Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-19, 19:38   #931
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Jak fajnie ze akurat dzisiaj tak dużo pisalyscie jestem w szpitalu i miałam się czym zająć czytając Was. Z astma coraz gorzej bo mam bardzo wysoko dno macicy, ból i opuchnięte zebra prawdopodobnie przez pęknięcie kości. Dostaje sterydy na rozwój płuc żeby w razie pogorszenia dziecko było gotowe na wcześniejszy poród.
Trzymam kciuki za wszystkie i jestem cały czas na bieżąco, ale nie mam siły ani weny pisać. Pozdrawiam
trzymaj się cieplutko...na pewno będzie dobrze
jeśli można spytać..co to za pęknięcie kości.. sama pękła..? uderzone?

jak mi tak strzyka . pęka często w kościach (chyba mam słabe kosci)
to sie boję, że mi teraz albo przy porodzi miednica popęka...
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 19:38   #932
agatus84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
aaaa i była u ginki taka dziewczyna, no powiem- otyła ( ja jestem gruba naprawdę ale ona była otyła), terminy mamy blisko i jej wyszła waga dziecka 2800g !!!!!!! nie chcę wiedzieć ile to dziecko będzie ważyć przy porodzie i jak one je urodzi....może jest na coś chora czy to może być przez duuużą nadwagę
może mieć zaniedbaną cukrzycę ciążową. Albo ogólnie cukrzycę, jeszcze sprzed ciąży, nieleczoną, i do tego nadciśnienie... Wtedy jednym z powikłań jest właśnie makrosomia płodu.
agatus84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 19:46   #933
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Begie, a to dziwne, bo te otyłe zazwyczaj rodzą małe dzici...
Taaak? Bo mi się zawsze wydawało, że grube rodzą duże dzieci i może dlatego moja była kluską i teraz znowu będzie a po wizycie rozmawiałam z siostrą to mówiła, że jak ona rodziła, 3 tyg przed tp maly ważyl 2900 to tam parę takich otyłych leżało i dzieci ważyły mniej niż synek siostry a w terminie były urodzone....ciekawe... czyli coś w tym jest

ale mi mala daje popalić nocny marek zz niej

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
może mieć zaniedbaną cukrzycę ciążową. Albo ogólnie cukrzycę, jeszcze sprzed ciąży, nieleczoną, i do tego nadciśnienie... Wtedy jednym z powikłań jest właśnie makrosomia płodu.
acha....
bo pamiętam od początku ciąży co widziałam tę dziewczynę to zawsze taka mega zmęczona, zziajana jakoś słabo wyglądała...

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Ale ja na raty piszę

Dziołchy polećcie te mleczka do picia na zgagę, bo wiem, że ktoś kiedyś pisał o nich, jakie nazwy i mniej więcej cenowo jak to się przedstawia?
Jutro rano pojdę do apteki kupić rzeczy mi brakujące to od razu bym kupiła.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 19:54   #934
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
no butki są super tylko zastanawiam się czy takiemu maluchowi założy się takie butki bardziej chyba tak dla ozdoby
pewnie dla ozdoby i dla sprawienia radości oglądającym dzieciaczka
też mam kilka par, ale nie znam się na rozmiarach, więc nie wiem czy nie są troszkę za duże, choć i tak malutkie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Dziewczyny normalnie baty Wam się należą, że tak pędzicie z tymi postami
Nie sposób Was nadrobić

My dzisiaj z małżem jak dzieci odstawiliśmy do szkoły to wyruszyliśmy do Koszalina do galerii, żeby sobie coś na spokojnie kupić... no i tak się skończyło, że wróciliśmy z torbami ubrań dla chłopaków a dla siebie nic ja nie wiem, jak to możliwe... chciałam w końcu jakieś buty no i cholerka nie mogę się zdecydować... a później takiego zamuła złapałam, że oczy mi się same zamykały i nie byłam w stanie chodzić, marzyłam żeby wracać do domu do łóżka... nie wiem czy ciśnienie spadło, czy co... no tak się kijowo czułam... dopiero jak dojechaliśmy do domu to mi przeszło i wysprzątałam kuchnię zamówiłam sobie przed chwilą przez all prześcieradła frotte z gumką na łóżko do sypialni... ciekawa jestem jakości... niby produkt polski i bawełna... i tak siedzę i czuję, że mi coś z cycków leci, a to już chyba mleko
Dalej nie masz butów?
JA np. bardzo lubie kupować buty na jesień i zimowe, bo zawsze jakieś mi wpadną w oko i są wygodne, za to gorzej z balerinami i sandałkami, bo zawsze coś nie tak

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Oj wkurzylam sie juz na maxa, mlodszy brat TZ jest u nas codziennie po szkole, na dodatek dwie nocki spal tu przez remont. Dzis myslalam, ze w koncu z TZ spedzimy wspolny wieczor i co? Mlody siedzi do 24, bo zapomnial o autobusie. Zle sie czuje od rana i myslalam, ze spedzimy spokojnie wieczor a tu klapa. Wrrr.. musialam sie wyzalic.

Lecicie z postami rowno
Ahhh jak lubię ludzi, którzy "się zasiedzą" i to notorycznie i jeszcze zdziwieni, jak im się uwagę zwróci współczuję!

Cytat:
Jak fajnie ze akurat dzisiaj tak dużo pisalyscie jestem w szpitalu i miałam się czym zająć czytając Was. Z astma coraz gorzej bo mam bardzo wysoko dno macicy, ból i opuchnięte zebra prawdopodobnie przez pęknięcie kości. Dostaje sterydy na rozwój płuc żeby w razie pogorszenia dziecko było gotowe na wcześniejszy poród.
Trzymam kciuki za wszystkie i jestem cały czas na bieżąco, ale nie mam siły ani weny pisać. Pozdrawiam
Jejciuuu, życzę jak najwięcej zdrówka dla Ciebie i maluszka

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Nie, nic nie pytali.

Działalności nie mam. Na L4 jestem od połowy lipca, z czego ZUS ma mnie na głowie od połowy sierpnia [jakoś 33 dni płaci najpierw pracodawca]. Umowa na stałe. Tak naprawdę nie ma chyba reguły dlaczego jedne sprawdzają, inne nie...

Ja też bardzo doceniam swojego TŻ. Strasznie kochany, uczynny i dobry z niego człowiek. Aż nie pasuje do mnie

Ojeju, trzymaj się tam!

---

Wybraliśmy łóżeczko, alleluja! Pierwsze zdjęcie pokazuje nasze łóżeczko, drugie zestaw pościeli jaki wybraliśmy
ZUS jest nieprzewidywalny...ciekaw e czy wynika to z tego, że mają bałagan i "nie ogarniają", chcą siać postrach wśród ludzi i gnębić ciężarne czy szukają afery tam gdzie jej nie ma...
Pościel idealnie dopasowana do motywu łóżeczka, urocza. PS. Wasze łóżeczko nawet fajniejsze od tego ze zdjęcia z pościelą

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 19:55   #935
Rosalie01
Raczkowanie

BeataMarcina trzymaj sie
Beige super, ze wizyta przyniosla same dobre wiesci
Frau i Kasia j tez zdecydowanie jedza jestem i caly czas sie zastanawiam, jak Tz ze mna wytrzymuje
Futbolowa ladne lozeczko i posciel
Zanet dla Tz, super gest
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 19:58   #936
Keithlyn
Zadomowienie

magdula- super te gniazdo !! u nas takie nowinki jeszcze nie doszły ehehe , ja jeszcze u nikogo takiego gniazda nie widziałam

Cytat:
pęknięcie kości ????????????? przez astme ? o mamo... trzymaj się tam i odzywaj się do nasss

begie- fajnie że na wizycie wszystko ok! mała już nie taka mała mi gin na prenatalnych też oszacowała 3600 - 3700 g

Edytowane przez Keithlyn
Czas edycji: 2014-09-19 o 20:00
Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 20:02   #937
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam mocno kciuki za Ciebie i maluszka!

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 20:10   #938
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję za poparcie jeśli chodzi o mojego męża
na nas zawsze możesz liczyć

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

ciekawe ile mi oszacuje w pon/wtorek...
w 30 tc mały ważył 1600
ja obstawiam 3600..ja tyle ważyłam jak się urodziłam...
Stary 2014-09-19, 20:14   #939
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
oby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Nie, nic nie pytali.

Działalności nie mam. Na L4 jestem od połowy lipca, z czego ZUS ma mnie na głowie od połowy sierpnia [jakoś 33 dni płaci najpierw pracodawca]. Umowa na stałe. Tak naprawdę nie ma chyba reguły dlaczego jedne sprawdzają, inne nie...

Ja też bardzo doceniam swojego TŻ. Strasznie kochany, uczynny i dobry z niego człowiek. Aż nie pasuje do mnie

Ojeju, trzymaj się tam!

---

Wybraliśmy łóżeczko, alleluja! Pierwsze zdjęcie pokazuje nasze łóżeczko, drugie zestaw pościeli jaki wybraliśmy
a jak po spotkaniu z teściami? łóżeczko super, pościel też, choć pewnie po dwóch tygodniach wywalisz ten baldachim

Cytat:
Dziewczyny, dziękuję za poparcie jeśli chodzi o mojego męża Nie chce mi sie już nawet o tym gadać...
Zazdroszczę tym, których tż-ci sprzątają sami z siebie i nie czepiają się o pieniądze.
Jutro niby mamy coś robić, może przemeblowanie ale ciekawe jak to będzie... przed chwilą dostaliśmy wiadomość, że jesteśmy jutro zaproszeni po południu do kuzyna... a chciałam wykorzystać tę sobotę...

Poza tym to jestem po wizycie.
Wszystko w porządku ze mną i z małą, przez 5 tygodni przytyłam 2,7 kg, hemoglobina trochę wzrosła z 10,9 na 11,3, tętno mam wysokie i mam mierzyć rano i wieczorem.
A mała już od dluuuugiego czasu leży główką w dół, ma jeszcze sporo miejsca ale raczej nie powinna się odwrócić, po prawej stronie kręgosłup i pupa, po lewej rączki i nóżki no i waży 2100-2200 g, jestem w 32t6d a wychodzi na 34t więc jest spora, komputer oszacował wagę do porodu na mniej więcej 3700g ale wiadomo, że różnie może być
Gdyby tyle ważyła to ok będę zadowolona, oby tylko więcej nie...
Kolejna wizyta za 3 tygodnie, potem mam zrobić wymaz gbs i teraz pytanie, czy dostałyście na to skierowanie? bo ja muszę zrobić we własnym zakresie...

aaaa i była u ginki taka dziewczyna, no powiem- otyła ( ja jestem gruba naprawdę ale ona była otyła), terminy mamy blisko i jej wyszła waga dziecka 2800g !!!!!!! nie chcę wiedzieć ile to dziecko będzie ważyć przy porodzie i jak one je urodzi....może jest na coś chora czy to może być przez duuużą nadwagę

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

I u mnie wszystko pozamykane na 4 spusty
Begie, a może on ma jakiś gorszy czas? czy tak na stałe ma? czasem szkoda słów na tych chłopów... dobrze, że po wizycie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
BeataMarcina trzymaj sie
Beige super, ze wizyta przyniosla same dobre wiesci
Frau i Kasia j tez zdecydowanie jedza jestem i caly czas sie zastanawiam, jak Tz ze mna wytrzymuje
Zanet dla Tz, super gest
to co, w klubie zakładamy klub jędz i wredot?

idę oglądać z małżem film. Może nie zasnę

Kaś, może rzeczywiście trzeba zmienić nazwę wątku na same listopadowe?
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 20:15   #940
Kasia427
Wtajemniczenie

Mgds no dalej nic nie znalazłam ciekawego... :/ może polecicie jakiś sklep internetowy z fajnymi butami?
Beatka zdrówka! Obyście jak najdłużej wytrzymali
Stary 2014-09-19, 20:22   #941
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
to co, w klubie zakładamy klub jędz i wredot?

Kaś, może rzeczywiście trzeba zmienić nazwę wątku na same listopadowe?
listopadowe zrzędy
Stary 2014-09-19, 20:26   #942
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Mgds no dalej nic nie znalazłam ciekawego... :/ może polecicie jakiś sklep internetowy z fajnymi butami?
Beatka zdrówka! Obyście jak najdłużej wytrzymali
Polecić mogę tylko zalando, w innych (deezee nie liczę, bo tam raczej takie jednosezonowe buty i często słabej jakości) nie miałam okazji (lub odwagi) kupować

Stary 2014-09-19, 20:31   #943
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
listopadowe zrzędy
Oooo dolacze sie

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 20:32   #944
szybkawolna
Rozeznanie

jestem po warsztatach Mamo to ja !
Bardzo mi sie podobalo zwłaszcza pierwsza pomoc dla dzieci do 1 roku zycia
Nagrody tez byly fajne :
- fotelik samochodowy 0-13 z ricardo czy jakos tak
- torba z przewijakiem i caa seria kosmetykow Jhonsons baby
- pieluch kupa z Dada
- okrycia kapielowe
- leki
- zabawki

niestety nic nie wygralam ale pare gadzetow dostalam ;p

ogolnie pozytywnie oplacalo sie

ps. jak bedziecie szly na te warsztaty to konkurs polega na tym ze dostaniecie kartke gdzie macie napisac z czym kojarzy ci sie " mamo to ja " czy jakos tak ;p wygraly w tym te kobity co pisaly jakies wierszyki ;p ja na to nie wpadlam ;p

ps 2 : nie pamietam kto ale ktos pisal ze polecialo z cycka, mi jakos pierwszy raz polecialo w 25 tc , dzis tez troche , i z tego co wiem to to jest siara :P nie wiem co to znaczy ale wiem ze nie nalezy sie bawic cyckami i sutkami i ich podrazniac zeby tego wiecej nie lecialo, bo siara to najlepsze co moze dziec wypic na poczatku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9190202.jpg (131,9 KB, 26 załadowań)
Stary 2014-09-19, 20:38   #945
manieczka1
Zakorzenienie

Beata trzymajcie sie!!!!!
Futbolowa bardzo ladne lozeczko i posciel
Begie super, ze wszystko gra
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 20:40   #946
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
śliczne łóżeczko i pościel też
Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Pościel idealnie dopasowana do motywu łóżeczka, urocza. PS. Wasze łóżeczko nawet fajniejsze od tego ze zdjęcia z pościelą
Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
pęknięcie kości ????????????? przez astme ? o mamo... trzymaj się tam i odzywaj się do nasss
Ostatnio okazało się, że znajomej córka w ciąży tak się rozpychała, że połamała jej żebra Teraz czeka ją operacja

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
a jak po spotkaniu z teściami? łóżeczko super, pościel też, choć pewnie po dwóch tygodniach wywalisz ten baldachim
Pierwszy raz od dawna było wyjątkowo miło. Zauważyłam, że jak nie pojawia się TŻta brat, jego rodzice zupełnie inaczej się zachowują

A baldachim to dla mnie trochę zbędny dodatek. Obawiam się, że tylko kurz toto zbiera
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 20:53   #947
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Aleska ale Ci fajnie! Ja do kosmetyczki się umówię tak po 20.10... zrobię sobie pedixa do porodu plus jakaś depilacja ... korci mnie wywoskować się przy Bożenie, ale obawiam się że z bólu urodzę :/
Eee, tylko na regulacji brwi byłam i na hennie.

Mi się marzy seria kwasów, bo zawsze na jesień sobie robiłam. Albo masaż pleców. No ale nie można w ciąży.

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
dzisiaj faktycznie meeeega produkcja na forum..
mój wrócił z pracy...dostał papu... wstawił caaałe pranie... a teraz odkurza ...nago
No to masz widoki

Beata Marcina trzymajcie się. Nie wiedziałam, że przez astmę mogą być takie problemy

Futbolowa - To dziecko w brzuchu może połamać żebra??????

szybkawolna - Ja byłam wczoraj na warsztatach i u mnie też wygrywały te, które wcześniej przygotowały wierszyki. Jak komuś zależy, to warto w domu sobie coś wymyślić, najlepiej rymowanego

Dla mnie wszystkie tematy strasznie "po łebkach" potraktowane, no ale dużo czasu nie było. Pierwsza pomoc najlepsza, zwłaszcza, że każdy mógł poćwiczyć z fantomem.

Z gadżetów to cieszę się ze smoczka i ubranka. Reszta to jak zwykle kupa makulatury i próbki kosmetyków, których ani ja nie mam zamiaru używać, ani używać na moim dziecku.

Czy któraś z was myśli o pobraniu i zdeponowaniu krwi pępowinowej?
Bo ja się właśnie zastanawiam...

Edytowane przez aleska
Czas edycji: 2014-09-19 o 20:56
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 20:56   #948
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
ja o tym myslalam dopoki tamta kobita nie powiedziala ile to kosztuje ;/
Stary 2014-09-19, 21:16   #949
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość

my myśleliśmy bardzo poważnie, przejęliśmy się tematem, ale sa to duże sumy, a tak na prawdę wychodzi na to, że żadnych gwarancji nikt nie daje, jak to będzie z wykorzystaniem pobranej krwi, czy będzie na tyle wartościowa, by w jakimś nagłym przypadku ją wykorzystać i czy będzie jej wystarczająca ilość (nam mówiono o jednej lub dwóch kasetach, przy czym na 18 lat przechowywania dwóch kaset wychodzi łączna kwota ponad 6 tysięcy jeśli płaci się z góry, a nawet więcej przy płatności co roku) ehh

Stary 2014-09-19, 21:33   #950
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

aleska, też nie wiedziałam, że może się tak wydarzyć. Straszna sprawa

Koszty przetrzymywania tej krwi pępowinowej są kosmiczne. Znajomi się zdecydowali, ale dlatego, że zdecydowali się na drugie dziecko, by uratować pierwsze i ta krew była im potrzebna...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 21:34   #951
justynaw1982
Zadomowienie

Trochę późno ale witam się i ja teraz mam chwilkę czasu oraz w końcu dostęp do kompa więc zaczynam nadrabianie...ale nie będzie to łatwe z tego co widzę!!!!
Moja poniedziałkowa wizyta spoko...teraz mam we wtorek warzenie i mierzenie maluszka
U mnie trochę zamieszania w tym tygodniu...byłam ze zwolnieniaami w moich pracach...no i zajęłomi to dwa dni heh ale było super!!!No i się pochwalę że w jednej z nich musiałam podpisać umowę...którą dostałam od września na stałe!!!!Byłam na maxa zaskoczona W drugiej dzieciaki mnie obsiadły i uściskały zaczęły mówić do brzusia ...heh było super ale byłam strasznie zmęczona!!!
Mam pytanko a propo tej siarki z cyców...każda z was to miała?

a teraz nadrabiamy....

sweet napisz jak oceniasz Zdroje w szcz bo ja też się tam wybieram ale słyszałam tyle dziwnych opinii że już sama nie wiem...:/ zaczęłam myśleć o Policach nawet...a no i oczywiście zdrowiej!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png

Edytowane przez justynaw1982
Czas edycji: 2014-09-19 o 21:44
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 21:50   #952
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Trochę późno ale witam się i ja teraz mam chwilkę czasu oraz w końcu dostęp do kompa więc zaczynam nadrabianie...ale nie będzie to łatwe z tego co widzę!!!!
Moja poniedziałkowa wizyta spoko...teraz mam we wtorek warzenie i mierzenie maluszka
U mnie trochę zamieszania w tym tygodniu...byłam ze zwolnieniaami w moich pracach...no i zajęłomi to dwa dni heh ale było super!!!No i się pochwalę że w jednej z nich musiałam podpisać umowę...którą dostałam od września na stałe!!!!Byłam na maxa zaskoczona W drugiej dzieciaki mnie obsiadły i uściskały zaczęły mówić do brzusia ...heh było super ale byłam strasznie zmęczona!!!

a teraz nadrabiamy....

sweet napisz jak oceniasz Zdroje w szcz bo ja też się tam wybieram ale słyszałam tyle dziwnych opinii że już sama nie wiem...:/ zaczęłam myśleć o Policach nawet...a no i oczywiście zdrowiej!!!
wlasnoe tez sie zastanawiam jak to wyglada w zdrojach bo slyszalam rozne opinie. Ja fakt faktem zostane na ponorzanach nie jest moze wszystko super ale da rade.
Stary 2014-09-19, 21:57   #953
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrowka duzo zycze wierze ze bedzie wszystko ok

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni raz

wow! ale tempo ! chciałabym tak

Oby to kłucie nie oznaczało nic złego Ja też mam takie kłucia ale rzadziej, zakłuje mnie raz i koniec ale na szczęście u mnie nic się nie dzieje w obrębie szyjki.

Kolejne gratki

Co za tekst ...

oglądałam parę razy, świetne to jest

Super, że już lepiej

No nieee.... boska ta sukieneczka
Też chcę takie dla moich dziewczyn

Ojej mam nadzieję, że jeszcze trochę wytrzymacie dużo siły życzę

Dziewczyny, dziękuję za poparcie jeśli chodzi o mojego męża Nie chce mi sie już nawet o tym gadać...
Zazdroszczę tym, których tż-ci sprzątają sami z siebie i nie czepiają się o pieniądze.
Jutro niby mamy coś robić, może przemeblowanie ale ciekawe jak to będzie... przed chwilą dostaliśmy wiadomość, że jesteśmy jutro zaproszeni po południu do kuzyna... a chciałam wykorzystać tę sobotę...

Poza tym to jestem po wizycie.
Wszystko w porządku ze mną i z małą, przez 5 tygodni przytyłam 2,7 kg, hemoglobina trochę wzrosła z 10,9 na 11,3, tętno mam wysokie i mam mierzyć rano i wieczorem.
A mała już od dluuuugiego czasu leży główką w dół, ma jeszcze sporo miejsca ale raczej nie powinna się odwrócić, po prawej stronie kręgosłup i pupa, po lewej rączki i nóżki no i waży 2100-2200 g, jestem w 32t6d a wychodzi na 34t więc jest spora, komputer oszacował wagę do porodu na mniej więcej 3700g ale wiadomo, że różnie może być
Gdyby tyle ważyła to ok będę zadowolona, oby tylko więcej nie...
Kolejna wizyta za 3 tygodnie, potem mam zrobić wymaz gbs i teraz pytanie, czy dostałyście na to skierowanie? bo ja muszę zrobić we własnym zakresie...

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

I u mnie wszystko pozamykane na 4 spusty
Super wiesci z wizyty
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-19, 22:00   #954
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Ja tam nie wiem jak to jest. Mi gin nakazala spacerowac, chodzic na basen itp...
A jak mam udowodnic, ze bylam na spacerze?
to tak jak u mnie...mój też kazał chodzić i pływać dopóki wszystko ok i nic mi nie jest..ja z tymi spacerami teraz to nawet chyba przesadzam bo mam na głowie 2 labradory i zero pomocy no i spaceruje z nimi 2x dziennie tak wychodzi około 5km heh a zwolnienie dostałam bo pracuję w zagrażających warunkach...

Beata mam nadzieję że wszystko się ułoży i wyzdrowiejesz!!!

Alekaz no ja juz sama nie wiem, moja koleżanka właśnie rodziła na pomożanach i sobie bardzo chwali pomimo warynków, no i mówi że zzo mozna bez problemu dostać...sama nie wiem już!!

Stary 2014-09-19, 22:05   #955
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

a teraz nadrabiamy....

Super zta umowa

Jasiary nie mialam jak dotad....moje piersi w ogole jak nie ciazowe heh prawie wcale sie nie zmienily...
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 22:08   #956
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Super zta umowa

Jasiary nie mialam jak dotad....moje piersi w ogole jak nie ciazowe heh prawie wcale sie nie zmienily...
to tak jak u mnie!!!troche na początku podskoczyły a teraz już bez zmian prawie żadnych...i tej krechy też nie mam nabrzuchu...ale za to młody mnie kopie jak szalony dzisiaj...właśnie w żebra!!boli trochę ale za to jakie to fajne

Stary 2014-09-19, 22:09   #957
alekaz1
Zakorzenienie

Justyna tak zzo jest dawane bezproblemowo.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-19, 22:10   #958
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Justyna tak zzo jest dawane bezproblemowo.
to chyba ten też wezmę pod uwagę!! bo w zdrojach to chyba z tym większy praoblem jet no i ponoć mogą cię nie przyjąć...:/

Stary 2014-09-19, 22:17   #959
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba ten też wezmę pod uwagę!! bo w zdrojach to chyba z tym większy praoblem jet no i ponoć mogą cię nie przyjąć...:/
a tego co nie wiem. Tylko pomorzany niestety nie zachwycaja jesli chodzi o wyglad odzialu.
Stary 2014-09-19, 22:19   #960
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
a tego co nie wiem. Tylko pomorzany niestety nie zachwycaja jesli chodzi o wyglad odzialu.
EEEeee tam..wygląd to nie wszystko a brałaś jeszcze jakiś inny szpital pod uwagę??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości