|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Cytat:
Maciejka wyrazilam swoją opinię na temat tego co napisałaś...nie rozumiem o co ci chodzi....chcesz to kupuj...Ja tylko napisałam jak to wygląda u mnie chyba po to tu jesteśmy aby sobie doradzać i pomagać prawda? Kamel sama potwierdziła ze łatwiej jest kupować dla starszego dziecka bo tak nie rośnie szybko...jeszcze raz pisze Majka ma 5 miesięcy więc teoretycznie powinna nosić przedział 3-6 6-9 a nosi ostatnie sztuki 6-9 9-12... |
|
|
|
|
#932 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Cytat:
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Oto nasza druga pościel
Z prześcieradłem i przesyłką dałam dokładnie 52, 10 zł. I jeszcze coś, wybrałam przesyłkę pocztową priorytetową a wysłali kurierem Jakby co mogę polecić tego sprzedawcę, ma mnóstwo wzorów i kolorów tej pościeli i prześcieradeł No i warto mieć dwie jednak, bo nie ma jak prać. Nie zwracajcie uwagi na ochraniacze, są stare i dostałam je w spadku ![]() Przy tamtej pościeli mam ładniejsze
Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2014-12-03 o 16:33 |
|
|
|
#934 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i ochraniacz jest? daj linka
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Juliette poście jest przepiękna
![]() Z oczkiem poki kropimy jest bez szalu, ale lepiej. Polozna dzis mowila, zeby drugie tez zakraplac bo tez nieciekawie cos zaczyna wygladac. A mleczko mamy nan. Poki co jest ok.
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma ochraniacza ale chyba można na innej aukcji u niego kupić
http://allegro.pl/2el-komplet-poscie...823501483.html prześcieradło: http://allegro.pl/przescieradlo-dzie...777247192.html ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
U nas też dobrze się przyjęło. No to zakrapiajcie i mam nadzieję, że szybciutko Franiowi to przejdzie
Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2014-12-03 o 16:41 |
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Jull jaka wesoła ta pościel
![]() Rzeczywiście mnóstwo wzorów do wyboru, zapisałam sobie na przyszłość, także thanks
|
#938 |
|
Konto usunięte
|
ja wypatrzyłam tu komplet o podobnych wzorach
![]() http://allegro.pl/6el-posciel-100-x-...807246260.html i ochraniacz jest i prześcieradło i pościel i wypełnienie
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jagodzia - :-* Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#940 |
|
Konto usunięte
|
no i super
|
|
|
|
#941 |
|
Zadomowienie
|
Haha, Elfka, masz rację :-D Rozpisaly się jakby dzieci nie miały, albo wszystkie takie grzeczne
Jagatka_N, teraz już czekamy na Ciebie To już pewnie na dniach
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzalam filmiki na kompie
God, Jagodzia super te Wasze corcie ![]() Kamel a Twoj synek to maly elegant
|
#943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niestety łóżeczko wygląda tak jak i Twoje, całe poobgryzane dookoła hehe. Jeden problem tylko bo nie mam chyba rasowo drewnianego, tylko z tych tańszych, więc nie wiem jak to by było z trwałością i efektem... Zapisuję linki i podrzucę pomysł Tżtowi w wolnej chwili, niech to przemyśli, może go namówię![]() Łooo to macie prawdziwe walki o ciuchy no ale taka okazja, to nic dziwnego... Dobrze, że przez głowę wieszakiem nie dostałaś jak taka zawzięta ta babaNie ma za bardzo jak w swoim zawodzie, ale jak ma służby i do tego dochodzą zjazdy co 2 tygodnie to w sumie sporo go nie ma w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i nie powiem, trochę tchnęłaś we mnie nadziei, u Heli też to jakoś źle nie wygląda, może jednak też dostaniemy szansę? ![]() Ooo kochana drobineczka ![]() Cytat:
chociaż chyba muszę poszukać najpierw filmiku z podstawami, bo jestem kompletnie zielona w temacie...Pościel świetna, taka żywa i kolorowa, piękne sny będzie miał Bertuś No widzisz, brawo!! Nie zapieszając oby ta noc była taka sama
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym:
Jagodzia kapitalna ta Twoja Lilka najbardziej to mi się podoba jak sobie odpoczywa i się kładzie na dywanie plackiem kochanaKamel, ale przystojnego masz synka, woooow
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Agus - Herbi tez padl o 18:10
wiec nastawiam siie na czeste pobudki Dzieki :-* Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Jul sliczna pościel
![]() Ja póki co noe umiem się zdcecydować, czy tą marynarską wziąć czy tą która tu się ostatnio przewijała ![]() Ale ze Leo będzie początkowo spał w kołysce, to jeszcze mam czas heh. Chyba tylko klupie jutro w IKEI ochraniacz taki zwykły za 20-30zł właśnie do kołyski. Bo na początek ani podusi, ani kołderki nie musze miec? Po obiedzie byliśmy u rodziców. Tak mnie plecy bolały, że masakra, myślalam, ze bede rodziła ale przeszło jak chwile posiedziałam, więc ostrzygłam tate. A teraz byli u nas teście. Ostrzygłam teścia i padłam.I przyjechało dzisiaj łóżeczko i przewijak. Przewijak G już skręcił A w ogóle to pierwsze co usłyszałam od teściowej jak weszła, to to, ze mam nie wychodzić z domu, bo na Ukrainie jakaś awaria czy wybuch w elektrowni
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-12-03 o 19:21 |
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Mako ja kupilam kolderke i posciel, ale bede miala na pozniej. Na razie kladziemy malego w rozku, albo przykrywamy kocykiem
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też kupiłam Majce i nam kupowałam przez aplikację także zapłąciłam -40 zł ![]() ![]() I ochraniacz na całe łóżeczko z myślą o spuszczeniu łóżeczka jak zacznie siadać ![]() A dla nas taki zestaw plus małe poszewki szare gwiazdki: ![]() jagodziu śliczne opaski (prawy górny róg) |
|
|
|
|
#949 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wróciliśmy od pediatry...
Powiem tak, pani bardzo, bardzo, bardzo wiekowa. Ogólnie nie było źle, ale w sumie najbardziej skupiła się na oglądaniu książeczki małego, bo takiej jeszcze nie widziała (rodziłam w innym miejscu) i teraz nie wiem co robić, bo najbliższy termin do lekarza w przychodni jest na przyszły tydzień dla dzieci zdrowych, a do chorych nie chcę z nim iść, bo nie jest aż tak chory. Ma katarek, ale nie jakiś wielki i czasami 2 razh kaszlnie. Poza tym dziecko bardzk pogodne, całą wizytę śmiał się do mnie i z mojej czapki Chyba podam mu ten przeciwbakteryjny, który można nawet w ciąży i przy kp (z zastrzeżeniem tylko, że pod nadzorem lekarza, bo przenika do mleka), może znacie - Bactrim. Te, ktorych nie chcę podać : hederasal i pumo vap bebe.
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Zubi - fajny ochraniacz. Rzeczywiscie pokrywa cale lozko? Ile dalas za to? Posciel sliczna!
Cloud - prawie wszystkie leki sa dla dzieci pow. 1 r.z. bo firmy nie maja badan na takich malych dzieciach i sie asekuruja. Skoro lekaz przepisal to nie ma obawy. Ale to jest antybiityk? Mam nadzieje, ze nie...ostatnio podalam Bertusiowi syrop Lipomal po 1 r.z. no i elocom masc i protopic masc ktora nie wolno podawac dzieciom przed 2 r.z. no ale jest pod nadzorem lekarza i on to przepisal wiec chyba wie co robi. Zdrowka zycze! :-* Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2014-12-03 o 19:41 |
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Mania tak właśnie myślałam, dziękuję
![]() zubi dasz namiary na sprzedawcę? ![]() could a jakaś prywatna wizyta u innego lekarza szybciej nie wchodzi w gre?
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przecież któraś z was ostatnio wrzucała tu link od tego sprzedawcy ;p i akurat miałam na aplikacji - 20zł. Jeżeli chodzi o użytkownika to na prawdę miałam z nim super kontakt !! i co najważniejsze poszedł mi na rękę....kupowałam z dwóch kont i połączył mi przesyłkę w jedno i zapłaciłam za wysyłkę 8,50 jutro odbieram paczke także sobaczymy jak jakośćnazwa użytkownika: -nadia |
||
|
|
|
#954 |
|
Rozeznanie
|
Jul, nie nie, poszliśmy do tej pani dr właśnie dlatego,że ona antybiotyki daje w absolutnej konieczności. Dała nam lek do smarowania klatki piersiowej, lek o działaniu wykrzutśnym i te dwa są po 1 r.ż., z czego odpowiednik pierwszego jest z musteli od 1 dnia życia i chyba go kupię. Dostał też syrop p.bakteryjny tak jakby zamiast antybiotyku i ten syrop podam
Mako, właśnie byliśmy prywatnie, bo miała dobre opinie. W ogóle powiedziała, że mam mało mleka skoro mały robi kupę co drugi dzień, bo przy kp musi robić minimum raz dziennie
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry ale chyba dziwna ta lekarka skoro wygaduje takie bzdury. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Zubi bardzo ladna posciel i ochraniacz
![]() Cloud bactrin kojarze, bo siostry corka jak byla mala czesto miala. Na pozostalych sie nie znam wiec nie pomoge
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Zubi ok juz sie zorientowałam hehe koniecznie daj znać jak jakościowo
![]() Could aha.
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze, ze pewnie dltego robi rzadko kupe bo masz bardzo dobry pokarm dlatego, ze wiejszosc sie wchlania i wydala za pomoca moczu. Eh. Nie bierz tego do sibie co powiedziala ta lekarka. Szkoda slow.
U nas jak byla kupa co dwa dni to bylo swieto! Teraz pk wprowadzeniu posilkow stalych dopiero zaczal robic codziennie. Ahaaa - przy kp kupa moze nie byc nawet do 10 dni pod warunkiem, ze nie boli brzuszek. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#959 |
|
Rozeznanie
|
Aga, jest szansa, że unikniemy operacji, malutka, ale jest
a za szybko też nie wolno tego ruszać.Jul, no wiem właśnie, że nie musi robić codziennie dlatego nie wiem co robić z tymj lekami
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Cloud - cisnienie mi podniosla ta twoja lekarka. Poczytaj prosze na necie o tym i czasem nie poddawaj sie z kp.
Jezu, nie wolno juz ufac tym lekarzom. Zmien lepiej Pediatre. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

dzięki za gratki

23.06.2011

i nie powiem, trochę tchnęłaś we mnie nadziei, u Heli też to jakoś źle nie wygląda, może jednak też dostaniemy szansę? 

ale przeszło jak chwile posiedziałam, więc ostrzygłam tate. A teraz byli u nas teście. Ostrzygłam teścia i padłam.

a za szybko też nie wolno tego ruszać.