Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27. - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 22:29   #931
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27.

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Znalazłam dane roczne, chciałabym miesięczne albo przynajmniej kwartalne, napisałam maila tydzień temu i zero odpowiedzi No nic, dzięki za chęci
I dziwisz się, ze nie dostałaś odpowiedzi?

Nie masz żadnej komendy u siebie? Idź, przedstaw się i poproś o udostępnienie danych dla celów nnaukowych.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 22:44   #932
Friese
Zakorzenienie

Gdzie mogę znaleźć DARMOWE angielskie podcasty + skrypt do nich?
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 23:37   #933
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Leci bokiem jak piije. Ile czasu przed zamiarem picia robicie go? Moja kawa po 3h jest tak gorąca, ze nie da sie jej pic bezpośrednio z kubka, w którym jà transportuje.
.
To zależy kiedy mam zamiar ją pić. Biorę pod uwagę to, że przez 2-3 godziny będzie za gorąca jeśli zakręcę wrzątek. Jak chcę pić szybciej to trzymam jakiś czas otwartą(odkręcone wieczko), żeby przestygła.
A, i u mnie nic nie cieknie, nawet jak od razu zakręcam i przekręcam do góry nogami. Nic nie musi czekać. Może jakiś feler ci się trafił?

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2014-10-28 o 23:45
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 00:40   #934
mycha9393
Zakorzenienie

USG brzucha.
dostalam karteczke gdzie mam nie jesc przez 6h przed usg i wypic 4 szkl. wody.
bedzie roznica jesli wypije herbate?
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 02:45   #935
Friese
Zakorzenienie

edit: nieaktualne

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2014-10-29 o 02:50
Stary 2014-10-29, 04:52   #936
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
USG brzucha. dostalam karteczke gdzie mam nie jesc przez 6h przed usg i wypic 4 szkl. wody. bedzie roznica jesli wypije herbate?
Tzn. USG jamy brzusznej ? Woda musi być niegazowana. Herbata może być, byle baaardzo słaba i bez cukru. Ja akurat herbaty nie mogę pić przed takim badaniem, bo mnie wzdyma. A więc - preferencje osobnicze. Cały wic polega na tym, aby pęcherz był pełny, a nie było "gazów".
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 08:39   #937
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
jaki poziom?
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 09:00   #938
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Tzn. USG jamy brzusznej ? Woda musi być niegazowana. Herbata może być, byle baaardzo słaba i bez cukru. Ja akurat herbaty nie mogę pić przed takim badaniem, bo mnie wzdyma. A więc - preferencje osobnicze. Cały wic polega na tym, aby pęcherz był pełny, a nie było "gazów".
mnie nawet woda wzdyma ostatnio. na wszystko co możliwe mój brzuch reaguje alergicznie
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:20   #939
why_so
Rozeznanie

W której drogerii, gdziekolwiek, kupie najtańszy i jak najmniejszy suchy szampon? Nawet nie musi być dobry, bo potrzebuje tylko na dzis.
why_so jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:22   #940
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
mnie nawet woda wzdyma ostatnio. na wszystko co możliwe mój brzuch reaguje alergicznie
Spróbuj przed badaniem pic przez słomkę, połkniesz mniej powietrza.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez why_so Pokaż wiadomość
W której drogerii, gdziekolwiek, kupie najtańszy i jak najmniejszy suchy szampon? Nawet nie musi być dobry, bo potrzebuje tylko na dzis.
Whebe bywają małe batiste za ok 8 zł, a w naturze i rossmanie chyba za tyle kupisz duży ichniej firmy (za 7-9 zł coś znajdziesz), ale wg mnie są znacznie gorsze. Ja bym brała batista.
Stary 2014-10-29, 09:42   #941
Whim
...

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Spróbuj przed badaniem pic przez słomkę, połkniesz mniej powietrza.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Whebe bywają małe batiste za ok 8 zł, a w naturze i rossmanie chyba za tyle kupisz duży ichniej firmy (za 7-9 zł coś znajdziesz), ale wg mnie są znacznie gorsze. Ja bym brała batista.
Zdecydowane Batiste.
Za 8zł jest 50ml, starczy na parę razy.

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 09:53   #942
kuki9
Zakorzenienie

Może któraś z was ma podobny problem? Otóż dwa razy w roku, wczesną jesienią i na przełomie zimy i wiosny paznokcie rozdwajają mi się na potęgę. Nic nie pomaga, ani tabletki, ani wcieranie olejków, ani odżywki Eveline, ani szklany pilniczek. Po prostu muszę spiłowywać paznokcie niemal do krwi bo inaczej jest masakra.

Przechodzi po około miesiącu, półtora. Poza tymi okresami jest ok, paznokcie są normalne, dodam, że nie używam nałogowo tej odżywki-utwardzacza Eveline.
Czy można temu jakoś zaradzić czy to wpływ klimatu i diety i nic się z tym zrobić nie da i trzeba przecierpieć?

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:13   #943
Friese
Zakorzenienie

Czy któraś z Was korzystała z bonów zniżkowych (grupon, mydeal, itp) na makijaż pernamentny brwi?

Zastanawiam sie bo widzę w Wawie 150 zł zamiast 800 zł na kreskę brwi, i moje pytania to:
- dlaczego ogłaszają się na gruponie? bo są tak kiepscy ze nie mają normalnie klientów?
- wiem że mogę poprosić o zdjęcia, ale wiem że mogą być skradzione, a nie widzę nigdzie opinii w Internecie na temat tej kliniki.

Czy któraś z Was korzystała i jest zadowolona?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4871763 6]jaki poziom?[/QUOTE]

B1, B2, C1, C2

wiem że diki ma podcasty ale nie ma tam transkrypcji.
Znam też british council ale to tylko tą 1 stronę znam z mp3 + skryptem
Professionals Podcast https://learnenglish.britishcouncil....onals-podcasts
Stary 2014-10-29, 10:32   #944
cholernarejestracja
Copyraptor

Friese, często te ceny na grouponie są strasznie wywindowane, a na stronie salonu kreska kosztuje np. 200zł. Ale przecena jest z 800, żeby była super okazja

Dziewczyny, czy znacie jakieś gotowe karmy dla kota, mokre, które mają w sobie dużo galaretki/żelu/płynu? Ogólnie tego, co nie jest "kawałkami".

Zanim zostanę zjedzona za karmienie kota syfem mój kot dostaje pełnowartościową, białkową, suchą karmę, ale muszę jej podawać tabletki dwa razy dziennie. Mogę je mieszać z karmą mokrą, żeby jej nie stresować podawaniem tabletek na siłę, i wtedy chętnie je zjada - dostaje łyżeczkę karmy i w tym wymieszaną tabletkę. Ale ona wylizuje tylko tę galaretkę, a kawałki zostawia - czasem cośtam skubnie, czasem się zeschną i muszę wyrzucać. Więc wolałabym znaleźć jakąś karmę, która ma samą galaretkę, albo w ogóle jest jej bardzo dużo. Jedna saszetka mi schodzi z 2-3 dni, więc nie mam dużego przerobu.

Próbowałam robić galaretkę sama, gotując mięso z kurczaka, świńskie nóżki, podroby i tak dalej, ale oczywiście nie chce tego tknąć
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:33   #945
Konto usunięte

Cytat:
B1, B2, C1, C2

wiem że diki ma podcasty ale nie ma tam transkrypcji.
Znam też british council ale to tylko tą 1 stronę znam z mp3 + skryptem
Professionals Podcast https://learnenglish.britishcouncil....onals-podcasts
http://www.eslpod.com/website/index_new.html może to?

lubię też to: Ale to poziom B1- B2
http://www.china232.com/lessons
Jeśli interesują cię podcasty z Diki, to wklep ich nazwę w google, może transkrypcje się znajdą.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 10:39   #946
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Friese, często te ceny na grouponie są strasznie wywindowane, a na stronie salonu kreska kosztuje np. 200zł. Ale przecena jest z 800, żeby była super okazja

Dziewczyny, czy znacie jakieś gotowe karmy dla kota, mokre, które mają w sobie dużo galaretki/żelu/płynu? Ogólnie tego, co nie jest "kawałkami".

Zanim zostanę zjedzona za karmienie kota syfem mój kot dostaje pełnowartościową, białkową, suchą karmę, ale muszę jej podawać tabletki dwa razy dziennie. Mogę je mieszać z karmą mokrą, żeby jej nie stresować podawaniem tabletek na siłę, i wtedy chętnie je zjada - dostaje łyżeczkę karmy i w tym wymieszaną tabletkę. Ale ona wylizuje tylko tę galaretkę, a kawałki zostawia - czasem cośtam skubnie, czasem się zeschną i muszę wyrzucać. Więc wolałabym znaleźć jakąś karmę, która ma samą galaretkę, albo w ogóle jest jej bardzo dużo. Jedna saszetka mi schodzi z 2-3 dni, więc nie mam dużego przerobu.

Próbowałam robić galaretkę sama, gotując mięso z kurczaka, świńskie nóżki, podroby i tak dalej, ale oczywiście nie chce tego tknąć
Musi być saszetka? Ja moim kotkom jak podawałam pastę na odrobaczenie to kupowałam Whiskas Junior bo ma małe kawałki i dużo galaretki. A z puszek to z Intermarche najtańsza puszkowana karma.

Chociaż ja przy tabletkach nawet najbardziej stresujące się koty łapała, wkładałam palucha z tabletką i kot połykał i po krzyku, nawet nie wiedział co się działo tak jak robi się z psami.

Edytowane przez JossStone
Czas edycji: 2014-10-29 o 10:40
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:44   #947
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Musi być saszetka? Ja moim kotkom jak podawałam pastę na odrobaczenie to kupowałam Whiskas Junior bo ma małe kawałki i dużo galaretki. A z puszek to z Intermarche najtańsza puszkowana karma.

Chociaż ja przy tabletkach nawet najbardziej stresujące się koty łapała, wkładałam palucha z tabletką i kot połykał i po krzyku, nawet nie wiedział co się działo tak jak robi się z psami.
Nie, mogą być puchy, wszystko jedno. O, sprawdzę ten whiskas junior, chociaż ona wybredna - kitikatem pogardziła dzisiaj wcześniej jej kupiłam jakąś lepszą, bezzbożową, to jadła, ale samą galaretkę ofkorz. Inermarche nie mam nigdzie po drodze.

No i wiem, jak kotu wsadzać do gardła tabletki szybko, ale mimo wszystko to chyba nie jest jakoś dla kota bardzo miłe, a ja to muszę robić przez miesiąc, dwa razy dziennie. Jedna tabletka jest malutka, ale druga to taka duża kapsułka. Więc skoro obie mogę mieszać z karmą, i jeszcze kot jest szczęśliwy, bo dostaje po łyżeczce smakołyku dziennie, to wolę to
Stary 2014-10-29, 11:54   #948
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Nie, mogą być puchy, wszystko jedno. O, sprawdzę ten whiskas junior, chociaż ona wybredna - kitikatem pogardziła dzisiaj wcześniej jej kupiłam jakąś lepszą, bezzbożową, to jadła, ale samą galaretkę ofkorz. Inermarche nie mam nigdzie po drodze.

No i wiem, jak kotu wsadzać do gardła tabletki szybko, ale mimo wszystko to chyba nie jest jakoś dla kota bardzo miłe, a ja to muszę robić przez miesiąc, dwa razy dziennie. Jedna tabletka jest malutka, ale druga to taka duża kapsułka. Więc skoro obie mogę mieszać z karmą, i jeszcze kot jest szczęśliwy, bo dostaje po łyżeczce smakołyku dziennie, to wolę to
Jak sobie pomyślałam o wciskaniu do pyszczka, to tylko: biedny kotek, biedna cholerka.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:05   #949
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś z Was korzystała z bonów zniżkowych (grupon, mydeal, itp) na makijaż pernamentny brwi?

Zastanawiam sie bo widzę w Wawie 150 zł zamiast 800 zł na kreskę brwi, i moje pytania to:
- dlaczego ogłaszają się na gruponie? bo są tak kiepscy ze nie mają normalnie klientów? [...]
Powiem tylko tyle - nie rób tego. Już pomijam to, że za 800 zł to sobie smoka na pół czoła możesz wytatuować Na grouponie raczej wciskają gnioty.
Stary 2014-10-29, 12:33   #950
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Jak sobie pomyślałam o wciskaniu do pyszczka, to tylko: biedny kotek, biedna cholerka.
nie no, to faktycznie się robi rach ciach, bez większej traumy dla mnie i dla kota. Ale, szczerze mówiąc, zdarzało mi się to tylko przy jednorazowych akcjach typu tabletka uspokajająca albo na odrobaczanie, myślę, że jednak robienie tego 2x dziennie by się skończyło kocią niechęcią
Stary 2014-10-29, 15:58   #951
NinaSimone
Zakorzenienie

Co polecacie na początki grypy? Znowu mnie bierze. Kicham i przytyka mi nos

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 16:04   #952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Co polecacie na początki grypy? Znowu mnie bierze. Kicham i przytyka mi nos

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
było
Stary 2014-10-29, 16:06   #953
WhiteCherry
Zakorzenienie

wyłączyłam sobie pasek aktywności na fb (ten nad czatem), bo w ogóle mi nie pokazywał ostatniej aktywności (tylko jakąś sprzed kilku godzin), więc myślałam, że może się w ten sposób "odświeży" no ale zniknął już całkiem i nie ma też tej ikonki, dzięki której można by go rozwinąć ponownie... co robić?
Stary 2014-10-29, 16:19   #954
Whim
...

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
wyłączyłam sobie pasek aktywności na fb (ten nad czatem), bo w ogóle mi nie pokazywał ostatniej aktywności (tylko jakąś sprzed kilku godzin), więc myślałam, że może się w ten sposób "odświeży" no ale zniknął już całkiem i nie ma też tej ikonki, dzięki której można by go rozwinąć ponownie... co robić?
Opcje na dole pod czatem - pokaż pasek aktywności.

Stary 2014-10-29, 16:25   #955
201705250955
Konto usunięte

Błękitne prześcieradło - plama po białej herbacie, nie schodzi. Leżała z 4 dni, bo nie było mnie w mieszkaniu, a nie zauważyłam wcześniej... Po praniu z dużą ilością Vanischa w proszku nic nie zeszło prawie. Co kupić, żeby nie inwestować, a żeby plama zeszła? Prześcieradło kosztowało 17 zł, więc też nie warto wydawać dużo pieniędzy....

Damski, duży portfel, zasuwany na suwak - gdzie kupić, żeby suwak się nie rozwalił po 2 miesiącach? Oczywiście musi być tani, nie zależy mi na skórze - wolę wymienić co rok, ale żeby chociaż rok wytrzymał :P Może być możliwy do zakupu online bądź stacjonarnie.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 16:28   #956
sarajoanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Może któraś z was ma podobny problem? Otóż dwa razy w roku, wczesną jesienią i na przełomie zimy i wiosny paznokcie rozdwajają mi się na potęgę. Nic nie pomaga, ani tabletki, ani wcieranie olejków, ani odżywki Eveline, ani szklany pilniczek. Po prostu muszę spiłowywać paznokcie niemal do krwi bo inaczej jest masakra.

Przechodzi po około miesiącu, półtora. Poza tymi okresami jest ok, paznokcie są normalne, dodam, że nie używam nałogowo tej odżywki-utwardzacza Eveline.
Czy można temu jakoś zaradzić czy to wpływ klimatu i diety i nic się z tym zrobić nie da i trzeba przecierpieć?
Moje paznokcie przestały się rozdwajać od momentu, kiedy regualrnie zażywam tran, preparaty typu silica i magnez.
sarajoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 16:46   #957
chwast
Zakorzenienie

Gdzie kupić worki próżniowe na ubrania i ile one kosztują? i czy jak leci się samolotem, ma się małą walizeczkę do podręcznego i do tego torebkę na ramieniu - to czy zamiast torebki może być plecak? :P
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 16:49   #958
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Gdzie kupić worki próżniowe na ubrania i ile one kosztują? i czy jak leci się samolotem, ma się małą walizeczkę do podręcznego i do tego torebkę na ramieniu - to czy zamiast torebki może być plecak? :P
Jeżeli pytasz o Ryanair to raczej ma on podane wymiary tego drugiego bagażu - możesz mieć nawet reklamówkę, byleby mieściło się w wymiarach.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 16:51   #959
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
Opcje na dole pod czatem - pokaż pasek aktywności.
ale gdzie pod czatem? jak rozwijam czat to nie mam żadnych ''opcji''
Stary 2014-10-29, 16:54   #960
Whim
...

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ale gdzie pod czatem? jak rozwijam czat to nie mam żadnych ''opcji''
Zaraz pod czatem powinna być wyszukiwarka, opcje i nowa wiadomość.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości