeździk ale zdecydowałam się na Mini Micro Baby SEAT. Z tym ze kupilam same siedzisko bo hulajnoge ma Zuzia. Dla mnie był to najlepszy wybór bo na co najmniej 4 lata. Cały zestaw drogi ale naprawdę warty tej ceny. Na teraz jeździk i hulajnoga z mała rączką. Na później hulajnoga z dużą rączką. Pukylino kosztuje ponad 200 zł a długo go nie pouzywacie bo jest naprawdę mały (widziałam na żywo).
I żeby nie było to ja takie rzeczy jak trampolina, hulajnoga, rower biegowy, rower zwykły czy tablet itp. to zawsze kupuje z pieniędzy "skladkowych". Zuzia nie jest świadoma ile kasy dostaje wiec pozwalamy jej wybrać sobie co chce, reszte kasy np.odkladam i zbieram i wtedy kupuje. Ona zadowolona bo ma nowa zabawkę a ja mogę kupić jej cos "przydatnego".
Poza tym jak była młodszą to zupełnie nie kojarzyła ze urodziny/święta/dzień dziecka to okazja do prezentów wiec to wykorzystywalam iwolalam kupić jedna rzecz porzadna niz kilka duperelek.

Miód mamy sprawdzony od znajomego pszczelarza choć najlepszy i najzdrowszy to miód Manuca

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Tassia, mam porównanie z komikiem morskim i dlatego wydaje się cichy. W drugim pokoju go nie słyszę. A ile gra muzyczka uWas? W koniki 5 min a tu chyba nawet minuty nie gra.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:38   #937
Madzia000
Zadomowienie

Tassia fajny ten domek
tyle ze moj Jasko jakos ostatnio nie lubi sie biernie bawic, tylko dołapie jakies autko i jezdzi po calym mieszkaniu non stop.
A macie jakieś doswiadczenie z sankami do pchania jak wozek ?

http://allegro.pl/sanki-oparcie-pcha...591502358.html

czy lepiej kupic zwykłe do ciągniecia?

Zastanawiam sie jeszcze nad tym skoczkiem zebrą z fisher pricea.
http://allegro.pl/fisher-price-skocz...597786681.html
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 10:43   #938
tassia
Zakorzenienie

gorgulek o to chodzi?

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Madzia moj chrzesniak mial sanki do pchania i ciagniecia - 2 w jednym...tyle ze on mieszka w gorach wiec cala zime korzystali z tego zamiast wozka... po plaskim to roznie, ale jak z gorki to ciotka trzymala za to miejsce do pchania, pod gore roznie...

[/RIGHT]
Stary 2014-09-22, 10:44   #939
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Tassia fajny ten domek
tyle ze moj Jasko jakos ostatnio nie lubi sie biernie bawic, tylko dołapie jakies autko i jezdzi po calym mieszkaniu non stop.

moja sis ma takie sanki ...ona zadowolona mnie jakoś nie przekonuja ...jestem starodawna i wolę zwykłe
zebre tez mamy ...swego czasu była item ..coś jak dzieciaki miały 1,5 roku 2 latka teraz stoi nieużywana i czeka na odrodzenie zdecydowanie jeździki na dłużej służą czy jakieś klocki
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:50   #940
tassia
Zakorzenienie

Madzia w sankach najwazniejsze zbey wygodne bylo oparcie
a co do skoczka to Macirej ma takiego

koszt ok 50 zł

[/RIGHT]
Stary 2014-09-22, 10:50   #941
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
gorgulek o to chodzi?

[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------
co to jest
Stary 2014-09-22, 10:59   #942
Madzia000
Zadomowienie

fajny ten fioletowy skoczek, ale czy Zawitkowski kiedys nie napominał, ze zle ksztaltuje stope dziecka?
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2014-09-22, 10:59   #943
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Tassia fajny ten domek

Zdecydowanie te co można pchać sznurek tez jest wiec można ciągnąć. Jak nam Zuzia kilka razy fiknela ze zwykłych ze sznurkiem to podziękowałam za nie. Raz upadła kolo wielkiego kamienia

Cytat:
gorgulek o to chodzi?

Madzia moj chrzesniak mial sanki do pchania i ciagniecia - 2 w jednym...tyle ze on mieszka w gorach wiec cala zime korzystali z tego zamiast wozka... po plaskim to roznie, ale jak z gorki to ciotka trzymala za to miejsce do pchania, pod gore roznie...
Tassia tak.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
co to jest
Nie czytacie mnie no ale bywam tu rzadko wiec co się dziwić
Stary 2014-09-22, 11:00   #944
ja :)
Zakorzenienie

Bartosz 100 lat z okazji roczku!
I najlepszości dla Jasia i Zuzi na 11 miesiecy

gorgulek dasz linka do tego jezdzika? poczytalabym dokladnie o tym.

nie mam na nic czasu. nie bylo mnie w mieszkaniu ponad tydzien i zaroslo brudem doslownie
a dzis znowu mnie wycieczki czekają. a tu pogoda taka dupiata.
no i zimno mega a ja nie mam ani jednego cieplego okrycia bo w usa nie bylo mi potrzeba, a jedyna kórtka jaką miałam to taka za 60zł jeszcze z PL i wyrzuciłam w usa bo mi sie do walizki nie zmiescila.. dobrze ze Pola dostala w spadku polar cieply od bratanka, przynajmniej ona nie zmarznie.

no to ponarzekalam, ide posprzatac poki łobuz śpi bo jak wstanie to znow mi bedzie do zmywarki wchodzic.

aaa i Pola jest mega niesamowita od 2 dni. Non stop usmiechnieta, caly czas sie smieje i psoci, taki rozrabiaka sie zrobil ze szok. i zaczela zupelnie inaczej sie bawic zabawkami i wiele wiecej rozumiec

dobra, spadam. nadrobie pozniej. adios!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 11:00   #945
gorgulek
Zakorzenienie

Zaraz Spale naleśniki
Stary 2014-09-22, 11:01   #946
ja :)
Zakorzenienie

i jeszcze napisalam kórtka zamiast kurtka. na boga, co mi na mózg siadło ide nie pisze juz nie lepiej
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 11:02   #947
matallewar
Zakorzenienie

No i masz babo placek
Ostre zapalenie strun głosowych i zakaz mówienia. Bo podobno jak będę dużo mówić, to może mi tak zostać, że nie będę mogła mówić. No cudnie, polecam zakaz mówienia przy dwójce dzieci

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 11:02   #948
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdecydowanie te co można pchać sznurek tez jest wiec można ciągnąć. Jak nam Zuzia kilka razy fiknela ze zwykłych ze sznurkiem to podziękowałam za nie. Raz upadła kolo wielkiego kamienia

Tassia tak.

Nie czytacie mnie no ale bywam tu rzadko wiec co się dziwić
mnie tu mało ostatnio ale staram się jak mogę
Stary 2014-09-22, 11:04   #949
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Zdrówka byłaś u lekarza?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Poziomkowa super zakupy
Dużo zdrowka dla Leosia
Dzięki gorgulkowi i luli również

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
miałam raz małą paczke tych z tesco z tym love cos tam :P
nie pamiętam jak rozmiarowo... ale chyba podobnie - nie zauważyłam większej różnicy... w każdym razie Igor od tescowych dostawał jakiś podrażnień
nam tylko dady służą... mam teraz pampersy i kurde mam wrażenie że raz nasika i ten pampers się robi duży i cięzki jakby go pół dnia nosił... przez to bardzo szybko mi schodzą także wracam do dadów :P
ale fakt dady są sztywniejsze
już wyczekiwałam promocji... z 2 kartony musze wziąc jak nic
a poza tym w kartony później pakuje sobie ubrania po Igorze te z których wyrośnie

czy wasze dzieci też są tak pogryzione przez komary ?
musze coś kupić do pradu bo jest tak pogryziony najbardziej po buzi... jak po jednej nocy go zobaczyłam to myślałam że ospy dostał czy co no atakują go strasznie... a on sie non stop odkrywa
śpiworek odpada bo nie może mieć skrępowanych ruchów bo się wkurza - nie wiem co zrobie jak będzie zimno...
będzie sypiał w polarowych pajacach... ale czy to wystarczy

kurde musimy się zapisać na szczepienie a ja nie wiem czy szczepić na ospę czy nie

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

hej
sanki super pomysł
ja z rowerkiem poczekam do wiosny

i kciuki za 2 kreski

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

ja nie dawałam jeszcze...
musiałabym dorwać jakiś sprawdzony najlepiej od pszczelarza
My tydzień temu kupiliśmy brosa do kontaktu tego rózowego dla dzieci i jest spokój wiec polecam.
Cytat:

koszt ok 50 zł
Gdzie kupiłaś?

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 11:05   #950
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

koszt ok 50 zł
można taki nawet taniej kupić adi miał za 27 zl ale tpotalnie nie umiał na tym skakac ..tylko guży nabijał i poszło do siostrzenicy która uwielbiała

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

matal...uuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuu zdrówka i powodzenia w nie mówieniu
Stary 2014-09-22, 11:09   #951
gorgulek
Zakorzenienie

Ewcia, Ola tu macie link http://www.aktywnysmyk.pl/mini-micro...fioletowa.html
Są tez filmiki wiec nic juz mówić nie trzeba
Stary 2014-09-22, 11:24   #952
tassia
Zakorzenienie

ja ta krowe kupilam normalnie w sklepie zabawkowym za 49zł
ale jest tez tu
http://allegro.pl/mzk-skoczek-krowka...570556841.html

[/RIGHT]
Stary 2014-09-22, 11:25   #953
kama1987
Rozeznanie

My po wczorajszej imprezie Było super, Zuzia się zapoznaje ze swoim domkiem http://www.ko24.pl/produkt/domek-nam...tomy-discovery Zdjęcia wrzucę jak je ogarnę

Zdrówka dla wszystkich chorowitków i chorych mam

Passion, Lola moje dziecko ma podobnie jak Wasze.
Zabawki w większości dostała od koleżanki po jej dziecku, w sumie nowe zabawki jakie ma, to od mojego brata. Łóżeczko i wózek z fotelikiem też od znajomych dostaliśmy, jedynie w wózku kółka zmieniliśmy
Jak była malutka to ciuchy też miała od kogoś, albo z ciuchów, jakoś jej to nie przeszkadza teraz czasami kupię jej coś nowego, ale z reguły jak jest promocja, bo uważam, że spodnie czy bluzka dla dziecka za ok. 50 zł to trochę przesada, bo ile ona w tym pochodzi?
Jak chcieliśmy jej kupić fotelik RWF to powiedzieliśmy wprost przed chrzcinami, że jak ktoś chce kupić cokolwiek, to zbieramy na fotelik i dzięki temu dostała też spacerówkę bo zostało jej kasy

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ojeju, bidulek...
ja mm daję tylko do kaszki, dałam 3 miarki 2 i 1 miarkę 3 i jest ok. a nie wiem kiedy dać pół na pół. jak ja się nie znam na mm...
na Zuzi mleku pisało, żeby wprowadzać codziennie 1 miarkę więcej nowego.
Tylko że ja to przeczytałam jak już jadła nowe A więc Zuzia jadła w jeden dzień 1, a na drugi już 2, jest na Bebilonie Pepti i na 2 się kończy

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
My już po imprezie, mdłości mam, z przejedzenia Tort był super, muffinki jak dla mnie trochę za słodkie
no i ten,czytam coś co naskrobałyście.
fajnie, że impreza Wam się udała

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
rozumiem
ja tak mam z ubrankami
az mnie za serce chwytalo jak chcialam cos kupic kasy brak, wiekszosc ubranek mialam w spadku, w sumei 95% teraz wiecej musze kupowac
moze kiedys bede miala drugie to bede sobie mogla odbic
i tak samo mialam z wakacjami... no ale jakos trzeba sobie przetlumaczyc bedzie lepiej

hymn byl piekny to prawda
dobrze Cię rozumiem... my na wakacje zbieraliśmy przez 10 m-cy, i pojechaliśmy na 7 dni, no i nie szaleliśmy z kasą zbytnio, jedynie w 2 ostatnie dni, po odliczeniu na benzynę, bo nam zostało trochę kasy
(tzn. trochę to nie kwoty ok. 1000, raczej ok. 300 zł)

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
U nas ostatnio hitem jest szczotka do wc także ten
u nas też muszę ją chować przed Zuzką

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość

Inwersja MIłek wiąga nutra. Podpowiedz mi jak u Was z receptami. Bo kurcze u nas są problemy. Pediatra wymawia się limitami narzucanymi przez NFZ i finalnie nie dostałam recepty. Fakt Ewa sporo tego mleka zjada ale z tego co pisałaś MIłek też ma niezły apetyt. Wczoraj otworzyłam ostatnią puszkę i boję się,żę jak pójdę w środę to mi lekarka odmówi bo we wrześniu już wzięłam 6 puszek. Kurcze tak bym chciała żeby mała już była na normalnym mleku.
Zuzia je Bebilon Pepti i mi pediatra wypisuje tyle puszek, ile nam potrzeba bez problemu. Teraz co prawda ma puszkę na ok. 9-10 dni, bo je mleko tylko na wieczór, ale jak jadła więcej i nam szły 2 puszki na tydzień to też nie było problemu. I z tego co wiem, to nie ma limitu na mleko.
My nawet u gastrologa/alergologa nie byliśmy, bo u nas zlikwidowali dziecięcych i najbliższy był w Zabrzu chyba I pediatra stwierdziła że mam sobie dać spokój z szukaniem i mi będzie wypisywać.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 11:28   #954
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana a komu się udaje za pierwszym razem? To naprawdę rzadkość.
My córce kupiliśmy rowerek trójkołowy, ale mam do niego kilka uwag. Teraz chcemy taki stoliczek edukacyjny, gdzie dziecko coś naciśnie, przewróci, manualnie posteruje-widziałam wiele takich zabawek w Askocie czy Smyku. Sanki tez nie byłyby głupim pomysłem.
Stary 2014-09-22, 11:49   #955
Larysa88
Zakorzenienie

Ja tez kiedyś pisałam o mini micro właśnie tak się zastanawiam czy ola by wiedziała co z tym robić jakby się ją wsadzilo
Gorgulek jak dostaniesz siedzisko to napisz jak wrażenia Miloszka
Bo chyba też się na to zdecyduje ale powoli bo teraz wydatek będzie na fotelik...

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziękuję, ze pytasz chyba 2, albo 3 pobudki, także zmieniaj mleczko i zobaczysz, czy się unormuje, na to potrzeba około tygodnia
A wczorajsza i przedwczorajsza nocka może była taka zła przez zęby (wczoraj wyszła kolejna czwórka) no i ta impreza

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

fajnie akurat jadę do roboty wypisać urlop po macierzyńskim, to wstąpię, bo mam obok.
Masz może porównanie do tescowych? Chodzi mi o rozmiarówkę
Dady są bardzo podobne do tescowych ale twardsze jakby, natomiast rozmiarowo są takie same jak Tesco
Tez kupię karton bo mam tylko 4+ a same 4 mi się skończyły
Stary 2014-09-22, 11:49   #956
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Zaraz was trochę podczytam, ale najpierw o sobie, a co Roczek Oli się udał wczoraj wszyscy wieczorem się rozjechali, tylko teściowie zostali i chyba będą do czwartku. Jak będę miała chwilę i mi się uda, to wrzucę jakieś zdjęcia, choć za wiele ich nie mam. Poza tym Ola z okazji urodzin nauczyła się mówić tygrys typowe słowo dla rocznego dziecka Bo jest taki wierszyk o tygrysie, który jej często czytamy.

No i najważniejsze - mamy ząbek

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 12:08   #957
inwersja
dryfuję słowami

Gorgulek ten Szczeniaczek na dobranoc z Fisher Price jest głośny i ma dwa poziomy głośności, jak się nacisnie na guzik to leci melodyjka, jak na brzuszek to śpiewa. Opcja śpiewania i mówienia grają krótko, ale same kołysanki z melodyjką 10min, a jak sie nacisnie dlugo ten guzik-serduszko to blokuje sie wyłączanie tego i przełączanie na śpiewanie i wtedy 10min bez opcji przerwania leca kołysanki, same melodie.

https://www.youtube.com/watch?v=-A0s5i2BZ-U

Ja w ogóle mysle żeby jakiegos gracza kupic na CD i pen-drive zeby piosenki móc mu puszczac i jakies audiobooki, bo mamy tylko konsolę, która i tak wyłączona, bo Miłosz ciągle ją włączał i wyłączał. Poza tym konsola bez sensu, bo do niej musi byc TV włączony, a ja chce sam dźwięk.
Sama nie mam gdzie sluchac plyt i te co mam to od razu na kompa musialam zgrywac, bezens,bo komp moj cichy dosc.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Zaraz was trochę podczytam, ale najpierw o sobie, a co Roczek Oli się udał wczoraj wszyscy wieczorem się rozjechali, tylko teściowie zostali i chyba będą do czwartku. Jak będę miała chwilę i mi się uda, to wrzucę jakieś zdjęcia, choć za wiele ich nie mam. Poza tym Ola z okazji urodzin nauczyła się mówić tygrys typowe słowo dla rocznego dziecka Bo jest taki wierszyk o tygrysie, który jej często czytamy.

wow! gratulacje, najbardziej wyczekay zabek na forum

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Ja tez kiedyś pisałam o mini micro właśnie tak się zastanawiam czy ola by wiedziała co z tym robić jakby się ją wsadzilo
Gorgulek jak dostaniesz siedzisko to napisz jak wrażenia Miloszka
Bo chyba też się na to zdecyduje ale powoli bo teraz wydatek będzie na fotelik...

Dady są bardzo podobne do tescowych ale twardsze jakby, natomiast rozmiarowo są takie same jak Tesco
Nie, wg mnie Dady w ogole nie są twardsze od Tescowych, ale bardziej puchate.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Kama, bo nie ma limitu. Dlatego nam zawsze sie pytają ile chcemy. U nas idzie tego dalej sporo, bo Miłosz pije 1 po 240ml i na wieczór z kaszką 330ml.
Choć ja bym już chciała spróbować normalnego mm. Niby dają nam te recepty, ale zawsze mam wrazenie,ze z fochem. Ostatnio mi sie baba zapytała "czy potrzebne", no to jej powiedzialam, ze skonczylo sie,to potrzebne :/ Choc wiem,ze nie o to jej chodziło.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-09-22 o 12:10
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 12:13   #958
misia332
Zakorzenienie

sto lat dla solenizantów !

Matal zdrowia.

Ja idę robić obiad i znów do pracy, padam na twarz, a książę śpi.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 12:15   #959
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

no właśnie już kupiłam karton czwórek , czekam na promocję tescowych
Stary 2014-09-22, 12:16   #960
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Noooooo, doczekałyście się, prawie na roczek

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości