![]() |
#931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz. V.
Cześć dziewczyny, mogę dołączyć?
Jestem w totalnej rozsypce, nic nie robię i za nic nie potrafię się zabrać. Nie nazywam tego lenistwem, bo to nie o to chodzi, że mi się nie chce... Tylko że mam poczucie, że do niczego się nie nadaję, nic mi nie wychodzi idealnie, więc po co mam się za to zabierać, itd... W tym roku kończę studia, powinnam pisać pracę i szukać pracy/bezpłatnych praktyk, bo doświadczenia nie mam prawie w ogóle, a ja... stoję w miejscu. Nawet z przyjaciółmi przestałam się spotykać, bo z każdego spotkania wychodzę zdołowana, że nic mi się nie układa. Kop w ... by mi się przydał i to porządny. Plan na jutro: - stworzyć kwestionariusz do mgr - stworzyć CV - chociaż godzinę spędzić na Duolingo z angielskim
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Me zdrowie? Sobota była tragiczna, później już lepiej, ale ciągle jeszcze nie mogę nazwać tego zdrowiem. Uporczywy kaszel został, w nosie ciągle kręci i piękna opryszczka zrobiła mi sie na ustach
![]() Jeszcze nie jestem zdrowa, niestety. Dzięki Shinypearl. ![]() Hej Jeanne92 . ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
Nie wolno nadrabiać, bo można ugrzęznąć! ![]() Trzeba być tu i teraz na bieżąco z nami. ![]() Witaj ![]() Te linki do wątków są podane dlatego, że w pierwszych postach zbierałam nasze wnioski, porady, motywujące posty Dziewczyn, zestaw lektur, linki... Można czerpać ![]() Ale przekopywać się przez całe wątki nie ma sensu, choć zapewne może być to ciekawa lektura - jesteśmy już grupą 5 lat! ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2015-11-12 o 16:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eeeee, to się znacie jak łyse konie, pewnie macie receptę na wszyyyyystko - popatrzę na pierwsze posty zatem ![]()
![]() |
![]() |
#934 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
przepraszam, że w poprzendim poscie tylko o sobie ale musiałam przymarudzić. teraz mi lepiej. spotkałam się dziś z osoba w moim zawodzie która była bardziej pilna i nie marnowąla czasu jak ja i jakoś jej sie udało osiągnąc wiele, jak sie z nia rozmawia to aż czułam tę wiedzę... czułam woow. chciałabym osiągnąć podobny poziom. niedługo. chcę pracowac codziennie normalnie bez hardcorów, siąśc na dupie i nawet powoli ale robić co mam do zrobienia a nie.... nawet nie wiem jak to nazwać... tymczasem w domu realizuję moje odkładane hobby, będę szyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Wtajemniczenie
|
Stwierdziłam, że zobaczę jak mi się będzie działać na podstawie listy tygodniowej. Zrobię plan minimum, czyli 7 zadań:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Chyba tak, ale mam jakaś masakryczną infekcję, lezę w łóżku, dzieciem i chlewikiem wokół zajmuje się chłop.
Wczoraj trochę poogarniałam po wierzchu i tyle...
![]() |
#937 | |||
Lux Mundi
|
Jeanne, kopa nie ma, ale za to bacik dla Cię
![]() ![]() Jak plan? Zrealizowany? ![]() Cytat:
Jak dla mnie jest to niepojęte. Tym bardziej, że przecież wiem, jak wygląda schemat takiego działania, a i tak odkładam ![]() Powodzenia w złapaniu flow ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Czekamy pod koniec tygodnia na rozliczenie z listy ^^ ![]() Cytat:
![]() Wczoraj znowu do późna walczyłam z szafą. Wyjazd bardzo mnie mobilizuje. I raczej ograniczenie kilogramowe ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Przyszłam się rozliczyć
![]() Przez urodziny małego, gości różnych rzeczy nie zrobiłam, ale i tak jestem zadowolona i o dziwo chce mi się działać ![]() Poza tym dziś doszłam do wniosku, że mimo swoich niedociągnięć to jestem szczęśliwa tak po prostu i strasznie mi z tym poczuciem dobrze, dawno się pozytywnie nie czułam ![]() Cytat:
Ułożyć 4szt puzzli (1/4) Przeczytać min. 4 książki (1/4) Trzymać się przeznaczonej kwoty na wydatki na przyjemności Trzymać się ułożonego jadłospisu Chodzić do sklepu z listą zakupów Wchodzić na fb tylko rano i wieczorem (max 15min) Nie kupuj na zapas, skończysz kup nowe Pójść do endokrynologa Zrobić tsh, ft3,ft4 Uporać się z koszem na pranie, bo niedługo nie wejdę do łazienki Przejrzeć swoją szafę â posprzątać, stare wyrzucić, niechodzone sprzedać Uszyć małemu spodenki Uszyć kota maskotkę Uszyć kocyk Uszyć legowisko kotom Zrobić więcej bransoletek Dni bez słodyczy (10/30) Wstawaj najpóźniej o 8.00 Kładź się spać najpóźniej o 23.00 Porządki w kuchni Porządki w łazience Umyj mopem podłogę Nie używać Internetu, fb w telefonie ½ projektów z zeszytu âpracaâ Zamów pod koniec miesiąca nowe soczewki Umów się na grudzień do fryzjera Oddaj ksiązki do biblioteki Opłać Internet TYDZIEŃ 16-22.11 Kupić woreczki strunowe Angielski rozdział 1 z książki Podlej storczyka Przejrzeć szafę małego i pochować za małe ubranka Przelać to, co oszczędzisz w tym tyg. na konto oszczędnościowe Zrobić chabrowy koszyk Zrobić szydełkowego nietoperza Ćwiczenia 5 razy w tygodniu (0/5) Maseczka na twarz 2 razy (0/2) Peeling 2 razy (0/2) Nałożyć złuszczające skarpetki Przeczytać książkę Ułożyć puzzle Oddać książki do biblio Zrobić badania Umyj mopem podłogę Zamów resztę prezentu dla siostry, taty i męża ![]() Przejrzeć swoją szafę posprzątać, stare wyrzucić, niechodzone sprzedać Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2015-11-15 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja chyba tez jestem szczęśliwa. oprócz wtedy kiedy się sama dręczę za pomocą swojego pro.... ![]() Weekend zleciał. wystawiłam na sprzedaż 6 rzeczy co odkładałam wcześniej. zaczęłam sprzątać mniejszą szafę. także jest mega postęp Najbliższy tydzień - do piątku!: 1. opisać projekt - praca na cały tydzień. musze to skończyć w tym tygodniu. 2. załatwić umowę do projektu - do środy 3. skończyć sprzątac małą szafę 4. skończyć szycie bluzek - łatwo zacząć, gorzej skończyć ![]() a tymczasem czas na robotę!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Zadomowienie
|
Wchodziłam tu z obawą, że nie będzie już ani jednej znajomej "twarzy" - i bardzo się cieszę że się myliłam
![]() Pozdrawiam wszystkie nowe i stare wątkowiczki ![]()
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Zadomowienie
|
Lilith, Patri -
![]() ![]() Mam za sobą - albo nadal jestem w trakcie - dziwny czas. Pro mam pod kontrolą, chyba można nawet powiedzieć że ją zwalczyłam i mieszczę się w normie, przynajmniej jeśli chodzi o pracę i obowiązki. Nie oznacza to niestety, że jakoś lepiej i łatwiej mi się żyje, bo poziom niezadowolenia z siebie samej wcale mi się nie obniżył, chyba nawet wręcz przeciwnie. Napiszę potem może więcej na "moim" wątku żeby tu nie zaśmiecać. Mam też pytanie - czy widziałyście ten filmik o "8 cechach idealnego faceta" na youtube który ostatnio wywołał sporą...hmm... aferkę, w "śmieciowych" mediach głównie ![]() ![]()
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio - nie wiem o co to całe halo z tym filmikiem. Jakieś dziewczę o niezmąconym inteligencją wyrazie twarzy gada o poszukiwaniu księciu z bajki. Domyślam się, że lata lecą i nadal takiego nie znalazła. Szczerze? Ja bym jej kijem nawet nie dotknęła na miejscu jakiegokolwiek faceta...a już po tym filmiku? Chyba nikt jej nie będzie chciał - w obawie, że nie dorówna tym wydumanym wymaganiom. Szczerze, to ja nigdy nie rozumialam tego calego "facet musi być dokładnie taki i taki, bo innego nie absolutnie" - po co w ogóle walić takimi deklaracjami na prawo i lewo? Później i tak trafia się ktoś zupełnie inny i i tak się podoba, a cechy ma takie jakie ma...nadrabia czymś innym. To gadanie...to takie gadanie gimnazjalistki, więc myślę, że ta pani ma umysł znacznie młodszy niż wskazuje na to twarz ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Witaj ponownie Tygrysie tak w ogóle ![]() ![]() I pozdrawiam wszystkich, bo ja też się tu nie odzywam jakoś zbytnio...ostatnio mi się wydawało, że coś napisałam, ale chyba mi się to przyśniło? ![]()
![]() |
![]() |
#945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A propos dysonansów i tego jak nasz mózg sobie z tym (nie) radzi to polecam filmik który dziś puściła nam pani na zajęciach z fonetyki ang: https://www.youtube.com/watch?v=G-lN8vWm3m0 Cały czas doszukuję się jakiegoś cheata, ale nie mogę znaleźć ![]()
![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie gustuję w takim typie urody, nie wiem nawet czym ta laska się zajmuje normalnie. Może sobie mieć swoją historię, nawet godną szacunku, ale jak wypuści taki filmik, to jakie wrażenie zostawia? Nie wiem jak to określić dobrze...po prostu taki filmik jest zbędny. Kogo to w ogóle obchodzi co ona ma za wymarzonego faceta? Czy ja zamieszczam takie filmiki? Albo Ty? Jaki SENS ma ten filmik i to co ona w nim mówi? ![]() A, i myślę też, że nie ma jej co żałować, że spotkał ją hejt po tym filmie - załóżmy przez chwilę, że pod tą blond czupryną i różową szminką kryje się inteligentna osoba (a wierzę, że to tylko taki image), więc spodziewała się po tym szumu, całej wielkiej fali hejtu i gadania o tym wszędzie. I sporej gotówki po tym. Myślę, że dopięła swego, nie ma źalu - na pewno kupiła sobie za to coś ładnego ![]()
![]() |
![]() |
#947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tygrysie utalentowany. Naprawdę załącza Ci się dysonans poznawczy i włącza Ci się porównywanie do różowej nadmuchiwaności???? ![]() ![]() ![]() Poważnie? Hahahaha. To nie może być prawda. ![]() Nie czujesz się dobrze sama ze sobą? Za mało masz lajków, ochów i achów? Ode mnie masz zawsze, na tysiące i jeszcze cały magazyn zapasów! Bo tak Cię uwielbiam. Twoją osobowość, Twój styl, to jaka jesteś wszechstronna i ile umiesz, to że jesteś wyrazista a nie lelum polelum, co leci jak owca za tłumem, co i oni to i ja... (Jeśli któraś z Was ma tlenione włosy, napompowane usta i ubiera się na różowo, to nawet gdyby miała 3 fakultety i IQ 260 gdy śpi, to będę patrzeć na nią - łagodnie mówiąc - ze zdumieniem, brutalniej - z pogardą... dla takiego właśnie stylu, nie osoby jako takiej, choć kto tam wie...z czegoś taki styl wynika...) Cytat:
![]() ![]() (Oglądałam TED z jednym "magikiem". I było tam coś dziwnego, jak wyrolował cały tłum ludzi splatając ręce i instruując widownię. Wyszło tak, że on ręce rozplótł a oni nie. Nie mogłam dojść w którym miejscu jest coś nie tak! Może Wy znajdziecie błąd postrzegania. (No niby jest tam jeden fragment, gdzie kamera go nie łapie i to może być moment kluczowy.) Tu jest z tymi rękami: https://www.youtube.com/watch?v=GigYWy2UmOY ) Czytałam książkę o dysonansie poznawczym (kiepska ta książka: http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/668...znawczego.html ) , mózg sobie z tym dobrze radzi, części faktów nie uznaje, nie widzi, nie dopuszcza do świadomości i wtedy "wszystko gra". To bardzo ciekawe w ogóle jest. EDIT: Oj nie taka zła ta różowa blondi, myślałam o jeszcze czymś bardziej karykaturalnym. Napisałam post zanim zaznajomiłam się z osobą, o której mówiłyście. EDIT 2: Ja lubię ten blog: http://manufaktura-radosci.blogspot....i-tym-jak.html "Tu temat: O poczuciu niedoskonałości i tym, jak sobie z nim radzić." EDIT 3: 1. Film o 8 cechach - do takich wymagań ona musi mieć wielkie cycki, nie widać czy ma... ![]() 2. Nie wiem czemu prezentować te "wymagania" w sieci - w nadziei, ze ktoś odpowiedni się zgłosi? Ona aż tak piękna nie jest... Mam wrażenie, że naraża się na wielu nadzianych co ją...nadzieją (if you know what I mean...)... i oleją.... 3. Ona chce inteligentniejszego od siebie, żeby czerpać... a on ma się zadowolić czym? Cyckami dużymi pewnie... 4. Odpowiedź mężczyzny na jej film: https://www.youtube.com/watch?v=xMVwgCuXd_0 5. Też bym chciała żyć sobie bezpiecznie nie martwiąc się czy wystarczy mi na rachunki albo nagłe duże wydatki (porshe czy mercedes ![]() ![]() 6. Podsumowanie - ona będzie od niego głupsza, będzie mniej zarabiać, będzie kobieca, ale nie w sensie dbania o ognisko domowe.... - na co jemu pakować się w taką relację? No chyba tylko duże cycki...
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2015-11-19 o 18:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Patri obawiam się że przeceniasz duże cycki
![]() Ja w ogóle jestem dinozaurem i nie do końca rozumiem potrzebę internetowego ekshibicjonizmu na każdy temat... Tj lubię internet i zachodzącą tu wymianę myśli, pogladów - ale dalej czuję potrzebę oddzielanie tej sfery życia od prawdziwego życia... I to chyba świadczy o zdinozaurzeniu - podobno młodsze pokolenia nie dostrzegają tej granicy ...Ja funkcjonuję w dwóch światach , oni w jednym ...Jeśli ktoś rozumie o co mi chodzi ![]() Ale jako matka rocznika '14 staram się obserwować ze zrozumieniem (choć wkrada się pobłażanie, no wkrada się - a wiem jak mnie wkurzało jak rodzice patrzyli z pobłażaniem na internety) ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Wszystko razem jest jednak dosyć fascynujące ![]() A co do blond królowej różu to nie wykluczyłabym że złapie się na to jakiś facet ... Raczej nie super inteligentny (ale przeskoczenie autorki nie będzie wyzwaniem) za to połechtany wiarą że sprostał wymaganiom ... Bo faceci naprawdę są w stanie uwierzyć we wszystko ... I bynajmniej się nie nabijam - odnoszę wrażenie że większość kobiet się nie docenia (vide Tygrys) a sporo mężczyzn zdecydowanie się przecenia ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Ja odnoszę drobne zwycięstwa nad pro ostatnio... W tym tygodniu umówiłam dentystę i gina (odkładane 2-3 miesiące). Popchnęłam sprawę przedszkola (konkretny research, decyzje). Dziś dotarłam do biblioteki (zbierałam się ponad miesiąc, ostatnie dwa dni dosłownie przechorowałam - dolegliwości były faktyczne ale podejrzewam że wywołane przez psychikę)... Przez złe samopoczucie zawaliłam dwa dni ćwiczeń -ale dziś już wróciłam. W listopadzie ćwiczyłam 17 dni więc nie będę narzekać. No dieta leży (choć dziś nieco lepiej). Generalnie jak Lilith zaczynam znowu czuć że jestem szczęśliwa tu i teraz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak tam listy z naszego wątku, jak Wam idzie? Coś ostatnio nikt nic nie skopiował i nie pozaznaczał co się udało zrobić ![]() U mnie 5/7 odfajkowane. Odnośnie tej panny z filmiku, to mnie rozśmiesza jedno: ona pracuje jako ekspedienta w douglasie, czyli na etat, ale od swego księcia wymaga najlepiej własnej działalności gospodarczej, bo jak sama stwierdziła: mężczyzna, który pracuje na etat jest tzw. loserem. Jak widać kobiety to nie dotyczy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
No cóż, o to chodzi tej pani, żeby wzbudzić kontrowersje - dzięku temu hajs leci
![]() A ja już nie wiem...może powinnam też jakieś listy zacząć pisać, chociaż tak po prawdzie to mi się nie wydaje, żebym cokolwiek z nich zrealizowała ![]() W ogóle stwierdziłam, że jestem nudną osobą...w zasadzie to nic mnie nie ekscytuje. Tak patrzę sobie na różne osoby jak coś zaczynają robić i są takie podjarane tym - a ja? A ja mogę powiedzieć, że coś jest spoko...ale w sumie to bez przesady ![]() ![]()
![]() |
#951 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się z tym co piszesz o sprzedawaniu się i głupocie tych wszystkich filmików, przechwałek na fb itd., ale z drugiej strony - jeśli ktoś wie jak zarobić na wrzucaniu do sieci selfie z dziubkiem, relacji z pobytu w lususowym spa i filmików o tym jaki szampon zużył w tym miesiącu - i wyraźnie zarabia na tym więcej niż ja (dziś pracuję 7 - 20 z 3-godzinną przerwą w połowie) - no to kto tu tak naprawdę jest głupi: ja czy ta osoba? ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (więcej emotek dać nie mogłam ![]() No właśnie nie mam lajków, bo jako że się praktycznie nie reklamuję w sieci to nawet nie daję sobie na to szansy ![]() ![]() A propos uwielbiania różnych rzeczy w innych to ja Cię najbardziej podziwiam za entuzjazm, ciekawość świata i bezinteresowny stosunek do wiedzy ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Podobnie jak Joanna uważam że przeceniasz duże cycki, moim zdaniem to już się robi passe ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() Shinypearl - ona już nie pracuje w Douglasie, tylko zarabia na blogu/yt/snapie/insta i pewnie jeszcze jakichś innych mediach któych nie ogarniam ![]() Fajnie tu znowu z Wami być ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
hej można dołączyć
![]() na obecną chwilę muszę wyrobić ksiązeczkę sanepidu, paszport, załatwic pare pierdół przed wylotem do chłopaka, zacząc w koncu powtarzac do egzaminu w styczniu oraz wziąc sie za porządna powtorke do matury [ poprawiam by dostac sie na UEP w przyszlym roku ] ![]() pozdrawiam ![]()
At some point, you have to make a decision. Boundaries don’t keep other people out. They fence you in. Life is messy. That’s how we’re made. So, you can waste your lives drawing lines. Or you can live your life crossing them. Last fm Lubimy Czytac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Tygrys, ja ogólnie też zazdroszczę jak ktoś potrafi zarobić na czymś takim..też bym wolała w ten sposób, wiadomo
![]() ![]()
![]() |
#954 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
Sporo. Fajnie. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też porównywałam się na swoją niekorzyść, zawsze czułam się gorsza. To się zmieniło! Prawdę Ci powiem z głębi taką: kiedy Cię poznałam, pomyślałam, że jesteś obłędna, z charakterem, pewnością siebie, dowcipem i tyloma zainteresowaniami - i to zgłębionymi, a nie liźniętymi pobieżnie jak w moim przypadku. Pomyślałam, że nie dorastam Ci do pięt, ze być taka jak Ty to jest nie do osiągnięcia dla mnie. Myślałam o sobie jak o mało inteligentnej, z czym do ludzi, mogłam tylko patrzeć i podziwiać i myśleć sobie, że chciałabym być taka jak Ty... Chyba nie ma tu Dziewczyny, która Cię nie lubi... A potem przeczytałam co Ty o sobie myślisz.... ![]() I wtedy pomyślałam sobie, że gdybyś znała mnie tak od środka to chyba z pogardy byś mnie opluła, bo skoro takie masz wymagania co do siebie, to co z takimi żuczkami jak ja? ![]() Ale wyszłam z tego jakoś, z porównywania się. Nie wiem jak, nie odpowiem, Myślę, że Czarska miała na mnie wielki wpływ, szczególnie sesje indywidualne, bo na tych youtubowych aktingach nie umiem pracować, choć z ciekawością słucham wstępów. Nie reklamuję, bo nie, nie każdemu pasuje. Mi podpasowała. Patrzę, czytam to co piszesz i wylazłabym ze skóry, żebyś spojrzała na siebie moimi oczami. Bo jesteś KIMŚ. A nie nikim... ![]() Cytat:
![]() Hahahahahahahaha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I twerking ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]() Dołączaj Mia ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2015-11-20 o 18:54 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
No to ja powinnam się cieszyć - bo dysponuję dużymi cyckami (w miarę) i sporą d.... Niestety obie rzeczy przyczepione do dużej reszty
![]() Właśnie w tym rzeczy - porównujemy się do powierzchownej wizji kogoś (którą ona nam często świadomie sprzedaje) - a co tkwi w człowieku to już nie tak prosto odkryć. Więc porównywanie nie ma sensu (ale to oczywista oczywistość) - zresztą trzeba by było brać pod uwagę warunki wyjściowe - np uzdolnienia , predyspozycje itd ja to wiem ale i tak czasem się łapię na porównywaniu (ale rzadziej). Tak Patri też mam wrażenie że praca w bibliotece byłaby fajna (albo w księgarni - zwłaszcza że tu mam takie królestwo książek, 4 piętra, różne działy, kanapy plus instalacja wodno-roślinna - i niby moloch ale taki przyjemny ![]() Swoją drogą fajną mam tą bibliotekę - to przerobiny mały kościół (na oko z XIX wieku neogotyk) - węc są piękne wysokie okna, cegła i ten nastrój ![]() Ale mimo tego uciekałam od jeżdzenia tam jak mogłam ![]() Gratuluję wszystkim które walczą i wygrywają ![]() Bura ale właściwie o co chozi z tą nudą? Może taki masz charakter że się zbytnio nie ekscytujesz ? To w sumie zaleta w życiu. Jak Ci się dobrze żyje nudnym (albo spokojnym/przewidywalnym) życiem - to przecież dobrze? Żyjesz dla siebie a nie dla innych (czy ekscytujących relacji na fejsie) No chyba że czujesz jakiś brak ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joanna, no z jednej strony ok, a z drugiej strony mi czegoś brak. Czego? Że tak w teorii żyje się dla siebie, a w praktyce wszystko lepsze dostaje się osobom, które są podekscytowane. Poza tym mniejsze prawdopodobieństwo, że będą leżeć i nic nie robić, do czego ja mam nieprawdopodobną tendencję - po prostu zakładam, że wszystko co mnie ma zaciekawić, pochłonie mnie na 5 minut, więc szkoda zachodu... To nie jest fajne ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- No i...chciałoby się tak czasem poczuć, że idziesz coś robić z prawdziwą przyjemnością, że na coś naprawdę czekasz. Robisz to bez musu, bez znudzenia, tylko po prostu najzwyczajniej w świecie to lubisz. Zwykle jest chociaż jedna taka rzecz, a ja obecnie nie mam nawet jednej takiej czynności, nawet malutkiej - nic. To mnie przyprawia o poczucie pustki wewnętrznej... i w jakiś też sposób wydaje mi się "nienormalne" ![]()
![]() |
![]() |
#957 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tygrysie, dołączam do Patri, gdybyś mogła spojrzeć na siebie naszymi oczami. A pamiętaj, że ja Cię nawet dobrze nie znam, ot, tu na wątku tylko Cię czytam ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem...ale raczej wydaje mi się, że jak byłam młodsza to miałam znacznie więcej entuzjazmu do czegokolwiek
![]()
![]() |
#959 |
Raczkowanie
|
![]() Miałam okazję oglądać ten "słynny" filmik i uważam, że to była celowa prowokacja, zrobienie szumu wokół swojej osoby. Zwłaszcza, że widziałam też fragment jej innego, kontrowersyjnego filmu dotyczącego urody kobiet ![]() Ostatnie tygodnie spędziłam na szkoleniu, a teraz szukam nowej pracy. Po raz kolejny dochodzę do wniosku, że złożone zadania, wymagające szybkiego nabycia nowej wiedzy wywołują u mnie lekki paraliż ![]()
![]() |
#960 |
Wtajemniczenie
|
Czas się rozliczyć.
Pomysł planu tygodniowego bardzo mi się spodobał, a fakt, że się do czegoś tu zobowiązałam mnie motywował. Widzę po tym niezrobionym, że trzeba też logistycznie rozplanować wszystko ![]() No to teraz 8pkt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.