|
|
#931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!! cz. II
|
|
|
|
|
#932 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zadomowienie
|
Oglądaj z chłopakiem, jak coś na was wyskoczy rzucasz go na przynętę i wiejesz
|
|
|
#934 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#936 |
|
...po prostu być.
|
|
|
|
|
|
#937 |
|
dead & alive
|
|
|
|
|
|
#938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwszy raz obejrzalam Obecnosc na zalukaj i sobie przewijalam haha, bo sie balam. Jedyny horror, ktory naprawde zrobil na mnie wrazenie. Jak obejrzalam calosc, balam sie pojsc w nocy do lazienki sama. To trwalo jakos z tydzien.
|
|
|
|
|
|
#939 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
Również polecam "Obecność"
![]() Oglądałam ten film co najmniej dwa razy, raz w pociągu nocą
|
|
|
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj oglądałam "Pójdę za Tobą w ciemność". Film trwa ponad 2 godziny, przez co trochę długo się rozkręca i może zniechęcić, aczkolwiek fajnie obejrzeć do końca, bo jak już się rozkręci, to widz jest ciekawy co będzie dalej, także polecam. Nie jest jakiś straszny, bo to dramat-thriller.
|
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
Chyba jestem jedyną osobą, która nie przestraszyła się tego filmu. Polecicie coś o podobnej tematyce? Dziś wieczorem coś chcę obejrzeć, bo w upały nie umiem spać.
|
|
|
|
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...
Edytowane przez Hiyori Czas edycji: 2015-08-04 o 23:11 |
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() Wczoraj widziałam nową wersję Dziecka Rosemary. Nie ma co porównywać do Polańskiej wersji, ale można obejrzeć
|
|
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
"Obecność" jest rzeczywiście świetnym filmem w swojej kategorii, na prawdę lubię takie filmy. Czy znacie jakieś podobne lub tak samo dobre?
Wczoraj oglądałam "Grace opętanie" co za flaki z olejem... w połowie wyłączyłam.
|
|
|
|
|
#947 |
|
Zadomowienie
|
Obecność też widziałam 2 razy, po pierwszym razie w kinie się bardzo bałam
, a drugi raz w domu już na niej zasnęłam. Ciężko polecić coś dobrego, bo każdy boi się czego innego, mnie za każdym razem przeraża Jestem Legendą i nie ze względu na te stwory tylko samotność bohatera, a scena ze śmiercią psa...wrrr
|
|
|
#948 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
|
#949 |
|
Wtajemniczenie
|
W kinach dwie nowe propozycje Szubienica oraz Taśmy Watykanu może któraś z Was już je widziała i podzieli się wrażeniami?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
"Dziwak/Creep" (2014) - no film taki inny od reszty, bardziej thriller psychologiczny. Nie ma tutaj krwi, a jest pewien niepokój, trochę napięcia. Do końca nie wiadomo czego chce główny bohater, tytułowy dziwak. No jest po prostu dziwny, nieprzenikniony, taki, że zastanawiamy się co mu siedzi w głowie. Są też dłużyzny, ale cały film nawet niezły. Na pewno nie dla osób lubiących filmy z dużą ilością krwi, szybką akcją czy schematyczne, bo tutaj jednak po prostu jest inaczej. Ja lubię filmy i takie, i takie, a takie jak ten bardzo, bo można wczuć się w psychikę bohaterów. Mogli co prawda bardziej rozbudować i tak warstwę psychologiczną, no i na końcu może wyjaśnić więcej kim on był, dlaczego tak robił, rozwinąć wątek z jego siostrą i dlaczego kłamał, ale poza tym film jest całkiem dobry. Po prostu dzięki wyjaśnieniu tych kwestii byłby jeszcze lepszy moim zdaniem. No, ale i tak warto obejrzeć, jeśli też lubicie wolniejsze filmy, ale intrygujące, inne od reszty. Tutaj jest tylko dwóch aktorów, ale dobrze się ogląda. Moja ocena 6/10, film niezły, do dobrego brakuje mi, ale niezły. Polecam.
|
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
A widzialyscie może austriacki horror czy thriller, nie wiem, Widzę Widzę? Wyświetliła mi się na fb jego reklama. Zapowiada się ciekawie, chociaż recenzje na fw ma średnie.
|
|
#952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja oglądałam go parę dni temu. To raczej bardziej dramat z elementami trilleru. Dosyć specyficzny, pewnie wiele osób by znudził. Ale ja lubię kino niekomercyjne. Mimo swojej specyfiki nie znudził mnie
|
|
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domyślam się o co może w nim chodzić już szybko po kilkunastu minutach, chociaż kto wie czy to prawda do myślę, ale klimat świetny jak na razie. Obejrzę dzisiaj dalej.
|
|
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam dziś pooglądać azjatycki Kansen(Infekcja) ale nie dałam rady obejrzeć tego do ĸońca. Zawiodłam się,bo lubię azjatyckie straszaki ale ten byl mocno słaby.
|
|
|
|
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
Final girl-dziewczyna szkolona od dziecka do...właśnie nie wiadomo czego, bo przez cały film nie powiedzieli, ale można się domyślać, że to coś w rodzaju służb specjalnych, albo jakaś tajna jednostka do zwalczania zwyrodnialców w bardzo dosłowny sposób
Walczy z synkami bogatych rodziców, których hobby jest zabijanie ponętnych blondynek Film mocno,mocno średni na naciągane 4,5, główna bohaterka trochę irytująca, ale można obejrzeć od biedy.Dla tych, którzy zdecydują się obejrzeć proponuję zabawę w liczenie rzeczy, które będą się w filmie nie zgadzać ...
Edytowane przez Hiyori Czas edycji: 2015-08-17 o 11:29 |
|
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzamy się jak (prawie) zawsze
Jestem ciekawa czy ktoś już widział Szubienicę.
|
|
|
#958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na filmwebie się niektórzy zawiedzeni rozpisują, jak to po paru minutach domyślili się o co biega. Ja nie zaliczam się do tej grupy, więc finał był dla mnie zaskoczeniem. Bardzo podobał mi się klimat całego filmu i minimalizm. Jeśli znacie podobne filmy, to chętnie przygarnę tytuły |
|
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj obejrzę jednak "Widzę, widzę".
Ostatnio obejrzałam jeszcze "Dla Elizy" (2013) - no i tak mi się wydaje, że wcześniej tego filmu nie wrzucali online, bo pewnie inaczej, bym dawno go zobaczyła skoro jest sprzed 2 lat, a opis mnie zainteresował. Dziewczyna idzie na rozmowę o pracę jako opiekunka, rozmawia z kobietą, w której domu jest wiele lalek. Klimat nawet nawet, ale cały film zwłaszcza jak na hiszpański trochę zawodzi. Był potencjał, pomysł bardzo dobry, ale mimo właśnie pewnego klimatu mało trzyma w napięciu, rysy psychologiczne postaci przy takiej fabule lepiej jakby były bardziej ukazane, a tutaj jest wszystko mocno pobieżne. Jest klimatycznie w pewnym stopniu, ale czegoś brakuje. Jedynie taką mocną stroną jest ta kobieta, która faktycznie była dosyć przerażająca. No, ale potem kiepsko jak dla mnie poprowadzili wątek. Dlatego no przeciętnie wyszło, nie ogląda się źle, ale no nie będę dawać jednak oceny 6 na wyrost, tylko bardziej sprawiedliwie moim zdaniem dam 5. Obejrzeć można, ale potencjał jest niestety moim zdaniem średnio wykorzystany, świetny sam pomysł na fabułę i średnie wykonanie. |
|
|
|
|
#960 |
|
Raczkowanie
|
Ja się obecnie zastanawiam na d obejrzeniem "Dla Elizy", z opisu brzmi ciekawie i co by nie było, chyba się skuszę, bo nic ciekawszego na razie nie znalazłam
![]() Kilka dni temu oglądałam "Djinn" i powiem Wam, że nawet nawet. Jest się ciekawym co będzie dalej, aczkolwiek w niektórych wątkach zbyt szybkie przeskoczenie do czegoś innego, ale polecam ![]() Zaś o filmie " Widzę, widzę" nic nie słyszałam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

w połowie wyłączyłam.