![]() |
#931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
dziewczyny mam pytanie - pzechodze teraz z tabletek (kontracept) na nuvaring. Wiem, ze mam zrobic 7dniowa normalna przerwe? taka jak miedzy opakowaniami przy braniu tabletek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Jeśli przechodzisz z mocniejszych hormonów na słabsze nie robisz przerwy. NR ma mniejszą dawkę hormonów niż kontracept.
#933 |
Raczkowanie
|
no tak, ale po pierwsze ja juz jestem w trakcie przerwy, po drugie ginekolog mi powiedzial, ze mam zalozyc jak mi sie skonczy krwawienie, a po trzecie taki schemat przyjmuje sie w przypadku tabletek - nuvaring to krazek dopochwowy... I co zrobic? Bede zabezpieczona w przerwie i po przerwie, jak juz zaczne uzywac nuvaring? Niestety nie mam ulotki, bo jeszcze nie kupilam nuvaring, w internecie nie moge nic znalezc, wiec nie wiem co robic:p.
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam, bo stosuję NR i napisane jest, że: możesz najpóźniej założyć następnego dnia po przerwie... Bądź można przerwać stosowanie pigułek i założyć NR, ale ja wolałabym już tak nie kombinować. Co do zabezpieczenia, to wszystko ok. Zabezpieczona jesteś. W ulotce nic z resztą nie ma wzmianki o tym, że trzeba się zabezpieczać dodatkowo. A co do schematu, to tyczy się tabletek i plastra. NR jednak nie ![]()
![]() |
#935 |
Raczkowanie
|
dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() Z tej ulotki to wywnioskowalam, ze mozna przyjac najpozniej 2 dnia po zakonczeniu przyjmowania tabletek;p Edytowane przez elka116 Czas edycji: 2009-03-25 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Gość
|
Mam pytanie o tabletki Novynet.... Czy po każdej antykoncepcji trzeba przytyć????
|
![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
nie.
#939 |
Gość
|
Więc dlaczego moje koleżanki od razu przybrały na wadze?? Przypadek czy dlatego, że te tabletki pobudzają apetyt?? Przez nasze damskie hormony??
|
![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
użyj wyszukiwarki to znajdziesz odpowiedź bo temat już był sto razy wałkowany.
#941 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
Witam, mam pytanie:
Biorę Regulon, i kiedyś już próbowałam nie robić 7-dniowej przerwy między opakowaniami, jednak mimo to miałam krwawienie i plamienie. Tym razem chciałam zrobić tak: skończyć jedno opakowanie i z następnego opakowania wziąść 7 tabletek i dopiero wtedy zrobić 7-dniową przerwę. Po niej dokończyć listek i znów zrobić standardową przerwę. I tu moje pytanie: czy w czasie brania tego drugiego listka, a zwlaszcza w trakcie tej 7-dniowej, przesuniętej przerwy, jestem zabezpieczona przed niechcianą ciążą?
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Przyczajenie
|
mam pytanie: jestem w ostatnim dniu przerwy i mam zamiar zmienic tabletki z yasminelle(zazylam 2 opakowania z tych tabletek) na yasmin bo sie po nich gorzej czuje a yasmin juz kiedys zażywałam. Czy moge normalnie zazyc tabletki yasmin po przerwie?? dodam ze do ginekologa wybieram sie dopiero w piateki to wtedy miaalm dostac recepte na yasmin ale w aptece udalo mi sie zamienic tabletki yasminelle na yasmin a nie chcialam zazywac juz yasminelle i to tylko kilka dni bo zle na mnie dzialaja. Myslicie ze ginekolog bedzie mial cos do mnie o to ze tak zrobilam??Prosze o odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Przyczajenie
|
Witam,
mam mały problem. Od pewnego czasu ja wraz z moim chlopakiem kochamy sie kilka razy dziennie. Od kilku dni boli mnie przy wejsciu do pochwy. Czy przyczyną może byc zbyt czeste wspolzycie a ból jest wynikiem obtarcia??? Czekam na odp ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
tak, moze.
#947 |
Raczkowanie
|
Witam
Pare miesiecy temu byłam u ginekologa i zapisal mi tabletki anty-Cilest.Brałam je od 5 dnia okresu (lekarz przepisał mi je na bolesne miesiączki więc nie w celu zabezpieczenia).Ale od niedawna zaczęłam uprawiać seks i chcialam zacząć brać tabletki anty jednak nie wiew czy mi sie opłaca ponieważ kochamy sie tylko w weekendy a tabletki mają oczywiscie skutki uboczne. Jednak plusem jest tez to że po cileście urosły mi piersi heh(były bardzo małe). Jeśli poszłabym do ginekologa to co mam mu powiedziec? Że chcialam by przepisał mi recepte na tabletki anty? I jeszcze jedno on bedzie wiedział jakie mi przepisać? Czy moge poprosic o te same? |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialas jakies badania w ogole?
![]() |
#949 |
Przyczajenie
|
a ja mam takie pytanie do Was bo nie wiem czy sie niepokoic i dzwonic wieczorem do ginekologa: co mam zrobic kiedy zostaly mi do konca opakowania 3 tabletki a tutaj nagle dzis rano sie budze i dostalam okres! nie wiem czy to moze byc wazne, ale w srode po kilku miesiacach przerwy zaczelam wspolzyc z nowym tż, a wczesniej bylam troche przeziebiona ale nie bralam nic silniejszego niz aspirin c. nie wiem dlaczego tak sie stalo? ktos tez tak mial? no i zastanawiam sie jak teraz z tabletkami...skonczyc to opakowanie i odczekac i zaczac nowe czy przestac zazywac tabletki z tego opakowania?nigdy nie mialam takiej sytuacji a biore tabletki od ponad pol roku... bede wdzieczna za kazda odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Przyczajenie
|
od dzisiaj czyli 1 dzien. zawsze sie cieszylam ze nigdy nie mam zadnych oznak zblizajacego sie okresu, zadnych bolow, spuchniec opuchniec, zmian nastrojow i wlasnie w tym momencie zaczynam tego zalowac bo gdyby sie nie pojawily bylabym bardziej spokojona i pewnie wierzylabym w to ze to tylko plamienie. a tak to sie troche martwie mimo wszystko. a jezeli chodzi o tabletki to tez sklaniam sie ku temu, zeby skonczyc to opakowanie. dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
pisze juz 2 raz
![]() moj problem polega na tym ze zazywajac tabletki anty, zapomnialam kiedys wziasc jednej z 7 ostatnich tab z opakowania, teraz wg recepty powinnam zaczac drugie odrazu po pierwszym bez robienia przerwy... wszystko fajnie tylko.... nie mam juz okresu 2 tyg... czy to moze byc spowodowane tym ze nie mialam przerwy w braniu tabl?? jak sadzicie?? ![]()
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem, ze nie zrobilas przerwy pomiedzy opakowaniami?? jelsi tak to nawet nie mialas prawa dostac okresu... podczas przyjmowania tabletek wstepuje cos takiego jak krwawienie z odstawienia/ kiedy konczysz opakowanie gwaltownie spada poziom hormonow w organizmie i dostajesz krwawienia... jelsi nie zrobilas przerwy miedzy opakowaniami nie dostaniesz okresu... p.s. tak w ogole nie wiem czy to dobre miejsce na takie pytanie... Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2009-04-13 o 17:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Raczkowanie
|
dziekuje ze mi odp
![]() ![]() ![]() ![]()
#955 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Ja mam takie pytanie.Od 14 lutego bralam danazol gdyz mialam usuwane trobiele endometrialne z jajnikow i mam stwierdzona endometrioze.danazol bralam przez poltora miesiaca w celuz atrzymania miesiaczki nastepnie dostalam tabletki antykoncepcyjne mercilon i wzielam je od czwartku-nie mam miesiaczki gin kazal brac po przerwie kilkudniowej od danazolu.i tutaj moje pytanie-pojakim czasie one mnie zabezpieczaja?Bo rozumiem ze jak zaczelam brac nie od dnia miesiaczki to one jakaos inaczej chyba dzialaja? zalezy mi na odpowiedzi z Z gory za nia dziekuje i pozdrawiam ![]()
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#957 |
Zadomowienie
|
Dziekuuje za odpowiedz
![]() ![]()
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i po przerwie mozesz szalec ![]()
![]() |
#959 |
Zadomowienie
|
Wlasnie mi kazali nie robic i juz zglupialam
![]()
![]() |
#960 |
Przyczajenie
|
troszke czegos tu nie rozumiem jak mierzyc mam temperature i obserwowac sluz jeszcze tego nigdy nie robiłammam brac sluz na palec i patrzec jak wyglada tak? czy jest gęsty a kiedy będe wiedziała po tym ze mam dni płodne jaki ma byc sluz??????????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.