| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |      | 1 | 3,23% | 
| Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! |      | 12 | 38,71% | 
| Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią |      | 0 | 0% | 
| Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! |      | 3 | 9,68% | 
| Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe |      | 0 | 0% | 
| Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. |      | 3 | 9,68% | 
| Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. |      | 1 | 3,23% | 
| Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. |      | 0 | 0% | 
| Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. |      | 3 | 9,68% | 
| Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. |      | 2 | 6,45% | 
| Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. |      | 4 | 12,90% | 
| Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. |      | 2 | 6,45% | 
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-09-22, 11:04 | #931 | 
| dryfuję słowami Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

tak na szybciora.. stóweczka dla roczniaków   Diorisha, nie wierz babie, u nas zawsze pytają ile chce puch i biore po 10, jak mam kase to na jednej recepcie, jak nie to na 2 żeby wykupić po jakims czasie te drugą! A co do ilości mm na recepcie to czytalam kiedys na blogu prawnika na macierzynskim,ze lekarz ma obowiązek wypisac tyle recept ile sie nalezy do konca terapii dziecka http://prawnik-na-macierzynskim.blog...bunt-prawnika/ ona tam pisze, ze na 90 dni, a wg naszej alergolog zaswiadczenie jest wazne rok, a nie 3mce 
				__________________ "Gdybym tylko mógł przekazać Ci choć cząstkę własnego szczęścia, abyś już na zawsze była wolna od smutku i melancholii." Albert Einstein | 
|     | 
|  2014-09-22, 11:06 | #932 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Czesc kobietki   pewnie juz o nas zapomnialyscie. Długo nas nie bylo, duzo sie u nas dzialo. Niestety tata mi sie pochorowal i stad brak czasu na wizaz... Jasio ma sie dobrze, jest roznie raz lepiej raz gorzej, odpukac nie choruje  my juz drugi cykl staramy sie o Emilkę  pierwszym razem nie wyszlo  chyba przez ten stres... mam nadzieje, że teraz zobacze wyczekiwane II kreseczki. W najblizsza sobote organizujemy Jasiowi roczek i moje siostry sie zrzucily, dzisiaj mi oznajmily ze mam wyrac Jasiowi prezent za 200 zl. Nie wiem co, ubran ma duzo, ma 2 pchacze. Myslalam o jakims rowerku trójkołowym, albo jakims do odpychania, albo biegowym ? Kupowałyscie cos takiego? Mozecie cos polecic ? Pomozcie prosze  Trójkolowego ponoc lekarze i fizjoterapeuci nie polecaja... na biegowy jeszcze ma czas, myslalam o PUKYLINO- mlodszym bracie rowerka biegowego? A moze sanki na zime? Sprobuje troche ponadrabiac  aaaale tego jest   
				__________________  02.08.2006 r Ty i Ja...   04.07.2011 r Zaręczyny   29.09.2012 r Na zawsze razem..  Nasz Skarb: JAŚ  09.09.2013  | 
|     | 
|  2014-09-22, 11:18 | #933 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 
				 | 

Cytat: 
 nie pamiętam jak rozmiarowo... ale chyba podobnie - nie zauważyłam większej różnicy... w każdym razie Igor od tescowych dostawał jakiś podrażnień  nam tylko dady służą... mam teraz pampersy i kurde mam wrażenie że raz nasika i ten pampers się robi duży i cięzki jakby go pół dnia nosił... przez to bardzo szybko mi schodzą  także wracam do dadów :P ale fakt dady są sztywniejsze już wyczekiwałam promocji... z 2 kartony musze wziąc jak nic  a poza tym w kartony później pakuje sobie ubrania po Igorze te z których wyrośnie  czy wasze dzieci też są tak pogryzione przez komary ?  musze coś kupić do pradu bo jest tak pogryziony  najbardziej po buzi... jak po jednej nocy go zobaczyłam to myślałam że ospy dostał czy co  no atakują go strasznie... a on sie non stop odkrywa  śpiworek odpada bo nie może mieć skrępowanych ruchów bo się wkurza - nie wiem co zrobie jak będzie zimno... będzie sypiał w polarowych pajacach... ale czy to wystarczy  kurde musimy się zapisać na szczepienie  a ja nie wiem czy szczepić na ospę czy nie  ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat: 
  sanki super pomysł  ja z rowerkiem poczekam do wiosny  i kciuki za 2 kreski  ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat: 
 musiałabym dorwać jakiś sprawdzony najlepiej od pszczelarza   
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC]  Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... | |||
|     | 
|  2014-09-22, 11:18 | #934 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
 nie wiem co znaczy cicho... jak Maciej go właczy i w mieszkaniu jest cicho to słysze go w drugim pokoju... jakis glosny nie jest. Maciej go lubi, w nocy jak sie obudzi to sobie go wlacza i tuli, ale do zasypiania go nie uzywa Cytat: 
 za pare dni sprobuje znow z 3...ale co ciekawe tz sie pomylil i wieczorem zrobil mu mleko 3 i mlody wzial butelke wypil dwa lyki i zwrocił... wiec nie wiem...ale chyba to efekt mleka Cytat: 
 rowerek biegowy na dzien dziecka, albo po prostu na wiosne... dlatego tez nie kupuje zadnych jezdzikow bo na zime wydaje mi sie to bez sensu, a mieszkanie mam na tyle male ze nie ma jak wyorzystac takiejz abawki Maciej jedyna duza zabawke na roczek to dostał Odkrywczy Domek i jest szął jakich jeszcze nie było... wczoraj ponad godzine sie bawił domkiem bez przerwy i beznaszej ingerencji 
				__________________    Maciej      [/RIGHT] | |||
|     | 
|  2014-09-22, 11:19 | #935 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-08 
				 | 

Dziękujemy za wszystkie sobotnie zyczenia urodzinowe dla Wikuni    
				__________________ 20.09.2013 Wiktoria   | 
|     | 
|  2014-09-22, 11:38 | #936 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-02 
				 | 

Brydzia, myslalam o tym jeździk ale zdecydowałam się na Mini Micro Baby SEAT. Z tym ze kupilam same siedzisko bo hulajnoge ma Zuzia. Dla mnie był to najlepszy wybór bo na co najmniej 4 lata. Cały zestaw drogi ale naprawdę warty tej ceny. Na teraz jeździk i hulajnoga z mała rączką. Na później hulajnoga z dużą rączką. Pukylino kosztuje ponad 200 zł a długo go nie pouzywacie bo jest naprawdę mały (widziałam na żywo). I żeby nie było to ja takie rzeczy jak trampolina, hulajnoga, rower biegowy, rower zwykły czy tablet itp. to zawsze kupuje z pieniędzy "skladkowych". Zuzia nie jest świadoma ile kasy dostaje wiec pozwalamy jej wybrać sobie co chce, reszte kasy np.odkladam i zbieram i wtedy kupuje. Ona zadowolona bo ma nowa zabawkę a ja mogę kupić jej cos "przydatnego". Poza tym jak była młodszą to zupełnie nie kojarzyła ze urodziny/święta/dzień dziecka to okazja do prezentów wiec to wykorzystywalam iwolalam kupić jedna rzecz porzadna niz kilka duperelek. Miód mamy sprawdzony od znajomego pszczelarza  choć najlepszy i najzdrowszy to miód Manuca  ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Tassia, mam porównanie z komikiem morskim i dlatego wydaje się cichy. W drugim pokoju go nie słyszę. A ile gra muzyczka uWas? W koniki 5 min a tu chyba nawet minuty nie gra. | 
|     | 
|  2014-09-22, 11:38 | #937 | 
				 | 

Tassia fajny ten domek   tyle ze moj Jasko jakos ostatnio nie lubi sie biernie bawic, tylko dołapie jakies autko i jezdzi po calym mieszkaniu non stop. A macie jakieś doswiadczenie z sankami do pchania jak wozek ? http://allegro.pl/sanki-oparcie-pcha...591502358.html czy lepiej kupic zwykłe do ciągniecia? Zastanawiam sie jeszcze nad tym skoczkiem zebrą z fisher pricea. http://allegro.pl/fisher-price-skocz...597786681.html 
				__________________  02.08.2006 r Ty i Ja...   04.07.2011 r Zaręczyny   29.09.2012 r Na zawsze razem..  Nasz Skarb: JAŚ  09.09.2013  | 
|     | 
|  2014-09-22, 11:43 | #938 | 
				 | 

gorgulek o to chodzi? ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Madzia moj chrzesniak mial sanki do pchania i ciagniecia - 2 w jednym...tyle ze on mieszka w gorach wiec cala zime korzystali z tego zamiast wozka... po plaskim to roznie, ale jak z gorki to ciotka trzymala za to miejsce do pchania, pod gore roznie... 
				__________________    Maciej      [/RIGHT] | 
|     | 
|  2014-09-22, 11:44 | #939 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-12 Lokalizacja: ............. 
				 | 

Cytat: 
  zebre tez mamy ...swego czasu była item ..coś jak dzieciaki miały 1,5 roku 2 latka teraz stoi nieużywana i czeka na odrodzenie  zdecydowanie jeździki na dłużej służą czy jakieś klocki | |
|     | 
|  2014-09-22, 11:50 | #940 | 
				 | 

Madzia w sankach najwazniejsze zbey wygodne bylo oparcie a co do skoczka to Macirej ma takiego  koszt ok 50 zł 
|     | 
|  2014-09-22, 11:50 | #941 | 
				 | 

| 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2014-09-22, 11:59 | #942 | 
				 | 

fajny ten fioletowy skoczek, ale czy Zawitkowski kiedys nie napominał, ze zle ksztaltuje stope dziecka?

|     | 
|  2014-09-22, 11:59 | #943 | ||
				 | 

Cytat: 
  sznurek tez jest wiec można ciągnąć. Jak nam Zuzia kilka razy fiknela ze zwykłych ze sznurkiem to podziękowałam za nie. Raz upadła kolo wielkiego kamienia  Cytat: 
 Nie czytacie mnie  no ale bywam tu rzadko wiec co się dziwić   | ||
|     | 
|  2014-09-22, 12:00 | #944 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Bartosz 100 lat z okazji roczku! I najlepszości dla Jasia i Zuzi na 11 miesiecy  gorgulek dasz linka do tego jezdzika? poczytalabym dokladnie o tym. nie mam na nic czasu. nie bylo mnie w mieszkaniu ponad tydzien i zaroslo brudem doslownie   a dzis znowu mnie wycieczki czekają. a tu pogoda taka dupiata. no i zimno mega a ja nie mam ani jednego cieplego okrycia bo w usa nie bylo mi potrzeba, a jedyna kórtka jaką miałam to taka za 60zł jeszcze z PL i wyrzuciłam w usa bo mi sie do walizki nie zmiescila.. dobrze ze Pola dostala w spadku polar cieply od bratanka, przynajmniej ona nie zmarznie. no to ponarzekalam, ide posprzatac poki łobuz śpi bo jak wstanie to znow mi bedzie do zmywarki wchodzic. aaa i Pola jest mega niesamowita od 2 dni. Non stop usmiechnieta, caly czas sie smieje i psoci, taki rozrabiaka sie zrobil ze szok. i zaczela zupelnie inaczej sie bawic zabawkami i wiele wiecej rozumiec  dobra, spadam. nadrobie pozniej. adios! | 
|     | 
|  2014-09-22, 12:00 | #945 | 
				 | 

Zaraz Spale naleśniki    | 
|     | 
|  2014-09-22, 12:01 | #946 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

i jeszcze napisalam kórtka zamiast kurtka. na boga, co mi na mózg siadło   ide nie pisze juz nie lepiej   | 
|     | 
|  2014-09-22, 12:02 | #947 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: mazowsze 
				 | 

No i masz babo placek   Ostre zapalenie strun głosowych i zakaz mówienia. Bo podobno jak będę dużo mówić, to może mi tak zostać, że nie będę mogła mówić. No cudnie, polecam zakaz mówienia przy dwójce dzieci   
				__________________ 5.5.2011 Edzik 20.9.2013 Encia Rok z Jillian i Mel B✓ Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free  More water&vegetables 13/100 sugarfree days | 
|     | 
|  2014-09-22, 12:02 | #948 | |
				 | 

Cytat: 
  ale staram się jak mogę   | |
|     | 
|  2014-09-22, 12:04 | #949 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2014-03 Lokalizacja: wielkopolska 
				 | 

Cytat: 
  gorgulkowi i luli również  Cytat: 
  wiec polecam. Gdzie kupiłaś? 
				__________________  Leoś 14.10.2013   Czekamy na dzidziusia  | ||
|     | 
|  2014-09-22, 12:05 | #950 | |
				 | 

Cytat: 
  adi miał za 27 zl ale tpotalnie nie umiał na tym skakac ..tylko  guży nabijał i poszło do siostrzenicy która uwielbiała ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- matal...uuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuu zdrówka i powodzenia w nie mówieniu   | |
|     | 
|  2014-09-22, 12:09 | #951 | 
				 | 

Ewcia, Ola tu macie link http://www.aktywnysmyk.pl/mini-micro...fioletowa.html Są tez filmiki wiec nic juz mówić nie trzeba   | 
|     | 
|  2014-09-22, 12:24 | #952 | 
				 | 

ja ta krowe kupilam normalnie w sklepie zabawkowym za 49zł ale jest tez tu http://allegro.pl/mzk-skoczek-krowka...570556841.html 
|     | 
|  2014-09-22, 12:25 | #953 | ||||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-10 
				 | 

My po wczorajszej imprezie  Było super, Zuzia się zapoznaje ze swoim domkiem http://www.ko24.pl/produkt/domek-nam...tomy-discovery   Zdjęcia wrzucę jak je ogarnę  Zdrówka dla wszystkich chorowitków i chorych mam  Passion, Lola moje dziecko ma podobnie jak Wasze. Zabawki w większości dostała od koleżanki po jej dziecku, w sumie nowe zabawki jakie ma, to od mojego brata. Łóżeczko i wózek z fotelikiem też od znajomych dostaliśmy, jedynie w wózku kółka zmieniliśmy   Jak była malutka to ciuchy też miała od kogoś, albo z ciuchów, jakoś jej to nie przeszkadza  teraz czasami kupię jej coś nowego, ale z reguły jak jest promocja, bo uważam, że spodnie czy bluzka dla dziecka za ok. 50 zł to trochę przesada, bo ile ona w tym pochodzi? Jak chcieliśmy jej kupić fotelik RWF to powiedzieliśmy wprost przed chrzcinami, że jak ktoś chce kupić cokolwiek, to zbieramy na fotelik  i dzięki temu dostała też spacerówkę bo zostało jej kasy  Cytat: 
 Tylko że ja to przeczytałam jak już jadła nowe  A więc Zuzia jadła w jeden dzień 1, a na drugi już 2, jest na Bebilonie Pepti i na 2 się kończy  Cytat: 
  Cytat: 
  (tzn. trochę to nie kwoty ok. 1000, raczej ok. 300 zł) u nas też  muszę ją chować przed Zuzką  Cytat: 
 My nawet u gastrologa/alergologa nie byliśmy, bo u nas zlikwidowali dziecięcych i najbliższy był w Zabrzu chyba  I pediatra stwierdziła że mam sobie dać spokój z szukaniem i mi będzie wypisywać. 
				__________________ Nasz Ślub http://s8.suwaczek.com/20110910580214.png Zuzia  http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bio4pd38gmu3v.png | ||||
|     | 
|  2014-09-22, 12:28 | #954 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 
				 | 

Cytat: 
 My córce kupiliśmy rowerek trójkołowy, ale mam do niego kilka uwag. Teraz chcemy taki stoliczek edukacyjny, gdzie dziecko coś naciśnie, przewróci, manualnie posteruje-widziałam wiele takich zabawek w Askocie czy Smyku. Sanki tez nie byłyby głupim pomysłem. 
				__________________ Zmieniaj swoje życie   | |
|     | 
|  2014-09-22, 12:49 | #955 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: południe 
				 | 

Ja tez kiedyś pisałam o mini micro   właśnie tak się zastanawiam czy ola by wiedziała co z tym robić jakby się ją wsadzilo   Gorgulek jak dostaniesz siedzisko to napisz jak wrażenia Miloszka   Bo chyba też się na to zdecyduje ale powoli bo teraz wydatek będzie na fotelik... Cytat: 
   Tez kupię karton bo mam tylko 4+ a same 4 mi się skończyły   
				__________________ 02.09.2013  Aleksandra | |
|     | 
|  2014-09-22, 12:49 | #956 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cześć dziewczyny   Zaraz was trochę podczytam, ale najpierw o sobie, a co  Roczek Oli się udał  wczoraj wszyscy wieczorem się rozjechali, tylko teściowie zostali i chyba będą do czwartku. Jak będę miała chwilę i mi się uda, to wrzucę jakieś zdjęcia, choć za wiele ich nie mam. Poza tym Ola z okazji urodzin nauczyła się mówić tygrys  typowe słowo dla rocznego dziecka  Bo jest taki wierszyk o tygrysie, który jej często czytamy. No i najważniejsze - mamy ząbek   
				__________________  Ola 20.09.2013   Pawełek 20.03.2015   | 
|     | 
|  2014-09-22, 13:08 | #957 | ||
| dryfuję słowami Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Gorgulek ten Szczeniaczek na dobranoc z Fisher Price jest głośny   i ma dwa poziomy głośności, jak się nacisnie na guzik to leci melodyjka, jak na brzuszek to śpiewa. Opcja śpiewania i mówienia grają krótko, ale same kołysanki z melodyjką 10min, a jak sie nacisnie dlugo ten guzik-serduszko to blokuje sie wyłączanie tego i przełączanie na śpiewanie i wtedy 10min bez opcji przerwania leca kołysanki, same melodie. https://www.youtube.com/watch?v=-A0s5i2BZ-U Ja w ogóle mysle żeby jakiegos gracza kupic na CD i pen-drive zeby piosenki móc mu puszczac i jakies audiobooki, bo mamy tylko konsolę, która i tak wyłączona, bo Miłosz ciągle ją włączał i wyłączał. Poza tym konsola bez sensu, bo do niej musi byc TV włączony, a ja chce sam dźwięk. Sama nie mam gdzie sluchac plyt i te co mam to od razu na kompa musialam zgrywac, bezens,bo komp moj cichy dosc. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat: 
    ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat: 
 ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Kama, bo nie ma limitu. Dlatego nam zawsze sie pytają ile chcemy. U nas idzie tego dalej sporo, bo Miłosz pije 1 po 240ml i na wieczór z kaszką 330ml. Choć ja bym już chciała spróbować normalnego mm. Niby dają nam te recepty, ale zawsze mam wrazenie,ze z fochem. Ostatnio mi sie baba zapytała "czy potrzebne", no to jej powiedzialam, ze skonczylo sie,to potrzebne :/ Choc wiem,ze nie o to jej chodziło. 
				__________________ "Gdybym tylko mógł przekazać Ci choć cząstkę własnego szczęścia, abyś już na zawsze była wolna od smutku i melancholii." Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-09-22 o 13:10 | ||
|     | 
|  2014-09-22, 13:13 | #958 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

sto lat dla solenizantów ! Matal zdrowia. Ja idę robić obiad i znów do pracy, padam na twarz, a książę śpi. 
				__________________ Ślub 6 lipiec 2013  Kornel 24 październik 2013  Antoni 8 stycznia 2015  http://onaiich3.blogspot.com.es/ | 
|     | 
|  2014-09-22, 13:15 | #959 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-12 Lokalizacja: małopolska 
				 | 

Cytat: 

__________________ Emilka 3.10.2013  Kamil 9.03.2000   | |
|     | 
|  2014-09-22, 13:16 | #960 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: mazowsze 
				 | 

Cytat: 

__________________ 5.5.2011 Edzik 20.9.2013 Encia Rok z Jillian i Mel B✓ Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free  More water&vegetables 13/100 sugarfree days | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.