|
|
#931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: samobójstwa, samookaleczenia
Cytat:
może tylko tak to odbierasz. ehh nie wiem co powiedzieć tak ci źle?! biedaczku zawszę się tutaj możesz wyżalić
|
|
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
najlepij byłoby gdydby kazdy głaskał Cie po główce i mówił, że będzie dobrze... tzreba spojrzec prawdzie w oczy. A psycholog pomoże zrozumiec Ci pewne rzcezy jak i odkryć siebie na nowo. Nikt nie powiedział że będzie łątwo, ale też tak nad sobą nie można się użalać. Gdybym ja tak stwierdziła, to juz dawno chyba wylądowałabym w piachu. Mnie kolega powiedział, że jestem głupia i słaba, było mi przyrko ptrzez chwilę bo jestem bardzo wrażliwa i wszystko biore dosadnie, ale ja się nie poddam, sama zapisałam się na psychoterpię i zamierzam walczyć.
|
|
|
|
|
#933 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moonspell. Może i użalam się nad sobą. Ale ja już tak, mam, I nie chcę , żeby każdy głaskał mnie po głowie, tylko, żeby choć chciał ze mną porozmawiać. Poza tym, nie wiesz jaki jest mój największy problem i nie wiem czy byś sobie z nim tak łatwo radziła. Gdybym nie miała w sobie tyle siły co mam, też leżałabym już w piasku. Ale życie już trochę mnie nauczyło i wiem, że kolorowo będzie dopiero wtedy kiedy ja się nauczę żyć sama ze sobą, a w tym psycholog mi nie pomoże. Edytowane przez honey091 Czas edycji: 2009-02-25 o 15:58 |
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#935 |
|
Raczkowanie
|
Oj moja powiedziała tak samo. Kiedys uważałam, że nie jest moja przyjaciółka, ale nigdy mnie nie zostawiła chociaż milczałyśmy jadac pociągiem, idac ulicą, nigdy nie zapytała się jak się czuję i co myslę, bo wiedziała, że to i tak nic nie da. I w sumie dobrze bo jak chciałam to sama mówiłam. To, że ktos tak mówi nie znaczy od razu, że nie jest Twoim przyjacielem co ma usiąść i z Tobą pogadac. Każdy ma swoje problemy a przecież nikt nie będzie płakał z tego powodu, że Ty się tniesz...to jest Twoja sprawa, Twoja walka, któą wygrasz lub przegrasz. Wszystko zalezy od Ciebie.
|
|
|
|
|
#936 |
|
BAN stały
|
Ale ona nie gada ze mną o niczym. Czasami to nawet cześć sobie nie mówimy. Kiedyś jej powiedziałam, a ona się odwróciła. Uwierz, ze to miłe nie było. A usłyszała na pewno bo stałam obok niej. Poza tym ona ze swoimi problemami zawsze do mnie leciała, zawsze jej pomagałam, nawet kiedy miałam urwanie głowy ze swoimi.
|
|
|
|
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem, miałam tak samo, ale grunt to się postarać i zawalczyć o swoje. Wiesz to nie polega tylko na tym, że ona będzie z Toba rozmawiała czy pytała się o samopoczucie Ty też musisz wykazywac inicjatywę. Ja wyciągnełam rękę kiedy było w mojej przyjaźni naprawde krytycznie a to tylko dlatego, że ja się nie starałam, w przyjaźni jak w związku, miłośc braterską trzeba pielęgnować
|
|
|
|
|
#938 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#939 |
|
Raczkowanie
|
no widzisz miałam identyczna sytuację, poszlam do liceum, rozdzielono nas, ale ja się przepisałam do przyjaciółki, chociaż maiałam jej dośc bo podejrzewałam ją o różne rzeczy, któe potem okazały się być nieprawdziwe. Też miałam do niej pretensje i czasami nadal mam, że to ja musze się starać, ale bez tego nic by nie przetrwało. Nie starałam się w związku więc facet mnie zostawił, w przyjaźni do tego nie dopuszczę. i nie miej pretensji do wszystkich i całego świata, że Ci się nie powodzi...trzeba wziąc się w garśc
|
|
|
|
|
#940 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Biorę się w garsć. Sama daję sobie radę. Od tygodnia ani jednej sznyty. A teraz słucham pozytywnej muzyki nawet i o dziwo mnie nie denerwuje. |
|
|
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
I tak trzymaj!
|
|
|
|
|
#942 |
|
BAN stały
|
Postaram się. Choć smutek pewnie kiedyś powróci. Może nadal będzie tam w środku. Postaram się cieszyć życiem, i wyjść na prostą. Mój smutek zagłębił się głównie przez jeden powód. Przez przyjaciela. Ale wiem, że muszę być silna. Bo moje zamartwianie się nic nie da, a może jedynie pogorszyć sprawę.
|
|
|
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
kochana jestes!! za to!! to zapodaj jakiś kawałek!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
#944 |
|
BAN stały
|
Jestem uzależniona od tego : http://www.youtube.com/watch?v=EpU78IeTx_c , i tego : http://www.youtube.com/watch?v=cSVA5r_5BP8 , http://www.youtube.com/watch?v=jZRo7XugG6g , http://www.youtube.com/watch?v=y-Lhy...eature=related , http://www.youtube.com/watch?v=Hr0Wv5DJhuk , http://www.youtube.com/watch?v=aJDC3Gg-F8w . No i to chyba tyle. xD
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#946 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ogólnie zaczęłam robić mnóstwo zdjęć, założyłam kilka profili na różnych portalach dla modelek [zawsze nią chciałam być, i podobno mam predyspozycje.] i znalazłam pracę. Mianowicie robię wszystko by nie mieć ani chwili wolnej, by nie myśleć. Pomaga. Na jak długo... nie wiem. Ważne, że powoli jest coraz lepiej. Zorganizuj sobie tak czas, byś robiła coś pożytecznego dla siebie, coś co da Ci radość, a moze być lepiej. Kochane, trzymam za Was kciuki. ;* |
|
|
|
|
|
#947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#948 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki ;* co tam u Was?
Ja odważyłam się na rozmowę z mamą. I jest ok, zrozumiała mnie. Co prawda nie zgodziłam się na jakieś wizyty u psychologa, ale i tak jest mi znacznie lżej.
|
|
|
#949 |
|
BAN stały
|
W każdym razie, dobrze, że wreszcie wyjawiłaś wszystko. Ja już od 8 dni się nie tne. Dokładnie od zeszłego piątku. I powoli przestaje się tak wszystkim przejmować, choć motywacji nadal brak. I cholerne lenistwo uporczywie się mnie trzyma. Wiesz, może i Tobie się poprawi, wystarczy przestać słuchać tych głupich smutnych piosenek i spróbować odnaleźć jakąś pasję. Nie nudzić się i nie myśleć o smutnych rzeczach. Po prostu trzeba chcieć być szczęśliwszym. Trzymam za Ciebie kciuki, maleńka. ;*
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I tak trzymaj nie tnij się! ;* Ja tam zaczynam mieć wszystko gdzieś. Nie przejmuję się już tym debilem, który wywrócił mi życie do góry nogami, bo nie jest tego wart! Chociaż i tak go kocham no, ale powoli zaczynam go olewać. Postanowiłam nie dawać smutnych opisów na gg i słuchać smętnych piosenek. No jak na razie to staram się pozytywnie myśleć zobaczymy jak długo to potrwa. I wierzę, że z czasem też u Ciebie będzie ok.
|
|
|
|
#951 |
|
BAN stały
|
No właśnie. Ja w sumie jeszcze trochę się nim przejmuje, ale już za nim nie latam. Uznałam, że jeśli będzie chciał to sam się odezwie, z mojej strony już basta.! A słucham sobie mojego hh <3 i nastawiam się pozytywnie. Potrzeba mi jeszcze tylko ładniejszej pogody. Żeby było już ciepło. Ah. No i mam straszną ochotę na zakupy. Czyli mój stan chyba się bardzo polepszył. xD.
A tak btw. to z jakiego województwa jesteś.?
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie, żeby jeszcze ta pogoda była lepsza. heeh. no, ale i tak codziennie do przyjaciółek idę bo jak to się mówi ukochani ludzie i humorek się poprawia;p A co do województwa to z dolnośląskiego jestem.
|
|
|
|
#953 |
|
BAN stały
|
No ja też tak powiedziałam. Ale gdzieś tam w środku liczę, że się odezwie. No ale cóż... on jest z innego świata niż ja.
Ej. ja też jestem z dolnośląskiego. Ogólnie może przejdźmy na inną formę pisania, bo tu robimy off'a. ;p |
|
|
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
Cieszcie się jeśli osoby, które wiedzą, w jakikolwiek sposó starają się wam pomoc. Ja jestem już na tym etapie kiedy cięcie się nie jest wstydliwą tajemnicą a moich blizn w żaden spsób nie da się ukryć. Wie o tym wiele osób. Kilka, którym zaufałam i sporo, które najzwyczajniej w świecie zapytały. Już nie kłamię o kotach, psach czy krzakach, o które się podrapałam. Na proste pytanie 'czy?' odpowiadam 'tak'. Juz od dawna nie ma sensu tego ukrywać. I wiecie co? Nawet najbliżsi, którym na mnie zależy przeszli już nad tym do porządku dziennego. Ot, taka moja cecha - jak kolor włosów czy oczu. Co przykre sama straciłam motywację do walki z tym. Owszem za każdym razem kiedy sie potnę, żałuję tego. I zawsze następnego dnia, patrząc na świeże rany obiecuję sobie, że już nigdy więcej, że znajdę pomoc i że to był ostatni raz. I oczywiście nic z tego nie wychodzi. Do następnego razu i następnych obietnic. Więc jeśli jeszcze macie choć trochę woli walki to walczcie z tym. Potem będzie coraz trudniej. U mnie mija już 10 lat i najzwyczajniej w świecie już się z tym pogodziłam.
.CENTER] Edytowane przez tiofen Czas edycji: 2009-02-28 o 19:03 Powód: literówka |
|
|
|
|
#955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja z tym walczę, znaczy jak na razie próbuję. chyba mi wychodzi, ale mam takie dni, że nie wytrzymuję.
|
|
|
|
#956 |
|
Raczkowanie
|
To dobrze robisz. Warto walczyć póki nie jest za późno. Mimo, że to trudne. Mi już nawet leczenie nie pomaga a zaczęłam terapię parę lat temu. Wiem, że to bardzo trudne.
|
|
#957 |
|
BAN stały
|
Wiem, że to trudne, ale nigdy nie mów nigdy. Ludzie wychodzą z różnych uzależnień, ale muszą tego na prawdę bardzo chcieć. No i oczywiście mieć ludzi bliskich przy sobie. Wierzę, że i Ty z czasem to zrozumiesz, mimo iż u Ciebie trwa to już tak długo.
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ma nade mną władzę. czasami nie potrafię powiedzieć żyletce 'nie'.;(
|
|
|
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie potępiam i nie nawracam. Niestety rozumiem.
|
|
|
#960 |
|
BAN stały
|
A może gdybyś poznała nowych ludzi, którzy chceili by Ci pomóc.? Zmienić psychoterapeutę.? Robić wszystko by temu zaprzestać. Silna wola i chęc wytrwania w swoich postanowieniach. Nie wiem, mnie się to trzyma 4 lata z przerwami. Ale wierzę, że kiedyś zażegnam żyletkę na zawsze. A przynajmniej staram się. Ostatnio chciałam się pociąć to poszłam i pocięłam ją nożyczkami i wywaliłam do kosza. Aż w końcu zniszczyłam wszystkie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.

może tylko tak to odbierasz. ehh nie wiem co powiedzieć tak ci źle?!
biedaczku zawszę się tutaj możesz wyżalić